Σάββατο, 13 Μαϊος 2023 08:53

Γ.Ν. Πύργου: Τίμησαν τους ήρωες νοσηλευτές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα τους

Γράφτηκε από την
Ad Slot

«Οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται, εσείς είστε οι μόνιμοι, εσείς κάνετε το νοσοκομείο, εσείς είστε η βάση και μετά εμείς…» ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο διοικητής του Γ.Ν Ηλείας Σπύρος Πολίτης, απευθυνόμενος στους νοσηλευτές της Ν.Μ. Πύργου κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα Νοσηλευτών και Μαιών.

Ο κ. Πολίτης αφού αρχικά ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο το οποίο έχουν αναλάβει, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Το έργο είναι να μπορούμε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε αυτούς που το χρειάζονται. Εγώ έχοντας πολύ μικρή εμπειρία καθώς δεν είχα επαφή μέχρι πριν από εφτά μήνες, έχω εντυπωσιαστεί από μερικά πράγματα.

Πρώτα με τον επαγγελματισμό του νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα καθήκοντα, την διάθεση προσφοράς, την ετοιμότητα σε αλλαγές και αυτό αποδείχτηκε στη διάρκεια της πανδημίας, όπου το νοσηλευτικό προσωπικό λες και είχε εκπαιδευτεί γι’ αυτό, ήταν έτοιμο να αλλάξει τελείως τους ρυθμούς του, τους τρόπος του και τις διαδικασίες με τις οποίες είχε συνηθίσει.

Από την ηγεσία και κάτω προσπαθούμε καθέτως να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες που έχει το νοσηλευτικό προσωπικό, στην ομαλοποίηση της λειτουργίας του, στην ουσία προσπαθούμε να φέρουμε πάλι διαδικασίες εκπαίδευσης του προσωπικού και βελτίωσης του γνωστικού αντικειμένου διότι και το νοσηλευτικό κομμάτι είναι κάτι που εξελίσσεται ραγδαία όπως όλα.

Γι αυτό σε συνεργασία με την νοσηλευτική υπηρεσία και την διεύθυνση άμεσα θα οργανώσουμε κάποιες ημερίδες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολίτης σημειώνοντας επίσης ότι:

«Γνωρίζετε, ότι η πόρτα μου είναι ανοιχτή, για τον οποιοδήποτε και αυτή είναι η γραμμή που θέλω να δίνω σε όλους όσοι έχουν θέση ευθύνης. Ο καθένας για τον εαυτό του λέει αυτό που είναι σημαντικό. Και γι’ αυτόν είναι το σημαντικότερο πράγμα εκείνη στιγμή που τον αφορά. Έτσι προσπαθώ να αντιμετωπίσω τον οποιονδήποτε, ότι αυτό που μου λέει είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εκείνον. Με αυτή την τακτική θα συνεχίσω.

Οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται, εσείς είστε οι μόνιμοι, εσείς κάνετε το νοσοκομείο, εσείς είστε η βάση και μετά εμείς. Θα είμαι κοντά και θα κάνω ό,τι μπορώ…» τόνισε κλείνοντας ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας.

Ακολούθως η Αριστέα Παπαδοπούλου αναπληρώτρια διευθύντρια της Ν.Μ Κρεστένων, λαμβάνοντας τον λόγο ανέφερε πως: «Εγώ έχω έναν λόγο ακόμα περισσότερο να σας ευχαριστήσω δίπλα και τρίδιπλα. Διότι προέρχομαι από μία οικογένεια στην οποία υπάρχουν και νοσηλευτές και γιατροί.

Η αλήθεια είναι ότι σας θυμηθήκανε τότε με τον covid. Υπήρχατε όμως και πριν, δεν είσαστε αόρατοι. Εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω γι’αυτό που καταθέτετε κάθε μέρα, διότι αφήνετε πίσω τις οικογένειές σας και τα προβλήματα και είστε δίπλα στον ασθενή όχι μόνο κατά την διάρκεια που νοσηλεύεται αλλά και μετά. Κι εμείς σαν νοσηλευτική μονάδα έχουμε την ερχόμενη Τρίτη κανονίσει να κάνουμε μία μικρή γιορτή και πολύ ευχαρίστως όσοι από εσάς θέλετε να είστε εκεί. Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι την ερχόμενη Τετάρτη για πρώτη φορά θα έρθει διαβητολόγος στη μονάδα των Κρεστένων και θα προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του και θα ήθελα να ξέρετε ότι όλες αυτές οι δράσεις που κάνουμε δεν ανήκουν στην νοσηλευτική μονάδα των Κρεστένων αλλά ανήκουν σε όλους μας. Θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα όσα προσφέρετε προκειμένου να σταθούν τα νοσοκομεία μας όρθια. Το ξέρω ότι έχουμε πάρα πολλά προβλήματα αλλά όλοι μαζί μπορούμε…».

Από την πλευρά της η διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Πύργου Γεωργία Αντωνοπούλου, αφού αναφέρθηκε στην σημασία της ημέρας τόνισε ότι: «Θέλουμε να προβάλλουμε τους σκοπούς και τις προσπάθειές μας, τους αγώνες και τον καθημερινό μόχθο μας, που τα χαρακτηρίζει η αγάπη, η ανιδιοτέλεια και η αυταπάρνηση. Στη χώρα μας η ελληνική η νοσηλευτική ιστορία, είναι πλούσια σε προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Σε περιόδους ειρήνης, σε πολέμους, σεισμούς, επιδημίες και κάθε είδους συμφορές που κατά καιρούς έπληξαν την πατρίδα μας. Όμως, στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βρεθήκαμε λόγω πανδημίας, η μέρα των νοσηλευτών ήταν η κάθε μέρα, η κάθε ώρα και το κάθε λεπτό του εικοσιτετραώρου. Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες πολέμησαν τον αόρατο εχθρό επί τρία και πλέον χρόνια, πάντα στην πρώτη γραμμή, με όπλα τον παραδειγματικό τους επαγγελματισμό, την ακεραιότητα, την ψυχραιμία και την ισχυρή αίσθηση ευθύνης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου, Γιάννης Γεωργίου, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως: «Οι νοσηλευτές, οι νοσηλεύτριες και οι μαίες, αποτελούν σημαντικό γρανάζι του συστήματος υγείας και καλούνται να επιδεικνύουν ψυχραιμία υπό συνθήκες πίεσης. Να απαντούν σε συνεχείς ερωτήσεις, να χρησιμοποιούν τα καλύτερα στοιχεία της προσωπικότητάς τους, για να κάνουν τον ασθενή να αισθάνεται καλυτέρα. Είναι αυτποί που τις περισσότερες φορές παίρνουν το βάρος σε πολλά από τα παράπονα των ασθενών και γίνονται ο σάκος του μποξ για τα κενά και τις ελλείψεις του συστήματος υγείας για τα οποία δεν ευθύνονται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργίου συμπληρώνοντας ότι οι νοσηλευτές στην περίοδο της πανδημίας κατάφεραν να πετύχει η χώρα κάτι αξιοθαύμαστο και καθόλου αυτονόητο, να μείνει δηλαδή όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να μην καταρρεύσει. Παρόλα αυτά όμως όπως πρόσθεσε, ανταμοιβή αποτέλεσε μόνο ένα χειροκρότημα για αυτούς.

«Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά, την αύξηση των μισθών, την μονιμοποίησή των συμβασιούχων, την ισχυρή δημόσια υγεία, την πρόνοια και επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση» ανέφερε ολοκληρώνοντας ο κ. Γεωργίου .

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο οποίος αφού εξέφρασε συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους διότι μέσα από μία τριετή παγκόσμια υγειονομική κρίση, οι νοσηλευτές απέδειξαν ότι με την αυταπάρνησή τους και με προσπάθειες πάνω από τις ανθρώπινες δυνάμεις στήριξαν το Υγιειονομικό σύστημα και προσέφεραν τα πάντα. Όπως σημείωσε επίσης, είναι γνωστές οι ελλείψεις στο νοσοκομείο και θα γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την ενίσχυσή του.

nosileut 2

nosileut 3

nosileut 4

nosileut 5

nosileut 6

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Μαϊος 2023 18:00

Σχετικά Άρθρα

  • Νοσοκομείο Πύργου: Αυξάνονται οι προκηρύξεις για θέσεις ιατρών
    Νοσοκομείο Πύργου: Αυξάνονται οι προκηρύξεις για θέσεις ιατρών

    Εγκρίθηκε ακόμη μια θέση ορθοπεδικού

    της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Ευχάριστα και συγχρόνως ελπιδοφόρα είναι τα νέα για το Νοσοκομείο Πύργου, καθώς με απόφαση του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους εγκρίθηκε η προκήρυξη για ακόμη μια θέση ιατρού, ειδικότητας ορθοπεδικού επικουρικού. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί για το Νοσοκομείο Πύργου ανέρχεται στους οχτώ για νευραλγικές θέσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, για την συγκεκριμένη προκήρυξη υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου όσο και από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, με τον κ. Θεμιστοκλέους να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα των ελλείψεων και να προωθεί τις απαραίτητες διαδικασίες.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι οι πρώτες προκηρύξεις για γιατρούς, μετά τον πρόσφατο χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου ως «Άγονου Α», γεγονός που δίνει ελπίδα ότι η έκβαση αυτών θα είναι θετική και θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων.

  • Νοσοκομείο Πύργου: “Fast track” διαδικασίες για την προκήρυξη πέντε θέσεων ιατρών ΕΣΥ
    Νοσοκομείο Πύργου: “Fast track” διαδικασίες για την προκήρυξη πέντε θέσεων ιατρών ΕΣΥ

    Εγκρίθηκε το αίτημα - Στο «αέρα» η προκήρυξη

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με πολύ γρήγορες διαδικασίες προχώρησε το Υπουργείο Υγείας στην δημοσίευση της προκήρυξης πέντε οργανικών θέσεων ιατρών του ΕΣΥ για το Νοσοκομείο Πύργου, ειδικοτήτων Παθολογίας και Καρδιολογίας. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας είχε αποστείλει το σχετικό αίτημα στην 6η ΥΠΕ και χθες βγήκε στον «αέρα» η προκήρυξη.

    Οι θέσεις, που προκηρύχθηκαν είναι η πρώτες μετά την ένταξη του Νοσοκομείου στη ζώνη χαρακτηρισμού «Άγονο τύπου Α» και αφορά τις εξής ειδικότητες:

    • μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Β΄.
    • μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Α΄
    • μιας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας στο βαθμό του Διευθυντή
    • μιας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Β΄, και
    • μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Χειρουργικής ή Νεφρολογίας ή Χειρουργικής Θώρακος ή Νευρολογίας ή Νευροχειρουργικής για τη ΜΕΘ στο βαθμό του Επιμελητή Β΄.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως έχει αναφέρει στο ilialive.gr ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπύρος Πολίτης, το Υπουργείο Υγείας σκοπεύει μέχρι το τέλος του έτους να βγάζει διαρκώς προσκλήσεις για κενές οργανικές θέσεις. Κάτι που θα επωφεληθεί η διοίκηση, αποστέλλοντας αιτήματα και για άλλες ειδικότητες που έχει ανάγκη στελέχωσης η Μονάδα.

  • Νοσοκομείο Πύργου: Σε αναζήτηση συνεργασίας με ιδιώτες χειρουργούς και παθολόγους
    Νοσοκομείο Πύργου: Σε αναζήτηση συνεργασίας με ιδιώτες χειρουργούς και παθολόγους

    Παράλληλα «τρέχουν» προκηρύξεις

    Με στόχο την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου για την αντιμετώπιση των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, η διοίκηση προχωρά σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για έναρξη συνεργασίας με ιδιώτες γιατρούς ειδικότητας χειρουργικής και παθολογίας, παράλληλα με τις προκηρύξεις που ήδη «τρέχουν» αλλά και τις επόμενες που πρόκειται να βγουν το αμέσως προσεχές διάστημα μέχρι και το τέλος του έτους για διάφορες ειδικότητες.

    Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για δύο χειρουργούς, και έναν παθολόγο, με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών. Η συνεργασία με τον έναν ιδιώτη χειρουργό και τον παθολόγο, αφορά σε παροχή υπηρεσιών στο τακτικό ωράριο των Νοσοκομειακών Ιατρών και συμμετοχή στο πρόγραμμα εφημεριών, ενώ ο δεύτερος χειρουργός αναζητείται μόνο για διενέργεια εφημεριών.

  • Νοσοκομείο Πύργου: Ετοιμάζεται προκήρυξη για παθολόγους και καρδιολόγους
    Νοσοκομείο Πύργου: Ετοιμάζεται προκήρυξη για παθολόγους και καρδιολόγους

    Κατέθεσε αίτημα ο Διοικητής Σπ. Πολίτης για πέντε θέσεις

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Άμεσες είναι οι ενέργειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου Πύργου, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ένταξή του στη ζώνη χαρακτηρισμού «Άγονο τύπου Α». Με νέα δεδομένα πλέον, ελκυστικά κίνητρα για τους γιατρούς, και με αίτημα προς την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, ζητά την έγκριση προκήρυξης πέντε κενών οργανικών θέσεων σε νευραλγικές ειδικότητες όπως η Παθολογία και η Καρδιολογία.

    Το αίτημά θα διαβιβαστεί από την 6η ΥΠΕ προς το Υπουργείο Υγείας, και σύμφωνα με πληροφορίες η προκήρυξη των θέσεων αναμένεται να βγει στον «αέρα» μέσα στις επόμενες 10-15 ημέρες. Συγκεκριμένα ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας-ΝΜ Πύργου Σπύρος Πολίτης , με αίτημά του προς την 6η ΥΠΕ ζητά την έγκριση προκήρυξης των παρακάτω κενών οργανικών θέσεων ιατρών ΕΣΥ με σκοπό την προσέλκυση υποψηφίων:

    - μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Β΄.
    - μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Α΄
    - μιας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας στο βαθμό του Διευθυντή
    - μιας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Β΄, και
    - μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Χειρουργικής ή Νεφρολογίας ή Χειρουργικής Θώρακος ή Νευρολογίας ή Νευροχειρουργικής για τη ΜΕΘ στο βαθμό του Επιμελητή Β΄.

    Ακολουθούν και άλλες προκηρύξεις

    «Με το που βγήκε το νομοσχέδιο και είχαμε τον χρονικό ορίζοντα μπροστά μας για τις προκηρύξεις , το πράξαμε αμέσως για να δοκιμάσουμε και τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει πλέον ο χαρακτηρισμός «Άγονο τύπου Α» με τα κίνητρα που δίνονται σε γιατρούς» δηλώνει στο ilialive.gr ο κ. Πολίτης. «Όπως έχουμε πληροφορηθεί, το Υπουργείο Υγείας σκοπεύει μέχρι το τέλος του έτους να βγάζει διαρκώς προσκλήσεις για κενές οργανικές θέσεις. Εμείς, εκτός από τις συγκεκριμένες θέσεις που ζητήσαμε τώρα, θα επαναλάβουμε τα αιτήματά μας και για διάφορες άλλες ειδικότητες. Διεκδικούμε, να επανδρωθεί το Νοσοκομείο Πύργου, με ιατρικό προσωπικό με κάθε τρόπο. Όπως διεκδικήσαμε και πετύχαμε μετά από τόσα χρόνια την ένταξή του ως «άγονο τύπου Α», πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με την ελπίδα να αποδώσει τα αναμενόμενα».

    Ο κ. Πολίτης τονίζει, για άλλη μια φορά, τις τεράστιες ανάγκες της Ιατρικής Υπηρεσίας της Ν.Μ. Πύργου λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Όπως σημειώνει, στο Νοσοκομείο του Πύργου προβλέπονται επτά οργανικές θέσεις ιατρών ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογίας από τις οποίες η μια είναι δεσμευμένη λόγω υποβολής αιτήματος μετάθεσης ιατρού ΕΣΥ από νοσοκομείο της Πάτρας στη Ν.Μ. Πύργου και οι υπόλοιπες έξι παραμένουν κενές. Για την ΜΕΘ προβλέπονται επτά οργανικές θέσεις εκ των οποίων οι δύο είναι καλυμμένες από ιατρούς ΕΒ΄ ειδικότητας Αναισθησιολογίας και οι υπόλοιπες πέντε παραμένουν κενές. Για την ειδικότητα της Καρδιολογίας προβλέπονται έξι θέσεις εκ των οποίων οι δυο είναι καλυμμένες και οι υπόλοιπες τέσσερις παραμένουν κενές.

  • Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη στο μέτωπο της πυρκαγιάς (photos & video) (upd)
    Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη στο μέτωπο της πυρκαγιάς (photos & video) (upd)

    Ένας πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔΕ τραυματίστηκε σοβαρά σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή ανάμεσα σε Μπουμπούνα και Χάβαρι.

    Στο σημείο σπεύδουν συνάδελφοί του καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

    Νεότερη ενημέρωση

    Ο τραυματισμένος πυροσβέστης μεταφέρεται απευθείας με ελικόπτερο από το σημείο του ατυχήματος στο Νοσοκομείο του Πύργου για την αντιμετώπιση των τραυμάτων του.

    Νεότερη ενημέρωση

    Ο πυροσβέστης έχει υποστεί συντριπτικο κάταγμα τρίτου βαθμού στο πόδι κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

    Δείτε το video και φωτογραφία από την μεταφορά του στο Γ.Ν. Πύργου

    pyrosvestis atyxima. 1

    Περισσότερα σε λίγο...

  • Νοσοκομείο Πύργου: Πρόσω ολοταχώς για απογευματινά χειρουργεία στην ορθοπεδική κλινική
    Νοσοκομείο Πύργου: Πρόσω ολοταχώς για απογευματινά χειρουργεία στην ορθοπεδική κλινική

    Σπ. Πολίτης «Στόχος μας να ελαχιστοποιηθεί η αναμονή των επεμβάσεων»

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Η έναρξη των απογευματινών χειρουργείων προγραμματίζεται το αμέσως προσεχές διάστημα στο Νοσοκομείο του Πύργου. Αν και η πρεμιέρα τους έχει ξεκινήσει στα μεγάλα αστικά κέντρα από τον περασμένο Μάρτιο, η Νοσηλευτική Μονάδα της Ηλειακής πρωτεύουσας δεν ήταν έτοιμη να υλοποιήσει απογευματινά χειρουργεία. Ωστόσο η στελέχωση της Ορθοπεδικής Κλινικής με την έλευση νέων γιατρών, είτε του ΕΣΥ είτε με δελτίο παροχής υπηρεσιών, δίνει τη δυνατότητα για επιπλέον χειρουργικές επεμβάσεις. Και το πιο σημαντικό, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα θα είναι δωρεάν για τους ασθενείς, καθώς τα έξοδα καλύπτονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    «Στις αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία στην Ορθοπεδική Κλινική, και εκτιμούμε ότι αυτό θα συμβάλλει ουσιαστικά στο χρόνο αναμονής των τακτικών χειρουργείων, που σήμερα στην συγκεκριμένη κλινική ανέρχεται στους τέσσερις μήνες, ενώ στη γενική χειρουργική η αναμονή είναι λιγότερο από μήνας» δηλώνει στο ilialive.gr ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπύρος Πολίτης. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σήμερα η Ορθοπεδική διαθέτει τρεις ιατρούς του ΕΣΥ, έναν ιδιώτη με καθεστώς δελτίου παροχής υπηρεσιών, ενώ αναμένεται ακόμη ένας Ορθοπεδικός τον Νοέμβριο. Ενίσχυση που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση και προγραμματισμό των απογευματινών ιατρείων.

    Όσο για το κόστος; «Τα απογευματινά ιατρεία, από τον Οκτώβριο εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, οπότε δεν χρεώνεται ο ασθενής» διευκρινίζει ο κ. Πολίτης.

    Τέλος, αν και δεν προβλέπεται άμεσα η έναρξη απογευματινών χειρουργείων στην Χειρουργική Κλινική, ωστόσο η έλευση νέας ιατρού τον επόμενο μήνα θα θέσει εκ νέου το θέμα υπό εξέταση.

    Φωτογραφία αρχείου: Freepik/stefamerpik

  • Νοσοκομείο Πύργου: Υπογράφηκαν και ξεκινούν έργα ανακαίνισης
    Νοσοκομείο Πύργου: Υπογράφηκαν και ξεκινούν έργα ανακαίνισης

    Στην Ψυχιατρική κλινική και την πρόσοψη

    Εν μέσω της ΔΕΘ, και στο περίπτερο του ΤΑΙΠΕΔ υπεγράφη-μεταξύ άλλων- η σύμβαση για έργα ανακαίνισης στο Γ.Ν. Ηλείας, μεταξύ του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ηλία Θεοδωρόπουλο, του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη και εκπροσώπων των ανάδοχων εταιρειών.

    Οι εργασίες αφορούν στο Νοσοκομείο του Πύργου και συγκεκριμένα στη στεγανοποίηση της στέγης στην Ψυχιατρική Κλινική καθώς και την ανακατασκευή μέρος της πρόσοψης του Νοσοκομείου.

    Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ολοκληρωθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου και έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία, καθιστώντας τη Μονάδα, την πρώτη ενεργειακά αναβαθμισμένη στα όρια της Δυτικής Ελλάδας.

  • Γ.Ν Ηλείας: Εν αναμονή επίσημου χαρακτηρισμού «Άγονου τύπου Α»
    Γ.Ν Ηλείας: Εν αναμονή επίσημου χαρακτηρισμού «Άγονου τύπου Α»

    Τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η ΚΥΑ

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα χαρακτηρίζει το ΓΝ Νοσοκομείο Ηλείας «Άγονο τύπου Α», όπως και τα νέα κίνητρα που δίνονται στους ιατρούς για τις άγονες περιοχές. Μια πολυαναμενόμενη απόφαση, που δρομολογεί την θετική εξέλιξη μεγαλύτερου αριθμού ιατρών και την βελτίωση της λειτουργίας των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

    Όπως δήλωσε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο Υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, στόχος του υπουργείου είναι η ΚΥΑ για τα κίνητρα για τις άγονες περιοχές, όπου σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες εντάσσεται και η απόφαση χαρακτηρισμού του ΓΝ Ηλείας, να βγει το επόμενο δεκαήμερο. Ανάμεσα στα κίνητρα που θα δίνονται σε ιατρούς οι οποίοι θα επιλέγουν μια άγονη περιοχή, είναι 7.200 ευρώ επιπλέον στο μισθό του, επιπλέον χρήματα στην εφημερία, δωρεάν κατοικία από τον δήμο και άλλα.

    Να σημειωθεί ότι η διεκδίκηση χαρακτηρισμού του ΓΝ Ηλείας ως Άγονο τύπου Α έχει ξεκινήσει από τα προηγούμενα χρόνια και εντάθηκε τους τελευταίους μήνες τόσο από την Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας όσο και από τον πολιτικό χώρο του νομού, με τον υφυπουργό Ανδρέα Νικολακόπουλο να ανακοινώνει επίσημα αυτή την εξέλιξη σχετικά πρόσφατα. Μετά από σύσκεψη που είχε με την ηγεσία του υπ. Υγείας όπου ετέθησαν όλα τα δεδομένα και τα επικαιροποιημένα στοιχεία που έδειξαν επί της ουσίας την ανάγκη στελέχωσής του Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό, γνωστοποιήθηκε η πρόθεση χαρακτηρισμού από τη ζώνη «Άγονου Β» στη ζώνη «Άγονου Τύπου Α» με ότι συνεπάγεται αυτό στην προσπάθεια της αναβάθμισής του.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο