Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 08:14

Άνοιξαν για το κοινό τα ιαματικά λουτρά Καϊάφα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τα ονομαστά λουτρά από την αρχαιότητα που περιλαμβάνουν δύο πηγές, των Ανιγρίδων Νυμφών και του Γερανίου ή των Ατλαντίδων Νυμφών ή αλλιώς γνωστά και ως ιαματικές πηγές Καϊάφα ξεκίνησαν και φέτος την λειτουργία τους ύστερα από την σχετική ανακοίνωση της ΕΤΑΔ.

Το υδροθεραπευτήριο πρόκειται να λειτουργεί καθημερινά από την 1η Ιουλίου έως την 30η Σεπτεμβρίου 2023 συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και αργιών από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Το ταμείο θα κλείνει στις 4:15μμ ενώ όποιος επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες μπορεί να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2625031710 2625031709 2625031707 καθώς και στο email: [email protected]

Θεραπευτικές Ιδιότητες των Λουτρών Καϊάφα :

Ο χώρος ανακαινίσθηκε το 2008 και διαθέτει εκτός από τους κοινόχρηστους, χώρους υποδοχής και αναμονής πελατών, ιατρείο, ατομικούς λουτήρες 13 και μία εξωτερική πισίνα.

Η πηγή των Ανιγρίδων Νυμφών, είναι υδροχλωριονατριούχος με ελεύθερο υδρόθειο σε σημαντική ποσότητα. Η σπηλιά (πηγή) είναι χωρισμένη σε δύο τμήματα, τη «μεγάλη» και τη «μικρή». Στη μεγάλη η θερμοκρασία κυμαίνεται από 32ο – 35ο C ενώ στη μικρή από 29ο – 34ο C.

Το νερό αναβλύζει από το έδαφος αλλού ζεστό και αλλού κρύο και αναμειγνύεται δημιουργώντας ένα φυσικό χαμάμ και ενδείκνυται για τις παρακάτω παθήσεις :

Παθήσεις που αφορούν το μυοσκελετικό σύστημα (οσφυαλγία, υσχυαλγία, οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, αυχενικό σύνδρομο, σπονδυλοαρθρίτιδα, ψωριακή ρευματοπάθεια γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις.

Σε απόσταση 200 μ. περίπου, βρίσκεται η ιαματική πηγή του Γερανιού, με νερό ιδανικό για ποσιθεραπεία.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 13:37

Σχετικά Άρθρα

  • ΕΤΑΔ: Η άγνωστη δικογραφία για τη μαφία
    ΕΤΑΔ: Η άγνωστη δικογραφία για τη μαφία

    Τα κυκλώματα που τρομοκρατούσαν τους υπαλλήλους της ΕΤΑΔ, το εσωτερικό πόρισμα και η επιστολή για τις παράνομες μεθοδεύσεις

    Διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων (ΕΤΑΔ) επεδίωκαν να προσληφθούν παράλληλα ως υπεύθυνοι… δεξιώσεων σε εταιρείες εκδηλώσεων που υπενοικίαζαν ακίνητα του Δημοσίου προκειμένου να διευκολυνθούν μίζες και παράνομες μεθοδεύσεις.

    Τα ίδια διευθυντικά στελέχη συνεργάζονταν με ιδιώτες – μερικοί από τους οποίους είχαν συλληφθεί… 49 φορές στο παρελθόν για κλοπές, διαρρήξεις, σωματικές βλάβες, κατοχή ναρκωτικών κ.λπ. – προκειμένου να εκμεταλλεύονται για προσωπικό όφελος κρατικά ακίνητα.

    Οι εν λόγω επίορκοι υπάλληλοι εκχωρούσαν δημόσια ακίνητα σε ημετέρους ή σε άτομα που τους έδιναν «ιδιωτικά» μεγάλα χρηματικά ποσά

    Οι ίδιοι και οι ιδιώτες συνεργοί τους, όταν συναντούσαν εμπόδια στις παράνομες μεθοδεύσεις τους από έντιμους συναδέλφους τους, προχωρούσαν σε ξυλοδαρμούς, εμπρησμούς ΙΧ αλλά και σε αποστολές σφαιρών στα σπίτια τους με απειλητικές αναφορές. «Είναι η τελευταία φορά που γιορτάζεις το όνομά σου, χρόνια πολλά, περίμενε το δώρο μου από κοντά» έγραφαν τα μέλη του κυκλώματος σε ένα από αυτά τα μηνύματα.

    Παράνομες μεθοδεύσεις

    Τα εντυπωσιακά αυτά στοιχεία περιέχονται στη δικογραφία που παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ» για τη μαφία της ΕΤΑΔ που αναδείχθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής κατόπιν του ξυλοδαρμού, στις αρχές Ιουνίου, στην οδό Σωρού στο Μαρούσι, ενός 47χρονου υπευθύνου βραχυχρόνιων μισθώσεων της ΕΤΑΔ.

    Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι δράστης ήταν ένας 19χρονος που σχετίζεται με ιδιώτες που είχαν υπενοικιάσει χώρο πάρκινγκ από την ΕΤΑΔ σε ολυμπιακές εγκαταστάσεις και είχαν επαφές με επίορκους υπαλλήλους της εν λόγω Εταιρείας.

    Εις βάρος του συλληφθέντος είχαν σχηματισθεί 33 δικογραφίες μέσα σε πέντε χρόνια για κλοπές, σωματικές βλάβες, απόπειρες αρπαγής ανηλίκου και για ενδοοικογενειακή βία. Το θύμα της επίθεσης – με σφυρί – στην κατάθεσή του ανέφερε ότι η επίθεση είναι πιθανό να σχετίζεται με την ενασχόλησή του με τρεις υποθέσεις μισθώσεων – σε ακίνητο της Ζακύνθου, σε πάρκινγκ του Παλαιού Φαλήρου και του Αμαρουσίου – για τις οποίες είχαν παρουσιαστεί προβλήματα σχετικά με την απόδοσή τους μετά τη λήξη της μίσθωσής τους.

    Τα στελέχη της Δίωξης Εκβιαστών εισήλθαν στα άδυτα της ΕΤΑΔ και εστίασαν το ενδιαφέρον τους σε επιστολή που άφησε άγνωστος στις 27 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος, αλλά και σε προηγηθέν πόρισμα διεθνούς εταιρείας ορκωτών λογιστών που είχε εξετάσει τα πεπραγμένα στο εσωτερικό της ΕΤΑΔ. Οπως μνημονεύεται σε έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., «το Τμήμα Βραχυχρόνιων Μισθώσεων είναι αρμόδιο για παραχωρήσεις ακινήτων του Δημοσίου για σύντομο χρονικό διάστημα (μικρότερο του ενός έτους) που αφορούν συνήθως ολιγοήμερες εκδηλώσεις. Ομως, λόγω των μικρών χρονικών περιθωρίων, η έγκριση της μίσθωσης γίνεται χωρίς διαγωνισμό αλλά με συμφωνία μισθωτή – ΕΤΑΔ, χωρίς αυστηρό πλαίσιο».

    Εσωτερική έρευνα

    Η εσωτερική έρευνα του διεθνούς ελεγκτικού οίκου, που ολοκληρώθηκε με πόρισμα που συντάχθηκε στις 22 Μαρτίου, ξεκίνησε κατόπιν καταγγελιών ιδιωτών για παράνομες ενέργειες δύο απομακρυνθέντων στελεχών της ΕΤΑΔ, ανάμεσά τους και μια γυναίκα με διευθυντική θέση. Οι εν λόγω επίορκοι υπάλληλοι εκχωρούσαν δημόσια ακίνητα σε ημετέρους ή σε άτομα που τους έδιναν «ιδιωτικά» μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσλάμβαναν με αμοιβή στις εταιρείες τους.

    Στο πόρισμα σημειώνεται, επίσης, ότι «κατά τον έλεγχο για τα έτη 2022-2023 εντοπίστηκαν επτά εκδηλώσεις στο Διαδίκτυο που σημειώθηκαν σε ολυμπιακό ακίνητο στο Φάληρο για τις οποίες δεν είχαν εκδοθεί τιμολόγια και δεν έχουν εισπραχθεί έσοδα από την ΕΤΑΔ. Ακόμη, υπάρχει λίστα 16 εκδηλώσεων για τις οποίες έχουν βρεθεί εγκρίσεις, έχουν λάβει χώρα, αλλά δεν έχουν τιμολογηθεί, με συνολικό ύψος μη τιμολογηθέντος ποσού 248.000 ευρώ, ενώ 13 εκδηλώσεις στον ίδιο χώρο δεν είχαν έγκριση με συνολικές απώλειες 445.000 ευρώ».

    Στην επιστολή που αφέθηκε στην Πλατεία Συντάγματος αναφερόταν χαρακτηριστικά: «Ο Τομέας Βραχυχρόνιων Μισθώσεων λειτουργεί με αδιαφάνεια, εκμισθώνει χώρους και εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα για δραστηριότητες (φουσκωτά παιχνίδια, καφέ, λούνα παρκ, εκθέσεις, πάρκινγκ) χωρίς να δηλώνει πολλές από τις μισθώσεις ή με ιδιαίτερα χαμηλά μισθώματα. Η έλλειψη ελέγχου αποθράσυνε τους υπαλλήλους του Τομέα και έφεραν την ΕΤΑΔ στο ‘μάτι του κυκλώνα’. Οι καταγγελίες που έχουν γίνει σε Μαξίμου και υπουργεία είναι γνωστές.

    »Η κατάσταση, όμως, εκτροχιάστηκε όταν αρκετοί υπάλληλοι της ΕΤΑΔ εκβιάστηκαν από τα κυκλώματα λόγω της επαγγελματικής ανάμειξής τους σε θέματα βραχυχρόνιων μισθώσεων. Ενα διευθυντικό στέλεχος που εξέφρασε αντιρρήσεις για χαμηλό μίσθωμα σε χώρο στο Φάληρο εκβιάστηκε με εμπρησμό ΙΧ. Ο επιστάτης του Φαλήρου που ενημέρωσε ότι η σύμβαση του πάρκινγκ (σ.σ.: με τους ‘φίλους’ των ύποπτων υπαλλήλων) έχει λήξει δέχθηκε εμπρησμό στη μηχανή του και κλοπή του ΙΧ του. Ο νέος προϊστάμενος των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων ήταν αυτός που χτυπήθηκε πρόσφατα στο Μαρούσι. Η πλειονότητα των υπαλλήλων έχει τρομοκρατηθεί από το σκοτεινό κύκλωμα που λειτουργεί εντός και εκτός ΕΤΑΔ».

    Εξάλλου, στον φάκελο που σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνονται και επιχειρηματίες που προχωρούσαν στις σχετικές συνεννοήσεις. Ενας εξ αυτών, μάλιστα, κατέθεσε ότι οι ύποπτοι του έστελναν παραποιημένα έγγραφα που προσομοίαζαν με αποφάσεις του ΕΤΑΔ για να του αποσπούν χρήματα, ενώ ένας άλλος σημείωσε ότι «τα μέλη του κυκλώματος τον πίεζαν για να τους δίνει χρήματα για να μην κάνουν ζημιά στο μαγαζί του».

    Premium έκδοση «Τα ΝΕΑ»

  • ΕΤΑΔ: Ματαίωσε το διαγωνισμό για την παραχώρηση του θαλασσίου σκι, ... "λόγω νεότερων δεδομένων για την αξιοποίηση του"
    ΕΤΑΔ: Ματαίωσε το διαγωνισμό για την παραχώρηση του θαλασσίου σκι, ...

    Άλλαξαν τα δεδομένα της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων θαλασσίου σκι στη λίμνη Καϊάφα και ματαιώθηκε ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε τον περασμένο Μάιο.

    Όπως γίνεται αντιληπτό τα "παγωμένα" έργα από τη μια και η εξέλιξη αυτή στην τουριστική αξιοποίηση του Καϊάφα, μόνο ανάπτυξη δεν φέρνουν σε ένα φιλέτο που οπουδήποτε αλλού στον κόσμο θα είναι αξιοποιηθεί στο μέγιστο.

    Τέτοιες εγκαταστάσεις, με μια μεγάλη λίμνη με τεράστιες δυνατότητες δίπλα στην θάλασσα με ένα βουνό δίπλα και πνιγμένη στο πράσινο σπανίζουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως...

    Ευτυχώς δηλαδή που λειτουργεί και το υδροθεραπευτήριο των Ιαματικών Λουτρών...

    Η ανακοίνωση της ΕΤΑΔ

    Στην ανακοίνωση που υπογράφει η Διευθύνουσα Σύμβουλος Ηρώ Χατζηγεωργίου αναφέρονται τα εξής:

    "Η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. λόγω νεότερων δεδομένων σχεδιασμού και της βέλτιστης αξιοποίησης του ακινήτου στη Λίμνη Καϊάφα, αποφασίζει να ματαιώσει το διαγωνισμό που προκηρύχθηκε με την υπ’ αριθμ. 6088/15.05.2024 Προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού, για την εκμίσθωση ακινήτου στη Λίμνη Καϊάφα με δικαίωμα χρήσης του υδάτινου στοιχείου του διαύλου για τη διενέργεια μαθημάτων, προπονήσεων και αγώνων θαλάσσιου σκι".

  • Κάμπινγκ Κουρούτας: Η ΕΤΑΔ το άφησε ακαθάριστο - Άλλοι νόμοι για τους πολίτες, άλλοι για το δημόσιο
    Κάμπινγκ Κουρούτας: Η ΕΤΑΔ το άφησε ακαθάριστο - Άλλοι νόμοι για τους πολίτες, άλλοι για το δημόσιο

    Μια… ζούγκλα 25 στρεμμάτων στην καρδιά της Κουρούτας - Αγανάκτηση Δημάρχου Ήλιδας για την αδιαφορία της ΕΤΑΔ - Χριστοδουλόπουλος «Ακόμη περιμένουμε απάντηση για την παραχώρηση»

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου - Φωτογραφίες: Κώστας Ανδρουτσόπουλος

    Τη στιγμή που ο Δήμος Ήλιδας μετρά τις πληγές του από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά της περασμένης Παρασκευής και έχει ήδη κηρυχτεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, οι οδηγίες από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τον καθαρισμό των οικοπέδων είναι σαφής με «τσουχτερά» πρόστιμα να περιμένουν τους αδιάφορους ιδιοκτήτες, στην «καρδιά» της Κουρούτας χτυπά η αδιαφορία της ΕΤΑΔ. Η εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης του κάμπινγκ σε συνδυασμό με τον ακαθάριστο περιβάλλοντα χώρο δημιουργεί ένα τρομερό «κοκτέιλ» επικινδυνότητας μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου. Η Δημοτική Αρχή Ήλιδας έχει αιτηθεί να της παραχωρηθεί το κάμπινγκ της Κουρούτας για την αξιοποίησή του, αλλά η οριστική απάντηση ακόμη δεν έχει δοθεί, προκαλώντας την αγανάκτηση του Δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.

    «Το Κάμπινγκ της Κουρούτας είναι πλήρως εγκαταλελειμμένο και ένας από τους λόγους που θέλουμε να το πάρουμε είναι και για να το ευπρεπίσουμε. Να μην είναι πια αυτή η ζούγκλα. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία αυτή τη στιγμή να μπούμε μέσα. Την ευθύνη για τον καθαρισμό του χώρου την έχει η ΕΤΑΔ. Ακόμη και τώρα πιέζουμε τη Διοίκηση της ΕΤΑΔ για μια θετική απάντηση. Είχαν υποσχεθεί ότι θα μας το παραχωρήσουνε και ακόμη περιμένουμε», δηλώνει εμφανώς αγανακτισμένος για την εικόνα που επικρατεί στην περιοχή, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

    Η παραχώρηση του Κάμπινγκ στον Δήμο Ήλιδας ήταν μια διαδικασία που είχε κινήσει ο κ. Χριστοδουλόπουλος, απότ ην πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του. Ο χώρος ανήκει στην ΕΤΑΔ και παρά το γεγονός ότι έχει ήδη γίνει διαγωνισμός για παραχώρηση σε ιδιώτη και έχει αναδειχθεί πλειοδότης, ωστόσο μια σειρά προβλημάτων έχουν καθυστερήσει την υπογραφή της σύμβασης. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Ήλιδας, ζητά εδώ και καιρό την προσωρινή παραχώρηση για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. «Αν μας το παραχωρήσουν άμεσα, μέχρι το τέλος του μήνα, στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε το κάμπινγκ. Αν όμως αργήσει η απόφαση, εκτιμώ ότι δεν θα έχει νόημα η λειτουργία του, παρά μόνο ο καθαρισμό και ευπρεπισμός του» συνεχίζει ο Δήμαρχος Ήλιδας.

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας έχει απαιτήσει τον καθαρισμό του χώρου με έγγραφό του στην ΕΤΑΔ και έχει ενημερώσει τον Εισαγγελέα για την κατάσταση που επικρατεί. «Έχουμε στείλει έγγραφα στην ΕΤΑΔ να το καθαρίσουν και φυσικά είναι ενήμερος ο Εισαγγελέας. Αυτή η εικόνα βρίσκεται στο κέντρο της Κουρούτας. Δεν μιλάμε για ένα εγκαταλελειμμένο σημείο στην άκρη της περιοχής. Είναι σε κεντρικότατο σημείο, ο κόσμος κάνει μπάνιο ακριβώς από το κάτω, ενώ υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιο παιδί στην παιδική χαρά που υπάρχει μέσα.

    Τη στιγμή που το κράτος μιλάει για καθαρισμό οικοπέδων και επιβάλλει πρόστιμα, δεν καθαρίζει την δική του περιουσία…».

    Ακαθάριστος χώρος και από τον ΟΣΕ

    Ανάλογη εικόνα, μας λέει ο κ. Χριστοδουλόπουλος ότι υπάρχει και στην πόλη της Αμαλιάδας σε χώρο ιδιοκτησίας ΟΣΕ, τριών χιλιομέτρων, για την κατάσταση του οποίου επίσης έχει ενημερωθεί με έγγραφα ο εισαγγελέας. «Δεν μπορεί να μιλάει ο ΟΣΕ όταν έχει τρία χιλιόμετρα ακαθάριστα στην Αμαλιάδα, με πλάτος 20 μέτρων και το χορτάρι έχει ξεπεράσει τα τρία μέτρα και αν πιάσει μια φωτιά θα καεί ολόκληρη συνοικία. Δεν μπορεί να μιλάει η ΕΤΑΔ όταν έχει 25 στρέμματα ζούγκλα!»

    Kamping 2

    Kamping 3

    Kamping 4

    Kamping 5

    Kamping 6

    Kamping 7

    Kamping 8

    Kamping 9

    Kamping 10

    Kamping 11

  • Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: «Πράσινο φως» για την παραχώρηση του Κουνουπελίου και των Αλυκών Λεχαινών από την ΕΤΑΔ
    Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: «Πράσινο φως» για την παραχώρηση του Κουνουπελίου και των Αλυκών Λεχαινών από την ΕΤΑΔ

    Η παραχώρηση του Κουνουπελίου και των Αλυκών Λεχαινών από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας Διονύσης Κεκάτος με την Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Ηρώ Χατζηγεωργίου.

    Παρόντες επίσης στην συνάντηση ήταν η Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΕΤΑΔ Χριστίνα Κυριακοπούλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΦΥΠΕΚΑ Κώστας Τριάντης, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της «διαΝΕΟσις» Διονύσης Νικολάου.

    Η στήριξη τόσο του ΟΦΥΠΕΚΑ, όσο και της «διαΝΕΟσις», στο δίκαιο αίτημα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να λάβουν «πράσινο φως» τόσο η παραχώρηση, όσο και οι προτεινόμενες ήπιες παρεμβάσεις.

    Πλέον, όπως συμφωνήθηκε, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας μαζί με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου θα συνεργαστούν εντατικά με τις υπηρεσίες της ΕΤΑΔ ώστε να επιλυθούν όποια τεχνικά ζητήματα και να οριστικοποιηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις της παραχώρησης. Στη συνέχεια η ΕΤΑΔ θα παραχωρήσει με μακροχρόνια μίσθωση τις εκτάσεις προς τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα: Ξεκίνησε η λειτουργία τους - Ο Δήμαρχος Ζαχάρως υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες
    Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα: Ξεκίνησε η λειτουργία τους - Ο Δήμαρχος Ζαχάρως υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες

    Άνοιξαν τις πύλες τους για το κοινό τα Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα, το προηγούμενο Σάββατο, εγκαινιάζοντας την φετινή ιαματική περίοδο, που ολοκληρώνεται στις 20 Οκτωβρίου, με την ελπίδα και την εκτίμηση ότι θα είναι μια καλή και με αυξημένη επισκεψιμότητα σεζόν.

    Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος, με τους συνεργάτες του και τον διευθυντή των εγκαταστάσεων Δημήτρη Κάνιστρα υποδέχτηκαν τους πρώτους επισκέπτες που έσπευσαν να ξεκινήσουν τα ιαματικά τους μπάνια.

    «Η λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών Καϊάφα για το 2024 μόλις εκκίνησε. Με χαρά υποδεχτήκαμε τους πρώτους λουόμενους. Τα λουτρά ανοίγουν τις πόρτες τους σε κάθε επισκέπτη που επιθυμεί να απολαύσει τις θεραπευτικές κι ευεργετικές ιδιότητες του νερού της περιοχής μας, οι οποίες είναι γνωστές από την αρχαιότητα» δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος στην πρώτη ημέρα έναρξης λειτουργίας των λουτρών, και συνέχισε: «Ταυτόχρονα, ενισχύεται η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, αποτελώντας πόλο έλξης των επισκεπτών. Ως Δημοτική Αρχή Ζαχάρως, εκφράζουμε την ευχαρίστησή μας με το γεγονός αυτό, καθώς και με τη συνεργασία μας με την ΕΤΑΔ, στοχεύοντας στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του Καϊάφα. Προσδοκούμε την αύξηση της επισκεψιμότητας αλλά και τη μεγιστοποίηση του χρονικού διαστήματος λειτουργίας των λουτρών».

    Loutra Kaiaf 2

    Loutra Kaiaf 3

  • Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ζαχάρως με την Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, κα Ηρώ Χατζηγεωργίου  
    Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ζαχάρως με την Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, κα Ηρώ Χατζηγεωργίου  
    Στο πλαίσιο των συναντήσεων εργασίας που είχε ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, με Φορείς και Οργανισμούς του Δημοσίου και θέμα συζήτησης τη συνεργασία και την εξεύρεση λύσεων ανάπτυξης της περιοχής μας, πραγματοποίησε σημαντική συνάντηση με την Διευθύνουσα Σύμβουλο, κα Ηρώ Χατζηγεωργίου, και τη Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΕΤΑΔ. Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η πολυεπίπεδη συνεργασία για την αποτελεσματική και σταθερή παρέμβαση στα ζητήματα του Καϊάφα και του Παραλιακού Μετώπου.
    Ο Δήμαρχος θεωρεί την ΕΤΑΔ, όχι απλά σημαντική, αλλά στρατηγική σύμμαχο ανάπτυξης και ζήτησε να υπάρξει μια σταθερή σχέση, η οποία θα οδηγήσει την περιοχή σε αναπτυξιακή πορεία. Συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία αναφορικά με την επικαιροποίηση και την περαιτέρω ισχυροποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ζαχάρως και της ΕΤΑΔ. Επίσης, να υποστηριχθεί μέσω ΟΧΕ η ολοκλήρωση των ημιτελών εργασιών της Α Φάσης του έργου που αφορά στην αποκατάσταση, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και του δικτύου υποδομών της περιοχής της Λίμνης Καϊάφα και να υπάρχει μια άμεση επικοινωνία για την αντιμετώπιση κρίσιμων λειτουργικών θεμάτων της Λίμνης.
    Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος ανέφερε:
    «Θέλω να ευχαριστήσω τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, κα Ηρώ Χατζηγεωργίου, για την ξεκάθαρη διάθεσή της να συνεργαστούμε για την ανάπτυξη της περιοχής μας, σε μια προσπάθεια κοινής αντίληψης και συντονισμού. Η περιοχή μας έχει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για μια βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία μόνο μέσα από κοινές δράσεις και στόχους θα πετύχει. Σε αυτό το πλαίσιο με την κα Χατζηγεωργίου και τους συνεργάτες της, συμφωνήσαμε την άμεση επικαιροποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ζαχάρως και της ΕΤΑΔ και την κοινή μας πρόθεση και προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί η Α’ φάση των εργασιών του έργου για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Καϊάφα, κυρίως μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων ΟΧΕ. Το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την περιοχή χρειάζεται, όχι μόνο αναθεώρηση, αλλά συνεργασία, κοινές δράσεις και προτάσεις των φορέων, ώστε να πετύχουμε την ισορροπία μεταξύ της ανάπτυξης και της προστασίας της περιοχής».
    (Δελτίο Τύπου)
  • Θετικά βήματα για το “Παρά Θιν Αλός” - Παρέμβαση Νικολακόπουλου στην ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση των υποδομών στην Ηλεία
    Θετικά βήματα για το “Παρά Θιν Αλός” - Παρέμβαση Νικολακόπουλου στην ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση των υποδομών στην Ηλεία

    Άμεσες αναμένονται οι εξελίξεις για την τύχη του “Παρά Θιν Αλός” στη Ζαχάρω, που ανήκει στην ΕΤΑΔ και παραμένει ανεκμετάλλευτο τα τελευταία χρόνια. Αυτό προέκυψε από την συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλος με τη νέα διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Ηρώ Χατζηγεωργίου.

    Ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει η ΕΤΑΔ εξελίσσεται ομαλά και σύντομα θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση του μειοδότη.

    Ο κ. Νικολακόπουλος στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε και το θέμα της αξιοποίησης του συνόλου των ακινήτων της ΕΤΑΔ, πρωτίστως του Καϊάφα.

    Για το υδροθεραπευτήριο τέθηκε το θέμα της λειτουργίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι άλλες χρονιές μιας και η ζήτηση από το κοινό είναι αυξημένη.

  • Αυγερινοπούλου: Συνάντηση με την νέα διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΤΑΔ
    Αυγερινοπούλου: Συνάντηση με την νέα διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΤΑΔ

    Προτεραιότητα η αξιοποίηση του Καϊάφα, των ιαματικών πηγών και του παραλιακού μετώπου της Ηλείας - Ενημέρωση για το "Our Ocean Conference 2024"

    Η προτεραιοποίηση της αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου του Ηλείας καθώς και όλων των ακινήτων που βρίσκονται υπό την διαχείριση της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Βουλευτού Ηλείας της Ν.Δ , Διονυσίας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, με την νέα Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Κ. Ηρώ Χατζηγεωργίου. Η κα. Αυγερινοπούλου, αφού συνεχάρη την κα. Χατζηγεωργίου για την ανάληψη των καθηκόντων της, τόνισε την ανάγκη προώθησης του ιαματικού τουρισμού και της βιώσιμης διαχείρισης των ιαματικών πηγών που εκτείνονται σε όλο το τόξο του Νομού, από το Κουνουπέλι και την Υρμίνη μέχρι την περιοχή της Ζαχάρως, με αιχμή του δόρατος τις ιαματικές πηγές του Καϊάφα, που αποτελούν σημαντικό πόλο ανάπτυξης για το σύνολο της Ηλείας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο κορυφαίο θέμα της συνολικής αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου της Ηλείας, ένα ζήτημα που βρίσκεται στην κορυφή της στοχοθεσίας της, καθώς η ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού θα προσελκύσει νέους επισκέπτες, θα ενισχύσει τη βιώσιμη διαχείριση των ιαματικών πηγών και παράλληλα θα συμβάλλει στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στο Α.Ε.Π..

    Μάλιστα, η πρόσφατη εξέλιξη με την υπογραφή της σύμβασης από το ΤΕΕ και την ανάδοχο Ένωση Οικονομικών Φορέων για την εκπόνηση της μελέτης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Ηλείας, ένα θέμα που ήδη από το 2019 είχε θέσει στο υψηλότερο επίπεδο των επαφών της, με συνεχείς επί του θέματος συναντήσεις με τα αρμόδια Υπουργεία και σε όλους τους συναρμόδιους φορείς του Δημοσίου, θα επιλύσει ποικίλα και χρόνια ζητήματα του Ν. Ηλείας, καθώς θα αλλάξει το Παραλιακό Μέτωπο, θα άρει τις προηγούμενες ζώνες (π.χ. ΖΟΕ) και θα επαναχαράξει τον χωροταξικό και εν μέρει και πολεοδομικό σχεδιασμό της Ηλείας, «ξεκλειδώνοντας» τις δυνατότητές της περιοχής και για την τουριστική του ανάπτυξη.

    Η Δρ. Αυγερινοπούλου επεσήμανε ότι ο πλούτος των ιαματικών πηγών στην Ηλεία μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης των περιοχών, δημιουργώντας συγχρόνως τις υποδομές για την προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος στην περιοχή.

    Παράλληλα, η κα. Αυγερινοπούλου, ως Συντονίστρια της παγκόσμιας Διάσκεψης «Our Ocean Conference 2024», ενημέρωσε την κα. Χατζηγεωργίου για τους στόχους της διοργάνωσης, την ανάδειξη μιας από τις πιο σύνθετες παγκόσμιες προκλήσεις, την διασφάλιση ότι ο ωκεανός μας θα είναι υγιής, ασφαλής και παραγωγικός για τις μελλοντικές γενιές, την προώθηση θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών, την προώθηση μιας βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας, την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την υποστήριξη της θαλάσσιας ασφάλειας, την προώθηση της βιώσιμης αλιείας και την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης, τις βιώσιμες τουριστικές επενδύσεις και υποδομές.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο