Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 08:52

Open Farm Days 2022: Το Κτήμα Μερκούρη άνοιξε ξανά τις πύλες του στο κοινό

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους στο κοινό ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας τα οινοποιεία όλης της Ελλάδας. Ο θεσμός “ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ” επανήλθε και το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου οι φίλοι του κρασιού, της φύσης και του οινοτουρισμού είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν στον ξεχωριστό χώρο του κτήματος Μερκούρη στο Κορακοχώρι Ηλείας.

Πλήθος κόσμου εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία αυτή και αφού γεύτηκε το μοναδικό κρασί του κτήματος Μερκούρη, περπάτησε ανάμεσα στους αμπελώνες και συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του κτήματος στου οποίου η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Το κοινό ξεναγήθηκε στους ιδιαίτερους χώρους του κτήματος, εκεί που παράγεται το υπέροχο κρασί του Μερκούρη.

Εκ των ιδιοκτητών του κτήματος ο Λάμπης Κανελλακόπουλος ανέλαβε να ξεναγήσει το κοινό και να τους μεταφέρει τα μικρά μυστικά ενός παραδεισένιου χώρου σε δηλώσεις του στο ilialive.gr εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος και αισιόδοξος για την εκδήλωση, τονίζοντας ότι «...είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που μετά από τρία χρόνια ο θεσμός επιστρέφει και δόθηκε η ευκαιρία στον κόσμο να περιηγηθεί στα οινοποιεία της Ηλείας αλλά και της Ελλάδας και να γνωρίσει από κοντά το κρασί. Σε έναν θεσμό που δίνει την ευκαιρία σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, να έρθουν σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του κρασιού» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κανελλακόπουλος.

merkouri 2

merkouri 3

merkouri 4

merkouri 5

merkouri 6

merkouri 7

merkouri 8

merkouri 9

merkouri 10

merkouri 11

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 13:17

Σχετικά Άρθρα

  • “Ανοιχτές Πόρτες” για τα οινοποιεία της Ηλείας
    “Ανοιχτές Πόρτες” για τα οινοποιεία της Ηλείας

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Θεσμός έχει γίνει πλέον η δράση “Ανοιχτές Πόρτες” για τα οινοποιεία της χώρας και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία, προκειμένου οι φίλοι του κρασιού αλλά και της φύσης γενικότερα, να επισκεφτούν τα οινοποιία της περιοχής τους και να γνωρίσουν από κοντά τόσο τα μυστικά παρασκευής του κρασιού όσο όμως να περάσουν και μερικές ευχάριστες ώρες πραγματοποιώντας έναν περίπατο στους ανθισμένους αμπελώνες.

    Το κτήμα Μερκούρη πάντα ανοιχτό σε δράσεις που αφορούν την επικοινωνία με τον κόσμο, άνοιξε τις πύλες του το περασμένο Σαββατοκύριακο από το πρωί έως και το απόγευμα, ενώ οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες του, ήταν εκεί προκειμένου να καλωσορίσουν αλλά και να ξεναγήσουν στους χώρους του όλους όσοι το επισκέφθηκαν.

    Ο Οινολόγος Δημήτρης Κανελλακόπουλος και μέλος της οικογένειας Κανελακόπουλου, Μερκούρη μίλησε στο ilialive.gr γι αυτή τη δράση, σημειώνοντας ότι εκτός των άλλων η επίσκεψη στα οινοποιεία συνιστά και μια μοναδική εμπειρία προκειμένου οι πολίτες να εκπαιδευτούν και να μάθουν να ξεχωρίζουν αλλά και να επιλέγουν το καλό κρασί.

    «Βρισκόμαστε στο κτήμα Μερκούρη για άλλη μια χρονιά στην ετήσια εκδήλωση του κλάδου “Ανοιχτές Πόρτες”, μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός. Περιμένουμε το κοινό να έρθει να γνωρίσει τα κρασιά μας να δει το υπέροχο περιβάλλον του τόπου. Η εκδήλωση αυτή έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να γίνουν πιο γνωστά τα κρασιά των Ελλήνων παραγωγών. Το κρασί είναι ένα προϊόν άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Μεσογειακή διατροφή και όσο και αν έχει χτυπηθεί από τα διάφορα προβλήματα όπως την πανδημία και την οικονομική κρίση, δεν παύει να είναι ένα προϊόν το οποίο πολλοί αγαπούν και αυτή είναι μια ευκαιρία να έρθουν, να μάθουν και να μπορούν να ξεχωρίζουν και τα καλά κρασιά από τα λιγότερο καλά» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κανελακόπουλος.

    Oinop 2

    Oinop 3

    Oinop 4

    Oinop 5

    Oinop 6

    Oinop 7

  • “Μαγνήτισε” το κοινό ο γλύπτης Γιώργος Χουλιάρας στο Κτήμα Μερκούρη
    “Μαγνήτισε” το κοινό ο γλύπτης Γιώργος Χουλιάρας στο Κτήμα Μερκούρη

    Αψηφώντας το άσχημο καιρό, οι λάτρεις τις τέχνης, βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στο Κτήμα Μερκούρη προκειμένου να παρακολουθήσουν την διάλεξη του διακεκριμένου Γλύπτη Γιώργου Χουλιάρα, Ομότιμου Καθηγητή της Ανώτατής Σχολής Καλών Τεχνών, με τίτλο «Το ανθρώπινο σώμα στην γλυπτική από την προϊστορία μέχρι σήμερα».

    Ο κ. Χουλιάρας αναφερόμενος στην γλυπτική από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα καθήλωσε το κοινό, ενώ η Ιστορικός Τέχνης Μαρία Σφενδουράκη νωρίτερα προέβη στην παρουσίαση του έργου του.

    Με υλικά την πέτρα, τον πωρόλιθο, το τσιμέντο, το μάρμαρο, τον μπρούντζο, το αλουμίνιο, το σίδερο και το ατσάλι, και αφετηρία την ανθρώπινη μορφή, ο Γιώργος Χουλιαράς αρχικά δημιούργησε έργα, στα οποία καθοριστικό ρόλο παίζουν η σχηματοποίηση και οι αναφορές στη λαϊκή τέχνη. Η τάση για σχηματοποίηση εξελίχθηκε στη συνέχεια σε αφαιρετικές ή εντελώς αφηρημένες συνθέσεις, οι οποίες αναδεικνύονται με το φως και με την αξιοποίηση της υφής και του χρώματος των υλικών. Σημαντικό μέρος της δουλειάς του αποτελούν τα έργα που έχει φιλοτεχνήσει, σε συνεργασία με αρχιτέκτονες, για ιδιωτικούς και επαγγελματικούς χώρους, τα οποία κινούνται κυρίως στο πεδίο της αφαίρεσης.

    Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο σπουδαίος γλύπτης προσέφερε ένα έργο του με την ονομασία “Μεταφύση”, στον ιδιοκτήτη του κτήματος Χρήστο Κανελλακόπουλο, το οποίο θα κοσμεί πλέον το όμορφο χώρο του κτήματος.

    merkouri ekdilosi 2

  • Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού: Άνοιξαν τις πόρτες τους για το κοινό τα οινοποιεία της Ηλείας
    Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού: Άνοιξαν τις πόρτες τους για το κοινό τα οινοποιεία της Ηλείας

    Μία μοναδική ευκαιρία για όλους όσοι αγαπούν την φύση, τη γαστρονομία και τον οίνο, είχαν όσοι εκμεταλλευθήκαν την χθεσινή καθιερωμένη Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού και περιηγήθηκαν στα οινοποιεία της Ηλείας, που άνοιξαν τις πόρτες τους προκειμένου να υποδεχθούν το κοινό.

    Το κτήμα Μερκούρη συμμετέχοντας πάντα σε ανάλογες εκδηλώσεις, αποτέλεσε όπως ήταν αναμενόμενο πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στον χώρο του οινοποιείου, να απολαύσουν το πανέμορφο τοπίο με τους αμπελώνες, να ενημερωθούν για τον τρόπο παρασκευής του κρασιού αλλά και φυσικά να γευθούν τις διάφορες ποικιλίες του.

    Νωρίτερα, αναφερόμενος σε αυτή την ημέρα ο Δημήτρης Κανελλακόπουλος μέλος οικογενείας των ιδιοκτητών του Κτήματος Μερκούρη αλλά και οινολόγος στο επάγγελμα, μιλώντας στο ilialive.gr σημείωσε πως:
    «Η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού για μία ακόμα χρονιά στο κτήμα Μερκούρη γιορτάζεται, περιμένουμε τους φίλους και τις φίλες του κρασιού και της φύσης να έρθουν, να απολαύσουν τα προϊόντα μας αλλά και τον υπέροχο χώρο. Παρόλο που ο καιρός δε βοηθάει πολύ σήμερα ελπίζουμε να έχουμε μία αρκετά καλή προσέλευση.
    Εξηγούμε στον κόσμο τους τρόπους παρασκευής του κρασιού, κάνουμε μία ξενάγηση στους χώρους του οινοποιείου που είναι αρκετοί και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και φυσικά δοκιμάζουν τα προϊόντα μας που μπορούν και λόγω της ημέρας να τα αγοράσουν και σε ειδικές τιμές. Έχει πολύ ενδιαφέρον για τον κόσμο να έρχεται και να γνωρίσει από κοντά τα προϊόντα, όπως και το Μάιο στην αντίστοιχη εκδήλωση της “Ανοιχτές Πόρτες” συμβαίνει πάντοτε είμαστε ανοιχτοί και δεχόμαστε με χαρά τον κόσμο».

    merkouri 2

    merkouri 3

    merkouri 4

    merkouri 5

  • Πυράς Μνήμες: Δεκάδες Παλαιοί Πρόσκοποι στην εκδήλωση
    Πυράς Μνήμες: Δεκάδες Παλαιοί Πρόσκοποι στην εκδήλωση

    Μια βραδιά που θα τη θυμούνται για πολύ καιρό.

    Μια βραδιά που θα τη θυμούνται για πολύ καιρό, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι δεκάδες Παλαιοί Πρόσκοποι και οι φίλοι τους, στο εξαιρετικό υπαίθριο χώρο στο ‘‘Κτήμα Μερκούρη”, μέσα στην ομορφιά της φύσης που προσιδιάζει άλλωστε τον κατα κύριο χώρο δράσης τους, το θεσμό πλέον ”Πυράς μνήμες 2023”..

    Η πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης ανήκε στην Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας -για 12η χρονιά–και απέσπασαν,τα συγχαρητήρια όλων για την εκεί φιλοξενία τους, αλλά και τις πολυποίκιλες δραστηριότητές τους.

    Η Συνάντηση ξεκίνησε με τελετουργικό τον παραδοσιακή κύκλο γύρω από την Πυρά. Άναψε, από τον Αρχηγό της Ένωσης κ.Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, με την Ευχή που περιγράφει τις Αξίες και Ιδανικά και είναι ο ηθικός κώδικάς που υλοποιούν δια βίου.

    Κατόπιν,ο ιδιος μίλησε για το έργο της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μέχρι τώρα πορεία και την παραδοχή της κοινωνίας όπως και για την μεγάλη συμμετοχή,τόνισε τον κοινωνικό και καθοριστικό ρόλο και τους στόχους της Ένωσης ,με πυξίδα την προσφορά όλων,στους νέους του Πύργου και γενικότερα της Ηλείας,για την ανάπτυξη ,προβολή και διάδοση της Προσκοπικής Ιδέας,συνεχίζουμε ..”και αυτός είναι ο κρίκος που μας ενώνει”.Τόνισε την συμβολή του Δημάρχου Πύργου που προτίθεται να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή ..Επίσης τις ευχαριστίες όλων ,στο ”Κτήμα Μερκούρη” για την άψογη φιλοξενία,στην ορχήστρα που κατ επανάληψη προσφέρει αφιλοκερδώς τις εξαιρετικές μουσικές βραδιές,την υπεραγορά ΤΕΡΖΗΣ, καθώς και την κα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου-''Χρυσές Δημιουργίες'' που δημιουργησε με μοναδική ευαισθησία και μεράκι την Προσκοπική διακόσμηση

    Ακολούθησαν απονομές, Παρέστησαν και παρέλαβαν από τον Περιφ.Εφορο Δ.Ελλάδας κ.Χάρη Κεφάλα το Μετάλλιο των ''Φίλων του Προσκοπισμού'' ο Βουλευτής Αχαΐας κ.Ιάσονας Φωτήλας και Φωκίων Ζαΐμης Αντ/ρχης Επιχ/τας και Καινοτομίας,για την μεγάλη συνεισφορά τους ως απόγονοι των Αγωνιστών του 21 καθώς και οι Πάνος Μπράμος Περ/κός Σύμβουλος και Κωνστ.Σμαρνάκης επιχ/τίας το Μετάλλιο του ''Παλαιού Προσκόπου'' καθώς και αναμνηστικά συμμετοχής στους μουσικούς κ.κ. Γιώργο Μιχαηλίδη, Μιχ.Τζίφα, Μάκη Ρομποτή και στο Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Γορτυνίων,

    Οι επόμενες ώρες ήταν γεμάτες υπέροχη μουσική.Συντελεστές ήταν οι εξαιρετικοί και εμπειροι μουσικοί,παρασύροντας στο μουσικό ταξίδι, όλους τους εκλεκτούς καλεσμένους.Εντυπωσίασε μάλιστα το Χορευτικό Τμήμα των Γορτυνίων..

    Με την παρουσία τους τίμησαν ,εκτός των παραπάνω,την Συνάντηση ο Αντ/ρχης κ. Θ.Βασιλόπουλος , ο Δήμαρχος κ.Παν.Αντωνακόπουλος, ο Γ.Γ. του Δήμου κ.Γιάν.Βαρελάς,ο Δ/της Γραφείου Δημάρχου κ.Α.Μουστής ,ο Δασάρχης κ.Παν..Λάττας , ο πρώην Δήμαρχος κ.Λ,Αριστειδόπουλος ,ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ωδείου κ.Γιωργ.Γεωργόπουλος, ο Παν/κός καθηγ.κ.Γιώργ.Βελντές, ο Υπ/νος Φεστιβάλ Α,Φειάς κ.Γ.Σαραντόπουλος, ο Πρ.της Θ.Ο ''Προσκήνιο'' κ. Νικ.Λαινόπουλος ,.Επίσης τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην στελέχη Στάθης Καννής ,Νικ.Θεοδώρου ,ο Πρόεδρος Εφέδρων .Νικ.Παναγιωτακόπουλος καθως και εκλεκτά μέλη της κοινωνίας .

    Ανάμεσά τους και ο μουσικοσυνθέτης κ. Ηλίας Ανδριόπουλος

    Μεταξύ των παλαιοτέρων αρχηγών και στελεχών Προσκόπων ο πρώην Περιφερειακός Έφορος Ηλείας κ.Σπ.Μπαμπής , οι πρώην Τοπικοί Έφοροι Πύργου Αγγ.Παναγιωτακόπουλος και Θύμιος Κολοκοτρώνης ,Κώστας Σκουλαρίκος και Αμαλιάδας Κυριάκος Γούναρης, τα πρώην στελέχη Βασ,Βαχλιώτης ,Τάκης Παπαϊωάννου και μέλη της Ένωσης,Παν.Καλαμπρέζος που διήφθηνε τα προσκοπικά τραγούδια με την κιθάρα του ,Κώστας Παναγιωτόπουλος,Ανδρ.Αλεξανδρόπουλος,Α.Ρεβελου,Γιώργ.Ηλιόπουλος,Τ.Τσιλιμίγκρας ,Γιωργ.Σταθόπουλος,Πίτσα Γιαννοπούλου,Χάρης και Βασίλης Λόλας,Μεν.Παπασωτηρίουστελέχη από Επιταλιο Βασ.Κόττας,Γιωργ,Μανώλης κα Επίσης ο Αρχηγός Προσκόπων Πύργου Γιωργ.Καραμάνης,

    Την επιμέλεια και συντονισμό είχε ο Υπ/γος κ.Ανδρέας Γιατράς.

    Ήταν μια ανεπανάληπτη βραδιά γεμάτη αναμνήσεις,ζώντας πάλι τα βιώματα της τρυφερής ηλικίας,ενθυμούμενοι τις νεανικές, ευχάριστες,ανέμελες στιγμές αλλά και ταυτόχρονα υπόσχεση να ξαναβρίσκονται συχνά και να μετουσιώνουν σε πράξη συνεχώς τις Αξίες και τα Ιδανικά της Προσκοπικής Κίνησης σύμφωνα με το ρητό τους ΄΄Μια φορά Πρόσκοπος ,πάντα Πρόσκοπος ΄΄,να προσπαθήσουν κυρίως με αυτές τις συνθήκες που βιώνει η Κοινωνία να είναι πάντα χρήσιμοι βοηθώντας, συντρέχοντας και υπηρετώντας τον πλησίον και τη Νεολαία.

    pal proskopoi ekd merkouri 2

    pal proskopoi ekd merkouri 3

    pal proskopoi ekd merkouri 4

    pal proskopoi ekd merkouri 5

    pal proskopoi ekd merkouri 6

    pal proskopoi ekd merkouri 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τετάρτη 23η Αυγούστου στο ΄΄Κτήμα Μερκούρη” η ετήσια καλοκαιρινή συνάντηση των Παλαιών Προσκόπων
    Τετάρτη 23η Αυγούστου στο ΄΄Κτήμα Μερκούρη” η ετήσια καλοκαιρινή συνάντηση των Παλαιών Προσκόπων

    Προσκοπικός θεσμός η Καλοκαιρινή Συνάντηση των μελών της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας

    Στην πολλά υποσχόμενη Προσκοπική βραδιά, στη μεγάλη αυτή παρέα, προσκαλούνται να συμμετάσχουν όχι μόνο τα μέλη της Ένωσης αλλά και όσοι περάσαν από τις Προσκοπικές ομάδες στο παρελθόν και επιθυμούν να αναπολήσουν τις ωραίες στιγμές της νιότης ,να αναβαπτιστούν στις αξίες του Προσκοπισμού,αλλά και φιλοπρόσκοποι ,γονείς κλ καθώς και σημαντικές προσωπικότητες της Ηλείας,όπως κάθε χρόνο έχει καθιερωθεί πλέον.
    Αναμένεται να παραστούν μέλη του ΔΣ της Κεντρικής Επιτροπής Παλαιών Προσκόπων Ελλάδας, Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων από όλη την Πελοπόννησο,προσωπικότητες της περιοχής,ανώτερα στελέχη ,βαθμοφόροι από τον Πύργο κλ.
    Ειδικότερα ο Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ,Κωνστ,Τάτσης και ο Περιφ/κός ΄Εφορος κ,Χαρ,Κεφάλας κα που θα απονείμουν Μεταλλια στους στους απογόνους των αγωνιστών του ΄21, κ.κ.Ιάσονα Φωτήλα βουλευτή,Ζαΐμη Φωκ. Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας ,Έρευνας & Καινοτομίας Π Δ Ε,,Παναγ,Μπράμο Περιφ,Σύμβουλο,Παναγ,Λάττα Δασαρχη,Κώστα Σμαρνάκη επιχειρηματία και μέλος για την Προσφορά στην Προσκοπική Κίνηση ,Επίσης θα παραστούν προσωπικότητες της περιοχής μας...
    Το ραντεβού έχει οριστεί για την Τετάρτη 23η Αυγούστου… και 8.30μμ..στο ''Κτήμα Μερκούρη''
    Η Ομάδα Συντονισμού των Παλαιών Προσκόπων και το επιτελείο της, έχουν προετοιμάσει μια ξεχωριστή βραδιά.
    Μετά από την Πυρά ,τις απονομές και το παραδοσιακό φαγητό , οι εξαιρετικοί μουσικοί τους,με το ίδιο περσινό σχήμα[Γερργ..Μιχαηλίδης,Μιχ,Τζίφας,Παν.Καλαμπρέζος και οι τραγουδιστες Μάκης.Ρομποτής κα] θα παρουσιάσουν ένα ποικίλο πρόγραμμα,με προσκοπικά εισαγωγικά και βέβαια για την συνέχεια μιά πλούσια ποικιλία με όλων των ειδών τραγούδια,συνεπικουρούμενοι από όλους τους παρευρισκομένους.
    Φέτος συμμετέχει και το Χορευτικό Τμήμα του ''Συλλόγου των Εν Ηλεία Γορτυνίων''δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στην συνάντηση.
    Δηλώσεις συμμετοχής έγκαιρα [μέχρι 21 Αυγούστου], στον Αρχηγό της Ομάδας Συντονισμού κ.Κώστα Τριανταφυλλόπουλο,στους Υπαρχηγούς κ.κ.Ανδρέα Γιατρά και Παναγιώτη Καλαμπρέζο και στα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων για την καλύτερη οργάνωση του χώρου,σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας και τους υγειονομικούς περιορισμούς...
    en palion proskopon mekrouri 2
    en palion proskopon mekrouri 3
    en palion proskopon mekrouri 4
    en palion proskopon mekrouri 5
    en palion proskopon mekrouri 6
    (Δελτίο Τύπου)
  • Επιμελητήριο Ηλείας: Υπόκλιση στον Όμιλο των μεγάλων προσδοκιών
    Επιμελητήριο Ηλείας: Υπόκλιση στον Όμιλο των μεγάλων προσδοκιών

    Μια ιδιαίτερα σπάνια και πρωτόγνωρη τελετή για τα δεδομένα της περιοχής μας , διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηλείας την Παρασκευή 9 Ιουνίου , στις μοναδικές εγκαταστάσεις του Κτήματος Μερκούρη.

    Η εκδήλωση αφορούσε τη βράβευση του Όμιλου Ρομποτικής του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου , για την ασύγκριτη επιτυχία του στον Διεθνή Διαγωνισμό Ανοικτής Καινοτομίας, που διεξήχθη στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου Έργου «CREATIVE@HUBs» του Προγράμματος Interreg V-A Greece-Italy (EL-IT) 2014-2020.

    Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε όμιλος ρομποτικής δημοτικού σχολείου σε έναν τόσο ανταγωνιστικό διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας , και κατάφερε όχι μόνο να διακριθεί , αλλά να ανεβεί και στο βάθρο , ξεπερνώντας συμμετοχές που υποστηρίζονται από εξιδεικευμένες συμβουλευτικές εταιρείες του εξωτερικού , οι οποίες επικεντρώνονται και διεκδικούν διακαώς τα συγκεκριμένα διεθνή βραβεία .

    Η διάκρισή αυτή του Ομίλου , ήταν ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας για το αύριο αυτού του τόπου και μας γέμισε δύναμη , προοπτικές και φιλοδοξίες αλλά και απέραντο φως , δεδομένου ότι ο νομός μας έχει εδραιωθεί για τα καλά τα τελευταία χρόνια στο σκοτάδι των θέσεων ανάπτυξης της χώρας.

    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Νικολούτσος Κωνσταντίνος , εξέφρασε το θαυμασμό του για τη βραβευθείσα επιχειρηματική ιδέα , αλλά και την προσήλωση των μαθητών στο συγκεκριμένο project , υπογραμμίζοντας ότι η πραγματική νίκη τους βρίσκεται στη συνολική τους προσπάθεια . Το βραβείο αυτό , στο μέλλον θα είναι απλά μια μικρή επιβράβευση μπροστά στο συναίσθημα του αυτοσεβασμού και της αυτοπεποίθησης για την επίτευξη ενός στόχου τους .

    Παράλληλα ενημέρωσε ότι το Επιμελητήριο Ηλείας θα είναι αρωγός του Ομίλου και στα επόμενα βήματά του , υποστηρίζοντας και διεκπεραιώνοντας υποβολές προτάσεων σε σχέδια που δύναται να εξελίσσουν τις δράσης του και εντάσσονται σε επιχορηγούμενα διακρατικά προγράμματα .

    Κλείνοντας , επισήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για ανάπτυξη , εφόσον δεν έχει υπόβαθρο την κατάλληλη εκπαίδευση και τη γνώση . Οφείλουν και οι υπόλοιποι φορείς να παραδειγματιστούν και να μεριμνήσουν για την ισχυρή παρουσία των παιδιών στην τοπική μας κοινωνία , ώστε να δημιουργούνται οι ευκαιρίες αλλά και ο απαραίτητος χώρος για να καταθέτουν τις προτάσεις , τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους , με την καθαρή ματιά και την ορμητική φωνή της ηλικίας τους .

    Τέλος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι για την εξαιρετική αυτή προσπάθεια , μεγάλη ήταν και η συμβολή του υπευθύνου εκπαιδευτικού του ομίλου κ. Σπύρου Λαζαρόπουλου , όπου μαζί με τους γονείς και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς στάθηκαν δίπλα στους μαθητές σε όλη αυτή διαδρομή κι αξίζουν κι αυτοί θερμά συγχαρητήρια .

    Στη συνέχεια ο κ.Νικολούτσος προσκάλεσε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας Αθανάσιο , να απευθύνει χαιρετισμό , ο οποίος με έναν πολύ συγκινητικό και επαινετικό λόγο, επισήμανε στους μαθητές ότι κάθε γνώση που αποκτούν θα είναι κι ένα πολύτιμο στήριγμα και καταφύγιο της ζωής τους , ενώ παράλληλα εξήρε το Επιμελητήριο Ηλείας για την πρωτοβουλία του να υποστηρίξει τις δράσεις του Ομίλου , καθώς και τους γονείς για την όλη παρότρυνσή τους . Κλείνοντας συνεχάρη τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του Ομίλου τονίζοντας ότι το σημαντικό δεν είναι μόνο οι γνώσεις που περνούν οι εκπαιδευτικοί στα παιδιά αλλά κυρίως «η πνοή» που τους εμφυσούν .

    Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο βουλευτής Ηλείας κύριος Μιχάλης Κατρίνης , ο οποίος αφού συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης , ευχήθηκε η διάκριση αυτή να είναι ένα δυναμικό παράδειγμα πως μέσα από τη σωστή συνεργασία, την κατάλληλη καθοδήγηση, την έμπνευση και τη θέληση μπορούν γίνουν σπουδαία βήματα ανάπτυξης για τον τόπο μας .

    Κορυφαία στιγμή της βραδιάς, ήταν φυσικά η βράβευση των μαθητών του Ομίλου και οι εικόνες από την έντονη συγκίνησή τους και των λαμπερών συναισθημάτων χαράς και περηφάνειας κατά την απονομή των πολύτιμων βραβείων τους .

    Την εκδήλωση διάνθισαν με εξαιρετική ζωντανή μουσική , οι ταλαντούχοι Banda Morena , παρουσιάζοντας με ασυναγώνιστο κέφι ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στους μαθητές του Ομίλου .

    Στον επίλογο της εκδήλωσης, ο κ.Νικολούτσος, χειροκρότησε και εκθείασε για μια ακόμη φορά την προσπάθεια των μικρών «Ρομποτιστών» επισημαίνοντας ότι με τη λάμψη και τα ανεξάντλητα αποθέματα ενθουσιασμού τους , παρέδωσαν σε εμάς τους μεγάλους , ιδιαίτερα μαθήματα αισιοδοξίας και προσδοκίας για το μέλλον του τόπου μας.

    epimelitirio merkouri 3

    epimelitirio merkouri 2

    epimelitirio merkouri 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • “Ανοιχτές Πόρτες” από το κτήμα Μερκούρη – Πόλος έλξης για τους φίλους του κρασιού
    “Ανοιχτές Πόρτες” από το κτήμα Μερκούρη – Πόλος έλξης για τους φίλους του κρασιού

    Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και στην χώρα μας, αποτελώντας πλέον θεσμό για όλους τους λάτρεις του κρασιού αλλά και της φύσης.

    Στόχος είναι το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.

    Δημιουργώντας ένα εορταστικό γεγονός για το κρασί, σε όλη τη Πελοπόννησο, η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ), έχει θεσμοθετήσει την εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες».

    Το κοινό της Ηλείας ανταποκρίθηκε και φέτος σε αυτό το κάλεσμα και με μεγάλη χαρά “εκμεταλλεύτηκε” τις ανοιχτές πόρτες του Κτήματος Μερκούρη το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου, όπου από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 7 το απόγευμα, οι οινόφιλοι είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν στους Δρόμους του Κρασιού αλλά και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες περιελάμβαναν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμούς και άλλες πολλές εκπλήξεις.

    Ο Λάμπης Κανελλακόπουλος εκ μέρους του κτήματος Μερκούρη αναφερόμενος στην εκδήλωση ανέφερε πως: «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το κτήμα Μερκούρη συμμετέχει στην ετήσια γιορτή των οινοποιείων, στον θεσμό των “Ανοικτών πορτών”, η που γίνεται κάθε τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου. Οι φίλοι του κρασιού και της φύσης, μας επισκέφθηκαν και δοκίμασαν τα προϊόντα μας. Περιηγήθηκαν στους χώρους και ψώνισαν με προνομιακές τιμές λόγω της ημέρας. Υπήρχε συμμετοχή κόσμου και νομίζω ότι αρχίζει και εντυπώνεται πλέον στην συνείδηση του κόσμου».

    Anoixtes Portes 2

    Anoixtes Portes 3

    Anoixtes Portes 4

    Anoixtes Portes 5

    Anoixtes Portes 6

    Anoixtes Portes 7a

  • Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: «Η Πυρά ενώνει τις γενιές και ξυπνά τις αναμνήσεις!» - Παρασκευή 19/08 στο ''Κτήμα Μερκούρη''
    Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: «Η Πυρά ενώνει τις γενιές και ξυπνά τις αναμνήσεις!» - Παρασκευή 19/08 στο ''Κτήμα Μερκούρη''
    Σε λίγες ημέρες θα γίνει η Καλοκαιρινή Συνάντηση-Θεσμός των διαχρονικά διατελεσάντων Προσκόπων με το γενικό τίτλο ''Πυράς ..Μνήμες 2022'' αφού η παραδοσιακή αυτή ετήσια συνάντηση ικανοποιεί, πλέον της δεκαετίας όλους τους συμμετέχοντες.
    Στην επιτυχημένη Προσκοπική και όχι μόνο βραδιά, όπως έχει αποδειχθεί από τη μεγάλη συμμετοχή και τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων τα προηγούμενα χρόνια.
    Προσκαλούνται, στη μεγάλη αυτή συνάντηση των προσκοπικών γενεών, να συμμετάσχουν όχι μόνο τα μέλη της δραστήριας Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, που οργανώνουν την εκδήλωση, αλλά και όσοι στα νεανικά τους χρόνια συμμετείχαν στις Προσκοπικές ομάδες και επιθυμούν να ξαναζήσουν τις ωραίες στιγμές της νεανικής ζωής τους ισχυροποιώντας τους δεσμούς φιλίας ,καθώς και βαθμοφόροι της περιοχής, φιλοπρόσκοποι, γονείς κλ. Επίσης υψηλόβαθμα στελέχη από Αθήνα, από Πελ/σο και όπως ανελλιπώς κάθε χρόνο προσωπικότητες της Ηλείας.
    proskopoi sunantisi 2

    Το ραντεβού, για εφέτος, έχει οριστεί για την Παρασκευή 19η Αυγούστου… και 8,30 μμ.. στο ΄΄Κτήμα Μερκούρη'' που προσφέρεται ευγενικά από τους Χρήστο και Βασίλη Κανελλακόπουλο, επι σειρά ετών στελέχη της Προσκοπικής Κίνησης.
    Η Ομάδα Συντονισμού των Παλαιών Προσκόπων έχει προετοιμάσει μια ξεχωριστή βραδιά.
    Μετά την καθιερωμένη Προσκοπική Πυρά θα ακολουθήσει το παραδοσιακό τους φαγητό παλαιών και εν ενεργεία. απονομές κλ ενώ οι εξαιρετικοί μουσικοί τους, θα παρουσιάσουν ένα ποικίλο πρόγραμμα, με προσκοπικά εισαγωγικά και άλλα τραγούδια με ποικίλο πρόγραμμα .Μετέχουν οι Γιώργ. Μιχαηλίδης, Τ. Τζίφας, Π. Καλαμπρέζος τραγούδια Μ. Ρομποτής, Κ. Διαμαντόπουλος μαζί με όλους τους συνδαιτυμόνες.

    Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την 16η Αυγούστου- λόγω των ειδικών συνθηκών και περιορισμών και λήψης των ενδεδειγμένων μέτρων - ,στον Αρχηγό της Ομάδας Συντονισμού κ. Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, στους Υπαρχηγούς κ. κ. Ανδρέα Γιατρά και Παναγιώτη Καλαμπρέζο και στα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων..
    proskopoi sunantisi 3
    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch