Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024 21:37

Οι μαθητές Γυμνασίου Καράτουλα μαθαίνουν την πυρόσβεση - Ενημερωτική επίσκεψη στελεχών της Πυροσβεστικής

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ένα ξεχωριστό μάθημα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης προσέφεραν με την επίσκεψή τους στο Γυμνάσιο Καράτουλα στελέχη από το Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου. Την εκδήλωση ενημέρωσης προλόγισε η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Μαρία Ζώντου, που τόνισε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που παρακολουθούσαν την αξία μερικών γνώσεων, για την καλύτερη ζωή και λειτουργία του σχολικού χώρου. Η Διευθύντρια επίσης ευχαρίστησε και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ανταπόκριση στο αίτημα επιμορφώσεως. Και η Πυρασφάλεια και η Πυρόσβεση αποτελούν χρήσιμες γνώσεις για κάθε υπεύθυνο πολίτη.

Την επιμόρφωση έκαναν ο Πυραγός Δημήτριος Τσιμπογιάννης και ο Υπαρχιπυροσβέστης Γεώργιος Κωστόπουλος. Τα δύο στελέχη της Πυροσβεστικής απάντησαν άμεσα και ουσιαστικά σε ερωτήσεις και απορίες των μαθητών και των μαθητριών του Γυμνασίου, όχι μόνο για την αντιμετώπιση ενός κινδύνου, αλλά και για την πρόληψή του.

karatoula mathites purosv 2

Και καλή πρόληψη και ουσιαστική αντιμετώπιση του κινδύνου

Καθοριστικής σημασίας, κατά τα στελέχη της Πυροσβεστικής, έχει η καλή γνώση του θέματος και η εκπαίδευση όλων, μικρών και μεγάλων, στην γενικότερη συμβολή στο πρόβλημα. Η περιοχή της Ωλένης του Δήμου Πύργου, όπως τονίστηκε, υπήρξε κατά καιρούς στο παρελθόν θύμα μεγάλων και καταστροφικών πυρκαγιών.

Ενδιαφέρον έδειξαν οι μαθητές και για το εν γένει έργο της Πυροσβεστικής στον τόπο μας, ένα έργο που δεν περιορίζεται στην πυρόσβεση, αλλά και στην διάσωση πλημμυροπαθών, πληγέντων και άλλων πολιτών που έχουν ανάγκη.

Ιδιαίτερα έγινε χρήση των μέσων πυρόσβεσης που διαθέτει το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου και Λυκείου Καράτουλα, στοιχείο απαραίτητο για την αντιμετώπιση ενός πύρινου κινδύνου σε έναν τέτοιο χώρο. Να τονιστεί ότι η νεόδμητη κτηριακή εγκατάσταση διαθέτει σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου της φωτιάς, ενώ η αυτονομία της εγκατάστασης επιτρέπει την συνδρομή του συνολικού έργου ενός κινδύνου. Αυτά τα πυροσβεστικά μέσα παρουσίασαν στην ομιλία τους τα δύο στελέχη της Πυροσβεστικής, σε ένα αληθινά εποπτικό και βιωματικό μάθημα, που άφησε σε όλους άριστες εντυπώσεις.

karatoula mathites purosv 3

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024 19:35

Σχετικά Άρθρα

  • Γεράκι - Κρυονέρι - Χάβαρι: Οριοθετημένη η πυρκαγιά - Η βροχή στάθηκε σύμμαχος
    Γεράκι - Κρυονέρι - Χάβαρι: Οριοθετημένη η πυρκαγιά - Η βροχή στάθηκε σύμμαχος

    Παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Γεράκι Αμαλιάδας και έφτασε έως τις παρυφές του Χαβαρίου.

    Σε αυτή την έκταση έκαψε δάσος, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αγροικίες και γεωργικό εξοπλισμό. Η πρωινή βροχή στάθηκε σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στο μέτωπο.

    Συνολικά 265 πυροσβέστες με 83 οχήματα και έξι πεζοπόρα τμήματα διατέθηκαν για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς μαζί με μεγάλο αριθμό εναέρων μέσων.

    Κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στο ilialive.gr κατηγόρησαν τις Αρχές ότι δεν έχουν διανοιχθεί αντιπυρικές ζώνες ικανές να "φρενάρουν" μια πυρκαγιά.

    Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή του Γερακίου, και έλαβε μεγάλες διαστάσεις λόγω της έντασης των ανέμων και κινήθηκε απειλητικά προς τις περιοχές Τσιχλέικα και Τσαφλέικα, Ρένεσι, Μπουμπούνα, Κρυονέρι, φτάνοντας στις παρυφές του χωριού Χάβαρι.

    Δείτε video:

    Δείτε φωτογραφίες:

    kryoneri fotia 4 10 2024 9

    kryoneri fotia 4 10 2024 10

    kryoneri fotia 4 10 2024 11

    kryoneri fotia 4 10 2024 8

    kryoneri fotia 4 10 2024 7

    kryoneri fotia 4 10 2024 5

    kryoneri fotia 4 10 2024 6

    kryoneri fotia 4 10 2024 1

    kryoneri fotia 4 10 2024 2

    kryoneri fotia 4 10 2024 3

    kryoneri fotia 4 10 2024 4

    Fotia geraki.3

    Fotia geraki.4

    Fotia geraki.1

  • Καβούρι Κατακόλου: Ξέσπασε πυρκαγιά δίπλα στον παραθαλάσσιο οικισμό - Ήχησε το 112 (photos & videos) (upd)
     Καβούρι Κατακόλου: Ξέσπασε πυρκαγιά δίπλα στον παραθαλάσσιο οικισμό - Ήχησε το 112 (photos & videos) (upd)

    Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Καβούρι στο Κατάκολο στον παραλιακό οικισμό.

    Η φωτιά καίει σε εκτάσεις με ποικίλη βλάστηση, δίπλα ακριβώς από τα σπίτια τα οποία εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή φαίνεται να απειλούνται άμεσα.

    Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα ενώ οι δυνάμεις διαρκώς ενισχύονται. Παράλληλα, δυνάμεις της Αστυνομίας συνδράμουν εντός του οικισμού.

    Νεότερη ενημέρωση

    Μεγάλη είναι η μάχη των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην φωτιά που μαίνεται στην είσοδο του οικισμού Καβούρι πλησίον των ψυγείων Παπαγιάννη και προς τα πρώτα σπίτια.

    Πριν από λίγο, η Πολιτική Προστασία μετέφερε μια ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα από τον οικισμό, στο συντονιστικό κέντρο του Οργανισμού, του Δήμου Πύργου στην Αγία Βαρβάρα.

    Νεότερη ενημέρωση

    Με την άμεση επέμβασή τους, τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πύργου, πρόλαβαν τα χειρότερα, καταφέρνοντας να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο και αλλάζοντας την εικόνα που είχε δημιουργηθεί καθώς οι ριπές του ανέμου ήταν ιδιαίτερα έντονες και υπήρξε εμφανής ο κίνδυνος εξαιτίας των κηλιδώσεων οι φλόγες να επεκταθούν στην περιοχή της Σπιάντζας.

    Δείτε video και φωτογραφίες

    kavouri fotia 5

    kavouri fotia 1

    kavouri fotia 3

    kavouri fotia 4

    kavouri fotia 6

    kavouri fotia 7

    kavouri fotia 8

    kavouri 112

  • Ηλεία: Το Σεπτέμβρη “βρέχει” πρόστιμα για τις υπαίθριες καύσεις από την Πυροσβεστική
    Ηλεία: Το Σεπτέμβρη “βρέχει” πρόστιμα για τις υπαίθριες καύσεις από την Πυροσβεστική

    Το “κακό” με τις υπαίθριες καύσεις υπολειμμάτων καλλιεργειών στην Ηλεία, προσπαθεί να περιορίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία με την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας που ισχύει από την παρούσα αντιπυρική περίοδο και με τσουχτερά πρόστιμα χιλιάδων ευρώ.

    Την τελευταία εβδομάδα τουλάχιστον σε εφτά περιπτώσεις υπαίθριων καύσεων επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα που ξεπερνούν τις 13.000 €.

    • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.406,25€, στις 20 Σεπτεμβρίου, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αμαλιάδας σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Ροβιάτας, του Δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία.
    • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1875 €, στις 20 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αμαλιάδας σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση πλαστικών εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Καρδαμά, του Δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία.
    • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.250€, στις 18 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων φυτικής βλάστησης, εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Νιοχωρίου, του Δήμου Ζαχάρως, στην Ηλεία.
    • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.687,50€, στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, σε αλλοδαπή, η οποία προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Σχοίνων, του δήμου Ζαχάρως, στην Ηλεία.
    • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.250€, στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Λεχαινών, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων, εντός υπαίθριου χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Κουρτεσίου, του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, στην Ηλεία.
    • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.320,30€, στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Λεχαινών, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός υπαίθριου χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Αρετής, του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, στην Ηλεία.
    • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.687€, στις 15 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Λεχαινών, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση ξηρών χόρτων εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Σίμιζα, του Δήμου Πηνειού, στην Ηλεία.

    * Φωτογραφία αρχείου

  • Αρκαδία: Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά στα Κακουρέικα, κοντά στην Ανδρίτσαινα
    Αρκαδία: Μεγάλη φωτιά στα Κακουρέικα, κοντά στην Ανδρίτσαινα

    Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει κοντά στο χωριό Κακουρέικα Αρκαδίας βόρεια της Ανδρίτσαινας. Η φωτιά καίει σε δασική έκταση και έχουν κινητοποιηθεί 37 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα, πέτε αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα και συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ.

    Η φωτιά φαίνεται να κινείται ανατολικά.

    Έχουν σταλεί ενισχύσεις και από την Ηλεία.

    Η πυρκαγιά είναι ορατή από την πλευρά της Ανδρίτσαινας.

    Νεότερη ενημέρωση

    Καλύτερη είναι η εικόνα στην περιοχή της πυρκαγιάς καθώς φαίνεται να έχει περιοριστεί σημαντικά το μέτωπο, από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    Δείτε ζωντανά από την κάμερα της Ανδρίτσαινας

    Εικόνες από την κάμερα του forecastweather.gr στην Ανδρίτσαινα με την αρχική εξέλιξη της πυρκαγιάς:

    Kakoureika 2

    Kakoureika 3

    Kakoureika 4

  • Λαστέικα: Νέος εμπρησμός με διπλό χτύπημα
    Λαστέικα: Νέος εμπρησμός με διπλό χτύπημα

    Δυο πυρκαγιές ξέσπασαν πριν από λίγο στην περιοχή των Λαστεικων με κοντινή απόσταση ανάμεσα στις δυο εστίες.

    Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αυτή την ώρα.

    Νεότερη ενημέρωση

    Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν σωτήρια αφού γρήγορα κατάφεραν να θέσουν και τις δύο εστίες υπό έλεγχο.

    Η πρώτη εστία ήταν μέσα σε δασικό κομμάτι στην περιοχή Ντομπρινο κοντά στο σημείο που πριν μερικές εβδομάδες είχε ξεσπάσει φωτιά επίσης από εμπρησμό ενώ η δεύτερη ήταν στο δρόμο από τα Λαστέικα προς το Πράσινο και πάλι κοντά σε σημείο "στόχο" εμπρηστών.

    fotia lasteika. 1

    fotia lasteika. 2

    fotia lasteika. 3

    fotia lasteika. 4

    Περισσότερα σε λίγο...

  • Πυροσβεστική: 35 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Μάχη με διάσπαρτες εστίες στη Στιμάγκα Κορινθίας
    Πυροσβεστική: 35 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Μάχη με διάσπαρτες εστίες στη Στιμάγκα Κορινθίας

    Σε 35 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα.

    Από αυτές σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 31 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις.

    Σχετικά με την πυρκαγιά στην Στιμάγκα Κορινθίας, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, από χθες το βράδυ που η φωτιά δεν έχει ενεργό μέτωπο, εξακολουθούν να δίνουν μάχη με αρκετές διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις που εκδηλώνονται μέσα στη δύσβατη ρεματιά με πυκνή βλάστηση. Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, αν και δεν υπάρχει κίνδυνος, εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πολύ μεγάλος αριθμός εναερίων μέσων. Συνολικά 20 εναέρια επιχειρούν - και συγκεκριμένα 8 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά.

    Αναφορικά με τις υπόλοιπες πυρκαγιές οι πηγές της Πολιτικής Προστασίας σημειώνουν:

    Στις 8:57 πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας Αττικής. Η φωτιά ελέγχθηκε σε 20 λεπτά και στο σημείο επιχείρησαν 32 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα.

    Στις 11:42 σήμανε συναγερμός για την περιοχή Σαλμώνη στη Ροδόπη, όταν ξέσπασε πυρκαγιά μεταξύ οικισμού και πυκνού δάσους. 'Αμεσα έγινε μεγάλη κινητοποίηση και οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν έγκαιρα. Σε 1,5 ώρα η φωτιά δεν είχε πλέον ενεργό μέτωπο. Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα, 5 αεροσκάφη, και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου, υδροφόρες Ο.Τ.Α και εθελοντές.

    Στις 11:59 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Περιστερά, του δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης. Η φωτιά ήταν χωρίς ενεργό μέτωπο σε 45 λεπτά. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

    Στις 12:14, πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νέα Ρόδα Χαλκιδικής. Η φωτιά δεν είχε ενεργό μέτωπο σε 45 λεπτά. Στο σημείο επιχείρησαν 28 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

    Στις 17:36, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στις οδούς Αχαρνέων Ιππέων και Λιοσίων, στις Αχαρνές. Η φωτιά σε 20 λεπτά ελέγχθηκε. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 13 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 6 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

    Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

    Τέλος η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Βαρθολομιό: Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στις Θίνες
    Βαρθολομιό: Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά στις Θίνες

    Συναγερμός έχει σημάνει στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στην περιοχή των Θινών Βαρθολομιού σε δασική έκταση.

    Στο σημείο ενισχύονται οι δυνάμεις για την αντιμετώπιση του μετώπου της πυρκαγιάς.

    Νεότερη ενημέρωση

    Στην περιοχή επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. Η φωτιά καίει κυρίως σε έκταση με ξερά χόρτα και φαίνεται να έχει καλή έκβαση...

    Νεότερη ενημέρωση

    Οι πυροσβέστες κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς πριν μπει στο δάσος. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

    Fotia Thines 2

    Fotia Thines 3

    Fotia Thines 4

    Fotia Thines 5

  • Καβάσιλα: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση - Έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό
    Καβάσιλα: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση - Έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό

    Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή των Καβασίλων σε αγροτοδασική έκταση δίπλα στην εθνική οδό.

    Η κινητοποίηση της Π.Υ. Λεχαινών ήταν μεγάλη, αλλά λόγω του σημείου που εξελισσόταν το μέτωπο, οι Αρχές αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω της παλιάς εθνικής οδού.

    Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο δυνάμεις επιχειρούν για να ελέγξουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

    Fotia Leukoxori 2

    Fotia Leukoxori 3

    Fotia Leukoxori 4

    Fotia Leukoxori 5

    Fotia Leukoxori 6

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο