Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 20:36

Greece Race for the Cure® 2024: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το Greece Race for the Cure®, ο αγώνας-θεσμός ενάντια στον καρκίνο του μαστού, επιστρέφει για 16η χρονιά την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. Με αφετηρία το Ζάππειο, δύο νέες διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και με δυνατότητα απομακρυσμένης συμμετοχής από όπου κι αν βρισκόμαστε, θα είμαστε για ακόμα μια χρονιά

«Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού».

Το Greece Race for the Cure® πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), με την έγκριση της οργάνωσης Think Pink Europe® και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® παγκοσμίως, ευαισθητοποιώντας χιλιάδες κόσμου για τον καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο.

Εγγραφές: www.greecerace.gr

Οι εγγραφές για το 16ο Greece Race for the Cure® άνοιξαν και πραγματοποιούνται αποκλειστικά διαδικτυακά εδώ: https://greecerace.gr/greece-race-for-the-cure-registrations/

  • Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων : Εκκίνηση 9.30 πμ, Ζάππειο/ Εγγραφή:10€.
    Οι εγγραφές για τον αγώνα δρόμου θα ολοκληρωθούν στις 19/09 ή με τη συμπλήρωση 10.000 δρομέων.
  • Περίπατος 2 χιλιομέτρων: Εκκίνηση 10.30 πμ, Ζάππειο / Εγγραφή: 8€
    Οι εγγραφές για τον περίπατο θα ολοκληρωθούν στις 22/09 ή με τη συμπλήρωση 35.000 συμμετεχόντων.
  • Digital Συμμετοχή: Mαζί, όπου κι αν βρισκόμαστε. Συμμετέχουμε στη διοργάνωση απομακρυσμένα και αφήνουμε το δικό μας αποτύπωμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού μέσα από τα social media / Εγγραφές για τη digital συμμετοχή ως τις 17/09 / Εγγραφή: 8€.

Σε κάθε εγγραφή περιλαμβάνεται το συλλεκτικό t-shirt της διοργάνωσης και chip χρονομέτρησης για τους δρομείς.

Πληροφορίες διοργάνωσης

  • Ημερομηνία: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
  • Έναρξη διοργάνωσης: 8.30 πμ
  • Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου - Ημέρα Προαγωγής Υγείας (12μμ-6μμ): Δωρεάν δράσεις για μικρούς & μεγάλους & Συμβολική φωταγώγηση του Ζαππείου στις 10μμ

Γιατί να πάρουμε μέρος

  • Γιατί το Greece Race for the Cure® είναι μια γιορτή για τη ζωή!
  • Για να αναγνωρίσουμε τη δύναμη των γυναικών που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού.
  • Για να διαδώσουμε μαζί το μήνυμα της ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.
  • Γιατί μέσα από την διοργάνωση έχουμε ουσιαστικό αντίκτυπο ενάντια στον καρκίνο του μαστού, όλο τον χρόνο. Με κάθε μας συμμετοχή χρηματοδοτούμε προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» για τη στήριξη και ενδυνάμωση των ασθενών, τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Με κάθε μας βήμα, μαζί, πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού.

Περισσότερες πληροφορίες: www.greecerace.gr

race for greece kark 2

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 18:56

Σχετικά Άρθρα

  • Ένα «ροζ ποτάμι» αγάπης και αλληλεγγύης κατέκλυσε την Αμαλιάδα – Άκρως επιτυχημένη η εκδήλωση ευαισθητοποίησης ενάντια στον καρκίνο του μαστού»
    Ένα «ροζ ποτάμι» αγάπης και αλληλεγγύης κατέκλυσε την Αμαλιάδα – Άκρως επιτυχημένη η εκδήλωση ευαισθητοποίησης ενάντια στον καρκίνο του μαστού»

    Με μία μεγάλη εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες γυναίκες, άνδρες και μικρά παιδιά, ο Δήμος Ήλιδας συμμετέχει στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης ενάντια στο καρκίνο του μαστού και στην προώθηση του μηνύματος της διαρκούς πρόληψης.

    Με αυτόν τον τρόπο, ο δήμος δήλωσε «παρών» στις δράσεις που διεξάγονται σε όλη τη χώρα το μήνα Οκτώβριο, διοργανώνοντας μια μεγάλη «ροζ» παρέλαση στην Αμαλιάδα, γνωστότερη ως «Pink In The City».

    Το «ροζ ποτάμι» ξεχύθηκε με μπαλόνια ανά χείρας και τα γνωστά ροζ μπλουζάκια του συλλόγου «Άλμα Ζωής», από την πλατεία Ανεμομύλου και από εκεί στους κεντρικούς δρόμους της Αμαλιάδας, με κατάληξη την πλατεία Αγίου Αθανασίου όπου στήθηκε και η μεγάλη γιορτή αγάπης.

    Στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος μίλησε για την ανάγκη της διαρκούς πρόληψης, η οποία -όπως είπε χαρακτηριστικά- σώζει ζωές.

    Για την επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλαν ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής», το Δίκτυο Μαιών Νομού Ηλείας, το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας, το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, αλλά και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ήλιδας.

    Την ίδια στιγμή, με αφορμή την 25η Οκτωβρίου που έχει οριστεί παγκοσμίως ως η ημέρα που θυμίζει σε όλους τη μάχη απέναντι στον καρκίνο του μαστού, ο Δήμος Ήλιδας φωταγώγησε τον Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδας σε «ροζ» χρώματα.

    Amaliada Karkinos 2

    Amaliada Karkinos 3

    Amaliada Karkinos 4

    Amaliada Karkinos 5

    Amaliada Karkinos 6

    Amaliada Karkinos 7

    Amaliada Karkinos 8

    Amaliada Karkinos 9

    Amaliada Karkinos 10

  • Πύργος: Κι’ όλα έγιναν ροζ! - Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού
    Πύργος: Κι’ όλα έγιναν ροζ! - Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού

    Με μια λιτή αλλά γεμάτη μηνύματα ευαισθησίας εκδήλωση, ο Δήμος Πύργου και η Δημοτική Κοινότητα της πόλης, διοργάνωσαν ενημερωτική δράση για τον καρκίνο του μαστού το πρωί του Σαββάτου. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού αλλά και του Οκτωβρίου που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ασθένειας, στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, μπροστά από το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, ένα καλαίσθητο κιόσκι με ενημερωτικό υλικό και το καθιερωμένο ροζ κορδελάκι να δίνεται στις κυρίες που σταμάτησαν να ενημερωθούν.

    Η εξαιρετική ομάδα των επιστημόνων, Μαρία Αγαλιανού, Κωνσταντίνα Μπόκιου (Ιατροί-Ακτινοδιαγνώστριες) και Ελένη Βασιλοπούλου (Ιατρός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος-Χειρουργός Μαστού), ενημέρωσαν για τις αιτίες του καρκίνου του μαστού, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στις ομιλίες τους στην καθοριστική συμβολή της πρόληψης. Αναφέρθηκαν στα βήματα προόδου που έχει κάνει η επιστήμη της ιατρικής και προέτρεψαν όλες τις γυναίκες να προβαίνουν έγκαιρα στις απαιτούμενες εξετάσεις.

    Το μήνυμα της πρόληψης έστειλε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή είναι στο πλευρό κάθε συνδημότη και πως χρέος όλων είναι να αντιμετωπίζονται οι ασθενείς με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

    Μετά το τέλος της ενημέρωσης ακολούθησε περίπατος επί των οδών Ερμού-Γερμανού-Πατρών και Μανωλοπούλου με ροζ μπαλόνια και ενημερωτικό υλικό που διανεμήθηκε στους δημότες.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Αν. Διοικήτρια ΓΝ Ηλείας-ΝΜ Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου, ο ιατρός Νίκος Σπηλιόπουλος, η πρόεδρος της Δ.Κ. Πύργου Αθηνά Κρεστενίτη, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Τζανέτου, η πρόεδρος της ΔΕΠΑΕ ΟΤΑ Έλενα Μπαγιώργου, και δεκάδες άλλες γυναίκες.

    Ekdilosi Karkinos 2

    Ekdilosi Karkinos 3

    Ekdilosi Karkinos 4

    Ekdilosi Karkinos 5

  • Δήμος Ζαχάρως: Εκδήλωση Πρόληψης, Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού
    Δήμος Ζαχάρως: Εκδήλωση Πρόληψης, Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού

    Ο Δήμος Ζαχάρως, μέσω του Κέντρου Κοινότητας και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», πραγματοποίησε την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο, κοινωνική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Ιατρός –Ακτινοδιαγνώστρια, κα Μαρία Αγαλιανού.

    Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ζαχάρως, κ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, αναφέροντας: «Ο Οκτώβριος είναι διεθνώς αφιερωμένος στην πρόληψη και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού. Ο καρκίνος αποτελεί σοβαρή απειλή της εποχής μας, όμως οι ιατρικές εξελίξεις και η ενημέρωση προσφέρουν σημαντικά εργαλεία για την αντιμετώπισή του. Ο Δήμος Ζαχάρως δίνει προτεραιότητα σε δράσεις που προάγουν την πρόληψη, όπως ενημερωτικές εκδηλώσεις και προληπτικούς ελέγχους, μεταξύ των οποίων και τα μηνιαία τεστ ΠΑΠ. Το 2025, προγραμματίζεται, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, ευρεία προληπτική δράση με ενημέρωση και δωρεάν μαστογραφία για όλες τις γυναίκες του Δήμου μας. Οι κοινωνικές μας υπηρεσίες υποστηρίζουν έμπρακτα τους πολίτες. Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους. Ο άνθρωπος με ελπίδα είναι ανίκητος».

    Η κα Αγαλιανού επικεντρώθηκε στη σημασία της πρόληψης και της ενημέρωσης, σημειώνοντας: «Αυτά είναι η αρχή των πάντων. Ενημερώσου. Πρόλαβε. Αντιμετώπισε. Η πρόληψη είναι το μεγαλύτερο όπλο».

    Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζαχάρως είναι συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027». Στελεχώνεται από δύο Κοινωνικές Λειτουργούς, τις κυρίες Μαρία Καστρινού και Θεανώ Πανουτσοπούλου, καθώς και την Ψυχολόγο, κα Έλενα Στρουμπάκου. Βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» και την Κοινωνική Λειτουργό, κα Αλεξάνδρα Θεοφιλοπούλου.

    Όσες κυρίες νοσούν, καθώς και οι οικείοι τους, μπορούν να απευθύνονται στις παραπάνω υπηρεσίες για ψυχοκοινωνική υποστήριξη και βοήθεια στην υποβολή αιτήσεων για παροχή οικονομικής στήριξης λόγω της πάθησής τους.

    Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η Κοινωνική Λειτουργός, κα Μαρία Καστρινού.

    Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος προσέφερε αναμνηστικό δώρο στην κα Αγαλιανού.

    dimos zaxaros kark mastou 24 2

    dimos zaxaros kark mastou 24 3

    dimos zaxaros kark mastou 24 4

    dimos zaxaros kark mastou 24 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ηλεία: Δράσεις ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού από την 6η ΥΠΕ σε Πύργο, Βάρδα, Αρχ. Ολυμπία, Αμαλιάδα
    Ηλεία: Δράσεις ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού από την 6η ΥΠΕ σε Πύργο, Βάρδα, Αρχ. Ολυμπία, Αμαλιάδα

    Η πρόληψη είναι ζήτημα ΖΩΗΣ

    Ενημερωτικές δράσεις για τον καρκίνο του μαστού σε Πύργο, Αμαλιάδα, Αρχαία Ολυμπία και Βάρδα υλοποιεί η 6η ΥΠΕ στην Ηλεία, υπό το συντονισμό του Υπουργείου Υγείας, συμμετέχοντας στη διεθνή εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού έναντι της πρώτης αιτίας θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες.

    Συγκεκριμένα:

    - στη Βάρδα μέχρι και σήμερα Παρασκευή 25 Οκτωβρίου επαγγελματίες υγείας του ΚΥ ΒΑΡΔΑΣ στα πλαίσια υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου κατά του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά» θα υλοποιήσουν δράσεις ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού εντός της δομής. Ενώ στις 30 Οκτωβρίου 2024 θα πραγματοποιήσουν ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού διαμερίσματος Βάρδας.

    -Στην Αμαλιάδα, σήμερα οι επαγγελματίες υγείας του Γ.Ν. Αμαλιάδας σε συνεργασία με το Δήμο Ήλιδας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», θα υλοποιήσουν στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 18.30 ενημερωτική δράση.

    -Στον Πύργο, οι Επισκέπτες Υγείας του Γ.Ν. Ηλείας – Ν.Μ. Πύργου, την Τετάρτη 30 και Πέμπτη 31 Οκτωβρίου θα κάνουν ανάλογη δράση στο χώρο της εισόδου των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου και ώρες 09:00 έως 13:00.

    -Στην Αρχαία Ολυμπία, οι επαγγελματίες υγείας του Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας, θα ενημερώνουν το κοινό την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024 και ώρες 10:00 έως 13:00 π.μ.. στον κεντρικό δρόμο της Αρχαίας Ολυμπίας και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024 και ώρες 10.00 έως 13:00 στο Περιφερειακό ιατρείο Λάλα.

    Φωτογραφία: Freepik/shajeelahmed

  • Μ.Ν. Κρεστένων: Δράση με μηνύματα ζωής και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού
    Μ.Ν. Κρεστένων: Δράση με μηνύματα ζωής και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

    Πήγανε όλοι πλατεία για καλό σκοπό!

    Μηνύματα ζωής και ευαισθητοποίησης έστειλαν δεκάδες γυναίκες στην ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Ν.Μ. Κρεστένων σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας και τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

    Το πρώτο ραντεβού δόθηκε νωρίς το πρωί στην είσοδο της Νοσηλευτικής Μονάδας όπου δεκάδες γυναίκες έκαναν τον «ροζ περίπατο», ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παγκόσμια Εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού, μοιράζοντας ενημερωτικό έντυπο στους πολίτες, μέχρι την πλατεία. Με βασικό σύνθημα «Η έγκαιρη πρόληψη σώζει ζωές» ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των ομιλητών, με την Αν. Διοικήτρια ΓΝ Ηλείας-ΝΜ Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου να αναφέρεται στη σημασία του προληπτικού ελέγχου που συνδέεται άμεσα με την αντιμετώπιση της ασθένειας και τον αριθμό των εξετάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στη Μονάδα.

    «Στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων μέσω του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» και σε συνεργασία με το «Άλμα Ζωής Πάτρας» έχουν εξεταστεί δωρεάν, με κλινική εξέταση πάνω από 150 γυναίκες από τον Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτρη Κούκουρα και τον Μαστολόγο-Χειρουργό Μαστού κ. Ιωάννη Χαβελέ, ενώ σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας έχουν συμμετάσχει στην λήψη ΠΑΠ τέστ πάνω από 500 γυναίκες. Η πρόληψη, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού στην Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες που έχουμε θέσει ως Διοίκηση από την έναρξη της θητείας μου μέχρι σήμερα, έχοντας διοργανώσει ανάλογες δράσεις με δωρεάν κλινικές εξετάσεις , ενημερώσεις και ομιλίες με εξαιρετικούς ιατρούς και επιστήμονες καθώς και Κοινωνικούς Λειτουργούς που προσφέρουν τις ιατρικές τους οδηγίες και συμβουλές εντελώς δωρεάν» τόνισε η κ. Παπαδοπούλου απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες σε όλους τους φορείς για την άψογη συνεργασία με κοινό γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

    Η σημασία της πρόληψης

    Λαμβάνοντας το λόγο η Αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Αθανασία Κουσκουρή, μετέφερε το θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου, λέγοντας πως στηρίζει ενεργά κάθε δράση πρόληψης της δημόσιας υγείας. Αναφερόμενη στον καρκίνο του μαστού η κ. Κουσκουρή υπογράμμισε πως «είναι ένα φαινόμενο που δυστυχώς αυξάνεται και στη χώρα μας έχουμε περίπου 7.000 νέα περιστατικά το χρόνο. Αυτό καταδεικνύει την τεράστια σημασία της πρόληψης, γιατί η έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη πραγματικά και ουσιαστικά σώζουν ζωές. Ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή και οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας είναι πάντα δίπλα με προσήλωση στις γυναίκες, ώστε να προσέρχονται και να απευθύνονται στους ειδικούς γιατί πάντοτε υπάρχει λύση. Το μήνυμα είναι ότι η πρόληψη σώζει ζωές».

    Τέλος η κ. Ελένη Φωτεινόπουλου από το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας δήλωσε ότι «υπάρχει σταθερή παρουσία στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων σε εβδομαδιαία βάση, όπου η άριστη συνεργασία μας με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και το προσωπικό, κάνουν το έργο μας πολύ πιο εύκολο. Επίσης όποτε απαιτηθεί πάντα ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων είναι στο πλάι μας».

    Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Σπύρος Πολίτης, νοσηλευτικό προσωπικό της ΝΜ Πύργου, η αντιδήμαρχος Κωνσταντίνα Φωτεινοπούλου, ο γνωστός επιχειρηματίας Κώστας Παναγιωτόπουλος, η σύζυγος του Δημάρχου Σοφία Πανταζοπούλου-Μπαλιούκου, δημοτικοί σύμβουλοι, και πλήθος γυναικών.

    Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Γιάννα Καλογεροπούλου.

    Krestena Cancer 2

    Krestena Cancer 3

    Krestena Cancer 4

    Krestena Cancer 5.

    Krestena Cancer 6

    Krestena Cancer 7

  • Πολιτιστικός Σύλλογος Δουναίκων: Δράση με μηνύματα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
    Πολιτιστικός Σύλλογος Δουναίκων: Δράση με μηνύματα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

    Διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα

    Μια δράση γεμάτη ευαισθησία και μηνύματα για όλες τις γυναίκες διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δουναίκων «Ο Άγιος Γεώργιος». Με αφορμή τον μήνα Οκτώβριο που είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα με κεντρική ομιλήτρια την ιατρό-ακτινοδιαγνώστρια Μαρία Αγαλιανού, στην αίθουσα του κοινοτικού γραφείου.

    Η κ. Αγαλιανού με προσιτό άμεσο λόγο, ενημέρωσε όλες τις γυναίκες και τους παρευρισκόμενους για τον καρκίνο του μαστού, τις αιτίες εμφάνισής του, τις μεθόδους αυτοεξέτασης και την ύψιστη σημασία του τακτικού ελέγχου από τον ιατρό, και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που της τέθηκαν.

    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος δια του προέδρου του Σωτήρη Αχαμνού, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για την άμεση ανταπόκριση και παρουσία τους στην εκδήλωση για ένα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο θέμα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει στην ιατρό-ακτινοδιαγνώστρια Μαρία Αγαλιανού για την συμβολή της καθώς την εκπρόσωπο του υφυπουργού προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακοπούλου για την παρουσία της.

    Douneika Mastos 2

    Douneika Mastos 3

    Douneika Mastos 4

  • Ν.Μ. Κρεστένων: Με «ροζ περίπατο» και ηχηρά μηνύματα
    Ν.Μ. Κρεστένων: Με «ροζ περίπατο» και ηχηρά μηνύματα

    Περπατάμε για την ζωή μας!

    Με έναν «Ροζ Περίπατο» θα ξεκινήσει η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων την ενημερωτική της δράση για τον καρκίνο του μαστού. Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 9.30, η διοίκηση της Μονάδας απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς όλες τις γυναίκες να περπατήσουν ως την κεντρική πλατεία ων Κρεστένων. Εκεί, από τις 10..00 έως τις 12.00 θα ακολουθήσει ειδική ενημερωτική δράση για τον καρκίνο του μαστού.

    Η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού που διοργανώνεται από τη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων και το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

    …Γιατί η πρόληψη και η γνώση είναι δύναμη, σώζουν ζωές!

  • Ο Δήμος Πηνειού συμμετέχει στην πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού
    Ο Δήμος Πηνειού συμμετέχει στην πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού

    «Ροζ» ποτάμι αγάπης και ελπίδας την Παρασκευή 25/10· 6:30 μ.μ.

    Με ροζ χρώμα πρόκειται να φωταγωγηθεί το κτίριο Σισίνη, στην καρδιά της Γαστούνης, το απόγευμα της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού. Ο Δήμος Πηνειού συμμετέχει ενεργά στην πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης διατρανώνοντας τη σημασία της σωστής ενημέρωσης, της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

    Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερα εμφανιζόμενη κακοήθεια στις γυναίκες. Δεν προλαμβάνεται ακόμα πρωτογενώς, καθώς δεν είναι ακόμη γνωστός ο ενοχοποιητικός παράγοντας για τη δημιουργία του. Η πρόληψη ωστόσο δύναται να γίνει δευτερογενώς, δηλαδή με την έγκαιρη διάγνωση.

    Ο Δήμος Πηνειού σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το Κέντρο Υγείας Γαστούνης συμμετέχει, το απόγευμα της Παρασκευής, στις δράσεις ευαισθητοποίησης. Με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία Αγίου Νικολάου (6:30 μ.μ.), το ροζ ποτάμι της ελπίδας αναμένεται να πλημμυρίσει τα πεζοδρόμια της πόλης με τους συμμετέχοντες διανείμουν ενημερωτικό υλικό για τη σημασία της πρόληψης. Ο περίπατος της αγάπης πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 7:30 μ.μ. με την επιστροφή στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Με φόντο το ροζ φωταγωγημένο κτίριο Σισίνη, εκπρόσωποι του συλλόγου «Άλμα Ζωής» πρόκειται να ενημερώσουν το κοινό για το έργο τους και την αξία της έγκαιρης διάγνωσης. Σημειώνεται ότι στο περιθώριο της εκδήλωσης, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας πρόκειται να ενημερώσει το κοινό για τα πλεονεκτήματα της άυλης συνταγογράφησης σχετικά τη μαστογραφία.

    Μήνυμα ελπίδας

    «Επιθυμούμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε κάθε γυναίκα που είναι αντιμέτωπη με αυτή την ασθένεια· να νιώσει ότι δεν είναι μόνη σε αυτόν τον αγώνα» σημείωσε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός και συνέχισε «θέλουμε όμως και να υπενθυμίσουμε σε όλους, καθώς αυτό αφορά όλες τις μορφές καρκίνου, ότι το να προλαμβάνεις είναι καλύτερο από το να θεραπεύεις».

    dimos pn karkmast 3

    Ο Δήμος Πηνειού συμμετέχει ενεργά στη δράση ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σημασία της σωστής ενημέρωσης, της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

    dimos pn karkmast 2

    «Επιθυμούμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε κάθε γυναίκα που είναι αντιμέτωπη με αυτή την ασθένεια» επεσήμανε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο