Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 08:13

Είπαν “Stop στο bullying” με τον Θύμιο Μπουγά, έξω από το σπίτι του Μ. Θεοδωράκη

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Μια διαφορετική δράση - μήνυμα για το bullying, με αφορμή την ιστορία του Θύμιου Μπουγά από τον Πύργο, πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο εκδήλωσης μνήμης έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στην οδό Επιφανούς 1 στο Φιλοπάππου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατό του. Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής εθελοντές και φορείς κρατώντας 96 σημαίες, συμβολικές των χρόνων και των κοινωνικών αγώνων του Μίκη σχημάτισαν πομπή, και διέσχισαν ιστορικά σημεία της πόλης για να καταλήξουν στο Ηρώδειο.

Με τον Θύμιο Μπουγά βρέθηκαν διασώστες του Εθνικού Προγράμματος "Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους" “ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α.”, εθελοντές από το Forum ''Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος΄΄ καλλιτέχνες και γιατροί που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την αποκατάσταση του Θύμιου αλλά και φίλοι από τα κοινωνικά δίκτυα, και ύψωσαν την μία από τις 96 σημαίες.

mpougas2

Με αφορμή την οδυνηρή ιστορία του Θύμιου ένωσαν τη φωνή μας κατά του bullying και υπέρ της κοινωνικής αλληλεγγύης που ήταν και διαχρονικό ζητούμενο του αείμνηστου Μίκη.

“Η παρατεταμένη αγωνία που ζήσαμε αναζητώντας τον Θύμιο μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε, κατέληξε σε ένα θετικό αποτέλεσμα.Εκατοντάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα μοιράστηκαν την αγωνία μας και συμβάλλουν με κάθε τρόπο ώστε να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε τις επεμβάσεις και τις θεραπείες που θα του επιτρέψουν να πάρει πίσω τη ζωή του. Σε αυτήν την κατεύθυνση επικοινώνησαν μαζί μου πολλοί φίλοι καλλιτέχνες με την πρόθεση, μέσα από την δική τους τέχνη, να συμβάλλουν και να ενώσουν τη φωνή τους κατά του bulliyng σε βάρος ευάλωτων πολιτών” έγραψε στο ιστολόγιο της η δημοσιογράφος - πρωτεργάτης στην ανάδειξη της υπόθεσης του Θύμιου Μπουγά, Νατάσα Μποζίνη.

mpougas3

Ακόμα έγραψε πως “… δυστυχώς μετά και από το νέο πρόσφατο κρούσμα bulliyng στον Πύργο Ηλείας, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να στραφούμε στην αλλαγή της νοοτροπίας και αντίληψης ότι ο χλευασμός η βία, οι απειλές απέναντι σε παιδιά, ΑΜΕΑ, ευάλωτους ανθρώπους, είναι κάτι ασήμαντο και μη τιμωρητέο” ανέφερε η κα Μποζίνη που ευχαρίστησε τους φίλους του καλλιτεχνικού χώρου για την εθελοντική τους βοήθεια ώστε να εκφράσουμε το μηνύμα μας: Πολίτες & Καλλιτέχνες με τον Θύμιο λέμε Stop Bulliyng - Έλα μαζί μας”

Διαβάστε περισσότερα σχετικά ΕΔΩ

mpougas4

mpougas5

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 11:05

Σχετικά Άρθρα

  • Λάρισα: Σοκάρει ο πατέρας του 14χρονου που έπεσε θύμα ακραίου bullying επί 4 μήνες
    Λάρισα: Σοκάρει ο πατέρας του 14χρονου που έπεσε θύμα ακραίου bullying επί 4 μήνες

    Ένα αδιανόητο περιστατικό bullying έρχεται στη δημοσιότητα στην Λάρισα: Θύμα ένα 14χρονο αγόρι που βίωνε επί 4 μήνες ένα μαρτύριο από μία συμμορία ανηλίκων. Τον εκβίαζαν, τον απειλούσαν, του άρπαζαν χρήματα, και τον εξευτέλιζαν, μέχρι που το θύμα, έσπασε την σιωπή του και αποκάλυψε τα πάντα στον πατέρα του.

    Εφιάλτης

    Οι νταήδες τον είχαν βάλει στο στόχαστρο και τον απειλούσαν πως αν τους αποκαλύψει καμιά αστυνομία δεν θα τον σώσει. Ο 14χρονος άρχισε να δέχεται απειλές από τα μέσα του καλοκαιριού, ότι θα ξυλοκοπηθεί άγρια αν δεν τους δώσει όσα ζητούσαν.

    «Με παίρνει τηλέφωνο κατά τις 10 η ώρα “μπαμπά με απειλούν, αν μέχρι την Παρασκευή δεν τους πάει 60 ευρώ θα με σκοτώσουν θα με κάνουν μαύρο στο ξύλο”», είπε ο πατέρας του, μιλώντας στο Mega.

    Όπως αποκαλύπτει ο πατέρας του παιδιού στο Mega , για να τον εξευτελίσουν τον έβαζαν να τους φιλάει τα πόδια. «Ήταν πολύ νευρικός με τα μηνύματα. Στις 26 Αυγούστου τα συγκεκριμένα παιδιά μαζί με έναν άλλον του είπαν σε μια ώρα να έχεις 30€ θα σε δείρουμε. Είχε το χαρτζιλίκι του που του δίναμε εμείς φυλαγμένα τα χρήματα. Πήγε και τους τα πήγε σε μια ώρα τα είχε εκεί πέρα και τον βάλανε γονατιστό να τους φιλήσει τα πόδια και τους ζήτησε συγγνώμη».

    «Άνοιξαν» τα στόματα στην Λάρισα

    Τα στόματα στην τοπική κοινωνία άρχισαν να ανοίγουν και όπως φαίνεται ο 14χρονος δεν ήταν το μοναδικό παιδί που δεχόταν κακοποίηση από τους ανήλικους νταήδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μεγάλη συμμορία στην οποία συμμετέχουν και ενήλικες.

    «Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι μαθητές 14 ετών οι οποίοι είναι τα μικρότερα μέλη μιας μεγαλύτερης συμμορίας και με ενηλίκους οι οποίοι αποσπούσαν με δύο τρόπο και με απειλές χρήματα από ανήλικους μάλιστα ένας εξ’ αυτών έχουν ξανασυλληφθεί στο παρελθόν», δήλωσε ο δικηγόρος του θύματος, Στέλιος Σούρλας.

    Εκτός από τους ανήλικους συνελήφθησαν και οι γονείς τους για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας. Σε βάρος των τριών ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης ενώ το νεαρό θύμα άλλαξε σχολικό περιβάλλον.

    Πηγή: ethnos.gr Φωτογραφία: pexels

  • Ανάβυσσος: «Σε ψάχνει όλη η Β’ Γυμνασίου» – Απειλές σε 12χρονη από μαθητές που μοιράζουν ναζιστικά φυλλάδια
    Ανάβυσσος: «Σε ψάχνει όλη η Β’ Γυμνασίου» – Απειλές σε 12χρονη από μαθητές που μοιράζουν ναζιστικά φυλλάδια

    Μία 12χρονη βρέθηκε στο στόχαστρο παρέας μαθητών που έγραψαν ναζιστικά συνθήματα στους τοίχους του σχολείου.

    «Χαρωπά σπάω κεφάλια αλλοδαπών» και «αντιφασίστες έρχονται κρεμάλες» έγραφαν τα φυλλάδια που μοίραζαν μαθητές γυμνασίου στην Ανάβυσσο, προκαλώντας σοκ τόσο στο σχολικό περιβάλλον, όσο και στην τοπική κοινωνία.

    Η συγκεκριμένη ομάδα των μαθητών, που μοιάζει με ακραίους νοσταλγούς του ναζισμού, κόλλησε και αφίσες με σβάστιγκες, συνθήματα κατά των αλλοδαπών και το όνομα του καταδικασμένου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

    Ωστόσο, κάποιοι μαθητές είδαν ποιοι ήταν αυτοί που προχώρησαν σε αυτή την κίνηση και ενημέρωσαν τη διεύθυνση του σχολείου. Οι μαθητές αυτοί μπήκαν στο στόχαστρο της ομάδας των φασιστών και δέχονται απειλές και ακραίο bullying.

    «Είχανε ζωγραφίσει σκίτσα ναζιστικά, σβάστικες, μηνύματα, Κασιδιάρης, κρεμάλα στους αλλοδαπούς και διάφορα άλλα τέτοια», είπε ο πατέρας της 12χρονης που ήταν ένα από τα άτομα που απείλησε η παρέα των νοσταλγών του ναζισμού.

    «Την προηγούμενη εβδομάδα, η μεγάλη μου η κόρη μου είπε ότι έχει γίνει κάτι με την μικρή. Της λέω πες μου τι ακριβώς έχει γίνει. Μου είπε: «έρχονται και μου λένε την ψάχνουν. Πού βρίσκεται;», είπε ο πατέρας της 12χρονης.

    «Σε ψάχνει όλη η Β’ Γυμνασίου»

    Οι μαθητές που αφισοκόλλησαν τα ναζιστικά φυλλάδια έχουν βάλει στο στόχαστρο την συγκεκριμένη μαθήτρια. «Σε ψάχνει όλη η Β’ Γυμνασίου για να σε χτυπήσει» φέρεται να της είπε συμμαθήτριά της, με την 12χρονη να απευθύνεται τρομοκρατημένη στους γονείς της, ενημερώνοντάς τους ότι κινδυνεύει.

    «Βγαίνοντας από το φροντιστήριο, ταραγμένη, μου λέει: «ήρθε μία συμμαθήτρια μου από το φροντιστήριο και μου είπε ότι με ψάχνουνε από την β’ γυμνασίου, με ψάχνει όλη η β’ γυμνασίου». Αυτό ως υπερβολή προφανώς. Προφανώς και δεν την έψαχναν από όλη την Β’ Γυμνασίου όλοι. Την έψαχναν για να την λιντσάρουν. Της είπα μην φοβάσαι από εκείνη την ημέρα εγώ είμαι συνεχώς μαζί τους», είπε ο πατέρας της ανήλικης μιλώντας στο MEGA.

    Τι υποστήριξε η διευθύντρια

    Το πολεμικό αυτό σκηνικό επιχείρησε να κατευνάσει η διευθύντρια του σχολείου, η οποία σε ανάρτηση της στο Facebook ανέφερε πως κανένα περιστατικό παραβατικότητας δεν είναι ανεκτό.

    «Δυστυχώς η αύξηση της παραβατικότητας των μαθητών αυτής της ηλικίας σε πανελλήνιο επίπεδο είναι τεράστιο πλήγμα. Υπήρξε περιστατικό, που αν και σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το αντιμετωπίσαμε από την πρώτη στιγμή άμεσα και μεθοδικά, πράττοτας τα νόμιμα ως οφείλαμε ενημερώνοντας άμεσα τους αρμόδιους», ανέφερε.

    «Η διευθύντρια του σχολείου έκανε ό,τι ενέργεια πέρναγε από το χέρι της η γυναίκα. Από την Δευτεροβάθμια της είπαν ‘‘ναι εντάξει. Βάλτους να γράψουν μια έκθεση’’. Δηλαδή τιμωρία των δύο μαθητών ήταν 3ήμερη αποβολή και να κάνουν κάποιες δράσεις και να γράψουν για τον φασισμό», είπε ο πατέρας της 12χρονης.

    Εξετάζουν αν συνδέεται με προηγούμενο περιστατικό

    Για το συγκεκριμένο περιστατικό ενημερώθηκε και η αρμόδια εισαγγελία, αφού οι συγκεκριμένοι μαθητές φέρονται να είναι φίλοι με έναν 14χρονο, ο οποίος έχει αποβληθεί από το σχολείο, αφού σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για περιστατικό που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, σε βάρος της μεγαλύτερης αδερφής της 12χρονης.

    «Αυτά τα δύο περιστατικά, αν συνδέονται μεταξύ τους, της μεγάλης μου κόρης, το οποίο έγινε στις 15 Ιουνίου και αυτό που συνέβη τώρα, την στοχοποίηση της μικρής εάν αυτά τα δύο συνδέονται, θα πρέπει να υπάρχει ασφάλεια για τα παιδιά μου», είπε ο πατέρας της 12χρονης.

    «Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί» διαμηνύει η πλευρά της οικογένειας ζητώντας την αρωγή των δικαστικών αρχών για να διαπιστωθεί αν τα δύο αυτά περιστατικά σε διάστημα 4 μηνών συνδέονται.

    Πηγή: In.gr
  • Πού οφείλεται η απάθεια των εφήβων στη βία συνομηλίκων τους - Η δρ. Θεοτοκά εξηγεί
    Πού οφείλεται η απάθεια των εφήβων στη βία συνομηλίκων τους - Η δρ. Θεοτοκά εξηγεί

    Βία, ξυλοδαρμοί ανηλίκων, bullying, συμμορίες εφήβων, αναίτιες επιθέσεις σε μαθητές, νεανική παραβατικότητα.

    Πρόκειται για μια δυσάρεστη νέα «μόδα» που κυριαρχεί στη ζωή μας και την καθημερινότητά μας.

    Τα ερωτήματα που γεννώνται το τελευταίο διάστημα είναι πολλά: αυτή είναι η κοινωνία που θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας; Γιατί ξεφύγαμε; Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουμε στη λογική και σε μία ήρεμη κανονικότητα, κυρίως για τους νέους ανθρώπους;

    Με αφορμή την τελευταία σειρά ξυλοδαρμών που υφίστανται τις τελευταίες ημέρες έφηβοι, το CNN Greece απευθύνθηκε στην Δρ. Ίλια Θεοτοκά, Κλινική Ψυχολόγο Ψυχοθεραπεύτρια στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

    Με τεράστια εμπειρία ετών, η κυρία Θεοτοκά, μας αναλύει γιατί εμφανίζεται τέτοια παραβατικότητα στις νέες ηλικίες, γιατί οι περισσότεροι και κυρίως οι νέοι άνθρωποι παραμένουμε απαθείς όταν σημειώνεται ένα σοβαρό επεισόδιο βίας, και ποιες είναι οι ευθύνες της Πολιτείας και της κοινωνίας.

    «Η απάθεια των νέων αγοριών και κοριτσιών μπροστά σε σκηνές βίας συνδέεται με την επαναλαμβανόμενη και πολύωρη παρακολούθηση σκηνών βίας, είτε στο κινητό, είτε στην τηλεόραση. Αυτή η συνεχής παρακολούθηση τέτοιων σκηνών δημιουργεί αίσθημα ''απευαισθητοποίησης'', μειώνει την ενσυναίσθηση, τα παιδιά δεν διδάσκονται έμπρακτα ή μη, ''καλά παραδείγματα'', δεν διδάσκονται οι αξίες της ηθικής, της αγάπης, της αλληλεγγύης, της φιλίας, του αλτρουισμού και συνεπώς δεν ενεργοποιείται η κρίση τους επαναλαμβάνουν και μιμούνται συμπεριφορές ενηλίκων».

    Όπως τονίζει η συνομιλήτρια μας, η βία και παραβατικότητα των νέων και κυρίως των εφήβων, συνιστούν ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα, το οποίο όσο και εάν ακούγεται περίεργο, συνδέεται και με τους δύο πολέμους που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην Ουκρανία και στο Ισραήλ - Λίβανο.

    Ολόκληρη η συνέντευξη της κ. Θεοτοκά

    Κυρία Θεοτοκά, παρατηρούμε με βαριά καρδιά, ότι τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα μετά τον εγκλεισμό που επέφερε η πανδημία του COVID-19, έχει αυξηθεί η παραβατικότητα των εφήβων. Ποια είναι τα αίτια; Φαντάζομαι ότι πρόκειται για ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα, το οποίο ωστόσο μας προβληματίζει σφόδρα, καθώς φαίνεται πλέον ότι η βία είναι στην πρώτη γραμμή της καθημερινότητάς μας.

    Η σχέση με την οικογένεια, ο βαθμός στον οποίο η οικογένεια αρνείται να ανιχνεύσει την έναρξη της παραβατικότητας, η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, η κακή επίδοση ή και η εγκατάλειψη του σχολείου είναι μερικοί από τους παράγοντες που μπορεί να μετατρέψουν τους ανηλίκους σε παραβάτες.

    Όταν δε στο οικογενειακό περιβάλλον υπάρχει κακοποίηση και παραμέληση, ή άλλα αντικοινωνικά χαρακτηριστικά, οι πιθανότητες για νεανική παραβατικότητα είναι μεγαλύτερες.

    Η ομάδα ασφαλώς των συνομηλίκων παίζει καθοριστικό ρόλο. Ο βαθμός στον οποίο η οικογένεια γνωρίζει τις παρέες των εφήβων και τα όρια που θέτει ή δεν θέτει επηρεάζουν τις επιλογές των παιδιών. Ετσι οι έφηβοι, μπορεί να οδηγηθούν χωρίς να το καταλάβουν, σε πράξεις που πιθανά υπό το κράτος της νηφαλιότητας και της οικογενειακής επιτήρησης και καθοδήγησης, δεν θα το έκαναν. Επίσης έχει αυξηθεί και ο αριθμός των συμμοριών.

    Γιατί συμβαίνει αυτό; Πώς το εξηγείται, έχει κάποια ιδιαίτερη βαρύτητα η συμμορία για τους έφηβους;

    Οι συμμορίες είναι ελκυστικές,γιατί δίνουν στους έφηβους το αίσθημα του ανήκειν, παρέχουν γόητρο και αίσθημα εξουσίας. Ειδικά όταν ένας έφηβος, για κάποιους λόγους, δεν έχει μπορέσει να ενταχθεί στην ομάδα των συνομηλίκων του, είτε γιατί έχει βιώσει αποτυχία, είτε έχει βιώσει bullying, ή έχει κάποιες ψυχολογικές δυσκολίες, τότε ψάχνει να βρει μία άλλη ομάδα να ενταχθεί και μπορεί να βρει μια ακατάλληλη ομάδα. Στη συμμορία δοκιμάζουν την αυτονομία τους, νιώθουν ότι είναι κάποιοι, αποκτούν ένα ρόλο, έστω και αρνητικό.

    Αυτό πάντως που μας κάνει αλγεινή εντύπωση κυρία Θεοτοκά, είναι το γεγονός, ότι όταν συμβαίνει ένα περιστατικό βίας, τα παιδιά ή οι φίλοι των νέων που υφίστανται την κακοποίηση, παραμένουν απαθείς. Πώς το εξηγείται αυτό;

    Η απάθεια των νέων αγοριών και κοριτσιών μπροστά σε σκηνές βίας συνδέεται με την επαναλαμβανόμενη και πολύωρη παρακολούθηση σκηνών βίας, είτε στο κινητό, είτε στην τηλεόραση. Αυτή η συνεχής παρακολούθηση τέτοιων σκηνών δημιουργεί αίσθημα «απευαισθητοποίησης», μειώνει την ενσυναίσθηση, τα παιδιά δεν διδάσκονται έμπρακτα ή μη, «καλά παραδείγματα», δεν διδάσκονται οι αξίες της ηθικής, της αγάπης, της αλληλεγγύης, της φιλίας, του αλτρουισμού και συνεπώς δεν ενεργοποιείται η κρίση τους επαναλαμβάνουν και μιμούνται συμπεριφορές ενηλίκων.

    Η διάρκεια των δύο πολέμων, στον πλανήτη μας δίνει στους εφήβους την αίσθηση ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται, η βία στη χειρότερη της μορφή (παράλογες δολοφονίες παιδιών, γυναικών ανήμπορων ομάδων, άοπλων, αθώων ανθρώπων) είναι αποδεκτή και την προκαλούν αρχηγοί κρατών, καθαρά για λόγους συμφερόντων.

    Επίσης, τα συστήματα ανταμοιβής και τιμωρίας είναι εντελώς αδύναμα, δεν έχουν ισχύ, οπότε είναι μάταιο να προσπαθήσει κανείς για ένα καλύτερο κόσμο.Γενικά, σε σημαντικό ποσοστό, ούτε το καλό ανταμείβεται, ούτε το κακό τιμωρείται.

    Η ευθύνη ωστόσο της κοινωνίας αλλά και της οικογένειας είναι τεράστια, ποιο ρόλο διαδραματίζει;

    Σε όλα τα παραπάνω, φυσικά υπάρχει και η ευθύνη της κοινωνίας. Το σχολείο και η δομή του, ο ρόλος των εκπαιδευτικών, οι κοινωνικές υπηρεσίες ανηλίκων παίζουν καθοριστικό ρόλο.

    Από την άλλη πλευρά, τα πρότυπα, που εμπνέει και προβάλλει η κοινωνία, μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το διαδίκτυο, τα μοντέλα επιβράβευσης και τιμωρίας που συναντάμε γύρω μας, η πολιτική ζωή μιας χώρας επίσης επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Βέβαια, θα πρέπει να πούμε ότι οι πόλεμοι που μαίνονται εδώ και δύο χρόνια στην Ουκρανία και σχεδόν ένα χρόνο στο Ισραήλ έχουν επηρεάσει κατάφωρα τα παιδιά και τους εφήβους, όταν βλέπουν ότι αρχηγοί κρατών διαπράττουν συστηματικά και σταθερά τέτοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος και θανατώνουν παιδιά, γυναίκες, οικογένειες δομές υγείας και εκπαίδευσης. Ασφαλώς και η πανδημία του κορωνοϊού, με τον εγκλεισμό, την αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας έπαιξε κάποιο ρόλο στην επίταση της εφηβικής παραβατικότητας.

    Κυρία Θεοτοκά, τι εκτιμάτε ότι θα πρέπει να κάνουν οι γονείς;

    Οι γονείς χρειάζεται να δείχνουν καθημερινό ενδιαφέρον για τα παιδιά τους, να βάζουν όρια, να τα ανατρέφουν με ένα αξιακό σύστημα, βασισμένο στο αίσθημα της ευθύνης, του σεβασμού προς τον άλλον και της ενσυναίσθησης. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν την παρέα των συνομιλήκων, γιατί η παρέα σ’ αυτήν την ηλικία είναι πολύ σημαντική για τον έφηβο.

    Παράλληλα, χρειάζεται συστηματικά να προσπαθούν να εμπνέουν τα παιδιά στην εκπαιδευτική διαδικασία, να μην απελπίζονται, να μην τα παρατάνε, να τους δίνουν πάντα την προοπτική για το μέλλον.

    Οι γονείς δεν θα πρέπει να θεωρούν δεδομένο και αποδεκτό ότι το παιδί δεν διαβάζει. Χρειάζεται να στέλνουν το μήνυμα στα παιδιά ότι η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και ότι όλα τα χρόνια της εκπαίδευσης καλούνται να μελετούν και να αποδίδουν εκπαιδευτικά στο βαθμό που μπορούν.

    Ασφαλώς, απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί στο πρόσωπο του παιδιού απαγορεύονται και δρουν πάντα αρνητικά.

    Παράλληλα, με τις πρώτες ενδείξεις χρήσης ουσιών ή αλκοόλ, θα πρέπει να απευθυνθούν σε ψυχολόγο (και να μην υποβαθμίσουν τη συμπεριφορά της χρήσης), για να συζητήσουν πως θα διαχειριστούν την χρήση και πως θα προσελκύσουν το παιδί τους σε μία ψυχοθεραπευτική συνεργασία. Στο σημείο αυτό, χρειάζεται να επισημάνουμε ότι θα πρέπει να απευθυνθούν σε ψυχολόγους που έχουν ειδικευθεί στις εξαρτήσεις, εφόσον η ψυχολογική αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών απαιτεί συγκεκριμένη εξειδίκευση.

    Πηγή: cnn.gr - Φωτογραφία: pexels

  • Νέο σοκαριστικό περιστατικό bullying στην Τούμπα: 14χρονοι έκλεισαν συμμαθητή τους σε τουαλέτα και τον κατέγραφαν με κινητό
    Νέο σοκαριστικό περιστατικό bullying στην Τούμπα: 14χρονοι έκλεισαν συμμαθητή τους σε τουαλέτα και τον κατέγραφαν με κινητό

    Σοκαριστικό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη όπου 14χρονοι έκλεισαν συμμαθητή τους σε τουαλέτα και τον κατέγραφαν με κινητό.

    Ένα ανησυχητικό περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη, όταν τρεις 14χρονοι μαθητές εγκλώβισαν συμμαθητή τους στην τουαλέτα του σχολείου και τον βιντεοσκοπούσαν με κινητό τηλέφωνο.

    Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή της Τούμπας, και μετά από καταγγελία του θύματος, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των ανήλικων δραστών.

    Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, παράνομη κατακράτηση και απειλή από κοινού, καθώς και παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.

    Τα κινητά τηλέφωνα των τριών κατηγορουμένων κατασχέθηκαν και θα εξεταστούν από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

    Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Κρήτη: Ο καυγάς μεταξύ 12χρονων μαθητών έστειλε ανήλικο στο νοσοκομείο
    Κρήτη: Ο καυγάς μεταξύ 12χρονων μαθητών έστειλε ανήλικο στο νοσοκομείο

    Για 10 μέρες δεχόταν τραμπουκισμούς και bullying

    Ένας καυγάς στο σχολείο είχε ως αποτέλεσμα ένας 12χρονος μαθητής να καταλήξει στο νοσοκομείο, αφού χτύπησε το κεφάλι του μετά από σπρώξιμο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το cretalive.gr, o μαθητής μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενώ της υπόθεσης έχει επιληφθεί το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα που λαμβάνει καταθέσεις στο πλαίσιο της προανάκρισης.

    Υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν ότι και το παιδί που χτύπησε λόγω πτώσης μετά από σπρώξιμο, είχε σπρώξει και εκείνο άλλον συμμαθητή, στην προσπάθειά του να αντιδράσει καθώς εδώ και 10 ημέρες δεχόταν τραμπουκισμούς και bullying από παιδιά που επιδείκνυαν επιθετική συμπεριφορά.

    Η μητέρα του 12χρονου δήλωσε ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της, μολονότι το περιστατικό εμφανίστηκε αρχικά ως μη σοβαρό και ως παρεξήγηση μεταξύ παιδιών.

    Πηγή: alfavita.gr

  • Απάντηση Κασσελάκη σε Νοτοπούλου για το bullying: «Οφείλει να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη»
    Απάντηση Κασσελάκη σε Νοτοπούλου για το bullying: «Οφείλει να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη»

    Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα ανεχθεί καμία σκιά στο θέμα αυτό, λένε πηγές που βρίσκοται κοντά του.

    Στις αναφορές περί bullying της Κατερίνας Νοτοπούλου απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω πηγών που βρίσκονται κοντά του.

    Ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώνει ότι το bullying δεν είναι μια κενή λέξη. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν υποφέρει από αυτό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.

    Παράλληλα, επί του θέματος σημειώνουν ότι η κ. Νοτοπούλου οφείλει πάραυτα να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη. Είναι ένα σοβαρό αδίκημα και ο Στέφανος Κασσελάκης που το έχει υποστεί ο ίδιος σε μεγάλο βαθμό και γνωρίζοντας πολύ καλά τη σκληρότητα αυτού του πράγματος, δεν θα ανεχθεί καμία σκιά στο θέμα αυτό.

    Νοτοπούλου: Έχω μηνύματα με bullying από Κασσελάκη

    Υπενθυμίζεται ότι η Κατερίνα Νοτοπούλο έδωσε συνέχεια στην καταγγελία της περί bullying από τον Στέφανο Κασσελάκη, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

    Η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης αποκάλυψε πως έχει προσωπικά μηνύματα στο κινητό της από τον πρώην πλέον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και εφόσον συναινεί και ο ίδιος μπορεί να τα δημοσιοποιήσει.

    «Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι μηνύματα που έχω δεχθεί από τον κ. Κασσελάκη και είναι στη δική του απόφαση, μπορεί να συναινέσει να δημοσιοποιηθούν λοιπόν, αλλά είναι απολύτως προφανές πως για άλλη μια φορά είναι η δική του στάση που εμπνέει όλα αυτά τα υβριστικά σχόλια μίσους που υπάρχουν στο Τwitter», ανέφερε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

    «Μπορεί να τα διαψεύσει ο Κασσελάκης»

    Η Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησε σχετικώς και στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, προτρέποντας τον Στέφανο Κασσελάκη να διαψεύσει τα λεγόμενά της.

    «Το καινούριο είναι ότι υπάρχουν και μηνύματα αυτής της συμπεριφοράς. Ο κύριος Κασσελάκης γνωρίζει ότι, το ότι είπα είναι απολύτως αληθές, διαφορετικά μπορεί να το διαψεύσει. Τον καλώ να δώσει και συναίνεση προς δημοσιοποίηση όλων όσων έχουν ειπωθεί. Αν υπάρχει συναίνεση, προφανώς μπορεί και να δοθεί», είπε συγκεκριμένα η βουλευτής Θεσσαλονίκης.

    Όπως είπε, «εδώ είμαι. Ας βγει ο κύριος Κασσελάκης, είτε να διαψεύσει, είτε να δώσει τη συναίνεσή του προς δημοσιοποίηση. Αυτό δεν είναι μία μεμονωμένη συμπεριφορά, είναι πράγματα που έχουν ειπωθεί και στα όργανα του κόμματος. Οι εξουσιαστικές συμπεριφορές, κανένα χώρο δεν έχουν και στο δικό μας κόμμα. Ούτε οι επιθετικές συμπεριφορές. Προσωπικά δεν τις έχω ανεχτεί. Δεν είναι η πρώτη φορά. Έχει καταγγελθεί στα όργανα του κόμματος, στην Πολιτική Γραμματεία στην Κεντρική Επιτροπή. Σειρά τέτοιων συμπεριφορών, η στοχοποίηση στελεχών. Δεν έχω φοβηθεί χρυσαυγίτες και φασίστες από όταν ήμασταν στο δρόμο. Δεν έχω φοβηθεί ακροδεξιές συμπεριφορές ή συστημικές επιθέσεις. Το ότι έρχονται τώρα να αναπαράξουν είτε ρατσιστικό, είτε επιθετικό λόγο, ανώνυμα τρολ του διαδικτύου, ποσώς με αφορά ή με φοβίζει».

    «Χυδαίες επιθέσεις από υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη»

    Η καταγγελία της περί bullying προκάλεσε την επίθεση υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, όπως έκανε γνωστό η ίδια με ανάρτησή της στο Facebook.

    «Ακόμα μια φορά δέχομαι χυδαίες επιθέσεις από επώνυμους και ανώνυμους υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη με προσβολές εις βάρος της προσωπικότητας και της πολιτικής μου στάσης.

    Αυτή τη φορά ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από γενικόλογες και υποκριτικές καταδίκες των επιθέσεων αυτών, όπως έπραξε πριν μερικές ημέρες, όταν ανώνυμοι υποστηρικτές του στον βούρκο του Διαδικτύου, χυδαιολογούσαν με μίσος εις βάρος μου.

    Αν είναι ο ίδιος εντολέας των επιθέσεων αυτών, μικρή σημασία έχει, καθώς είναι σίγουρα ο ίδιος που μπορεί, αν θέλει, να τις αποτρέψει.

    Σε κάθε περίπτωση γνωρίζει καλά ότι όσα του καταλογίζω για τη συμπεριφορά του απέναντί μου είναι απολύτως αληθή.

    Και από ότι διαπιστώνω, δεν ήμουν η μόνη που συμπεριφέρθηκε με απαράδεκτο τρόπο.

    Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους όσους έσπευσαν αυτές τις ώρες να με στηρίξουν.

    Οι επιθέσεις δεν με πτοούν. Ίσα ίσα με κάνουν πιο δυνατή να συνεχίσω να υπερασπίζομαι τις αξίες και τις ιδέες μου, να σέβομαι τη συλλογικότητα του κόμματός μας και να αγωνίζομαι με αξιοπρέπεια, δίπλα σε όσες και όσους με έχουν εμπιστευθεί και απέναντι στη στρατηγική της απαξίωσης του πολιτικού χώρου που ο κος Κασσελάκης επιχειρεί, αφού απέτυχε παταγωδώς να εκπροσωπήσει».

    ANARTISI_NOTOPOULOU_f7761.jpg

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Ζάκυνθος: Ανατριχιαστική η περιγραφή 15χρονου θύματος bullying από ανήλικους
    Ζάκυνθος: Ανατριχιαστική η περιγραφή 15χρονου θύματος bullying από ανήλικους

    Αποκαλυπτικά είναι τα όσα έζησε ο 15χρονος θύμα bullying στη Ζάκυνθο, από ομάδα ανηλίκων.

    «Με απειλούσαν με την ζωή μου, με χτυπούσαν και μου αποσπούσαν τα χρήματα. Ζητούσε βοήθεια και δεν με βοήθησε κανένας». Αυτή είναι, η σοκαριστική μαρτυρία του 15χρονου από την Ζάκυνθο, για τον εφιάλτη που ζούσε στα χέρια ανήλικων νταήδων. Το παιδί σε απόλυτο σοκ και φοβισμένο δεν αντιστεκόταν. Υπέμενε το μαρτυρικό bullying επί 7 μήνες.

    Δύο 14χρονοι και ένας 13χρονος που είχαν συστήσει συμμορία τον ξυλοκοπούσαν, του έκλεβαν τα χρήματα και τον απειλούσαν ότι εάν μιλήσει θα τον σκοτώσουν.

    «Αυτό ξεκίνησε από τις αρχές του Φεβρουαρίου. Με είχαν σταματήσει μια φορά και μου είχαν ζητήσει λεφτά και εγώ από το φόβο μου, τους τα έδωσα, γιατί ήταν τρία άτομα και εγώ ήμουν μόνος μου. Και από τότε είδαν ότι δεν κάνω κάτι και από την δεύτερη φορά άρχισαν και με απειλούσαν. Φοβήθηκα εγώ, μου έπαιρναν λεφτά, με βαράγανε και συνέχισε αυτό μέχρι που δεν άντεξα άλλο και αποφάσισα να το πω στην αδελφή μου», είπε στο Mega.

    Οι 3 ανήλικοι τον χτυπούσαν και τον απειλούσαν με μαχαίρια και ρόπαλα. Του έστηναν καρτέρι και όταν τον έβλεπαν να κυκλοφορεί μόνος του στην περιοχή του επιτίθονταν για να τον ληστέψουν. Του είχαν αποσπάσει 300 ευρώ.

    «Με απειλούσαν με τη ζωή μου γιατί, ξέρετε, κουβαλάνε «σίδερα» πάνω τους, μαχαίρια, ρόπαλα και τέτοια. Και φοβόμουν. Ούτε έχω προκαλέσει ποτέ και οι αστυνόμοι που τους ρωτήσανε τι έχουν μαζί μου, είπαν απλά τίποτα. «Δεν μας είχε πειράξει ποτέ, απλά τον είδαμε έτσι και αποφασίσαμε να του κάνουμε κακό». Συνήθως πήγαινα σε έναν φίλο μου και την ώρα που γύρναγα ή πήγαινα στο φίλο μου και με έβρισκαν μόνο μου, τότε γινόντουσαν αυτά βράδια».

    Το παιδί, υπό το φόβο μην υποστεί μεγαλύτερο κακό, δεν μιλούσε. Μέχρι την Τρίτη, οπότε και δέχθηκε μία ακόμη επίθεση. Ήταν εκείνη που ξεχείλισε το ποτήρι και τον έκανε να μιλήσει στην αδελφή του, η οποία αμέσως ενημέρωσε τους γονείς τους

    «Θα κάνω οτιδήποτε να προστατέψω το παιδί μου και να καταστρέψω αυτές τις συμμορίες. Όχι μόνο για το παιδί μου, αλλά και για τα άλλα παιδιά που περνάνε τα ίδια. Γιατί δεν είναι μόνο ο γιος μου. Προσπαθώ να κάνω τον Καραγκιόζη για να νιώσει καλά …. συγγνώμη δεν μπορώ. Δεν το είχε πει από την αρχή και υπέφερε. Η αδερφή του ήρθε και μου το πε αμέσως μετά και εγώ ξεκίνησα όλες τις νόμιμες διαδικασίες», είπε ο πατέρας του 15χρονου.

    Μετά την καταγγελία που έκανε στο Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου ο πατέρας του 15χρονου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι 3 ανήλικοι αλλά και οι γονείς τους κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

    Πηγή: Pelop.gr
  • Ζάκυνθος: Υπόθεση bullying, βίας και ληστείας σε βάρος 14χρονου από συνομήλικούς του ερευνά η αστυνομία
    Ζάκυνθος: Υπόθεση bullying, βίας και ληστείας σε βάρος 14χρονου από συνομήλικούς του ερευνά η αστυνομία

    Ο ανήλικος προσκόμισε βίντεο μέσα από το οποίο έχουν καταγραφεί οι αποτρόπαιες πράξεις των τριών ανηλίκων

    Μια πρωτοφανής υπόθεση εκφοβισμού ανηλίκου, συνοδευόμενου από ληστεία βρίσκεται από σήμερα, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα στα χέρια της δικαιοσύνης.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, προσήλθε σήμερα στην Ασφάλεια Ζακύνθου, ένας 14χρονος ανήλικος, μόνιμος κάτοικος Ζακύνθου, συνοδευόμενος από τον πατέρα του και κατέθεσαν στοιχεία κατά τριών ανηλίκων, ηλικίας 14, 14 και 13 ετών, για την διάπραξη των κακουργηματικών αδικημάτων του εκφοβισμού, της βίας και της ληστείας κατά συναυτουργία.

    Ο ανήλικος προσκόμισε βίντεο μέσα από το οποίο έχουν καταγραφεί οι αποτρόπαιες πράξεις των τριών ανηλίκων.

    Μετά την κατάθεση των στοιχείων η Ασφάλεια συνέλαβε τους γονείς των τριών δραστών, με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκων και όλοι μαζί αύριο θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα να απολογηθούν.

    Πηγή: Pelop.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch