Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 16:52

Ξεκίνησαν τα ενημερωτικά προγράμματα για τον σχολικό εκφοβισμό από τον Δήμο Πύργου και το «Χαμόγελο του παιδιού»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Με μεγάλο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών μονάδων του δήμου, ξεκίνησε η υλοποίηση των ενημερωτικών συναντήσεων (ημερίδες) για τον σχολικό εκφοβισμό (bullying ) που πραγματοποιεί ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του παιδιού», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Την πρόταση είχε καταθέσει ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στην ευρεία σύσκεψη με πλήθος φορέων της πόλης που είχε πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα, μετά και τα αλλεπάλληλα κρούσματα σχολικού εκφοβισμού που είχαν σημειωθεί στην πόλη. Με την ουσιαστική συμβολή του «Χαμόγελου του παιδιού», καθώς ο Δήμος Πύργου έχει ήδη συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Οργανισμό, είχαν προγραμματιστεί οι ενημερωτικές συναντήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλα τα σχολεία του δήμου, για το φλέγον αυτό ζήτημα.

Όπως είχε τονίσει στη σύσκεψη ο κ. Αντωνακόπουλος: «Συμφωνήσαμε με τους εκπροσώπους από την κεντρική αλλά και τοπική διοίκηση του Οργανισμού, να ξεκινήσουμε άμεσα παρεμβάσεις με τη συνεργασία πάντα της εκπαιδευτικής κοινότητας και των συλλόγων γονέων. Επειδή έχουμε πρόβλημα, πρέπει να δράσουμε άμεσα με το τρίπτυχο «Πρόληψη-διαχείριση-θεραπεία» .

sxolikos ekf enimer dimos 2

Πρώτη επίσκεψη στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου

Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (21/11) στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Γιάννης Παπαδημητρίου με την ψυχολόγο του Οργανισμού Ιωάννα Γκίκα, επισκέφτηκαν τη σχολική μονάδα. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον διευθυντή του σχολείου Γιώργο Μπίρμπα, ενώ αμέσως μετά επισκέφτηκαν τα παιδιά όπου έγινε από την ψυχολόγο εκτενή ενημέρωση.

Οι ενημερωτικές ημερίδες ξεκινούν από τα Γυμνάσια της πόλης - όπου εκεί είχαν παρατηρηθεί τα περισσότερα συμβάντα - ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται όλες οι σχολικές μονάδες που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά.

sxolikos ekf enimer dimos 3

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 13:58

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Κι’ όλα έγιναν ροζ! - Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού
    Πύργος: Κι’ όλα έγιναν ροζ! - Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού

    Με μια λιτή αλλά γεμάτη μηνύματα ευαισθησίας εκδήλωση, ο Δήμος Πύργου και η Δημοτική Κοινότητα της πόλης, διοργάνωσαν ενημερωτική δράση για τον καρκίνο του μαστού το πρωί του Σαββάτου. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού αλλά και του Οκτωβρίου που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ασθένειας, στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, μπροστά από το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, ένα καλαίσθητο κιόσκι με ενημερωτικό υλικό και το καθιερωμένο ροζ κορδελάκι να δίνεται στις κυρίες που σταμάτησαν να ενημερωθούν.

    Η εξαιρετική ομάδα των επιστημόνων, Μαρία Αγαλιανού, Κωνσταντίνα Μπόκιου (Ιατροί-Ακτινοδιαγνώστριες) και Ελένη Βασιλοπούλου (Ιατρός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος-Χειρουργός Μαστού), ενημέρωσαν για τις αιτίες του καρκίνου του μαστού, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στις ομιλίες τους στην καθοριστική συμβολή της πρόληψης. Αναφέρθηκαν στα βήματα προόδου που έχει κάνει η επιστήμη της ιατρικής και προέτρεψαν όλες τις γυναίκες να προβαίνουν έγκαιρα στις απαιτούμενες εξετάσεις.

    Το μήνυμα της πρόληψης έστειλε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή είναι στο πλευρό κάθε συνδημότη και πως χρέος όλων είναι να αντιμετωπίζονται οι ασθενείς με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

    Μετά το τέλος της ενημέρωσης ακολούθησε περίπατος επί των οδών Ερμού-Γερμανού-Πατρών και Μανωλοπούλου με ροζ μπαλόνια και ενημερωτικό υλικό που διανεμήθηκε στους δημότες.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Αν. Διοικήτρια ΓΝ Ηλείας-ΝΜ Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου, ο ιατρός Νίκος Σπηλιόπουλος, η πρόεδρος της Δ.Κ. Πύργου Αθηνά Κρεστενίτη, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Τζανέτου, η πρόεδρος της ΔΕΠΑΕ ΟΤΑ Έλενα Μπαγιώργου, και δεκάδες άλλες γυναίκες.

    Ekdilosi Karkinos 2

    Ekdilosi Karkinos 3

    Ekdilosi Karkinos 4

    Ekdilosi Karkinos 5

  • Αντικειμενικές αξίες: Έρχονται αλλαγές σε 14 δήμους - Ποιοι θέλουν να καταργηθούν
    Αντικειμενικές αξίες: Έρχονται αλλαγές σε 14 δήμους - Ποιοι θέλουν να καταργηθούν

    Μέχρι τις 11 Νοεμβρίου θα πρέπει να υποβληθούν οι εισηγήσεις των εκτιμητών για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε 14 δήμους και 36 ζώνες, στο υπουργείο Οικονομικών, μετά τη δικαίωση των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί το 2023 επί των αρχικών αξιών.

    Αυτή η διαδικασία αφορά 36 ζώνες οι οποίες αφορούν τους δήμους: Αγίων Αναργύρων Καματερού, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Πειραιά, Ιθάκης, Καρπάθου, Λουτρακίου, Σύμης, Πύργου, Ρόδου και Λέρου.

    Υπενθυμίζεται ότι, οι δημοτικές Αρχές αυτών των περιοχών είχαν υποβάλει ένσταση, θεωρώντας ότι οι αντικειμενικές αξίες που είχαν οριστεί ήταν σημαντικά μεγαλύτερες από τις πραγματικές και αυτό οδηγούσε σε αδικίες και σε επιβαρύνσεις.

    Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες «φωνές» στην αγορά ακινήτων που υποστηρίζουν πως οι αντικειμενικές αξίες δεν έχουν λόγο ύπαρξης και θα έπρεπε να καταργηθούν.

    Ποιοι θέλουν την κατάργηση τους

    Συγκεκριμένα, οι αλλαγές στον τρόπο εκτίμησης ενός ακινήτου και η ανάγκη κατάργησης των αντικειμενικών αξιών βρέθηκαν στο επίκεντρο της 25ης Prodexpo.

    Συντονίζοντας τη σχετική συζήτηση, η Άννα Νάζου, Ορκωτή Εκτιμήτρια και Επικεφαλής της NAI RealAct Ltd, υπογράμμισε ότι πρέπει να καταργηθούν οι παράλογες αντικειμενικές αξίες και το φορολογικό σύστημα να μην μπερδεύεται με την αξία του ακινήτου.

    «Η αξία του ακινήτου είναι μία», είπε η κυρία Νάζου.

    Με την άποψη αυτή συμφώνησε η Αντιγόνη Δούναβη, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι με τις αντικειμενικές αξίες δεν υπάρχει διαφάνεια και δικαιοσύνη.

    «Η λύση είναι σε κάθε αγοραπωλησία να υπάρχει εκτίμηση και να αποτυπώνει τη στιγμή. Πρέπει να οδηγηθούμε εκεί», ανέφερε η κυρία Δούναβη, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πιστοποιημένοι εκτιμητές.

    Αντίθετα, ο Πάνος Χαραλαμπόπουλος, MRICS REV, CEO, Solum, PY Gloval, Advisory Board RICS Greece, τόνισε πως οι αντικειμενικές αξίες είναι εξαιρετικές στη λογική τους και δεν πρέπει να εργαλειοποιείται η τιμή ζώνης.

    Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει την πορεία των τιμών των ακινήτων, ο κ. Χαραλαμπόπουλος είπε πως η αγορά των οικιστικών ακινήτων ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια και έχει πολλούς λόγους για να συνεχίσει να ανεβαίνει, όπως τα υψηλά κόστη κατασκευής, ο ΝΟΚ, τα πολλά εγκλωβισμένα ακίνητα σε servicers, τα κλειστά ακίνητα, η ανάγκη για ενεργειακή αναβάθμιση και τα προγράμματα «Σπίτι μου».

    «Δεν υπάρχει λόγος να μειωθούν οι τιμές τα επόμενα χρόνια» συμπλήρωσε ο κ. Χαραλαμπόπουλος.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Πύργος: Με δενδροφυτεύσεις και καθαρισμούς ενόψει 28ης Οκτωβρίου
    Πύργος: Με δενδροφυτεύσεις και καθαρισμούς ενόψει 28ης Οκτωβρίου

    Πρασινίζει η πόλη

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με στόχο να προστεθεί στην πόλη περισσότερο πράσινο και χρώμα, η Υπηρεσία Πρασίνου προχώρησε σε δενδροφυτεύσεις επί της οδού Μανωλοπούλου και φυτεύσεις καλλωπιστικών λουλουδιών σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενόψει και του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Παράλληλα, με ειδικό μηχάνημα καθαρίστηκε το σιντριβάνι, ενώ συνεχίζονται οι καθαρισμοί σε σημεία της πλατείας κα του Επαρχείου.

    Kalopismoi 2

    Με 15 δέντρα φωτίνιες, από ύψος της Κοκκίνου έως τη συμβολή της Μανωλοπούλου με την Ερμού «πρασινίζει» η κεντρικής οδός της πόλης, σε σημεία που είτε δεν υπήρχαν καθόλου δέντρα είτε είχαν ξεραθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. «Απαιτείται μια χρονική διαδικασία αντικατάστασης των ξερών δέντρων. Πρέπει να υπάρξει ένα μεγάλο διάστημα για να μπορέσει να απομακρυνθεί, από το περιορισμένο για φύτευση σημείο, η ρίζα του δέντρου και να τοποθετηθεί το καινούργιο» εξηγεί στο ilialive.gr ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Βασίλης Φάμελος, ο οποίος με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Πρασίνου Νίκο Ντοχά επέβλεπαν τις εργασίες. «Θα συνεχίσουμε με φυτεύσεις δέντρων στη Μανωλοπούλου μέχρι και το ύψος του παλιού Νοσοκομείου, καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης που υπάρχουν κενά».

    Kalopismoi 3

    Επιπλέον, το επόμενο διάστημα θα φυτευτούν ιτιές στο χώρο του Επαρχείου με την επιλογή του συγκεκριμένου δέντρου να κρίνεται στην ιδιότητα του μη φυλλοβόλου ώστε να μην υπάρχει επικινδυνότητα με πτώσεις κλαδιών, όπως και γαζίες που θα προσθέσουν χρώμα στο χώρο. Καλλωπιστικά φυτά έχουν τοποθετηθεί σε παρτέρια της κεντρικής πλατείας, καθώς και την πλατεία Ιατρίδη και Κύπρου ενώ λουλούδια έχουν δοθεί και σε πολλές κοινότητες του Δήμου.

  • Εκσυγχρονίζεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου - Νέα αυτοκινούμενη ηλεκτρική σκούπα πεζού χειριστή
    Εκσυγχρονίζεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου - Νέα αυτοκινούμενη ηλεκτρική σκούπα πεζού χειριστή

    Σε ανανέωση του στόλου της καθαριότητας προχωράει συστηματικά ο Δήμος Πύργου, ο οποίος εμπλουτίζει την υπηρεσία Περιβάλλοντος, Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πρασίνου με νέα σύγχρονα μηχανήματα.

    Τελευταίο απόκτημα μία νέα αυτοκινούμενη ηλεκτρική σκούπα πεζού χειριστή, η χρήση της οποίας αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες καθαρισμού των δημόσιων χώρων, ο οποίος θα γίνει ασφαλέστερος, ευκολότερος, ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός.

    Το καθημερινό καινοτόμο εργαλείο έχει πανεύκολο χειρισμό, ιδανικό για ανειδίκευτο προσωπικό, ενώ ο οδοκαθαριστής κάνει πολύ πιο εύκολα, καθαρά και αποτελεσματικά την εργασία του.

    Επίσης η αυτοκινούμενη σκούπα έχει μηδενικούς ρύπους, είναι αθόρυβη, ενώ η φόρτιση μπαταριών γίνεται από κοινή πρίζα μέσω ενσωματωμένου φορτιστή και έχει αυτονομία λειτουργίας 12 εως 16 ώρες.

    Παράλληλα ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει το σύστημα ψεκασμού με ειδικό απολυμαντικό – αποσμητικό για δύσκολες περιπτώσεις όπως είναι οι ακαθαρσίες ζώων.

    dimos purgou skoupa 2

    dimos purgou skoupa 3

    dimos purgou skoupa 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Διαφωνία ιατροδικαστών για την Μαλένα - «Δεν υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια σε μια ημέρα»
    Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Διαφωνία ιατροδικαστών για την Μαλένα - «Δεν υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια σε μια ημέρα»

    Ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης απέκλεισε την πιθανότητα να εξέπνευσε από ηπατική ανεπάρκεια η Μαλένα Δασκαλάκη

    Με την κατάθεση του ιατροδικαστή Νίκου Καρακούκη συνεχίστηκε σήμερα (24/10) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.
    Ο κ. Καρακούκης, ο οποίος δεν ολοκλήρωσε την κατάθεσή του σήμερα και θα συνεχίσει στις 30 Οκτωβρίου, ανέφερε πως η Μαλένα Δασκαλάκη δεν μπορεί να έφυγε από τη ζωή από ηπατική ανεπάρκεια, όπως είχε διαγνώσει αρχικά η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα.
    Ο μάρτυρας, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Νίκο Καλόγρηα έχει αποδώσει το θάνατο τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας Δασκαλάκη σε ασφυξία, δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από την πρόεδρο του δικαστηρίου σχετικά με τα βήματα της έρευνάς του αναφορικά με το θάνατο των κοριτσιών.
    - Πρόεδρος: Στο διάστημα της έρευνας σας με ποιους είχατε επικοινωνία;

    - Μάρτυρας: Με την κ. Τσάκωνα, Ο κ. Αγαπητός είχε συνταξιοδοτηθεί και είχε δώσει διάφορες συνεντεύξεις και έλεγε για ασφυξία. Τα είχε αποτυπώσει εγγράφως. Είχε δώσει την ιστολογική του έκθεση στην κ. Τσάκωνα. Εμείς ήμασταν σίγουροι για τα ευρήματα που ανέγραψε. Εδώ δεν είχε πρόβλημα διαγνωστικό, η έκθεσή του δεν μας προβλημάτισε. Η ηπατική ανεπάρκεια όμως της κ. Τσακωνα μας προβλημάτισε.

    - Πρόεδρος: Τι σας προβλημάτισε στην ηπατική ανεπάρκεια που έγραψε η κ. Τσάκωνα;

    - Μάρτυρας: Για την ηπατική ανεπάρκεια πρέπει να έχει μεσολαβήσει ηπατικό κώμα, αιμορραγίες. Έβαλε ηπατική ανεπάρκεια χωρίς να φαίνονται αλλοιώσεις που είναι προαπαιτούμενο στην ηπατική ανεπάρκεια. Ηπατική ανεπάρκεια είναι η γενικευμένη πλήρης διαταραχή της αρχιτεκτονικής του ήπατος.

    - Πρόεδρος: Η κ. Τσάκωνα γραφεί για ωχρό και εύθρυπτο ήπαρ.

    - Μάρτυρας: Καμία σχέση. Μια διαταραχή στην αρχιτεκτονική του ήπατος είναι για παράδειγμα η κύρωση του ήπατος. Ο άνθρωπος μετά παθαίνει ηπατικό κώμα και πεθαίνει. Ωχρό και έυθρυπτο ήπαρ έχουμε σε μια ηπατίτιδα.

    «Δεν έχω συναντήσει ηπατική ανεπάρκεια σε μια μέρα»

    Συνεχίζοντας να απαντά σε ερωτήσεις της προέδρου για την έκθεση της κ. Τσάκωνα ανέφερε: «Δεν έχω συναντήσει ξανά ηπατική ανεπάρκεια σε μια μέρα, το παιδί ήταν καλά. Της μιλήσαμε και εγώ και ο κ. Καλόγρηας και εκείνη επέμεινε ότι το παιδί είχε ηπατική ανεπάρκεια».

    Νωρίτερα, ολοκληρώνοντας την κατάθεση του στη δίκη, ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Κούγια για το αν αποδίδει το θάνατο της Μαλένας σε εγκληματική ενέργεια είπε: «Δεν μπορώ να το αποκλείσω αλλά δεν μπορώ και να το βεβαιώσω, αλλά αν μας ρωτήσει κάποιος "πάνε αυτά τα ευρήματα με ασφυξία;" θα πω “πάνε”».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Voucher έως 800 ευρώ μηνιαίως σε 2.500 οικογένειες με παιδιά - Οι δικαιούχοι
    Voucher έως 800 ευρώ μηνιαίως σε 2.500 οικογένειες με παιδιά - Οι δικαιούχοι

    Voucher των 800 ευρώ το μήνα ανά παιδί θα λάβουν 2.500 παιδιά και οι οικογένειες τους μέσω του Προγράμματος Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης των παιδιών με αναπηρία ή αναπτυξιακή διαταραχή ή με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισής αναπτυξιακών διαταραχών από τη γέννησή τους έως και την ηλικία των 6 ετών και την εν γένει υποστήριξη και κοινωνική ένταξη της οικογένειας τους, το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

    Όσα ορίζει η ΚΥΑ

    Μέσω της σχετικής Κοινής Απόφασης που υπέγραψαν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης και η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζωή Μακρή, δικαιούχοι του προγράμματος είναι, ενδεικτικά, οι πιστοποιημένοι μη κερδοσκοπικοί φορείς που παρέχουν υπηρεσίες σε παιδιά και σε άτομα με αναπηρία, οι δήμοι, τα κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, οι μονάδες ψυχικής υγείας και τα κέντρα ειδικών θεραπειών.

    Το Πρόγραμμα, αξιοποιώντας πόρους 35 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης, θέτει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πλαίσιο παροχής υπηρεσιών Πρώιμης Παρέμβασης με τη δημιουργία μητρώου πιστοποιημένων φορέων Πρώιμης Παρέμβασης προκειμένου εξασφαλιστεί η ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς τα παιδιά αλλά και η παράλληλη ενδυνάμωση των οικογενειών τους. Μέχρι σήμερα, υπάρχει έλλειψη ενός ενιαίου θεσμοθετημένου πλαισίου Πρώιμης Παρέμβασης καθώς και απουσία χαρτογράφησης των πιστοποιημένων παρόχων υπηρεσιών Πρώιμης Παρέμβασης.

    Ειδικότερα, με βάση τις ανάγκες κάθε παιδιού το ύψος του voucher διαμορφώνεται ανάλογα με τον αριθμό συνεδριών που ορίζεται στο Εξατομικευμένο Πλάνο Παρέμβασης ότι θα πρέπει να γίνουν ανά μήνα σε:

    • 800 ευρώ ανά μήνα σε περίπτωση που προβλέπεται η παροχή κατ’ ελάχιστον 20 συνεδριών ανά μήνα,
    • 600 ευρώ ανά μήνα σε περίπτωση που προβλέπεται η παροχή κατ’ ελάχιστον 15 συνεδριών ανά μήνα ή
    • 400 ευρώ ανά μήνα σε περίπτωση που προβλέπεται η παροχή κατ’ ελάχιστον 10 συνεδριών ανά μήνα.

    Σε κάθε περίπτωση για την απόδοση του voucher απαιτείται η παροχή τουλάχιστον 10 συνεδριών ανά μήνα.

    Οι υπηρεσίες Πρώιμης Παρέμβασης συνιστούν πλέγμα εξατομικευμένων υπηρεσιών που παρέχονται από διεπιστημονική ομάδα προς το παιδί και την οικογένειά του.

    Η διεπιστημονική ομάδα αποτελείται από τουλάχιστον έξι (6) μέλη και πιο συγκεκριμένα από:

    • 1 αναπτυξιακό παιδίατρο ή παιδοψυχίατρο ή παιδονευρολόγο,
    • 1 ψυχολόγο,
    • 1 κοινωνικό λειτουργό,
    • 1 εργοθεραπευτή,
    • 1 λογοθεραπευτή και
    • 1 μέλος εκ των ακολούθων ειδικοτήτων: φυσικοθεραπευτή ή ειδικού παιδαγωγού ή απόφοιτου τμήματος Φυσικής Αγωγής με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.

    Οι υπηρεσίες πρώιμης παρέμβασης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

    • την αξιολόγηση και παρακολούθηση της ανάπτυξης του παιδιού,
    • την παροχή ειδικών θεραπειών (εργοθεραπειών, λογοθεραπειών κλπ.),
    • τη συμβουλευτική υποστήριξη και ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση των γονέων/φροντιστών.\

    «Θέλουμε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά με αναπηρία ή αναπτυξιακή διαταραχή»

    Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε: «H περίοδος από τη γέννηση ενός παιδιού μέχρι την ηλικία των έξι ετών είναι η πιο καθοριστική για την ανάπτυξή του. Θέλουμε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά με αναπηρία ή αναπτυξιακή διαταραχή και να είμαστε αρωγοί στις οικογένειες τους γι’ αυτό και 2.500 παιδιά και οι οικογένειες τους θα λάβουν vouchers των 800 ευρώ/παιδί που θα λάβει τις υπηρεσίες της Πρώιμης Παρέμβασης. Ακολουθούμε ένα οικογενειοκεντρικό μοντέλο Πρώιμης Παρέμβασης που προβλέπει επικοινωνία με το σχολικό περιβάλλον, ανίχνευση και διάγνωση των διαταραχών. Στοχεύουμε στην παροχή των κατάλληλων υπηρεσιών στήριξης στα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών, με σκοπό να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Είναι σημαντικό επίσης, να διασφαλίζουμε την καλή ψυχική υγεία τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους. Έτσι, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει υπηρεσίες από μια ποικιλία ειδικών, όπως παιδιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτές κ.α. και εφαρμόζεται σε οικεία περιβάλλοντα, όπως το σπίτι και οι παιδικές χαρές. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό και συμπεριληπτικό σύστημα πρώιμης παρέμβασης στην Ελλάδα και θα τα καταφέρουμε».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Πύργος: Υπογράφεται σύμβαση Δήμου και Επιμελητηρίου για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΒΕ Ηλείας
    Πύργος: Υπογράφεται σύμβαση Δήμου και Επιμελητηρίου για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΒΕ Ηλείας

    Για την τεχνική υποστήριξη και ωρίμανση της μελέτης

    Προγραμματική σύμβαση υπογράφει ο Δήμος Πύργου με το Επιμελητήριο Ηλείας η οποία αφορά στην τεχνική υποστήριξη για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Όπως εισηγήθηκε ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, η σύμβαση αναφέρεται στην τεχνική υποστήριξη για την ωρίμανση και προετοιμασία της Πρότασης Χρηματοδότησης με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση κτιρίου Επιμελητηρίου Ηλείας». Την πρόταση θα υποβάλλει το Επιμελητήριο Ηλείας στο πλαίσιο Πρόσκλησης «Ενεργειακή Αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων και υποδομών – νέα έργα» της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα».

    Η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης κρίθηκε απαραίτητη καθώς το Επιμελητήριο Ηλείας δεν διαθέτει συγκροτημένη Τεχνική Υπηρεσία και δεν δύναται να προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες ωρίμανσης της πρότασης, κάτι που αναλαμβάνουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

    Σύμφωνα με την σύμβαση, φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό , ενώ το Επιμελητήριο θα είναι ο Κύριος του έργου, αναλαμβάνει το οικονομικό κόστος που ανέρχεται στις 12.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους.

  • Πύργος: Δεν θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων
    Πύργος: Δεν θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων

    Προχωρούν κανονικά οι εργασίες

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Παρά τον αρχική επιθυμία της Δημοτικής Αρχής, η φετινή κατάθεση στεφάνων για την 28η Οκτωβρίου να «επιστρέψει» στο Μνημείο Ηρώων, η εξέλιξη των έργων μερικής αποκατάστασης του σημείου δεν επιτρέπει μια τέτοια τελετή. Ωστόσο ο χώρος παραμένει ένα μικρό εργοτάξιο, με καθημερινή παρουσία εργατών και σημαντικό βαθμό προόδου των εργασιών. Ήδη οι πρώτες εικόνες προϊδεάζουν για το τελικό αποτέλεσμα που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα του χώρου.

    Οι εργασίες που εκτελούνται αφορούν στην αποκατάσταση του χώρου, την άρση της επικινδυνότητας και την προσβασιμότητα μέχρι την επαναδημοπράτηση του έργου «Αστική ανάπλαση ιστορικού κέντρου Πύργου- Β Φάση». Μάλιστα στην παρούσα φάση, οι κατασκευές θα είναι μόνιμες ώστε να ενταχθούν αρμονικά στο νέο υπό δημοπράτηση έργο.

    Η συνολική επιφάνεια παρέμβασης ανέρχεται στα 500 τετραγωνικά μέτρα και ήδη έχει διαμορφωθεί η κατασκευή πλατύσκαλων που οδηγεί στο Μνημείο με μικρή κλίση και ο ειδικός διάδρομος στο πλάι που εξασφαλίζει την πρόσβαση σε ΑΜΕΑ. Με την ολοκλήρωση του έργου θα διαμορφωθεί χώρος πρασίνου και αναψυχής και θα τοποθετηθούν επιτοίχια φωτιστικά σώματα και λεντοταινίες φωτισμού εξωτερικού χώρου.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο