Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 21:46

1ο Γυμνάσιο Πύργου: Οι μαθητές δημιούργησαν ένα Περιβάλλον για το Παιχνίδι του Σκακιού

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το σχολείο αποτελεί όχι μόνο έναν τόπο μάθησης αλλά και έναν χώρο όπου οι μαθητές μπορούν να αναπτύξουν δεξιότητες, ενδιαφέροντα και πρωτοβουλίες που ξεπερνούν τα συνηθισμένα. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού παρουσιάστηκε κατά το σχολικό έτος 2023-2024 στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, όπου οι μαθητές της Γ΄ Τάξης ανέλαβαν μια σημαντική πρωτοβουλία δημιουργώντας ένα περιβάλλον για το παιχνίδι του σκακιού.

Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης ενώθηκαν για να δημιουργήσουν έναν χώρο που θα προωθεί το παιχνίδι και τη στρατηγική σκέψη. Συγκεκριμένα, ανέλαβαν την ανακαίνιση του προαύλιου του σχολείου βάφοντας οι ίδιοι την επιδαπέδιο σκακιέρα, ενώ προέβησαν και στην αγορά πιονιών μεγάλου μεγέθους για να είναι κατάλληλα για το ενδοδαπέδιο σκάκι, με χρήματα που είχαν συγκεντρώσει στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Επιπλέον, δημιούργησαν έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο σχολείο με τέσσερα επιτραπέζια σκάκι, προσφέροντας έτσι στους μαθητές τη δυνατότητα να ασχολούνται με το παιχνίδι ακόμα και στο ελεύθερο τους χρόνο.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν μπορούσε παρά να λάβει την αναγνώριση και την εκτίμηση του Διευθυντή του σχολείου. Ο Διευθυντής συνεχάρη τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους και την ενθάρρυνε να συνεχίσουν να ασχολούνται με δραστηριότητες που προάγουν τη συνεργασία, τη στρατηγική σκέψη και την κοινωνική διάδραση.

Επιπλέον, δεν πρέπει να παραβλεφθεί η σημασία του ρόλου των καθηγητών και της επιστασίας στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας. Οι καθηγητές κ. Διονύσιος Μπακόπουλος και Παναγιώτης Τόγιας, μαζί με την κα Νατάσα Παπανικολοπούλου, υποστήριξαν και βοήθησαν τους μαθητές σε κάθε βήμα της διαδικασίας, προσφέροντας την εμπειρία και τη στήριξή τους.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα, του πώς οι μαθητές μπορούν να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που προωθεί τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα. Είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός πιο δυναμικού και ενεργού περιβάλλοντος μάθησης που ενθαρρύνει την εμπλοκή και την αυτενέργια.

1o gumn skaki 2

1o gumn skaki 3

1o gumn skaki 4

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 20:07

Σχετικά Άρθρα

  • Η σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου
    Η σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου

    Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Αρχικά, έγινε η ανάγνωση του Πρακτικού του Συλλόγου διδασκόντων για τον ορισμό των σημαιοφόρων και των παραστατών για το σχολικό έτος 2024-2025 και η παράδοση της σημαίας από τον διευθυντή του σχολείου κ. Άγγελο Λαμπρόπουλο. Ακολούθησε η απονομή των αριστείων και βραβείων για την επίδοση των μαθητών/τριών κατά το σχολικό έτος 2023-2024.

    Μετά την ανάγνωση του μηνύματος του Υπουργού Pαιδείας κ. Κυριάκου Πιερρακάκη από την υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Μποσμή Αικατερίνη, οι μαθητές παρακολούθησαν την επετειακή εκδήλωση, όπου μέσα από αναγνώσεις κειμένων, προβολή αρχειακού υλικού και τραγούδια τέθηκε αδρομερώς το ιστορικό πλαίσιο του ελληνοϊταλικού πολέμου και εν γένει του ηρωικού αγώνα των Ελλήνων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αυτοθυσία και τον ηρωισμό των Ελλήνων αγωνιστών στα βουνά της Πίνδου και στον βαρυσήμαντο ρόλο των Ελληνίδων στην προάσπιση της λευτεριάς.

    Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τη χορευτική ομάδα του σχολείου, η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους μαθητές και καθηγητές. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

    Το επετειακό υλικό επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ. Νικολακοπούλου Αιμίλία και κ. Παντή Λαμπρινή. Η προετοιμασία της χορευτικής ομάδας έγινε από τον γυμναστή του σχολείου μας, κ. Γεωργούλια Ιωάννη.

    1o gumasio 28i 24 2

    1o gumasio 28i 24 2

    1o gumasio 28i 24 3

    1o gumasio 28i 24 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Nέo Διοικητικό Συμβούλιο γονέων και κηδεμόνων στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου
    Nέo Διοικητικό Συμβούλιο γονέων και κηδεμόνων στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου

    Πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβούλιου Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Πύργου του ιστορικότερου σχολείο της πόλης μας.

    Μετά την β επαναληπτική συνέλευση και την συγκρότηση σεσώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τους :

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ

    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΣΩΝΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

    ΤΑΜΙΑΣ: ΔΗΜΟΥΛΙΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ

    ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΨΑΡΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

    ΜΕΛΟΣ: ΑΛΤΑΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    ΜΕΛΟΣ: ΜΠΟΤΖΙΟΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    Πιστεύουμε το νέο διοικητικό συμβούλιο θα συνεισφέρει τα μέγιστα για την ομαλή λειτουργιά του σχολείου μας και θα διοργανώσει ενδιαφέρουσες μαθητικές δράσεις και εκδηλώσεις.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2024 στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου
    Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2024 στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου

    Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, το 1ο Γυμνάσιο Πύργου πραγματοποίησε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2024. Οι μαθητές παρουσίασαν με ενθουσιασμό τις εργασίες και τις δράσεις που υλοποίησαν, για να αναδείξουν τη σημασία της πολυγλωσσίας και της πολιτιστικής πολυμορφίας.

    Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εκτέλεση του Ύμνου της Ευρώπης στις τρεις ξένες γλώσσες που διδάσκονται οι μαθητές στο σχολείο, αναδεικνύοντας τη γλωσσομάθειά τους. Στη συνέχεια, οι μαθητές απήγγειλαν απόσπασμα από το ποίημα "Ειρήνη" του Γιάννη Ρίτσου, μεταφρασμένο σε όλες τις γλώσσες που μιλούνται στο σχολείο μας, προβάλλοντας έτσι την έννοια της ειρήνης μέσα από τη γλώσσα.

    Οι μαθητές παρουσίασαν επίσης επί σκηνής γλωσσοδέτες σε διάφορες γλώσσες με θεατρικό τρόπο, προκαλώντας το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του κοινού. Επιπλέον, προβλήθηκαν οι ψηφιακές αφίσες που δημιούργησαν οι μαθητές με θέμα "Γλώσσες για την Ειρήνη", καθώς και ακροστιχίδες με τη λέξη "Ειρήνη" σε διάφορες γλώσσες, αναδεικνύοντας την πολυγλωσσία με δημιουργικό τρόπο.

    Μια ιδιαίτερη πινελιά στην εκδήλωση αποτέλεσε η συμμετοχή της θεατρικής ομάδας, η οποία δραματοποίησε σκηνές της καθημερινότητας, αποτυπώνοντας την αρνητική στάση ορισμένων ανθρώπων απέναντι στην πολυγλωσσία και αναδεικνύοντας με έντονο και παραστατικό τρόπο τις συνέπειες που προκύπτουν από την αδυναμία γλωσσικής επικοινωνίας.

    Η εκδήλωση είχε ως στόχο:

    • να προαγάγει την κατανόηση και τον σεβασμό προς την γλωσσική και την πολιτιστική πολυμορφία της Ευρώπης
    • να ενισχύσει την αντίληψη ότι η πολυγλωσσία αποτελεί πηγή ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ των λαών
    • να καλλιεργήσει τη δημιουργικότητα των μαθητών μέσω της ανάπτυξης ψηφιακών αφισών και θεατρικών παρουσιάσεων
    • να προσφέρει μια πολυαισθητηριακή εκπαιδευτική εμπειρία που εμπλουτίζει τη μάθηση μέσω της τέχνης και της πολιτιστικής έκφρασης

    Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου, είναι μια υπενθύμιση της σημασίας της πολυγλωσσίας και της γλωσσικής εκμάθησης στην Ευρώπη. Η ημέρα αυτή προωθεί την πολυγλωσσία ως εργαλείο για την ενίσχυση της διαπολιτισμικής κατανόησης και της συνεργασίας μεταξύ των λαών. ‘Έχει επίσης ως στόχο να προωθήσει την πλούσια γλωσσική και πολιτιστική ποικιλομορφία της Ευρώπης και να καλλιεργήσει τον σεβασμό προς αυτήν.

    Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Πρέντζα Λαμπρινή (Αγγλικής Φιλολογίας). Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Αργυροπούλου Μαγδαληνή (Αγγλικής Φιλολογίας), Θεοφιλοπούλου Παναγιώτα (Γερμανικής Φιλολογίας), Σαργέντη Βασιλική (Ελληνικής Φιλολογίας), Σκεμπέ Ελισάβετ (Γαλλικής Φιλολογίας), καθώς και η κ. Μάλεση Σοφία ως υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας.

    Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας που συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στις δράσεις για τον εορτασμό της ημέρας και στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

    1o gumnasio europaiki glos 2

    1o gumnasio europaiki glos 4

    1o gumnasio europaiki glos 3

    1o gumnasio europaiki glos 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • 1ο Γυμνάσιο Πύργου: Με κατάληψη είπαν "καλημέρα" οι μαθητές διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα του υπ. Παιδείας
    1ο Γυμνάσιο Πύργου: Με κατάληψη είπαν

    Με ένα κοινό μήνυμα με την Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, που αναφέρει πως «Το σχολείο δεν είναι αναμορφωτήριο και οι μαθητές δεν είναι εγκληματίες» συντάχθηκαν σήμερα κάποιοι από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πύργου μαζί με άλλα σχολεία ανά την Ελλάδα, που από τις 7 του μήνα έχουν προβεί σε καταλήψεις, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα του υπουργείου Παιδείας.

    Σήμερα το πρωί διευθυντής και καθηγητές βρήκαν κλειδωμένο το σχολείο, με τους καταληψίες μαθητές, να παραδίδουν το ακόλουθο έγγραφο στην διεύθυνση του Γυμνασίου, με το οποίο δικαιολογούν τους λόγους της διαμαρτυρίας τους.

    katalipsi proto gymnasio

  • 1o Γυμνάσιο Πύργου: Ενημέρωση για τα εκπαιδευτικά εργαστήρια στο πλαίσιο του 27ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους
    1o Γυμνάσιο Πύργου: Ενημέρωση για τα εκπαιδευτικά εργαστήρια στο πλαίσιο του 27ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους

    Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, κα. Χρύσα Λαδέα και κ. Σταύρος Ρομποτής, πραγματοποίησαν εκδήλωση ενημέρωσης για τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πύργου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των εκπαιδευτικών εργαστηρίων που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας. Τα εργαστήρια αυτά θα λάβουν χώρα την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη, συγκεκριμένα από 30 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου καθημερινά σε κάποιους κεντρικούς χώρους της πόλης του Πύργου από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. Οι μαθητές μπορούν να λάβουν μέρος έπειτα από τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής που βρίσκεται στο site https://olympiafestival.gr/.

    Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να εισαγάγει τον κινηματογράφο στην εκπαιδευτική διαδικασία και να προσφέρει στους μαθητές, κυρίως της επαρχίας που δεν εκτίθενται καθημερινά σε πολιτιστικά ερεθίσματα, την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, ανακαλύπτοντας παράλληλα τις κλίσεις τους μέσα από πολιτιστικά ερεθίσματα.

    Η διοργάνωση προσβλέπει στη συμμετοχή πολλών μαθητών και στη δημιουργική αλληλεπίδραση που θα προκύψει από τα εργαστήρια.

    1ο gumnasio ekp fest 2

    1ο gumnasio ekp fest 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • 1ο Γυμνάσιο Πύργου: Πρόγραμμα Erasmus+ Courses and Training
    1ο Γυμνάσιο Πύργου: Πρόγραμμα Erasmus+ Courses and Training

    Στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus+ KA122 Σχέδιο 2023-1-EL01-KA122-SCH-000143964-“Think new-Act green” που υλοποιεί το σχολείο μας , το 1ο Γυμνάσιο Πύργου, πραγματοποιήθηκε κινητικότητα εκπαιδευτικών για την παρακολούθηση επιμορφωτικού σεμιναρίου σε εκπαιδευτικό οργανισμό στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί κ. Αργυροπούλου Μαγδαληνή, κ. Μποσμή Αικατερίνη και η κ.Σαργέντη Βασιλική συμμετείχαν σε σειρά μαθημάτων με τίτλο «Effective Pedagogies for 21st-Century Learning» (Αποτελεσματικές Παιδαγωγικές Μάθησης για τον 21ο αιώνα») που διεξήχθη στoν εκπαιδευτικό οργανισμό Société Nouvelle International House Centre de Langues, Riviera στη Νίκαια της Γαλλίας από 22 έως 27 Ιουλίου 2024 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με Εθνική Μονάδα Συντονισμού το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

    Η επιμόρφωση αυτή αφορούσε τη χρήση νέων παιδαγωγικών πρακτικών για την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η κριτική σκέψη, η συνεργασία, η δημιουργικότητα και η επικοινωνία στη σχολική εκπαίδευση. Οι νέες αυτές παιδαγωγικές μέθοδοι με επίκεντρο τον μαθητή κερδίζουν δυναμική σε όλο τον κόσμο: μάθηση βάσει έργου (PBL), μάθηση ενισχυμένη με τεχνολογία (TEL), συνεργατική μάθηση και σκέψη σχεδιασμού για δημιουργική επίλυση προβλημάτων. Το σεμινάριο, στο οποίο συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικοί από την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Ισπανία και την Τουρκία, είχε κυρίως βιωματική προσέγγιση μια και οι επιμορφούμενοι συμμετείχαν σε δραστηριότητες εφαρμόζοντας τις νέες παιδαγωγικές μεθόδους. Η τελική εργασία αφορούσε τη δημιουργία σχεδίων μαθημάτων.

    Είναι βέβαιο ότι η γνώση και η εμπειρία μιας εκπαιδευτικής επιμόρφωσης αποτελεί εφαλτήριο για την περαιτέρω εξερεύνηση των νέων μεθόδων, τον πειραματισμό και την προσαρμογή τους για την πιο πρόσφορη εφαρμογή αυτών με στόχο την συμπερίληψη και την ενεργοποίηση όλων των μαθητών. Δεδομένου ότι είναι πολλές οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί σήμερα, είναι πολύ ωφέλιμο αυτές οι καινοτόμες πρακτικές που προκύπτουν από τέτοια επιμορφωτικά σεμινάρια καθώς και παραδείγματα από την υλοποίησή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία να διαχέονται στην ενδοσχολική κοινότητα, καθώς και σε ημερίδες σε επίπεδο νομού.

    (Δελτίο Τύπου)

  • 1ο Γυμνάσιο Πύργου: Εκπαιδευτική επίσκεψη της θεατρικής ομάδας στη Θεσσαλονίκη
    1ο Γυμνάσιο Πύργου: Εκπαιδευτική επίσκεψη της θεατρικής ομάδας στη Θεσσαλονίκη

    Οι μαθητές της Θεατρικής Ομάδας του σχολείου μας ταξίδεψαν στην όμορφη Θεσσαλονίκη και μέσα από διάφορες δράσεις είχαν την ευκαιρία να πλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες. Περνώντας από το γραφικό Μέτσοβο θαύμασαν το παλιό Αρχοντικό Τοσίτσα, στο οποίο ζωντανεύει η Ελλάδα μιας άλλης εποχής.

    Στη Θεσσαλονίκη περιηγήθηκαν στα επιβλητικά της κάστρα με τη μακρά Ιστορία, επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και την περίφημη Δημοτική Πινακοθήκη, η οποία στεγάζεται σε ένα υπέροχο παλιό κτίριο, είδαν στο Βασιλικό Θέατρο, την περίφημη έκθεση κοστουμιών και παρακολούθησαν μια καταπληκτική μουσική παράσταση από το ΚΘΒΕ.

    Ο τελευταίος σταθμός ήταν η επιβλητική Βεργίνα με τα εξαίσια εκθέματα και τις ανασκαφές.

    1o gumnasio thess theatr 2

    1o gumnasio thess theatr 3

    1o gumnasio thess theatr 4

    1o gumnasio thess theatr 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εκδήλωση-αφιέρωμα στη Ζωρζ Σαρή στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου
    Εκδήλωση-αφιέρωμα στη Ζωρζ Σαρή στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου

    Με μια όμορφη εκδήλωση τίμησαν οι μαθητές της ομάδας φιλαναγνωσίας του 1ου Γυμνασίου Πύργου την πολυβραβευμένη συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας Ζωρζ Σαρή, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

    Στην εκδήλωση, που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή της το 2023, παρουσιάστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής και του έργου της συγγραφέα και αναγνώστηκαν αποσπάσματα από έργα της. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από οπτικοακουστικό υλικό και από μία μουσικοχορευτική παράσταση, εμπνευσμένη από το πασίγνωστο έργο της συγγραφέα «Το γαϊτανάκι».

    Διοργανώτριες της εκδήλωσης ήταν οι υπεύθυνες του προγράμματος «Λογοτεχνικό εργαστήρι», κ. Ελένη Αθανασοπούλου και κ. Βασιλική Σαργέντη, καθώς και οι υπεύθυνες της σχολικής βιβλιοθήκης, κ. Φωτεινή Τσάμη και κ. Αιμιλία Νικολακοπούλου. Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του σχολείου, κ. Ιωάννης Γεωργούλιας, επιμελήθηκε «Το γαϊτανάκι», το οποίο πλαισίωσε ευχάριστα το αφιέρωμα στη συγγραφέα. Σημειώνεται επίσης ότι η παρουσίαση βασίστηκε στις εργασίες των μαθητών κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος.

    Την εκδήλωση προλόγισε ο διευθυντής του σχολείου κ. Άγγελος Λαμπρόπουλος, καθώς και ο αντιδήμαρχος παιδείας κ. Θεόδωρος Κόρδας, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του. Παρευρέθηκαν επίσης ως εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων η κ. Ρούλα Γιαννοπούλου και η κ. Λαμπρινή Παντή, οι οποίες επιβράβευσαν τις προσπάθειες των παιδιών.

    1o gumnasio sari ekd 3

    1o gumnasio sari ekd 2

    1o gumnasio sari ekd 4

    1o gumnasio sari ekd 6

    1o gumnasio sari ekd 5

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο