Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 14:50

Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας: Έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και συμπαρίσταται στους τραυματίες ευχόμενος ταχεία ανάρρωση. Συγχρόνως απευθύνει έκκληση προσφοράς αίματος, για τους τραυματίες. Οι αιμοδότες μπορούν να προσέρχονται την Πέμπτη 2/3/23 και Παρασκευή 3/3/23 από 9π.μ. -1μ.μ. στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ( κεντρική πλατεία Πύργου) και από 5.30μ.μ. -8.00 μ.μ. στο Τμήμα Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου του Γ.Ν. Ηλείας (τηλ. Αιμοδοσίας Ν.Μ. Πύργου: 2621361155). Το Σάββατο 4/3/2023 εθελοντική αιμοδοσία θα διεξαχθεί στο Πολύκεντρο Δήμου Πύργου από 9π.μ.-1.μ.μ. ενώ την Κυριακή 5/2/2023 από 9.00 π.μ.-1.00μ.μ. στο Κατάκολο (πλησίον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου).

Οι ανωτέρω αιμοδοσίες διοργανώνονται από το τμήμα Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 13:50

Σχετικά Άρθρα

  • Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Εθελοντές αιμοδότες έστειλαν το μήνυμα της ελπίδας και της προσφοράς
    Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Εθελοντές αιμοδότες έστειλαν το μήνυμα της ελπίδας και της προσφοράς

    Με επιτυχία και συμμετοχή πολιτών και εργαζομένων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ολοκληρώθηκε η αιμοδοσία που πραγματοποίησαν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, το Κέντρο Κοινότητας και το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου».

    Στη δράση ήταν παρούσα η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Δράσεων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Αθηνά Ηλιοπούλου, η οποία ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες για τη συμμετοχή τους. Η εθελοντική αιμοδοσία αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη και την προσφορά στο συνάνθρωπο και στο σύνολο.

    Η αιμοδοσία έγινε στο ισόγειο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, το πρωί της Τρίτης, από τις 9:30 έως τις 13:00.

    olumpia dimarx ethel aimod 2

    olumpia dimarx ethel aimod 3

    Πληροφορίες:

    Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας

    Τηλέφωνο: 26240-22549 (Εσωτ.: 1)

    Κέντρο Κοινότητας

    Τηλέφωνο: 26240-22549 (Εσωτ.: 5)

    Το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας είναι Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τέμπη: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού – Δεν ξύπνησε από το κώμα
    Τέμπη: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού – Δεν ξύπνησε από το κώμα

    Στην Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει τις επόμενες εβδομάδες ο Γεράσιμος – Ιάσονας, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της τραγωδίας των Τεμπών.

    Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr, ο 22χρονος ολοκλήρωσε τον κύκλο της αποκατάστασης στο εξειδικευμένο κέντρο αποθεραπείας της Βοστώνης, όπου είχε διακομιστεί με ειδική πτήση τον Νοέμβριο του 2023, συνοδευόμενος από ιατρικό προσωπικό και τη μητέρα του.

    Δεν ξύπνησε από το κώμα - Σταθερή η κατάστασή του

    Οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν για σχεδόν ένα χρόνο στις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να τον κάνουν να «ξυπνήσει» από το βαθύ κώμα, στο οποίο έχει περιέλθει από τις 28 Φεβρουαρίου 2023, μετά το δυστύχημα.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάστασή του παραμένει σταθερή, χωρίς ωστόσο κάποιος γιατρός να μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς θα εξελιχθεί.

    Θα μεταφερθεί στη Λάρισα

    Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε η μεταφορά του πίσω στην Ελλάδα και η συνέχεια της νοσηλείας του σε Κέντρο Αποθεραπείας στη Λάρισα, προκειμένου να συνεχίσει την αγωγή που του χορηγείται και η υποστήριξή του με ειδικά μηχανήματα.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Καταγγελία στο OPEN: Τραυματίας της τραγωδίας των Τεμπών με 70% αναπηρία δεν έλαβε την ειδική σύνταξη
    Καταγγελία στο OPEN: Τραυματίας της τραγωδίας των Τεμπών με 70% αναπηρία δεν έλαβε την ειδική σύνταξη

    «Για μια χειρότερη κόλαση από εκείνη που έζησε το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών» κάνει λόγο ο τραυματίας Θεόδωρος Κατσιούλης, ο οποίος ενώ έχει 70% αναπηρία δεν του έδωσαν ειδική σύνταξη. «Ας μην έβγαζαν τον νόμο, ας μην μας κορόιδευαν» είπε στην τηλεόραση του OPEN.

    «Ντρέπομαι, νιώθω επαίτης»

    «Να μην το ζήσει κανένας. Δεν ήταν μια τράκα, μετά την τράκα επακολούθησε η κόλαση. Αυτό το πράγμα όταν το βλέπεις μπροστά σου δεν μπορείς να το ξεχάσεις σε τρία χρόνια, ούτε σε εκατόν τρία» είπε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς και πρόσθεσε «εγώ αυτή τη στιγμή παίρνω τρία φάρμακα για να σας μιλήσω αυτή την ώρα».

    Στη συνέχεια κατήγγειλε «Κάναμε την αίτηση όταν μας είπαν και εγώ πέρασα τον Ιούλιο του 2023 την ΑΣΥΕ, η οποία έβγαλε 70% αναπηρία αλλά η βρογχίτιδα που λέει γιατί εισέπνευσα τοξικές ουσίες, και εκείνη την εποχή έπαιρνα αγωγή από το Νοσοκομείο της Λάρισας για να μπορώ να αναπνεύσω. Πήρα την αγωγή και ήμουν καλύτερα για αυτό έβγαλαν αυτό το ποσοστό. Εγώ δεν μπορούσα να σταθώ, με κρατούσε ο γιος μου για να είμαι όρθιος. Η επιτροπή είπε ότι θέλουμε να σας βοηθήσουμε αλλά είπαν ότι ζητά μόνιμη αναπηρία, και είναι ειδικά αυτά που δίνουν μόνιμη αναπηρία. Ο νόμος έγινε εσκεμμένα, έβγαλαν νόμο φωτογραφικό για μόνιμη αναπηρία».

    Το ΙΚΑ δεν δέχεται την απόφαση της ΑΣΥΕ πρέπει να περάσεις ΚΕΠΑ. Πότε να κλείσεις ραντεβού, να πας ξανά και ξανά. Ντρέπομαι νιώθω επαίτης, ας μην έβγαζαν το νόμο ας μην μας κορόιδευαν, αυτό είναι χειρότερη κόλαση και από εκείνο το βράδυ» κατέληξε.

    Πηγή: cnn.gr

  • Τέμπη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία της η πρόεδρος της ΡΑΣ
    Τέμπη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία της η πρόεδρος της ΡΑΣ

    Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η πρόεδρος της ΡΑΣ, της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, πριν από λίγο, μετά την πολύωρη απολογία της στον εφέτη ανακριτή που διερευνά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

    Η πρόεδρος της ΡΑΣ κατηγορείται για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή. Μέχρι σήμερα παραμένει στη θέση της.

    Σύμφωνα, με πληροφορίες, στην απολογία της ισχυρίστηκε ότι ως πρόεδρος της ΡΑΣ δεν έχει αρμοδιότητα για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου. Οι όροι που της επιβλήθηκαν μέχρι τη δίκη είναι η υποχρεωτική διαμονή στην οικία της (και όχι άλλη σε άλλη διεύθυνση ή σπίτι) και η υποχρεωτική παρουσία στο Α.Τ περιοχής της το πρώτο 10ημερο κάθε μήνα.

    Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το επόμενο διάστημα αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω ο κύκλος των διώξεων για το δυστύχημα των Τεμπών, να διωχθούν δηλαδή κι άλλα πρόσωπα.

    Στο μεταξύ, ακόμη αναμένεται το πόρισμα του εμπειρογνώμονα του ΕΜΠ σχετικά με την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε τη σύγκρουση των τρένων, έρευνα που είχε παραγγείλει ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης.

    Επιπλέον, αναμένονται το πόρισμα ειδικού μεταλλειολόγου που εξέτασε βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας, το οποίο είχε μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα αποτελέσματα της έρευνας επί του βιντεοληπτικού υλικού που ανέκτησε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Αγγλία και έστειλε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Ελλάδα και αφορά τη μοιραία διαδρομή της εμπορικής αμαξοστοιχίας από τη Θεσσαλονίκη ως τους Ν. Πόρους.

    Τις επόμενες ημέρες ο εφέτης ανακριτής θα αποφασίσει επί του αιτήματος πατέρα θύματος για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών αξιωματούχων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών σχετικά με τον τρόπο περισυλλογής βιολογικού υλικού από το Κουλούρι.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 22/10 στο Δημαρχείο Αρχ. Ολυμπίας
    Εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 22/10 στο Δημαρχείο Αρχ. Ολυμπίας

    Ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας σε συνεργασία με το προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας προκειμένου να ενισχύσει την Τράπεζα Αίματος που διατηρεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 και ώρες 9:30 έως 13:00, στο Ισόγειο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας.

    Σας καλούμε να ανταποκριθείτε σε αυτήν την πρόσκληση, δεδομένου ότι η συμμετοχή όλων αποτελεί απόδειξη προσφοράς και αλληλεγγύης και θα συνεισφέρει ιδιαίτερη βοήθεια για όλους τους δημότες σε περίπτωση που χρειαστούν αίμα.

    Γιατί το αίμα

    Δεν παράγεται

    Ούτε αγοράζεται

    ΜΟΝΟ προσφέρεται

    Πληροφορίες

    Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας

    Τηλέφωνο: 26240-22549 (Εσωτ.: 1)

    Κέντρο Κοινότητας

    Τηλέφωνο: 26240-22549 (Εσωτ.: 5)

    Το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας είναι Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Ελλάδα 2021-2027”.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δήμος Πηνειού συμμετείχε στην 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας - Το λαμπρό ποτάμι της ζωής «πλημμύρισε» τη Γαστούνη
    Ο Δήμος Πηνειού συμμετείχε στην 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας - Το λαμπρό ποτάμι της ζωής «πλημμύρισε» τη Γαστούνη

    Η τοπική κοινωνία «αγκάλιασε» την πρωτοβουλία

    Σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Γαστούνης

    Η φλόγα της αγάπης και της αλληλεγγύης έλαμψε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Ελευθερίας Γαστούνης, με τον Δήμο Πηνειού να συμμετέχει στην 22η Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών. Πλήθος λαμπαδηδρόμων «πλημμύρισε» την καρδιά της πόλης, μεταφέροντας και διατρανώνοντας το μήνυμα της ανθρωπιάς και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

    Πρόκειται για μία πανελλήνια δράση της Π.Ο.Ε.Α.., του Πανελλήνιου Κέντρου Αιμοδοσίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και στη θεμελίωση της αιμοδοτικής συνείδησης και του εθελοντισμού. Με κεντρικό σύνθημα «ακολούθησε το μονοπάτι της καρδιάς σου», η λαμπαδηδρομία άρχισε το ταξίδι της στις 26 Ιουλίου από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στην Αθήνα και αφού «αγκαλιάσει» κάθε γωνιά της Ελλάδας, πρόκειται να ολοκληρώσει το ταξίδι της στις 18 Οκτωβρίου στην πόλη της Σπάρτης.

    Το ποτάμι της αγάπης ξεκίνησε την πορεία του από το κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Γαστούνης το απόγευμα του Σαββάτου. Πλήθος κόσμου - μαθητές και μαθήτριες κάθε ηλικίας, γονείς, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή αλλά και δεκάδες εθελοντές αιμοδότες – πλημμύρισε τους δρόμους της πόλης «μεταφέροντας» με τις δάδες τους το μήνυμα του εθελοντισμού, της ανιδιοτελούς προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Σαν ορμητικός και λαμπερός χείμαρρος ζωής, οι λαμπαδηδρόμοι διέσχισαν την οδό Σισίνη και κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της αφής της φλόγας στον βωμό.

    «Ο Εθελοντισμός σφυρηλατεί την κοινωνική συνοχή»

    Στη σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας ως κορυφαία πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς που εκφράζει τις πανανθρώπινες αξίας του αλτρουισμού και της ενσυναίσθησης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός κατά τον σύντομο χαιρετισμό του. «Αποτελεί έτσι μια ύψιστη πράξη ανθρωπιάς που, χωρίς διακρίσεις και αναστολές, συμπυκνώνει το βαθύτερο νόημα του εθελοντισμού» επεσήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Πηνειού, σε αγαστή συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Γαστούνης, στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια της Π.Ο.Ε.Α. . «Η διεύρυνση της εμπέδωσης της κουλτούρας της εθελοντικής αιμοδοσίας, αλλά και γενικότερα του εθελοντισμού, αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα. Πρόκειται για μία στάση ζωής που σμιλεύει τον χαρακτήρα μας, σφυρηλατεί την κοινωνική συνοχή και μας επιτρέπει να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον» τόνισε με έμφαση.

    Στη δράση συμμετείχαν ακόμη το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πηνειού, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Γαστούνης, μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικό προσωπικό και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολικών Μονάδων Α/βάθμιας και Β/Εκπαίδευσης του Δήμου Πηνειού, το ΚΔΑΠ ΜεΑ Ηλίανθος, εκπρόσωποι και μέλη αιμοδοτικών συλλόγων, σωματείων, συλλόγων και φορέων από τον Δήμο Πηνειού και την ευρύτερη περιοχή.

    Η εκδήλωση, που παρουσίασε η επισκέπτρια υγείας του Κ.Υ. Γαστούνης Θεοφάνη Μαντή, ολοκληρώθηκε με μικρούς μαθητές και μικρές μαθήτριες να τραγουδούν για τη σημασία της αιμοδοσίας ενώ βίντεο για τον εθελοντισμό προβάλλονταν σε γιγαντοοθόνη στο κέντρο της πλατείας. Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήρε το συγκρότημα Route 55 που πλημμύρισε με ροκ μελωδίες την καρδιά της πόλης.

    dimos pin lampad fl 3

    Η φλόγα της αγάπης και της αλληλεγγύης έλαμψε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Ελευθερίας Γαστούνης.

    «Ο εθελοντισμός είναι μία στάση ζωής που σμιλεύει τον χαρακτήρα μας, σφυρηλατεί την κοινωνική συνοχή και μας επιτρέπει να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον» σημείωσε ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός.

    dimos pin lampad fl 5

    Σαν ορμητικός και λαμπερός χείμαρρος ζωής, οι λαμπαδηδρόμοι διέσχισαν την οδό Σισίνη και κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας.

    dimos pin lampad fl 2

    Πλήθος λαμπαδηδρόμων «πλημμύρισε» την καρδιά της πόλης, μεταφέροντας και διατρανώνοντας το μήνυμα της ανθρωπιάς και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

    dimos pin lampad fl 4

    Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το συγκρότημα Route 55 να πλημμυρίζει ροκ μελωδίες την καρδιά της πόλης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας για τα θύματα των Τεμπών στην πλατεία Ελευθερίας Γαστούνης - Με πρωτοβουλία του Δήμου Πηνειού
    Ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας για τα θύματα των Τεμπών στην πλατεία Ελευθερίας Γαστούνης - Με πρωτοβουλία του Δήμου Πηνειού

    «Χρωστάμε ενός λεπτού κραυγή, για κάθε στιγμή που σιωπήσαμε»*

    Το πάνδημο αίτημα για απονομή δικαιοσύνης για τα πενήντα επτά θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών διατρανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της συναυλίας -αφιερώματος στο Καλλιμάρμαρο. Χιλιάδες θεατές «πλημμύρισαν» το Παναθηναϊκό Στάδιο αποδίδοντας φόρο τιμής στους νεκρούς και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συγγενείς τους.

    Η συναυλία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων του Σιδηροδρομικού Δυστυχήματος «Τέμπη 2023» και συμμετείχαν το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί», οι τραγουδοποιοί Φοίβος Δεληβοριάς και Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας και η Τάνια Τσανακλίδου. Σημειώνεται ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα για ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας, εξέλιξη που άνοιξε τον δρόμο για τη δημόσια προβολή της σε πλατείες και πολυχώρους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

    Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στην πλατεία Ελευθερίας στην καρδιά της Γαστούνης όπου με πρωτοβουλία του Δήμου Πηνειού είχε στηθεί γιγαντοοθόνη για τη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας. Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα οι θεατές σιγοτραγούδησαν αισθαντικά για τα θύματα της τραγωδίας απαιτώντας απονομή δικαιοσύνης και διασφάλιση ότι δεν θα σημειωθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.

    Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός έχει κατά το παρελθόν επισημάνει ότι η εθνική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου έχει αποτυπωθεί στη συλλογική μνήμη και πρόκειται να μας συντροφεύει για πάντα. «Πενήντα επτά ψυχές απαιτούν δικαίωση. Προς αυτή την κατεύθυνση επιβάλλεται να αναδειχθούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες. Αποτελεί ύψιστο χρέος απέναντι σε αυτούς που “έφυγαν”. Η σκέψη μας παραμένει πάντα στους τραυματίες, στους συγγενείς και τους οικείους αυτών που χάθηκαν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    * Λιλή Ζωγράφου (1922-1998)

    dimos pin tempi anam 2

    Το πάνδημο αίτημα για απονομή δικαιοσύνης για τα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών διατρανώθηκε κατά τη διάρκεια της συναυλίας -αφιερώματος στο Καλλιμάρμαρο.

    dimos pin tempi anam 4

    «Άιντε ρίχνουν χώμα με λουλούδια ραίνουν/άιντε και θαρρούν, θαρρούν πως ξεμπερδεύουν» τραγούδησε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και το Καλλιμάρμαρο σείστηκε.

    dimos pin tempi anam 3

    Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας όπου με πρωτοβουλία του Δήμου Πηνειού είχε στηθεί γιγαντοοθόνη για τη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας.

    Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα οι θεατές σιγοτραγούδησαν αισθαντικά για τα θύματα της τραγωδίας απαιτώντας απονομή δικαιοσύνης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κατέπληξε μικρούς και μεγάλους και πέρασε το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, η 22η Λαμπαδηδρομία Αλληλεγγύης της Αμαλιάδας
    Κατέπληξε μικρούς και μεγάλους και πέρασε το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, η 22η Λαμπαδηδρομία Αλληλεγγύης της Αμαλιάδας

    Η μεγαλύτερη λαμπαδηδρομία αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο που έχει ποτέ διεξαχθεί στην πόλη της Αμαλιάδας, ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε συνεργασία του Δήμου Ήλιδας, με το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, το Σύλλογο «Δίνω Ζωή».

    Η μεγάλη εκδήλωση της 22ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), στέφθηκε με τεράστια επιτυχία.

    Οι λαμπαδηδρομίες με τη συμμετοχή παιδιών, γονέων και πολλών εθελοντών αιμοδοτών ξεκίνησαν από διάφορα σημεία του Δήμου και της Αμαλιάδας, συγκεντρώνοντας τους εκατοντάδες δημότες που συμμετείχαν, στην πλατεία Αγίου Αθανασίου.

    Από εκεί, όλοι μαζί με δάδες στα χέρια κα μια κόκκινη καρδιά στα λευκά και κόκκινα μπλουζάκια, μετέβησαν σε μια μεγαλειώδη πορεία αγάπης, στην περιοχή της Σκακιέρας (πλατεία Λαζαράκη), όπου έγινε η γιορτή της υποδοχής της φλόγας, με τους εκπροσώπους του Δήμου και εθελοντές αιμοδότες να ανάβουν το βωμό, «μεταλαμπαδεύοντας» το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος ως ύψιστη πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος μίλησε για τον ξεχωριστό θεσμό της λαμπαδηδρομίας, ο οποίος δημιουργήθηκε για να τονίσει τη σημασία της προσφοράς, ευελπιστώντας στην ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας στις εθελοντικές δράσεις αιμοδοσίας, καθιστώντας την ως την κορυφαία εκδήλωση για τη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας στην ελληνική κοινωνία.

    Η φετινή δράση ήταν η μεγαλύτερη, αφού σε αυτή συμμετείχαν σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων και παιδιά από τα έξι δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Αμαλιάδας, από το Χάβαρι, από τα Σαβάλια και γονείς με τα παιδιά τους από μικρότερα σχολεία, όπως του Αυγείου, του Περιστερίου και του Γερακίου.

    Επίσης, το «παρών» έδωσαν μέλη και παιδιά από τους πολιτιστικούς συλλόγους Περιστερίου, Σαβαλίων, Χαβαρίου όπου συμμετείχε και ο Σύλλογος Γυναικών, η Θεατρική Ομάδα «ΕρασιΤΕΧΝΕΣ», η χορευτική ομάδα «Πέλοπας», η ΜΟΤΟΛΕΑ, η ΠΑΛΕΑ, οι Φίλοι Ποδηλάτου Αμαλιάδας, το τοπικό παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ήλιδας από κοινού με τη Δημοτική Αστυνομία.

    Η μεγάλη εκδήλωση έκλεισε με ξεχωριστά μηνύματα όλων των συμμετεχόντων στην καρδιά της αγάπης, παιχνίδι των παιδιών με τον υπερήρωα «SuperAIMAn» και συναυλία του συγκροτήματος «Ρουά Ματ».

    22 lampad amal aimod 9

    22 lampad amal aimod 3

    22 lampad amal aimod 4

    22 lampad amal aimod 2

    22 lampad amal aimod 6

    22 lampad amal aimod 7

    22 lampad amal aimod 5

    22 lampad amal aimod 8

    22 lampad amal aimod 12

    22 lampad amal aimod 13

    22 lampad amal aimod 1122 lampad amal aimod 10

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο