Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 19:27

4ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας: «Τα Μαθηματικά είναι παντού» σε Αμαλιάδα και Πύργο από 1 έως και 5 Ιουλίου 

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Ηλείας «ΙΠΠΙΑΣ Ο ΗΛΕΙΟΣ» διοργανώνει από 1 έως και 5 Ιουλίου 2024 σε Αμαλιάδα και Πύργο το 4ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας στο οποίο μπορούν να λάβουν μέρος οι μαθητές που το επόμενο σχολικό έτος θα φοιτήσουν στηνEκαι ΣΤ Δημοτικού ,σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου αλλά και την Α Λυκείου .Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και θα πραγματοποιείται καθημερινά το πρωί από9.00 έως 13.00.

  • Στο 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας στο οποίο μπορούν να εγγραφούν οι μαθητές των Δήμων Ήλιδας ,Πηνειού ,Ανδραβίδας - Κυλλήνης .
  • Στο 2ο ΓΕΛ Πύργου στο οποίο μπορούν να εγγραφούν οι μαθητές των Δήμων Πύργου ,Ζαχάρως , Αρχαίας Ολυμπίας , Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.«Τα Μαθηματικά είναι παντού» .Αυτός είναι ο τίτλος και ο σχεδιασμός του 4ου Θερινού Μαθηματικού σχολείου και οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν :
  • “Διαγωνιστικά Μαθηματικά” από τα μέλη του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Ηλείας
  • “Γράφους και εφαρμογές” από τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Μαθηματικών Ηλείας-Ζακύνθου –Κεφαλληνίας κ. Οικονόμου Φώτιο.
  • “Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού –Γρίφους” από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης σύμβουλο Μαθηματικών ν. Αχαΐας κ. Μπαλωμένου Αθανασία και την μαθηματικό κ .Σουλιώτη Σπυριδούλα .
  • “Μαθηματικά και Αστρονομία - Ηλιακή παρατήρηση με ειδικά τηλεσκόπια” από την Αστρονομική Εταιρεία «ΒΕΓΑΣ»
  • “Τα Mαθηματικάμ στον Αθλητισμό και την Ατμόσφαιρα” από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών Ηλείας-Ζακύνθου κ. Μπίρμπα Μαρία και τον φυσικό κ. Μπακόπουλο Διονύσιο.
  • Escape Game :“ Maths for OurWell-Being ”παιχνίδι δράσης από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Αγγλικής Γλώσσας κ.Κουζούλη Σοφία.

Κάθε μαθητής με την εγγραφή του (κόστους 25Î) θα παραλάβει :

  • τον φάκελο στον οποίο τα υπάρχουν φυλλάδια ασκήσεων ,και τα υλικά που θα χρειαστεί κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου
  • 4 τεύχη του περιοδικού Μικρός Ευκλείδης (για το Δημοτικό) ή 4 τεύχη του Περιοδικού Ευκλείδης Α (για το Γυμνάσιο)
  • βεβαίωση συμμετοχής από το Θερινό Σχολείο αλλά και αναμνηστικά δώρα ,μπλουζάκια κ.α

Καλούμε τους Διευθυντές των Δημοτικών , των Γυμνασίων και Λυκείων του Ν.Ηλείας αλλά και τους εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας και ειδικότητας να στηρίξουν και να διαδώσουν τη διεξαγωγή του 4ου Θερινού Μαθηματικού Σχολείου Ηλείας. Καλούμε τους αξιότιμους γονείς να παρακινήσουν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στο 4οΘερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας συνδυάζοντας διακοπές στην όμορφη Ηλεία με μια εμπειρία γνώσης και δημιουργίας. Στην δράση αυτή του Παραρτήματος ν. Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας έχουμε την αμέριστη υποστήριξη :

  • του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ζέρβα Ανδρέα.
  • του Δήμου Ήλιδας και ιδιαίτερα του Δημάρχου κ. Χριστοδουλόπουλου Χρήστου .
  • του Δήμου Πύργου και ιδιαίτερα του Δημάρχου κ. Καννή Ευστάθιου.
  • του Δ/ντή του 1ΟΥ ΓΕΛ Αμαλιάδας κ. Λαμπρόπουλου Θεόδωρου και της Δ/ντριας του 2ου ΓΕΛ Πύργου κ. Μπουροπούλου Νικολίας,
  • Των μέσων ενημέρωσης του Νομού μας

οι οποίοι αναγράφονται στην αφίσα μας και την οποία θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας emeileias.Blogspot.com

Πληροφορίες –Εγγραφές στα τηλέφωνα :

Θερινό Σχολείο Πύργου :

Αρβανιτάκης Διονύσιος - 6936890925

Κόρδας Τιμόθεος - 6974116632

Μικελόπουλος Δημήτρης - 6977695437

Θερινό Σχολείο Αμαλιάδας :

Δεδότση Βασιλική - 6974882035

Καλαμπόκα Αθηνά - 6938439938

Κουσινιώρης Γεώργιος - 6977300692

Παπαδόπουλος Άγγελος - 6946040260

Τσόπελας Ιωάννης - 6978267062

Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση εγγραφής από την ιστοσελίδα του Παραρτήματος : emeileias.blogspot.com. Εγγραφές μπορούν να γίνουν ακόμα και την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 που είναι και η έναρξη του 4ου Θερινού Μαθηματικού Σχολείου Ηλείας.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 19:05

Σχετικά Άρθρα

  • 39ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας στην Αρχαία Ολυμπία
    39ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας στην Αρχαία Ολυμπία

    Από 1 έως 3 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ

    Το 39ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας, με θέμα «Η πορεία των Μαθηματικών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα: Θεμέλια και σύγχρονες κατευθύνσεις», θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στον Νομό Ηλείας, στην Αρχαία Ολυμπία στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, από Παρασκευή 1-11-2024 έως και την Κυριακή 3-11-2024.

    Θεματικές Ενότητες:

    1. Σύγχρονες κατευθύνσεις και προκλήσεις για τη μαθηματική εκπαίδευση όλων των βαθμίδων.
    2. Σύγχρονες κατευθύνσεις στη μαθηματική έρευνα.
    3. Ο ρόλος των προβλημάτων στη μαθηματική έρευνα και την εκπαίδευση.
    4. Η αξιοποίηση της ιστορίας των μαθηματικών στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων.

    Το Συνέδριο απευθύνεται σε:

    1. Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης

    2. Διευθυντές των Διευθύνσεων Α/θμιας Εκπ/σης

    3. Διευθυντές των Δ/νσεων Δ/θμιας Εκπ/σης

    4. Συμβούλους Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπ/σης

    5. Συμβούλους Εκπαίδευσης Δ/θμιας Εκπ/σης κλάδου ΠΕ03

    6. Συμβούλους του ΙΕΠ κλάδου ΠΕ03

    7. Εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ70 & ΠΕ03 με την ακόλουθη εκπροσώπηση

    α) Έναν (01) εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ03 και έναν (01) εκπαιδευτικό ΠΕ70 από κάθε σχολείο των Δ.Δ.Ε. και Δ.Π.Ε του Νομού Ηλείας και των όμορων Νομών Αρκαδίας, Αχαΐας και Μεσσηνίας. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι από κάθε σχολείο είναι περισσότεροι του ενός, θα προτιμηθούν μέλη της Μαθηματικής Εταιρείας. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να διενεργηθεί κλήρωση στη σχολική μονάδα.

    β) Δύο (02) εκπαιδευτικούς ΠΕ70 και τέσσερεις (04) εκπαιδευτικούς ΠΕ03 από κάθε μία από τις Δ.Π.Ε και Δ.Δ.Ε. που εδρεύουν εκτός των προαναφερθέντων νομών.

    sun mathimatika olumpia 2

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στα τηλέφωνα: 2103616532 & 2103617784 ή/και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της: www.hms.gr.

    Σημειώνεται ότι η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) έχει ιστορία 100 ετών. Ιδρύθηκε το 1918 στην Αθήνα και σήμερα έχει παραρτήματα στους περισσότερους Νομούς της χώρας, ενώ αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα. Η λειτουργία της βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών της, της διοίκησής της, των δεκάδων μελών της εταιρείας που στελεχώνουν τις επιτροπές εργασίας στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις αλλά και όλων των υπόλοιπων μελών της που συνεισφέρουν κατά περίπτωση.

    Σκοπός της ΕΜΕ είναι η προαγωγή και η διάδοση των διαφόρων κλάδων της Μαθηματικής Επιστήμης. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται μέσα από σειρά στόχων που έχουν τεθεί και που είναι σε γενικές γραμμές οι εξής:

    • η πρόοδος της Επιστήμης των Μαθηματικών,
    • η ανάπτυξη της ελεύθερης ανταλλαγής των πληροφοριών μεταξύ των μαθηματικών, των επιστημόνων και της κοινωνίας,
    • η ανάπτυξη και η συντήρηση της επιστημονικής ακεραιότητας και η βελτίωση των δυνατοτήτων των μελών της,
    • η ουσιαστική και συνεχής βελτίωση της μαθηματικής εκπαίδευσης και η πρόοδος της γενικής εκπαίδευσης,
    • η προσέγγιση του Έλληνα μαθηματικού, η ενημέρωσή του για κάθε πρόσφατη πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας και η προσφορά πρακτικής βοήθειας σε θέματα που τον αφορούν κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής, εκπαιδευτικής και διδακτικής εργασίας του.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Ήλιδας: “Τα Μαθηματικά είναι παντού” –  Σε Αμαλιάδα και Πύργο από 1η έως 5 Ιουλίου το 4ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας
    Δήμος Ήλιδας: “Τα Μαθηματικά είναι παντού” –  Σε Αμαλιάδα και Πύργο από 1η έως 5 Ιουλίου το 4ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας

    Το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Ηλείας «Ιππίας, ο Ηλείος» διοργανώνει από την 1η έως και τις 5 Ιουλίου 2024 σε Αμαλιάδα και Πύργο, το 4ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας στο οποίο μπορούν να λάβουν μέρος μαθήτριες και μαθητές που το επόμενο σχολικό έτος θα φοιτήσουν στην E’ και στη ΣΤ΄ Δημοτικού, σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου αλλά και στην Α’ Λυκείου.

    Το φετινό θερινό σχολείο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και του Δήμου Ήλιδας, ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι.

    Ειδικότερα, για τις ανάγκες τους σχολείου θα χρησιμοποιηθούν το 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας, στο οποίο μπορούν να εγγραφούν οι μαθητές των Δήμων Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης και το 2ο ΓΕΛ Πύργου στο οποίο μπορούν να εγγραφούν παιδιά των Δήμων Πύργου, Ζαχάρως, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

    Το 4ο Μαθηματικό Σχολείο έχει τον τίτλο «Τα Μαθηματικά είναι παντού», ενώ το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί έχει ως εξής:

    • «Διαγωνιστικά Μαθηματικά» από τα μέλη του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Ηλείας.
    • «Γράφους και εφαρμογές» από το Σύμβουλο Εκπαίδευσης Μαθηματικών Ηλείας – Ζακύνθου – Κεφαλληνίας κ. Φώτιο Οικονόμου.
    • «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού – Γρίφους» από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης & Σύμβουλο Μαθηματικών Ν. Αχαΐας κα Αθανασία Μπαλωμένου και τη μαθηματικό κα Σπυριδούλα Σουλιώτη.
    • «Μαθηματικά και Αστρονομία – Ηλιακή παρατήρηση με ειδικά τηλεσκόπια» από την Αστρονομική Εταιρεία «ΒΕΓΑΣ».
    • «Τα Μαθηματικά στον Αθλητισμό και την Ατμόσφαιρα» από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών Ηλείας – Ζακύνθου κα Μαρία Μπίρμπα και τον φυσικό κ. Διονύσιο Μπακόπουλο.
    • Παιχνίδι δράσης «Escape Game :“Maths for OurWell – Being”» από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Αγγλικής Γλώσσας κα Σοφία Κουζούλη.

    Η κάθε μαθήτρια και ο κάθε μαθητής με την εγγραφή τους (κόστους 25€) θα παραλαμβάνουν:

    • Το φάκελο στον οποίο τα υπάρχουν φυλλάδια ασκήσεων και τα υλικά που θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου
    • Τέσσερα τεύχη του περιοδικού «Μικρός Ευκλείδης» για το Δημοτικό ή τέσσερα τεύχη του Περιοδικού «Ευκλείδης Α’» για το Γυμνάσιο.
    • Βεβαίωση συμμετοχής στο 4ο Θερινό Σχολείο αλλά και αναμνηστικά δώρα, όπως μπλουζάκια κ.α..

    Στο πλαίσιο του σχολείο, καλούνται οι Διευθυντές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Ηλείας, αλλά και οι εκπαιδευτικοί κάθε βαθμίδας και ειδικότητας, να στηρίξουν και να διαδώσουν τη διεξαγωγή του 4ου Θερινού Μαθηματικού Σχολείου, αλλά και οι γονείς να παρακινήσουν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν συνδυάζοντας διακοπές στην όμορφη Ηλεία με μια εμπειρία γνώσης και δημιουργίας.

    4o ther math ilida 2

    Πληροφορίες – Εγγραφές στα τηλέφωνα:

    Θερινό Σχολείο Πύργου:

    Αρβανιτάκης Διονύσιος – 6936890925

    Κόρδας Τιμόθεος – 6974116632

    Μικελόπουλος Δημήτρης – 6977695437

    Θερινό Σχολείο Αμαλιάδας:

    Δεδότση Βασιλική – 6974882035

    Καλαμπόκα Αθηνά – 6938439938

    Κουσινιώρης Γεώργιος – 6977300692

    Παπαδόπουλος Άγγελος – 6946040260

    Τσόπελας Ιωάννης – 6978267062

    Αιτήσεις εγγραφής για τους ενδιαφερόμενους υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Παραρτήματος Ηλείας emeileias.blogspot.com, ενώ εγγραφές θα γίνονται και κατά την πρώτη ημέρα του 4ου Θερινού Μαθηματικού Σχολείου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Παράρτημα Ν.Ηλείας: Βράβευση επιτυχόντων μαθητών στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς "Πυθαγόρας" "Μικρός Ευκλείδης"
    Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Παράρτημα Ν.Ηλείας:  Βράβευση επιτυχόντων μαθητών στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς
    Το Παράρτημα Ν. Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Ιππίας ο Ηλείος» σας προσκαλεί το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 ώρα 7:00 μμ , στο Πύργο (Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας) σε εκδήλωση βράβευσης μαθητών του Ν. Ηλείας που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ -ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
    Θα ήταν τιμή για εμάς η παρουσία σας!
    el math etairia vrav math 2
    (Δελτίο Τύπου)
  • Ο «δικός» μας Νεκτάριος-Ραφαήλ Μπερκουτάκης στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα
    Ο «δικός» μας Νεκτάριος-Ραφαήλ Μπερκουτάκης στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

    Επιλέχθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

    Ένα δικό μας παιδί, που διαπρέπει στην επιστήμη των μαθηματικών, ο Νεκτάριος-Ραφήλ Μπερκουτάκης θα βρίσκεται στην Ελληνική Εθνική Μαθηματική Ομάδα, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

    Ο Νεκτάριος-Ραφήλ, μαθητής της Α’ τάξης του 3ου ΓΕΛ Πύργου Pierre de Coubertin, κατετάγη 5ος στην εξαμελή σύνθεση της Εθνικής Μαθηματικής μας Ομάδας. Η ανακοίνωση της τελικής κατάταξης της Εθνικής Μαθηματικής Ομάδας, έγινε την προηγούμενη εβδομάδα (8/5/2024) από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ).

    Η 65η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο (Πανεπιστήμιο του Bath). Ο Σύλλογος των Διδασκόντων του 3ου ΓΕΛ Πύργου, συγχαίρει τον νεαρό, Νεκτάριο-Ραφαήλ για τη σημαντική διάκρισή του και του εύχεται καλή επιτυχία στα επόμενα βήματα της ζωής του.

    Mperkout math et 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας το 4ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Ηλείας που διοργανώνει το τοπικό παράρτημα της Ελληνική Μαθηματικής Εταιρείας
    Υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας το 4ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Ηλείας που διοργανώνει το τοπικό παράρτημα της Ελληνική Μαθηματικής Εταιρείας

    Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο είχαν στο γραφείο του ο πρόεδρος του τοπικού παράρτημα Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Ιππίας ο Ηλείος» κ. Γιάννης Τσόπελας και η Γραμματέας Βασιλική Δεδότση, στο πλαίσιο του 4ου Θερινού Μαθηματικού Σχολείου που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Νομό.

    Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος ενημερώθηκε πλήρως για το 4ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας που διοργανώνεται από 1η έως και 5 Ιουλίου 2024 σε Αμαλιάδα και Πύργο και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτό μαθητές που το επόμενο σχολικό έτος θα φοιτήσουν στην E’, ΣΤ’ Δημοτικού, σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και την Α’ Λυκείου.

    Στο φετινό Θερινό Μαθηματικό Σχολείο έχουν ενταχθεί ενότητες, όπως: Διαγωνιστικά Μαθηματικά, Μαθηματικοί Γρίφοι, Εφαρμογές Πληροφορικής στο Εργαστήριο, Μαθήματα Αστρονομίας, Σκάκι και Μαθηματικά.

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας, όσο και οι συνεργάτες του κ. Γιάννης Αθανασόπουλος – Αντιδήμαρχος Προσχολικής Αγωγής, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και κ. Γιάννης Ντακούλιας – Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας, δήλωσαν την αμέριστη υποστήριξη τους στο θεσμό.

    Σε Βόρειας Ηλείας, το 4ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας θα διεξαχθεί στο 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας για μαθητές των Δήμων Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τον Νοέμβριο του 2024 στο συνεδριακό κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας  το 39ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας
    Τον Νοέμβριο του 2024 στο συνεδριακό κέντρο  της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας  το 39ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας

    Στην Ηλεία -για πρώτη φορά- το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

    Από τη πόλη των Σερρών όπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας , δόθηκε η σκυτάλη- για πρώτη φορά - στην Ηλεία για το 39ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας. Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου , παρουσία του προέδρου της Ε.Μ.Ε κ.Φελλούρη Ανάργυρου , του γενικού γραμματέα κ.Τυρλή Ιωάννη ,των υπολοίπων μελών του Δ/Σ της Ε.Μ.Ε και των προέδρων και εκπροσώπων των 40 παραρτημάτων της Ε.Μ.Ε από όλη τη Ελλάδα , έγινε η επίσημη παρουσίαση του 39ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας από το πρόεδρο του παραρτήματος Ε.Μ.Ε Ηλείας κ.Τσόπελα Ιωάννη. Ο κ.Τσόπελας ευχαρίστησε το πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Μ.Ε και ιδιαίτερα την ειδική γραμματέα της Ε.Μ.Ε κ. Καλαμπόκα Αθηνά για την επιλογή της Ηλείας ως διοργανωτή του 39ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επιλογή της Αρχαίας Ολυμπίας ,γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων ,και τόπο υψηλού συμβολισμού και στο χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου το Συνεδριακό Κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας που αποτελεί το κορυφαίο ίδρυμα Ολυμπιακής Παιδείας στο κόσμο. Η καθιερωμένη δεξίωση του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στο κτήμα «Rifugio» στο Στρέφι. Ακολούθησε η προβολή ολιγόλεπτου βίντεο εκ μέρους του Παραρτήματος Ηλείας στο οποίο έγινε αναφορά στη πρωτεύουσα του νομού Ηλείας το Πύργο αλλά και χαρακτηριστικές περιοχές του νομού μας (Αρχαία Ήλιδα – κάστρο Χλεμούτσι – Λίμνη Καϊάφα – Λιμάνι Κατακόλου κ.α ). Παρόντες στη παραπάνω εκδήλωση ήταν τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Ε.Μ.Ε Ν. Ηλείας Κουσινιώρης Γεώργιος(αντιπρόεδρος) , Δεδότση Βασιλική(γενική γραμματέας),Παπαδόπουλος Άγγελος (ταμίας), Κόρδας Τιμόθεος , Μικελόπουλος Δημήτριος ,Αρβανιτάκης Διονύσιος (Μέλη) ενώ μας τίμησαν με τη παρουσία τους στο Συνέδριο και οι σύμβουλοι των Μαθηματικών κ. Οικονόμου Φώτιος και Φυσικών Επιστημών κ.Μπίρμπα Μαρία .Προσφέρθηκαν 60 πακέτα δώρων με τοπικά προϊόντα σε όλα τα παραρτήματα και το προεδρείο της Ε.Μ.Ε τα οποία ήταν προσφορά :

    · Του Αντιπεριφερειάρχη αγροτικής ανάπτυξης κ. Βασιλόπουλου Θεόδωρου εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας .

    · Της εταιρείας Κονσερβών «ΚΥΚΝΟΣ»

    · Της ποτοποιίας «Μυλωνάς»

    · Της οινοποιίας «Κωνσταντινόπουλος»

    Το σκαρίφημα του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας ήταν προσφορά του Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Πύργου κ.Φωτόπουλου Γεώργιου. Το βίντεο που προβλήθηκε δημιουργία της Κουσινιώρη Αγλαΐας.

    Καλή αντάμωση λοιπόν σε ένα χρόνο στο πιο δοξασμένο ιερό τόπο της Αρχαίας Ελλάδας στο σύμβολο συμφιλίωσης και συναδέλφωσης των λαών ,την Αρχαία Ολυμπία.
    eme ilias sun mathimatika 5
    O Πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Τσόπελας.
    eme ilias sun mathimatika 2
    Η Διοικούσα επιτροπή του Παραρτήματος με τον πρόεδρο της Ε.Μ.Ε κ. Φελλούρη Ανάργυρο -Ομότιμο Καθηγητή Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.
    eme ilias sun mathimatika 4
    Η Διοικούσα επιτροπή με τον Γενικό Γραμματέα της ΕΜ.Ε κ. Ιωάννη Τυρλή καθηγητή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
    eme ilias sun mathimatika 3
    Η Διοικούσα επιτροπή με τους συμβούλους., την κ. Καλαμπόκα ειδική γραμματέα της ΕΜΕ και μαθηματικούς από την Ηλεία μέλη της Ε,Μ,Ε.
    (Δελτίο Τύπου)
  • Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία - Παράρτημα Ν. Ηλείας: Μαθήματα προετοιμασίας για το μαθηματικό διαγωνισμό "Θαλής"
    Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία - Παράρτημα Ν. Ηλείας: Μαθήματα προετοιμασίας για το μαθηματικό διαγωνισμό
    Αξιότιμοι κύριοι
    Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το παράρτημα Ν. Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ,διοργανώνει και φέτος μαθήματα προετοιμασίας για το Μαθηματικό Διαγωνισμό ΄΄ Ο Θαλής '' .
    Tα μαθήματα αυτά θα διεξάγονται στο 2ο Λύκειο Πύργου μ.μ., στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας και στο Γυμνάσιο Γαστούνης κάθε Σάββατο κατά τις ώρες 17:00-19:00 για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.
    Τα μαθήματα θα αρχίσουν το Σάββατο 16 Σεπτεβρίου.
    Οι μαθητές που θέλουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα προετοιμασίας μπορούν να προσέλθουν τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες σε όποιο κέντρο προετοιμασίας) τους εξυπηρετεί.
    Θα σας παρακαλούσαμε όπως δημοσιεύσετε την ανακοίνωση.
    Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
    (Δελτίο Τύπου)
  • ΕΜΕ Ηλείας: 3o Θερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας
    ΕΜΕ Ηλείας: 3o Θερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας

    ΣΕ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑ 10 ΕΩΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

    Το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Ηλείας «ΙΠΠΙΑΣ Ο ΗΛΕΙΟΣ» διοργανώνει από 10 έως και 14 Ιουλίου 2023 σε Πύργο και Αμαλιάδα το 3ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας στο οποίο μπορούν να λάβουν μέρος οι μαθητές που το επόμενο σχολικό έτος θα φοιτήσουν στην ΣΤ Δημοτικού και σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου. Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Το Θερινό Μαθηματικό Σχολείο θα πραγματοποιείται καθημερινά το πρωί από 9.00 έως 13.00.

    • Στο 2ο ΓΕΛ ΠΥΡΓΟΥ στο οποίο μπορούν να εγγραφούν οι μαθητές των Δήμων Πύργου ,Ζαχάρως , Αρχαίας Ολυμπίας , Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.
    • Στο 2ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ στο οποίο μπορούν να εγγραφούν οι μαθητές των Δήμων Ήλιδας ,Πηνειού ,Ανδραβίδας - Κυλλήνης . Στο 3ο Θερινό Μαθηματικό σχολείο οι μαθητές θα παρακολουθήσουν:
    • Διαγωνιστικά Μαθηματικά από τα μέλη Του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Ηλείας και τον Σχολικό Σύμβουλο των Μαθηματικών ν.Ηλείας κ.Οικονόμου Φώτιο.
    • Μαθηματικούς Γρίφους από τη σχολική σύμβουλο των Μαθηματικών ν. Αχαΐας κ. Μπαλωμένου Αθανασία και την μαθηματικό κ.Σουλιώτη Σπυριδούλα.
    • Εφαρμογές Πληροφορικής στο Εργαστήριο από το Σχολικό σύμβουλο Πληροφορικής κ. Μαρίτσα Αντώνη και το καθηγητή πληροφορικής του 2ου Γυμνασίου Πύργου κ.Τσάκαλη Ευάγγελο.
    • Μαθήματα Αστρονομίας από τη σχολική σύμβουλο Φυσικών Ν.Ηλείας κ. Μπίρμπα Μαρία.
    • Escape Game:“ Maths for a Sustainable Future ” από τη Σχολική Σύμβουλο Αγγλικής Γλώσσας κ.Κουζούλη Σοφία.
    • Σκάκι και Μαθηματικά από τον υπεύθυνο της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου κ. Σιγούρο Μιχάλη.

    Κάθε μαθητής με την εγγραφή του (κόστους 20Î) θα παραλάβει:

    • τον φάκελο στον οποίο τα υπάρχουν φυλλάδια ασκήσεων , και τα υλικά που θα χρειαστεί κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου
    • 4 τεύχη του περιοδικού Μικρός Ευκλείδης (για το Δημοτικό) ή 4 τεύχη του Περιοδικού Ευκλείδης Α (για το Γυμνάσιο)
    • βεβαίωση συμμετοχής από το Θερινό Σχολείο αλλά και αναμνηστικά δώρα , μπλουζάκια κ.α

    Καλούμε τους Διευθυντές των Δημοτικών και των Γυμνασίων του Ν.Ηλείας αλλά και τους εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας και ειδικότητας να στηρίξουν και να διαδώσουν τη δράση αυτή στους μαθητές.

    Καλούμε τους αξιότιμους γονείς να παρακινήσουν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στο 3ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας συνδυάζοντας διακοπές στην όμορφη Ηλεία με μια εμπειρία γνώσης και δημιουργίας.

    Στην δράση αυτή του Παραρτήματος ν. Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας έχουμε την αμέριστη υποστήριξη:

    • Της Περιφέρειας Δυτ.Ελλάδας μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιαννόπουλου Βασίλειου.
    • των Δήμων Πύργου και Ήλιδας .
    • της Δ/ντριας του 2ου ΓΕΛ ΠΥΡΓΟΥ κ. Μπουροπούλου Νικολίας και του Δ/ντη του 2ΟΥ ΕΠΑΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ κ. Κωνσταντούλα Κωνσταντίνου,
    • Των μέσων ενημέρωσης του Νομού μας και των χορηγών οι οποίοι αναγράφονται στην αφίσα μας και την οποία θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας emeileias.blogspot.com

    3o therino mathim sxoleio 2

    Πληροφορίες –Εγγραφές στα τηλέφωνα:

    ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΡΓΟY: Καλαμπόκα Αθηνά - 6938439938

    Δημόπουλος Νικόλαος - 6995804520

    Κόρδας Τιμόθεος - 6974116632

    Μικελόπουλος Δημήτρης - 6977695437

    ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Τσόπελας Ιωάννης - 6978267062

    Δεδότση Βασιλική - 6974882035

    Κουσινιώρης Γεώργιος - 6977300692

    Παπαδόπουλος Άγγελος - 6946040260

    Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση εγγραφής από την ιστοσελίδα του Παραρτήματος: emeileias.blogspot.com.

    Εγγραφές μπορούν να γίνουν ακόμα και την Δευτέρα 10 Ιουλίου που είναι και η έναρξη του 3ου Θερινού Μαθηματικού Σχολείου Ηλείας.

    (Δελτίο Τύπου)
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο