Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 08:33

Αιμοδοτικός Σύλλογος Κατακόλου: 23 χρόνια προσφοράς και αλληλεγγύης και συνεχίζει - Επιτυχημένη και η 41η εθελοντική αιμοδοσία

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Πιστός στο θεάρεστο έργο που επιτελεί εδώ και 23 χρόνια ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Κατακόλου, διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή, με απόλυτη επιτυχία την 41η Αιμοδοσία. Από νωρίς το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, πλήθος εθελοντών αιμοδοτών, σταθερών αλλά και νέων, συνέρεε να αιμοδοτήσει για να βοηθήσει όλους τους συνανθρώπους που καθημερινά το έχουν ανάγκη.

Παρούσα όπως πάντα στην διαδικασία της αιμοληψίας ήταν και η γιατρός Ελισάβετ Ζαχαριαδάκη η οποία σε δηλώσεις της, φρόντισε να υπενθυμίσει στους πολίτες ότι οι ανάγκες για αίμα είναι καθημερινές και μεγάλες και καλό είναι όλοι μας να το θυμόμαστε συνεχώς και όχι μόνο με αφορμή τα άσχημα γεγονότα που συμβαίνουν.

«Ο σύλλογος του Κατακόλου έχει διοργανώσει εθελοντική αιμοδοσία για να βοηθήσει τον συνάνθρωπο, η αιμοληψία είναι στο πλαίσιο των καθιερωμένων αιμοληψιών που κάνει ο σύλλογος μία φορά το εξάμηνο. Προς το παρόν πολλοί συνάνθρωποί μας, έχουν αιμοδοτήσει, τους ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους και τους δικούς μας αιμοδότες που ήρθαν γρήγορα και ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα.
Ευχαριστούμε και τους σημερινούς αιμοδότες που δεν ξέχασαν το ραντεβού μας και ήρθαν να δώσουν αίμα για τον συνάνθρωπο και τις ανάγκες του δικού μας του νομού και τους δικούς μας ασθενείς. Πολύ σημαντικό να πούμε, είναι ότι δε χρειάζεται να γίνει κάτι κακό για να αιμοδοτούμε, οι ανάγκες για αίμα είναι σταθερές και καθημερινές όλο το χρόνο γι’ αυτό πρέπει δύο φορές τον χρόνο να δίνουμε αίμα όλοι όσοι μπορούμε. Έτσι οι ανάγκες καλύπτονται και δεν θα βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να τρέχουμε τελευταία στιγμή να καλύψουμε τους δικούς μας ανθρώπους».

Από την πλευρά του ο Πατήρ Παναγιώτης Αθανασόπουλος εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Κατακόλου συμπλήρωσε πως: «Με τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου μητροπολίτη μας κ.κ Αθανασίου πραγματοποιούμε την 41η αιμοδοσία εδώ στην ενορία μας. Σκοπός είναι να ενισχύσουμε την τράπεζα αίματος που έχουμε δημιουργήσει εδώ και 23 χρόνια αλλά και να βοηθήσουμε και το νοσοκομείο μας που έχει μεγάλες ανάγκες αυτή τη στιγμή για αίμα. Η προσέλευση του κόσμου είναι αρκετά μεγάλη, και πολλών νέων ανθρώπων».

Όπως σημείωσε επίσης ο πατήρ Παναγίωτης, αρκετοί εθελοντές αιμοδότες του Αιμοδοτικού Συλλόγου Κατακόλου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των φορέων και έδωσαν αίμα για τα τραυματισμένα παιδιά από την τραγωδία στα Τέμπη.

«Αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία και δύναμη να συνεχίσουμε αυτήν την θεάρεστη προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω την κα Ζαχαριαδάκη, το νοσηλευτικό προσωπικό και όλους τους εθελοντές αιμοδότες να είναι όλοι καλά και να έχουμε καλή Σαρακοστή» πρόσθεσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Κατακόλου.

aimodosia katakolo 2

aimodosia katakolo 3

aimodosia katakolo 4

aimodosia katakolo 5

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 23:13

Σχετικά Άρθρα

  • Κατάκολο: Συγκινητική η ανταπόκριση στην 43η εθελοντική αιμοδοσία – Καλύφθηκαν ακόμα και δυσεύρετες ομάδες αίματος
    Κατάκολο: Συγκινητική η ανταπόκριση στην 43η εθελοντική αιμοδοσία – Καλύφθηκαν ακόμα και δυσεύρετες ομάδες αίματος

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η 43η εθελοντική αιμοδοσία στο Κατάκολο, με την προσέλευση του κόσμου να είναι πραγματικά συγκινητική αφού στο κάλεσμα του Αιμοδοτικού Συλλόγου Κατακόλου δεν ανταποκρίθηκαν μόνο τα παλιά και γνώριμα μέλη αλλά και πολλά νέα παιδιά τα οποία έσπευσαν να χαρίσουν ζωή με το αίμα τους.

    Ιδιαίτερη χαρά μάλιστα για τους διοργανωτές αποτέλεσε και το γεγονός, ότι μεγάλη ποσότητα αίματος που συγκεντρώθηκε αφορά σε ομάδα αίματος 0+ και 0- στις οποίες παρουσιάζει μεγάλη έλλειψη το Γ.Ν Πύργου και η αιμοδοσία του Κατακόλου έδωσε “ανάσα” στο δύσκολο έργο που επιτελούν οι γιατροί και στην κάλυψη των αναγκών των ασθενών σε αίμα.

    Ο εφημέριος του Ι.Ν Αγ. Νικολάου Κατακόλου και πρόεδρος Αιμοδοτικού Συλλόγου π. Παναγιώτης Αθανασόπουλος, αναφερόμενος σε αυτή την προσπάθεια, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι έδωσαν το παρόν και αιμοδότησαν, απηύθυνε έκκληση προς τους γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους προς αυτή την κατεύθυνση της υπέρτατης προσφοράς στον συνάνθρωπο.

    aimodosia 3

    «Με τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτης μας κ.κ Αθανασίου πραγματοποιούμε την 43η αιμοδοσία εδώ στην ενορία μας. Ο σκοπός είναι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν αρκετά προβλήματα υγείας και έχουν ανάγκη για αίμα. Όπως όλοι γνωρίζουμε ότι το αίμα δε κατασκευάζεται παρά μόνο δίνεται από τον άνθρωπο στον συνάνθρωπο. Δηλαδή αφιερώνουμε 5 λεπτά από τον χρόνο μας και δίνουμε ζωή στον συνάνθρωπό μας. Η προσέλευση του κόσμου είναι πάρα πολύ ικανοποιητική και βλέπω και νέα μέλη που έρχονται, γεγονός που δείχνει ότι σιγά-σιγά τα παιδιά ευαισθητοποιούνται και αυτό θα λειτουργήσει ευεργετικά, μελλοντικά στο να έχουμε συστηματικούς εθελοντές αιμοδότες. Έτσι ώστε να υπάρχει επάρκεια αίματος στα Νοσοκομεία μας. Για τον λόγο αυτό κάνω έκκληση προς όλους τους γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους και να διώξουν τον αδικαιολόγητο φόβο και να έρχονται να αιμοδοτούν. Γιατί όταν δίνουμε αίμα δίνουμε ζωή».

    Πάντα παρούσα σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία, προκειμένου να εξελιχθεί όσο το δυνατό καλύτερα η διαδικασία της αιμοληψίας η γιατρός του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου Ελισάβετ Ζαχαριαδάκη, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη τόσο από την ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών, όσο όμως και από τις ομάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν, οι οποίες αναμένεται να καλύψουν ουσιαστικές ανάγκες του Νοσοκομείου Πύργου.

    aimodosia 5

    «Άλλη μια αιμοληψία εδώ στο Κατάκολο με τον Σύλλογο του Κατακόλου. Οι αιμοδότες με το αίμα τους δίνουν ζωή και συμβάλλουν στις μεγάλες ανάγκες του Νοσοκομείου που έχουμε σε αίμα. Τους ευχαριστούμε πολύ που συμμετέχουν ενεργά. Ευχαριστούμε και τον πάτερ που είναι αρωγός αυτής της προσπάθειας . Ευχόμαστε όλοι να είναι καλά και να συνεχίσουν να προσφέρουν αυτό το έργο. Με μεγάλη μου χαρά βλέπω ότι πολλοί από τους εθελοντές του Κατακόλου είναι με 0+ και 0-. Οι ομάδες που έχουμε έλλειψη στο Νοσοκομείο καθώς εδώ και αρκετό καιρό έχουμε κάνει αυτή την έκκληση σε 0+ αιμοδότες. Οι ανάγκες παραμένουν και σήμερα έχουμε πάρει μεγάλη ποσότητα και θα βοηθηθούμε πάρα πολύ όλοι» επεσήμανε χαρακτηριστικά η κα Ζαχαριαδάκη.

    aimodosia 2

    aimodosia 4

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch