Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 15:04

1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου: Με τις καλοκαιρινές τους κατασκηνώσεις κορύφωσαν την χρονιά που έκλεισε οι Πρόσκοποι του Πύργου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Με τις καλοκαιρινές τους κατασκηνώσεις κορύφωσαν την χρονιά που έκλεισε οι Πρόσκοποι του Πύργου και με πολύ ενθουσιασμό ετοιμάζονται για τη νέα που ξεκινά σε λίγες μέρες.

Οι κατασκηνώσεις πραγματοποιήθηκαν και φέτος στον μαγευτικό χώρο της «Αρέθουσας» στην ΤΚ Μουριάς του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, δίπλα στον ποταμό Αλφειό.

Αρχικά κατασκήνωσαν τα Λυκόπουλα (παιδιά 7-11 ετών) τα οποία με όπλο την φαντασία έστησαν ένα «Ινδιάνικο χωριό» και γνώρισαν τις συνήθειες διαφόρων φυλών «ψάχνοντας το χαμένο Μανιτού». Απόλαυσαν το ποτάμι, δημιούργησαν κατασκευές, χάρηκαν την ομαδική ζωή και έπαιξαν αναπτύσσοντας τις δεξιότητές τους. Η 4ημερη εκδρομή τους έκλεισε με μια γιορτή μαζί με τους γονείς, οι οποίοι πρόσφεραν και απόλαυσαν παράλληλα ένα πλούσιο μπουφέ από εδέσματα και γλυκά.

Στη συνέχεια η ομάδα των Προσκόπων (παιδιά 12-15 ετών) του Πύργου, μαζί με την 1η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Ζακύνθου έζησαν την περιπέτεια για 8 ημέρες. Τα παιδιά έφτιαξαν τις κατασκευές που τα βοήθησαν στην διαβίωσή τους στην φύση, συνεργάστηκαν, έλυσαν μυστήρια βοηθώντας τον «Αστυνόμο Μπέκα» και ανακάλυψαν «κρυφούς Αρχαίους θησαυρούς» βρίσκοντας «αρχαίες πλάκες» και λύνοντας γρίφους. Την Κυριακή εκκλησιάστηκαν στον Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου Μουριάς. Πρόσκοποι και Λυκόπουλα έκαναν rafting, τοξοβολία και αναρρίχηση σε συνεργασία με το Olympia Adventure club, που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Οι Αρχηγοί των τμημάτων δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν για τις χορηγίες τους την Γαλακτοβιομηχανία ΦΑΡΜΑ Ηλείας, το σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, αλλά και τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης και τους Γονείς που βοήθησαν στην προετοιμασία κάποιων γευμάτων.

Οι εγγραφές και οι συναντήσεις για τη νέα χρονιά ξεκινούν από το επόμενο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες στο πάρκο ΣΠΚ τις ώρες των συγκεντρώσεων (16.00-20.00) ή στο τηλέφωνο 6936773336.

proskopoi katask 2

proskopoi katask 3

proskopoi katask 4

proskopoi katask 5

proskopoi katask 6

proskopoi katask 7

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 13:33

Σχετικά Άρθρα

  • 1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου: Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη των δραστηριοτήτων της νέας χρονιάς
    1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου: Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη των δραστηριοτήτων της νέας χρονιάς

    Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα, ο Αγιασμός για την έναρξη των δραστηριοτήτων της νέας χρονιάς στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου, στο χώρο των Προσκόπων στο πάρκο ΣΠΚ.

    Ο Αγιασμός τελέστηκε από τον αιδ. π. Βασίλειο Λαγκαδινό ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά με εκπλήρωση των στόχων και επιτυχία των δραστηριοτήτων.

    Αμέσως μετά, ο Αρχηγός Συστήματος Γ. Καραμάνης ευχαρίστησε ευχαρίστησε αρχικά τον π. Βασίλειο που τέλεσε τον αγιασμό και μέσω αυτού και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανάσιο για την διάθεση του χώρου της Σκαφιδιάς για την πραγματοποίηση των θερινών δράσεων και στη συνέχεια ευχήθηκε και η νέα προσκοπική χρονιά να είναι εξίσου αποδοτική και γεμάτη δραστηριότητες.

    Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μικρό κέρασμα που είχαν ετοιμάσει η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης και φυσικά με αρκετά παιχνίδια για τα παιδιά.

    Παράλληλα ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα χρονιά, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες, κάθε Σάββατο στο χώρο των Προσκόπων στο πάρκο ΣΠΚ από τις 16.00-20.30.

    Οι ώρες συγκεντρώσεων είναι τα Σάββατα για τα Λυκόπουλα 7-11 ετών 16.15-17.45, για τους Προσκόπους 11-15 ετών 17.45-19.15 και για τους Ανιχνευτές 15-17 ετών 19.00-20.30.

    1o sust prosk agiasm 24 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • 1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου: Αγιασμός για νέα τη προσκοπική χρονιά, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου
    1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου: Αγιασμός για νέα τη προσκοπική χρονιά, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

    Μετά από ένα πλούσιο σε δραστηριότητες καλοκαίρι ξεκινά επίσημα το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου η νέα προσκοπική χρονιά.

    Αυτό το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός στο χώρο των Προσκόπων στο Πάρκο ΣΠΚ στις 17.30 για όλα τα τμήματα, στον οποίο είναι καλεσμένοι να παραβρεθούν εκτός από τα παιδιά, οι γονείς τους, παλαιοί Πρόσκοποι και φίλοι του προσκοπισμού.

    Ταυτόχρονα πραγματοποιούνται και οι εγγραφές για τη νέα χρονιά, οι οποίες συνεχίζονται και για τις επόμενες εβδομάδες.

    Τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους εντάσσονται σε τμήματα και συμμετέχουν στις αντίστοιχες δραστηριότητες. Από την επόμενη εβδομάδα, οι ώρες των συγκεντρώσεων θα είναι:

    Λυκόπουλα (παιδιά 7-11 ετών) Σάββατο 16.15-17.45

    Πρόσκοποι (ηλικία 11-15 ετών) Σάββατο 17.30-19.00

    Ανιχνευτές (ηλικία 15-18 ετών) Σάββατο 19.00-20.30

    Περισσότερες πληροφορίες καθώς και εγγραφές πραγματοποιούνται τις παραπάνω ώρες καθώς και (κατά προτίμηση) μισή ώρα πριν από τις συγκεντρώσεις.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Τι δεν τήρησε η κατασκήνωση σχετικά με τη λειτουργία της πισίνας
    Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Τι δεν τήρησε η κατασκήνωση σχετικά με τη λειτουργία της πισίνας

    Νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως για τις συνθήκες λειτουργίας της πισίνας κατασκήνωσης στη Χαλκιδική όπου πνίγηκε την περασμένη εβδομάδα η 8χρονη.

    Τι προκύπτει από τις άδειες λειτουργίας

    Σύμφωνα με το STAR που παρουσίασε τις άδειες λειτουργείας για τις δύο πισίνες της εγκατάστασης, το πιστοποιητικό εκδόθηκε το 2022 και είχε πενταετή ισχύ.

    Στην άδεια εμφανίζονται όλες οι προδιαγραφές - o όγκος νερού που παίρνει, ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να κολυμπούν -. Βάση αυτής της άδειας στην πρώτη πισίνα θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένας γάντζος διάσωσης. Στη δεύτερη πισίνα θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένα κοντάρι. Τι βρήκε ο διορισμένος πραγματογνωμοντας; Κανένα σωσίβιο στη μεγάλη πισίνα και κανένα κοντάρι.

    Επιπλέον στην άδεια εμφανίζεται συγκεκριμένο άτομο ως υπεύθυνος για τη λειτουργία στις πισίνες που δεν υπάρχει στην εταιρεία το 2024 και δεν υπάρχει αντικατάστασή του.

    Η άδεια λειτουργίας αναφέρει ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρατυπίες ο δήμος Κασσάνδρας προχωρά σε ανάκληση, όπως και έγινε, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο της ποινικής δίωξης.

    Πηγή: ethnos.gr- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik

  • Χαλκιδική: Νέες αποκαλύψεις για την 8χρονη που πνίγηκε στην κατασκήνωση, δεν πήγε ποτέ για φαγητό με τα άλλα παιδιά
    Χαλκιδική: Νέες αποκαλύψεις για την 8χρονη που πνίγηκε στην κατασκήνωση, δεν πήγε ποτέ για φαγητό με τα άλλα παιδιά

    Η πρώτη που ανακάλυψε ότι η οκτάχρονη έλειπε από την τραπεζαρία ήταν η μεγαλύτερη αδελφή της και όχι οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης

    Νέες πληροφορίες και αποκαλύψεις για τον πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική.

    Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι το παιδί δεν πήγε ποτέ στην τραπεζαρία για φαγητό με τις αρχές να παίρνουν καταθέσεις για τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού θανάτου της.

    Εν τω μεταξύ, μια από τις παρατυπίες που είδε ο διορισμένος πραγματογνώμοντας σε σχέση με την τεχνική έκθεση της πισίνας, είναι το κενό ανάμεσα στους θάμνους που χρησιμοποιούνταν για την περίφραξη της πισίνας.

    Η περίφραξη είναι με θάμνο και έχει κενά. Μπορεί άνετα να περάσει ένα μικρό παιδί. Έτσι είναι περίπου η μισή περίφραξη και υπάρχουν άλλα 2 παρόμοια σημεία. Υπάρχει επίσης και ένα κολωνάκι περίπου 50 εκ. δίπλα και στη διπλή πόρτα εισόδου, από όπου μπορεί εύκολα να πατήσει και να μπει ένα μικρό παιδί.

    Δείτε την σχετική εικόνα:

    xalkidik_jpg


    Μαρτυρίες ότι η 8χρονη δεν πήγε για φαγητό στην τραπεζαρία

    Την ίδια στιγμή νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον πνιγμό της οκτάχρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική. Το άτυχο κοριτσάκι φαίνεται ότι δεν πήγε ποτέ για φαγητό στην τραπεζαρία, όπως ανέφερε και ο παππούς της, μιλώντας χθες στον ALPHA.

    «Το παιδί βρέθηκε μέσα στην πισίνα με το μαγιό του. Φαίνεται ότι δεν έφυγε ποτέ από αυτήν για να πάει για φαγητό, γιατί όταν πάνε στην τραπεζαρία τα παιδιά, ντύνονται. Δεν πάνε με το μαγιό. Η Αγγελική μπήκε στην πισίνα με τα υπόλοιπα παιδιά και τη μεγαλύτερη αδελφή της, που ήταν μαζί στην κατασκήνωση. Όταν βγήκαν από αυτήν και πήγαν για φαγητό, η αδελφή της αναζήτησε την Αγγελική, αλλά δεν ήταν εκεί», ανέφερε αρχικά.

    Το απίστευτο είναι ότι η πρώτη που ανακάλυψε ότι η οκτάχρονη έλειπε από την τραπεζαρία ήταν η μεγαλύτερη αδελφή της και όχι οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης. Ουσιαστικά εκείνη τους ειδοποίησε ότι η Αγγελική δεν ήταν μαζί τους.
    Υπάρχουν μαρτυρίες ότι το παιδί δεν πήγε για φαγητό στην τραπεζαρία, ότι η ομαδάρχισσα άρχισε να ψάχνει το παιδί μόνη της και μετά να σημαίνει συναγερμό ότι έχει χαθεί.
    Πηγή: protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Πνιγμός 8χρονης στην Χαλκιδική: Η αδερφή του παιδιού ήταν εκείνη που διαπίστωσε την απουσία της
    Πνιγμός 8χρονης στην Χαλκιδική: Η αδερφή του παιδιού ήταν εκείνη που διαπίστωσε την απουσία της

    Η αδερφη της 8χρονης που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης στην Χαλκιδική ήταν εκείνη που διαπίστωσε την απουσία του παιδιού, όπως αποκαλύπτουν νέες πληροφορίες.

    Σύμφωνα με νεότερα δεδομένα, όταν μπήκε στην πισίνα η οκτάχρονη εκεί κολυμπούσαν και άλλα παιδιά, ενώ στο χώρο βρισκόταν τόσο η ναυαγοσώστρια, όσο και η ομαδάρχισα.

    Οι δύο αδερφές, φαίνεται να μπήκαν μαζί στην πισίνα,όμως μετά χωρίστηκαν και σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αδερφή του παιδιού διαπίστωσε πως δεν βρισκόταν ούτε στην τραπεζαρία, όπου είχαν πάει για το μεσημεριανό φαγητό, ούτε στους κοιτώνες.

    Τι κατέθεσαν η ναυαγοσώστρια και η ομαδάρχισσα

    Από την πλευρά της η ναυαγοσώστρια, που αποτελεί μαζί με την ομαδάρχισσα και τον ιδιοκτήτη της κατασκήνωσης τα βασικά πρόσωπα στα οποία αναζητούνται οι ευθύνες για τον θάνατο του παιδιού, στην κατάθεσή της φέρεται να ισχυρίστηκε, ότι:

    «Μόλις τελείωσαν την κολύμβηση τα παιδιά —περίπου στις 13:15 σύμφωνα με το πρόγραμμα— κοίταξα μέσα στην πισίνα. Δεν είδα κανέναν μέσα σε αυτή και στη συνέχεια κλείδωσα τη διπλή πόρτα εισόδου».

    Την ίδια ώρα, η ομαδάρχισα παραδέχθηκε στους αστυνομικούς πώς δεν μέτρησε τα παιδιά, όταν βγήκαν από το νερό και πως αντιλήφθηκε την απουσία της 8χρονης στην τραπεζαρία και άρχισε να την ψάχνει μόνη της, χωρίς να ειδοποιήσει την κατασκήνωση, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης.

    Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει πως «αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για τη μεσημεριανή ανάπαυση, διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και η ομάδα στελεχών άρχισε να αναζητά».

    Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

    Σύμφωνα, με την ιατροδικαστική έκθεση, δεν βρέθηκαν υπολλείματα φαγητού στο στομάχι του παιδιού, που σημαίνει ότι δεν έκατσε για μεσημεριανό, μαζί με τους υπόλοιπους.

    Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν προσπάθειες ανάνηψης επιτόπου, διαπίστωσαν πως υπήρχαν ελάχιστα υπολλείματα τροφής, που μάλλον ήταν από το πρωινό.

    Πηγή: cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik

  • Χαλκιδική: Η ιατροδικαστική εξέταση ανατρέπει τα δεδομένα για τον θάνατο της 8χρονης σε κατασκήνωση
    Χαλκιδική: Η ιατροδικαστική εξέταση ανατρέπει τα δεδομένα για τον θάνατο της 8χρονης σε κατασκήνωση

    Εξετάζεται το ενδεχόμενο να πνίγηκε την ώρα που ήταν παρούσες στο χώρο της πισίνας ναυαγοσώστρια και ομαδάρχισσα και ενώ κολυμπούσαν και άλλα παιδιά - Αναζητείται ο νόμιμος εκπρόσωπος, ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της πισίνας

    Τις συνθήκες πνιγμού της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική εξακολουθούν να διερευνούν οι Αρχές, την ώρα που ο νόμιμος εκπρόσωπος ακόμη αναζητείται.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1, το κοριτσάκι φαίνεται πως έχασε τη ζωή του, την ώρα που στην πισίνα κολυμπούσαν και άλλα παιδιά, ενώ στο χώρο, υπήρχε ναυαγοσώστρια και η ομαδάρχισσα.

    Η Αγγελική, είχε πάει στην κατασκήνωση μαζί με την αδελφή της. Μαζί μπήκαν στην πισίνα τα δύο κοριτσάκια, όπως και άλλοι κατασκηνωτές, η 8χρονη όμως φαίνεται πως δεν βγήκε ποτέ από το νερό, αφού η αδελφή της, δεν την είδε στη συνέχεια, ούτε στην τραπεζαρία, όπου πήγαν για φαγητό, ούτε στους κοιτώνες.