Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 09:05

Έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κκ Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε χθες η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

Σε μια λιτή εκδήλωση στο Αστυνομικό Μέγαρο, με την συμμετοχή του Διευθυντή Αστυνομίας Ηλείας Ταξιάρχου Μιχαήλ Οικονομόπουλου αλλά και Υποδιευθυντών της Δ.Α. Ηλείας, Διοικητών Υπηρεσιών, αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηλείας και πλήθους αστυνομικών, τα μέλη του αστυνομικού σώματος είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος.

Την πίτα ευλόγησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κκ. Αθανάσιος, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο που προσφέρει η ελληνική αστυνομία στην κοινωνία, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον συμβολισμό της πίτας, ότι πρέπει να είναι ισομερής, δηλαδή δίκαιη. Ευχήθηκε επίσης η νέα χρονιά να έχει λιγότερα προβλήματα και συνεχάρη τους αστυνομικούς για τις επιτυχίες τους.

Ακολούθως ο διευθυντής Μιχαήλ Οικονομόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας για την παρουσία του σημείωσε ότι «... πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθουμε όπως και το 2022 έτσι και το 2023 στα καθήκοντά μας όπως πρέπει. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Γρηγόρης Κατσώλης ευχήθηκε το 2023 να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερα περιστατικά. "Οι πρόσφατες επιτυχίες των συναδέλφων αποδεικνύουν τον ιδιαίτερο ζήλο με τον οποίο υπηρετούν τους πολίτες του νομού Ηλείας. Οι επιτυχίες αυτές είναι βέβαιο ότι αποτελούν προϊόν αδιαμφισβήτητα επαγγελματισμού και εμπειρίας των συναδέλφων. Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους με υγεία, ευημερία και όσο το δυνατόν λιγότερα περιστατικά» σημείωσε.

pita astunomia 2

pita astunomia 3

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 16:20

Σχετικά Άρθρα

  • Α.Δ. Ηλείας: Ενίσχυση με πέντε αστυνομκούς - Κατσώλης: "Η υποστελέχωση παραμένει οξύ πρόβλημα"
    Α.Δ. Ηλείας: Ενίσχυση με πέντε αστυνομκούς - Κατσώλης:

    Πέντε αστυνομικοί θα προστεθούν στη δύναμη της Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας με απόφαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων. Μπορεί ο αριθμός να μην είναι μεγάλος και να μην καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες του νομού, αλλά κάθε ενίσχυση είναι ευπρόσδεκτη.

    Αυτό επισήμανε και σε τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Γρηγόρης Κατσώλης, που παράλληλα στάθηκε συνολικά τα οξυμένα προβλήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

    "Το έχουμε τονίσει δεκάδες φορές ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δ.Α Ηλείας είναι πολλά και χρήζουν άμεσης επίλυσης, με την υποστελέχωση να αποτελεί αυτή την στιγμή το πλέον οξύ πρόβλημα. Η Διεύθυνση μας αυτή την στιγμή διατηρεί δεκαέξι διοικήσεις υπηρεσιών οι οποίες το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανέλθουν στις δεκαεπτά, ένεκα της δημιουργίας του τμήματος Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων, το οποίο θα λειτουργήσει με την παράδοση του νέου τμήματος της Ολυμπίας οδού. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το σύνολο των υπηρεσιών δεν δύναται να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που ολοένα παρουσιάζουν αυξητική τάση. Το προσωπικό αναγκάζεται να μετακινείται από την οργανική του θέση σε έτερες υπηρεσίες του νομού και όχι μόνο, προκειμένου να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που αποτελούν τροχοπέδη ως προς την αυτόνομη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών. Μοιραία υπηρεσίες αιχμής όπως ΔΙ.ΑΣ - Ο.Π.Κ.Ε -Υ.Α Πύργου -Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών & Τ.Α Ήλιδας αναγκάζονται να διαθέτουν δυνάμεις προς εκτέλεση καθηκόντων αντίθετα από τον σκοπό για τον οποίο οι ανωτέρω υπηρεσίες συστάθηκαν" αναφέρει ο κ. Κατσώλης.

    "Ως Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Ηλείας έχουμε μεταφέρει τόσο στην πολιτική όσο και στην φυσική ηγεσία του Σώματος όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα και αυτά που θα ανακύψουν εάν δεν εισακουστούμε και έχουμε ζητήσει επανειλημμένα την ενίσχυση της Δ.Α Ηλείας με προσωπικό, κατά την διάρκεια των ετήσιων τακτικών μεταθέσεων. Επιπρόσθετα σε κατ' ιδίαν συναντήσεις μας με τον Ηλείο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα του είχαμε μεταφέρει μεταξύ άλλων το αίτημα μας για ενίσχυση της Δ.Α Ηλείας με προσωπικό, κάτι το οποίο επιτεύχθη κατά την διάρκεια των τακτικών μεταθέσεων 2024, με επτά συνάδελφους να ενισχύουν την Δ.Α Ηλείας. Μετά το πέρας του χθεσινού συμβουλίου συμπληρωματικών μεταθέσεων η Διεύθυνση μας ενισχύεται επιπλέον με πέντε άτομα, με το αίτημα μας για περαιτέρω ενίσχυση να γίνεται πράξη (τηρουμένων πάντα των αναλογιών).
    Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και όπως καταδικάζουμε τον εμπαιγμό που υφίσταται το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού από αυτούς που νομοθετούν και αποφασίζουν για εμάς, έτσι και θα αναδεικνύουμε οτιδήποτε κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και αποτελεί πάγιο και σωστό αίτημα των συναδέλφων" καταλήγει ο κ. Κατσώλης.
  • Πύργος: ΡΟΜΑ στρατοπέδευσαν έξω από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας για συγγενείς τους κρατούμενους
    Πύργος: ΡΟΜΑ στρατοπέδευσαν έξω από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας για συγγενείς τους κρατούμενους

    Σε χώρο έξω από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας έχουν στρατοπεδεύσει άτομα ΡΟΜΑ, καθώς συγγενικά τους πρόσωπα κρατούνται στα κρατητήρια της Διεύθυνσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για συγγενείς των εμπλεκομένων στο σοβαρό αιματηρό επεισόδιο που συνέβη μεταξύ ομάδων ΡΟΜΑ στην οδό Πατρών έξω από το ΚΕΦΙΑΠ Πύργου, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

    Τα άτομα που στρατοπέδευσαν εκεί, κυρίως γυναικόπεδα, ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι συγγενείς τους, που πρόκειται να απολογηθούν την Δευτέρα στον ανακριτή.

    Από την άλλη φοβούνται να επιστρέψουν στον καταυλισμό τους, υπό το φόβο αντιποίνων από την αντίπαλη οικογένεια.

    Θα πρέπει να επισημάνουμε πως το σημείο που "στρατοπεύσαν" οι ΡΟΜΑ με αρκετά παιδιά, εγκυμονεί κινδύνους λόγω του ότι βρίσκονται δίπλα σε ένα δρόμο όπου κυρίως τα υπηρεσιακά οχήματα μπορεί να φύγουν τάχιστα για να μεταβούν σε περιστατικό.

    ROMA Doeuthinsi 2

    ROMA Doeuthinsi 3

  • Πύργος: Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας η ανάκριση του δολοφόνου της 11χρονης (upd)
    Πύργος: Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας η ανάκριση του δολοφόνου της 11χρονης (upd)

    Στο μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας θα μεταφερθεί η ανακρίτρια για την απολογία του 37χρονου δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής Νικολοπούλου.

    Η αστυνομία επέλεξε αυτή τη λύση προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, που θα έθεταν σε κίνδυνο την διαδικασία της ανάκρισης.
    Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και για το σκοπό αυτό έχουν μετακινηθεί διμοιρίες ΜΑΤ έξω από το κτίριο.
    Νεότερη ενημέρωση
    Άτομα από το συγγενικό περιβάλλον της 11χρoνης Βασιλικής προσπάθησαν να προσεγγίσουν το μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, όμως οι αστυνομικοί τους απέτρεψαν και τους κράτησαν στο όριο της ζώνης ασφαλείας που έχει οριστεί βάσει των μέτρων.
    dolofonia 11xr ast dieyth 2
    dolofonia 11xr ast dieyth 3
    dolofonia 11xr ast dieyth 4
  • Επιτυχίες της Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας - Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ΠΔΕ
    Επιτυχίες της Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας - Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ΠΔΕ

    Με αφορμή την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που καλλιεργούσε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, η οποία συνδυάστηκε με την σύλληψη τεσσάρων (4) μελών αυτής και τον εντοπισμό μεγάλης φυτείας κάνναβης αποτελούμενη από χίλια εξήντα ένα (1.061) δενδρύλλια, καθώς και την ταχύτατη εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας με λεία 120.000 ευρώ που είχε λάβει χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, η Ένωση μας συγχαίρει θερμά το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας που μετείχαν ενεργά σε αυτές.

    Παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει καθημερινά το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού της περιφέρειας μας εξαιτίας της ΄΄ αποψίλωσης ΄΄ των Υπηρεσιών μας με τις εκατοντάδες αποσπάσεις συναδέλφων μας σε άλλες περιοχές της χώρας, τέτοιες επιτυχίες έρχονται να τονώσουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να γεμίσουν με δύναμη τους συναδέλφους μας, ώστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και επιτυχία το δύσκολο έργο τους

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νικολακόπουλος: Ιδρύεται γραφείο ενδοοικογενειακής βίας στην Δ.Α. Ηλείας
    Νικολακόπουλος: Ιδρύεται γραφείο ενδοοικογενειακής βίας στην Δ.Α. Ηλείας

    Επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλου, στην Δ.Α. . Ηλείας

    Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε την Παρασκευή 12/4/2024, στην Δ.Α. Ηλείας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος. Ήταν μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον Υφυπουργό, καθώς πρόκειται για την Αστυνομική Διεύθυνση του τόπου καταγωγής του, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας, Ταξίαρχο Γεώργιο Σωτηρόπουλο και άλλα επιτελικά στελέχη-αστυνομικούς, που υπηρετούν εκεί. Στελέχη με τα οποία έχει συνεργαστεί στενά κατά το παρελθόν, για τα ζητήματα ασφάλειας της Ηλείας, ενώ αυτή η συνεργασία συνεχίζεται και υπό τη νέα θεσμική του ιδιότητα, ως Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

    Ο κ. Υφυπουργός επεσήμανε το γεγονός, ότι η αστυνομία στην Ηλεία κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα σημείωσε πολύ σημαντικές επιτυχίες, ενώ οι προκλήσεις συνεχίζουν να είναι μεγάλες. Μάλιστα, αυτές τις μέρες πραγματοποιείται μια ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς η Ηλεία βρίσκεται στο επίκεντρο, ενώ σήμερα εκδηλώνεται και η πολυεθνική, διακλαδική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024», στην 117 Π.Μ της Ανδραβίδας. Όπως τόνισε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, η αστυνομία βρίσκεται πάντα σε επαγρύπνηση και κάνει τη δουλειά της με αυτοθυσία, επαγγελματισμό και αυταπάρνηση, και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, αντιμετωπίζοντας όλους τους σύγχρονους τρόπους εκδήλωσης του εγκλήματος.

    Αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα, με την δολοφονία μίας νέας γυναίκας από τον σύντροφό της, ο κ. Υφυπουργός είπε: «Το επόμενο χρονικό διάστημα, θα προχωρήσουμε στην σύσταση γραφείου ενδοοικογενειακής βίας και στην Ηλεία. Πρόκειται για γραφεία, που ήδη παράγουν έργο στην υπόλοιπη Ελλάδα με πολύ σημαντικά αποτελέσματα, καθώς έχουν αντιμετωπίσει με μεγάλη αποτελεσματικότητα χιλιάδες περιστατικά. Αυτό θα γίνει και εδώ, ενώ ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις για να εξασφαλίσουμε δομές φιλοξενίας ευάλωτων ατόμων, που έχουν ανάγκη. Αυτή λοιπόν η καλή δουλειά και η συνεργασία θα συνεχιστούν».

    Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, πρόκειται για φαινόμενα με πολύπλευρα και πολυπαραγοντικά αίτια, για τα οποία αφενός μεν έχουμε αύξηση, αφετέρου όμως πρέπει να γίνει ευρέως παραδεκτό, ότι πλέον υπάρχουν οι τρόποι προκειμένου τα θύματα να μιλούν. Σημειώνεται ήδη σημαντική αύξηση των καταγγελιών, κάτι που αποτελεί επίτευγμα τα τελευταία χρόνια, καθώς έχουν δημιουργηθεί οι δομές που είναι απαραίτητες, ούτως ώστε κάθε πολίτης που θίγεται, προσβάλλεται και είναι θύμα μίας εγκληματικής ενέργειας, να μπορεί να απευθυνθεί. «Αυτό το κεκτημένο, δεν μπορεί να χαθεί εξαιτίας ενός τραγικού περιστατικού, το οποίο όμως αποτελεί εξαίρεση στη σωρεία αποτελεσματικών τρόπων αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων», είπε χαρακτηριστικά.

    Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Α.Δ. Ηλείας, συζητήθηκαν επιπλέον και όλα τα προβλήματα που υφίστανται εκεί, στα οποία όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Υφυπουργός: «Προσπαθούμε συνεχώς να δίνουμε λύσεις».
    «Είχαμε ήδη σημαντικές ενισχύσεις και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα. Προφανώς υπάρχουν πολύ σοβαρές ανάγκες στην Αττική, έχει όμως ανάγκες και η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας. Γι’ αυτό και σκύβουμε πάνω στα ζητήματα με προσοχή, ορθολογικά και ενισχύουμε πάντοτε λελογισμένα», είπε καταλήγοντας την δήλωσή του.

    Nikolakopoulos 2

    Nikolakopoulos 3

  • Δυτ. Ελλάδα: Αποστρατεύτηκε ο Α. Μαρτζάκλης - Νέος Γεν. Αστ. Διευθυντής ο Α. Τσαπικούνης - Προαγωγή για τον Γ. Σωτηρόπουλο
    Δυτ. Ελλάδα: Αποστρατεύτηκε ο Α. Μαρτζάκλης - Νέος Γεν. Αστ. Διευθυντής ο Α. Τσαπικούνης - Προαγωγή για τον Γ. Σωτηρόπουλο

    Προχωρούν οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. και ο μέχρι πρότινος Ηλείος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Μαρτζάκλης αποστρατεύτηκε. Στην θέση του τοποθετήθηκε ο Ανδρέας Τσαπικούνης που έως τώρα υπηρετούσε ως Αστυνομικός Διευθυντής στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου.

    Στην Ηλεία ο Αστυνομικός Διευθυντής Γιώργος Σωτηρόπουλος προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και αναμένεται η τοποθέτησή του με τις πιθανότητες να παραμείνει στην Ηλεία να είναι οι μεγαλύτερες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ηλεία ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γιώργος Καρατζάς προάγεται στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή.

    Οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών

    Μετά την κρίση των Ταξιάρχων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Πασχάλη Συριτούδη και Γεώργιου Μιχαλόπουλου:

    Κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Ταξιάρχου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω πενήντα επτά (57) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων :

    ΜΠΙΛΙΑΛΗΣ Στυλιανός
    ΤΟΠΑΛΗΣ Κωνσταντίνος
    ΣΙΑΦΗΣ Μιλτιάδης
    ΚΟΚΚΙΝΗΣ Χαράλαμπος
    ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ Δημήτριος
    ΚΑΖΑΜΙΑΣ Εμμανουήλ
    ΜΟΥΤΣΩΚΟΣ Χρήστος
    ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ Ηλίας
    ΛΕΟΥΣΗ Αντωνία
    ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξιος
    ΚΩΣΤΟΡΡΙΖΟΣ Αθανάσιος
    ΤΣΙΩΤΑΣ Ευάγγελος
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Στυλιανή
    ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ Γεώργιος
    ΑΜΑΡΓΙΑΝΝΙΤΑΚΗΣ Ιωάννης
    ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ Αριστείδης
    ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ Κωνσταντίνος
    ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
    ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Ιωάννα
    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ Ιωάννης
    ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ Βασίλειος
    ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος
    ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ Βασίλειος
    ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ Κωνσταντίνος
    ΜΠΑΚΟΥΜΗΣ Ηλίας
    ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ Ελευθέριος
    ΜΠΑΡΛΑΣ Κωνσταντίνος
    ΠΕΡΔΙΚΑΤΣΗΣ Πέτρος
    ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ Αλέξανδρος
    ΜΠΟΥΜΗΣ Ιωάννης
    ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ Γεώργιος
    ΓΟΝΗΣ Βασίλειος
    ΓΑΛΑΖΟΥΛΑΣ Δημήτριος
    ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Κωνσταντίνος
    ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης
    ΜΟΥΡΤΖΙΝΟΣ Ευάγγελος
    ΦΑΛΚΟΥ Πηνελόπη
    ΣΚΟΛΑΡΙΚΗΣ Σπυρίδων
    ΧΑΛΥΒΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
    ΣΓΟΥΡΔΟΣ Αντώνιος
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Εμμανουήλ
    ΤΣΙΓΑΡΙΔΗΣ Βασίλειος
    ΖΑΧΑΡΗΣ Γεώργιος
    ΤΣΙΑΡΑΣ Λάμπρος
    ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ Χαράλαμπος
    ΚΑΛΤΑΜΠΑΝΗΣ Σωτήριος
    ΠΟΛΥΖΟΣ Δημήτριος
    ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
    ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
    ΛΑΓΟΣ Βασίλειος
    ΑΓΙΑΣΟΦΙΤΗΣ Κωνσταντίνος
    ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ Παρασκευάς
    ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΣ Κωνσταντίνος
    ΑΣΒΕΣΤΑΣ Αθανάσιος
    ΒΛΑΧΟΣ Κωνσταντίνος
    ΤΣΟΥΛΙΑΓΚΑ Σοφία (Υγειονομικός – Ιατρός)

    Προάγονται στο βαθμό του Ταξιάρχου εκτός οργανικών θέσεων οι κατωτέρω σαράντα (40) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες :

    ΜΑΡΡΕΣ Λουκάς
    ΦΟΥΡΛΑΣ Δημήτριος
    ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος
    ΡΑΪΚΟΣ Αθανάσιος
    ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
    ΣΧΙΣΜΕΝΟΣ Κωνσταντίνος
    ΜΙΚΡΟΣ Δημήτριος
    ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Ματθαίος
    ΚΑΡΚΑΝΤΖΟΣ Δημήτριος
    ΧΡΥΣΑΚΗΣ Νικόλαος
    ΤΖΙΡΑΡΚΑ Μαρία
    ΠΑΛΙΟΓΙΩΡΓΟΣ Ηλίας
    ΦΥΛΑΚΤΑΚΗΣ Αθανάσιος
    ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΑΣ Βασίλειος
    ΡΟΥΜΚΟΣ Θεόδωρος
    ΓΙΩΡΗΣ Πασχάλης
    ΝΤΙΝΗΣ Φώτιος
    ΧΑΛΒΑΤΖΗ Γιαννούλα
    ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
    ΡΙΖΑΚΟΣ Βασίλειος (Υπ. Γραφείου)
    ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ Κωνσταντίνος
    ΖΕΡΒΑΚΑΚΟΣ Νικόλαος
    ΤΣΙΑΠΟΚΗΣ Σεραφείμ
    ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ Γεώργιος
    ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Δημήτριος
    ΚΑΜΟΥΤΣΑΣ Γρηγόριος
    ΓΑΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ Τίτος
    ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης
    ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ Ιωάννης
    ΣΑΛΟΥΚΑΣ Βασίλειος
    ΠΑΠΠΑΣ Κωνσταντίνος
    ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ Γεώργιος
    ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος
    ΜΠΡΑΒΟΣ Γεώργιος
    ΠΑΥΛΑΚΙΔΗΣ Νικόλαος
    ΤΣΑΚΙΡΑΚΗΣ Ιωάννης
    ΧΑΛΚΙΑΣ Αθανάσιος
    ΓΚΡΙΤΖΑΛΗΣ Αριστείδης
    ΓΚΡΙΖΗΣ Γεώργιος
    ΞΕΝΙΚΑΚΗΣ Εμμανουήλ (Υπ. Γραφείου)

    Το “αντίο” του Απόστολου Μαρτζάκλη

    Ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Ηλεία και επί τριετία Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Μαρτζάκλης, με αφορμή την αποστρατία του απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

    “Αποχωρώ σήμερα από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, έχοντας συμπληρώσει τριάντα εννέα 39 συνεχή χρόνια υπηρεσίας. Τα χρόνια αυτά, ήταν για εμένα ένα ταξίδι γεμάτο με αναμνήσεις, με υπέροχες εμπειρίες, με ευχάριστες και με δύσκολες στιγμές.

    Η αποστρατεία σηματοδοτεί το πέρας ενός κύκλου και την αρχή του επόμενου σταθμού στη ζωή μου, στην οποία εισέρχομαι, χωρίς σκέψεις, χωρίς προβληματισμούς και χωρίς πικρίες.

    Η σημερινή ημέρα με βρίσκει γεμάτο ζωή, δύναμη και ενέργεια, ώστε να εκμεταλλευτώ το χρόνο με την οικογένειά μου και τους ανθρώπους, που όλα αυτά τα χρόνια με στήριξαν ακλόνητα.

    Κατά την αποστρατεία μου λοιπόν, θέλω να ευχαριστήσω την πολιτική και φυσική Ηγεσία του Σώματος, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, όλα αυτά τα χρόνια, αναθέτοντάς μου σημαντικές θέσεις ευθύνης, όπως του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, του Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και του Τμηματάρχη Δημόσιας Ασφάλειας της ίδιας Υπηρεσίας, του Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, αλλά και άλλων υπηρεσιών.

    Φυσικά δεν θα είχα εκπληρώσει όλους τους στόχους μου στην υπηρεσιακή μου διαδρομή, εάν δεν είχα την έμπρακτη στήριξη των συναδέλφων μου. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους με τους οποίους υπηρέτησαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια και να τονίσω ότι το έργο που επιτελέστηκε είναι αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειάς μας.

    Αγαπητοί συνάδελφοι, σας συμβουλεύω να είστε πάντοτε συνειδητοποιημένοι με αυτό το ενδεχόμενο και ειδικά όσοι ανέρχεστε στην ιεραρχία να κρατάτε πάντα τις θετικές στιγμές και τις εμπειρίες από την επαγγελματική σας διαδρομή.

    Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις Αρχές, τους Φορείς, τον Ιερό Κλήρο και κυρίως τους πολίτες των περιοχών που υπηρέτησα, για την άψογη συνεργασία αλλά και τα Μ.Μ.Ε. για τη συμβολή τους στην ανάδειξη του αστυνομικού έργου.

    Τέλος, απευθύνω το μεγαλύτερο ευχαριστώ, στην οικογένεια μου, για την κατανόηση που επέδειξε και την αμέριστη συμπαράσταση, που μου παρείχε, σε όλη μου την σταδιοδρομία, αλλά και στους φίλους μου, που στάθηκαν στο πλευρό μου σε δύσκολες περιστάσεις της επαγγελματικής μου πορείας.

    Εύχομαι σε όλους σας υγεία και επιτυχίες σε προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο.

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ” αναφέρει ο Αντιστράτηγος ε.ο.θ. Απόστολος Μαρτζάκλης.

  • Πύργος: Έβαλε τέλος στη ζωή της μετά την καταδίκη σε φυλάκιση - Διατάχθηκε ΕΔΕ για το περιστατικό
    Πύργος: Έβαλε τέλος στη ζωή της μετά την καταδίκη σε φυλάκιση - Διατάχθηκε ΕΔΕ για το περιστατικό

    Να πετάξει ελεύθερη σε έναν άλλο κόσμο, επέλεξε η 27χρονη Μ.Θ., βάζοντας τέλος στη ζωή της, μόλις μια ημέρα μετά την καταδίκη της σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για κλοπή. Η νεαρή ΡΟΜΑ από την περιοχή του κάμπου της Ηλείας, σύμφωνα με πληροφορίες είχε βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν. Συνελήφθη στις 13 Δεκεμβρίου για κλοπή ποσού 20 ευρώ σε σπίτι ηλικιωμένου και δικάστηκε για αυτό και με βάση το παρελθόν της με ποινή φυλάκισης.

    Σύμφωνα με άλλες πηγές η 27χρονη κρατείτο στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας για να γίνει η μεταγωγή της στο Κατάστημα Κράτησης Ελαιώνα. Το πρωί της Παρασκευής χρειάστηκε να την μετακινήσουν σε άλλο χώρο κράτησης για λίγα λεπτά λόγω κάποιων διαδικαστικών και επίσκεψης δικηγόρου σε άλλους κρατουμένους. Σε εκείνο το μικρό διάστημα η 27χρονη επέλεξε να χρησιμοποιήσει τη ζακέτα της για να βάλει τέλος στη ζωή της δια του απαγχονισμού.

    Ελάχιστα λεπτά μετά το τραγικό συμβάν οι αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία στο χώρο αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, προσπάθησαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στην κοπέλα και κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

    Η 27χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της.

    Για το περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ ώστε να εξεταστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η 27χρονη οδηγήθηκε στην αυτοχειρία.

  • Ηλεία: Απογοήτευση από της συμπληρωματικές μεταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. - Μόλις τρεις προσθήκες - 12 συνολικά όλη τη χρονιά
    Ηλεία: Απογοήτευση από της συμπληρωματικές μεταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. - Μόλις τρεις προσθήκες - 12 συνολικά όλη τη χρονιά

    Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία οι συμπληρωματικές μεταθέσεις στις διευθύνσεις της χώρας και η Ηλεία θα έχει την προσθήκη μόλις τριών αστυνομικών.

    Στις τακτικές μεταθέσεις οι προσθήκες προσωπικού ήταν εννέα αστυνομικοί.

    Το σύνολο των 12 αστυνομικών σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών στην Ηλεία, όπου παρουσιάζει ιδιαιτερότητες για την αστυνόμευση και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

    Σχολιάζοντας τον αριθμό των συμπληρωματικών μεταθέσεων αλλά και του συνόλου μαζί με τις τακτικές, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Γρηγόρης Κατσώλης ανέφερε πως “είναι μια σταγόνα στον ωκεανό και σαφώς δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Οι ανάγκες στο νομό είναι πολύ μεγαλύτερες” συμπλήρωσε, γνωρίζοντας πολύ καλά πως τα τελευταία χρόνια η δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας έχει μειωθεί δραματικά.

    metatheseis

    Στην επίσημη ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας ανέφερε τα εξής:

    "Με τρία άτομα θα ενισχυθεί η Δ.Α Ηλείας όπως προέκυψε μετά το πέρας του συμβουλίου συμπληρωματικών μεταθέσεων του Α.Ε.Α. Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας έχουμε προβάλει ουκ ολίγες φορές το οξύ πρόβλημα της υποστελέχωσης των Αστυνομικών υπηρεσιών του νομού, ενα πρόβλημα το οποίο αποτελεί τροχοπέδη στις πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει το υφιστάμενο προσωπικό.

    Οι διεθνείς συγκυρίες στο μεταναστευτικό μέτωπο,η ολοένα αυξανόμενη βία στα γήπεδα καθώς και οι ασταθμητοι παράγοντες των φυσικών καταστροφών που πλήττουν συχνά πλέον την χώρα μας μοιραία επηρεάζουν και τις περιφερειακές αστυνομικες Διευθύνσεις οι οποίες καλούνται να ενισχύουν με προσωπικό όπου υφίσταται ανάγκη αυξημένης αστυνόμευσης.

    Υπό άλλες συνθήκες ακόμα και αυτά τα τρία άτομα με τα οποία θα ενισχυθεί η Διεύθυνση μας θα αποτελούσαν μια μικρή αλλά σημαντική βοήθεια, οι προαναφερόμενες ομως συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Η συνεχιζόμενη έκδοση διαταγων από το Αρχηγείο προς στελέχωση έτερων Διευθύνσεων ουσιαστικά ακυρώνει τις όποιες προσπάθειες που το ίδιο το Αρχηγείο καταβάλει, προς ενίσχυση των υφιστάμενων υπηρεσιών του".

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch