Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 10:07

Καλοκαιρινή γιορτή από το ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Ηλίανθος» στην πόλη της Γαστούνη

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Στόχος η ευαισθητοποίηση

Με σύνθημα «Συμπερίληψη, Κατανόηση, Αποδοχή» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η καλοκαιρινή εκδήλωση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Ηλίανθος» στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης.

Κατά τη διάρκεια της πλούσιας σε συναισθήματα και μηνύματα εκδήλωσης, μαθητές και παιδαγωγοί παρουσίασαν τις πολυδιάστατες δράσεις του κέντρου κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η προβολή της ταινίας μικρού μήκους που κινηματογραφήθηκε στην πόλη της Γαστούνης από το κέντρο Ηλίανθος με στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με αναπηρία. Σημειώνεται ότι την εκδήλωση «συνόδευσε» μουσική μπάντα –στην οποία συμμετείχαν και μέλη του κέντρου- με την συνδρομή της οποίας παιδαγωγοί και παιδιά παρουσίασαν ένα ιδιαίτερο μουσικοχορευτικό δρώμενο.

Την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής να είναι αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειες που προωθούν τη συμπερίληψη και την αποδοχή των ΑμεΑ επανέλαβε στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. Παράλληλα δεν παρέλειψε να εκθειάσει το σπουδαίο έργο που παράγει η δομή στην τοπική κοινωνία ενώ παράλληλα στάθηκε στην ουσιαστική συμβολή της στην ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Προτεραιότητα η συμπερίληψη

Σημειώνεται ότι για τη Δημοτική Αρχή Πηνειού αποτελεί προτεραιότητα η διασφάλιση ενός φιλικού και προσβάσιμου περιβάλλοντος για τα άτομα με αναπηρία. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι ενέργειες για την εξασφάλιση δύο επιπλέον μηχανισμών Seatrac που θα εγκατασταθούν στις παραλίες της Μπούκας και του Αρκουδίου –και να προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες σε Γλύφα και Θίνες- ενισχύοντας ουσιαστικά την προσβασιμότητα των ΑμεΑ και των ατόμων με κινητικά προβλήματα στις παραλίες. Παράλληλα έχει εντατικοποιηθεί η συνεργασία με το Σωματείο Παραπληγικών Ν. Ηλείας –μετά και την πρόσφατη συνάντησή του Δημάρχου Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινού με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου- προκειμένου να διευθετούνται άμεσα τα θέματα που προκύπτουν.

KDAP Gast 2

KDAP Gast 3

KDAP Gast 4

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 00:23

Σχετικά Άρθρα

  • Γιορτή λήξης του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ για την χρονιά 2023-2024
    Γιορτή λήξης του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ για την χρονιά 2023-2024

    kdap gast lixi

  • Δράση του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ στα Ειδικά Σχολεία του Νομού Ηλείας
    Δράση του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ στα Ειδικά Σχολεία του Νομού Ηλείας

    Οι Άγιες ημέρες του Πάσχα πλησιάζουν και για μια ακόμη χρονιά το Ηλίανθος Κδαπ μεΑ και το Ηλίανθος Κδαπ μεΑ Γαστούνης εν όψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα που έρχονται, επισκέφθηκε όλα τα Ειδικά Σχολεία του νομού μας!

    Το «ΗΛΙΑΝΘΟΣ ΚΔΑΠ μεΑ» συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, μοίρασε και φέτος σε όλα τα Ειδικά Σχολεία του νομού μας πασχαλινά δώρα. Πασχαλινό τσουρέκι και σοκολάτες είχαν την τιμητική τους.

    Ειδικό Δημοτικό Κρεστένων, Ειδικό Νηπιαγωγείο Πύργου και Νηπιαγωγείο Καταραχίου, Ειδικό Δημοτικό Πύργου, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & ΛύκειοΠύργου, ΕΕΕΕΚ Πύργου, Ειδικό Δημοτικό Αμαλιάδας, Ειδικό Δημοτικό Λεχαινών και Ειδικό Νηπιαγωγείο Πηνειού άνοιξαν τις πύλες τους και υποδέχτηκαν τους εκπαιδευτικούς του «ΗΛΙΑΝΘΟΣ ΚΔΑΠ μεΑ» Πύργου και Γαστούνης και αντάλλαξαν δώρα και ευχές για Καλό Πάσχα με υγεία και χαρά για όλους.

    Άξιο αναφοράς οι χειροποίητες λαμπάδες που δώρισαν για τους ωφελούμενους του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ οι γονείς και τα παιδιά του Ειδικού Νηπιαγωγείου Πύργου και του Νηπιαγωγείου Καταραχίου, τους οποίους ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής και της καρδιάς μας για την αγάπη και την στήριξη που μας δείχνουν έμπρακτα!

    Το «ΗΛΙΑΝΘΟΣ ΚΔΑΠ μεΑ» ευχαριστεί τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και εν γένει το προσωπικό των ειδικών σχολείων για την θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ κατά την επίσκεψη τους στα σχολεία τους.

    Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!!

    kdap drasi eidika 2

    kdap drasi eidika 3

    kdap drasi eidika 4

    kdap drasi eidika 5

    kdap drasi eidika 6

    kdap drasi eidika 7

    kdap drasi eidika 8

    kdap drasi eidika 9

    kdap drasi eidika 10

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δράση του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ στη Γαστούνη με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πηνειού και το Παράρτημα ΡΟΜΑ
    Δράση του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ στη Γαστούνη με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πηνειού και το Παράρτημα ΡΟΜΑ

    Η 24η Απριλίου στάθηκε ορόσημο για την επισφράγιση μιας σπουδαίας συνεργασίας μεταξύ του Ηλίανθος Κδαπ μεΑ Γαστούνης και του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πηνειού με παράρτημα Ρομά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας στην Γαστούνη, με αφορμή τον ερχομό του Πάσχα, όπου όλοι μαζί στόλισαν λαμπάδες και δημιούργησαν πασχαλινές κατασκευές γεμάτες χρώμα και ζωντάνια. Στόχος αυτής της συνάντησης ήταν η αλληλεπίδραση των παιδιών και η ενδυνάμωση των σχέσεων της Κοινότητας των Ρομά και του Ηλίανθος Κδαπ μεΑ Γαστούνης, στο πλαίσιο μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας απαλλαγμένης από προκαταλήψεις και στερεότυπα.

    Η ομάδα του Ηλίανθος Κδαπ μεΑ Γαστούνης θα ήθελε να ευχαριστήσει ολόψυχα τους εργαζόμενους του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πηνειού - με παράρτημα Ρομά, για την στήριξή τους στην οργάνωση της δράσης αυτής, όπως επίσης και τον διαμεσολαβητή της κοινότητας κύριο Χαλιλόπουλο Γιώργο , που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους με προθυμία και αμεσότητα.

    kdap mea drasi roma gast 2

    kdap mea drasi roma gast 3

    kdap mea drasi roma gast 5

    kdap mea drasi roma gast 4

    kdap mea drasi roma gast 6

    kdap mea drasi roma gast 7

    kdap mea drasi roma gast 8

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επίσκεψη του Γυμνασίου Γαστούνης στο ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ Γαστούνης
    Επίσκεψη του Γυμνασίου Γαστούνης στο ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ Γαστούνης

    Μία νέα συνεργασία πήρε σάρκα και οστά στο ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ Γαστούνης μετά την επίσκεψη στον χώρο του ΚΔΑΠ μαθητών και εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Γαστούνης.

    Οι εκπαιδευτικοί και υπεύθυνοι του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ Γαστούνης ενημέρωσαν τους μαθητές για το εύρος των αναπηριών και έπειτα έλαβαν χώρα διάφορες αισθητηριακές δραστηριότητες, που σκοπό είχαν να αντιληφθούν οι μαθητές τι σημαίνει να υπάρχει αισθητηριακή δυσκολία και διαφορετικότητα.

    Έπειτα οι μαθητές και οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ Γαστούνης διέσχισαν ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές με εμπόδια χρησιμοποιώντας αναπηρικό αμαξίδιο αλλά και λευκό μπαστούνι, ώστε να αντιμετωπίσουν με βιωματικό τρόπο τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι κινητικά ανάπηροι και οι τυφλοί συμπολίτες μας.

    Η συνεργασία επικυρώθηκε με τον πιο όμορφο και δημιουργικό τρόπο, αφού όλοι μαζί έβαλάν την πινελιά τους σε έναν πεντάμετρο «συνεργατικό» και «συμπεριληπτικό» καμβά.

    Η ομάδα του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ Γαστούνης θα ήθελε να ευχαριστήσει ολόψυχα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Γαστούνης για την επίσκεψη αυτή και φυσικά ένα ακόμα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε Ηλείας που βρίσκεται πάντα δίπλα μας με γνώμονα την συμπερίληψη και την ευασθητοποίηση της κοινωνίας.

    kdap gast gumnasio 2

    kdap gast gumnasio 3

    kdap gast gumnasio 4

    kdap gast gumnasio 5

    kdap gast gumnasio 6

    kdap gast gumnasio 7

    kdap gast gumnasio 8

    kdap gast gumnasio 9

    (Δελτίο Τύπου)

  • Έγιναν τα εγκαίνια και η κοπή της βασιλόπιτας του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ στην Γαστούνη
    Έγιναν τα εγκαίνια και η κοπή της βασιλόπιτας του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ στην Γαστούνη

    Το απόγευμα της Παρασκευής 26/1, το ΚΔΑΠ μεα Ηλίανθος Γαστούνης, πραγματοποίησε τα εγκαίνια και τη κοπή της βασιλόπιτας.

    Πλήθος κόσμου από την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, έδωσε το παρών σε ένα χώρο συνώνυμο της έμπνευσης και της δημιουργίας, που αποτελεί όαση για παιδιά και ενήλικες με αναπηρία, αλλά και ανακούφιση για τις οικογένειές τους.

    Ο αγιασμός τελέστηκε απο τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, Αθανάσιο Β' .

    Ανάμεσα στους προσκεκλημένους, το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός, η Κα.Κοντούλη Βάντα Αντιδήμαρχος Πηνειού - Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Πολιτικών Ισότητας των φύλων, ο Κ. Καλαρίτης Μιχάλης Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου, Πολιτικής Προστασίας και Μηχανημάτων, ο Κ. Καράμπελας Ιωάννης πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γαστούνης ενώ χαιρετισμό απέστειλαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο βουλευτής Ηλείας ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης. Επίσης, ευχαριστούμε για την παρουσία και την στήριξή τους και τον κ. Ανάστο Αναστόπουλο σύμβουλο ειδικής αγωγής, το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων ΠΕ Ηλείας και τον πρόεδρό του κ. Παπανικολόπουλο Γιώργο και και την διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου κ. Αγγελική Πετρόγιαννη. που στέκονται πάντα αρωγοί στο έργο των δομών του «Ηλίανθου».

    Η ομάδα των «ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ» ευχαριστεί ολόψυχα όλους όσους τους τίμησαν με την παρουσία τους σε αυτή την τόσο ξεχωριστή στιγμή και τους γέμισαν χαρά με τις ευχές και τα χαμόγελά τους. Η ομάδα μας αισιοδοξεί για το μέλλον, να είναι ελπιδοφόρο, γεμάτο υγεία και χαρά για τους φίλους και συνεργάτες.

    kdap mea gast egk 2

    kdap mea gast egk 8

    kdap mea gast egk 3

    kdap mea gast egk 4

    kdap mea gast egk 5

    kdap mea gast egk 6

    kdap mea gast egk 7

    kdap mea gast egk 9

    kdap mea gast egk 10

    kdap mea gast egk 11

    kdap mea gast egk 12

    kdap mea gast egk 13

    kdap mea gast egk 14

    kdap mea gast egk 15

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο