Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 17:16

Η Ηλεία αποχαιρετά τον Μητροπολίτη κυρό Γερμανό: Ψηφίσματα και δηλώσεις αιρετών και φορέων

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Δήλωση Δημήτρη Αβραμοπούλου για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη πρώηνΗλείας Γερμανού

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια ενός φωτισμένου ιεράρχη, με σημαντικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, με τεράστια προσφορά στον συνάνθρωπο και την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Ηλεία.

Υποδειγματικός Ποιμενάρχης στήριξε την τοπική κοινωνία και ήταν πάντα παρών στα προβλήματα του τόπου.

Σήμερα τον αποχαιρετούμε με λύπη, υπερηφάνεια, σεβασμό, αναγνώριση και τιμή.

Θερμά συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας».

Μήνυμα Διονύση Καλαματιανού για την απώλεια του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανού

Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για την απώλεια του Μητροπολίτη π. Ηλείας Γερμανού.

Ενός Ιεράρχη που υπηρέτησε τον λαό της Ηλείας με κοινωνικό έργο και προσφορά στον συνάνθρωπο.

Στάθηκε στο πλάι όσων είχαν ανάγκη, σε παιδιά, σε νέες και νέους, σε ηλικιωμένους, σε άτομα με αναπηρία, σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Θα τον θυμόμαστε για το πνευματικό και κοινωνικό του έργο, το οποίο πρόσφερε με αγάπη και ανθρωπιά.

Ανδρέας Νικολακόπουλος - Βουλευτής ΝΔ Ηλείας: Με άφατη θλίψη αποχαιρετούμε τον άξιο Ποιμένα μας

Η κοίμηση του πρώην Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Κυρού Γερμανού, αφήνει την Ηλεία φτωχότερη.

Με άφατη θλίψη αποχαιρετούμε τον άξιο Ποιμένα μας, που με την αρχιερωσύνη του διακόνησε την Ιερά Μητρόπολή μας για περισσότερα από 40 έτη και αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα για όλους και σημείο αναφοράς για την εκκλησιαστική και πνευματική ζωή του τόπου μας.

Η κοίμησή του στερεί από όλους εμάς την στοργή και την θαλπωρή του πνευματικού πατέρα. Τα έτη της διακονίας του ήταν αφιερωμένα, στον Θεό, στην Εκκλησία και τον άνθρωπο. Ήταν έτη δημιουργίας και προσφοράς και διακρίθηκε για την ανθρωπιά του, την απλότητά του, την αγάπη του για τους πιστούς. Έδειξε τον δρόμο στο ποίμνιό του, οραματιστής και ρεαλιστής, αγωνίστηκε για το τόπο του και τους ανθρώπους.

Τα λόγια του αποτελούσαν βάλσαμο και οι συμβουλές του ήταν πολύτιμες, ένας χαρισμαστικός ιεράρχης, ένας πολύτιμος συνομιλητής, ένας ανιδιοτελής Ποιμενάρχης, ένας μαχητής μέχρι το τέλος.

Πολύτιμη και ανεκτίμητη η παρακαταθήκη που αφήνει σε όλους εμάς, που τον αποχωριζόμαστε με πόνο ψυχής και θα τον θυμόμαστε με ευλάβεια και θα προσευχόμαστε όπως ο Κύριος τάξη την ψυχή του εκεί που οι δίκαιοι αναπαύονται, στη βασιλεία των ουρανών.

Καλό Παράδεισο ποιμενάρχα μας. Αιωνία η μνήμη…

Αυγερινοπούλου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού

Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη και τα συλλυπητήριά μου προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ Αθανάσιο Β’, προς τον ευσεβή κλήρο και τον λαό της Ηλείας για την απώλεια του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού, που υπήρξε για 41 ολόκληρα χρόνια ποιμενάρχης και ένας από τους μακροβιότερους Ιεράρχες στην Ελλάδα, που θα κατέχει ξεχωριστή θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του, προσφέροντας την ποιμαντορική του Διακονία στην ιστορική Μητρόπολη Ηλείας.

Άφησε σαφές το στίγμα του στα εκκλησιαστικά και δημόσια πράγματα του τόπου. Η προσφορά του και η παρακαταθήκη του στην Εκκλησία και τον Ηλειακό λαό είχαν πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το ποιμαντορικό του έργο υπήρξε πολύπλευρο ενώ συνάμα ήταν ένας σπουδαίος πνευματικός Πατέρας και λειτουργός. Ξεχώριζε για την αποφασιστικότητα, την οξυδέρκεια, την ευθύτητα, την ευγένεια, το θάρρος και το ταπεινό του φρόνημα. Είχε ως πρώτιστο μέλημά του τη διαφύλαξη της σύμπνοιας και ενότητας της Εκκλησίας αλλά και μέριμνα για το ποίμνιό του. Ως επικεφαλής της Εκκλησίας ανέπτυξε πλούσια φιλανθρωπική δράση, ενέπνευσε με τον λόγο και το έργο του την ακλόνητη πίστη και έκανε πράξη την αγάπη και την κοινωνική προσφορά, με το παράδειγμα της ζωής του. Υπήρξε λόγιος και φιλομαθής και άφησε πίσω του σημαντική παρακαταθήκη ως συγγραφέας βιβλίων και μελετών, κυρίως λαογραφικού, ιστορικού και ποιμαντικού περιεχομένου.

Υπήρξε μια χαρισματική μορφή, μια ισχυρή και εξέχουσα προσωπικότητα, ευαίσθητος και πρωτοπόρος, υπηρέτησε με αγωνιστικότητα το χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας μας και ευρύτερα τον τόπο, με απαράμιλλο σθένος, αξιοπρέπεια και πνευματικότητα. Είχε διαρκή και ουσιαστική μέριμνα για τα μεγάλα θέματα της Ηλείας, τον δρόμο Πατρών-Πύργου, τα Νοσοκομεία, την Εκπαίδευση, με παρεμβάσεις συχνά καταλυτικές, δίνοντας πλήρες νόημα στην έννοια του θρησκευτικού ηγέτη. Η επικοινωνία μας ήταν συχνή και ουσιαστική για πρωτοβουλίες στήριξης απόρων και αδύναμων συμπολιτών μας ενώ παράλληλα, ξεχωριστή ήταν η μέριμνά του για το μεγάλο έργο του Θεού Δημιουργού, την φύση και το περιβάλλον, μέσα από το θεολογικό υπόβαθρο, ήταν αρωγός και σύμβουλος καλών πρακτικών και ανώτερων αξιών.

Με τη μνήμη του να πλημμυρίζει τις ψυχές όλων μας, θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Τον αποχαιρετώ με μεγάλη συγκίνηση και καταθέτω το σεβασμό μου στην σπουδαία και πολύπλευρη παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του. Να αναπαυθεί εν ειρήνη.

Δήλωση του βουλευτή Ηλείας, Κώστα Τζαβάρα, για τον θάνατο του Μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού: «Είχε τον πόθο της μαρτυρίας και της διακονίας»

΄Έφυγε από το μάταιο αυτό κόσμο ένας μεγάλος ιεράρχης, ο Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Γερμανός, πλήρης ημερών. Επί 41 συναπτά έτη ήταν προκαθήμενος της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και διακρίθηκε για τον απαράμιλλο ζήλο του στην εκτέλεση του καθήκοντος, καθώς και για το πλούσιο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό του έργο.

Η εκδημία του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, κυρίως γιατί παραδείγματα φωτεινά όπως του αείμνηστου Μητροπολίτη Γερμανού στις ημέρες μας έχουν εκλείψει. Το αποτύπωμα που άφησε στην εκκλησιαστική ζωή όχι μόνο της Ηλείας αλλά και ολόκληρης της χώρας είναι ισχυρό και αποτελεί την απόδειξη ότι οι ποιμενάρχης μας υπήρξε ένας αγωνιστής θερμός και ασυμβίβαστος της πίστης, της αγάπης και της προσφοράς, που έχαιρε γενικής εκτίμησης, τόσο από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου όσο και από τους απλούς Χριστιανούς.

Ευτύχησα να συνεργαστώ μαζί του επί 16 χρόνια ως βουλευτής Ηλείας αλλά και ως υπουργός Πολιτισμού. Πετύχαμε μαζί μια σειρά σημαντικά έργα διατήρησης, ανάδειξης και προβολής των εκκλησιαστικών μνημείων της ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και Ωλένης. Τον εθαύμασα για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του για το πνεύμα της δικαιοσύνης που τον διακατείχε, καθώς και για την αυστηρότητα των τρόπων του και τη λιτότητα του βίου του. Του αξίζει κάθε δημόσιος έπαινος. Αιωνία του η μνήμη.

Δήλωση Νίκου Καλάκου για τον θάνατο του Μακαριστού Γερμανού

Ο θάνατος του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός ιστορικού κύκλου για τον Νομό μας. Ο Μακαριστός αποτέλεσε ανεκτίμητης αξίας κεφάλαιο για την Ηλεία επί 41 συνεχόμενα χρόνια και μας αφήνει ως παρακαταθήκη το ενωτικό και μαχητικό του πνεύμα, καθώς και τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών με την ανεπτυγμένη φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας.

Βασίλης Κοντογιαννόπουλος: Κορυφαίος Πνευματικός Ηγέτης ο Μακαριστός Γερμανός

Η εκδημία του Μακαριστού Ιεράρχου Γερμανού είναι απώλεια για την εκκλησία και την Ηλεία.

Ο σεπτός Μητροπολίτης μας, διακρίθηκε για την αφοσίωση του στον θεσμό της Εκκλησίας, τον οποίο διακόνησε εξ’ολης καρδίας. Απετέλεσε παράδειγμα ανθεκτικού εκκλησιαστικού ανδρός.

Εποίμανε θεοφιλώς τον ηλειακό λαό με ζήλον και αυταπάρνηση.

Το έργο και η προσφορά του τον ανέδειξαν κορυφαίο πνευματικό ηγέτη και εμπνευσμένο στυλοβάτη της Ορθοδοξίας.

Η μνήμη του θα είναι αιώνια.

Ν. Φαρμάκης: «Χάσαμε έναν αδαμάντινο ιεράρχη»

Την οδύνη του για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Ηλείας και Ωλένης, εκφράζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης. Σε δήλωσή του, αναφέρει:

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την οσιακή μορφή του και την πατρική στοργή με την οποία πάντοτε με υποδεχόταν και με συμβούλευε.

O Μητροπολίτης πρώην Ηλείας και Ωλένης, Γερμανός Β’, υπήρξε ένας ακούραστος διάκονος της Ηλειακής κοινωνίας και μία από τις μεγάλες σύγχρονες μορφές της Εκκλησίας μας.

Στην τελευταία του ομιλία ως Επίσκοπος, είχε πει ότι απώτερος σκοπός όλων μας είναι, το "διαμάντι" της Σωτηρίας και της Εκκλησίας να το κρατάμε πάντοτε στην καρδιά μας μέχρι να φύγουμε από αυτόν τον κόσμο. Αυτό έκανε πρώτος ο ίδιος και με αυτό το "διαμάντι" εκδήμησε εις Κύριον, ως ένας αδαμάντινος λειτουργός του ιερού θυσιαστηρίου και της τοπικής κοινωνίας.

Και εμείς κρατάμε ως πολύτιμο δώρο ζωής τα διαμάντια γνώσης και αγάπης που αυτός μας χάρισε.

Μακαρία η οδός, Δέσποτα!»

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου για την εκδημία του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού

«Πενθούμε για την απώλεια ενός μεγάλου Θρησκευτικού Ηγέτη, ενός πραγματικού και Άξιου Ποιμενάρχη. Το Οσιακό του τέλος, αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της πνευματικής ζωής που έζησε, φωτίζοντας με το παράδειγμά του, τις ζωές όσων είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του ή να ζητήσουν τη βοήθειά του.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα, που με το ήθος και την ακεραιότητά του υπερέβαινε τα όρια της Ηλείας και απολάμβανε πανελλαδικής αναγνώρισης και σεβασμού, όχι μόνο στους κόλπους της Εκκλησίας αλλά και στην κοινωνία.

Υπηρέτησε το ποίμνιο του με αγάπη, συνέπεια και σεβασμό στα 41 και πλέον έτη της διακονίας του. Η στήριξή του στους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας, η συμμετοχή του σε συλλογικές διαδικασίες, οι θέσεις και οι απόψεις του - τις οποίες υποστήριζε πάντοτε με θάρρος, γενναιότητα και ειλικρίνεια - στα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα που αφορούσαν την Ηλεία, αλλά και η γενναία στάση του στα χρόνια της πανδημίας, αποτελούν ισχυρή παρακαταθήκη που οφείλουμε να τη διατηρήσουμε και να τη συνεχίσουμε.

Η εκδημία του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού, αφήνει ένα μεγάλο κενό, αλλά κι ένα εξαιρετικά σημαντικό εκκλησιαστικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, στην Εκκλησία και στην Ηλεία.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό».

Νίκος Κοροβέσης Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού: «Η Ηλεία μας φτωχότερη»

Με οδύνη και πόνο ψυχής αποχαιρετούμε μια σπάνια πνευματική μορφή, τον άξιο Ιεράρχη μας Μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρό Γερμανό που για 41 ολόκληρα χρόνια υπηρέτησε με ταπεινότητα την Ηλεία και την Εκκλησία, ταγμένος απόλυτα στον Θεό και τον άνθρωπο. Στον τόπο μας άφησε ως παρακαταθήκη το τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, προστάτης των ευάλωτων συνανθρώπων μας που θεωρούσε ότι είχε Ιερό Χρέος να είναι πάντα στο πλευρό τους, αποδεικνύοντάς το σε όλο του το εκκλησιαστικό βίο. Η τοπική μας Εκκλησία αλλά και όλο το Ποίμνιό του, στερούμαστε πλέον την ανεκτίμητη και σεπτή προσωπικότητα του. Η Ηλεία μας είναι τώρα φτωχότερη. Η Ορθόδοξη εκκλησία ακόμα πιο φτωχή. . Ευχαριστούμε για ότι μας προσέφερες.

Δήλωση Δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλου για την εκδημία του Μητροπολίτη κυρού Γερμανού: «Τεράστια η παρακαταθήκη του Μητροπολίτη κυρού Γερμανού»

Μια εξέχουσα μορφή της Εκκλησίας της Ελλάδας, μια σπουδαία πνευματική προσωπικότητα, ένας φωτισμένος Ιεράρχης, πέρασε στην αιωνιότητα. Ο Μητροπολίτης πρώην Ηλείας κυρός Γερμανός, ο άξιος ποιμενάρχης, ο ταπεινός κληρικός, ο χαρισματικός κήρυκας της αγάπης, πέρασε «εν χώρα ζώντων».

Η Ηλεία πενθεί. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, πολλαπλώς ευεργετημένος από τη διακονία του και το ποιμαντικό του έργο, κλίνει ευλαβικά το γόνυ στο σεπτό σκήνωμά του. Ο Μητροπολίτης κυρός Γερμανός ήταν από τους πρώτους που έσπευσε να μας συμπαρασταθεί και να μας βοηθήσει, ηθικά και υλικά, στη μεγάλη πυρκαγιά του 2021.

Στην περίοδο της Αρχιερατικής του διακονίας ο Μητροπολίτης κυρός Γερμανός προσέφερε τεράστιο, σημαντικό και ποιοτικό έργο, μέσα από την απρόσκοπτη λειτουργία των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, στα οποία βρίσκουν στέγη και θαλπωρή όλων των κατηγοριών αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Ο οραματιστής αυτός Ιεράρχης αφήνει μια τεράστια παρακαταθήκη που θα ακτινοβολεί για πολλά χρόνια στον τόπο μας. Ας είναι αιώνια η μνήμη του.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανού από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Με θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανό.
Αιωνία η μνήμη σου Δέσποτα.
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Λέντζας Ιωάννης

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης για Μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανό

Με βαθιά οδύνη αποχαιρετούμε τον πνευματικό μας Πατέρα, τον φωτισμένο Ποιμένα μας, τον άξιο Ιεράρχη, τον Μητροπολίτη πρώην Ηλείας και Ωλένης κυρό Γερμανό, που τίμησε τον τόπο μας με το έργο του.

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την μεγάλη απώλεια που βιώνουν οι Ηλείοι. Υπήρξε κορυφαίος ιεράρχης, με τεράστιο λειτουργικό, κηρυκτικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης υπήρξε σημείο αναφοράς ανθρωπιάς, τιμιότητας, συμπονετικότητας, απλότητας. Ένας πιστός υπηρέτης του Θεού και του Ευαγγελίου. Ένας Έλληνας πατριώτης, που κοσμούσε την Εκκλησία της Ελλάδας, την Ιεραρχία, την Ορθοδοξία.

Επί σαράντα και πλέον έτη διήνυσε μία σπουδαία διαδρομή, δεν δίστασε να δώσει μεγάλους αγώνες για τα μεγάλα θέματα του τόπου και αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του ως χαρισματικός, μαχητής και ανιδιοτελής Ποιμενάρχης, με μεγάλο ανθρωπιστικό έργο, με άπειρες ευεργεσίες προς τον κλήρο και το λαό της Ηλείας.

Προοδευτικός και καινοτόμος, συνέβαλε καθοριστικά ώστε η εκκλησία να αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας.

Ανοιχτός στη συνεργασία με τον Δήμο μας, τίμησε την καταγωγή του και εμένα προσωπικά με την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και από κοινού συνεργαστήκαμε άψογα για την επίλυση σοβαρών κοινωνικών και τοπικών προβλημάτων και ήταν πάντα αρωγός στο έργο του δήμου.

Τα έτη της διακονίας του ήταν έτη δημιουργίας και προσφοράς και υποκλινόμαστε ευλαβικά στο σεπτό του σκήνωμα, ευχόμενοι ο Θεός να τον κατατάξει μεταξύ των Αγίων και των Δικαίων.

Δήλωση Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου για τον μακαριστό μητροπολίτη πρώην Ηλείας και Ωλένης κυρό Γερμανό

Με βαθιά οδύνη και άφατη θλίψη αποχαιρετούμε τον πνευματικό μας πατέρα, τον άξιο Ιεράρχη, τον φωτισμένο Ποιμένα, τον αοίδιμο Μητροπολίτη πρώην Ηλείας και Ωλένης κυρό Γερμανό, ο οποίος τίμησε με την πολιτεία του, την Αρχιερωσύνη διακονώντας την Ιερά Μητρόπολη πλέον των 60 ετών.

Η ευλογία του, τα σπάνια και πλούσια χαρίσματά του, η ανόθευτη αγάπη του, η αδιαμφισβήτητη παιδεία του και ο γνήσιος πατριωτισμός του, έδιναν καθημερινά ελπίδα σε μια εποχή αξιακής ύφεσης και πολλαπλών δυσκολιών.

Ὁ Δεσπότης της καρδιάς μας, αυτή η εξέχουσα προσωπικότητα, υπήρξε τιμιώτατο μέ­λος της σεπτής Ι­ε­ραρ­χίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συγκροτημένος στο λόγο του με ξεκάθαρες θέσεις.
Διάπυρος μαχητής της Ορθοδοξίας, εξέφραζε με παρρησία και θάρρος την γνώμη του για τα ζη­τή­ματα πού α­πα­σχο­λούν την Αυτοκέφαλο Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά και ευρύτερα την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η πνευματικότητά του, το εκκλησιαστικό του ήθος, η πιστότητά του στην ευθύνη του αρχιερατικού του αξιώματος, η προσήνεια και η απροσποίητη ευγένειά του, μετέδιδαν αφειδώλευτα σε όλους τους Ηλείους τη χαρά και την πνευματική αναψυχή. Λιτός στα εγκόσμια, πλούσιος στα πνευματικά.

Με το πλούσιο και αξιόλογο φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο, με την άδολη και αυθεντική αγάπη του, αγκάλιαζε και στήριζε καθημερινά τους πολίτες της Ηλείας σε πείσμα των δύσκολων καιρών. Προσιτός στην κοινωνία μας, με καθάρια ματιά γεμάτη αγάπη που τη χάριζε απλόχερα και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη νέα γενιά και το μέλλον του τόπου μας.

Συνοδοιπόρος στα προβλήματα και στις δυσκολίες της εποχής, ο ακάματος και αοίδιμος Ποιμενάρχης μας, στάθηκε δίπλα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπήρξε αρωγός στην επίλυση προβλημάτων της, επιδιώκοντας μέσα από την αγαστή συνεργασία, την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών, την ανάπτυξη του Δήμου Πηνειού καθώς και όλων των Δήμων του Νομού μας.

Ο σοφός Γέροντας διαισθανόμενος το τέλος της Θεάρεστης εγκόσμιας πορείας του, ευχήθηκε και προσευχήθηκε για την εκλογή ενός σεμνού, ικανού και εργατικού ποιμενάρχη στο τιμόνι της Ιεράς Μητροπόλεως. Έτσι η ευλογημένη Ηλεία δεν ορφάνεψε πνευματικά.Ο αοίδιμος Ιεράρχης στον επίγειο βίο του, είχε καταφέρει να συνιστά πρότυπο εκκλησιαστικού ανδρός και τούτο σήμερα συνεχίζει να είναι κανόνας και οδοδείκτης φωτεινός, από τον Άξιο διάδοχό του και πνευματικό του παιδί, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο.

Είχα την ευλογία να συνεργαστώ πολλά χρόνια μαζί του και ως μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, ως Δήμαρχος Πηνειού αλλά και από όλες τις θέσεις που με λαϊκή εντολή υπηρέτησα. Είμαι ευτυχής που με τίμησε με την συμπόρευσή του και κόσμησε την κοινωνία μας με το παράδειγμά του και τη στάση ζωής του. Ευχόμαστε η λαμπρή εκκλησιαστική παρακαταθήκη του να τον παρουσιάσει ακέραιο στο θρόνο του Θεού και τον παρακαλούμε από εκεί να πρεσβεύει υπέρ ημών. Αιωνία του η μνήμη!

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου μετά τη θλιβερή είδηση της κοίμησης του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Ηλείας ΚΥΡΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του συνήλθε εκτάκτως σήμερα 22 Φεβρουαρίου 2023, μετά τη θλιβερή είδηση της κοίμησης του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Ηλείας ΚΥΡΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ, ως ένδειξη ελαχίστου φόρου τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του επί σαράντα ένα συναπτά έτη στην Εκκλησία και στο λαό της Ηλείας, που υπηρέτησε με μαχητικότητα, σθένος και αγάπη αναπτύσσοντας πλούσιο εκκλησιαστικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο.

Αφιέρωσε τη ζωή του με πιστότητα στις αξίες του Χριστιανισμού εφαρμόζοντας στην πράξη με τον πιο παραδειγματικό τρόπο την εντολή «Αγαπάτε αλλήλους» και ήταν πάντα ψυχή τε και σώματι κοντά σε όλους τους αναξιοπαθούντες.

Υπήρξε χαρισματική προσωπικότητα, πραγματικός πνευματικός πατέρας όλων των ανθρώπων και αποτέλεσε με την συμπεριφορά και τη σεμνότητά του φωτεινό παράδειγμα ποιμένα για όλους εκείνους που συμπορεύτηκαν και αγωνίστηκαν μαζί του για μια κοινωνία πιο ανθρώπινη και πιο δίκαιη.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Εκτιμώντας την αξία του κεκοιμημένου, τη μεγάλη του προσφορά στους κόλπους της Εκκλησίας, τη γενναιοδωρία του και το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο αποφάσισε ομόφωνα:

- Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην Ιεραρχία της Εκκλησίας, στους Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και στους συγγενείς του.

- Να κυματίζουν μεσίστια οι σημαίες σε όλα τα κτήρια του Δήμου.

- Να παραστεί και να συμμετάσχει μετά του Δημάρχου σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην Εξόδιο ακολουθία.

- Την ημέρα της Εξοδίου ακολουθίας να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου σε ένδειξη πένθους, τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του κεκοιμημένου προκειμένου και οι υπάλληλοι να παρευρεθούν σε αυτήν.

- Να κατατεθεί στέφανος στο σκήνωμά του εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου

- Να επιδοθεί το ψήφισμα αυτό στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

- Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας για Μητροπολίτη Γερμανό

Στην Αρχαία Ολυμπία και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Μεγάρου, σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00, συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας, με την θλιβερή αναγγελία της εκδημίας του μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης,

κυρού Γερμανού

και εκτιμώντας ότι ο εκλιπών υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα της Ελληνικής Εκκλησίας, ένας φωτισμένος πνευματικός ηγέτης της τοπικής Εκκλησίας, διακονώντας επί 41 συναπτά έτη ως Ιεράρχης τον τόπο μας, με σημαντικό φιλανθρωπικό έργο και με πολύπλευρη στήριξη στο Δήμο μας,

Ομόφωνα αποφασίζει

-Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και τους οικείους του

-Να παραστούν τα μέλη του στην εξόδιο ακολουθία

-Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στις υπηρεσίες του Δήμου στις 22 και 23 Φεβρουαρίου

-Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου την 23η Φεβρουαρίου, ημέρα της εξοδίου Ακολουθίας

-Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό Τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος

Γιώργος Γεωργιόπουλος

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Παπαηλιού

Τα Μέλη

Μήνυμα Χρήστου Χριστοδουλόπουλου για Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανό

Η εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Ηλείας Γερμανού προκαλεί σε όλους τους πιστούς της μητροπόλεώς μας θλίψη και συγκίνηση.

Ο μακαριστός Ιεράρχης στην πολυετή ποιμαντορία του προσέφερε σημαντικό εκκλησιαστικό και φιλανθρωπικό έργο.

Με την πολυσχιδή προσωπικότητα και την προσφορά του, συνέβαλε στην πρόοδο της κοινωνίας μας, και στην ανακούφιση από τα πολυμέτωπα δεινά των καιρών μας.

Θα κατέχει πάντα ιδιαίτερη θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων όσων τον γνωρίσαμε από κοντά και συμπορευτήκαμε μαζί του, σε μια μακρά πορεία ετών.

Θα θυμόμαστε πάντα το έργο και τις άοκνες προσπάθειες του και θα μνημονεύουμε να είναι αιωνία η μνήμη του.

Θερμά συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και στους οικείους του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και αγάπη.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΠΟΛΟΥΛΟΣ
τέως Δήμαρχος Ήλιδας

Καννής: Η Ηλεία θρηνεί για τον πνευματικό της πατέρα

Η Ηλεία θρηνεί για τον Δεσπότη της. Για τον κληρικό που αφιερώθηκε ψυχή τε και σώματι στον Θεό και στην υπηρεσία του ανθρώπου. Στον κατατρεγμένο, τον αδύναμο, τον ασθενή στάθηκε δίπλα του, του συμπαραστάθηκε και τον βοήθησε για να ζήσει μία εν Χριστώ ζωή γεμάτη αξιοπρέπεια.
Η Ηλεία θρηνεί τον ηγέτη της, Εκείνον που σε κάθε αγώνα κοινωνικό, ο οποίος είχε ως στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων του νομού και των πιστών έμπαινε μπροστά. Εκείνον που σε κάθε διεκδίκηση για την ανάπτυξη της Ηλείας ήταν παρών και διεκδικούσε δυναμικά. Ο μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Ηλείας κυρός Γερμανός ήταν μια προσωπικότητα που το έργο του τον ανέδειξε ως μια ξεχωριστή εκκλησιαστική μορφή της χώρας αποδεκτή από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Αιωνία σου η μνήμη, αοίδιμε Ποιμενάρχη μας, αναπαύσου εν ειρήνη.
ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΜΠΟΡΟΥΜΕ"

Τάκης Φλεβοτόμος: Συλλυπητήρια για το θάνατο του πρώην Μητροπολίτη Ηλείας

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση της κοιμήσεως του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κ. Γερμανού. Θα θυμόμαστε όλοι, το ήθος του και την αγάπη με την οποία περιέβαλε το ποίμνιο του. Ο Κύριος ας αναπαύσει την ψυχή του. Αιωνία η Μνήμη του.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου για την Εκδημία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου πρώην Ηλείας και Ωλένης, κυρίου Γερμανού

Μαζί με όλους τους Ηλείους και όχι μόνο, αποχαιρετώ και εγώ με θλίψη και σεβασμό το Μακαριστό πρώην Μητροπολίτη μας, κύριο Γερμανό, που διακόνησε με πίστη και αφοσίωση την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

Υπήρξε πανάξιος Ιεράρχης, υπόδειγμα μέτρου και σωφροσύνης, ταπεινός ποιμένας, κοντά στους αδύναμους και ανήμπορους συμπολίτες μας, με τεράστιο και αναγνωρισμένο κοινωνικό έργο.

Δεν δίστασε να συγκρουσθεί με την κεντρική εξουσία, προκειμένου να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματα του λαού της Ηλείας και συνέδραμε στη διεκδίκησή τους, μαζί με τους φορείς του Νομού μας.

Είχα την τιμή και την τύχη να συνεργαστώ και να συμπορευθώ μαζί του όλα τα χρόνια της Βουλευτικής μου θητείας και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό.

Θα τον θυμόμαστε και θα τιμούμε για πάντα τη μνήμη του, ως υπόδειγμα Ιεράρχη και παράδειγμα προς μίμηση.

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικων Ν.Ηλείας για τηςν εκδημία του αοιδίμου Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικων Ν.Ηλείας,σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά την θλιβερή αναγγελία της εκδημίας του αοιδίμου Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού, πνευματικού μας πατέρα και αρωγού του Συλλόγου μας, αποφάσισε τα παρακάτω:

-Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης καθώς και στους οικείους του.
-Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία την Πέμπτη 23-2-2023 και ώρα 13.00΄ μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πύργου.
-Να αναβάλλει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις τού.
-Να δημοσιευθεί η παρούσα στον τοπικό Τύπο & Μ.Μ.Ε. και στα κοινωνικά δίκτυα του Συλλόγου μας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Τριανταφυλλόπουλος Κων/νος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αννα Χρυσανθακοπούλου

Δήλωση Σάκη Σταυρόπουλου τ. προέδρου Πανηλειακού για την κοίμηση του Μητροπολίτη Ηλείας ΚΥΡΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ

Με μεγάλη μου θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο αγαπητός ποιμενάρχης μας εκοιμήθη. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του. Ο Μητροπολίτης μας ήταν ένας φωτισμένος Ιεράρχης, ενωτικός και πέρα των θρησκευτικών του καθηκόντων ως λειτουργός, υπήρξε Ηλείος πατριώτης. Καίτοι δεν υπήρξε φίλαθλος με την έννοια που χρησιμοποιούμε ο Ιεράρχης με είχε αγγίξει πολλές φορές συναισθηματικά. Ενθυμούμαι ακόμη την ομιλία του στην Καθολική Γαστούνης που απευθύνθηκε προσωπικά σε μένα παρουσία των αρχών του νομού λέγοντας: «Κύριε πρόεδρε του Πανηλειακού, Σάκη Σταυρόπουλε που με τον Πανηλειακό μας έχεις βγάλει έξω από τα σύνορα του νομού…» Η δημόσια δήλωσή του με έκανε να νιώσω ικανοποίηση τονώνοντας το ηθικό μου για να συνεχίσω το έργο μου. Το 2004 όταν δήλωσα οριστικά και αμετάκλητα ότι σταματώ την ενασχόλησή μου με τον Πανηλειακό μου απέστειλε επιστολή 20-1-2004 στο σπίτι μου, παρακαλώντας με να παραμείνω στην ομάδα. Έτσι παρέμεινα χρηματοδότης του Πανηλειακού για τα επόμενα δύο χρόνια εξ αιτίας της επιστολής του.

Είμαι σίγουρος ότι ο Θεός θα τον υποδεχτεί κοντά του.

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Ψήφισμα για την κοιμήση του πρώην μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, μετά το άγγελμα της κοιμήσεως του πρώην Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού, συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε την έκδοση Ψηφίσματος για να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα Ιεράρχη.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης, ως Πνευματικός Ηγέτης, υπηρέτησε με μαχητικότητα και σθένος στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας για 41 συναπτά έτη, ανέπτυξε πλούσιο εκκλησιαστικό, πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο και στάθηκε αρωγός στους αγώνες της τοπικής κοινωνίας.

Ως πνευματικός Πατέρας θα βρίσκεται πάντα στις καρδιές όλων εκείνων που πορεύτηκαν και αγωνίστηκαν μαζί του, για μια κοινωνία πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη.

Ευχόμεθα ο Θεός να τον αναπαύσει εν χορώ Αγίων και Δικαίων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ:

  • Να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Εξόδιου Ακολουθίας (δηλαδή από ώρα 13.00), σε ένδειξη πένθους, τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του Ποιμενάρχη.
  • Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην τοπική Εκκλησία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και τους οικείους του Μακαριστού Γερμανού.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στο σκήνωμά του Μακαριστού Γερμανού εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου.
  • Να παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου στην Αρχιερατική Εξόδιο Ακολουθία του.
  • Να κοινοποιηθεί το παρόν Ψήφισμα στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
  • Να δημοσιευθεί το παρόν Ψήφισμα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Με βαθειά θλίψη, σεβασμό και τιμή,

Ο Πρόεδρος Ε.Σ Πύργου

Ξανθούλης Ηλίας

Ο Γενικός Γραμματέας Ε.Σ Πύργου

Σκορδαλής Νικόλαος

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας για τον θάνατο του Μακαριστού Μητροπολίτη Γερμανού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανού. Ως Ποιμενάρχης, υπηρέτησε την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας όντας στην κεφαλή της για 41 χρόνια με μεγάλο θρησκευτικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο στη διάρκεια της ποιμαντικής πορείας του.

Προτείνεται τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Εξόδιου Ακολουθίας (από τις 13:00) σε ένδειξη πένθους και τιμής. Θα παραστεί αντιπροσωπεία του Συλλόγου.

Για τον Εμπορικό Σύλλογο Ήλιδας

Ο Πρόεδρος

Νικολόπουλος Φώτιος

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας: Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας & Ωλένης

Η απώλεια του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανού, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον τόπο μας. Υπήρξε ένας πιστός και άοκνος εργάτης της Ορθοδοξίας, ένας φωτισμένος Ποιμενάρχης με σημαντικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, με τεράστια προσφορά στον συνάνθρωπο. Στήριζε την κοινωνία και ήταν πάντοτε παρών στα προβλήματα της περιοχής μας, αφιερώνοντας όλη τη ζωή του στη διακονία της Εκκλησίας και των συνανθρώπων του. Αγαπούσε ιδιαίτερα όλους εμάς που υπηρετούμε στην Ελληνική Αστυνομία και εξέφραζε πάντοτε τις ευχαριστίες του για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στον τόπο, στηρίζοντας εμπράκτως το έργο μας.

Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση διερμηνεύοντας και τα αισθήματα όλων των συναδέλφων μας, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας & Ωλένης.

Καλόν Παράδεισο, Μακαριστέ Μητροπολίτα μας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας ΠΕ Ηλείας για την εκδημία του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Κυρού Γερμανού

Δια του παρόντος εκφράζουμε τη συγκίνηση και τη θλίψη μας για την εκδημία του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Κυρού Γερμανού. Η εκπαιδευτική κοινότητα θα θυμάται πάντα με σεβασμό το σπουδαίο έργο και τη σημαντική προσφορά του στον συνάνθρωπο, καθώς και το ανύστακτο ενδιαφέρον του για τα παιδιά, τους μαθητές και μαθήτριές μας.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Κυρός Γερμανός υπήρξε πάντα αρωγός κάθε προσπάθειάς μας που αφορούσε στην πρόοδο των παιδιών και την φροντίδα όσων τύγχαιναν ιδιαίτερης ανάγκης. Το πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του θα θυμίζει σε όλους μας πως η άοκνη προσπάθεια και κοινή συνεργασία μπορεί να οδηγήσει στην ολοκλήρωση και του πιο δύσκολου εγχειρήματος. Υπήρξε συμπαραστάτης μας στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και την επίλυση των προβλημάτων που κληθήκαμε, κατά καιρούς, να αντιμετωπίσουμε.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε:

  • Να παραστούν μέλη του στην εξόδιο ακολουθία
  • Να δημοσιευτεί το παρόν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του, στους στενούς του συνεργάτες, σε όλο τον ιερό κλήρο της Ηλείας και στην Ιεραρχία της Εκκλησίας.

Ας αναπαυθεί εν ειρήνη.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

Αντωνία Μπρη

Δήμητρα Καραμεσίνη

ΕΑΑΝ Ηλείας:Eκδημία Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη π. Ηλείας Κύρου ΓΕΡΜΑΝΟΥ

Σεβαστός εκκλησιαστικός Ποιμένας, Πνευματικός μας Ηγέτης με πλούσια εκκλησιαστική, πνευματική και κοινωνική προσφορά και σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο!!
Ο Αξιοσέβαστος Μακαριστός Ιεράρχης μας ήταν εμπράκτως δίπλα μας από την πρώτη ημέρα δημιουργίας μας ως οντότητα.
Το Δ.Σ. του Παραρτήματος θα παραβρεθεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία αύριο Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00 στον Μητροπολιτικό Ιερό Αγίου Νικολάου Πύργου.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια!!
Η Ευχή Του να μας συνοδεύει πάντα!!
Αιωνία Του η Μνήμη!!
Για το Δ.Σ.
Σημαιοφόρος (Ε) ε.α. Γ. Ξυλόκοτας Π.Ν.
Γραμματέας Παραρτήματος
Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας για την εκδημία του αοιδίμου Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού

Η Ομάδα Συντονισμού της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, συνελθούσα εκτάκτως, μετά την θλιβερή αναγγελία της εκδημίας του αοιδίμου Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού, πνευματικού μας πατέρα και αρωγού της Προσκοπικής κίνησης του Νομού Ηλείας, αποφάσισε τα κάτωθι:

- Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης καθώς και στους οικείους του.

- Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία τη Πέμπτη 23-2-2023 και ώρα 13.00΄ μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πύργου.

- Να αναβάλλει την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης για την 25η Φεβρουαρίου 2023 εκδήλωση «ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΚΕΨΗΣ – ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ».

- Να δημοσιευθεί η παρούσα στον τοπικό Τύπο & Μ.Μ.Ε. και στα κοινωνικά δίκτυα της Ένωσης.

Για την Ομάδα Συντονισμού

Ο Α Ρ Χ Η Γ Ο Σ

Τριανταφυλλόπουλος Κων/νος

ΟΙ ΥΠΑΡΧΗΓΟΙ

Γιατράς Ανδρέας

Καλαμπρέζος Παναγιώτης

Η πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Ανάπτυξης & Πολιτισμού Ηλείας <<ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ>> εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Ηλείας Γερμανού.
Ενός Ιεράρχη, του μακροβιοτερου στην Ελληνική Εκκλησία, που άφησε πίσω του σημαντικό ποιμαντορικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο.
Ήταν ένας ποιμενάρχης που άκουγε, συμβούλευε και δίδασκε αγάπη και πίστη.
Ήταν δίπλα σε κάθε άνθρωπο που είχε ανάγκη.
Πιστεύουμε ότι κι από κει που τώρα βρίσκεστε θα μας έχετε στη μέριμνά σας και θα προσεύχεσθε στον Κύριο για όλους εμάς.
Μακαρία η οδός!
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΑΘΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΑΟΙΔΙΜΕ, ΠΟΛΥΣΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΕΤΙΜΗΜΕΝΕ ΔΕΣΠΟΤΗ ΜΑΣ.
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου
Η πρόεδρος Λουρίδα Ιωάννα και το Δ.Σ

Εργατικό Κέντρο Πύργου: Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την κοίμηση του σεπτού Ιεράρχη και ποιμένα της Μητροπόλεως Ηλείας

Ήταν πιστός, αοκνος εργάτης της Ορθοδοξίας.
Το έργο του σημαντικό,με τεράστια προσφορά στο συνάνθρωπο, με παρουσία πάντα στα προβλήματα της περιοχής. Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη διακονία της εκκλησίας και των συνανθρώπων του.
Το Εργατικό Κέντρο Πύργου εκφράζει τα Θερμά συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και στους οικείους του.
Καλόν παράδεισο Μακαριστέ Μητροπολίτη μας.
Για το Εργατικό Κέντρο Πύργου
Ο πρόεδρος Ο Γραμματέας
Βέντρας Ιωάννης Ορφανός Νικόλαος

Ψήφισμα ΔΣ ΓΝ Ηλείας για την κοίμηση του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανού

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ενημερώνει τα μέλη του Δ.Σ. για την κοίμηση του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανού, αναφέρεται στην έμπρακτη κοινωνική προσφορά του και αληθινή αγάπη του προς τον Ηλειακό λαό, στο φιλανθρωπικό του έργο και τα ιδρύματα που άφησε παρακαταθήκη στην Ηλεία καθώς επίσης και τη διαρκή και ανιδιοτελή προσφορά του στις Νοσηλευτικές Μονάδες του Νομού Ηλείας και προτείνει ως ελάχιστο δείγμα τιμής τα ακόλουθα:

1. Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

2. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον ημερήσιο τύπο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

2. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον ημερήσιο τύπο.

Ψήψισμα Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας για την κοίμηση του πρώην Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Γερμανού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας συνήλθε εκτάκτως σήμερα 22/2/2023, μετά την αναγγελία της απώλειας του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Ηλείας κυρού Γερμανού, και ομόφωνα αποφάσισε:

  1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήριά του στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και στους οικείους του κοιμηθέντος. Ο Μακαριστός υπήρξε υπόδειγμα ποιμενάρχη επί 41 συναπτά έτη πλούσιας ανιδιοτελούς προσφοράς με αγάπη και σοφία προς το ποίμνιό του, τον λαό της Ηλείας. Η απώλειά του αφήνει κατά πολύ φτωχότερη όχι μόνο την αμιγώς θρησκευτική αλλά και την ευρύτερη δημόσια πνευματική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.
  1. Να παραστεί στην νεκρώσιμη ακολουθία.
  1. Να κατατεθεί χρηματικό ποσό υπέρ των ιδρυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας.
  1. Να δημοσιευθεί το παρόν.

Για το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Γιαννικούλης

Ο Γενικός Γραμματέας

Λεωνίδας Λεοναρδόπουλος

Ψήφισμα ΔΣ του δικηγορικού συλλόγου Αμαλιάδας για την απώλεια του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού

Σήμερα την 22η Φεβρουαρίου 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού σε έκτακτη συνεδρίαση του,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας για την κοίμηση του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού, ενός Ιεράρχη ο οποίος σφράγισε με την πολυετή παρουσία του τη διαδρομή ενός ολόκληρου νομού και αγκάλιασε με απέραντη αγάπη το ποίμνιό του .

2. Να παραστούν το Δ.Σ. και τα τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας στην εξόδιο ακολουθία.

3. Να απέχουν τα μέλη του Συλλόγου από τα καθήκοντά τους για την Πέμπτη 23-02-2023 και

4. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τύπο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ

Ψήφισμα της Συμπολιτείας Ολυμπίας για την απώλεια του μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, Γερμανό

Η Γενική Συνέλευση της Συμπολιτείας Ολυμπίας συνήλθε εκτάκτως μετά την αναγγελία της απώλειας του μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, κυρού Γερμανού και ομόφωνα αποφάσισε:

1.Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και τους οικείους του κοιμηθέντος.

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης εκφράζοντας τη λύπη τους επεσήμαναν ότι η Ηλεία έχασε έναν πραγματικό ποιμενάρχη που ως έργο ζωής είχε την προστασία των αδυνάμων. Ο Μητροπολίτης, πρώην Ηλείας, Γερμανός, ήταν από τη φύση του προοδευτικός και στήριξε κάθε πρωτοποριακή πρωτοβουλία που έκρινε ότι θα αναδείξει την Ηλεία που τόσο αγάπησε. Τονίσθηκε ότι ήταν στο πλευρό της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ από την αρχή των δραστηριοτήτων της και τα μέλη της Γ.Σ. εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους γι’ αυτό. Το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και πνευματικό έργο που άφησε παρακαταθήκη σε όλους μας είναι τεράστιο. Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

2. Να παραστούν στην Εξόδιο ακολουθία εκπρόσωποι της Γ.Σ.

3. Μια από τις επόμενες κοινωνικές δράσεις της Συμπολιτείας Ολυμπίας να είναι αφιερωμένη στη μνήμη του εκλιπόντος.

Για τη Γενική Συνέλευση της Συμπολιτείας Ολυμπίας

Η πρόεδρος

Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη

Ψήφισμα της ΕΛΦΕΕ Ηλείας για τον σεβασμιότατο κ. Γερμανό

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Ηλείας, συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά το άγγελμα της κοιμήσεως του πρώην Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού ο οποίος υπήρξε αρωγός σε όλες τις ενέργειες της Ένωσής μας, και αποφάσισε τα εξής:

  1. Να παρασταθεί το Διοικητικό Συμβούλιο στην νεκρώσιμη ακολουθία,
  2. Να εκφράσουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια των μελών της Ένωσης στον Μητροπολίτη Ηλείας, κ. κ. Αθανάσιο και στην οικογένεια του εκλιπόντος,
  3. Να κατατεθεί ένα σεβαστό χρηματικό ποσό υπέρ των ευαγών ιδρυμάτων της Ι. Μητρόπολης Ηλείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ψήψισμα ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας για την κοίμηση του πρώην Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Γερμανού

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας μόλις πληροφορήθηκαν το θλιβερό γεγονός της κοίμησης του πρώην Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Γερμανού, ο οποίος επί 41 έτη εποίμανε κατά τρόπο υποδειγματικό το πλήρωμα της τοπικής μας εκκλησίας και αναδείχθηκε σε μεγάλης εμβέλειας θρησκευτικό ηγέτη, ανέπτυξε πλούσιο και πολύμορφο φιλανθρωπικό έργο, υπήρξε δυναμικός αρωγός σε όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις της ηλειακής κοινωνίας και σταθερός συμπαραστάτης του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας και των μελών του, συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση, κατά την οποία αποφάσισαν τα ακόλουθα :

  • να απέχουν τα μέλη του από τα καθήκοντά τους κατά την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας,
  • να παρασταθούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου στην νεκρώσιμη ακολουθία,

3) να εκφράσουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια των μελών του Συλλόγου στον Μητροπολίτη Ηλείας κ. κ. Αθανάσιο και στην οικογένεια του εκλιπόντος,

4) να κατατεθεί ένα σεβαστό χρηματικό ποσό υπέρ των ευαγών ιδρυμάτων της Ι. Μητρόπολης Ηλείας.

Ψήφισμα του Δ.Σ. του Συλλόγου Ορφεύς/ Ελληνικού Ωδείου Πύργου για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού

Στο θλιβερό άγγελμα της εκδημίας του Μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού εξέχουσας προσωπικότητας στην Εκκλησία της Ελλάδoς, με τεράστιο πνευματικό, λειτουργικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο στα 41 χρόνια της θεοφιλούς Ποιμαντορίας του,

το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση του Μουσικού Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ/Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Πύργου, συνήλθε εκτάκτως σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 και αποφάσισε ομόφωνα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στον εκλιπόντα ο οποίος υπήρξε θερμός υποστηρικτής και συμπαραστάτης του Ωδείου/Συλλόγου, ως εξής:

  • Να εκφράσει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο και στους οικείους του

Εκλιπόντος

  • Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην Εξόδιο Ακολουθία
  • Να καταθέσει, αντί στεφάνου, συμβολικό ποσό προς ενίσχυση των Ευαγών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας
  • Να δημοσιοποιηθεί το παρόν Ψήφισμα

Ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τον εκλιπόντα πνευματικό μας Πατέρα και συμμετέχοντας στο πένθος της τοπικής μας εκκλησίας, κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου &

Δοικητικός Δ/ντής του Ωδείου

Γεώργιος Α. Γεωργόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας

Διονύσιος Κρεκουκιώτης

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Θοδωρής Παναγόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 10:52

Σχετικά Άρθρα

  • Νάουσα: Από εισρόφηση γαστρικών υγρών ο θάνατος του βρέφους 9 ημερών
    Νάουσα: Από εισρόφηση γαστρικών υγρών ο θάνατος του βρέφους 9 ημερών

    Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Νάουσας. Τι έδειξε η νεκροψία.

    Από εισρόφηση γαστρικών υγρών προήλθε ο θάνατος του βρέφους μόλις 9 ημερών στη Νάουσα, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

    Το νεογέννητο κοριτσάκι μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο νοσοκομείο, την Τετάρτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το βρέφος δεν είχε τις αισθήσεις του και οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.



    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Νάουσα: Τραγωδία με βρέφος εννέα ημερών
    Νάουσα: Τραγωδία με βρέφος εννέα ημερών

    Οι γονείς μετέφεραν το βρέφος στο νοσοκομείο της πόλης αλλά είχε ήδη χάσει την ζωή του.

    Ένα βρέφος μόλις εννέα ημερών, μεταφέρθηκε - όπως αποκαλύπτει το newsima - νεκρό στο νοσοκομείο της Νάουσας.

    Όπως σημειώνεται τόσο οι γονείς όσο και η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από το περιστατικό, ενώ αναμένεται τα αποτελέσματα των απαραίτητων εξετάσεων που θα προσδιορίσουν την αιτία θανάτου του.

    Πηγή: NewsBomb.gr

  • Γερμανία: Περισσότερα κρούσματα mpox έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη από όσα έχουν ανακοινωθεί, λέει ο CEO της Roche
    Γερμανία: Περισσότερα κρούσματα mpox έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη από όσα έχουν ανακοινωθεί, λέει ο CEO της Roche

    Ο ελβετικός όμιλος θα μπορούσε να προσφέρει γρήγορα τον δεκαπλάσιο αριθμό διαγνωστικών τεστ από ό,τι απαιτείται σήμερα

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Roche δήλωσε ότι ενημερώθηκε πως περισσότερα κρούσματα mpox έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη από όσα είχαν αναφερθεί προηγουμένως και ότι ο ελβετικός όμιλος θα μπορούσε να προσφέρει γρήγορα τον δεκαπλάσιο αριθμό διαγνωστικών τεστ από ό,τι απαιτείται σήμερα.

    «Φαίνεται ότι υπάρχουν ήδη περισσότερα κρούσματα mpox στην Ευρώπη, ίσως να μην έχουν φτάσει όλα ακόμη στα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο Τόμας Σίνεκερ σε τηλεφωνική κλήση μετά την ανακοίνωση της εταιρείας φαρμάκων και διαγνωστικών προϊόντων για τις πωλήσεις του τριμήνου. Ο Σίνεκερ επισήμανε τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της νέας παραλλαγής του ιού της mpox που ανακοινώθηκε χθες, Τρίτη, από τη Γερμανία.

    Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τη δημόσια υγεία στη Γερμανία ανακοίνωσε χθες ότι ο κίνδυνος για την υγεία του ευρύτερου πληθυσμού είναι μικρός. Η ζήτηση για τα τεστ της Roche για την mpox «δεν είναι ακόμη τόσο υψηλή, αλλά θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε στην δεκαπλάσια ζήτηση», πρόσθεσε ο Σίνεκερ.

    Στην περίπτωση κατάστασης πανδημίας με πολύ πιο γρήγορη εξάπλωση του ιού, η Roche θα χρειαστεί έξι με εννέα μήνες για να ενισχύσει περαιτέρω την παραγωγή διαγνωστικών τεστ, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον Αύγουστο για τη νέα μορφή του ιού κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού επιδημία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό εξαπλώθηκε σε γειτονικές χώρες.

    Η πρώτη ένδειξη της εξάπλωσης εκτός Αφρικής υπήρξε στις 15 Αυγούστου όταν αξιωματούχοι της παγκόσμιας υγείας επιβεβαίωσαν κρούσμα του νέου στελέχους του ιού της mpox στη Σουηδία.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Μελέτη: Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν έπειτα από επιπλοκές σε καρδιοχειρουργική επέμβαση
    Μελέτη: Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν έπειτα από επιπλοκές σε καρδιοχειρουργική επέμβαση

    Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να πεθάνουν από μετεγχειρητικές επιπλοκές έπειτα από καρδιαγγειακή χειρουργική επέμβαση, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα μετεγχειρητικά.

    Αυτό διαπιστώνει μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «JAMA Surgery».

    Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερες από 850.000 περιπτώσεις ανθρώπων στις ΗΠΑ που υποβλήθηκαν την περίοδο 2015-2020 σε καρδιοχειρουργική επέμβαση υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένου του καρδιακού bypass, της αποκατάστασης ανευρύσματος αορτής και της αποκατάστασης μιτροειδούς και αορτικής βαλβίδας. Οι άνδρες και οι γυναίκες είχαν παρόμοιο ποσοστό επιπλοκών έπειτα από την επέμβαση, περίπου 15%.

    Γιατί οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο

    Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες πέθαναν από αυτές τις επιπλοκές σε σημαντικά υψηλότερο ποσοστό: Στο 10,7% των περιπτώσεων, έναντι 8,6% για τους άνδρες ασθενείς. Η εξήγηση επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι οι γυναίκες είναι μεγαλύτερες σε ηλικία όταν χειρουργούνται και έχουν περισσότερες συννοσηρότητες από ό,τι οι άνδρες. Οι γυναίκες έχουν, επίσης, μικρότερη ανατομία και μικρότερο μέγεθος αγγείων, γεγονός που μπορεί να καταστήσει τη χειρουργική επέμβαση τεχνικά πιο δύσκολη. Εξάλλου, για χρόνια οι γυναίκες υποεκπροσωπούνταν στην ιατρική έρευνα.

    Οι πιο συχνές επιπλοκές και σε άνδρες και σε γυναίκες ήταν η νεφρική ανεπάρκεια, η πνευμονία και η αναπνευστική ανεπάρκεια. Η ποιότητα του νοσοκομείου, όπου πραγματοποιήθηκε η επέμβαση, δεν επηρέασε την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων, όσον αφορά στην αποτυχία διάσωσης.

    Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες ασθενείς είχαν χαμηλότερο ποσοστό δεύτερης επέμβασης, λίγες ημέρες μετά την πρώτη, και αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να είναι ένα μήνυμα ότι οι επιπλοκές τους δεν αντιμετωπίστηκαν κατάλληλα.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Μεντιλίμπαρ για θάνατο Μπάλντοκ: Μας έχει συγκλονίσει όλους, μεγάλη απώλεια για τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο
    Μεντιλίμπαρ για θάνατο Μπάλντοκ: Μας έχει συγκλονίσει όλους, μεγάλη απώλεια για τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο

    Συγκλονισμένος απ’ τον αδόκητο χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ, δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

    Το παραπάνω είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Cosmote TV, υπογραμμίζοντας πως η απώλειά του είναι τεράστια τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

    Αναλυτικά ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι:

    Για τον Τζορτζ Μπάλντοκ:

    «Είναι κάτι συγκλονιστικό! Είναι κάτι που κανένας δεν περίμενε και κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί. Είναι μια τραγική είδηση και μια μεγάλη απώλεια για τον Παναθηναϊκό κι όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συνέβη τις μέρες της Εθνικής και αυτό μας κάνει όλους να σκεφτόμαστε πως θα μπορούσε να είναι εκεί με την Εθνική Ελλάδας αντί να βρίσκεται στο σπίτι του και να του συμβεί αυτό. Το μόνο που έχω να πω είναι συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στους φίλους του και στον Παναθηναϊκό. Μας έχει συγκλονίσει όλους».

    Για την προετοιμασία στην διακοπή λόγω των Εθνικών ομάδων:

    «Δεν είναι εύκολο για λείπουν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές από την ομάδα. Λείπουν 13-14 άτομα με τις Εθνικές τους ομάδες και η προπόνηση δεν είναι η ίδια και δεν έχει την ίδια ποιότητα. Αναγκαστικά παίρνουμε 3-4 μέρες ρεπό και στη συνέχεια όταν επιστρέφουν οι παίκτες το κάνουν ένας ένας. Δεν επιστρέφουν όλοι μαζί, επομένως αργούμε να μπούμε σε κανονική προπόνηση. Κάποιοι μπορεί να γυρίσουν άρρωστοι ή κουρασμένοι. Γενικώς είναι πρόβλημα αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν δικαιολογία».

    Για το ματς με τον Λεβαδειακό:

    «Πρώτα από όλα πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλο. Μπορεί ο Λεβαδειακός να μην έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμα κάποιο παιχνίδι στο πρωτάθλημα, ωστόσο η εικόνα του είναι μιας ομάδας που παλεύει όλα τα ματς μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ακόμα και στα παιχνίδια του απέναντι στον Παναθηναϊκό και απέναντι στον ΠΑΟΚ προσπάθησαν μέχρι το τέλος για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να έχουμε τη μπάλα και να τους πιέσουμε. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναπαυτούμε».

    Για το αν περίμενε να ανταποκριθούν σε απαιτητικά παιχνίδια ο Κωστούλας κι ο Μουζακίτης:

    «Τους είδαμε και στα παιχνίδια τους με την Εθνική Ελπίδων όπου ήταν πραγματικά πάρα πολύ καλοί. Είχαν μεγάλη συμμετοχή στα παιχνίδια, έπιασαν καλή απόδοση και σκόραραν. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι γιατί όπως μας βοηθάνε στην προπόνηση καθημερινά, αλλά και στα παιχνίδια που αγωνίζονται, έδειξαν για ακόμα μία φορά πόσο καλοί παίκτες είναι. Ξέρουμε την αξία των παιδιών αυτών και βλέπουμε πόσο πολύ μας βοηθάνε. Έχουν όλες τις προδιαγραφές για να τους εμπιστευτούμε και να στηριχτούμε πάνω τους. Τα παιδιά αυτά αξίζουν τον χρόνο συμμετοχής και θα τον βρούνε».

    Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Λορέντσο Πιρόλα τονίζοντας:

    «Είμαι συγκλονισμένος και πολύ στεναχωρημένος με αυτό που έγινε. Έμαθα την είδηση όταν ήμουν στην Ιταλία με την Εθνική μου ομάδα. Καταλαβαίνω πως είναι μια σοκαριστική είδηση για την ομάδα του, για τους συμπαίκτες του και για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι μια τραγωδία. Δεν ήξερα τον Μπάλντοκ προσωπικά. Τον είδα στο τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε με τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορώ καν να σκεφτώ πως ήταν οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας που αγωνίστηκαν εκείνο το βράδυ στην Αγγλία, αλλά τουλάχιστον χαίρομαι που πήραν μια νίκη για τον φίλο τους».

    Για την Εθνική Ιταλίας:

    «Ο στόχος μου είναι να παίξω στην Εθνική ομάδα ανδρών της Ιταλίας. Για αυτό δουλεύω και ελπίζω να συμβεί. Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά με την Εθνική Ελπίδων της χώρας μου και προκριθήκαμε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πιστεύω πραγματικά πως θα καταφέρω να εκπληρώσω τους στόχους μου. Δουλεύω σκληρά και ανυπομονώ να μάθω τι θα συμβεί στο μέλλον».

    Για το ματς με τον Λεβαδειακό:

    «Όλα τα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολα και ταυτόχρονα σημαντικά, γιατί όλες οι ομάδες όταν παίζουν απέναντι μας θέλουν να δώσουν το 200% των ικανοτήτων τους για να πετύχουν ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Για μας είναι σημαντικό να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Πέθανε η Βάσω Παπανδρέου σε ηλικία 80 ετών
    Πέθανε η Βάσω Παπανδρέου σε ηλικία 80 ετών

    Πέθανε σε ηλικία 80 ετών η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου.

    Τον θάνατό της ανακοίνωσε ο θεράπων γιατρός της Παναγιώτης Λούσκος, με ανάρτηση στο Facebook.

    Είχε διατελέσει επί σειρά ετών βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ του οποίου ήταν κορυφαίο στέλεχος επί σειρά ετών, καθώς και επίτροπος της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ (η πρώτη γυναίκα επίτροπος).

    Το 1993 συγκέντρωσε 256.831 σταυρούς προτίμησης στην εκλογική περιφέρεια Β΄ Αθηνών, την υψηλότερη επίδοση στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Ως επίτροπος στην ΕΟΚ, η Βάσω Παπανδρέου συγκρούστηκε με διάφορους συντηρητικούς ηγέτες και κυρίως τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

    Ποια ήταν η Βάσω Παπανδρέου

    Γεννήθηκε στα Βαλιμίτικα Αιγίου στις 9 Δεκεμβρίου 1944. Σπούδασε Οικονομικά στην τότε ΑΣΟΕΕ και συνέχισε στην Αγγλία όπου έλαβε μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου και διδακτορικό από το πανεπιστήμιο του Reading, και στη συνέχεια δίδαξε στην Οξφόρδη.

    Διετέλεσε πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ (1981-1985), υφυπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας (1985-1986), αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας (1986-1987), αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου για τα θέματα της Ελληνικής Προεδρίας στη Κοινότητα (1988-1989), επίτροπος της ΕΟΚ για την Απασχόληση, τις Εργασιακές Σχέσεις και Κοινωνικές Υποθέσεις, το Ανθρώπινο Δυναμικό, την Εκπαίδευση και Κατάρτιση, και την Ισότητα των δύο Φύλων (1989-1993), υπουργός Ανάπτυξης (1996-1999), Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (1999-2001) και ΠΕΧΩΔΕ (2001-2004) σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

    Πέτυχε την επιτάχυνση και την ολοκλήρωση μεγάλων έργων της χώρας, συνέβαλε καθοριστικά στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η συνεπωνυμία με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου είναι συμπτωματική.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ
  • Το συγκινητικό video του Παναθηναϊκού για τον Μπάλντοκ: «Για πάντα μαζί μας»
    Το συγκινητικό video του Παναθηναϊκού για τον Μπάλντοκ: «Για πάντα μαζί μας»

    Ο θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ έχει σοκάρει την οικογένεια του Παναθηναϊκού όπως και σύσσωμο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η απώλεια του διεθνή μπακ είναι δυσβάσταχτη για τους Πράσινους που προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους.

    Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δημιούργησε ένα συγκινητικό video θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου Τζορτζ. Ένα τρίλεπτο video με προσωπικές στιγμές του άτυχου ποδοσφαιριστή από την παρουσία του στα αποδυτήρια της ομάδας και τις προπονήσεις.

    Το video έχει τίτλο For our George (σ.σ. για τον Γιώργο μας) και κλείνει με τη φράση Forever with us (σ.σ. για πάντα μαζί μας).

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας για την απώλεια του Δημάρχου Αιγιαλείας
    Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας για την απώλεια του Δημάρχου Αιγιαλείας

    Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για το θάνατο του Δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, ενός σημαντικού Ανθρώπου που υπερασπίστηκε μέχρι τέλους το όραμά του και υπηρέτησε τους Δημότες του με ήθος και αξιοπρέπεια.

    Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι φτωχότερη χάνοντας ανθρώπους άξιους που άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους.

    Δήμαρχε σε αποχαιρετούμε με συγκίνηση.

    Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

    Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

    Αριστείδης Παναγιωτόπουλος

    Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας συνήθλθε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση την Δευτέρα, προκειμένου να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του για την τραγική απώλεια και να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο