Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 17:33

Δήμος Ζαχάρως: Η διαδικασία διανομής τροφίμων αποκλειστικά για δικαιούχους ΤΕΒΑ, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 07/06

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο Δήμος Ζαχάρως, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ηλείας, ενημερώνει τους ωφελούμενους στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», το οποίο χρηματοδοτείται από το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας ότι η διαδικασία διανομής τροφίμων, (Κρέας Βόειο και χοιρινό, τυρί Φέτα ΠΟΠ, γραβιέρα ΠΟΠ, τυρί ημίσκληρο, Ρύζι, Ελαιόλαδο, Κριθαράκι, μακαρόνια, Φακές, Φασόλια, Αλάτι, Κομπόστα Ροδάκινου, Ρεβίθια, Τόνος Κονσέρβα, Μέλι, Μαρμελάδα, Ακτινίδια, Μήλα, Πορτοκάλια, Μπανάνες), και Β.Υ.Σ. (Σαμπουάν, Χλωρίνη Αρωματική και Κρεμοσάπουνο), αποκλειστικά για δικαιούχους ΤΕΒΑ, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 07/06/2023 και ώρες 09:30 έως 13:30 στην κεντρική αποθήκη του δήμου Ζαχάρως έναντι Γυμνασίου- Λυκείου.

Διαδικασία Διανομής:

  • Οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέρχονται στον χώρο διανομής, την ημερομηνία και την ώρα που θα αναγράφεται στο γραπτό μήνυμα (SMS) που τους έχει αποσταλεί.
  • Ο κάθε δικαιούχος θα πρέπει να έχει μαζί του επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει το Α.Μ.Κ.Α. ή το ΑΦΜ του όπως ορίζει το πρόγραμμα καθώς και την αστυνομική του ταυτότητα.
  • Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει στο σημείο διανομής, τα προϊόντα θα παραληφθούν από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση του δικαιούχου θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής.
  • Λόγω του ότι τα τρόφιμα τα οποία θα παραληφθούν έχουν βάρος περίπου τα 33,5 Kgr ανά άτομο παρακαλούνται οι ωφελούμενοι να προσέλθουν με αυτοκίνητο καθώς η διαδικασία θα γίνει με την μέθοδο drive- through (δεν απαιτείται η αποβίβαση του ωφελούμενου καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας διανομής – Είσοδος στο χώρο, ταυτοποίηση, φόρτωση και έξοδος).

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 18:48

Σχετικά Άρθρα

  • Δήμος Ζαχάρως: Τιμή στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 από την μαθητική Κοινότητα
    Δήμος Ζαχάρως: Τιμή στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 από την μαθητική Κοινότητα

    Με την κατάθεση των στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων από τους μαθητές των σχολείων της Ζαχάρως, της Φιγαλείας, του Κακοβάτου και του Γιαννιτσοχωρίου, ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο του Ηρωικού «όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Δήμο Ζαχάρως.

    Το πρωί της Παρασκευής 25ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο στολισμένο Μνημείο των Ηρώων.

    Το πρόγραμμα του εορτασμού της «28ης Οκτωβρίου 1940» περιλάμβανε επετειακές εκδηλώσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες εκπαίδευσης, ενώ αργότερα έγινε η κατάθεση των στεφάνων και η προσφερόμενη τιμή στους Ήρωες του Έπους του 40, από τους μαθητές των σχολικών μονάδων της περιοχής. Η εκδηλώσεις έκλεισαν με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

    Το παρόν έδωσαν, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Τερζής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γεώργιος Τριγάζης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Ιωάννης Μπάμης, η Δημοτική σύμβουλος Δήμητρα Σκαλτσά, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζαχάρως Παναγιώτης Γκόγκας, οι Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και φορέων. Οι επετειακές εκδηλώσεις, σε όλο το Δήμο, θα κορυφωθούν την Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, με τις μαθητικές Παρελάσεις.

    dimos zax 28i mathites 2

    dimos zax 28i mathites 3

    dimos zax 28i mathites 4

    dimos zax 28i mathites 5

    dimos zax 28i mathites 6

    dimos zax 28i mathites 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Ζαχάρως: Εκδήλωση Πρόληψης, Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού
    Δήμος Ζαχάρως: Εκδήλωση Πρόληψης, Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού

    Ο Δήμος Ζαχάρως, μέσω του Κέντρου Κοινότητας και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», πραγματοποίησε την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο, κοινωνική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Ιατρός –Ακτινοδιαγνώστρια, κα Μαρία Αγαλιανού.

    Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ζαχάρως, κ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, αναφέροντας: «Ο Οκτώβριος είναι διεθνώς αφιερωμένος στην πρόληψη και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού. Ο καρκίνος αποτελεί σοβαρή απειλή της εποχής μας, όμως οι ιατρικές εξελίξεις και η ενημέρωση προσφέρουν σημαντικά εργαλεία για την αντιμετώπισή του. Ο Δήμος Ζαχάρως δίνει προτεραιότητα σε δράσεις που προάγουν την πρόληψη, όπως ενημερωτικές εκδηλώσεις και προληπτικούς ελέγχους, μεταξύ των οποίων και τα μηνιαία τεστ ΠΑΠ. Το 2025, προγραμματίζεται, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, ευρεία προληπτική δράση με ενημέρωση και δωρεάν μαστογραφία για όλες τις γυναίκες του Δήμου μας. Οι κοινωνικές μας υπηρεσίες υποστηρίζουν έμπρακτα τους πολίτες. Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους. Ο άνθρωπος με ελπίδα είναι ανίκητος».

    Η κα Αγαλιανού επικεντρώθηκε στη σημασία της πρόληψης και της ενημέρωσης, σημειώνοντας: «Αυτά είναι η αρχή των πάντων. Ενημερώσου. Πρόλαβε. Αντιμετώπισε. Η πρόληψη είναι το μεγαλύτερο όπλο».

    Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζαχάρως είναι συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027». Στελεχώνεται από δύο Κοινωνικές Λειτουργούς, τις κυρίες Μαρία Καστρινού και Θεανώ Πανουτσοπούλου, καθώς και την Ψυχολόγο, κα Έλενα Στρουμπάκου. Βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» και την Κοινωνική Λειτουργό, κα Αλεξάνδρα Θεοφιλοπούλου.

    Όσες κυρίες νοσούν, καθώς και οι οικείοι τους, μπορούν να απευθύνονται στις παραπάνω υπηρεσίες για ψυχοκοινωνική υποστήριξη και βοήθεια στην υποβολή αιτήσεων για παροχή οικονομικής στήριξης λόγω της πάθησής τους.

    Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η Κοινωνική Λειτουργός, κα Μαρία Καστρινού.

    Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος προσέφερε αναμνηστικό δώρο στην κα Αγαλιανού.

    dimos zaxaros kark mastou 24 2

    dimos zaxaros kark mastou 24 3

    dimos zaxaros kark mastou 24 4

    dimos zaxaros kark mastou 24 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μητρόπουλος: Ο Δήμος Ζαχάρως από τους πρώτους Δήμους που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΑΣΩΝ 2024»
    Μητρόπουλος: Ο Δήμος Ζαχάρως από τους πρώτους Δήμους που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΑΣΩΝ 2024»

    Κωνσταντίνος Μητρόπουλος: «Ο Δήμος Ζαχάρως, από τους πρώτους Δήμους που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΑΣΩΝ 2024» με το ποσό των 500.000€ - Ξεκινάμε άμεσα τα έργα για τη δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας περιμετρικά των οικισμών μας.»

    Υπεγράφη η σύμβαση για τη δημιουργία ζωνών πέριξ των οικισμών, εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας, για την πρόληψη εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών.

    Έργα για τη δημιουργία περιμετρικών ζωνών στους οικισμούς, εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας, για την πρόληψη εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών, μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΑΣΩΝ 2024» στον Άξονα Προτεραιότητας 6 (Α.Π. 6) «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΕ ΟΤΑ Α ́ ΒΑΘΜΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΑ ΔΑΣΗ», δρομολογήθηκαν με την υπογραφή τής σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Ζαχάρως, κου Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, και του εκπροσώπου τής αναδόχου εταιρείας, κου Ζαφείρη Ζαφειρόπουλου.

    dimos zax progr dasi 2

    Η ένταξη τού Δήμου Ζαχάρως στο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με την υπ’ αρ. 3164/14-6-2024 απόφαση του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου, κατοχυρώνοντας το ποσό των 500.000€.

    Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, κ. Μητρόπουλος, ανέφερε: «Με την υπογραφή της σύμβασης, ξεκινάμε άμεσα την εκτέλεση των εργασιών για την ενίσχυση της πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών στις δημοτικές μας κοινότητες. Οι εργασίες αφορούν τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, περιμετρικά των οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας, για την πρόληψη εκδήλωση πυρκαγιών. Θέλω να τονίσω ότι ο Δήμος Ζαχάρως αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο μέσο, για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, στοχεύοντας την ασφάλεια των δημοτών μας και των περιουσιών τους. Μάλιστα, ο Δήμος μας ήταν από τους πρώτους που υπέβαλαν το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, μέσω του Πράσινου Ταμείου, και που άμεσα κατέθεσαν τις σχετικές μελέτες, με αποτέλεσμα την ένταξή μας και την εξασφάλιση τού ποσού των 500.000€. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας σε όλα τα μέτωπα για την ανόρθωση της περιοχής μας».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αυγερινοπούλου: Αναφορά στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για την καταγραφή ζημιών λόγω ανομβρίας στην καλλιέργεια της ελιάς
    Αυγερινοπούλου: Αναφορά στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για την καταγραφή ζημιών λόγω ανομβρίας στην καλλιέργεια της ελιάς

    Αναφορά στην Βουλή κατέθεσε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην καλλιέργεια της ελιάς στην περιοχή του δήμου Ζαχάρως, εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα και της ανομβρίας. Η κ. Αυγερινοπούλου, καταθέτοντας μαζί με την αναφορά της την σχετική επιστολή του Δημάρχου Ζαχάρως, κ. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, τόνισε την ανάγκη άμεσης καταγραφής των ζημιών στην καλλιέργεια της ελιάς και της καταβολής αποζημιώσεων στους παραγωγούς που επλήγησαν από τις φετινές ακραίες καιρικές συνθήκες.

    Όπως υπογράμμισε η Βουλευτής στην αναφορά της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, παρότι η φετινή παραγωγή προμηνυόταν ιδιαίτερα αυξημένη και είχε δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες εσόδων στον αγροτικό κόσμο της Ηλείας, η πολύμηνη ανομβρία και κυρίως ο παρατεταμένος καύσωνας επηρέασαν την απόδοση του καρπού, με αποτέλεσμα να επικρατεί έντονος προβληματισμός, τόσο στην περιοχή της Ζαχάρως όσο και σε άλλες ελαιοπαραγωγικές περιοχές του νομού, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, όπου το πόρισμα είναι δύσκολο.

    Η κα. Αυγερινοπούλου επεσήμανε τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που θα έχει στην τοπική οικονομία η διαβλεπόμενη μειωμένη παραγωγή, ως συνέπεια της κλιματικής κρίσης και των απότομων καιρικών μεταβολών και ζήτησε το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προκλήθηκαν και την αποζημίωση των πληγέντων σε όλες τις περιοχές του νομού που παρουσιάζεται ανάλογο πρόβλημα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Ζαχάρως: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού
    Δήμος Ζαχάρως: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού
    Ο Οκτώβριος είναι παγκόσμιος μήνας, αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, με στόχο έχει να ενημερώσει και να ενθαρρύνει τις γυναίκες να προχωρήσουν σε προληπτικό έλεγχο, ώστε να προστατεύσουν την υγεία τους και να μειώσουν τις πιθανότητες σοβαρής νόσησης.
    Ο Δήμος Ζαχάρως με το Κέντρο Κοινότητας και την Βοήθεια στο Σπίτι, διοργανώνει δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 6:00μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζαχάρως με ομιλήτρια την κα. Αγαλιανού Μαρία - Ιατρός/Ακτινοδιαγνώστρια.
    "Η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία''
    dimos zax karkinos mastou 2
    (Δελτίο Τύπου)
  • Ο Δήμος Ζαχάρως στην εποχή της ηλεκτροκίνησης
    Ο Δήμος Ζαχάρως στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

    Στην υλοποίηση του σχεδίου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων προχωρά ο Δήμος Ζαχάρως.

    Με την ευέλικτη διαδικασία του φανερού πλειοδοτικού διαγωνισμού, ο Δήμος Ζαχάρως καλεί τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να υποβάλουν τις προσφορές τους για τη μίσθωση, έναντι ανταλλάγματος, των προβλεπόμενων από τα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) θέσεων για περίοδο διάρκειας εννέα (9) ετών.

    Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε τους όρους του διαγωνισμού, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοπρατηθούν οι προβλεπόμενες από τα Σ.Φ.Η.Ο. θέσεις και ο ανάδοχος θα αναλάβει να αδειοδοτήσει, να εγκαταστήσει και να θέσει σε λειτουργία, με ιδίες δαπάνες και μέσα, αντίστοιχους σταθμούς ηλεκτρικής φόρτισης. Μέσω της διαδικασίας αυτής, ο Δήμος Ζαχάρως θα λαμβάνει έσοδα, όπως ορίζει η διακήρυξη.

    Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, δήλωσε: «Ο Δήμος Ζαχάρως εισέρχεται με σχέδιο στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Καταθέσαμε ένα ολοκληρωμένο και έξυπνο δίκτυο σημείων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα είναι δημοσίως προσβάσιμα. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για την ανάπτυξη σχετικών υποδομών στο Δήμο μας. Τέτοιες παρεμβάσεις αποσκοπούν στην ισόρροπη ανάπτυξη, στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου μας».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ηλεία: «Πράσινο φως» από Φαρμάκη για έργα 3 εκ. ευρώ για αποκατάσταση πυρόπληκτων Δήμων
    Ηλεία : «Πράσινο φως» από Φαρμάκη για έργα 3 εκ. ευρώ για αποκατάσταση πυρόπληκτων Δήμων

    Αφορά ένταξη νέων έργων σε Πύργο, Ήλιδα Αρχ. Ολυμπία, και Ζαχάρω

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με έργα συνολικού προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ «προικίζεται» η Ηλεία με την έγκριση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την υποβολή προτάσεων ένταξης νέων έργων αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών. Οι προτάσεις που αφορούν στους δήμους Πύργου, Ήλιδας, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως, θα υποβληθούν στην ΣΑΕΠ 401 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2024.

    Πρόκειται για ολοκληρωμένες προτάσεις, με πλήρεις φακέλους μελετών και τα έργα στοχεύουν στην αποκατάσταση περιοχών μετά τις φωτιές του 2007 και του 2021.

    Στον Δήμο Ήλιδας

    Τη μερίδα του «λέοντος» παίρνει ο Δήμος Ήλιδας με κατάθεση πρότασης που ανέρχεται στο ποσό του 1,2 εκ ευρώ με έργα που στοχεύουν στη βελτίωση και την αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομές σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007. Συγκεκριμένα η μελέτη αφορά τμήματα κοινοτήτων της Δ.Ε. Πηνείας και της Δ.Ε. Αμαλιάδας, όπου η έλλειψη ομαλότητας της μορφολογίας του εδάφους σε συνδυασμό με την αδυναμία συγκράτησης των ομβρίων υδάτων λόγω απουσίας βλάστησης, έχουν προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα στην αγροτική οδοποιϊα της περιοχής. Επιπλέον δυσχεραίνεται η προσβασιμότητα των αγροτών/κτηνοτρόφων στις εγκαταστάσεις και τις εκμεταλλεύσεις τους.

    Στον Δήμο Πύργου

    Το ποσό της πρότασης που κατέθεσε ο Δήμος Πύργου ανέρχεται στις 554.120 ευρώ με το ποσό των 500.000 ευρώ να κατατίθεται για τη ΣΑΕΠ ενώ το υπόλοιπο θα διατεθεί από το ταμείο του Δήμου.

    Η μελέτη αφορά στη βελτίωση του οδικού δικτύου που βρίσκεται στις δημοτικές κοινότητες Πύργου, Κολιρίου, Γούμερου, και στο οδικό δίκτυο από το Λαντζόι προς τον συνοικισμό Αγίου Γεωργίου Λαντζοΐου. Όπως και στη βελτίωση του δικτύου αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων υφισταμένων οδών σε Πύργο και Κολίρι.

    Στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

    Η πρόταση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αφορά την αποκατάσταση υποδομών τοπικών κοινοτήτων και το ποσό αγγίζει τις 269.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, το προτεινόμενο έργο αφορά στην ανασυγκρότηση της περιοχής λόγω των ζημιών από τις πυρκαγιές του 2007 , με παρεμβάσεις στις κοινότητες: Πευκών, Κλαδέου, Κοσκινά, Σμίλας, Φλόκα, Στρεφίου, Μουριάς, Λούβρου, Πέρσαινας, Φολόης, Καμένας και Αρχαίας Ολυμπίας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρεμβάσεις του προτεινόμενου έργου αποσκοπούν στην άρση της απομόνωσης των πυρόπληκτων περιοχών και στη βελτίωση και αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών του αγροτικού και δημοτικού οδικού δικτύου, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την προσβασιμότητα στις αγροτοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, τις μεταφορές προϊόντων καθώς και τη διευκόλυνση των μετακινήσεων μεταξύ των κοινοτήτων.

    Στον Δήμο Ζαχάρως

    Πρόταση για ασφαλτοστρώσεις αγροτικών και δημοτικών οδών ύψους 984.000 ευρώ κατέθεσε ο Δήμος Ζαχάρως καθώς και τη βελτίωση δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων. Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται να γίνουν παρεμβάσεις στις κοινότητες Ζαχάρως, Νέας Φιγαλείας, Ανηλίου, Ξηροχωρίου, Σχίνων, Γιαννιτσοχωρίου και Μηλέας.

    Επισημαίνεται, ότι οι προτεινόμενες παρεμβάσεις του έργου αποσκοπούν στη βελτίωση και λειτουργικότητα του οδικού δικτύου του Δήμου Ζαχάρως, ώστε να είναι πιο ασφαλείς και άνετες να διευκολύνεται η πρόσβαση στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και οικιστικές περιοχές του Δήμου, ενισχύοντας τη βιωσιμότητά τους, με σεβασμό στο περιβάλλον και τις αρχές της κυκλικής πράσινης ανάπτυξης. Η βελτίωση της προσβασιμότητας αναμένεται να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, έτσι ώστε τόσο η καλλιέργεια όσο και η συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων να ενισχύσουν τον αγροτικό πληθυσμό.

  • Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου
    Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

    Ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ανακοινώνει ότι από τη Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 θα ξεκινήσει η διανομή των προϊόντων στους ωφελούμενους του προγράμματος «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο».

    Η διανομή πραγματοποιείται στα Κρέστενα, στο ισόγειο του καινούριου Δημαρχείου (όπισθεν κτιρίου), Ανατολική Πλατεία Ειρήνης (Παπαπολυχρονίου), από τη Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 έως την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, συγκεκριμένες ώρες, ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού με τους δικαιούχους. Για τους ωφελούμενους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και αδυνατούν να μετακινηθούν, ο Δήμος μας έχει μεριμνήσει και προβαίνει σε κατ’ οίκον διανομή.

    Τα προϊόντα που διανέμονται προέρχονται από αφιλοκερδείς δωρεές και χορηγίες τόσο των πολιτών του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, όσο και επιχειρήσεων/καταστημάτων που στηρίζουν τη δράση των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης Φτώχειας του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

    Για την παραλαβή των προϊόντων οι ωφελούμενοι είναι αναγκαίο να προσκομίσουν τον ΑΜΚΑ τους. Τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνουν και τα μέλη της οικογένειας των δικαιούχων, με εξουσιοδότηση ή με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο. Οι δικαιούχοι της διανομής είναι οι δικαιούχοι που εμπίπτουν στα εισοδηματικά, περιουσιακά, κοινωνικά και άλλα κριτήρια.

    Για κάθε διευκρίνιση και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στο τηλέφωνο 2625023888.

    Αρμόδια υπάλληλος: Σταυρούλα Νικολοπούλου.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο