Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 08:32

Σήμερα το καλοκαιρινό bazaar στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου για την ενίσχυση της Φλόγας

Γράφτηκε από τον
Ad Slot
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, διοργανώνουν φιλανθρωπικό bazaar, για την ενίσχυση του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».
Η δράση έρχεται σε συνέχεια αυτής που διοργάνωσαν τα παιδιά του Ε2 και απευθυνόταν σε παιδιά και εκπαιδευτικούς. Η αποδοχή και η υποστήριξη ήταν πολύ μεγάλη, έτσι τα δύο τμήματα συνεργάστηκαν και μαζί με το δάσκαλό τους Λάμπρο Τσακριλή, τη δασκάλα τους Γεωργία Δούλκαρη, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τους γονείς τους συνεχίζουν.
Αυτή τη φορά η εμπλοκή των γονέων είναι μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική. Στήνουν ένα παζάρι με όμορφα χειροποίητα δημιουργήματα και παραδοσιακά προϊόντα, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι. Θα υπάρχει ποικιλία από σπιτικές λιχουδιές από μαρμελάδες και γλυκίσματα μέχρι λικέρ, αλμυρές σάλτσες και πολλά άλλα.
Το παζάρι πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, ημέρα λήξης των μαθημάτων, στην αίθουσα του ολοήμερου, από τις 8:30 π.μ. - 1:30 μ.μ., και έχει σκοπό να ενθαρρύνει τα παιδιά στην προσφορά και την αλληλεγγύη. Ελπίζουμε οι πάγκοι, που με τόση αγάπη ετοιμάζονται, να αδειάσουν, ο κουμπαράς να γεμίσει και να ενισχυθούν οι δράσεις του Συλλόγου «Φλόγα».
Στον ίδιο χώρο θα εκτεθούν τα έργα των παιδιών που δημιουργήθηκαν για το ομαδικό διαδικτυακό παιχνίδι: «ΒΡΕΣΤΑ και ΠΑΡΤΑ» Κάνε δικά σου τα δικαιώματα! (Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού).
bazaar ekto 2
bazaar ekto 3
bazaar ekto 4
bazaar ekto 5
bazaar ekto 6
bazaar ekto 7
bazaar ekto 8
bazaar ekto 9
bazaar ekto 10
bazaar ekto 11
bazaar ekto 12
bazaar ekto 13
bazaar ekto 14
image0
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 10:17

Σχετικά Άρθρα

  • Erasmus Days στο 6o Δημοτικό Σχολείο Πύργου
    Erasmus Days στο 6o Δημοτικό Σχολείο Πύργου

    Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών - Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ κάλεσε και φέτος τους δικαιούχους του προγράμματος να συμμετέχουν στις Erasmus Days 2024, την πανευρωπαϊκή γιορτή, διοργανώνοντας εκδήλωση από τις 14 έως τις 19 Οκτωβρίου 2024.

    Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με την εκδήλωση “Ι (ΑΙ) Sing Erasmus+, I Haiku Erasmus+", σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δια της Περιφερειακής Επόπτριας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και της Προωθήτριας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Π.Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας προσκάλεσε όλες τις σχολικές μονάδες και φορείς που ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα Erasmus + να ανεβάσουν τις δημιουργίες τους σε padlet- ψηφιακό τοίχο που δημιουργήθηκε για το συγκεκριμένο σκοπό.

    Οι δημιουργίες των σχολείων παρουσιάστηκαν σε διαδικτυακή εκδήλωση, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024. Το 6ο δημοτικό σχολείο Πύργου συμμετείχε στην ευρωπαϊκή γιορτή με το τραγούδι: «Green cheer» το οποίο μιλάει για την κλιματική αλλαγή και την προσπάθεια του σχολείου να δημιουργήσει υπεύθυνους πολίτες. Το τραγούδι δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (Gemini και Suno). Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Καζάκου Μαρία εμπνεύστηκε τη χορογραφία στην οποία συμμετείχαν οι μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης.

    Επίσης συνέβαλαν οι εκπαιδευτικοί: Τσουράς Γιώργος, Τσακριλής Λάμπρος, Ρηγούτσου Ανδριανή και Μπελελή Κατερίνα. Η δημιουργία του σχολείου καταχειροκροτήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

    (Δελτίο Τύπου)

  • 6ο ημ. Σχολείο Πύργου: Παππού, γιαγιά, ελάτε να γίνουμε παιδιά!
    6ο ημ. Σχολείο Πύργου: Παππού, γιαγιά, ελάτε να γίνουμε παιδιά!

    Τα « Δευτεράκια» του 6ου Δημοτικού με τις εκπαυδευτικούς τους, κες Ηλιοπούλου Κονδύλω και Γενοβέζου Νάνσυ, τίμησαν τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

    Ο Δ/ντής του σχολείου κος Κουσάβελος Νίκος υποδέχθηκε τους ηλικιωμένους και αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που παίζουν στην ψυχοσύνθεση των παιδιών και τη διαπαιδαγώγησή τους!

    Σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα και μέσα από θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, χορό, παιχνίδια και θύμισες του παρελθόντος, μικροί και μεγάλοι έγιναν όλοι μια μεγάλη παρέα, αποδεικνύοντας πως οι άνθρωποι δεν παύουν να παίζουν επειδή γερνάνε!

    Μηνύματα αγάπης, φροντίδας σεβασμού, ελπίδας και συναισθήματα χαράς, περηφάνιας, ευφορίας, νοσταλγίας και ευτυχίας γέμισαν τον χώρο!

    Οι παππούδες και οι γιαγιάδες, τα παιδιά που έχουν πίσω τους παρελθόν, έγιναν για λίγο μαθητές στα θρανία των εγγονιών τους και μια αναμνηστική φωτογραφία επισφράγισε την ημέρα. Η υπόσχεση πως στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε ανανέωσε το επόμενο ραντεβού!

    Η Ημέρα αυτή έδωσε ένα δυνατό μήνυμα σε όλα τα παιδιά! Οι ηλικιωμένοι αξίζουν τον σεβασμό και την αγάπη μας καθημερινά, καθώς αποτελούν τις γέφυρες που μας ενώνουν με το χθες!

    ekto triti 2

    ekto triti 3

  • Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στον 6ο Δημ. Σχ. Πύργου
    Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στον 6ο Δημ. Σχ. Πύργου

    «Αθλούμαστε μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή»

    Μια ημέρα γεμάτη με εκδηλώσεις-δράσεις στο προαύλιο, στο αμφιθέατρο και στο Γυμναστήριο του σχολείου απόλαυσαν οι μαθητές όλων των τάξεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

    Όλες αυτές οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της «Πανελλήνιας ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θέμα : «Αθλούμαστε μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή».

    Οι μαθητές γνώρισαν το άθλημα του badminton (αντιπτέριση) από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και προπονητή του Φιλαθλητικού Ομίλου Πύργου, Τσόκο Παναγιώτη, καθώς και του Kick boxing από τον ειδικευμένο στο άθλημα Παρασκευόπουλο Γεώργιο.

    Παράλληλα έμαθαν πολλά από τα μυστικά του αθλήματος του πινγκ πονγκ όπου και συναγωνίστηκαν μεταξύ τους, από τον ειδικευμένο στο άθλημα Ζαχαρόπουλο Ζαχαρία. Αντίστοιχες γνώσεις έλαβαν και για το άθλημα της αντισφαιρισης (ξυλορακέτας) με τη συνδρομή του Ο.Ρ.Κ.Α. (Όμιλος Ρακετιστών Κουρούτας Αμαλιάδας) και ειδικότερα χάρη στην διδασκαλία από τα μέλη του Ομίλου Ζαχαρόπουλο Λύσσανδρο, Νικολόπουλο Γεώργιο, Μυλωνά Αλέξανδρο και Παναγόπουλο Αθανάσιο.

    Στο γήπεδο μπάσκετ ο προπονητής του « Ίφιτου Πύργου», Μπεκρής Γιώργος και ο προπονητής της «Γυμναστικής Ένωσης Πύργου ο Ηρακλής», Διαμαντόπουλος Διονύσιος μύησαν τους μαθητές στον κόσμο του μπάσκετ και τους έμαθαν να συναγωνίζονται απολαμβάνοντας την συμμετοχή τους στο άθλημα αυτό!

    Τέλος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αθληθούν και παράλληλα να διασκεδάσουν μέσα από όμορφες δράσεις και χορό υπό την επιμέλεια της Κεραμιδά Εβίτας, υπεύθυνης της ομώνυμης «Σχολής Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού» .

    6o dimot panel athl 2

    6o dimot panel athl 3

    6o dimot panel athl 4

    6o dimot panel athl 5

    6o dimot panel athl 6

    6o dimot panel athl 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Έκκληση για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία της Κυριακής
    6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Έκκληση για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία της Κυριακής

    Πιστοί στο καθήκον τους όπως κάθε χρόνο άλλωστε, την Κυριακή 26 Μαΐου, ο Σύλλογος Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου και η Τράπεζα αίματος «Αγ. Χαράλαμπος» διοργανώνουν την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία μας για το 2024.

    Η διαδικασία της αιμοδοσίας, που υποστηρίζεται από το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ολοήμερου, ενώ όπως πάντα θα τηρηθούν οι ενδεδειγμένοι υγειονομικοί κανόνες έτσι ώστε η διαδικασία να είναι απολύτως ασφαλής για όλους.

    Από την πλευρά τους οι διοργανωτές της εθελοντικής αιμοδοσίας υπογραμμίζουν ότι η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί μια αλτρουιστική πράξη ανεκτίμητης αξίας που δίνει ελπίδα και ποιότητα ζωής σε χιλιάδες συνανθρώπους, καλώντας κάθε υγιή πολίτη να γίνει εθελοντής αιμοδότης αφού υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι μας.

    «Καλείστε λοιπόν να συμμετέχετε όσοι περισσότεροι μπορείτε ώστε με την ανιδιοτελή και πολύτιμη προσφορά σας, θα συνεισφέρετε και θα ενισχύσετε την Τράπεζα αίματος που διατηρείται στο σχολείο μας και που λειτουργεί απρόσκοπτα από το 2004 με 280 ενεργά μέλη καλύπτοντας ανελλιπώς ανάγκες συμπολιτών μας.

    Ελάτε να δώσουμε αίμα και να χαρίσουμε ΖΩΗ ! Θα χαρούμε πολύ να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας για το ευαίσθητο θέμα της προσφοράς αίματος και να σας υποδεχθούμε την προσεχή Κυριακή, από ώρα 9:00 – 13:30 στην αίθουσα του ολοήμερου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευχόμαστε υγεία και οικογενειακή ευημερία» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Τράπεζας Αίματος.

  • Κοινή επίσκεψη μαθητών 6ου Δημ. Πυργου και Νηπ. Βαρβάσαινας στο άσυλο Ανιάτων
    Κοινή επίσκεψη μαθητών 6ου Δημ. Πυργου και Νηπ. Βαρβάσαινας στο άσυλο Ανιάτων

    Μικροί μαθητές ενώνουν τις φωνές τους και χαρίζουν χαμόγελα και αγάπη!

    Την Παρασκευή 26/04/2024 οι μαθητές της Α’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου και του Νηπιαγωγείου Βαρβάσαινας, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους ,Γενοβέζου Αθανασίας, Ηλιοπούλου Λίτσας, Μιχοπούλου Ελίνας και Καλούτση Μαρίας, επισκέφθηκαν το Άσυλο Ανιάτων Πύργου, «Ο Άγιος Χαράλαμπος».

    Οι μικροί μαθητές τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου, μοίρασαν πασχαλινά εδέσματα, κουλουράκια και γλυκίσματα, είπαν τις ευχές τους και σκόρπισαν χαμόγελα στους ηλικιωμένους τροφίμους του Γηροκομείου, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα.

    Παππούδες και γιαγιάδες, με την εμπειρία και τις γνώσεις των χρόνων και της ζωής, πρόσωπα γεμάτα ρυτίδες, που έλαμπαν από χαρά και συγκίνηση, άνθρωποι ηλικιωμένοι που έγιναν για λίγο πάλι παιδιά… Στιγμές αγάπης, τρυφερότητας και συγκίνησης, λίγες μέρες πριν την Ανάσταση του Θεανθρώπου…

    Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους γονείς των μαθητών της Α’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου, που με πολλή αγάπη πρόσφεραν όλα τα πασχαλινά εδέσματα, αλλά και τις κυρίες:

    Μπακατσέλου Γεωργία, Πρατήριο Άρτου και Ζαχαροπλαστικής Λάλα Ηλείας

    Δαλαμάγκα Μαρία, Αρτοποιείο Βαρβάσαινα

    και την κυρία Σταθοπούλου Καλλιόπη, για την ευγενική προσφορά τους.

    Η μετακίνηση των μικρών μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, ήταν δωρεά του Συνεταιρισμού Π.Ε. Ολυμπιακή Ένωση.

    «Ευαισθητοποιημένα παιδιά σήμερα, υπεύθυνοι αυριανοί πολίτες»

    asulo aniaton ep mathites 2

    asulo aniaton ep mathites 3

    asulo aniaton ep mathites 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Οι μαθητές του 6ου δημ. σχολείου και του κέντρου προσχολικής αγωγής «Μarrieta» ανήγγειλαν στο Δήμαρχο Πύργου τον ερχομό της Άνοιξης
    Οι μαθητές του 6ου δημ. σχολείου και του κέντρου προσχολικής αγωγής «Μarrieta» ανήγγειλαν στο Δήμαρχο Πύργου τον ερχομό της Άνοιξης

    Τον επίσημο ερχομό της Άνοιξης, με τα παραδοσιακά χελιδονίσματα, ανήγγειλαν το πρωί της Πέμπτης στον Δήμαρχο Πύργου κ. Στάθη Καννή οι μαθητές της 1ης Δημοτικού του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου καθώς και οι μικροί σπουδαστές του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής «Marrieta».

    Ο Δήμαρχος Πύργου δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος από την επίσκεψη των παιδιών στο Δημαρχείο και τα ευχαρίστησε που σκέφτηκαν αυτό τον ξεχωριστό τρόπο για να του αναγγείλουν τον ερχομό της άνοιξης.

    Ως καλός οικοδεσπότης τα ξενάγησε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, εξήγησε στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου και των ευθυνών που έχει ο ίδιος και τους ζήτησε όταν μεγαλώσουν να ασχοληθούν με την πόλη τους από θέσεις ευθύνης.

    Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά της προσχολικής αγωγής προσέφεραν ως δώρο στο Δήμαρχο Πύργου κ Καννή μία γλάστρα με λουλούδια ενώ μοίρασαν γλαστράκια και στους υπαλλήλους του Δημαρχείου.

    Η ξενάγησή των μαθητών ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο γραφείο του, όπου εκεί τους περίμενε μία γλυκιά έκπληξη, αφού ο Δήμαρχος είχε φροντίσει να υπάρχουν γλυκίσματα προκειμένου να τα φιλέψει.

    Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί φεύγοντας ευχαρίστησαν τον κ. Καννή για την ολιγόωρη φιλοξενία στο Δημοτικό Μέγαρο και του ζήτησαν να συνεχίσει να φροντίζει για το καλό της πόλης.

    6o dimotiko kanis kal 2

    6o dimotiko kanis kal 3

    6o dimotiko kanis kal 4

    6o dimotiko kanis kal 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αποκριάτικη γιορτή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου
    Αποκριάτικη γιορτή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου
    Γέλιο, γλέντι και... εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι, κατέκλυσαν το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τον ερχομό της Αποκριάς!
    Ο μπουφές μας γέμισε με πλούσια κεράσματα από τους γονείς του σχολείου..

    Οι πορτοκαλάδες άφθονες και τα νερά μας δρόσισαν, χορηγία του καταστήματος διανομής Μουστακάκης Παναγιώτης.
    Αποκριάτικοι ήχοι απλώθηκαν σε όλο το προαύλιο, μαεστρικά από τον Νίκο Τζαμαλή / Plano Groupo που μας κάλυψε και τον ήχο!!!
    Η κλόουν μας ανέλαβε να διασκεδάσει τα παιδιά...
    ... το πάρτι συνεχίστηκε με πολύ χορό, σερπατίνες και κέφι, κλείνοντας με την κλήρωση πολλών δώρων, προσφορά του Συλλόγου μας!!!
    Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πρώτα από όλους τον Διευθυντή μας, κ. Νίκο Κουσάβελο, για την διάθεση του σχολείου και την εμπιστοσύνη του, ΟΛΟΥΣ τους γονείς που μας στήριξαν με την παρουσία τους, τις λιχουδιές και τα γλυκίσματα που έφεραν, την συμμετοχή στην λαχειοφόρο κλήρωση και την βοήθεια που παρείχαν ώστε να πετύχει όλο αυτό, αλλά και για την καλή τους διάθεση!!! Τις εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν κοντά μας και διασκέδασαν μαζί με τους μαθητές!
    Τους χορηγούς και υποστηρικτές μας!!! Τέλος, αξίζει να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τους μικρούς μαθητές, που παρέμειναν στο τέλος για να καθαρίσουμε το σχολείο, κάπως έτσι αγαπάνε τα παιδιά το σχολείο μας...
    Παραμείνετε συντονισμένοι, για τις επόμενες δράσεις μας!!!
    6o dimotiko apokr 2
    6o dimotiko apokr 3
    6o dimotiko apokr 4
    6o dimotiko apokr 5
    (Δελτίο Τύπου)
  • Δωρεά στο 6ο Δημ. Σχολείο Πύργου από τον όμιλο ALDEMAR RESORTS
    Δωρεά στο 6ο Δημ. Σχολείο Πύργου από τον όμιλο ALDEMAR RESORTS

    «Ευχαριστήριο»

    Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, η διεύθυνση του σχολείου και το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον όμιλο ALDEMAR RESORTS για τη δωρεά ποσού 500 ευρώ, για την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού μας.

    Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο σας.

    Με εκτίμηση

    Ο Διευθυντής του σχολείου

    Νικόλαος Κουσάβελος

    Η Πρόεδρος του Δ.Σ Συλλόγου Γονέων- κηδεμόνων

    Ελένη Βελισσάρη

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο