Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 10:10

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Της Δήμητρας Βέλμαχου

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στον φιλόξενο χώρο του ‘PLATEIA” στην κεντρική πλατεία του Πύργου΄, η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου.

Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κκ Αθανάσιος, ο οποίος αφού συνεχάρη την διοίκηση του Λυκείου για το αξιόλογο έργο της, ευχήθηκε σε όλους μια καλή και ευλογημένη χρονιά.

Ακολούθως ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής στον σύντομο χαιρετισμό του στάθηκε και ο ίδιος στην σπουδαία προσπάθεια και προσφορά του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου, τονίζοντας παράλληλα ότι η δημοτική αρχή θα είναι αρωγός σε κάθε δράση του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στην βράβευση του Λυκείου από την Ακαδημία Αθηνών και τον πρόεδρό της Μιχαήλ Σταθόπουλο τον περασμένο Δεκέμβριο με το βραβείο «Σάκη Σπήλιου Μπιρμπίλη», γεγονός πολύ σημαντικό και αντάξιο της πορείας του Λυκείου που μετρά πλέον 102 χρόνια.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου Αικατερίνη Παρασκευοπούλου αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του στην εκδήλωση αναφέρθηκε και η ίδια στην βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών, χαρακτηρίζοντάς την ως ιδιαίτερα τιμητική.

Ακολούθως, στάθηκε στην ανάγκη εμπλουτισμού της ιματιοθήκης γεγονός το οποίο αποτελεί νέο στόχο ζητώντας για τον λόγο αυτό την βοήθεια των παρευρισκομένων μέσω της αγοράς του εξαιρετικού ημερολογίου του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου ή της οικονομικής συνεισφοράς τους στον κουμπαρά που υπήρχε στον χώρο.

pita LEP 2

pita LEP 4

pita LEP 3

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 23:38

Σχετικά Άρθρα

  • Πλήθος κατοίκων από την περιοχή και όχι μόνο κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής
    Πλήθος κατοίκων από την περιοχή και όχι μόνο κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής

    Μουσική πανδαισία κάτω από το φεγγάρι του Σεπτεμβρίου

    Μία μουσική πανδαισία απόλαυσαν μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, με το φεγγάρι του Σεπτεμβρίου να δίνει το δικό του χρώμα, οι δημότες που κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής το βράδυ της Πέμπτης (19/09/24).

    Οι χορωδίες της Ιεράς Μητρόπολης Δέρκων και του Λυκείου Ελληνίδων μας ταξίδεψαν στα μονοπάτια της παραδοσιακής μουσικής της Ελλάδος και της Ανατολής, αποσπώντας τον θαυμασμό και το χειροκρότημα των θεατών.

    Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ενίσχυσης της εξωστρέφειας με ποιοτικές εκδηλώσεις που ανοίγουν το δρόμο για διαπολιτισμικές συνεργασίες.

    Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γιώργος Κάρδαρης μίλησε για την συμβολή του πολιτισμού στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι Μητροπολίτες Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος και Ιταλίας κ.κ. Πολύκαρπος.

    Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Νίκος Κοροβέσης και ο Αντιδήμαρχος Προγραματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γεώργιος Σκλαβενίτης.

    Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν τα δρώμενα από το Λύκειο Ελληνίδων που είχαν ως θέμα τον κύκλο της ζωής, με τις κυρίες Κατερίνα Παρασκευοπούλου και Κατερίνα Αναγνωστοπούλου να παρουσιάζουν την παράδοση που ακολουθεί την γέννηση, την βάφτιση και το θάνατο του ανθρώπου, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γιώργος Σαραντόπουλος.

    Νωρίτερα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο Δήμαρχος κ. Στάθης Καννής υποδέχθηκε τους Δημάρχους και την αντιπροσωπεία των τριών Ιταλικών Πόλεων Squillatse που θα αδελφοποιηθεί με τον Δήμο Πύργου, όπως και οι Cira Marino & Crotone με τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδραβίδας-Κυλλήνης αντίστοιχα.

    ag kuriaki sun dim 4

    ag kuriaki sun dim 2

    ag kuriaki sun dim 3

    ag kuriaki sun dim 7

    ag kuriaki sun dim 8

    ag kuriaki sun dim 10

    ag kuriaki sun dim 11

    ag kuriaki sun dim 12

    ag kuriaki sun dim 13

    ag kuriaki sun dim 14

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συναυλία των χορωδιών της Ι.Μ. Δέρκων και του Λυκείου Ελληνίδων στον Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής, την Πέμπτη 19/09        
    Συναυλία των χορωδιών της Ι.Μ. Δέρκων και του Λυκείου Ελληνίδων στον Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής, την Πέμπτη 19/09        

    Διεθνής ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς

    Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Καννής Ευστάθιος και o Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κάρδαρης Γεώργιος προσκαλούν το κοινό να παρακολουθήσει, τις παράλληλες εκδηλώσεις που συνοδεύουν το 1ο Διεθνές Συνέδριο « Ελλάδα-Μεγάλη Ελλάδα- Ιταλία, Κοινά πολιτιστικά αντιδάνεια και προκλήσεις στη νέα χιλιετία, που θα πραγματοποιήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς του Δήμου Πύργου στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής στον Πύργο Ηλείας, την Πέμπτη 19/09/2024 στις 19:30.

    Oι εκδηλώσεις αυτές συνδιοργανώνονται απο την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης, το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης , το Λύκειο Ελληνίδων, την χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών και τέλος την χορωδία «Δάφνες» της Ιεράς Μητροπόλεως Δέρκων του Οικουμενικού Πατριαρχείου με θέμα την προβολή της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς του Νομού Ηλείας μέσα από την μουσική, τον χορό και την γαστρονομία της περιοχής, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

    Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι ως εξής:

    -19:30-19:40: Χαιρετισμοί επισήμων.

    -19:40 –20:10: Το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου παρουσιάζει τον κύκλο της ζωής, ο οποίος ξεκινά από τη γέννηση, συνεχίζεται με το γάμο (αναπαραγωγή τους είδους) και ολοκληρώνεται και καταλήγει στον θάνατο. Την περιγραφή των εθίμων της Ηλείας για την γέννηση θα κάνει η συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Κατερίνα Αναγνωστοπούλου. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Κατερίνα Παρασκευοπούλου.

    -20:10 – 20:40: Συναυλία της χορωδίας Δάφνες της Ιεράς Μητροπόλεως Δέρκων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Την παρουσίαση των χορωδιών θα κάνει η κ. Ζουμή Νατάσσα.

    Η χορωδία «Δάφνες» σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2018 με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου. Συνεχίζοντας τις πολίτικες παραδόσεις, οι «Δάφνες» είναι υπεράνω εθνοτικών καταγωγών και θρησκευτικών προσανατολισμών, όπως ακριβώς τα μέλη που την απαρτίζουν, αλλά και η μουσική την οποία παρουσιάζουν υπό την διεύθυνση του ταλαντούχου μουσικολογιώτατου Παναγιώτη Παναγάκη.

    Ο χορός απαρτίζεται από γυναίκες, κατοίκους της Πόλης, εθελόντριες ελληνίδες, τούρκικης καταγωγής και εβραίες, που αγαπούν την μουσική και την παράδοση. Ήδη έχουν στο ενεργητικό τους επτά επιτυχημένες συναυλίες, στην Τουρκία και στο εξωτερικό.

    Οι ¨Δάφνες¨ ονομάστηκαν έτσι, καθότι η δάφνη ήταν το ιερό δένδρο του Απόλλωνα Κιθαρωδού και θα παρουσιάσουν πολίτικα τραγούδια με συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

    20:40-21:10: Συναυλία της χορωδίας του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου. Η χορωδία μας είναι ερασιτεχνική και δραστηριοποιείται πάνω από 30 χρόνια με μια πλούσια διαδρομή Συμμετέχει κάθε χρόνο σε διάφορα αφιερώματα όπως τα «Χαραλάμπεια» μια εκδήλωση θεσμό για την πόλη μας καθώς αναφέρεται στον πολιούχο της πόλης Άγιο Χαράλαμπο.

    Επίσης σε προσωπικότητες όπως είναι ο γνωστός Αστροφυσικός που κατάγεται από την περιοχή μας κ. Διονύσης Σιμόπουλος.

    Τα αφιερώματα αυτά υλοποιούνται σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ περιλαμβάνουν μελοποιημένη ποίηση. Έχει συμπράξει με άλλες χορωδίες όπως το γυναικείο σύνολο «Αντηχώ» και την χορωδία «Συλλόγου Λευκαδιτών Φανερωμένη». Yπεύθυνη διδασκαλίας είναι η Κωνσταντίνα Σακκά-Κυρίτση Καθηγήτρια Μουσικής στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου-Πιάνου-Ανώτερων Θεωρητικών. Θα παρουσιάσουν παραδοσιακά τραγούδια συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

    Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο υπεύθυνος του Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Σαραντόπουλος Γεώργιος.

    ekd sumedrio ag kuriaki 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Λύκειο Ελληνίδων Πύργου: Ξεκινούν οι εγγραφές για την σεζόν 2024-2025
    Λύκειο Ελληνίδων Πύργου: Ξεκινούν οι εγγραφές για την σεζόν 2024-2025

    Το Λύκειο των Ελληνίδων Πύργου ξεκινάει τις εγγραφές στα τμήματά του για τη χρονιά 2024-2025. Υποδεχόμαστε τους μαθητές όλων των βαθμίδων αλλά και τους ενήλικες και τα μέλη της χορευτικής μας ομάδας, καθώς και τους χορωδούς, για να περπατήσουμε στα βήματα της λαϊκής μας παράδοσης και να την εντάξουμε στην κοινωνική ζωή και τη σύγχρονη πραγματικότητα.

    Η επαφή με το χορό και το τραγούδι της δημοτικής και λαϊκής μας παράδοσης καθώς και με τις εθνικές ενδυμασίες, η γνωριμία με τα ήθη και τα έθιμά μας ενισχύουν την εθνική μας ταυτότητα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικής μορφής των κοινωνιών. Πρέπει να γνωρίσουμε το παρελθόν μας σαν Έθνος για να περιφρουρήσουμε το παρόν και το μέλλον μας.

    Θα χαρούμε να έχουμε νέους μαθητές φέτος στα τμήματά μας για να γνωρίσουν την παράδοση του λαού μας, να χορέψουν και να τραγουδήσουν με τους άξιους δασκάλους μας, να χαρούν τη συμμετοχή τους στον κύκλο και στις όμορφες εκδηλώσεις που ετοιμάζουμε. Το Λύκειο Ελληνίδων του Πύργου είναι ωστόσο ανοιχτό για κάθε ηλικία χορευτών. Μη διστάσετε..

    Τη φετινή χρονιά επίσης εκτός από τα τμήματα χορού και χορωδίας θα λειτουργήσει και τμήμα γυμναστικής κυριών και ένα καινούριο τμήμα για κέντημα.

    Οι εγγραφές αρχίζουν από 10/9/2024 / 7.00- 9.00 μμ και κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, στα γραφεία του Λυκείου (Λετρίνων 6 , α΄ όροφος τηλ. 2621-25361).

    Έναρξη όλων των τμημάτων Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2024 .

    Πληροφορίες: Τέσσυ Διαμαντοπούλου (6947009215) - Κατερίνα Παρασκευοπούλου 6944343669 (τμ. χορού)
    Μαρίνα Νικολακοπούλου (6942424153) -Δώρα Κορκολή 6973401191 (τμ. χορωδίας)
    Σούλα Μπραϊμάκη 6936814230 (τμ. γυμναστικής)
    Ρούλα Λουμιώτη 6936567533 (κέντημα)

    LEP eggrafes 2024 251

  • Λύκειο Ελληνίδων Πύργου: Μάγεψε η δική μας θάλασσα... Mare Nostrum (photos)
    Λύκειο Ελληνίδων Πύργου: Μάγεψε η δική μας θάλασσα... Mare Nostrum

    Είναι μοναδικό αυτό που συμβαίνει με τις παραγωγές του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου. Το πάντρεμα των ομάδων του χορού με ερμηνευτές που έχουν ένα ιδιαίτερο ηχόχρωμα πλούσιο σε συναίσθημα, δημιουργούν ένα σύνολο που συνεπαίρνει το κοινό. Και πραγματικά κάθε φορά που θα δεις μια τέτοια παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου, αντιλαμβάνεσαι πως πραγματικά προάγεται ο πολιτισμός από μια τέτοια προσπάθεια και πως όχι άδικα αυτός ο φορέας τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Το μεράκι, η όρεξη, η σκληρή δουλειά τόσο των μελών των χορευτικών ομάδων, μικρών και μεγάλων, αλλά και η οργανωτική και εκπαιδευτική προσέγγιση του διοικητικού συμβουλίου και του δάσκαλου Κώστα Τζανέτου, έχουν πάντα ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

    Έτσι και με την παράσταση “Mare Nostrum” την δική μας θάλασσα, τη Μεσόγειο μας, απ΄άκρη σ΄άκρη, που παρουσιάστηκε μελωδικά με αγαπημένα τραγούδια στο θέατρο Φλόκα την περασμένη Τετάρτη.

    Η θάλασσα των Ελλήνων, των Ρωμιών, των Σταυροφόρων, των Βυζαντινών. Η θάλασσα των ποιητών, του Ελύτη, του Καβάφη, του Γκάτσου , του Χικμέτ, και του Πεσόα . Η Θάλασσα του αποχωρισμού, του έρωτα και του χαμού.

    Εμβληματικοί στίχοι μεγάλων ποιητών από τη Μεσόγειο και την Ελλάδα ανακατεύτηκαν με τις μουσικές και τους χορούς του κόσμου της Μεσογείου. Και μπροστά μας παρέλασε ένα πολύχρωμό σύνολο με πολιτισμό από το Γιβραλτάρ έως στην Κρήτη και της «Γραμβούσας το ακρωτήρι…». Από τις ακτές της Αλεξάνδρειας των Πτολεμαίων έως τη Σμύρνη του χαμού. Από την Κωνσταντινούπολη έως την ελληνόφωνη κάτω Ιταλία και τις Συρακούσες και από τη Βενετιά έως τις Κυκλάδες και την Κύπρο.

    Και στην σκηνή του θεάτρου Φλόκα, νωχελικά Πορτογαλέζικα fado μπλέχτηκαν με Αλεξανδρινά βαλς, Ανδαλουσιάνικα flamenco με κρητικές και νησιώτικες σούστες. Εκεί οι Γκρεκάνικες Ταραντέλες “παντρεύτηκαν” με επτανησιακούς σκοπούς. Εκεί όπου οι θρήνοι της ερήμου συναντήθηκαν διονυσιακούς θρακιώτικους χορούς.

    Και το κοινό έμενε έκθαμβο να ακούει, να αντικρύζει, να συγκινείται, από τη φωνή της Μάρθας Φριντζήλα και της Κωνσταντίνας Πάτση, δύο φωνές διαφορετικές, μα γεμάτες με συναίσθημα, γεμάτες με πόνο, με αγάπη… Και μια ορχήστρα αυτή του Θωμά Κωνσταντίνου που είχαμε ακούσει και πάλι στην προηγούμενη καλοκαιρινή παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου και ξέραμε απ’ την αρχή ότι στο τέλος θα φύγουμε σιγοτραγουδώντας όμορφες μελωδίες…

    Και στο φινάλε… δεν ήθελε και πολύ το κοινό στην πρόσκληση των διοργανωτών να ανταποκριθεί και να κατέβει στη σκηνή και να γίνει ένα με τους πρωταγωνιστές της παράστασης χορεύοντας για αρκετή ώρα…

    Αυτές οι προσπάθειες πρέπει να υποστηρίζονται… γιατί παράγουν πολιτισμό, γιατί γεννιούνται μέσα από την κοινωνία, μέσα από τους ανθρώπους που ασχολούνται με το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου, μέσα από τα παιδιά, τους εφήβους, τους ενήλικες, που αγαπούν το χορό, αναδεικνύουν την παράδοση και έχουν κάτι να πουν για τον πολιτισμό στην τοπική κοινωνία…

    Δείτε φωτογραφίες

    {gallery}new_images/ilialive/2024/08_August/LEP_Floka{/gallery}

    Το Ευχαριστήριο του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου

    Το αποτέλεσμα θα φανεί στο χειροκρότημα … λέγαμε τις προηγούμενες μέρες. Και αυτό φάνηκε και ήταν πολύ μεγάλο την Τετάρτη το βράδυ 31 Ιουλίου στο θέατρο Ολύμπια, στο Φλόκα. Η παράσταση «Mare Nostrum – η δική μας θάλασσα» μας μάγεψε και σας μάγεψε κ΄εσάς όλους που ταξιδέψατε μαζί μας σε όλη τη Μεσόγειο και τραγουδήσατε στον ήχο των κυμάτων της. Μια τέτοια παράσταση, που ήταν ένα βήμα διαφορετικό για το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου απαιτούσε μεγάλη προετοιμασία, συντονισμό προσπαθειών και δύναμη ψυχής.

    Η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Λυκείου μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους βρεθήκατε μαζί μας στο θέατρο και ιδιαίτερα ευχαριστούμε για τα τόσο καλά λόγια σας και την αγάπη σας.

    Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειάς μας.

    Την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας για την ευγενική της υποστήριξη. Το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, την αντιδήμαρχο πολιτισμού Δήμου Αρχ. Ολυμπίας και υπεύθυνη του θεάτρου κ Αθηνά Ηλιοπούλου καθώς και τον καλλιτεχνικό υπεύθυνο του φεστιβάλ κ. Βασίλη Καψή.

    Τον «υπερμουσικό» (όπως καθιερώθηκε τελικά) Θωμά Κωνσταντίνου που είχε τη μουσική σκηνοθεσία και την επιλογή των κειμένων και τους καταπληκτικούς μουσικούς που επέλεξε, Γιώργο Κωτσίνη, Πέτρο Μήτσου, Χρήστο Δαλιάνη, Δήμο Βουγιούκα, Στέλλα Βαλάση, Νίκο Γύρα, Μανούσο Κλαπάκη, Μαρία Παπαγεωργίου, καθώς και τις εξαιρετικές ερμηνεύτριες Μάρθα Φριντζήλα και Κωνσταντίνα Πάτση, που μας ταξίδεψαν πραγματικά στη Μεσόγειο.

    Τον Γιάννη Μιχαλόπουλο και τoν Μιχάλη Σκαράκη που φρόντισαν τον ήχο και τα φώτα, καθώς και την Έλενα Πετροπούλου για τις όμορφες προβολές της.

    Το δάσκαλό μας Κώστα Τζανέτο που με επιμονή οργάνωσε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια την παράσταση και την υπέροχη χορευτική μας ομάδα που θεωρούμε ότι αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προσδοκία, την εφηβική μας ομάδα και τους λιλιπούτειους χορευτές μας. Όλοι από τους πιο μεγάλους μέχρι τους πιο μικρούς μας εντυπωσίασαν όχι μόνο με το χορό και το τραγούδι τους αλλά και για τη διάθεση για συνεργασία και την πολυποίκιλη προσφορά τους.

    Τη Μαρία Παπαγεωργίου που επιμελήθηκε το γκρεκάνικο υπέροχο τραγούδι «Καληνύφτα» και τα τραγούδια των μικρών παιδιών.

    Την Αιμιλία Γιαννοπούλου με την οποία συνεργαστήκαμε άψογα στην επιλογή, τον σχεδιασμό και τη ραφή των φορεμάτων, καθώς και τις κ. Γωγώ Δημοπούλου και Γιώτα Βένδρα για τα όμορφα χτενίσματα των κοριτσιών μας.

    Τον Γιάννη Σπυρούνη για τις υπέροχες φωτογραφίες του και την βιντεοσκόπηση της παράστασής μας.

    Την εξαιρετική γραφίστριά μας κ. Ολγα Κλάδη.

    Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν ατομικά αλλά και συλλογικά στην πραγματοποίηση της παράστασής μας και ιδιαίτερα την κ. Ιωσηφίνα Κωνσταντίνου και τον κ. Γιώργο Μπούσδα, καθώς και τον κ. Γιάννη Κουτσογιαννόπουλο αλλά και όλους του εθελοντές του Θεάτρου Ολύμπια, για την άρτια και καθοριστική συμβολή τους.

    Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς μας για την καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στήριξή τους, τους χορηγούς επικοινωνίας και τον κ. Αντώνη Κοκολάκη καθώς και όλον τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που φιλοξένησε την παράστασή μας.

    Τέλος ευχαριστούμε θερμά τα γειτονικά αδελφά Λύκεια που βρέθηκαν κοντά μας, το Λ.τ.Ε. Καλαμάτας με την πρόεδρό του κ Καρέλια και πολυπληθή αντιπροσωπεία, καθώς και το Λ.τ.Ε. Τριπόλεως με την πρόεδρό του κ. Καπόγιαννη.

  • Κατερίνα Παρασκευοπούλου: «Τα καλά λόγια της κοινωνίας του Πύργου είναι το αποτέλεσμα των προσπάθειών μας»
    Κατερίνα Παρασκευοπούλου: «Τα καλά λόγια της κοινωνίας του Πύργου είναι το αποτέλεσμα των προσπάθειών μας»

    Η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου μιλά στο ilialive.gr

    Συνέντευξη στη Βίκυ Γκουγκουστάμου

    Όταν θέλουμε να μιλήσουμε στον Πύργο για πολιτιστική παράδοση, τη διάσωση και διάδοση αυτής, το μυαλό αυτομάτως πηγαίνει σε έναν θεσμό: Το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου! Επί 102 χρόνια λειτουργεί ως θεματοφύλακας της παράδοσης στην πόλη μας. Το έργο του πλούσιο και ποικίλο πάντα με κοινό παρονομαστή την εξύψωση της Ελληνίδας. Ένα έργο που συνεχίζει επάξια η νυν πρόεδρος του ΛΕΠ Κατερίνα Παρασκευοπούλου, με γνώμονα την διατήρηση της ελληνικής πνευματικής και πολιτισμικής μνήμης και τη μεταβίβαση αυτή στις νεώτερες γενιές.

    Έναν τέτοιο σκοπό επιτελεί και η νέα παράσταση μουσικής, λόγου και χορού που διοργανώνει και θα μας παρουσιάσει το Λύκειο των Ελληνίδων την Τετάρτη 31 Ιουλίου στο Θέατρο «Ολυμπία» Φλόκα με τίτλο «Mare Nostrum – Η δική μας θάλασσα» στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας. Η Κατερίνα Παρασκευοπούλου μιλά στο ilialive.gr για τη νέα, υψηλών απαιτήσεων παράσταση και τους ανθρώπους που εργάζονται πυρετωδώς γι’ αυτή, την ιστορία και τους σκοπούς του Λυκείου, τον προγραμματισμό για την επομένη χρονιά καθώς και τα σχέδιά της για το πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης ως μέλος και της Δημοτικής Επιτροπής Πολιτισμού.

    Paraskeuopoulou4

    Το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου ιδρύθηκε το 1922 αποτέλεσμα της προϋπάρχουσας έντονης οικονομικής,κοινωνικής και πολιτιστικής άνθησης της πόλης. 102 χρόνια μετά, είναι παρών με πλήθος δράσεων. Η περίοδος μάλιστα της προεδρίας σας δείχνει ότι γίνεται ακόμη πιο δυνατό και με μεγάλη αποδοχή στην κοινωνία. Πως το εισπράττετε όλο αυτό;

    «Είναι αλήθεια ότι το Λύκειο Ελληνίδων του Πύργου πέρασε στη δεύτερη εκατονταετία της ζωής του (102 χρόνια μετά την ίδρυσή του το 1922). Για μας, που έχουμε αυτή τη στιγμή τη διοίκησή του, είναι μεγάλη τιμή να συνεχίζουμε το έργο των μεγάλων και σπουδαίων γυναικών που πρόσφεραν σε διάφορες στιγμές της ιστορίας του εθελοντικά τον εαυτό τους στη επίτευξη των στόχων του. Είναι αλήθεια επίσης ότι το νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές του 2023 είναι πιο ώριμο και πιο αποφασισμένο ώστε να ανταποκριθεί το Λύκειο Ελληνίδων του Πύργου στις απαιτήσεις του νέου αιώνα. Η εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κυριαρχίας της τεχνολογίας κάνει πιο δύσκολο το έργο της διαφύλαξης και της διάσωσης της εθνικής μας ταυτότητας λαϊκού μας πολιτισμού. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας θεωρώ ότι είναι θετικό και αυτό φαίνεται και από την αύξηση των μελών μας και από το πλήθος των παιδιών αλλά και των ενηλίκων που στελεχώνουν όλα τα τμήματα του Λυκείου αλλά και από τα καλά λόγια που ακούμε συνεχώς από την κοινωνία του Πύργου για τις επιλογές μας».

    Να επισημάνουμε την βράβευση του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου από την Ακαδημία Αθηνών τον Δεκέμβριο του 2023. Ήταν το επιστέγασμα για σας αλλά και τα μέλη του μιας συνεχούς προσπάθειας και πολλής δουλειάς που γίνεται σε αυτό;

    «Αυτό που αξιωθήκαμε να ζήσουμε εκείνη τη βραδιά του Δεκεμβρίου στην Ακαδημία Αθηνών είναι κάτι που δεν το ζει εύκολα ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του. Η τιμή ήταν πολύ μεγάλη για το Λύκειο του Πύργου. Στο ωραιότερο νεοκλασικό κτήριο της Αθήνας, παραλάβαμε από σπουδαίους ανθρώπους που ενέπνεαν σεβασμό και δέος με την παρουσία τους τον έπαινο της Ακαδημίας, ο οποίος αναφέρει ότι το Λύκειο «τιμάται δια την εξαιρετικήν και λαμπράν αυτού συμβολήν εις την της πόλεως του Πύργου Ηλείας πρόοδον και εις την της ελληνικής, πνευματικής και πολιτισμικής μνήμης διατήρησιν». Και ένιωσα πραγματικά όταν τον παρέλαβα ότι μαζί με το χέρι το δικό μου χιλιάδες άλλα χέρια πολλών γυναικών κρατούσαν αυτόν τον έπαινο για τα τόσα χρόνια προσφοράς τους στον πολιτισμό. Και ανήκει πραγματικά σε όλες αλλά ανήκει και στην πνευματική ζωή της πόλης μας. Και φυσικά αυτό το βραβείο δημιουργεί περισσότερες υποχρεώσεις για το μέλλον του Λυκείου».

    Paraskeuopoulou2

    Περιμένουμε όλοι την παράσταση στο θέατρο Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία.Οι προηγούμενες ανέβασαν τον πήχη πολύ ψηλά και είναι αναμενόμενο ο κόσμος να περιμένει κάτι ανάλογο.Φαντάζομαι πως το άγχος έχει χτυπήσει κόκκινο μέχρι εκείνη την ημέρα που θα σας απολαύσουμε.

    «Πρώτα από όλα ευχαριστούμε πολύ που θεωρείς ότι ο πήχης έχει ανέβει ψηλά. Εμείς από την πλευρά μας ετοιμάζουμε μια παράσταση προσεγμένη σε όλες της τις λεπτομέρειες. Το διαφορετικό αυτής της παράστασης που θεωρούμε ότι θα ενθουσιάσει και τους θεατές είναι ότι δεν είναι καθόλου στατική, αλλά έχει μια διαρκή κίνηση από το ένα άκρο της Μεσογείου στο άλλο . Μπλέκονται ήχοι και μουσικές με χορούς και τραγούδια από το Γιβραλτάρ στην Κρήτη, από τη Βενετιά στην Κύπρο, από την Κάτω Ιταλία στην Πόλη, από την Αλεξάνδρεια στη Σμύρνη. Τα αλεξανδρινά βαλς, τα flamenco, οι σούστες, οι ταραντέλλες, η φουρλάνα, ο πεντοζάλης διαδέχονται το ένα το άλλο και ανάμεσά τους εξαιρετικοί ποιητές που αφήνουν το στίγμα και το μήνυμά τους με την απαγγελία της Μάρθας Φριντζήλα : Ελύτης, Γκάτσος, Καβάφης, Χικμέτ, Πεσόα… Και τα όργανα τόσα πολλά και διαφορετικά, σαντούρι, κανονάκι, ούτι, λαούτο, μαντολίνα, βιολί, τσαμπούνες και γκάιντες, κλαρίνο και φλογέρες. Μουσική πανδαισία πραγματική!»

    Paraskeuopoulou3

    Το θέμα της φετινής εκδήλωσης και μια αγκαλιά όλων των ακουσμάτων, των παραδόσεων,της κουλτούρας λαών και πολιτισμών που πάντα έχουν και το ελληνικό στοιχείο μέσα. Πείτε μας δυο λόγια για τους ανθρώπους που δουλεύουν όλο αυτό τον καιρό για αυτό το μεγάλο εγχείρημα.

    «Τη μουσική σκηνοθεσία και την επιμέλεια κειμένων την έχει ο Θωμάς Κωνσταντίνου με τον οποίο το Λύκειο Ελληνίδων του Πύργου έχει ξανασυνεργαστεί στην εξαιρετική παράσταση «Στην Ανατολή.. «Πέρα ως πέρα στη γη της Ιωνίας , δοξαστικό αχολογάει τροπάρι…» - αφιερωμένη στην Μ. Ασία τον Ιούλιο του 2022. Ετσι φέτος -για δεύτερη φορά- σε συνεργασία με το δάσκαλό μας Κων/νο Τζανέτο στην επιλογή χορών και τις υπέροχες ερμηνεύτριες Μάρθα Φριντζήλα και Κων/ Πάτση, ο Θωμάς Κωνσταντίνου σχεδιάζει μαζί μας το ταξίδι στην Μεσόγειο. Πιστεύω πως όταν οι συνεργασίες είναι όμορφες, δικαιώνει και το αποτέλεσμα. Και αυτό είμαι σίγουρη ότι θα φανεί στο χειροκρότημα. Οι μουσικοί που πλαισιώνουν τον Θωμά –όλοι εξαιρετικοί και αγαπημένοι- είναι οι Γιώργος Κωτσίνης, Πέτρος Μήτσου, Χρήστος Δαλιάνης, Δήμος Βουγιούκας, Στέλλα Βαλάση, Νίκος Γύρας, Μανούσος Κλαπάκης και η δική μας Μαρία Παπαγεωργίου.

    Τέλος να αναφερθώ και στους «άλλους» ανθρώπους που δουλεύουν όλο αυτό τον καιρό για το πραγματικά μεγάλο εγχείρημα όπως λες, και αυτοί είναι οι γονείς των παιδιών – μαθητών μας, τα παιδιά της εφηβικής ομάδας μας και κυρίως τα μέλη της Χορευτικής μας ομάδας που με το δάσκαλό μας Κώστα Τζανέτο για άλλη μια χρονιά στήνουμε μαζί τους μια όμορφη παράσταση!
    Και θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ και να ευχαριστήσω και από εδώ όλα τα μέλη του Δ.Σ., τις φίλες συνοδοιπόρους στο Λύκειο, που η κάθε μία από τη θέση της συντελεί στην πραγματοποίηση αυτής της παράστασης».

    Κάθε δράση σας συνοδεύεται από υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά.Από τα άψογα χορευτικά,τις παραστάσεις,τα πολύ όμορφα κι ενδιαφέροντα ημερολόγια,τα αφιερώματα στην μητέρα,την γυναίκα,τα Χαραλάμπεια.Τι να περιμένουμε για την καινούργια χρονιά;

    «Και την καινούργια χρονιά θα συνεχίσουμε όλα αυτά. Αλλά φέτος ιδιαίτερα ο στόχος είναι η ιματιοθήκη μας. Να εμπλουτιστεί, να ανανεωθεί, να προστατευτούν πολύτιμα κειμήλιά της. Επίσης η πραγματοποίηση ημερίδας με ζητήματα την πολιτιστική διαχείριση του δημοτικού τραγουδιού και του χορού και την εφαρμογή τους στην εκπαίδευση καθώς και η παρουσίαση κεφαλόδεσμων και παραδοσιακών φορεσιών με σύγχρονη αναφορά στην «αναγκαιότητα» ή μη της τήρησης ορίων στην χρήση τους καθώς και με ενεργή σύμπραξη των συμμετεχόντων. Τέλος στο πρόγραμμά μας είναι για την αρχή του 2025 τα «Χαραλάμπεια» μια μουσικοχορευτική παράσταση που κάνουμε κάθε χρόνο με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων μας προς τιμήν του προστάτη Αγίου Χαραλάμπους της πόλης του Πύργου».

    Πρόσφατα οριστήκατε ως μέλος στη Δημοτική Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Πύργου από τον Δήμαρχο Στάθη Καννή. Ποιος ο προγραμματισμός σας - προσωπικός και συλλογικός - και το όραμά σας για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

    «Εννοείται ότι με τιμά η πρόσκληση από μέρους του Δήμου από το Δήμαρχο κ. Καννή και από τον Αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Κάρδαρη να είμαι μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Πύργου. Στην επιτροπή συμμετέχουν αξιόλογοι συμπολίτες με πείρα και όραμα αλλά κυρίως με διάθεση συνεργασίας ώστε να βάλουμε σε μια διαφορετική βάση τον πολιτισμό στην πόλη μας. Για μένα ο στόχος είναι οι νέοι άνθρωποι της πόλης να βρουν τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι χώροι γι’ αυτό. Στερείται η πόλη μας μιας αίθουσας εκδηλώσεων, ενός πολυχώρου πολιτισμού, ενός σύγχρονου μουσείου λαϊκής τέχνης και παράδοσης. Θα κριθούμε όλοι στο τι θα καταφέρουμε….».

  • «Mare Nostrum - Η δική μας θάλασσα» - Η νέα μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου - Ξεκίνησε η προπώληση
    «Mare Nostrum - Η δική μας θάλασσα» - Η νέα μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου - Ξεκίνησε η προπώληση

    Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχ.Ολυμπίας - Θέατρο «ΟΛΥΜΠΙΑ», Φλόκα - Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, ώρα 9.30μμ

    Μεσόγειος η χιλιοτραγουδισμένη…η αιώνια αγαπημένη. Η θάλασσα των Ελλήνων, των Ρωμιών, των Σταυροφόρων, των Βυζαντινών.

    Η θάλασσα των ποιητών, του Ελύτη, του Καβάφη, του Γκάτσου , του Χικμέτ, και του Πεσόα . Η Θάλασσα του αποχωρισμού, του έρωτα και του χαμού.

    Εμβληματικά ποιήματα μεγάλων ποιητών από τη Μεσόγειο και την Ελλάδα διαδέχονται τις μουσικές και τους χορούς του κόσμου, του δικού μας κόσμου, του ελληνικού, του Ρωμαίικου, του Μεσογειακού, του κοσμοπολίτικου!

    Από το Γιβραλτάρ έως στην Κρήτη και της «Γραμβούσας το ακρωτήρι…»

    Από τις ακτές της Αλεξάνδρειας των Πτολεμαίων έως τη Σμύρνη του χαμού.

    Από την Κωνσταντινούπολη έως την ελληνόφωνη κάτω Ιταλία και τις Συρακούσες και από τη Βενετιά έως τις Κυκλάδες και την Κύπρο.

    Νωχελικά Πορτογαλέζικα fado μπλέκονται με Αλεξανδρινά βαλς, Ανδαλουσιάνικα flamenco με κρητικές και νησιώτικες σούστες.

    Γκρεκάνικες Ταραντέλες συνομιλούν με επτανησιακούς σκοπούς.

    Θρήνοι της ερήμου συναντούν διονυσιακούς θρακιώτικους χορούς.

    Ένας ύμνος στη Μεσόγειο, τη θάλασσά μας, που δε χωρίζει τους ανθρώπους και τους λαούς που αιώνες ολόκληρους ζουν μαζί και αναπνέουν το αεράκι της, γεύονται τη δροσιά της και τραγουδούν και χορεύουν στον ήχο των κυμάτων της. Αντίθετα τους ενώνει με τη μεγάλη αγκαλιά της σε μια αρμονική συνύπαρξη ειρήνης και δημιουργίας.

    Μία θάλασσα, μία μουσική, μία κληρονομιά, σε μια ξεχωριστή παράσταση μουσικής, λόγου και χορού με οικοδεσπότες το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου και τους συνεργάτες του.

    Συντελεστές:

    Μάρθα Φριντζήλα : τραγούδι & απαγγελία
    Κωνσταντίνα Πάτση: τραγούδι

    Θωμάς Κωνσταντίνου: Ούτι, λαούτο, μαντολίνο, çümbüs, κιθάρα, τραγούδι
    Γιώργος Κωτσίνης: κλαρίνο , καβάλ, νέυ , φλογέρες
    Πέτρος Μήτσου: τσαμπούνα, γκάιντα, μαντολίνο, φωνητικά
    Χρήστος Δαλιάνης : βιολί , φωνητικά
    Δήμος Βουγιούκας: Ακορντεόν
    Στέλλα Βαλάση: Σαντούρι
    Νίκος Γύρας: κοντραμπάσο, τραγούδι
    Μανούσος Κλαπάκης: κρουστά και multi-percussion set
    Μαρία Παπαγεωργίου: κανονάκι

    Μια μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου
    Πρόεδρος - έφορος χορού: Κατερίνα Παρασκευοπούλου
    Επιμέλεια χορών: Κωνσταντίνος Τζανέτος
    Mουσική σκηνοθεσία & επιμέλεια κειμένων: Θωμάς Κωνσταντίνου

    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: «ΕΘΟΣ»
    Σχεδιασμός & χειρισμός ήχου: Μιχάλης Σκαράκης – Γιάννης Μιχαλόπουλος
    Σχεδιασμός φωτισμών, οπτικές προβολές: Έλενα Πετροπούλου

    Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχ.Ολυμπίας
    Θέατρο «ΟΛΥΜΠΙΑ», Φλόκα
    Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, ώρα 9.30μμ

    Γενική είσοδος 15 € /παιδικό, φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, άνεργοι: 10Ε
    Προπώληση : Βιβλιοπωλείο ΚΟΡΚΟΛΗΣ (Ερμού 3, Πύργος), Look it's Journey Time Λουκάς Δημακόπουλος (Λετρίνων 4 – Πύργος) , Βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ (Αθανασίου Διάκου 2, Αμαλιάδα), Πολιτιστικός Σύλλογος Έλισσα –Αμαλιάδα (694 721 2941), «Strigas Travel» Ζαχάρω, «Christianoupolis Travel» Κυπαρισσία, Κατάστημα 4Seasons –Κρέστενα (τηλ. 26250 23166), ΚΛΕΨΥΔΡΑ –Κρέστενα (τηλ. 6948980460 Τουρής Κώστας) «ΡΟΔΟΝ ΚΑΦΕ» - Αρχ. Ολυμπία

    Για την μετακίνησή σας μπορείτε να απευθυνθείτε στα τουριστικά πρακτορεία:
    Look it's Journey Time Λουκάς Δημακόπουλος (Λετρίνων 4, Πύργος, τηλ. 2621081300) «Strigas Travel» Ζαχάρω, (τηλ : 26250 33517, 6934150407, «Christianoupolis Travel» Κυπαρισσία (τηλ. 2761 025456), Chrysanthakopoulos Travel Services, Ανδραβίδα (τηλ. 6972257395)

    Festival Floka 2024 xorigoi

  • «Mare Nostrum - Η δική μας θάλασσα» - Η νέα μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου
    «Mare Nostrum - Η δική μας θάλασσα» - Η νέα μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου

    Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχ.Ολυμπίας - Θέατρο «ΟΛΥΜΠΙΑ», Φλόκα - Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, ώρα 9.30μμ

    Μεσόγειος η χιλιοτραγουδισμένη…η αιώνια αγαπημένη. Η θάλασσα των Ελλήνων, των Ρωμιών, των Σταυροφόρων, των Βυζαντινών.

    Η θάλασσα των ποιητών, του Ελύτη, του Καβάφη, του Γκάτσου , του Χικμέτ, και του Πεσόα . Η Θάλασσα του αποχωρισμού, του έρωτα και του χαμού.

    Εμβληματικά ποιήματα μεγάλων ποιητών από τη Μεσόγειο και την Ελλάδα διαδέχονται τις μουσικές και τους χορούς του κόσμου, του δικού μας κόσμου, του ελληνικού, του Ρωμαίικου, του Μεσογειακού, του κοσμοπολίτικου!

    Από το Γιβραλτάρ έως στην Κρήτη και της «Γραμβούσας το ακρωτήρι…»

    Από τις ακτές της Αλεξάνδρειας των Πτολεμαίων έως τη Σμύρνη του χαμού.

    Από την Κωνσταντινούπολη έως την ελληνόφωνη κάτω Ιταλία και τις Συρακούσες και από τη Βενετιά έως τις Κυκλάδες και την Κύπρο.

    Νωχελικά Πορτογαλέζικα fado μπλέκονται με Αλεξανδρινά βαλς, Ανδαλουσιάνικα flamenco με κρητικές και νησιώτικες σούστες.

    Γκρεκάνικες Ταραντέλες συνομιλούν με επτανησιακούς σκοπούς.

    Θρήνοι της ερήμου συναντούν διονυσιακούς θρακιώτικους χορούς.

    Ένας ύμνος στη Μεσόγειο, τη θάλασσά μας, που δε χωρίζει τους ανθρώπους και τους λαούς που αιώνες ολόκληρους ζουν μαζί και αναπνέουν το αεράκι της, γεύονται τη δροσιά της και τραγουδούν και χορεύουν στον ήχο των κυμάτων της. Αντίθετα τους ενώνει με τη μεγάλη αγκαλιά της σε μια αρμονική συνύπαρξη ειρήνης και δημιουργίας.

    Μία θάλασσα, μία μουσική, μία κληρονομιά, σε μια ξεχωριστή παράσταση μουσικής, λόγου και χορού με οικοδεσπότες το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου και τους συνεργάτες του.

    Συντελεστές:

    Μάρθα Φριντζήλα : τραγούδι & απαγγελία
    Κωνσταντίνα Πάτση: τραγούδι

    Θωμάς Κωνσταντίνου: Ούτι, λαούτο, μαντολίνο, çümbüs, κιθάρα, τραγούδι
    Γιώργος Κωτσίνης: κλαρίνο , καβάλ, νέυ , φλογέρες
    Πέτρος Μήτσου: τσαμπούνα, γκάιντα, μαντολίνο, φωνητικά
    Χρήστος Δαλιάνης : βιολί , φωνητικά
    Δήμος Βουγιούκας: Ακορντεόν
    Στέλλα Βαλάση: Σαντούρι
    Νίκος Γύρας: κοντραμπάσο, τραγούδι
    Μανούσος Κλαπάκης: κρουστά και multi-percussion set
    Μαρία Παπαγεωργίου: κανονάκι

    Μια μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου
    Πρόεδρος - έφορος χορού: Κατερίνα Παρασκευοπούλου
    Επιμέλεια χορών: Κωνσταντίνος Τζανέτος
    Mουσική σκηνοθεσία & επιμέλεια κειμένων: Θωμάς Κωνσταντίνου

    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: «ΕΘΟΣ»
    Σχεδιασμός & χειρισμός ήχου: Μιχάλης Σκαράκης – Γιάννης Μιχαλόπουλος
    Σχεδιασμός φωτισμών, οπτικές προβολές: Έλενα Πετροπούλου

    Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχ.Ολυμπίας
    Θέατρο «ΟΛΥΜΠΙΑ», Φλόκα
    Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, ώρα 9.30μμ

    Γενική είσοδος 15 € /παιδικό, φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, άνεργοι: 10Ε
    Προπώληση : Βιβλιοπωλείο ΚΟΡΚΟΛΗΣ (Ερμού 3, Πύργος), Look it's Journey Time Λουκάς Δημακόπουλος (Λετρίνων 4 – Πύργος) , Βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ (Αθανασίου Διάκου 2, Αμαλιάδα), Πολιτιστικός Σύλλογος Έλισσα –Αμαλιάδα (694 721 2941), «Strigas Travel» Ζαχάρω, «Christianoupolis Travel» Κυπαρισσία, Κατάστημα 4Seasons –Κρέστενα (τηλ. 26250 23166), ΚΛΕΨΥΔΡΑ –Κρέστενα (τηλ. 6948980460 Τουρής Κώστας) «ΡΟΔΟΝ ΚΑΦΕ» - Αρχ. Ολυμπία

    Για την μετακίνησή σας μπορείτε να απευθυνθείτε στα τουριστικά πρακτορεία:
    Look it's Journey Time Λουκάς Δημακόπουλος (Λετρίνων 4, Πύργος, τηλ. 2621081300) «Strigas Travel» Ζαχάρω, (τηλ : 26250 33517, 6934150407, «Christianoupolis Travel» Κυπαρισσία (τηλ. 2761 025456), Chrysanthakopoulos Travel Services, Ανδραβίδα (τηλ. 6972257395)

  • Λύκειο Ελληνίδων Πύργου: …και γίνηκε τρανός χορός!
    Λύκειο Ελληνίδων Πύργου: …και γίνηκε τρανός χορός!

    Η γιορτή λήξης των χορευτικών τμημάτων

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Μια πολιτισμική όαση στην πόλη! Αυτό πρόσφερε το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου στο πολυάριθμο κοινό που έσπευσε να απολαύσει την γιορτή λήξης των χορευτικών τμημάτων σε μια υπέροχη γιορτή που στήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Επαρχείο.
    Πλήθος κόσμου καμάρωσε, τα χορευτικά τμήματα του ΛΕΠ, από προσχολικής ηλικίας και εφήβους μέχρι των ενηλίκων και τη χορευτική ομάδα, να… ξεδιπλώνουν τα απλά βήματα τις πιο επιβεβλημένες σύνθετες φιγούρες του χορού, με μουσικές και τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα. Περίπου 200 μικροί και μεγάλοι χορευτές, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους: Κώστα Ζώντο, Γιάννα Ρέτση, Νίκο Χρυσανθόπουλο, Ιουλία Κόλλια, Ανδρέα Μικελόπουλο και Κωνσταντίνο Τζανέτο, μας ταξίδεψαν από τη Θεσσαλία και τη Θράκη μέχρι το Αιγαίο και τον Πόντο.

    «Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας και τους δασκάλους μας και ευχαριστούμε θερμά και τους γονείς τους που είναι συμπαραστάτες στο έργο μας, όπως ευχαριστούμε θερμά και τους τόσο πολλούς ενήλικες που μας ακολουθούν στα τμήματα του Λυκείου των Ελληνίδων», τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία της η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου Κατερίνα Παρασκευοπούλου.

    Η κ. Παρασκευοπούλου αναφέρθηκε εν συντομία σε όλες τις δράσεις του ΛΕΠ που πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς καθώς και την πολύ σημαντική στιγμή της βράβευσής από την Ακαδημία Αθηνών και ανανέωσε το ραντεβού στην μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιουλίου στο θέατρο «Φλόκα» στην Αρχαία Ολυμπία με τίτλο «Mare Nostrum-Η δική μας θάλασσα.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος Β, ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου κ.α.

    Το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου είναι ο Πολιτιστικός Φάρος της πόλης του Πύργου.

    Που μαθαίνει την Παράδοση της Ελλάδος σε νέους και νέες της Πόλης.

    Που βραβεύτηκε γι αυτήν την προσφορά από την Ακαδημία Αθηνών.

    Την Κυριακή 16 Ιουνίου στο Επαρχείο έγινε η λήξη των χορευτικών τμημάτων για την χρονιά αυτή.

    Περίπου 200 μικροί και μεγάλοι χορευτές των Τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

    Παρόντες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κκ Αθανάσιος και ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής.

    Πολλοί Πυργιώτες παρακολούθησαν την εκδήλωση και χειροκρότησαν τους μικρούς και μεγάλους χορευτές.

    Αξίζουν συγχαρητήρια στην πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου Κατερίνα Παρασκευοπούλου, σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και τους καθηγητές των τμημάτων.

    Lukeio Ell 2

    Lukeio Ell 3

    Lukeio Ell 4

    Lukeio Ell 5

    Lukeio Ell 6

    Lukeio Ell 7

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο