Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 12:47

Το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου στην Βιέννη και στην Βουδαπέστη

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου υλοποίησε με επιτυχία για το σχολικό έτος 2021-2022 το εγκεκριμένο πρόγραμμα ERASMUS KA122, με τίτλο «Εκπαίδευση και κατάρτιση των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου», με κωδικό αναφοράς 2021-1-EL01-KA122VET-000017389. Toσχέδιο κινητικότητας των μαθητών πραγματοποιήθηκε με σκοπό την πρακτική τους άσκηση σε φορείς που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο των σπουδών τους. Συγκεκριμένα:

  • Έντεκα μαθητές του Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας μετακινήθηκαν στην Βουδαπέστη, το χρονικό διάστημα από 31/03/2022 έως 15/04/2022 και σε συνεργασία με τον φορέα υποδοχήςArbortalentKlt, πραγματοποίησαν την επαγγελματική τους κατάρτιση σε μονάδες φροντίδας-υγείας και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
  • Δώδεκα μαθητές του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας μετακινήθηκαν στη Βιέννη την χρονική περίοδο από01/04/2022 έως 16/04/2022 και τοποθετήθηκαν από τον φορέα υποδοχής ΑmadeusAssociation, σε ξενοδοχειακή μονάδα.

epal pirgpu erasmus 2

Κάθε μαθητική ροή συνοδεύτηκε από 4 καθηγητές.

Οι δαπάνες μετακίνησης, διαμονής, σίτισης και ασφαλιστικής κάλυψης χρηματοδοτήθηκαν εξ’ ολοκλήρου από το πρόγραμμα ενώ με την ολοκλήρωση του οι μαθητές παρέλαβαν το πιστοποιητικό παρακολούθησης (CertificateofAttendance)καθώς και το πιστοποιητικό κινητικότητας Europass (EuropassMobility).

Η επιτυχημένη ολοκλήρωση του σχεδίου κινητικότητας 23 μαθητών με πρόσθετες δυσκολίες και περιορισμούς φέτος λόγω της πανδημίας, θέτει τις βάσεις για την συνέχιση αντίστοιχων δράσεων στο μέλλον. Ήδη για το επόμενο σχολικό έτος έχουν προγραμματιστεί δύο μαθητικές ροές για το Μιλάνο και την Βαρκελώνη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το ψηφιακό λεύκωμα του προγράμματος: Erasmus 2021-2022, 2o ΕΠΑΛ Πύργου.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 12:29

Σχετικά Άρθρα

  • Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας: Erasmus Days2024 "I (AI) SING ERASMUS+, I HAIKU ERASMUS+”
    Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας: Erasmus Days2024

    Mε ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος ο εορτασμός των Erasmus Days 2024 που πραγματοποιήθηκε στις 14-19 Οκτωβρίου 2024 με τη διοργάνωση 10111 εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών - Εθνικής Μονάδας Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ και διοργάνωσε την εκδήλωση “Ι (ΑΙ) Sing Erasmus+, I Haiku Erasmus” σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δια της Περιφερειακής Επόπτριας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και της Προωθήτριας Εrasmus+ Π.Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024.

    Τριάντα τέσσερις (34) εξαιρετικές δημιουργίες μαθητών και εκπαιδευτικών παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης. Οι συμμετέχοντες δημιούργησαν το δικό τους τραγούδι ή Haiku ποίημα για την Erasmus+ εμπειρία τους με ή χωρίς τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

    Μέσα από την εκδήλωση αναδείχθηκαν οι εμπειρίες και οι ευκαιρίες που προσφέρει στη Σχολική Κοινότητα το Erasmus+ σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ, Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, ΕΝΕΕΓΥΛ, ΕΕΕΕΚ) με συμμετοχές και από τις 3 Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας. Παράλληλα αναδείχθηκε η αξιοποίηση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω κυρίως της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης δηλαδή της χρήσης της ως εργαλείο, σε ένα μέρος μίας ολοκληρωμένης μαθησιακής εμπειρίας και όχι ως υποκατάστατο της ανθρώπινης νοημοσύνης.

    Οι δημιουργίες των μαθητών υπάρχουν διαθέσιμες στον ακόλουθο ψηφιακό τοίχο:

    https://padlet.com/pdedeerasmusdays2021/erasmusdays-2024-o54oofrhma7jtht6

    Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε σε όλους τους συμμετέχοντες η δημιουργικότητα , η φαντασία αλλά και τα συναισθήματα χαράς για τις νέες εμπειρίες και γνώσεις, που καθρεφτίζονταν μέσα στις δημιουργίες των μαθητών. Τα παιδιά μίλησαν για την αξία της ειρήνης καταδικάζοντας τη φρίκη του πολέμου, τις αρχές της ισότητας και της δικαιοσύνης, τη σημασία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, την αξία της συμπερίληψης, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και αειφορία, τη σημασία της ευζωίας και την προσδοκία για ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους. Αναφέρθηκαν στη λαχτάρα και την προσμονή που ένοιωθαν πριν την υλοποίηση του προγράμματος αλλά εξέφρασαν και την ικανοποίηση τους για όλες τις μοναδικές στιγμές που βίωσαν συμμετέχοντας στο πρόγραμμα. Αξίζει να αναφερθεί πως στην εκδήλωση συμμετείχε και το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πάτρας, του οποίου πρόσφατα αναγνωρίσθηκε το έργο πανευρωπαϊκά αφού ήταν ένα εκ των 96 σχολείων σε όλη την Ευρώπη που απέσπασε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας 2024, μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναγνώριση του έργου και των επιτευγμάτων εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν εξαίρετες πρακτικές αλλά και της ταυτόχρονης προβολής της αξίας του Erasmus+.

    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό, η Περιφερειακή Επόπτρια Ποιότητας της Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Μπαλωμένου Αθανασία ως εκπρόσωπος της Περ/κης Δ/νσης Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας ΠΔΕ Παπαδόπουλος Τάκης, η, Επικεφαλής Europe Direct Δυτικής Ελλάδας Βουτσινά Μαρία, η εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ελλήνων Δημοσιογράφων Ριζογιάννη Μαρίνα ενώ στήριξαν την πρωτοβουλία πλήθος Συμβούλων Εκπαίδευσης. Την εκδήλωση παρουσίασαν και συντόνισαν η Περιφερειακή Επόπτρια Ποιότητας της Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Δρ. Μπαλωμένου Αθανασία και η Προωθήτρια Erasmus+ Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Δρ. Σαρλή Έλενα.

    Μπορείτε να ψηφίσετε σε Online ψηφοφορία τα αγαπημένα σας τραγούδια και Haiku ανταμείβοντας την προσπάθειά εκπαιδευτικών και μαθητών έως και τις 31 Οκτωβρίου 2024 στον ακόλουθο σύνδεσμο:

    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeEI9b5oa7p3LmJ9YH0SHY3j8uE2B_KPIjsyHbS7vvIf5xBkQ/viewform

    Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, «συνοδοιπόρους και συνταξιδιώτες», για τη συμμετοχή και τη συνεργασία σε αυτή την μοναδική εμπειρία.

    Οργανωτική-Τεχνική Υποστήριξη: Βλασσοπούλου Ευαγγελία (Αν. Προωθήτρια Εrasmus+ Δυτικής Ελλάδας), Προδρόμου Ελευθερία, Καραγιάννης Θεόδωρος.

    perif dieyth erasmus 2

    perif dieyth erasmus 3

    perif dieyth erasmus 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Erasmus Days στο 6o Δημοτικό Σχολείο Πύργου
    Erasmus Days στο 6o Δημοτικό Σχολείο Πύργου

    Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών - Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ κάλεσε και φέτος τους δικαιούχους του προγράμματος να συμμετέχουν στις Erasmus Days 2024, την πανευρωπαϊκή γιορτή, διοργανώνοντας εκδήλωση από τις 14 έως τις 19 Οκτωβρίου 2024.

    Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με την εκδήλωση “Ι (ΑΙ) Sing Erasmus+, I Haiku Erasmus+", σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δια της Περιφερειακής Επόπτριας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και της Προωθήτριας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Π.Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας προσκάλεσε όλες τις σχολικές μονάδες και φορείς που ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα Erasmus + να ανεβάσουν τις δημιουργίες τους σε padlet- ψηφιακό τοίχο που δημιουργήθηκε για το συγκεκριμένο σκοπό.

    Οι δημιουργίες των σχολείων παρουσιάστηκαν σε διαδικτυακή εκδήλωση, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024. Το 6ο δημοτικό σχολείο Πύργου συμμετείχε στην ευρωπαϊκή γιορτή με το τραγούδι: «Green cheer» το οποίο μιλάει για την κλιματική αλλαγή και την προσπάθεια του σχολείου να δημιουργήσει υπεύθυνους πολίτες. Το τραγούδι δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (Gemini και Suno). Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Καζάκου Μαρία εμπνεύστηκε τη χορογραφία στην οποία συμμετείχαν οι μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης.

    Επίσης συνέβαλαν οι εκπαιδευτικοί: Τσουράς Γιώργος, Τσακριλής Λάμπρος, Ρηγούτσου Ανδριανή και Μπελελή Κατερίνα. Η δημιουργία του σχολείου καταχειροκροτήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, που φιλοξενούνται στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας τίμησε ο Δήμος Ήλιδας
    Τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, που φιλοξενούνται στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας τίμησε ο Δήμος Ήλιδας

    Τους 13 εκπαιδευτικούς και τους 20 μαθητές από τέσσερις χώρες, που φιλοξενήθηκαν για μία εβδομάδα στην περιοχή μας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, τίμησε σε μία λιτή γιορτή το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας που είχε αναλάβει την υλοποίηση και ο Δήμος Ήλιδας.

    Πρόκειται για Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο το 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας εκπροσώπησε τη χώρα μας, ενώ συμμετείχαν σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και την Τουρκία.

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στη γιορτή του σχολείου συνοδευόμενος από τον σύμβουλό του σε θέματα Παιδείας κ. Γιάννη Ντακούλια, μίλησε για την ανάγκη υλοποίησης ανάλογων προγραμμάτων, τα οποία συμβάλλουν στην ανταλλαγή ιδεών, πολιτισμικών στοιχείων και καλών πρακτικών στον τομέα της εκπαίδευσης ανάμεσα στα σχολεία.

    Παράλληλα, ο Δήμος έδωσε δώρα με τοπικά προϊόντα σε όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, αλλά και βιβλία με την ιστορία της Αρχαίας Ήλιδας για τις βιβλιοθήκες των σχολείων τους.

    Ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ κ. Θεόδωρος Λαμπρόπουλος και η αρμόδια για την υλοποίηση του προγράμματος και υποδιευθύντρια του σχολείου, κα Ιωάννα Παπαδάκη, είχαν προετοιμάσει μια όμορφη γιορτή για όλους, με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών σχολείων να τους ευχαριστούν για τις ξεχωριστές στιγμές που δημιούργησαν μαζί τους.

    dimos ilidas vrav erasmus 2

    dimos ilidas vrav erasmus 3

    dimos ilidas vrav erasmus 4

    dimos ilidas vrav erasmus 5

    dimos ilidas vrav erasmus 6

    dimos ilidas vrav erasmus 7

    dimos ilidas vrav erasmus 8

    dimos ilidas vrav erasmus 9

    (Δελτίο Τύπου)

  • 1ο Γυμνάσιο Πύργου: Πρόγραμμα Erasmus+ Courses and Training
    1ο Γυμνάσιο Πύργου: Πρόγραμμα Erasmus+ Courses and Training

    Στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus+ KA122 Σχέδιο 2023-1-EL01-KA122-SCH-000143964-“Think new-Act green” που υλοποιεί το σχολείο μας , το 1ο Γυμνάσιο Πύργου, πραγματοποιήθηκε κινητικότητα εκπαιδευτικών για την παρακολούθηση επιμορφωτικού σεμιναρίου σε εκπαιδευτικό οργανισμό στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί κ. Αργυροπούλου Μαγδαληνή, κ. Μποσμή Αικατερίνη και η κ.Σαργέντη Βασιλική συμμετείχαν σε σειρά μαθημάτων με τίτλο «Effective Pedagogies for 21st-Century Learning» (Αποτελεσματικές Παιδαγωγικές Μάθησης για τον 21ο αιώνα») που διεξήχθη στoν εκπαιδευτικό οργανισμό Société Nouvelle International House Centre de Langues, Riviera στη Νίκαια της Γαλλίας από 22 έως 27 Ιουλίου 2024 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με Εθνική Μονάδα Συντονισμού το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

    Η επιμόρφωση αυτή αφορούσε τη χρήση νέων παιδαγωγικών πρακτικών για την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η κριτική σκέψη, η συνεργασία, η δημιουργικότητα και η επικοινωνία στη σχολική εκπαίδευση. Οι νέες αυτές παιδαγωγικές μέθοδοι με επίκεντρο τον μαθητή κερδίζουν δυναμική σε όλο τον κόσμο: μάθηση βάσει έργου (PBL), μάθηση ενισχυμένη με τεχνολογία (TEL), συνεργατική μάθηση και σκέψη σχεδιασμού για δημιουργική επίλυση προβλημάτων. Το σεμινάριο, στο οποίο συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικοί από την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Ισπανία και την Τουρκία, είχε κυρίως βιωματική προσέγγιση μια και οι επιμορφούμενοι συμμετείχαν σε δραστηριότητες εφαρμόζοντας τις νέες παιδαγωγικές μεθόδους. Η τελική εργασία αφορούσε τη δημιουργία σχεδίων μαθημάτων.

    Είναι βέβαιο ότι η γνώση και η εμπειρία μιας εκπαιδευτικής επιμόρφωσης αποτελεί εφαλτήριο για την περαιτέρω εξερεύνηση των νέων μεθόδων, τον πειραματισμό και την προσαρμογή τους για την πιο πρόσφορη εφαρμογή αυτών με στόχο την συμπερίληψη και την ενεργοποίηση όλων των μαθητών. Δεδομένου ότι είναι πολλές οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί σήμερα, είναι πολύ ωφέλιμο αυτές οι καινοτόμες πρακτικές που προκύπτουν από τέτοια επιμορφωτικά σεμινάρια καθώς και παραδείγματα από την υλοποίησή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία να διαχέονται στην ενδοσχολική κοινότητα, καθώς και σε ημερίδες σε επίπεδο νομού.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μητσοτάκης για μεταναστευτικό από τη Βιέννη: «Δεν μπορούν άθλιοι διακινητές να καθορίζουν ποιοι θα μπαίνουν στην ΕΕ»
    Μητσοτάκης για μεταναστευτικό από τη Βιέννη: «Δεν μπορούν άθλιοι διακινητές να καθορίζουν ποιοι θα μπαίνουν στην ΕΕ»

    Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ.

    «Το μήνυμά μας είναι σαφές και σε αυτό είμαστε στην ΕΕ ενωμένοι. Δεν είναι δυνατόν να καθορίζουν οι άθλιοι διακινητές ποιος θα εισέρχεται στην ΕΕ. Αυτή την απόφαση πρέπει να τη λαμβάνουν τα κράτη μέλη της Ευρώπης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μεταναστευτικό στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή που είχε με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ.

    Ο πρωθυπουργός δήλωσε ευγνώμων για τη βοήθεια της Αυστρίας το Μάρτιο του 2020 «όταν αντιμετωπίσαμε μια οργανωμένη απόπειρα παραβίασης των ελληνικών συνόρων, την οποία ευτυχώς, για το καλό της Ελλάδας και της Ευρώπης, την αποκρούσαμε αποτελεσματικά». «Ήταν, ανέφερε, ένα πρώτο μήνυμα και προάγγελος της αλλαγής της ευρωπαϊκής στάσης η οποία έθεσε σε προτεραιότητα την εξωτερική φύλαξη των συνόρων, κάτι που συμπεριλαμβάνεται στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ενσωματώνεται στο Σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου».

    Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια έχει κάνει πολλά και αρκεί να δει κανείς την εικόνα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου όπου υπάρχουν οργανωμένες δομές υποδοχής, ενώ είναι λιγότερες οι ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά μας, είναι αποτελεσματική η φύλαξη των συνόρων και το λιμενικό μας σώζει κατατρεγμένους ανθρώπους.

    Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Αυστρία για τη στήριξή της στο χρόνιο αίτημα για μεγαλύτερη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τη φύλαξη των χερσαίων συνόρων, ενώ για το φράκτη στον Έβρο τόνισε ότι θα κατασκευαστεί, είτε με εθνικούς, είτε με ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά είναι πιο δίκαιο να βοηθήσει η ΕΕ.

    Για το ζήτημα των επιστροφών είπε ότι απαιτείται περισσότερος συντονισμός, ενώ σε ό,τι αφορά τη νόμιμη μετανάστευση αναφέρθηκε σε συμφωνίες που έχει δρομολογήσει η Ελλάδα, όπως για παράδειγμα με την Αίγυπτο.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών βαλκανίων. «Δεν νοούνται εκπτώσεις από το κράτος δικαίου και από την τήρηση των δεδομένων συμφωνιών», υπογράμμισε. Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση για ολοκλήρωση των συνομιλιών που θα οδηγήσουν, όπως είπε, στην άμεση κατάπαυση του πυρός, να απαλυνθεί η ανθρωπιστική κατάσταση και να απελευθερωθούν άμεσα οι όμηροι. «Και εμείς εργαζόμαστε, ώστε να αποφύγουμε το χειρότερο σενάριο που δεν είναι άλλο από την περιφερειακή έκρηξη η οποία θα επηρεάσει όλη την Ευρώπη», συμπλήρωσε.

    Είπε, επίσης, ότι συζήτησαν και για τις προτεραιότητες του επόμενου ευρωπαϊκού κύκλου και για την πρόσφατη έκθεση Ντράγκι για την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ. «Πίστη μου είναι ότι υπάρχουν ορισμένα κοινά αγαθά όπως η ασφάλεια και η άμυνα της Ευρώπης ή η διασυνδεσιμότητα των ενεργειακών δικτύων, που θα πρέπει να σκεφτούμε έξω από το κουτί και να δούμε πως θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκούς πόρους με θετικό αποτύπωμα για όλη την Ευρώπη», ανέφερε.

    Μετά από σχετική ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως σήμερα πληρώνουμε πιο ακριβή ενέργεια στην Ευρώπη από ό,τι στις ΗΠΑ και σημείωσε πως η Ελλάδα και άλλες βαλκανικές χώρες τους τελευταίους μήνες έπεσαν θύματα στρέβλωσης στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας. «Η ανάγκη να επενδύσουμε περισσότερο σε ευρωπαϊκά δίκτυα καθίσταται αυτονόητη προτεραιότητα», πρόσθεσε.

    Για το μεταναστευτικό, μετά από σχετική ερώτηση, ο Κυριακός Μητσοτάκης δήλωσε επιπλέον ότι η εφαρμογή του συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο θα πρέπει να είναι προτεραιότητα και δεν θα δεχθεί η Ελλάδα να επωμιστεί δυσανάλογα μεγάλο βάρος γιατί βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Είπε ότι η υποστήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα για τη διαχείριση των ανθρώπων που τελικά φτάνουν στη χώρα μας , θα πρέπει να συνεχιστεί και πως οι σχετικοί πόροι αυτή τη στιγμή δεν είναι βέβαιο ότι επαρκούν ή αν θα επαρκούν στο μέλλον.

    Δήλωσε, επιπρόσθετα, πως δεν είναι δική μας δουλειά να υποδείξουμε σε οποιοδήποτε κράτος μέλος την επιδοματική κοινωνική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει, ενώ ανέφερε πως θα ήταν λάθος να κινηθούμε σε λογική ad hoc εξαιρέσεων από τη συνθήκη Σένγκεν. «Δεν μπορεί κανείς να έχει απαίτηση από την Ελλάδα που βγήκε από πρωτοφανή οικονομική κρίση, να έχει πιο ευνοϊκό πλαίσιο κοινωνικής προστασίας για τους πρόσφυγες από ό,τι για τους Έλληνες πολίτες», συμπλήρωσε.

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ EUROKINISSI
  • Στη Βουδαπέστη η Κλέλια Ανδριολάτου και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης για τα γυρίσματα του Maestro (photos)
    Στη Βουδαπέστη η Κλέλια Ανδριολάτου και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης για τα γυρίσματα του Maestro (photos)

    Κλέλια Ανδριολάτου και Χριστόφορος Παπακαλιάτης βρέθηκαν μαζί στη Βουδαπέστη.

    Η ηθοποιός έκανε γνωστή την είδηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

    Η Κλέλια Ανδριολάτου δημοσίευσε σε story μια σειρά από φωτογραφίες από τη Βουδαπέστη.

    Σε μία φωτογραφία ποζάρει με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη σε καφετέρια και στη λεζάντα έγραψει: «Κάνοντας γυρίσματα για το Maestro in Blue».

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Αιματοκύλισμα στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη σχεδίαζαν οι επίδοξοι τρομοκράτες
    Αιματοκύλισμα στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη σχεδίαζαν οι επίδοξοι τρομοκράτες

    Χρήση μαχαιριών ή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών για να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους περιελάμβανε ο σχεδιασμός των επίδοξων τρομοκρατών που είχαν βάλει στο στόχαστρο τις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στην Αυστρία, οι οποίες τελικά ακυρώθηκαν, με τις Αρχές να προχωρούν στη σύλληψή τους.

    Ένας 19χρονος κύριος ύποπτος είχε στόχο να «σκοτώσει τον εαυτό του και ένα μεγάλο πλήθος στη συναυλία είτε σήμερα είτε αύριο», δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και Πληροφοριών, Ομάρ Χαϊτζάουι-Πίρτσνερ, σύμφωνα με το Skynews.

    Ο ύποπτος, ο οποίος λέγεται ότι έχει βορειομακεδονικές ρίζες, ήθελε να χρησιμοποιήσει τα όπλα έξω από το στάδιο Ερνστ Χάπελ για να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, πρόσθεσε ο ίδιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη (8/8).

    Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι ο ύποπτος ήταν «σαφώς ριζοσπαστικοποιημένος προς την κατεύθυνση του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και πιστεύει ότι είναι σωστό να σκοτώνει απίστους».

    Στη συνέντευξη Τύπου προβλήθηκε επίσης μια θολή εικόνα του άνδρα να κραδαίνει δύο μεγάλα μαχαίρια.

    Ένας δεύτερος ύποπτος, ο οποίος λέγεται ότι είναι 17χρονος Αυστριακός πολίτης με τουρκική και κροατική καταγωγή, είχε αρχίσει να εργάζεται στον συναυλιακό χώρο λίγες ημέρες πριν από την ακύρωση των συναυλιών της Τέιλορ Σουίφτ λόγω της τρομοκρατικής απειλής.

    Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, είχε προσληφθεί πριν από λίγες ημέρες σε εταιρεία εγκαταστάσεων που παρείχε υπηρεσίες στον χώρο κατά τη διάρκεια των συναυλιών. Συνελήφθη από ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας κοντά στο στάδιο.

    Οι αρχές βρήκαν υλικό του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα στο σπίτι του 17χρονου υπόπτου.

    Ο κύριος ύποπτος συνελήφθη επίσης.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Γκέρχαρντ Κάρνερ έκανε γνωστό ότι Δεν αναζητούνται άλλοι ύποπτοι, δήλωσε . Ωστόσο, ένας 15χρονος, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή και με τους δύο υπόπτους, ανακρίθηκε επίσης από την αστυνομία.

    Κανονικά οι συναυλίες στο Λονδίνο

    Η υπουργός αστυνόμευσης Νταϊάνα Τζόνσον δήλωσε ότι η Σκότλαντ Γιαρντ θα εξετάσει «όλες τις πληροφορίες» ενόψει της επιστροφής της Σουίφτ στο Ηνωμένο Βασίλειο για μια σειρά συναυλιών την επόμενη εβδομάδα.

    Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να υποδεικνύει ότι τα γεγονότα στη Βιέννη θα έχουν αντίκτυπο στην επερχόμενη συναυλία της Σουίφτ στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε πέντε νύχτες ξεκινώντας στις 15 Αυγούστου.

    Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε ότι η πόλη θα «συνεχίσει» και θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις αργότερα αυτό το μήνα.

    Η Σουίφτ επρόκειτο να παίξει την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, για περίπου 170.000 θαυμαστές που είχαν συρρεύσει στην αυστριακή πρωτεύουσα από όλο τον κόσμο για τις sold-out συναυλίες της Eras Tour.

    Αλλά η διοργανώτρια εταιρεία Barracuda Music αποφάσισε να ακυρώσει τις συναυλίες λόγω της τρομοκρατικής απειλής.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ KEVIN MAZUR/ HANDOUT

  • Η Βουδαπέστη αναζητεί τρόπους για να προσβάλει την απόφαση της ΕΕ για τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
    Η Βουδαπέστη αναζητεί τρόπους για να προσβάλει την απόφαση της ΕΕ για τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

    Μια ομάδα Ούγγρων νομικών στις Βρυξέλλες αναζητεί τρόπους να προσβάλει απόφαση της ΕΕ να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια παρακάμπτοντας την αντίθεση της Βουδαπέστης, όπως ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Πέτερ Σιγιάρτο.

    Νωρίτερα σήμερα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε ότι η ΕΕ έχει βρει τρόπο να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια για να αγοράσει όπλα για την Ουκρανία παρά την αντίθεση της Ουγγαρίας.

    Το Συμβούλιο της ΕΕ υιοθέτησε σήμερα το 14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

    Η νέα δέσμη μέτρων περιλαμβάνει περιοριστικά μέτρα για επιπλέον 116 φυσικά πρόσωπα και οντότητες που είναι υπεύθυνες για ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

    Πηγή: Cnn.gr -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Stephanie Lecocq
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο