Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 17:16

Ενημερωτικές ομιλίες για προληπτικούς ελέγχους θεμάτων υγείας στο πλαίσιο του εορτασμού της «Πανελλήνιας Ημέρας Επισκεπτών Υγείας»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Την Παρασκευή (22/9, 10.00 π.μ.) στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

Το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύργου με παράρτημα Ρομά σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Γαστούνης και μέσα στα πλαίσια του εορτασμού της 17ης Σεπτεμβρίου – « Πανελλήνιας Ημέρας Επισκεπτών Υγείας» διοργανώνει ενημερωτικές ομιλίες με στόχο την ευαισθητοποίηση των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων. Κι απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στο ευρύ κοινό για την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 10:00 το πρωί στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Όπως ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Γιάννης Αργυρόπουλος, τα θέματα που θα αναλυθούν είναι:

α) «Η σπουδαιότητα του Προσυµπτωµατικού ελέγχου για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας» (ομιλήτρια Αρβανιτάκη Αθηνά Επισκέπτρια Υγείας Κέντρου Υγείας Πύργου).

β) «Ενισχύουμε τον Προσυµπτωµατικό έλεγχο για την πρόληψη του καρκίνου» (ομιλήτρια Κολλιοπούλου Ρεβέκα Επισκέπτρια Υγείας 1ης ΤΟΜΥ Πύργου).

γ) «Σακχαρώδης Διαβήτης & Καρδιαγγειακά Νοσήματα η σημαντικότητα του προσυμπτωματικού ελέγχου» (ομιλήτρια Μαντή Θεοφάνη Επισκέπτρια Υγείας Κέντρου Υγείας Γαστούνης).

- Κατά την διάρκεια των ομιλιών θα διανεμηθούν φυλλάδια και έντυπο ενημερωτικό υλικό του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη διάδοση του μηνύματος της αναγκαιότητας του προσυμπτωματικού ελέγχου στην πρόληψη των χρόνιων ασθενειών.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 18:56

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς να ενημερωνόμαστε από τα social media και την ίδια ώρα να προστατεύουμε την ψυχική μας υγεία
    Πώς να ενημερωνόμαστε από τα social media και την ίδια ώρα να προστατεύουμε την ψυχική μας υγεία

    Τα social media είναι γεμάτα με βία, ακραίο πόνο και θάνατο. Υπάρχει τρόπος να είμαστε ενεργοί πολίτες αλλά παράλληλα να προσέχουμε τον ευατό μας;

    Ο πόλεμος, η βία και ο θάνατος δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά αυτό που είναι καινούργιο είναι η 24ωρη πρόσβαση σε ζωντανές, κοντινές λήψεις από τη φρίκη. Τα social media μας τροφοδοτούν με βίντεο απύθμενου πόνου και στη συνέχεια, τρία δευτερόλεπτα αργότερα, με φωτογραφίες από τα brunch και τα καινούρια ρούχα των ινφλουένσερ (και μη).

    Οι αντιφάσεις της καθημερινής μας ζωής, καθώς βλέπουμε συνεχώς βίντεο με τραυματισμένα σώματα και νεκρά παιδιά, και το επόμενο λεπτό παρακολουθούμε ανθρώπους που λένε στην κάμερα τι αγόρασαν από το σούπερμάρκετ για να φάνε, είναι μια αλλόκοτη εμπειρία και είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους να την αντιμετωπίσουμε.

    Πώς μπορούμε να παραμείνουμε ενεργοί, να ενημερωνόμαστε, να μιλάμε και να παίρνουμε θέση, προστατεύοντας παράλληλα την ευημερία μας; Μπορεί να νιώθουμε εγωιστές αν θέλουμε να προστατεύουμε τη δική μας ψυχική υγεία στο πλαίσιο όσων συμβαίνουν σε άλλους, αλλά είναι σημαντικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας.

    Το περιοδικό Dazed, σε ένα άρθρο που υπογράφει η Chloe Laws, απευθύνθηκε σε ειδικούς ώστε να μας δώσουν μερικές συμβουλές σχετικά με το πώς μπορούμε να είμαστε ενημερωμένοι, ευαισθητοποιημένοι, ενεργοί αλλά παράλληλα να προφυλάσσουμε τον ευατό μας.

    Ακολουθούν μερικές από τις συμβουλές που έδωσαν.

    Πράξεις

    Η διοχέτευση του θυμού και της θλίψης σε δράση είναι χρήσιμη και θα σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο απελπισμένοι. «Ένα τρομακτικό κομμάτι της [υπερ] έκθεσης είναι η αίσθηση ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι’ αυτό», λέει ο Arash Javanbakht, MD, ψυχίατρος και συγγραφέας, ο οποίος είναι διευθυντής της Κλινικής Έρευνας για το Στρες, το Τραύμα και το Άγχος στο Wayne State University. «Το άγχος και το στρες αναδεύουν πολλή ενέργεια. Η θλίψη, το άγχος, ο θυμός και η απογοήτευση μπορούν να διοχετευτούν σε δράσεις όπως η συμβολή σε δραστηριότητες συγκέντρωσης χρημάτων, ο εθελοντισμός για τη βοήθεια των θυμάτων και ο ακτιβισμός για να πειστούν οι πολιτικοί να κάνουν το σωστό».

    Όρια

    Η Dr. Lara Wolfers, ειδικός της οποίας η έρευνα επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να αντιμετωπίσουν το άγχος, λέει ότι είναι σημαντικό να περιορίσετε την έκθεση όπου είναι δυνατόν. «Το να αναζητάτε συνεχώς ενημερώσεις για παγκόσμια ζητήματα μάλλον δεν είναι καλό για την ψυχική σας υγεία. Έτσι, μπορεί κανείς να περιορίσει την έκθεση σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας – ίσως το βράδυ πριν από το δείπνο ή το πρωί πριν από την εργασία μπορεί να είναι καλές στιγμές για να εστιάσει κανείς στο τι συμβαίνει στον κόσμο. Θα πρέπει, ωστόσο, να υπάρχουν και ώρες της ημέρας χωρίς ειδήσεις κατά τις οποίες μπορεί κανείς να εστιάσει σε άλλα πράγματα και να είναι σε θέση να αποστασιοποιηθεί».

    Δραστηριότητες

    «Αφιερώστε χρόνο για να μελετήσετε τα συναισθήματά σας και μην τα αγνοείτε», συμβουλεύει ο Javanbakht. «Να θυμάστε ότι τα αρνητικά συναισθήματα της θλίψης, του φόβου και της απογοήτευσης είναι φυσιολογικές ανθρώπινες αντιδράσεις σε τέτοιες τρομερές αντιξοότητες. Στη συνέχεια, πάρτε μια ανάσα κάνοντας δραστηριότητες που μπορούν να τραβήξουν πλήρως την προσοχή σας και να σας απομακρύνουν από τις φρικιαστικές καταστάσεις. Μην αισθάνεστε ένοχοι [αν θέλετε] να διασκεδάσετε, είναι εντάξει ακόμη και αν οι άλλοι υποφέρουν. Η θλίψη σας δεν θα τους βοηθήσει. Μην σταματάτε τις συνήθεις δραστηριότητες της ζωής σας που σας κρατούν υγιείς», λέει.

    *Με πληροφορίες από: Dazed

    Πηγή: In.gr
  • Ομιλία στο Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας από τους κοινωνικούς λειτουργούς του Κέντρου Κοινότητας σε συνεργασία με το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
    Ομιλία στο Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας από τους κοινωνικούς λειτουργούς του Κέντρου Κοινότητας σε συνεργασία με το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

    Ομιλία στο Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας από τους κοινωνικούς λειτουργούς του Κέντρου Κοινότητας σε συνεργασία με το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης με θέμα "Το άγχος στην εφηβεία και οι τρόποι διαχείρισης του".

    Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την πρόσκληση την Διευθύντρια του σχολείου κ Διαμαντοπούλου Μαρία .

    Η διοργάνωση έγινε υπό την εποπτεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ Κακαλέτρη Γεωργίας.

    andr sxoleio kk 2

    andr sxoleio kk 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επιστημονική ημερίδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας νόσου Alzheimer, από τον  Δήμο Πύργου και το Κοινωφελές Σωματείο  «Φροντίζω» 
    Επιστημονική ημερίδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας νόσου Alzheimer, από τον  Δήμο Πύργου και το Κοινωφελές Σωματείο  «Φροντίζω» 

    Ο Δήμος Πύργου μέσω του διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας Παράρτημα Ρομά Δ. Πύργου και σε συνεργασία με το Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρες 10.00 με 13.00, αξιολογήσεις μνήμης & νοητικών λειτουργιών σε άτομα άνω των 60 ετών.

    Οι ενδιαφερόμενοι είναι υποχρεωτικό να κλείσουν ραντεβού καλώντας στο τηλέφωνο 2621022199 (ώρες 08:30 – 14:00) Την ίδια μέρα και ώρες 17.30-19.30, στο χώρο συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου (πλατεία Σάκη Καράγιωργα ΛΑΤΣΕΙΟ Δημοτικό Μέγαρο), θα διοργανωθεί ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Μαθαίνω για την Άνοια…Φροντίζω για την Μνήμη μου». Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την άνοια και την νόσο Alzheimer

    Πρόγραμμα Εκδήλωσης

    17.30-17.40: Έναρξη Εκδήλωσης-Χαιρετισμοί.

    17.40-18.10: «Σύντομη παρουσίαση δράσεων σωματείου Φροντίζω ». Δημήτριος Θεοδωρόπουλος, Κοινωνικός Λειτουργός MSc, Γενικός Διευθυντής, Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω.

    18.10-18.40: «Ας μιλήσουμε με απλά λόγια για την άνοια και την νόσο Alzheimer».

    Βασιλική Γεωργούση, Ψυχολόγος, Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω.

    18.40-19.10: «Πως μπορούμε να κρατήσουμε το μυαλό μας ενεργό καθώς μεγαλώνουμε!».

    Τσελεπή Ιωάννα, Κοινωνική Λειτουργός MSc

    19.10 - 19.30:Το φορτίο των περιθαλπόντων ατόμων με άνοια”

    Νικολία Κατεφίδου, Ψυχολόγος, Πρόγραμμα Διασύνδεσης Κέντρου Ημέρας, Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω.

    19:30- 19:45: Συζήτηση-Ερωτήσεις-Κλείσιμο της εκδήλωσης.

    dimos front alzh 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Συνάντηση ενημέρωσης στο Πανόπουλο την Κυριακή 04/08, παρουσία του Δημάρχου, για την πανώλη των αιγοπροβάτων
    Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Συνάντηση ενημέρωσης στο Πανόπουλο την Κυριακή 04/08, παρουσία του Δημάρχου, για την πανώλη των αιγοπροβάτων

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΩΛΗ ΤΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ

    Πανόπουλο (παλιό Δημαρχείο), 4 Αυγούστου 2024, 8.30 μ.μ.

    Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, σεβόμενος την ανησυχία των κτηνοτρόφων για τις μεγάλες διαστάσεις που παίρνει η εξάπλωση της πανώλης των αιγοπροβάτων, διοργανώνει ευρεία ενημερωτική σύσκεψη σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Διεύθυνση ΠΕ Ηλείας, την Κυριακή, στις 20:30.

    Η κτηνοτροφία ως πυλώνας ανάπτυξης της περιοχής μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, απαιτεί την επαγρύπνηση του Δήμου και την άμεση ενημέρωση και στήριξη των κτηνοτρόφων και παραγωγών, καθώς και των επιχειρηματιών που εμπορεύονται ζωοτροφές.

    Για τον λόγο αυτό, η παρουσία όλων στη συνάντηση ενημέρωσης σχετικά με την πανώλη των αιγοπροβάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του παλιού Δημαρχείου στο Πανόπουλο, την Κυριακή 4 Αυγούστου και ώρα 20:30, κρίνεται απαραίτητη.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ενημέρωση στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Πηνειού για τους καφέ κάδους
    Ενημέρωση στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Πηνειού για τους καφέ κάδους

    «Φροντίζουμε μαζί τον πλανήτη μας»

    Για τα πολυδιάστατα οφέλη της διαχείρισης των βιοαποβλήτων στην πηγή και την ορθή χρήση των καφέ κάδων ανακύκλωσης ενημερώθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πηνειού. Τις σχολικές μονάδες επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο του δήμου προκειμένου να μοιράσει ενημερωτικά φυλλάδια –ειδικά προσαρμοσμένα για παιδιά-, να εξηγήσει τη σημασία της χρήσης των καφέ κάδων στην αλυσίδα της ανακύκλωσης και να απαντήσει στα ερωτήματα μαθητών και εκπαιδευτικών.

    Με πολύ απλό τρόπο και χρησιμοποιώντας το παιχνίδι των ερωτοαπαντήσεων για να εγείρουν το ενδιαφέρον των μαθητών και των μαθητριών, τα μέλη του κλιμακίου -με επικεφαλής τη διευθύντρια της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών κα. Νίκη Κοκκαλιάρη- αρχικά επανέλαβαν τη σημασία της διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν με τη χρήση συγκεκριμένων παραδειγμάτων για το είδος των απορριμμάτων που εντάσσεται στην κατηγορία των βιοαποβλήτων και πρέπει να επιρρίπτονται στους καφέ κάδους. Παράλληλα έγινε ιδιαίτερη μνεία στην κομποστοποίηση, διαδικασία που μετατρέπει τα βιοαπόβλητα σε χρήσιμο λίπασμα για τους κήπους και τις καλλιέργειες· τα παιδιά ενημερώθηκαν για τον τρόπο που μπορεί κάθε σπίτι να λειτουργήσει τον δικό του κομποστοποιητή στον κήπο ή στο μπαλκόνι του και να επωφεληθεί έτσι από το παραγόμενο κομπόστ που προσφέρει θρεπτικά συστατικά και βελτιώνει την υφή και τη δομή του εδάφους.

    Επιπλέον, αναφορικά με τα οφέλη της κομποστοποίησης οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημοτικών σχολείων ενημερώθηκαν ότι συμβάλλει στη μείωση των απορριμμάτων, στην προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των αποβλήτων, στην βελτίωση της ποιότητας του εδάφους, στη μείωση των αναγκών για χημικά λιπάσματα καθώς και στον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Τα μέλη του κλιμακίου ζήτησαν από τα παιδιά να ενημερώσουν τους γονείς τους για τη χρήση των καφέ κάδων και να μελετήσουν μαζί το ενημερωτικό υλικό.

    Προτεραιότητα η αειφόρος ανάπτυξη

    Με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (ΕΣΠΑ), ο Δήμος Πηνειού στοχεύει στην ανάπτυξη ενός συστήματος «Διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων (καφέ κάδοι) και οικιακής κομποστοποίησης» που θα συμβάλει στην επέκταση της ανακύκλωσης, στη μεγιστοποίηση της ανάκτησης χρήσιμων υλικών καθώς και στην ελαχιστοποίηση των υπολειμματικών σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων που οδηγούνται στη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά (Ν. Ηλείας) και ακολούθως στο ΧΥΤΥ. Πρόκειται ουσιαστικά για μία προσπάθεια που εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της κουλτούρας της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων, τη βελτίωση της ποιότητα ζωής των πολιτών και για την υιοθέτηση στρατηγικών που ευνοούν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

    pinios en mathites kadoi 4

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα παιδιά ενημερώθηκαν με σαφή και απλό τρόπο για τη σπουδαιότητα χρήσης των καφέ κάδων και τη σημασία της κομποστοποίησης.

    pinios en mathites kadoi 3

    Τα μέλη του κλιμακίου μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους μαθητές και τις μαθήτριες.

    pinios en mathites kadoi 2

    Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι μικροί μαθητές για τη σημασία της ανακύκλωσης.

    pinios en mathites kadoi 5

    Τα μέλη του κλιμακίου ζήτησαν από τα παιδιά να ενημερώσουν τους γονείς τους για τη χρήση των καφέ κάδων και να μελετήσουν μαζί το ενημερωτικό υλικό.

    pin mpouka kath pagperiv 4

    «Η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση των παιδιών σε θέματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα» ανέφερε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Απόψε η κεντρική ομιλία Κασσελάκη στο Σύνταγμα, παρών o Τσίπρας - Στην αντεπίθεση για το «πόθεν έσχες»
    Απόψε η κεντρική ομιλία Κασσελάκη στο Σύνταγμα, παρών o Τσίπρας - Στην αντεπίθεση για το «πόθεν έσχες»

    Την τελευταία χρυσή ευκαιρία συσπείρωσης της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί απόψε ο Στέφανος Κασσελάκης για να μαζέψει τις όποιες απώλειες από τη σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη μάχη του πόθεν έσχες.

    Μεγάλο βάρος δίνει η Κουμουνδούρου στην αποψινή κεντρική προεκλογική εκδήλωση και ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Σύνταγμα.

    Το στοίχημα είναι μεγάλο για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή των οπαδών του και η επιτυχία της συγκέντρωσης θα δώσει και τον τόνο της συμμετοχής στην κάλπη της Κυριακής.

    Επισήμως από την Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η υπόθεση πόθεν έσχες μέχρι στιγμής βγαίνει θετικά για τον κ. Κασσελάκη.

    Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει προχωρήσει σύμφωνα με την Κουμουνδούρου σε αγορά 2 ακινήτων στο Ζαγόρι, αυξάνοντας έτσι την περιουσία του χωρίς όμως να έχει καταθέσει το σχετικό πόθεν έσχες όπως και όλα τα πολιτικά πρόσωπα για την οικονομική χρήση του έτους 2022 είναι κάτι που εκτιμούν στο ΣΥΡΙΖΑ θα μετρήσει στην κρίση των πολιτών βλέποντας τον διαρκή πλουτισμό του πρωθυπουργού.

    Το σύνδρομο του Κατρούγκαλου

    Το αν θα βγει τελικά και εκλογικά η επιλογή του κ. Κασσελάκη να επενδύσει στην τελευταία καμπή πριν τις εκλογές στο ζήτημα του πόθεν έσχες στο πλαίσιο της τακτικής του να αντιπαρατίθεται προσωπικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για όλα τα ζητήματα είναι το μεγάλο ερώτημα αυτή την ώρα στην Κουμουνδούρου.

    Στελέχη παλαιότερα και νεότερα δεν έκρυψαν την ανησυχία τους αλλά και τη διαφωνία τους από την πρώτη στιγμή που το θέμα του πόθεν έσχες βγήκε με ορμή στην επιφάνεια πέντε ημέρες πριν τις κάλπες.

    Τα excel και το πινακάκι στη γιγαντοοθόνη εξέπεμψαν μια προχειρότητα και πολλοί μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για τον «Κατρούγκαλο» του κ. Κασσελάκη ο οποίος μάλιστα δεν είναι και ο μοναδικός καθώς είχαν προηγηθεί δυο κακές στιγμές με την νευρική αποχώρησή του από ζωντανή σύνδεση σε ψυχαγωγική εκπομπή και από το τοπικό ραδιόφωνο της Ρόδο.

    Η πίεση φαίνεται ότι είναι μεγάλη όσο πλησιάζει η ώρα της κρίσης των πολιτών και αυτό έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται στις κινήσεις των στελεχών της Κουμουνδούρου πάντα στο τόνο που δίνει ο πρόεδρος Κασσελάκης στην ατζέντα που ανοίγει κεντρικά.

    Κομβικής σημασίας για το αποτέλεσμα πολλοί θεωρούν την επίθεση του στενού συνεργάτη του κ. Κασσελάκη, Θανάση Οικονόμου, στην Τασία Χριστοδουλοπούλου και τον Γιώργο Βαρεμένο και συνολικά για τους βουλευτές που «αρχειοθέτησαν» όπως είπε το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη με αντάλλαγμα το διορισμό των παιδιών βουλευτών στη Βουλή.

    Καμικάζι

    Μπορεί η αποδοκιμασία της δήλωσής του να έτυχε οριζόντιας αποδοκιμασίας εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο στελέχη και κομματικοί παράγοντες αναπαρήγαν και στο κομματικό ραδιόφωνο από την Τρίτη το πρωί τη συζήτηση γύρω από τους υπονομευτές και αποστάτες πρώην συντρόφους του όπως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής μόνο και μόνο για στηρίξουν το κεντρικό αφήγημα της Κουμουνδούρου.

    Με τον κίνδυνο να εμφανιστεί σαν άλλος Κατρούγκαλος ο κ. Θανάσης Οικονόμου σε ρόλο καμικάζι αυτοκτονίας πήρε πάνω του την ανοίκεια επίθεση σε βάρος της Νέας Αριστεράς.

    Σύμμαχο ο κ. Οικονόμου βρήκε στον συνήθη ύποπτο Παύλο Πολάκη ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του «με το Θανάση Οικονόμου. Χωρίς άλλο σχόλιο… προς το παρόν! Γιατί εγώ δεν ξεχνώ!

    Ο Τσίπρας στο κόμμα του

    Σε αυτό το κλίμα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Αθήνας αποκτά χαρακτηριστικά μια τελευταίας κρίσιμης καμπής για το ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι εκεί, δίπλα στο κόμμα του, μια παρουσία διακριτική και διακριτή και σίγουρα επιβεβλημένη από θεσμικά ελατήρια ως πρώην προέδρου που θέλει να βρεθεί κοντά στη βάση.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Δράση του Κέντρου Κοινότητας, σε συνεργασία με το Ειδικό σχολείο Λεχαινών
    Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Δράση του Κέντρου Κοινότητας, σε συνεργασία με το Ειδικό σχολείο Λεχαινών
    Η δράση πραγματοποιήθηκε σε τρεις διαδοχικές ημέρες, από Τετάρτη 24/4/2024 έως Παρασκευή 26/4 του 2024 και αφορούσε το πασχαλινό μπαζάρ που είχαν ετοιμάσει μαθητές του Ειδικού σχολείου Λεχαινών με το εκπαιδευτικό συμβούλιο του σχολείου.
    Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Πρόεδρο του ΚΑΠΗ Ανδραβίδας κυρία Μιμίκα Καραβίδα,τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Λεχαινών κύριο Νταντή Νικόλαο,τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ανδραβίδας κύριο Παναγιώτη Δρακόπουλο,το Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής κύριο Γυφτοχρήστο Γιάννη και φυσικά τους μικρούς μαθητές και τη Διευθύντρια κυρία Τζοανοπούλου Αντωνία.
    Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας κυρίας Κακαλέτρη Γεωργίας.
    andr koinot eidiko 2
    (Δελτίο Τύπου)
  • Ομιλία: «Η Ελλάδα και η Θάλασσα» από την διακεκριμένη ιστορικό Μαρία Ευθυμίου στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας 
    Ομιλία: «Η Ελλάδα και η Θάλασσα» από την διακεκριμένη ιστορικό Μαρία Ευθυμίου στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας 

    Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας έχει την τιμή να φιλοξενήσει στην Αρχαία Ολυμπία την Ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κα Μαρία Ευθυμίου.

    Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση του Μουσείου θα παρακολουθήσουν την ομιλία της μοναδικής καλεσμένης με θέμα: "Η Ελλάδα και η Θάλασσα. Πτυχές μιάς πολύπλοκης σχέσης"!

    Ακολουθεί το βιογραφικό της Ομότιμης Καθηγήτριας κας Μαρίας Δ. Ευθυμίου.

    Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα

    Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1955.

    Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ολοκλήρωσε τους κύκλους των Μεταπτυχιακών της Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, στο Παρίσι. Έχει διδαχθεί επτά ξένες γλώσσες.

    Από το 1981 ανήκει στο Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό του ΕΚΠΑ όπου σήμερα υπηρετεί ως Τακτική Καθηγήτρια. Από τη θέση αυτή έχει διδάξει, επί 40 χρόνια, χιλιάδες φοιτητές και εποπτεύσει εκατοντάδες σεμιναριακές και μεταπτυχιακές εργασίες, καθώς και διδακτορικά.

    Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Επιτροπές Ιστορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ έχει μετάσχει, ως πανεπιστημιακός, σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκπαιδευτικές δράσεις σχετικές με τη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

    Έχει μετάσχει στο εγχείρημα του Mathesis των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης με επτά ενότητες Ελληνικής και Παγκόσμιας Ιστορίας (mathesis.cup.gr).

    Από το 2006 διδάσκει στο ευρύ κοινό δωρεάν, σχεδόν καθημερινά, σε εσπερινή βάση, σε ολόκληρη την Ελλάδα -και σε φυλακές και Κέντρα Απεξάρτησης- κύκλους Παγκόσμιας και Ελληνικής Ιστορίας. Τα μαθήματα αυτά έχουν παρακολουθήσει δεκάδες χιλιάδες άτομα.

    Την άνοιξη του 2016, στα πλαίσια συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, δίδαξε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έναν κύκλο 19 τρίωρων μαθημάτων Παγκόσμιας Ιστορίας (καταγεγραμμένα στην ηλεκτρονική θέση Blod.gr Mαρία Ευθυμίου).

    Έχει συγγράψει και επιμεληθεί έξι βιβλία Ιστορίας. Παραλλήλως έχουν δημοσιευθεί περισσότερα από εβδομήντα άρθρα της (σε περιοδικά Ιστορίας, Πρακτικά Συνεδρίων Ιστορίας, ένθετα Ιστορίας) καθώς και παρεμβάσεις και τοποθετήσεις της, περί τα πανεπιστημιακά και κοινωνικά, στον ημερήσιο και περιοδικό ελληνικό Τύπο.

    Έχει αποδώσει στα ελληνικά ποιήματα της μεγάλης ποιήτριας Raquel Angel –Nagler, σε τέσσερα βιβλία ποίησης που έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις ΣΜΙΛΗ.

    Κατά το έτος 2013 τιμήθηκε με το “Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην
    Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού”.

    Είναι μητέρα δύο ξεχωριστών ανδρών, του Γιωργή και του Ρήγα Χατζηλάκου, και γιαγιά της Μάγιας, της Έλενας, της Δανάης και της Δάφνης.

    Είχε την ευλογία να είναι θυγατέρα δύο ακέραιων ανθρώπων, της Χριστίνας και του Δημήτρη Ευθυμίου˙ αδελφή ενός αγαπημένου αδελφού, του Πέτρου˙ μαθήτρια ενός σπουδαίου πανεπιστημιακού δασκάλου και ιστορικού, του Βασ. Βλ. Σφυρόερα.

    • Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 20.00
    • Τόπος: Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, (Αρχιμήδη) Πραξιτέλη Κονδύλη 9, Αρχαία Ολυμπία.
    • Η συμμετοχή στην ομιλία είναι ΔΩΡΕΑΝ. Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων λόγω περιορισμένου αριθμού. Παρακαλώ καλέστε στο +30 6931831530

    Για περισσότερες πληροφορίες: Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Ε: infokotsanas@gmail.com, www.kotsanas.com

    kotsana euth omilia 2

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο