Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2022 08:13

Τα Χριστουγεννιάτικα μηνήματα αιρετών και φορέων της Ηλείας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Μιχάλης Κατρίνης: Αυτά τα Χριστούγεννα ας δώσουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα αγάπη

Τα Χριστούγεννα δεν μπορεί να είναι απλά μια γιορτή που μας βγάζει από την καθημερινότητα.

Πρέπει να συνδέεται με πνευματική και ηθική ανάταση.

Να μας ωθεί να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να νοιαζόμαστε για όσους ζουν δίπλα μας και δεν εννοώ μόνο στην οικογένεια μας.

Η ελληνική κοινωνία στηριζόταν πάντα στην ανθρωπιά, στην αλληλεγγύη.

Με αυτές τις αξίες στάθηκε όρθια σε καιρούς δύσκολους.

Ας αναζητήσουμε και πάλι αυτές τις αξίες, μέσα μας.

Και ας περάσουμε σε πράξεις.

Αυτά τα Χριστούγεννα ο καθένας μας ας δώσει ό,τι μπορεί.

Ας δώσουμε πρώτα και πάνω από όλα, αγάπη.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους πολίτες της Ηλείας, σε κάθε οικογένεια καλά Χριστούγεννα.

Με αγάπη, αλληλεγγύη, υγεία, ανθρωπιά.

Χρόνια Πολλά σε όλους.

Ευχές για τα Χριστούγεννα από τον Διονύση Καλαματιανό

Πάντα οι γιορτές των Χριστουγέννων πλημμυρίζουν από χαρά και αισιοδοξία. Περικλείουν όλους εκείνους τους ελπιδοφόρους συμβολισμούς που μας κάνουν να οραματιζόμαστε καλύτερες ημέρες, να βλέπουμε περισσότερο φως και λιγότερο σκοτάδι.

Εμπεριέχουν, όμως, μέσα τους τη βαθιά περισυλλογή και την ενσυναίσθηση.

Μας δείχνουν τον δρόμο για μια ανθρωποκεντρική αντίληψη με κοινωνική δικαιοσύνη, με καθημερινή αγάπη, αλληλεγγύη και πραγματικό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο.

Και αυτά τα Χριστούγεννα η σκέψη, η προτεραιότητα και η έμπρακτη στήριξή μας είναι σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Στους αδύναμους και ευάλωτους που υποφέρουν στη δύσκολη καθημερινότητά τους.

Εύχομαι σε όλες και όλους καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία!

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου: Αλληλεγγύη και "επί γης ειρήνη"!

«Αγαπημένοι μου φίλοι και συμπολίτες,

Εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις οικογένειες του Νομού μας «Καλά Χριστούγεννα»!

Η γέννηση του Κυρίου ας μας εμπνεύσει για άλλη μια φορά με το αιώνιο μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας!

Τα φετινά Χριστούγεννα ας κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη μας προς τον συνάνθρωπο και τη φύση και ας ασκήσουμε την προσφορά ως ουσιαστική στάση ζωής.

Ας σταθούμε κοντά σε όσους μας έχουν περισσότερη ανάγκη, τους ηλικιωμένους συγγενείς, τους φίλους και τους γείτονές μας, τα παιδιά μας, τα άτομα με αναπηρία, στους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ας σκεφτούμε ακόμα τα σώματα ασφαλείας που συνεχίζουν να προσφέρουν αδιάκοπα τις υπηρεσίες τους αυτές τις άγιες ημέρες, αλλά και όσους αγαπημένους μας, που παρότι θα θέλαμε να είναι κοντά μας, τουναντίον βρίσκονται μακριά - τους ναυτικούς μας, αλλά και τους αποδήμους Ηλείους.

Αυτά τα Χριστούγεννα, ας γίνει πραγματικότητα το "επί γης ειρήνη" και ας ενώσουμε την προσευχή μας με τους χριστουγεννιάτικους ύμνους, για την κατάπαυση των εχθροπραξιών στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, στην Ουκρανία, αλλά και παγκόσμια.

Η γέννηση του Ιησού Χριστού ας μιλήσει στις καρδιές όλων μας φέρνοντας αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα.

Χρόνια πολλά! Καλά Χριστούγεννα!»

Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Βουλευτής Ηλείας - Προέδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Φάρος ελπίδας και αγάπης τα Χριστούγεννα!

Φάρος ελπίδας και αγάπης, η γέννηση του Θεανθρώπου μας οπλίζει με δύναμη ώστε να αφήσουμε πίσω όλα τα προβλήματα και να κοιτάξουμε μπροστά ένα φωτεινότερο μέλλον.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μπορούν πλέον να αισιοδοξούν, γιατί βλέπουμε όλοι την σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναγέννηση της χώρας μας. Μία προσπάθεια που αποδίδει σε όλους τους τομείς και με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, υπομονή και κυρίως ενότητα και συλλογική προσπάθεια από όλους είναι βέβαιο ότι θα πετύχουμε το καλύτερο για τον τόπο μας, για την χώρα μας, για τους απανταχού Έλληνες.

Ας μην ξεχνάμε επίσης πως τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης και της προσφοράς, ας βοηθήσουμε λοιπόν τον συνάνθρωπο τις φετινές γιορτές, ας δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πιο αδύναμους και με ομοψυχία ας πορευτούμε στο μέλλον.

Εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Ανδρέας Νικολακόπουλος - Βουλευτής Ν.Δ. Ηλείας

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Κώστα Τζαβάρα

Eύχομαι σε όλες και όλους τους συμπολίτες μου Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά με υγεία. Το 2023 ας γίνει η χρονιά της ελπίδας και της αναδημιουργίας μετά το οριστικό τέλος των αλλεπάλληλων κρίσεων που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα. Το νέο έτος να σημάνει την απαρχή μιας νέας πορείας για την Ηλεία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που επιτέλους θα σταματήσει ο παραγκωνισμός και η απομόνωσή τους και θα αναγνωριστούν τα ακαταμάχητα φυσικά, ιστορικά και αναπτυξιακά πλεονεκτήματά τους ως βάση για την οικοδόμηση μιας καλύτερης ζωής.

Χρόνια Πολλά

Κώστας Τζαβάρας,

Βουλευτής Ηλείας ΝΔ

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Νίκο Καλάκο

Η Γέννηση του Θεανθρώπου έχει ταυτιστεί με τη γέννηση της Ελπίδας, της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης. Εύχομαι σε όλες και όλους τους Ηλείους συμπολίτες μου να έχουν υγεία, σωματική και πνευματική ευεξία, ψυχική ηρεμία, και να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και το 2023 να αποτελέσει για την πατρίδα μας έτος συνέχισης της πορείας προόδου και ευμεηρίας!

Χρόνια πολλά και Καλά Χριστούγεννα!

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου για Χριστούγεννα

Η Γέννηση του Θεανθρώπου ας ζεστάνει και ας γεμίσει τις καρδιές μας, με συναισθήματα αγάπης, πίστης, ελπίδας και προσφοράς.

Εύχομαι τα φετινά Χριστούγεννα, ο καθένας από εμάς, να βιώσει εσωτερικά το βαθύ νόημα αυτών των ημερών, με σεβασμό, κατανόηση και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπό μας.

Χρόνια πολλά σε όλους, με Υγεία, Χαρά και οικογενειακή Ευτυχία.

Βασίλειος Κων. Γιαννόπουλος

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας

Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Νίκου Κοροβέση

Τα Χριστούγεννα, η κορυφαία γιορτής της Αγάπης πλησιάζει όπως και το τέλος μιας χρονιάς που σηματοδότησε την επιστροφή μας στην κανονικότητα μετά το δύσκολο μακρύ διάστημα της πανδημίας και των προβλημάτων που δημιούργησε.
Πλέον, βλέπουμε τα πράγματα με άλλη ματιά, με περισσότερη αισιοδοξία και εύχομαι και ελπίζω μαζί με την γέννηση του Χριστού, να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στον τόπο μας και στις καρδιές μας.
Εμείς από την πλευρά μας ως Περιφέρεια προχωράμε μπροστά με σκληρή δουλειά ατενίζοντας το μέλλον, οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε το αύριο του τόπου μας βάζοντας τη σφραγίδα μας για το σήμερα, για την επόμενη μέρα, για τον κάθε συμπολίτη μας και κυρίως για τις επόμενες γενιές.
Εύχομαι σε όλες και όλους να περάσετε χαρούμενες στιγμές και η νέα χρονιά να είναι γεμάτη υγεία, πρόοδο και χαρές για κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια. Καλά Χριστούγεννα με υγεία
Νίκος Κοροβέσης
Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού

Θεόδωρος Βασιλόπουλος: Εύχομαι σε όλες και όλους τους συμπολίτες μας αυτά τα Χριστούγεννα να είναι διαφορετικά

Να αφήσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων να φέρει ευτυχία και να προσφέρει τα «δώρα» της γενναιοδωρίας σε εκείνους που είναι έτοιμοι να τα αποδεχτούν.

Οφείλουμε να στηριχθούμε στην αγάπη και στο ήθος που μας χαρακτηρίζει ως κοινωνία, να αλλάξουμε στάση ζωής και να αποκτήσουμε εξωστρέφεια. Να δείξουμε στοργή, αγάπη, συμπόνια.

Να γίνουμε πραγματικοί άνθρωποι.

Να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας για τις μελλοντικές γενιές, για τα παιδιά μας και να τους παραδώσουμε μια καλύτερη επόμενη μέρα.

Να προσπαθήσουμε για το καλύτερο για εμάς τους ίδιους, τους συμπολίτες μας, την Ηλεία μας και ευρύτερα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Όταν είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι, είμαστε δυνατοί και αποτελεσματικοί!»

Θεόδωρος Βασιλόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΔΕ

Δημήτρης Νικολακόπουλος: Η ενσάρκωση του Θεού και ο δρόμος της λύτρωσης!

Η Μεγάλη Γιορτή των Χριστουγέννων προσδίδει πάντα την αισιοδοξία και μας προδιαθέτει για μια νέα περίοδο με περισσότερο φως μεγαλύτερη αγάπη έντονη θέληση για δημιουργία!

Με αυτό το πνεύμα η Γέννηση του Θεανθρώπου «αγγίζει» τις καρδιές μας και γίνεται η προτροπή για να γαληνέψουν οι ψυχές ας και να τροφοδοτηθεί με δύναμη αλληλεγγύης η ζωή μας.

Με τέτοια συναισθήματα ως άνθρωποι και ως Ηλείοι μπορούμε να κάνουμε μαζί σταθερά βήματα μπροστά. Με πίστη σε ότι και αν κάνουμε και με εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Η ενότητα και η σύμπνοια στην κατεύθυνση του κοινού καλού μας γεμίζει αυτές τις μέρες των εορτών με καλοσύνη ευπρέπεια και λύτρωση.

Σε αυτή την κατεύθυνση το δρόμο της οποίας μας δείχνει η ενσάρκωση του Θεού οφείλουμε να είμαστε συνεπείς και πάντα έτοιμοι για να την μετατρέπουμε από απλή λέξη σε πράξη, σε στάση ζωής για τη γενιά μας και για τα παιδιά μας !

Καλά Χριστούγεννα!

Δημήτρης Νικολακόπουλος

Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού – Εθελοντισμού και Ολυμπισμού

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Δημάρχου Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλου

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες

Η γέννηση του Θεανθρώπου πάντα συνδέεται με μια αναγκαία αισιοδοξία που έχει ο άνθρωπος να συνεχίσει τον αγώνα της ζωής του. Στις μέρες μας, το μήνυμα «ἐπί γῆς εἰρήνη» είναι πιο έντονο και πιο επίκαιρο. Η Ειρήνη δεν υπάρχει στον πλανήτη μας. Δυστυχώς βλέπουμε από παντού «μαύρα σύννεφα» να πυκνώνουν. Η χώρας όμως είναι μια δύναμη ειρήνης. Ο λαός μας είναι ένας ειρηνικός λαός, έχει παράξει πολιτισμό χιλιάδες χρόνια τώρα στο πνεύμα του Χριστιανισμού. Και στο πνεύμα του Χριστιανισμού, τα πάντα έχουν κέντρο τον άνθρωπο.

Η Ειρήνη είναι βασική προϋπόθεση της ζωής του ανθρώπου. Η αλληλεγγύη βασική προϋπόθεση ύπαρξης της κοινωνίας.

Εύχομαι η έλευση του Θεανθρώπου να σημάνει κάτι και στις σκέψεις και το μυαλό αυτών που αποφασίζουν για τον πλανήτη μας. Παράλληλα όμως πρέπει οι λαοί να πάρουν αυτό το μήνυμα και να το κάνουν πράξη με μια ζωντανή παρουσία στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.

Οι πολίτες εάν είναι Χριστιανοί, θα πρέπει να δώσουν τον αγώνα για την προστασία της Ειρήνης, της Ισότητας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Αξιοπρέπειας. Αυτό είναι το βασικό χριστιανικό μήνυμα. Δεν είναι ο Χριστιανισμός μια «νεκρή» μουσειακή θεωρία. Είναι τρόπος ζωής. Αν θέλουμε να λεγόμαστε Χριστιανοί, να ζήσουμε σαν Χριστιανοί!

Εύχομαι χρόνια πολλά και χαρούμενες γιορτές σε όλους!

Ο Δήμαρχος Πύργου

Πανάγιωτης Αντωνακόπουλος

Ευχές Δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη: Τα φετινά Χριστούγεννα να ανακτήσουμε την ελπίδα!

Η γέννηση του Χριστού άλλαξε την πορεία του ανθρώπου, σηματοδότησε την αναγέννησή του ώστε να ξαναβρεί τον χαμένο του εαυτό και να ανακτήσει την ελπίδα.

Διανύσαμε μία πολλαπλά δύσκολη χρονιά και το μήνυμα των Χριστουγέννων προβάλλει πιο επίκαιρο από ποτέ. Ας προσπαθήσουμε αυτό το μήνυμα να το μετουσιώσουμε σε πράξη στην καθημερινότητά μας και με αισιοδοξία, πίστη και αυτοπεποίθηση να σταθούμε όρθιοι απέναντι σε κάθε δυσκολία.

Τα φετινά Χριστούγεννα ας προτάξουμε την αδελφοσύνη, την αγάπη, την αλληλεγγύη, την ισότητα, την ισονομία, ας μετατρέψουμε το ατομικό σε συνολικό ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον καθένα προσωπικά αλλά και για τον τόπο μας.

Εύχομαι οι γιορτές να είναι η αφετηρία μίας νέας δημιουργικής περιόδου, να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις μας, να πιστέψουμε στον άνθρωπο, να οπλιστούμε με αισιοδοξία, να δώσουμε χώρο στην αγάπη και με χαμόγελο να δώσουμε ελπιδοφόρα προοπτική στο αύριο.

Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Ευχές Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργου Γεωργιόπουλου για τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της ελπίδας, της αγάπης, της αλληλεγγύης. Έχοντας αφήσει πίσω μας τις μεγάλες δοκιμασίες των προηγούμενων χρόνων, πασκίζουμε να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας για να διαχειριστούμε το παρόν και το μέλλον ενός τόσο σημαντικού Δήμου, όπως ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Συνοδοιπόροι μας, οι δημότες μας, οι άνθρωποι που δίνουν πνοή και ενέργεια σ’ αυτό τον τόπο. Σ’ όλους αυτούς, εύχομαι υγεία, ευημερία και πρόοδο. Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα!

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα

Έφτασε εκείνη η εποχή του χρόνου που η γέννηση του Θεανθρώπου φέρνει αγάπη, καλοσύνη, αλληλεγγύη.

Αυτές τις μέρες, μέρες χαράς, είναι ευκαιρία να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό, πριν και πάνω από όλα στους λιγότερο τυχερούς συνανθρώπους μας - αστέγους, απόρους, ασθενείς. Είναι ευκαιρία να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να αναλογιστούμε τα πεπραγμένα μιας χρονιάς, να συγχωρήσουμε.

Εύχομαι σε όλους αυτά τα Χριστούγεννα να είναι διαφορετικά. Εύχομαι και ελπίζω μαζί με την γέννηση του Χριστού, να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στον τόπο μας, στις καρδιές μας. Να αφήσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων να φέρει την ευτυχία και την ανατροπή στη μιζέρια, και να προσφέρει τα «δώρα» της γενναιοδωρίας σε εκείνους που είναι έτοιμοι να τα αποδεχτούν.

Για μια ακόμη φορά οφείλουμε να στηριχθούμε στην αγάπη και στο ήθος που μας χαρακτηρίζει ως κοινωνία. Να ενστερνιστούμε τα πραγματικά μηνύματα των Χριστουγέννων, αυτά της ειρήνης, της αλληλοβοήθειας, του αλληλοσεβασμού. Να δείξουμε στοργή, αγάπη, συμπόνια.

Αυτά τα Χριστούγεννα ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας για τις μελλοντικές γενιές, για τα παιδιά μας και ας τους παραδώσουμε μια καλύτερη επόμενη μέρα.

Καλά Χριστούγεννα με υγεία, ευτυχία και αγάπη για όλους!

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ιωάννης Λέντζας

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκου

Η καθημερινότητά μας τα τελευταία χρόνια έχει διαταραχθεί αρκετά από τις αλλεπάλληλες κρίσεις, που συνέβησαν όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρώτα η οικονομική δυσπραγία της χώρας μας, μετά η υγειονομική κρίση της πανδημίας, τελευταία τα τύμπανα πολέμου που ηχούν στην Ευρώπη και επηρεάζουν και την πατρίδα μας. Διάχυτος είναι ο φόβος, η επιφυλακτικότητα, η αγωνία για το αύριο. Δύσκολα σφίγγουμε το χέρι του άλλου, οι αγκαλιές μας δεν ανοίγουν αυθόρμητα, οι μεγάλες παρέες και συγκεντρώσεις συρρικνώθηκαν.

Αυτή δεν είναι όμως η ζωή που μας αξίζει, δεν ανταποκρίνεται στον αγώνα, τα όνειρα και τις προσπάθειες που κάθε μέρα καταβάλλουμε. Για αυτό δε συμβιβαζόμαστε, αντιδρούμε, παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο. Και οι γιορτινές μέρες που πλησιάζουν είναι η ευκαιρία να ανασυνταχθούμε και να πάρουμε πίσω τη ζωή που στερηθήκαμε με αγάπη, αλληλεγγύη, συντροφικότητα, αξιοπρέπεια.

Εύχομαι, λοιπόν, με τη γέννηση του Χριστού να αναγεννηθεί και η ελπίδα όλων μας για χαρούμενη, δημιουργική και γεμάτη ανθρωπιά ζωή.

Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια πολλά

Ο Δήμαρχος

Σάκης Μπαλιούκος

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου: Αναδεικνύεται η αξία της Αλληλεγγύης και της Ανθρωπιάς

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

«Εν ανθρώποις ευδοκία»! Τρεις λέξεις που αυτές τις Άγιες μέρες, αφυπνίζουν συνειδήσεις, εμπνέουν αγάπη και αναδεικνύουν την μοναδική αξία της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Η Γέννηση του Σωτήρος σπιθοβολά μέσα στο βαθύ σκοτάδι της ηθικοπολιτικής απαξίωσης και μετατρέπεται σε άπλετο νικητήριο φως.

Σε αυτούς τους ανελέητους καιρούς των δαιμονικών διαθέσεων και των απρόσμενων εξελίξεων, εμφανίζεται το Άστρο της Βηθλεέμ και δείχνει τον φωτεινό δρόμο της φιλαλληλίας και της αλληλοϋποστήριξης.

Η εορτή των Χριστουγέννων μας στέλνει το μήνυμα της ανάγκης για σύμπραξη κοινωνικών και τοπικών φορέων με την στήριξη της πολιτείας ώστε να συγκροτηθεί ένα μέτωπο όχι ευκαιριακής ελεημοσύνης αλλά ανιδιοτελούς και συνεχούς προσφοράς στον συνάνθρωπο.

«Χριστός γεννάται δοξάσατε…»! Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι ολόψυχα η λαμπρή Δεσποτική εορτή, να υπερκεράσει τις δυσκολίες που διανύουμε, δίνοντας σε όλους υγεία και ειρήνη, σηματοδοτώντας ένα καλύτερο αύριο, για τον τόπο μας, τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας.

Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα!

Ανδρέας Σπ. Μαρίνος

Δήμαρχος Πηνειού

Ευχές Χριστουγέννων από τον Αντιδήμαρχο Πύργου, Μαρίνο Αχτύπη

Αγαπημένοι μου φίλοι & καλοί μου συντοπίτες,

οι ημέρες των εορτών φωτίζουν την ζωη μας.

Εύχομαι και ελπίζω μαζί με την γέννηση του Χριστού, να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στον τόπο μας, στις καρδιές μας. Να αφήσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων να φέρει την ευτυχία και την ανατροπή στη μιζέρια, και να προσφέρει τα «δώρα» της γενναιοδωρίας σε εκείνους που είναι έτοιμοι να τα

αποδεχτούν Ας γιορτάσουμε με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης,

Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία!

Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα!

Μαρίνος Αχτύπης

Αντιδήμαρχος Πύργου

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα πρώην Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου

«Φίλες και Φίλοι,

Θα ήθελα απευθυνόμενος σε όλες και σε όλους, να ευχηθώ ολόψυχα, Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, ευτυχία και ελπίδα.

Είθε η γέννηση του Κυρίου να φέρει στις καρδιές των ανθρώπων το μήνυμα της αγάπης, της αλληλεγγύης και της πίστης.

Επειδή βαθιά πεποίθησή μας είναι ότι η ανιδιοτελής προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης είναι ο μόνος τρόπος για να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο μας, ας σταθούμε δίπλα στους ανήμπορους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη από στήριξη και συμπαράσταση, όχι μόνο τις Άγιες αυτές Μέρες, αλλά όλες τις ημέρες του χρόνου.

Μ’ αυτό τον τρόπο πιστεύω ότι θα βιώσουμε το πνεύμα των ημερών, το πνεύμα της αγάπης, του πολιτισμού και της καλύτερης ποιότητας ζωής που θέλουμε και επιδιώκουμε για όλους.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου στον καθένα σας ξεχωριστά και στις οικογένειες σας, οι άγιες ημέρες των Χριστουγέννων να αποτελέσουν για όλους την αφετηρία μιας νέας δημιουργικής περιόδου, να σηματοδοτήσουν τη νέα αρχή που φέρνει και η γέννηση του θεανθρώπου, στην οποία θα ενσαρκώνεται το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων: Αυτό της αγάπης και της αλληλεγγύης!

Χρόνια Πολλά, καλά Χριστούγεννα σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά!»

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Πάνο Θεοδωρακόπουλο

Με τη γέννηση του Θεανθρώπου γεννιέται η ελπίδα και η προσδοκία, σκορπίζεται παντού η χαρά, φωλιάζει σε κάθε καρδιά η αγάπη. Αυτό το χαρμόσυνο μήνυμα ας φτάσει παντού, να φέρει χαμόγελα ευτυχίας, να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο, να λυτρώσει από τη μοναξιά, να διώξει τον φόβο.

Και αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε όλοι μαζί ενωμένοι και συναδελφωμένοι, γιατί η μαγεία των Χριστουγέννων δεν εμφανίζεται με μαγικό ραβδάκι. Είναι η δύναμη που κρύβεται στις ψυχές μας. Είναι η αγάπη και ο σεβασμός μας προς τους συνανθρώπους μας, αλλά και προς τον εαυτό μας. Είναι η αλληλεγγύη και η ανιδιοτέλεια των πράξεών μας.

Σας εύχομαι εκ βαθέως Καλά Χριστούγεννα κι Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2023. Υγεία, ευημερία και αγάπη σε κάθε σπιτικό!

Πάνος Θεοδωρακόπουλος

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Πηνειού

Μαριάννα Σταθοπούλου: Να «αγγίξουμε» με τις καρδιές μας το συγκλονιστικό γεγονός της Γέννησης!

Με την ελπίδα μας αναπτερωμένη σε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και τους συνανθρώπους μας, γιορτάζουμε και φέτος τη Γενέθλια Ημέρα της Ανθρωπότητας!

Η Γέννηση του Χριστού... Ο Θεός που σαρκούται, και εισέρχεται κομβικά στην ανθρώπινη σκηνή για να την αλλάξει, να τη διδάξει αγάπη, σωφροσύνη, πίστη και αλληλεγγύη και να θαυματουργήσει με την ίδια του τη ζωή...

Σε ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός. Στο θαύμα ακριβώς της γέννησης του Θεανθρώπου, πρέπει να «αγγίξουμε» με τις καρδιές μας για να οδηγηθούμε στον δικό μας τρόπο συμπεριφοράς και συναισθημάτων.

Η συγκλονιστική εξέλιξη της ανθρωπότητας και η ακλόνητη πορεία προς τη λύτρωση είναι τόσο μακριά αλλά και τόσο πολύ κοντά μας... Και αυτό οφείλουμε να μην το ξεχνάμε σε ότι και αν κάνουμε στον επίγειο κόσμο της καθημερινότητάς μας.

Κάτω από αυτές τις σκέψεις, θέλω να ευχηθώ σε όλους και στον καθένα χωριστά, οικογενειακή και προσωπική ευτυχία αντίστοιχα. Αισιόδοξα και δυναμικά να δούμε και να κάνουμε ένα ακόμη βήμα πιο μπροστά!

Χρόνια Πολλά!

Μαριάννα Σταθοπούλου

Πρόεδρος Δ.Ο.Π. πύργου

Πολίτικο στέλεχος Ν.Δ.

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από την Αγγελική Πετρογιάννη

«Ελπίδα, αγάπη, αλληλεγγύη. Τρεις λέξεις που εμπερικλείουν όλο το νόημα της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων. Η Γέννηση του Θεανθρώπου αποτελεί για όλους μας φωτεινό φάρο και πυξίδα ώστε να πορευόμαστε με μεγαλύτερη πίστη και δύναμη. Η μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, μας καλεί να κάνουμε πράξη το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης. Ας ανοίξουμε την καρδιά μας και ας προσφέρουμε φροντίδα και στήριξη στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Στο σχολείο μας, λειτουργούμε όλοι σαν μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης, σεβασμού και στήριξης για τους αγαπημένους μας μαθητές και τις οικογένειες τους. Όλοι αγωνιζόμαστε με ζήλο, αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση, ώστε οι μαθητές μας να φοιτούν σ’ ένα ευχάριστο και εποικοδομητικό περιβάλλον. Για τη μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης το μήνυμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την συνεχή ανάγκη για αναγέννηση του ίδιου μας του εαυτού μέσα από την συνεχή προσφορά στους μαθητές μας. Βασική μας αρχή, η συλλογική προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον που θα προηγείται των προσωπικών μας επιδιώξεων. Αυτά τα Χριστούγεννα κάθε σπίτι ας γίνει μια μικρή φάτνη που θα υποδεχτεί απλόχερα την αγάπη, την ελπίδα και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον!

Η διευθύντρια του ΕΕΕΚ Πύργου

Πετρογιάννη Αγγελική

Photo by Valentin Petkov on Unsplash

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2022 12:57

Σχετικά Άρθρα

  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ευάλωτους πολίτες: Πότε θα δοθεί
    Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ευάλωτους πολίτες: Πότε θα δοθεί

    «Ανάσα» σε χιλιάδες ευάλωτους πολίτες θα δώσει η έκτακτη ενίσχυση που αναμένεται να καταβληθεί τις ημέρες των Χριστουγέννων και η οποία, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή εντός Νοεμβρίου.

    Πρόκειται για ένα κονδύλι άνω των 200 εκατ. ευρώ που θα χορηγηθεί σε διαφορετικές κατηγορίες πολιτών, όπως είναι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά, όσοι λαμβάνουν κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, ανάπηροι, οικογένειες με παιδιά που θα λάβουν μεγαλύτερη ενίσχυση σε σχέση με το οικογενειακό επίδομα.

    «Είναι οι κατηγορίες που συνήθως κάθε χρόνο λαμβάνουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στήριξη», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

    Νέο κεντρικό μητρώο για τους δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων

    Ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε ακόμα τη δημιουργία κεντρικού μητρώου στο οποίο θα εγγράφονται όλοι οι δικαιούχοι των κοινωνικών επιδομάτων. Εξήγησε πως λόγω της απουσίας κεντρικού μητρώου, δεν υπάρχει και συνολική εποπτεία, δεν υπάρχει και συσχέτιση των επιδομάτων μεταξύ τους.

    «Όταν δεις τα επιδόματα στην ολότητα τους (...), μπορείς να βγάλεις και ασφαλέστερα συμπεράσματα και να έχεις τελικά μια πιο δίκαια πολιτική, πιο στοχευμένη πολιτική, πιο αποτελεσματική» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Τα Χριστούγεννα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ευάλωτους πολίτες
    Τα Χριστούγεννα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ευάλωτους πολίτες

    «Ανάσα» σε χιλιάδες ευάλωτους πολίτες θα δώσει η έκτακτη ενίσχυση που αναμένεται να καταβληθεί τις ημέρες των Χριστουγέννων και η οποία, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή εντός Νοεμβρίου.

    Πρόκειται για ένα κονδύλι άνω των 200 εκατ. ευρώ που θα χορηγηθεί σε διαφορετικές κατηγορίες πολιτών, όπως είναι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά, όσοι λαμβάνουν κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, ανάπηροι, οικογένειες με παιδιά που θα λάβουν μεγαλύτερη ενίσχυση σε σχέση με το οικογενειακό επίδομα.

    «Είναι οι κατηγορίες που συνήθως κάθε χρόνο λαμβάνουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στήριξη», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

    Νέο κεντρικό μητρώο για τους δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων

    Ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε ακόμα τη δημιουργία κεντρικού μητρώου στο οποίο θα εγγράφονται όλοι οι δικαιούχοι των κοινωνικών επιδομάτων. Εξήγησε πως λόγω της απουσίας κεντρικού μητρώου, δεν υπάρχει και συνολική εποπτεία, δεν υπάρχει και συσχέτιση των επιδομάτων μεταξύ τους.

    «Όταν δεις τα επιδόματα στην ολότητα τους (...), μπορείς να βγάλεις και ασφαλέστερα συμπεράσματα και να έχεις τελικά μια πιο δίκαια πολιτική, πιο στοχευμένη πολιτική, πιο αποτελεσματική» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Μαράια Κάρεϊ: Η χιουμοριστική απάντηση σε όσους βιάζονται για τα Χριστούγεννα - Είναι νωρίς ακόμα, λέει
    Μαράια Κάρεϊ: Η χιουμοριστική απάντηση σε όσους βιάζονται για τα Χριστούγεννα - Είναι νωρίς ακόμα, λέει

    Δείτε την ανάρτηση που έκανε η τραγουδίστρια

    Η Μαράια Κάρεϊ ανέβασε ένα χιουμοριστικό βίντεο στα social media, με το οποίο υπενθύμισε στο κοινό της ότι δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα για τα Χριστούγεννα.
    Η τραγουδίστρια έχει ταυτιστεί πλέον, με τη γιορτινή περίοδο, λόγω του τραγουδιού της, με τίτλο «All I Want for Christmas Is You».
    Το κλιπ που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram τη δείχνει σε ένα τζετ, τυλιγμένη με μία κουβέρτα να απαντά στην ανακοίνωση του πιλότου, που ξεκινά με τους ήχους του τραγουδιού της.
    Σε κάποιο σημείο, το τραγούδι διακόπτεται ξαφνικά και ακούγεται: «Καλώς ήρθες Μαράια, κατευθυνόμαστε προς τον Βόρειο Πόλο».

    Στη συνέχεια, η τραγουδίστρια προσθέτει: «Όχι ακόμα! Πάντα βιάζονται». Στη λεζάντα της ανάρτησής της, η Μαράια Κάρεϊ έγραψε: «Σε εκείνους που ρωτάνε... Όχι ακόμα».

    Δείτε το βίντεο
    Κάθε χρόνο, λίγο μετά το Χάλογουιν, η τραγουδίστρια δίνει το σύνθημα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου, με διάφορα βίντεο στα social media.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MICHAEL REYNOLDS
  • Έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι - Αναλυτικά τα ποσά
    Έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι - Αναλυτικά τα ποσά

    Το έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων ή αλλιώς «επιταγή ακριβείας» θα δοθεί και φέτος στους δικαιούχους και αναμένεται να κυμαίνεται μεταξύ 100 έως 200 ευρώ

    Με 243 εκατ. ευρώ θα ενισχυθεί το Δημόσιο από την έκτακτη εισφορά στα πλεονάζοντα κέρδη των διυλιστηρίων προκειμένου να χρηματοδοτήσει το έκτακτο επίδομα σε πέντε κατηγορίες δικαιούχων.
    Έτσι, έως και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου καλούνται τα διυλιστήρια να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση Προσωρινής Συνεισφοράς Αλληλεγγύης, όπως ορίζει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Χρήστου Δήμα, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.
    Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, και όπως αναφέρει ο Ο.Τ. , ενώ οι δηλώσεις από τα διυλιστήρια θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ο φόρος θα καταβληθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου 2025 και δημοσιονομικά λογίζεται στη χρήση του έτους 2024.

    Τι ισχύει με την έκτακτη επιδότηση τα Χριστούγεννα - Ποιοι οι δικαιούχοι - Ο δημοσιογράφος Θοδωρής Βγενής αναλύει
    Το επίδομα

    Η απόφαση για τον έκτακτο φόρο στα διυλιστήρια ύψους 243 εκατ. ευρώ, ανοίγει το δρόμο για τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος, σε πέντε κατηγορίες δικαιούχων, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

    Το βοήθημα πρόκειται να χορηγηθεί σε χιλιάδες ευάλωτες οικονομικά κοινωνικές ομάδες.

    Ειδικότερα:

    1. Οι 700.000 συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 100 – 200 ευρώ ως εξής:

    Για όσους λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ, θα δοθεί ενίσχυση 200 ευρώ.
    Για όσους λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 700,1 έως 1.100 ευρώ, θα δοθεί ενίσχυση 150 ευρώ.
    Για όσους λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 1.100,1 έως 1.600 ευρώ, θα δοθεί ενίσχυση 100 ευρώ.

    2. Οι 767.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν επιπλέον μία δόση επιδόματος παιδιού.

    3. Οι 220.000 δικαιούχοι του επιδόματος ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ και οι δικαιούχοι του εξω-ιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ θα λάβουν ενίσχυση ύψους 200 ευρώ.

    4. Οι 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες δικαιούχοι του αντίστοιχου επιδόματος του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ.

    5. Οι 205.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

    Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποκαλύψει ότι οι συνταξιούχοι θα λάβουν έκτακτο επίδομα από τη φορολόγηση στα κέρδη των διυλιστηρίων για τη χρήση του 2023. Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπολογίζεται ότι περί τους 750.000 συνταξιούχους πήραν το επίδομα προσωπικής διαφοράς τον Δεκέμβριο του 2023.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πακέτο χριστουγεννιάτικων ενισχύσεων εξετάζει η κυβέρνηση - Σε ποιους θα δοθεί
    Πακέτο χριστουγεννιάτικων ενισχύσεων εξετάζει η κυβέρνηση - Σε ποιους θα δοθεί

    Πακέτο ενισχύσεων προς τους ευάλωτους πολίτες εξετάζει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του έτους, και λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Οι ενισχύσεις αναμένεται να ανακοινωθούν στη ΔΕΘ από τον ίδιον τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το OPEN οι ενισχύσεις που αναμένεται να δοθούν είναι:

    1. νέο έκτακτο επίδομα προσωπικής διαφοράς που θα φτάνει μέχρι και τα 200 ευρώ θα λάβουν τα Χριστούγεννα τουλάχιστον 65.000 συνταξιούχοι. Το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα κυμανθεί 150 - 200 ευρώ για όσους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ σύνταξη.

    2. τα άτομα με αναπηρία που θα πάρουν 200-300 ευρώ

    3. και όσοι παίρνουν το ελάχιστον εγγυημένο εισόδημα θα πάρουν γύρω στα 200-300 ευρώ

    Πηγή: ethnos.gr

  • Πότε ξεστολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο - Η «σωστή» μέρα
    Πότε ξεστολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο - Η «σωστή» μέρα

    Αν ανήκετε σε εκείνους που κάνουν Πάσχα με το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε…

    Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός, όπως τον αντιλαμβανόμαστε οι περισσότεροι σήμερα, ακολουθεί το δυτικό έθιμο. Δέντρο, πραγματικό ή ψεύτικο, γιρλάντες, φωτάκια, αγιοβασίληδες, ως και τάρανδοι επιστρατεύονται για να μας βάλουν στο κλίμα των ημερών. Ακόμα και αν το θερμόμετρο στο Σύνταγμα δείχνει κάτι λιγότερο από 30 βαθμούς, το τεχνητό χιόνι στη βάση του δέντρου μας μεταφέρει νοητά στις βόρειες εσχατιές της Ευρώπης

    Το χριστουγεννιάτικο δέντρο σύμφωνα με το έθιμο στολίζεται την τέταρτη Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα – τότε αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του θεανθρώπου. Το 2023 η «σωστή» ημέρα ήταν η Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

    Υπάρχει «σωστή» ημερομηνία για το ξεστόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου;

    Και καλά, το στολίσαμε το δέντρο. Το ερώτημα τώρα είναι πότε το ξεστολίζουμε.

    Ο κανόνας επιβάλει το χριστουγεννιάτικο δέντρο και η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση γενικότερα να μαζεύονται την παραμονή των Θεοφανίων ή -το αργότερο- ανήμερα. Η 12η ημέρα ή νύχτα από τη γέννηση του Ιησού είναι η ημερομηνία στην οποία συγκλίνουν όλοι.

    Κατά τη βορειοευρωπαϊκή παράδοση -μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο έθιμο έλκει την καταγωγή του από τις χώρες του βορρά- τα καλά πνεύματα που κατοικούν στα κλαδιά του έλατου, τα οποία προσκαλούμε στο σπίτι μας για να μας φέρουν τύχη, πρέπει να επιστρέψουν στο φυσικό περιβάλλον τους για να μοιράσουν την ευλογία της θείας γέννησης. Γι’ αυτό και η παραμονή του στολισμένου δέντρου μετά από αυτή την ημερομηνία, που σημαίνει θεολογικά την «αυλαία» της χριστουγεννιάτικης περιόδου, φέρνει κακοτυχία στο σπιτικό.

    Πότε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να μείνει και μετά από τα Φώτα

    Υπάρχουν φυσικά και εξαιρέσεις. Στην Ελλάδα είθισται τα σπίτια που έχουν Γιάννηδες το έλατο να παραμένει στολισμένο του Άι Γιαννιού, την επομένη των Φώτων.

    Στις εξαιρέσεις -αν και λίγο μακριά από την ελληνική πραγματικότητα- ανήκε και η Βασίλισσα Ελισάβετ. Η μακροβιότερη μονάρχης στην βρετανική ιστορία περνούσε πάντα τις ημέρες των Χριστουγέννων στην κατοικία της στο Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ, όπου συνήθιζε να διαμένει τουλάχιστον 2 μήνες κάθε χειμώνα. Ο εντυπωσιακός στολισμός της βασιλικής κατοικίας που περιβάλλεται από έκταση 80.000 στρεμμάτων, διατηρούνταν σε όλη τη διάρκεια της βασιλείας της έως και την 6η Φεβρουαρίου, προς τιμήν του πατέρα της Γεώργιου ΣΤ’ που αποβίωσε στο Σάντριγχαμ στις 6 Φεβρουαρίου του ’52.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Πύργος: Ικανοποίηση στην αγορά για τα Χριστούγεννα - Αβεβαιότητα για τη νέα χρονιά
    Πύργος: Ικανοποίηση στην αγορά για τα Χριστούγεννα - Αβεβαιότητα για τη νέα χρονιά

    Χαμόγελα άφησε στην αγορά του Πύργου η περιόδος των Χριστουγέννων και οι έμποροι αναμένουν και τις τελευταίες ημέρες του έτους για τις τελευταίες αγορές των καταναλωτών. Και ενώ ακολουθεί η περίοδος των εκπτώσεων, οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν είναι αισιόδοξοι, λόγω των κυβερνητικών μέτρων που θα εφαρμοστούν αλλά και των τοπικών οικονομικών ιδιαιτεροτήτων που εδράζονται στην αγροτική παραγωγή.

    “Ναι μεν αλλά” από τους συλλόγους

    Papandreou1

    Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Ηλείας Στάθης Παπανδρέου, αναφερόμενος στην κίνηση που παρουσίασε ο κλάδος του τόνισε ότι “… η κίνηση των Χριστουγέννων ήταν ικανοποιητική παρά τα προβλήματα που υπήρχαν. Όλα καλά! Τώρα για Πρωτοχρονιά τα χρήματα έχουν περιοριστεί, η κίνηση είναι λιγότερη ο κόσμος όμως ήδη έχει αρχίσει και ψωνίζει, παραγγέλνει για το γιορτινό τραπέζι. Πιστεύω ότι θα κατέβουν και οι ετεροδημότες για την Πρωτοχρονιά, γιατί τα Χριστούγεννα δεν μπορώ να πω ότι είχαμε πολύ κόσμο”.

    Ksanthoulis1

    Λίγο διαφορετική εικόνα μετέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης. “Τα Χριστούγεννα η κίνηση δεν είχε καμία σχέση με την περσινή, ήταν πεσμένη, τις τελευταίες μέρες μόνο κινήθηκε λίγο. Αναμένουμε τώρα πριν την Πρωτοχρονιά να αυξηθεί λίγο η κίνηση καθώς ημερομηνίες αυτές αφορούν περισσότερο τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό Εμπορικό Σύλλογος πραγματοποίησε εκδηλώσεις για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την αγορά να ανταπεξέλθει. Τα Χριστούγεννα κατέβηκαν κάποιοι ετεροδημότες, αλλά όχι πολλοί, γιατί τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των μεγάλων πόλεων. Για την Πρωτοχρονιά δεν αναμένουμε επίσης πολύ κόσμο” σημείωσε.

    Ικανοποίηση στην αγορά

    Την κορύφωση την κίνηση έως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς περιμένουν οι έμποροι που δήλωσαν ικανοποιημένοι από την κατανάλωση των Χριστουγέννων.

    Vendras1

    Ο Μάριος Βένδρας από το Vendras Corner ανέφερε ότι “… η κίνηση που είχαμε ήταν σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα, αναμένουμε και την τελευταία εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς να κορυφωθεί. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει η ακρίβεια, παραμένουν οι τιμές μας σε λογικά επίπεδα και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο με προσφορές για όλο τον κόσμο. Το 2024 αναμένουμε να είναι μία δύσκολη χρονιά όπως και το 2023” σχολίασε.

    Korokokou1

    Η Αθηνά Κοροκοκού από το κατάστημα Babyland, σημείωσε ότι “… η δουλειά φέτος πήγε πολύ καλά, ήταν η αναμενόμενη, ο κόσμος έχει ανάγκη να ψωνίσει ειδικότερα για τα μικρά παιδιά. Άλλωστε θεωρώ ότι τα Χριστούγεννα είναι γιορτή των παιδιών. Πιστεύουμε ότι το ίδιο καλά θα πάει και την Πρωτοχρονιά”.

    Mulona1

    Η Διονυσία Μυλωνά από την Γευση…γνωσία, δήλωσε ότι “… η κίνηση στην αγορά τα Χριστούγεννα ήταν ικανοποιητική και ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί και τις πρωτοχρονιάτικες ημέρες. Θα ήθελα να είμαι πολύ αισιόδοξη για το 2024 αλλά δυστυχώς δεν ξέρουμε με τα νέα μέτρα αν μπορούμε να είμαστε”…

    DSC 0631 1

    Η Ελένη Ασημακοπούλου από το κατάστημα Tobola, τόνισε ότι “… πήγαμε πολύ καλά τα Χριστούγεννα, ήρθαν οι νονοί, οι νονές ψώνισαν για τα βαφτιστήρια τους, έκαναν έξυπνες αγορές, οι μητέρες ήταν ήδη προετοιμασμένες από τα social media οπότε ήξεραν τι να πάρουν στα παιδιά τους. Πλέον τα παιδιά έχουν το δικό τους χαρακτήρα και διαλέγουν τι θέλουν. Εμείς είμαστε εδώ, με καλές τιμές και καλή ποιότητα στα ρούχα μας και πολλές εκπλήξεις. Θα ακολουθήσουν οι εκπτώσεις αν και πλέον με τα εμπορεύματά μας ειδικά στο δικό μας κατάστημα δεν έχει κανένας κάποιο λόγο να φοβηθεί για τις τιμές. Για το 2024 δεν είμαι πολύ αισιόδοξη διότι εμείς είμαστε πόλη που δουλεύει με τα χωριά και φέτος δεν ήταν χρόνια λαδιάς, οπότε θα είμαστε συγκρατημένοι. Παρόλα αυτά είμαστε εδώ δίπλα στον καταναλωτή και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε”.

    Zouvelou1

    Η Ξένια Ζούβελου από το κατάστημα Υποδήματα Μπαξιβάνη, σημείωσε πως “… η κίνηση των Χριστουγέννων ήταν αυξημένη, έχει κατέβει κόσμος αν και πιστεύω ότι όλοι βγήκαν την τελευταία στιγμή για ψώνια. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι όμως έχουμε ακόμα και την εβδομάδα που διανύουμε μέχρι και το τέλος των γιορτών που περιμένουμε ακόμα να κορυφωθεί η κίνηση. Ο κόσμος έχει κατέβει όπως κάθε χρόνο. Πρέπει να είμαστε πάντα αισιόδοξοι να μην χάνουμε την ελπίδα μας, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, την δουλειά μας”…

  • Αμαλιάδα: Ικανοποίηση για την κίνηση στην αγορά - Κορύφωση την Πρωτοχρονιά
    Αμαλιάδα: Ικανοποίηση για την κίνηση στην αγορά - Κορύφωση την Πρωτοχρονιά

    Ικανοποίηση επικρατεί στην αγορά της Αμαλιάδας για την κίνηση των Χριστουγέννων, ενώ οι έμποροι ελπίζουν σε κορύφωση έως την Πρωτοχρονιά. Το δώρο και οι συντάξεις βοήθησαν να τονωθεί η κατανάλωση στην αγορά και να γεμίσουν οι εμπορικοί δρόμοι με κόσμο με τσάντες ανά χείρας.

    agora amaliadas 2

    Αυτό άλλωστε επισήμανε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Φώτης Νικολόπουλος μιλώντας στο ilialive.gr. “Η κίνηση των Χριστουγέννων όσο πλησιάζαμε προς τα Χριστούγεννα αυξάνονταν κάθε μέρα και περισσότερο. Σίγουρα ευνόησε πάρα πολύ και το δώρο αλλά και οι συντάξεις που πήραν οι καταναλωτές. Το θετικό είναι ότι όλοι όσοι βγήκαν ψώνισαν, είδαμε κόσμο με τσάντες στα χέρια. Είμαστε αισιόδοξοι ότι κι αυτή η εβδομάδα θα κινηθεί στους ίδιους ρυθμούς με την προηγούμενη” είπε, ευχόμενος καλή χρονιά σε όλους.

    agora amaliadas 3

    Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Γιάννης Γεωργακόπουλος από την πλευρά του χαρακτήρισε μέτρια την κίνηση, αλλά καλύτερη σε κάθε περίπτωση από την περσινή εορταστική περίοδο… “Τα Χριστούγεννα η κατάσταση ήταν μέτρια δουλέψαμε κάποιες μέρες καλά αλλά σε γενικές γραμμές από ότι φάνηκε ήταν λιγότερο από πέρυσι. Ο κόσμος ήταν πιο συγκρατημένος, βγήκε στην αγορά, ψώνισε τα απαραίτητα προκειμένου να γεμίσει το τραπέζι του αλλά πέρα από τα παιδικά δώρα που αφορούν τις υποχρεώσεις τον νονών κυρίως για τους υπόλοιπους η κατάσταση ήταν μετρημένη. Τώρα για την Πρωτοχρονιά έχει δείξει ότι η κίνηση είναι λίγο καλύτερη, πιστεύουμε ότι θα κορυφωθεί τις επόμενες τρεις μέρες. Πιστεύω ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα. Αλλά σε γενικές γραμμές τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για το νέο έτος έχουν τρομοκρατήσει τον κόσμου και τον κρατούν στα σπίτια του και όχι στην αγορά”, σημείωσε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο