Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 12:57

Αγιαστική και Κατηχητική εκδήλωση, εν όψει των Χριστουγέννων στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου

Γράφτηκε από την
Ad Slot
“Έλα στη φάτνη μας, Χριστέ να γεννηθείς, στο λίκνο της καρδιάς μας Συ, γλυκά ν’ αναπαυθείς!.
Στα πλαίσια της Πνευματικής μας προετοιμασίας για να εορτάσουμε ιεροπρεπώς το μέγα και κοσμοσωτήριο γεγονός της Θείας ενανθρωπήσεως, το γεγονός της Γεννήσεως του Χριστού, στην ενορία μας το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 20022, είχαμε μια Αγιαστική και ταυτόχρονα Κατηχητική ευκαιρία. Στον επίκαιρα στολισμένο Ιερό Ναό μας με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Αθανασίου και την φιλάδελφη παρουσία των Αιδεσιμοτάτων π. Αυγερινού Τσουκαλά και π. Παναγιώτου Κλουκίνα, καθώς επίσης και του οικείου εφημερίου π. Νικολάου Κατσηδήμα, τελέσθηκε όπως κάθε χρόνο αυτή την περίοδο του Σαρανταημέρου, το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου. Το Ιερό Ευχέλαιο, αλλά και τα άλλα έξι Ιερά Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας είναι τα μόνα θεραπευτικά μέσα, για να βρει ο κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός την ψυχική και σωματική του θεραπεία. Είναι η οδός, που μας οδηγεί στο Πανάγιο Πνεύμα. Είναι η ενέργεια του Παναγίου Πνεύματος. Είναι ο μόνος δρόμος, για να φθάσουμε στον αγιασμό και στην σωτηρία της ψυχής μας.
Ακολούθως ο Καθηγητής Θεολόγος κ. Παναγιώτης Κουής, ανέπτυξε με την γνωστή ευγλωττία και την άρτια θεολογική του κατάρτιση αλλά και πνευματική ενάργεια, επίκαιρο θέμα για τα Χριστούγεννα και έδωσε το μήνυμα της μεγάλης Ημέρας της Θεοενσαρκώσεως, της Γέννας του Χριστού μας. Έτσι οικοδόμησε αλλά και ωφέλησε τις καρδιές μας αφού τα Χριστούγεννα είναι η Γέννηση μιας νέας ελπίδας και μιας νέας προοπτικής του ανθρώπου. Χριστούγεννα είναι η γέννηση του Χριστού στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Χριστούγεννα είναι η δυναμική θεία παρέμβαση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού στη διαμόρφωση της κοινωνίας. Χριστούγεννα είναι η αγάπη του μοναδικού Σωτήρα του κόσμου, που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, κάθε ηλικίας, φύλου ή χρώματος. Χριστούγεννα είναι το Σωτηριακό έργο του Χριστού, που αναγεννά και μεταμορφώνει ριζικά την ζωή κάθε ανθρώπου, που Τον πιστεύει και Τον ακολουθεί. Ο Χριστός, που θα γεννηθεί σε λίγες ημέρες μας έκανε την τιμή να μας καταστήσει τέκνα του Θεού, να γίνουμε οικείοι Του διά της πίστεως, να γίνουμε κληρονόμοι της Βασιλείας Του, έτσι ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε και εμείς διά της πίστεως όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που συναντούμε στη ζωή μας. Παράλληλα τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της ενορίας μας με την καθοδήγηση της Κατηχήτριας κ. Μαρίας Γιαννοπούλου-Μούτσου παρουσίασαν Χριστουγεννιάτικο διδακτικό δρώμενο και έψαλλαν τα Κάλαντα. Τα Κατηχητόπουλα της ενορίας μέσα από την αγνότητα και τον αυθορμητισμό τους σκόρπισαν την ελπίδα και την αισιοδοξία, μεταφέροντας σαν τους Αγγέλους το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου.
Ευχόμαστε ολόψυχα, ο Χριστός που γεννιέται να ζεστάνει τις καρδιές μας και να φωτίσει τη ζωή και το δρόμο μας. Φέτος να εορτάσουμε πνευματικά και Άγια Χριστούγεννα όχι κατά τον κοσμικό τρόπο, τον ξενόφερτο φολκλορικό της Δύσης, αλλά με πνευματική ανάταση και Χριστούγεννα με τον Χριστό και μέσα στην Εκκλησία Του. Να αξιωθούμε πράγματι να ζήσουμε Χριστούγεννα, όχι μόνο με όλα τα ωραία, που και αυτά ομορφαίνουν τις ημέρες αυτές, τα καλά ενδύματα τα ρεβεγιόν με καλές τροφές καθώς επίσης και τις ξέφρενες διασκεδάσεις, αλλά πάνω από όλα έχοντας στην ψυχή μας αυτόν που έγινε για μας άνθρωπος, για να μας σώσει, για να γίνουμε εμείς θεοί κατά χάριν, που γεννήθηκε στη Γη για να μας ανεβάσει στον Ουρανό! Ας προσπαθήσουμε τα φετινά μας Χριστούγεννα να είναι γεμάτα με Χριστό, με Αυτόν που από αγάπη έγινε για μας άνθρωπος. Αν δεν αποκτήσουμε και εμείς αυτή την αγάπη, πρωτίστως για τον Χριστό και βέβαια και για τον άνθρωπο, που είναι εικόνα του Χριστού, δεν θα ζήσουμε αληθινά Χριστούγεννα, όπως θέλει ο Θεός. Θα είναι μεν όμορφα, γιορτινά, αλλά όχι Χριστούγεννα με Χριστό. Ας δώσουμε επιτέλους την ευκαιρία τούτα τα Χριστούγεννα στην ενορία μας αλλά και στην πόλη μας να γίνουν τα καλύτερα της ζωής μας διότι Χριστούγεννα χωρίς Χριστό και μέσα στην Αγία Εκκλησία Του, δεν είναι Χριστούγεννα. Η Εκκλησία μας ψάλλει: «Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί πού ἐγεννήθη ὁ Χριστός». Με αυτές τις λέξεις η αγία μας Εκκλησία την νύχτα των Χριστουγέννων μας καλεί να ακολουθήσουμε όλοι προσερχόμενοι στους Ιερούς Ναούς όπως οι Μάγοι από ανατολών τον αστέρα και με καθαρή τη καρδιά προκειμένου να συναντήσουμε τον Σαρκωθέντα Χριστό! Ας επιτρέψουμε λοιπόν στον Θεάνθρωπο Χριστό να γεννηθεί στην Φάτνη της δικής μας καρδιάς προσφέροντας Του την μετάνοια μας για τις αμαρτίες μας ως το ωραιότερο και καλύτερο δώρο προς τον Ενσαρκωθέντα Θεό και Σωτήρα μας. Ευφρόσυνα Χριστούγεννα Σωτήρια, Πνευματοφόρα και Ορθόδοξα και των Αγγέλων οι ψαλμοί τραγούδια στην καρδιά σας!.
ag spirid kat ekdil 2
ag spirid kat ekdil 3
ag spirid kat ekdil 4
ag spirid kat ekdil 5
ag spirid kat ekdil 6
ag spirid kat ekdil 7
ag spirid kat ekdil 8
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
(Δελτίο Τύπου)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 11:53

Σχετικά Άρθρα

  • Oι Ανιδιοτελείς Ιατροί Κοσμάς και Δαμιανός, εορτάστηκαν στον I.N. Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου
    Oι Ανιδιοτελείς Ιατροί Κοσμάς και Δαμιανός, εορτάστηκαν στον I.N. Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου
    Mε την δέουσα Eκκλησιαστική ευταξία και Ιερή κατάνυξη, εορτάστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, οι ανιδιοτελείς θεραπευτές με την ανόθευτη πίστη, Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός οι εκ Ρώμης καταγόμενοι. Άνθρωποι που έκαναν την αγάπη καθημερινό τρόπο ζωής τους. Άνθρωποι που με τον αγώνα τους πάλεψαν για να θεραπεύσουν κάθε μέλος του σώματος του Χριστού! Ο Κοσμάς και ο Δαμιανός είχαν λάβει από τον Θεό το χάρισμα της ιάσεως, την ευλογία να θεραπεύουν τα πνευματικά και σωματικά νοσήματα των ανθρώπων. Εκείνη την εποχή αυτό το χάρισμα ήταν εξαιρετικά σημαντικό για τις ανθρώπινες κοινωνίες. Ο Κοσμάς και ο Δαμιανός είχαν εμπνευστεί από αυτόν τον Ευαγγελικό Λόγο. Ο Χριστός βρισκόταν πάντοτε κοντά τους, γιατί ζούσαν σύμφωνα με το Θείο θέλημά Του. Η δε Θεία χάρις τους χαρίτωνε και τους έδινε τη δύναμη να θαυματουργούν και να θεραπεύουν κάθε ασθένεια, χρησιμοποιώντας ως μέσα θεραπείας τέσσερα σημαντικά φάρμακα: τον Φόβο του Θεού, την Πίστη, την Προσευχή αλλά και την Αγάπη!
    Την δε Ιατρική επιστήμη που γνώριζαν άριστα την αξιοποίησαν όχι για να εξοικονομήσουν τα προς το ζην, αλλά για να βοηθήσουν τον πάσχοντα συνάνθρωπο! Χρησιμοποιούσαν τα διάφορα φάρμακα μάλλον ως πρόσχημα ενώ στην πραγματικότητα θεράπευαν όλα τα νοσήματα των ανθρώπων με την επίκληση του ονόματος του Χριστού. Όταν συνειδητοποίησαν ότι είναι φορείς αυτού του εξαιρετικού χαρίσματος, δεν σκέφτηκαν όπως ενδεχομένως θα σκεφτόμασταν εμείς. Έκαναν μια υπέρβαση και αποφάσισαν να γίνουν Ανάργυροι, να θεραπεύουν τους ανθρώπους χωρίς αντιμισθία. Να προσφέρουν τις ιατρικές τους γνώσεις δωρεάν, χωρίς να απαιτούν από τους ασθενείς χρήματα. Έτσι, έμειναν γνωστοί μέσα στην Εκκλησιαστική ιστορία με αυτό το προσωνύμιο "Ανάργυροι" Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εορταζόμενοι Άγιοι, επειδή άσκησαν το λειτούργημά τους με αγάπη προς τον άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις, με πνεύμα θυσίας, διακονίας και προσφοράς φθονήθηκαν ακόμη και από τον ίδιο τον Δάσκαλο που τούς είχε μάθει την Ιατρική επιστήμη, γιατί είχαν αποκτήσει μεγάλη δόξα και φήμη. Γι’ αυτό τον λόγο τους ανέβασε σε κάποιο όρος για να μαζέψουν δήθεν κάποια βότανα και εκεί τους επιτέθηκε με πέτρες και τους θανάτωσε.
    Την παραμονή της εορτής Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος, υπό του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου Μπακοπούλου συμπαραστατούμενου υπό του Αιδεσι μολογιοτάτου π. Παντελεήμονος Παπαηλιού, του Αιδεσιμοτάτου. π. Αυγερινού Τσουκαλά, καθώς επίσης και του οικείου εφημερίου π. Νικολάου Κατσηδήμα. Κατά την κυριώνυμη ημέρα της εορτής Δευτέρα 1η Ιουλίου, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου μετ' αρτοκλασίας και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του οικείου Εφημερίου π. Νικολάου Κατσηδήμα και του Αιδεσιμοτάτου π. Αυγερινού Τσουκαλά. Το απόγευμα τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση υπέρ Υγείας και Θείας βοηθείας των ευλαβών Προσκυνητών, ως επισφράγισμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων.
    Κατά το διήμερο των Θρησκευτικών αυτών εκδηλώσεων, ευλαβείς και φιλάγιοι Χριστιανοί εκ της ενορίας αλλά και εκ της πόλεως του Πύργου, προσήλθαν ως ταπεινοί προσκυνητές των εορταζομένων Αγίων, προκειμένου να λάβουν την χάρη και την ευλογία από αυτούς, οι οποίοι θεράπευαν όλους ανιδιοτελώς και αδιακρίτως με την άριστη επιστημονική τους γνώση. Τα θαύματα των Αγίων Αναργύρων, δεν σταμάτησαν ποτέ, αλλά το χάρισμα των ιάσεων που είχαν λάβει συνεχίζει να επενεργεί και μετά την κοίμησή τους, διότι η αγάπη τους, για τους ανθρώπους δεν έπαυσε ποτέ. Η δε Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία, διά μέσου της Μυστηριακής Ζωής προσφέρει και σήμερα στους πιστούς θεραπεία των ψυχικών, πνευματικών και σωματικών νοσημάτων, χωρίς ταυτόχρονα, να υποβαθμίζει το ρόλο και τη σημασία της Ιατρικής επιστήμης. Θρησκεία και Επιστήμη δεν συγκρούονται. Δεν αντιμάχονται. Συνεργάζονται αρμονικά και η κάθε μία γνωρίζει τα όρια της. Αυτό που όλοι μας πρέπει επιτέλους να αποδεχθούμε είναι ότι η επιστημονική ιατρική έρευνα, δεν εμποδίζει διόλου την Χριστιανική βιοτή κάθε πιστού ανθρώπου!
    ag spur kosmas damia 2
    ag spur kosmas damia 3
    ag spur kosmas damia 4
    ag spur kosmas damia 5
    ag spur kosmas damia 6
    ag spur kosmas damia 7
    ag spur kosmas damia 8
    (Δελτίο Τύπου)
  • Παρουσιάστηκε στον προαύλιο χώρο του ΙΝ Αγ. Σπυρίδωνος το λαϊκό ορατόριο του Μ. Κασσάρα από το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας και τη χορωδία Μυρτουντίων
    Παρουσιάστηκε στον προαύλιο χώρο του ΙΝ Αγ. Σπυρίδωνος το λαϊκό ορατόριο του Μ. Κασσάρα από το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας και τη χορωδία Μυρτουντίων

    Μία ακόμα ποιοτική καλλιτεχνική σύμπραξη υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου

    Το λαϊκό ορατόριο του Μιλτιάδη Κασσάρα παρουσιάστηκε στον προαύλιο χώρο του Αγίου Σπυρίδωνος από το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας σε συνεργασία με την χορωδία των Μυρτουντίων.

    Μία καλλιτεχνική σύμπραξη υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου και την στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, που κάνει εμφανή την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για την πολιτιστική ανάπτυξη μέσω ποιοτικών εκδηλώσεων τόσο στην πόλη όσο και στις 48 Δημοτικής Κοινότητες.

    Οι δημότες που βρέθηκαν στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού απόλαυσαν τους Λένα Σουρμελή, Γιάννη Τσικέλη, Γιάννη Σισσαμπέρη, Μαρκέλα Κονδυλάκη, Έλενα Αβραμίκου και την Χορωδία Μυρτουντίων υπό την διεύθυνση του συνθέτη Μιλτιάδη Κασσάρα να ερμηνεύουν τα μελοποιημένα ποιήματα του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών, Κωνσταντίνου Σταλιδη.

    dimos amfisa murt 2

    dimos amfisa murt 3

    dimos amfisa murt 4

    dimos amfisa murt 5

    dimos amfisa murt 6

    dimos amfisa murt 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μια ξεχωριστή εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου τη Δευτέρα 17/06 στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος
    Μια ξεχωριστή εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου τη Δευτέρα 17/06 στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος

    Καλλιτεχνική σύμπραξη του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας με τη χορωδία Μυρτουντίων

    Το Μουσικό Σχολείο της Άμφισσας σε μια σύμπραξη με την υπέροχη Χορωδία Μυρτουντίων και την εξαιρετική μαέστρο τους, υψίφωνο Lena Sourmeli θα παρουσιάσουν στον Πύργο το έργο "Στην πυρκαγιά των Υδάτων"

    Σε μία ξεχωριστή εκδήλωση τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 9.00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν.Αγίου Σπυρίδωνος, μαθητές, καθηγητές και χορωδοί θα ερμηνεύσουν τραγούδια από το Λαϊκό ορατόριο του Μιλτιάδη Κασσάρα, το οποίο συνέθεσε εμπνευσμένος από την ποίηση, του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών, Κωνσταντίνου Σταλιδη.

    «Έργο απαιτητικό, λόγιο μα και Λαϊκό, τρυφερό και δυναμικό, το οποίο αγκάλιασαν και αγάπησαν από την πρώτη στιγμή, μαθητές, χορωδοί κι ερμηνευτες.

    Με τον στίχο "Πριν την Πρώτη και Μεγάλη Στιγμή" ξεκινά το Ορατόριο... αυτή την Πρώτη και Μεγάλη Στιγμή που ζούμε όλοι ξανά και ξανά για ότι μας αγγίζει ...

    Καλή αντάμωση με όλους όσους μας βοήθησαν τόσο πολύ... και καλή επιτυχία σε όλους!!!», αναφέρει μεταξύ άλλων ο συνθέτης και Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας κ. Κασσάρας σε δηλώσεις του.

    dimos ag spurid ekd 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μια ακόμα ποιοτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς από το Δήμο Πύργου
    Μια ακόμα ποιοτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς από το Δήμο Πύργου

    Η μουσική ενώνει πολιτισμούς και πατρίδες

    Το τραγούδι της «Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ» που ακούστηκε από τα στόματα των μελών της γερμανικής νεανικής χορωδίας της Christophorus-Kantorei Altensteig, ήταν η κορυφαία στιγμή της ιδιαίτερα ποιοτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ηλείας στον Άγιο Σπυρίδωνα την Κυριακή το απόγευμα και απόλαυσε πλήθος κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας του Νομού.

    Μία ακόμα ξεχωριστή πρωτοβουλία στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς όπου παρουσιάστηκε εκκλησιαστική, παραδοσιακή και λαϊκή μουσική από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Γερμανία.

    Ο Μητροπολίτης Ηλείας & Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του μίλησε για τη συμβολή τέτοιων εκδηλώσεων στην πνευματική καλλιέργεια των πολιτών και την πολιτισμική ανάπτυξη της περιοχής.

    Ο Δήμαρχος κ. Καννής αφού καλωσόρισε την νεανική γερμανική ορχήστρα μίλησε για τους στόχους της νέας Δημοτικής Αρχής με την διοργάνωση τέτοιων ποιοτικών εκδηλώσεων.

    Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πέρα από τα διεθνή και τα γερμανικά τραγούδια ακούστηκαν επίσης τα «τραίνα που φύγαν», η «άπονη ζωή» και ο «συρτός της Ρόδου», ενώ ιδιαίτερο χρώμα έδωσε η σολίστ της χορωδίας Jeannette Bühler με την ερμηνεία δύο δημιουργιών του Σούμπερτ.

    Στην εκδήλωση εκτός των προαναφερομένων ήταν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών κ. Νίκος Θεοδώρου, Πολιτισμού κ. Γεώργιος Κάρδαρης, Παιδείας κ Θεόδωρος Κόρδας, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ Θανάσης Τσαμπρινός, οι πρόεδροι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ Κώστας Νικολούτσος , της Δ.Ε.Π. Α.Ε. Ο.Τ.Α. κ. Έλενα Μπαγιώργου, της ΔΕΥΠ κ. Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου και της Δημοτικής Ενότητας Πύργου κ. Αθηνά Κρεστενίτη.

    Επίσης οι πρόεδροι της Δημόσιας Βιβλιοθήκης κ Γιάννης Νικολόπουλος, του Παραρτήματος Ηλείας της Ε.Α.Α.Ν κ. Ζώης Υφαντής, των Αποστράτων Στρατού κ. Αθανάσιος Τσιγκρέλης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

    ag spuridonas sunaulia 2

    ag spuridonas sunaulia 3

    ag spuridonas sunaulia 4

    ag spuridonas sunaulia 5

    ag spuridonas sunaulia 6

    ag spuridonas sunaulia 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • O Ε' Κατανυκτικός Εσπερινός της Ι.Μ. Ηλείας, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου
    O Ε' Κατανυκτικός Εσπερινός της Ι.Μ. Ηλείας, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου
    `Έχοντας ήδη διανύσει το μέσον της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ευρισκόμενοι εις την προτελευταία εβδομάδα, κάνοντας τον ευλογημένο μας αγώνα προκειμένου να ζήσουμε και φέτος όσο γίνεται πνευματικά αυτή την ευλογημένη και κατανυκτική λειτουργική περίοδο η οποία είναι το «Ιερό Εκπαιδευτήριο», προκειμένου να φθάσουμε επάξια εις την ένδοξο και λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου, μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και θρησκευτικής ευλαβείας, το απόγευμα της Κυριακής 14η Απριλίου 2024 (Δ' Νηστειών), που οι Ιεροί Πατέρες όρισαν να εορτάζουμε τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος, προβάλλοντάς τον ως ασκητικό πρότυπο, τελέσθηκε ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός εις τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Αθανασίου του Β' με την συμμετοχή του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αμβροσίου Γκουρβέλου, καθώς και των Αιδεσ. π. Θεοδώρου Χαμάλη, π. Βασιλείου Λαγκαδινού, π. Παναγιώτου Κλουκίνα, π. Αυγερινού Τσουκαλά, π. Ιωάννου Διαμαντοπούλου, π. Γεωργίου Αναγνωστοπούλου, π. Παναγιώτου Αγγελοπούλου, του Ιερολογιοτάτου Διακόνου π. Βασιλείου Σμέρου και του εφημερίου του Ναού π. Νικολάου Κατσηδήμα. Συμπροσευχόμενοι εντός του ιερού βήματος παρέστησαν οι Αιδεσ. π. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, π. Παντελεήμων Παπαηλιού και π. Θεόδωρος Γκοτσόπουλος. Τα δε κατανυκτικά τροπάρια του Τριωδίου, που το περιεχόμενο τους διαποτίζεται από τη συναίσθηση της αμαρτωλότητας, του πένθους, της συντριβής, της μετάνοιας και της θερμής ικεσίας για άφεση αμαρτιών, απέδωσαν εξαίσια οι καλλικέλαδοι ιεροψάλτες και άριστοι εκτελεστές της πατρώας Βυζαντινής Μουσικής, Δημήτρης Καλογερόπουλος και Αργύρης Ζέζας, πλαισιούμενοι αμφότεροι και από άλλους καλλίφωνους ιεροψάλτες.
    Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Ιερατικός Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Ευαγγελιστρίας Πατρών, ο οποίος με γλαφυρότητα μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής: "Στό σημερινό εὐαγγελικό ἀνάγνωσμα βλέπουμε αὐτό τό μῖσος τοῦ διαβόλου γιά τόν ἄνθρωπο, στό πρόσωπο αὐτοῦ τοῦ ταλαίπωρου παιδιοῦ, τοῦ ὁποίου θέλει νά ἀφαιρέσει καί τήν ζωή, προκειμένου νά ἀποκλείσει κάθε δυνατότητα καί προοπτική ἐπιστροφῆς, μετανοίας καί διορθώσεως. Ἀλλά καί ἡ ταλαιπωρία τοῦ πατέρα μήπως εἶναι μικρότερη; Ἄραγε πόσοι ἀπό ἐμᾶς δέν σηκώνουμε βαρεῖς σταυρούς ἐξαιτίας τῶν καλῶν σχέσεών μας μέ τό διάβολο, γιά τόν ὁποῖο ἐλπίζουμε καί ὑποστηρίζουμε, ὅτι δέν ὑπάρχει; Ἐμεῖς ἔχουμε τήν εὐλογία, νά γνωρίζουμε τόν ἀληθινό Θεό, τό Εὐαγγέλιο. Νά ἔχουμε πείρα τῆς δύναμης τῶν ἱερῶν Μυστηρίων καί τῶν θαυμάτων πού ἐπιτελεῖ ὁ Θεός. Ἔχουμε δίπλα μας τούς Ἀγγέλους καί τούς Ἁγίους μας, πού περιμένουν νά τούς ἁπλώσουμε τό χέρι μας, ὥστε νά μᾶς βοηθήσουν. Ὅμως ἡ ἁμαρτία ἰδιαιτέρως στήν ἐποχή μας ἔχει σηκώσει σημαία, κομπάζει, διαφημίζεται καί ἀπαιτεῖ φορτικά νά τήν προσκυνήσουμε καί νά τήν ἀκολουθήσουμε. Ἐπιπλέον οἱ διάφορες ἐξαρτήσεις, ὅπως τό διαδίκτυο, ὁ τζόγος, τό ἀλκοόλ, ἡ ἀνηθικότητα, τά ναρκωτικά, τό τσιγάρο ἔχουν δεσμεύσει τήν ἐλευθερία μας. Ὅλα αὐτά ἔχουν λυγίσει τήν θέλησή μας. Ὅμως «πάντα ἰσχύω ἐν τῷ ἐνδυναμοῦντι με Χριστῷ». Ὁ Κύριος στό σημερινό εὐαγγέλιο προαναγγέλει τό πᾶθος Του καί συγκεκριμένα τήν Σταύρωσή Του καί τήν μετά τρεῖς ἡμέρες Ἀνάστασή Του. Αὐτή ἡ προαναγγελία τοῦ ἐκούσιου θείου πάθους, ἔρχεται σέ ἀντιδιαστολή μέ τά πάθη τοῦ ἀνθρώπου ἀπό τόν διάβολο. Ὁ Χριστός πάσχει ἐκούσια, ἐλεύθερα, εἰρηνικά, ἀπό ἀγάπη ἀνιδιοτελή. Ὁ ἀμετανόητος ἄνθρωπος, ὁ ὑποτεταγμένος στόν νόμο τῆς σαρκός πάσχει κι αὐτός. Ὅμως πάσχει ἀκούσια, εἶναι σκλαβωμένος σέ ἕνα φαῦλο κύκλο δυστυχίας, βιώνει τό μῖσος.Στήν ζωή μας πάντοτε ἀνοίγεται ἕνα δίλημμα. Νά μιμηθοῦμε τό πάθος τοῦ Χριστοῦ ἤ νά σηκώσουμε τά βαρειά ἀποτελέσματα τῆς προσχωρήσεώς μας στίς δαιμονικές δυνάμεις; Τό πρῶτο, τό ἐν Χριστῷ, ἔχει δυσκολία πού φαίνεται ἀλλά μιά αἰώνια προοοπτική, αὐτήν τῆς Ἀναστάσεως πού δέν φαίνεται. Ἡ συμπόρευσή μας μέ τόν πονηρό δείχνει εὔκολη καί εὐχάριστη. Κρύβει ὅμως μέσα της πολλή πίκρα καί κυρίως τό ψυχικό, ἔπειτα τόν σωματικό καί τέλος τόν αἰώνιο θάνατο. Τό κλειδί γιά τήν ἔξοδό μας ἀπό τίς δυνάμεις τοῦ πονηροῦ καί τήν ἀληθινή θλίψη πού αὐτές συνοδεύονται, βρίσκεται στήν ἐλεύθερη μίμηση τοῦ πάθους τοῦ Κυρίου. Ὅλα αὐτά προαναγγέλουν τήν Ἀνάσταση, σύμφωνα μέ τό Εὐαγγελικό Ἀνάγνωσμα. Ἑπομένως καί τήν δική μας συνανάσταση κατά τήν ἐπαγγελία καί ὑπόσχεση τοῦ Θεοῦ. Εἴθε, μέ τίς εὐχές τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου σας, τό ὑπόλοιπο τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς νά σημάνει γιά ὅλους μας καί τόν καθένα μας προσωπικά, τήν ἀπαρχή τῆς μεταμόρφωσής του, τῆς ὁμοίωσής του μέ τόν Ἰησοῦ Χριστό. Μαζί Του στόν Σταυρό. Μαζί Του καί στήν Ἀνάσταση!"
    Η θεόπνευστη και εποικοδομητική αυτή ομιλία του εκλεκτού ομιλητού, αναφερόμενη στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, έδωσε το στίγμα και τα απαραίτητα διδακτικά και πνευματικά εφόδια εις τους πιστούς, που συγκεντρώθηκαν εις τον Ιερό Ναό μας αλλά και τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας (107,6 FM), απ’ όπου αναμεταδόθηκε απ’ ευθείας η κατανυκτική ιερή ακολουθία. Κατά την απόλυση, ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ.κ. Αθανάσιος ευχαρίστησε τον ομιλούντα για τον μεστό πνευματικών περιεχομένων λόγο του. Εν συνέχεια προσφέρθηκαν καφές και νηστίσιμα γλυκίσματα εις το παραπλεύρως ενοριακό μας Κέντρο. Ο ΣΤ' και τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός, θα τελεσθεί την ερχόμενη Κυριακή 21 Απριλίου (ΣΤ΄ Νηστειών), εις τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πύργου.
    ag spurid e katan 2
    ag spurid e katan 3
    ag spurid e katan 4
    ag spurid e katan 5
    ag spurid e katan 6
    ag spurid e katan 7
    ag spurid e katan 8
    (Δελτίο Τύπου)
  • Κοπή βασιλόπιτας κατηχητικού σχολείου ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου
    Κοπή βασιλόπιτας κατηχητικού σχολείου ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου
    Τα Παιδιά μας είναι το μέλλον μας και η ελπίδα των παιδιών μας είναι η Εκκλησία! Η Εκκλησία δεν έρχεται στον κόσμο για να στερήσει τη Ζωή και γι' αυτό οι γονείς πρέπει να εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα Κατηχητικά Σχολεία και να τα οδηγούν τακτικά στον Ιερό Ναό. Τα Παιδιά μας δεν έχουν μόνο υλικές κα μορφωτικές ανάγκες, έχουν και πνευματικές. Θέλουν πρότυπα. Και όταν το πρότυπο του Χριστού της Παναγίας και των Αγίων της Εκκλησίας μας δεν μπει ως οδηγός και θεμέλιο στη ζωή τους δυστυχώς θα έρθει η ώρα που θα απορρίψουν την όποια αυθαίρετη, εύθραυστη και μετέωρη αγωγή που τους δώσαμε. Και θα πορευτούν στη ζωή τους εγκλωβισμένα στα αδιέξοδά τους προς μεγάλη θλίψη των Γονέων. Με όσα συμβαίνουν και θα συμβούν γύρω μας είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη τα παιδιά μας από την μικρή ηλικία να διδαχθούν την Ορθόδοξη Χριστιανική μας πίστη, καθώς επίσης να μάθουν να ζητούν την βοήθεια του Θεού. Η εμπιστοσύνη στο Θεό δίνει απόλυτη ασφάλεια, γιατί ο Θεός είναι το παν! Η Κατήχηση είναι θεμελιώδες κεφάλαιο και όχι πάρεργο... αφού πρόκειται για την συστηματική προσπάθεια της Αγίας μας Εκκλησίας να διδάξει στα πιστά μέλη αυτής, τις βασικές δογματικές αλήθειες της, εντάσσοντάς τα ταυτόχρονα στη Μυστηριακή και Ενοριακή ζωή της. Η δε Κατήχηση μικρών αλλά και των μεγάλων πρέπει να γίνει πλέον το προπύργιο της διαφύλαξης αρχών και αξιών στην σημερινή μάλιστα ζοφερή και άνυδρη πνευματικά εποχή, που όλα ισοπεδώνονται και αποδομούνται και αυτό είναι το βασικό και ουσιαστικό έργο της Εκκλησίας, έστω και αν τις αποδίδουν αρνητικές κριτικές όσοι ενοχλούνται από το έργο Της!
    Με αυτές τις σκέψεις και με την χάρη του Θεού, μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν αρκετά Κατηχητόπουλα της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου με την επιμέλεια του εφημερίου π. Νικολάου Κατσηδήμα και την άοκνη φροντίδα της Κατηχήτριας Μαρίας Γιαννοπούλου-Μούτσου, έκοψαν την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, σε μία σεμνή τελετή την Βασιλόπιτα, προσδοκώντας μία καλή και ευλογημένη χρονιά, καθώς επίσης κάθε πρόοδο και ευλογία του Θεού στη Ζωή τους. Το φλουρί κέρδισε ο μικρός μαθητής και Ιερόπαιδας Αριστείδης Αναστ. Κωστόπουλος. Είθε οι στιγμὲς του Νέου Σωτηρίου 2024, να γίνουν σκαλοπάτια απ' όπου θα κατεβαίνει η Χάρις του Τριαδικού Θεού, στη ζωή μας και θα ανεβαίνουμε εμείς και τα παιδιά μας προς την Ουράνια Βασιλεία Του!.
    ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
    ag spurid pita Kat 2
    ag spurid pita Kat 3
    ag spurid pita Kat 4
    ag spurid pita Kat 5
    ag spurid pita Kat 6
    (Δελτίο Τύπου)
  • Η εορτή των Υγειονομικών της Ηλείας στον Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου
    Η εορτή των Υγειονομικών της Ηλείας στον Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου
    Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με Ιεροπρέπεια και Πνευματική κατάνυξη, καθώς επίσης με την μέριμνα και φροντίδα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, οι Υγειονομικοί φορείς της Ηλείας, τίμησαν τους προστάτες τους Αγίους Ανάργυρους Κοσμά και Δαμιανό τους καταγομένους εκ της Ασίας, οι οποίοι σπούδασαν την Ιατρική επιστήμη, με φιλοπονία και επιμέλεια γενόμενοι άριστοι Ιατροί. Παράλληλα όμως άνοιξαν την νεανική τους καρδιά δέχθηκαν το Φως του Ιερού Ευαγγελίου, καλλιέργησαν πολλές αρετές και κυρίως την θυσιαστική αγάπη, καθώς επίσης έγιναν διάκονοι των πονεμένων και των ασθενών. Οι Άγιοι Ανάργυροι προσέφεραν στον Θεό ολόκληρη την ψυχή Τους, καθαρή και χωρίς επιφυλάξεις λαμβάνοντας ως ανταμοιβή από τον Θεό την χάρη να θεραπεύουν και να απαλλάσσουν από τις ασθένειες τους συνανθρώπους Τους, όχι μόνο με τις Ιατρικές Τους γνώσεις αλλά και με την δύναμη του Θεού! Ονομάζονται «Ανάργυροι», άνθρωποι δηλαδή που δεν είχαν σχέση με τα χρήματα, άνθρωποι που προσέφεραν την ίαση και τη θεραπεία στους συνανθρώπους τους δωρεάν, κάνοντας έτσι πράξη τον λόγο του Ευαγγελίου: «Ασθενούντας θεραπεύετε... δωρεάν ελάβετε δωρεάν δότε». Η παρουσία των Αγίων Αναργύρων στη ζωή της Εκκλησίας είναι εν μέρει καρπός της πνευματικής εργασίας που κατέβαλε η μητέρα τους Θεοδότη, η οποία τους κατήχησε εν Χριστώ, τους έδωσε ευκαιρίες πνευματικών εμπειριών στη ζωή τους, τους οδήγησε στην Εκκλησία για να μεταλάβουν Σώμα και Αίμα Χριστού, μελέτησε μαζί τους το Ιερό Ευαγγέλιο και οραματίστηκε μαζί τους την προσωπικότητα τους, ολοκληρωμένη και χαριτωμένη μέσα στη χάρη του Παναγίου Πνεύματος!
    Την Τρίτη 31η Οκτωβρίου παραμονή της εορτής με την ευλογία του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. Αθανασίου, έγινε θερμή υποδοχή Ιερών Λειψάνων των εορταζομένων Αγίων, τα οποία είναι τεθησαυρισμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δούκα Ηλείας. Ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος υπό του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ρωμανού Καββαθά, πλαισιωμένος από τους Αιδεσ. π. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, Παντελεήμων Παπαηλιού, π. Γρηγόριο Πάπαρη. π. Ιωάννη Διαμαντόπουλο, π. Θεόδωρο Γκοτσόπουλο, Παναγιώτη Αγγελόπουλο και τον οικείο Εφημέριο π. Νικόλαο Κατσηδήμα. Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Αθανάσιος, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασιώνσυνεπικουρούμενος από τους Αιδ. π. Γρηγόριο Πάπαρη, π. Βασίλειο Λαγκαδινό, τον Ιερολογιότατο Διάκονο π. Βασίλειο Σμέρο και τον οικείο Εφημέριο π. Νικόλαο Κατσηδήμα, κηρύσσοντας με πνευματική ενάργεια και τον Θείον Λόγον, εστιάζοντας στον θαυμαστό βίο των Αγίων και τη μεγάλη αγάπη τους για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και τους πάσχοντας συνανθρώπους, ευχόμενος εκ μέσης καρδίας να είναι πλούσια σε όλους η χάρις των Αγίων και ιδιαίτερα στην εορτάζουσα υγειονομική κοινότητα της Ηλείας αλλά και να κυριαρχήσει το πιο πολύτιμο αγαθό στην γη που είναι η Ειρήνη! Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Ιατρικού Συλλόγου Πύργου και Ολυμπίας κ. Χρήστος Γιαννικούλης, καθώς επίσης τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Σπύρος Πολίτης, η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου κ. Αναστασία Βασιλείου και ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Εταιρίας Πύργου «Απόλλων» κ. Αθανάσιος Δασκόπουλος. Ακολούθησε δεξίωση στον Ενοριακό κέντρο από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Η Ιερά πανήγυρης ολοκληρώθηκε με την τέλεση του Παρακλητικού Κανόνος των Αγίων Αναργύρων, προ της σεβάσμιας Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων, εκ ζητούμενοι την ευχή και την μεσιτεία τους, καθώς επίσης δια των πρεσβειών τους να ανακουφίσουν κάθε πόνο Ψυχής και Σώματος.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το διήμερο των λαμπρών θρησκευτικών εκδηλώσεων φιλακόλουθοι Χριστιανοί εκ της Ενορίας, αλλά και εκ της πόλεως του Πύργου, προσήλθαν ως ταπεινοί προσκυνητές, προκειμένου να προσκυνήσουν την Iερή Εικόνα και τα φιλοξενούμενα Ιερά Λείψανα και να ζητήσουν τις πρεσβείες και την βοήθεια των εορταζομένων Αγίων, οι οποίοι αξιοποίησαν τα Ιατρικά χαρίσματα, που τους έδωσε ο Θεός, προσφέροντας αυτά πλουσιοπάροχα και μάλιστα με ανιδιοτέλεια, στους συνανθρώπους τους. Οι Άγιοι Ανάργυροι, οι Ια­τροί και θαυ­ματουργοί, που θε­ρά­­­πευαν όχι μόνο εν ζωή τις ασθέ­νει­ες των συγχρόνων τους ανθρώ­πων, αλλά συνε­χίζουν και μετά θάνατον να θαυματουρ­γούν και να θεραπεύουν όσους τους επικαλούνται με ευλάβεια, μας δίνουν το μήνυμα ακόμη και σήμερα, ότι οφείλουμε να υπακούμε χωρίς ενδοιασμούς στις υποδείξεις της Ιατρικής και Επιστημονικής Κοινότητας. Διότι η Πίστη δεν αναιρεί την Επιστήμη ούτε η Επιστήμη την Πίστη. Στην Αγία Γραφή, ο Θεός μιλάει ξεκάθαρα για την Ιατρική επιστήμη και για τους Ιατρούς, τους οποίους πρέπει να τιμούμε οι άνθρωποι. Επίσης οι εορταζόμενοι άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός θα πρέπει να αποτελούν τρανό παράδειγμα προς μίμηση και για τον Ιατρικό κόσμο, ιδιαίτερα σήμερα που η ανθρωπότητα νοσεί υπερβολικά και έχει αποστασιοποιηθεί από τον Θεόν, διότι οι προστάτες τους μέσα από την επιστήμη της Ιατρικής, διακόνησαν πρώτα το θέλημα του Θεού και μετά την εικόνα του Θεού, τον άνθρωπον και μάλιστα ανιδιοτελώς!

    Εκ του Ιερού Ναού.

    ag spuridonas giorti ugeionomikon 2

    ag spuridonas giorti ugeionomikon 3

    ag spuridonas giorti ugeionomikon 4

    ag spuridonas giorti ugeionomikon 5

    ag spuridonas giorti ugeionomikon 6

    ag spuridonas giorti ugeionomikon 7

    ag spuridonas giorti ugeionomikon 8

    ag spuridonas giorti ugeionomikon 9

    ag spuridonas giorti ugeionomikon 10

    ag spuridonas giorti ugeionomikon 11

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου: "Παναγία η Κοσμοσώτηρα πάντων Ημών"
    Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου:
    Ομιλητής ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου. Κυριακή 27 Αυγούστου και ώρα 8:15 Μ.Μ.
    Ο μήνας Αύγουστος είναι συνδεδεμένος όχι μόνο στην λειτουργική ζωή της Αγίας μας Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά ακόμη στην σκέψη και την ψυχή του κάθε πιστού καθώς επίσης στην Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, με την Υπεραγία Θεοτόκο, την Μητέρα του Κυρίου μας και Πνευματική Μητέρα όλων των Χριστιανών. Ο λόγος για τον οποίο συνδέεται η Παναγία με αυτόν τον μήνα είναι η μεγάλη Θεομητορική εορτή, η εορτή της ενδόξου Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία δεσπόζει εις το μέσον του Αυγούστου που είναι ένα μικρό Πάσχα, ένα πέρασμα από την καθημερινότητα της φθοράς στην αφθαρσία της Θείας Ζωής. Ακολουθεί επίσης η απόδοση της εορτής, που εορτάστηκε στις 23 Αυγούστου και τέλος η εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου που θα εορτασθεί συν Θεώ στις 31 Αυγούστου.
    Στα πλαίσια των προαναφερομένων θρησκευτικών εκδηλώσεων και προς τιμήν την Υπεραγίας Θεοτόκου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Αθανασίου, θα πραγματοποιήσει την προσεχή Κυριακή 27 Αυγούστου και ώρα 8:15 Μ.Μ. εντός του Ιερού Ναού ομιλία με θέμα: "Παναγία η Κοσμοσώτηρα πάντων Ημών, με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το Μουσικό Σχήμα "Οκτώηχος" παρουσιάζοντας Βυζαντινά Μελωδήματα.
    Συμμετέχουν Γιάννης Παναγιωτόπουλος (Πολίτικη Λύρα-Ούτι), Σωτήρης Καφούσιας (Κανονάκι), Θάνος Νικόπουλος (Λύρα-Τσελόλυρα). Θα προβληθεί και επίκαιρο Βίντεο. Παρακαλούνται οι τοπικές αρχές, ο Ιερός Κλήρος και οι ευλαβείς Χριστιανοί, να παρακολουθήσουν την παραπάνω εκδήλωση προς ψυχική τους ωφέλεια, τιμώντας το Ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και τους προαναφερομένους συντελεστές της εκδήλωσης. Είσοδος ελεύθερη. Ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα σταλούν.
    in panagia kosmos 2
    in panagia kosmos 3
    in panagia kosmos 4
    in panagia kosmos 5

    Εκ του Ιερού Ναού.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch