Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024 07:52

Ροβιάτα: Αγώνας για την διάσωση της παιδικής χαράς – Η γραφειοκρατία στερεί από τα παιδιά το παιχνίδι

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Της Δήμητρας Βέλμαχου

Μεγάλη είναι η αναστάτωση που έχει ξεσπάσει στην κοινότητα της Ροβιάτας του δήμου Ήλιδας εξαιτίας της απόφασης να κλείσει η παιδική χαρά, η οποία αποτελούσε σημείο αναφοράς για τα παιδιά και τις οικογένειες της περιοχής. Η συγκεκριμένη παιδική χαρά λειτουργούσε με πιστοποίηση ασφαλείας, προσφέροντας έναν ασφαλή και χαρούμενο χώρο για τα παιδιά. Ωστόσο, η αδυναμία συγκρότησης νέας επιτροπής ελέγχου, αρμόδιας για την ανανέωση της πιστοποίησης, έχει οδηγήσει στην απόφαση να σφραγιστεί και να μην χρησιμοποιείται.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι κάτοικοι του χωριού, με συμπαραστάτη τον πρόεδρο, αντιδρούν έντονα σε αυτή την απόφαση και υποστηρίζουν ότι η παιδική χαρά είναι απαραίτητη για την ψυχαγωγία και την ασφάλεια των παιδιών τους, ιδιαίτερα σε μια περιοχή όπου οι εναλλακτικές επιλογές για δραστηριότητες των παιδιών είναι περιορισμένες.

Αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις των κατοίκων, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ροβιάτας, Στάθης Κόλιας, έχει αναλάβει την ευθύνη να κρατήσει την παιδική χαρά ανοιχτή, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ανανεωθεί η πιστοποίηση. Πρόκειται για μια τολμηρή απόφαση, η οποία, αν και έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινότητας, ενδέχεται να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα εάν δεν υπάρξει άμεσα λύση στο ζήτημα της πιστοποίησης.

«Είμαστε εδώ για να αναδείξουμε ένα ζήτημα το οποίο αφορά όλο το Δήμο και είναι το ζήτημα της λειτουργίας των παιδικών χάρων. Η δική μας παιδική χαρά και του Αμπελοκάμπου, είναι πιστοποιημένες. Πλην όμως, δεν συγκροτείται επιτροπή ελέγχου έτσι όπως προβλέπει ο νόμος η οποία θα ανανεώσει όπως πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο, την άδεια λειτουργίας. Με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχω εντολή από τις υπηρεσίες να κλείσω την παιδική χαρά. Άρα τα παιδιά που είναι εδώ και έχουν την απαίτηση να έχουν μία παιδική χαρά να παίζουν και να μην είναι μπροστά σε μία οθόνη, να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν μία έτοιμη παιδική χαρά διότι γραφειοκρατικά δεν είναι κανείς υπεύθυνος όπως διαπιστώσαμε και με το δυστύχημα στο λούνα-παρκ. Εμπλέκονται πολλοί αλλά κανείς δεν βάζει την υπογραφή του για την λειτουργία της συγκεκριμένης παιδικής χαράς αλλά και όποιων άλλων όπως του Αμπελοκάμπου που έχει ακριβώς τις ίδιες προϋποθέσεις, που είναι έτοιμη αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει. Στο μεσοδιάστημα, από τότε που ξεκίνησε η νέα θητεία της δημοτικής αρχής έχω ενοχλήσει τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, οι οποίες με παραπέμπουν στην αποκεντρωμένη διοίκηση. Από την άλλη όμως η αποκεντρωμένη διοίκηση με επαναφέρει στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Αναγκάστηκα να προσφύγω στον συμπαραστάτη του δημότη που είναι κάτι σαν τον συνήγορο του πολίτη ο οποίος μετά από αρκετό καιρό απελπισμένος μου είπε κάντε ότι νομίζετε εγώ δεν μπορώ να βρω άκρη. Είναι τόσο τραγικά δηλαδή τα πράγματα; Αν είναι δυνατόν να επενδύονται χρήματα σε μία υποδομή η οποία είναι απαραίτητη και να καθόμαστε μετά να είναι κλειδωμένη, να σαπίζει στη βροχή και να ξεθωριάζει στον ήλιο. Αυτό είναι το πρόβλημα και προσπαθούμε να το αναδείξουμε μήπως οι αρμόδιοι φροντίσουν και δώσουν μία οριστική λύση και για τις άλλες παιδικές χαρές οι οποίες έχουν ελλείψεις, δεν έχουν ολοκληρωθεί και προχωρήσει αυτή η διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόλιας φέρνοντας με τα λόγια του στο προσκήνιο το ευρύτερο πρόβλημα της αδυναμίας των αρμόδιων φορέων προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις διαδικασίες που απαιτούνται για την πιστοποίηση και τη λειτουργία των δημόσιων χώρων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Διονύσιος Κωνσταντακόπουλος, επεσήμανε πως: «Εδώ μαζεύονται αρκετά παιδιά γύρω στα 20 με 25 και από τον φόβο να μη γίνει κανένα ατύχημα μας ενημέρωσαν ότι πρέπει να την κλείσουμε. Ακόμα είναι ανοιχτή με ευθύνη του προέδρου μας.

Είναι μία παιδική χαρά που έχει όλα τα απαραίτητα. Πέρυσι είχε πιστοποίηση, φέτος έληξε και δεν ξανά πήραμε νέα. Κάτι πρέπει να γίνει…»

Τέλος, ο Κώστας Ξουλεής κάτοικος της Ροβιάτας αγανακτισμένος ζητά να βρεθεί μια λύση άμεσα, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί η παιδική χαρά με ασφάλεια και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κλεισίματος.«Εμείς θέλουμε να έχουμε την παιδική χαρά διότι παίζουν τα παιδιά. Αν η πολιτεία δεν αγαπάει τα παιδιά μας ας μην κάνουμε παιδιά και ας την κλείσει. Είναι στην πλατεία μας, παίζουν τα παιδιά, φεύγει η νοικοκυρά από το σπίτι να παίξει το παιδάκι της έξω, πραγματικά είναι μεγάλη ανάγκη αυτό. Είναι ένας περιφραγμένος χώρος με ασφάλεια. Αν δεν μπορούν να είναι υπεύθυνοι να αλλάξουν δύο βίδες και να υπάρχει ασφάλεια ας αλλάξουμε μόνοι μας και ας μην την κλείσουν. Γιατί το απαγορεύουν; Δεν είναι κανένας υπεύθυνος από αυτούς. Τι πληρώνει τελικά το Δημόσιο μόνο μισθούς;» ανέφερε κλείνοντας ο κ. Ξουλεής.

Η ευθύνη πλέον, ανήκει στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες καλούνται να βρουν έναν τρόπο να συγκροτήσουν την επιτροπή ελέγχου και να δώσουν τη νέα πιστοποίηση, διασφαλίζοντας έτσι ότι τα παιδιά της Ροβιάτας θα έχουν στη διάθεσή τους έναν ασφαλή χώρο παιχνιδιού.

Roviata Paidiki 2

Roviata Paidiki 3

Roviata Paidiki 4

Roviata Paidiki 5

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024 15:55

Σχετικά Άρθρα

  • Πατρών - Πύργου: Διασταύρωση - καρμανιόλα στη Ροβιάτα - Νεκρός σε τροχαίο ο Διονύσης Ντόμας
    Πατρών - Πύργου: Διασταύρωση - καρμανιόλα στη Ροβιάτα - Νεκρός σε τροχαίο ο Διονύσης Ντόμας

    Στο πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινότητα της Ροβιάτας του δήμου Ήλιδας το μεσημέρι της Δευτέρας μετά το θάνατο του 57χρονου Διονύση Ντόμα σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην διασταύρωση του χωριού με την Ε.Ο. Πατρών - Πύργου.

    Ο 57χρονος σύμφωνα με πληροφορίες οδηγώντας το μηχανάκι του επιχείρησε να διασχίσει την εθνική οδό στη διασταύρωση - κάθετα - προς το δρόμο που οδηγεί στην παραλία της Ροβιάτας.

    Τότε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο που οδηγούσε ημεδαπός και είχε πορεία προς την Πάτρα.

    Το μηχανάκι από την σύγκρουση διαλύθηκε κυριολεκτικά, ενώ ο 57χρονος εκτινάχθηκε αρκετά μέτρα μακρύτερα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα. Αιμόφυρτος μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, καθώς η κατάστασή του ήταν κρίσιμη. Εκεί οι γιατροί προσπάθησαν να τον σταθεροποιήσουν και στη συνέχεια διακομίστηκε στη νοσηλευτική μονάδα Πύργου, όπου και διασωληνώθηκε. Όμως δεν άντεξε και λόγω των βαρύτατων τραυμάτων του, κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

    Η κάτοικοι στη Ροβάτα κάνουν λόγο για ένα επικίνδυνο σημείο της εθνικής οδού, όπου στο ρεύμα κατεύθυνσης προς Πάτρα οι οδηγοί μετά από στροφή βρίσκονται πάνω στη διασταύρωση. Μια διασταύρωση - ισορροπία τρόμου για όσους επιχειρούν να διασχίσουν την εθνική από και προς το χωριό.

    Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

    Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το μεσημέρι, στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου.

    Ειδικότερα, ένας ημεδαπός άνδρας, οδηγώντας αυτοκίνητο, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 57χρονος άνδρας, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οδηγού του δικύκλου.

    Ο 57χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του.

    Διενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.

    Troxaio Roviata 2

    Troxaio Roviata 3

    Troxaio Roviata 4

    Troxaio Roviata 5

    Troxaio Roviata 6

    Troxaio Roviata 7

  • Πατρών - Πύργου: Κατέληξε ο 57χρονος μετά το σοβαρό τροχαίο στην Ροβιάτα
    Πατρών - Πύργου: Ένας 67χρονος σοβαρά σε τροχαίο στη Ροβιάτα

    'Ενας άνδρας περίπου 57 ετών τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο που συνέβη λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου στο ύψος της διασταύρωσης Ροβιάτας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 57χρονος φέρεται να επιχείρησσε να διασχίσει την εθνική οδό από Ροβιάτα προς παραλία με το μηχανάκι του, όταν συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που είχε κατεύιθυνση προς Πάτρα.

    Ο δικυκλιστής από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ το μηχανάκι του διαλύθηκε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Γαστούνης.

    Νεότερη ενημέρωση

    Ο 57χρονος Διονύσης Ντόμας κάτοικος Ροβιάτας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου και υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του.

    Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

    Troxaio Roviata 2

    Troxaio Roviata 3

    Troxaio Roviata 4

    Troxaio Roviata 5

    Troxaio Roviata 6

    Troxaio Roviata 7

  • Φλόκα: Ακόμα μια παιδική χαρά άνοιξε για τους μικρούς μας φίλους
    Φλόκα: Ακόμα μια παιδική χαρά άνοιξε για τους μικρούς μας φίλους

    Έτοιμη για τους μικρούς μας φίλους είναι η παιδική χαρά στην Τ.Κ. Φλόκα. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην κατασκευή νέων παιδικών χαρών σε πολλές περιοχές του Δήμου, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να περάσουν ευχάριστα και με ασφάλεια τον ελεύθερο χρόνο τους.

    Σήμερα, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, επισκέφτηκε την δεύτερη καινούρια παιδική χαρά της νέας Δημοτικής Αρχής, η οποία πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας σύμφωνα µε την κείμενη νομοθεσία και στην οποία τοποθετήθηκαν τσουλήθρα, κούνιες, τραμπάλες, ελαστικό δάπεδο, παγκάκια, ασφαλής περίφραξη, κ.α.

    Σημειώνεται ότι οι παρεμβάσεις αυτές, εκτός από την ικανοποίηση και τη χαρά που θα προσφέρουν στα παιδιά, θα συμβάλλουν στην αναζωογόνηση και την αναβάθμιση της περιοχής, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης και συνάθροισης, όχι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και για κάθε επισκέπτη.

    floka paidiki xara 2

    floka paidiki xara 3

    floka paidiki xara 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Έτοιμη η παιδική χαρά στο Κούμανι
    Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Έτοιμη η παιδική χαρά στο Κούμανι

    Έτοιμη για τους μικρούς μας φίλους είναι η παιδική χαρά στο Κούμανι της Δ.Ε. Φολόης. Μετά από τις άμεσες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, τοποθετήθηκαν καινούρια όργανα και εξοπλισμός, ώστε ο χώρος της παιδικής χαράς να γίνει ασφαλές μέρος που θα στηρίζει το δημιουργικό παιχνίδι και τη βιωματική μάθηση.

    Στην πρώτη καινούρια παιδική χαρά της νέας Δημοτικής Αρχής, η οποία πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας σύμφωνα µε την κείμενη νομοθεσία, τοποθετήθηκαν τσουλήθρες, κούνιες, τραμπάλες, ελαστικό δάπεδο, παγκάκι, ασφαλής περίφραξη, κ.α. και έγιναν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις και αλλαγές για την αναβάθμιση της παιδικής χαράς.

    Σημειώνεται ότι οι παρεμβάσεις αυτές, εκτός από την ικανοποίηση και τη χαρά που θα προσφέρουν στα παιδιά, θα συμβάλλουν στην αναζωογόνηση και την αναβάθμιση της περιοχής, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης και συνάθροισης, όχι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και για κάθε επισκέπτη.

    Τη νέα παιδική χαρά επισκέφτηκαν, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Δράσεων, κα Αθηνά Ηλιοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργος Λινάρδος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Κρέζος, ο Πρόεδρος της Β/μιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Πέτρος Γκούβας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κούμανι, κ. Βασίλης Παπούλιας και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ, κ. Γιάννης Αλεξανδρόπουλος.

    paidiki xara koumani2

    paidiki xara koumani3

  • Δήμος Πύργου: Αναβαθμίζεται η παιδική χαρά στο Κατάκολο και δημιουργείται νέα στη Δεξαμενή
    Δήμος Πύργου: Αναβαθμίζεται η παιδική χαρά στο Κατάκολο και δημιουργείται νέα στη Δεξαμενή

    Ζητά χρηματοδότηση ύψους 300.000 ευρώ

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Το ποσό των 300.000 ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Πύργου για την αναβάθμιση-πιστοποίηση της παιδικής χαράς στο Κατάκολο και την κατασκευή καινούργιας στην περιοχή της Δεξαμενής με ολοκληρωμένη πρόταση και τεχνική μελέτη, από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου και στο Ταμείο Αλληλεγγύης.

    Το πρόγραμμα που «τρέχει» από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου και κατόπιν σύστασης του Ταμείου Αλληλεγγύης αφορά χρηματοδότηση έργων, προμηθειών και μελετών και απευθύνεται σε Δήμους που επιβαρύνονται από μεταναστευτικές ροές. Ο Δήμος Πύργου είναι δικαιούχος του προγράμματος καθώς λειτουργεί μονάδα φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών και η Δημοτική Αρχή καταθέτει σύντομα ολοκληρωμένη μελέτη και πρόταση χρηματοδότησης για τις δύο παιδικές χαρές, την προμήθεια του εξοπλισμού, την ανακατασκευή αυτής στο Κατάκολο και τη δημιουργία νέας στη συνοικία Δεξαμενή.

    «Όπως είχαμε υποσχεθεί και προεκλογικά, προτεραιότητά μας είναι η νέα γενιά, τα παιδιά μας και η ψυχαγωγία τους. Η δημιουργική, ποιοτική απασχόλησή στον ελεύθερο χρόνο τους» δηλώνει ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής. « Η δημιουργία της παιδικής χαράς στη «Δεξαμενή» ήταν ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής που θα προσθέσει θετικό ποιοτικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό πρόσημο στην περιοχή. Επιπλέον η παιδική χαρά στο Κατάκολο θα εκσυγχρονιστεί, θα αναβαθμιστεί και θα γίνει πιο λειτουργική για τα παιδιά και τους επισκέπτες» καταλήγει.

    Τι προβλέπουν οι εργασίες:

    - για την παιδική χαρά του Κατακόλου

    Σύμφωνα με τη μελέτη, η υφιστάμενη παιδική χαρά έκτασης περίπου 459 τ. μ. πρόκειται να ανακατασκευαστεί καθώς σήμερα, αν και βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της κοινότητας, υπολειτουργεί. Οι υφιστάμενες υποδομές της δεν δύναται να πιστοποιηθούν βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας οπότε και κρίνεται αναγκαίο να εκσυγχρονιστούν και να βελτιωθούν σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες ασφάλειας, ώστε να δημιουργήσουν ελκυστικές συνθήκες προσέλευσης τόσο για τους ίδιους τους κατοίκους όσο και για τους διερχόμενους και τους επισκέπτες και να αποτελέσει και πάλι σημαντικό σημείο αναφοράς.

    - για την παιδική χαρά της «Δεξαμενής»

    Η παιδική χαρά θα κατασκευαστεί στην πλατεία της «Δεξαμενής» σε έκταση περίπου 260 τ.μ. Η κατασκευή της νέας παιδικής χαράς επιλέχθηκε σε χώρο που αποτελεί τμήμα της κεντρικής πλατείας της συνοικίας, η οποία αποτελεί κόμβο έλξης των κατοίκων. Πρόκειται δηλαδή για έναν δημοτικό, ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο με εύκολη προσβασιμότητα, δίπλα στο ιστορικό κτίριο της Δεξαμενής. Η κατασκευή μιας νέας, σύγχρονης παιδικής χαράς στον χώρο της πλατείας θα βοηθήσει στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων, προσφέροντας ένα χώρο αναψυχής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες ασφάλειας, ώστε να δημιουργηθούν ελκυστικές συνθήκες προσέλευσης τόσο για τους ίδιους τους κατοίκους όσο και για τους διερχόμενους επισκέπτες.

    Για τη λειτουργική κι αισθητική αναβάθμιση των παραπάνω παιδικών χαρών θα γίνει, μεταξύ άλλων τοποθέτηση μεταλλικής περίφραξης, προμήθεια όλων των απαραίτητων οργάνων, δάπεδα ασφαλείας και ζώνες όδευσης, που θα εναρμονίζονται με τις προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς και προμήθεια αστικού εξοπλισμού όπως σήματα καταλληλότητας βρύση για πόσιμο νερό, καλαθάκια απορριμμάτων κ.α.

  • Δεκαεννέα παιδικές χαρές για ΑμεΑ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
    Δεκαεννέα παιδικές χαρές για ΑμεΑ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

    Στη δημιουργία 19 Παιδικών Χαρών με πρόσβαση και για Άτομα με Αναπηρία, και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με υπεύθυνο υλοποίησης της Πράξης τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Βασίλη Γιαννόπουλο, όπως αποφασίστηκε κατά την έγκριση της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΔΕ και των 19 Δήμων της Περιφέρειας.

    Η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών, καθώς βάσει αυτή η Περιφέρεια αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου. Από την πλευρά τουςοι δήμοι, ως Κύριοι του έργου, έχουν προσδιορίσει – με σχετικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους - τους χώρους που θα διαμορφωθούν οι Παιδικές Χαρές.

    «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προχωρά σ’ αυτή την σημαντική παρέμβαση σε όλους τους δήμους της, υπηρετώντας και τον στρατηγικό της στόχο για την βελτίωση – με όποιο τρόπο μπορεί – της καθημερινότητας των πολιτών. Η δράση αυτή έχει πιλοτικό χαρακτήρα, καθώς ουσιαστικά θα δημιουργήσει έναν “οδηγό” για τους δήμους, ώστε να μπορέσουν να την αναπτύξουν περαιτέρω με τη δημιουργία αντίστοιχων χώρων και σε άλλες πόλεις και κοινότητες, στα γεωγραφικά – διοικητικά τους όρια», σχολιάζει ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Γιαννόπουλος.

    Το έργο προβλέπει τη δημιουργία 19 Παιδικών Χαρών, οι οποίες θα έχουν κοινά χαρακτηριστικά στο σύνολό τους, σε όλους τους δήμους της ΠΔΕ. Θα γίνει εγκατάσταση πιστοποιημένων οργάνων (πρότυπα ΕΛΟΤ ΕΝ 1176 και ΕΛΟΝ ΕΝ 1177), όπως επίσης και ειδικό δάπεδο, για την ασφαλή παραμονή και ψυχαγωγία όλων των παιδιών αλλά και παιδιών ΑμεΑ, ενώ θα γίνουν και οι απαιτούμενες παρεμβάσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα από τους κοινόχρηστους χώρους (πλατείες, δρόμους κλπ) που βρίσκονται πέριξ αυτών. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν έχουν συνολικό προϋπολογισμό 1.989.746 ευρώ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ηλεία: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επικίνδυνη διασταύρωση της Ροβιάτας – “Φανάρια και καθαρισμός του σημείου πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα”
    Ηλεία: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επικίνδυνη διασταύρωση της Ροβιάτας – “Φανάρια και καθαρισμός του σημείου πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα”

    Με το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες να αποτελεί την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, το πρωί της Κυριακής οι κάτοικοι της Ροβιάτας και των Σαβαλίων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου και ειδικότερα στην επικίνδυνη διασταύρωση της Ροβιάτας.

    Με μια φωνή οι κάτοικοι των περιοχών αυτών απαίτησαν από τους αρμοδίους να προβούν σε άμεσες κινήσεις προκειμένου να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

    Συγκεκριμένα αυτό που επεσήμαναν είναι να καθαρίσει ο Δήμος το σημείο από την πυκνή βλάστηση η οποία μειώνει την ορατότητα και ενισχύει τον κίνδυνο ατυχημάτων αλλά κυρίως να τοποθετηθούν άμεσα φωτεινοί σηματοδότες καθώς η κίνηση στο συγκεκριμένο σημείο είναι αυξημένη και τους καλοκαιρινούς μήνες αναμένεται περεταίρω αύξησης εξαιτίας και ενός νέου ξενοδοχείου που υπάρχει πλέον στην περιοχή.

    Ο πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ροβιάτας, Στάθης Κόλλιας, έκανε λόγο για 4 νεκρούς στο σημείο αυτό, που αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο των διερχόμενων οδηγών, ζητώντας άμεσες λύσεις πριν ο κατάλογος των θυμάτων αυξηθεί.

    Roviata diamart 2

    «Σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο των Σαβαλίων, τον πολιτιστικό Σύλλογο της Ροβιάτας, τον Σύλλογο Γυναικών των Σαβαλίων, την Ομάδα Ολυμπιακού Σαβαλίων και την ομάδα Παραγωγών., συνδιοργανώνουμε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας διότι ο κόμβος εδώ της Ροβιάτας, αποτελεί παγίδα για πολλούς οδηγούς. Ένα ζήτημα είναι η έλλειψη ορατότητας. Διότι είναι ένα δύσκολο σημείο. Εδώ και δεκαετίες έχουμε και νεκρούς και τραυματίες. Οι νεκροί είναι συνολικά 4 έως σήμερα και πριν μερικές ημέρες παρά λίγο να είχαμε και τον πέμπτο. Ο δήμος πρέπει να καθαρίσει τα πρανή του δρόμου, για να υπάρχει ορατότητα και να μειώσουμε τον κίνδυνο και να δρομολογηθεί άμεσα η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών. Αυτά είναι τα αιτήματά μας, γι αυτό καλέσαμε τον κόσμο, θα αναδείξουμε το ζήτημα, γιατί είναι κρίμα να θυσιαστούν και άλλοι άνθρωποι για μια κακοτεχνία που υπάρχει εδώ και δεκαετίες και δεν λύνει κανείς αυτό το ζήτημα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόλλιας.

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σαβαλίων , Αναστάσιος Παπαδημητρόπουλος επεσήμανε πως: «Μαζευτήκαμε εδώ μαζί με τους κατοίκους της Ροβιάτας διότι το θέμα αφορά και τα δυο χωριά.

    Roviata diamart 3

    Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην συγκεκριμένη διασταύρωση, έχουν γίνει άπειρα ατυχήματα και μάλιστα τρία ήταν και θανατηφόρα. Πριν από περίπου μια εβδομάδα έγινε πάλι τροχαίο στη συγκεκριμένη διασταύρωση. Είναι άκρως επικίνδυνη και ζητάμε επιτακτικά για την ασφάλεια όλων μας να μπουν φανάρια. Δεν υπάρχει ορατότητα, ούτε από το ρεύμα όσων έρχονται από τον Πύργο, ούτε από την αντίθετη πλευρά. Στην συγκεκριμένη διασταύρωση επειδή περνούν, φορτηγά, τρακτέρ γεμάτα εμπόρευμα, ενώ επιπλέον υπάρχει και ένα καινούργιο ξενοδοχείο στην παραλία των Σαβαλίων δεν είναι σωστή η διασταύρωση για την ασφάλεια των πολιτών. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητα τα φανάρια».

    Roviata diamart 4

    Roviata diamart 5

    Roviata diamart 6

    Roviata diamart 7

    Roviata diamart 8

    Roviata diamart 9

  • Ροβιάτα: Λένε το νερό… νεράκι - Προβλήματα στο απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης
    Ροβιάτα: Λένε το νερό… νεράκι - Προβλήματα στο απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα της υδροδότησης στην τοπική κοινότητα Ροβιάτας στο δήμο Ήλιδας και αιτία για αυτό είναι το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης. Η νέα δημοτική αρχή γνωρίζει το πρόβλημα και σχεδιάζει τη λύση του, όμως οι κάτοικοι δικαιολογημένα εκφράζουν την αγανάκτησή τους, καθώς στερούνται ένα βασικότατο κοινωνικό αγαθό.

    Ένα δίκτυο σμπαράλια και ένας υδατόπυργος στον… αέρα

    Κάτι παραπάνω από το μαρτύριο της σταγόνας βιώνουν οι κάτοικοι της Ροβιάτας. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Στάθης Κόλλιας είναι αποκαλυπτικός. “Το πρόβλημα ξεκινάει από την κακή κατάσταση του δικτύου, το οποίο είναι απαρχαιωμένο. Έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει αντικατασταθεί, όμως δεν έχει γίνει αυτό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαρροές και αποφράξεις. Στο συγκεκριμένο κομμάτι που αναφερόμαστε, υπήρχε απόφραξη για την οποία δεν μπορούσε να παρέμβει ο Δήμος γιατί το δίκτυο είναι ευάλωτο στις πιέσεις που σημαίνει ότι δεν μπορούν να το καθαρίσουν. Με αποτέλεσμα κάποιες οικογένειες να μην έχουν νερό εδώ και μήνες. Η απάντηση του αρμόδιου αντιδήμαρχου, είναι ότι περιμένουν τα χρήματα, προκειμένου να δώσουν εργολαβία και να το αντικαταστήσουν. Φτάνει όμως καλοκαίρι και ακόμα λύση δεν έχει δοθεί”…

    Roviata 7

    Όπως αναφέρει ο κ. Κόλλιας “… σε άλλο σημείο υπάρχει μία μεγάλη διαρροή εδώ και μήνες από την προηγούμενη διοίκηση, δεν έχει γίνει τίποτα. Και εκεί επικαλούνται ότι πρέπει να γίνει εργολαβία ενώ υπάρχουν μηχανήματα του Δήμου όπως και υδραυλικός, που θα μπορούσαν να κάνουν αυτή τη δουλειά. Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική αυτής της καθυστέρησης και την όλη χρονοβόρα διαδικασία” σημείωσε.

    Μια άλλη πικρή ιστορία στο δίκτυο ύδρευσης της Ροβιάτας είναι το υδραγωγείο. Αποτελεί θαύμα το ότι ο υδατόπυργος παραμένει όρθιος. “Ήρθε πάλι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και διαπίστωσαν ότι είναι επικίνδυνο, είπαν ότι είναι πιθανό να απομονώσουν την περιοχή, γιατί υπάρχει ακόμα και κίνδυνος κατάρρευσης. Στην πορεία ο δήμαρχος επικαλέστηκε ότι λίγο πολύ όλοι οι υδατόπυργοι του Δήμου είναι στην ίδια περίπου κατάσταση και είπανε ότι έχουν εξασφαλίσει κάποιος πόρους μόνο για την συντήρηση. Όλα αυτά όμως έχουν μείνει στα λόγια και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Και μιλάμε για ένα πολυσύχναστο μέρος, που υπάρχει κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος” κατέληξε ο πρόεδρος της Ροβιάτας…

    Από τρεις μήνες έως… τρία χρόνια…

    Οι κάτοικοι της Ροβιάτας μιλώντας στο ilialive.gr εξηγούν τα όσα βιώνουν, χωρίς νερό εδώ και τρεις μήνες και σε κάποιες περιπτώσεις και τρία χρόνια…

    Roviata 4

    “Είναι δυο τρία χρόνια περίπου αυτό το πρόβλημα και από τα Χριστούγεννα και μετά έχουμε οριστική διακοπή” μας είπε ο Βασίλης Αγγελόπουλος. “Εγώ ευτυχώς έχω και αρτεσιανό και παίρνω και νερό από εκεί. Από ό,τι μαθαίνω δεν μπορούν να το φτιάξουν διότι η δαπάνη είναι μεγάλη και δεν υπάρχουν τα χρήματα. Ο κόσμος εδώ αντιμετωπίζει όμως μεγάλο πρόβλημα, πληρώνουμε τα πάγια αλλά νερό δεν υπάρχει”…

    Roviata 5

    “Εγώ έχω ελάχιστο νερό” μας είπε η Γιαννούλα Ντούρου. “Εγώ συγκεκριμένα έχω βάλει ντεπόζιτο το γεμίζω και τραβάω με μοτέρ για να έχω στο σπίτι σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει τίποτα”…

    Ελάχιστο νερό έχει και η Καλλιόπη Ντούρου στο σπίτι της. “… Στην άλλη μεριά του χωριό όμως το νερό τρέχει εφτά μήνες και χάνεται. Δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς. Ούτε η προηγούμενη δημοτική αρχή ούτε η παρούσα” κατήγγειλε μιλώντας στο ilialive.gr.

    Roviata 3

    “Aυτό το νερό δεν πίνεται. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα, όχι μόνο με την ποσότητα του νερού, με την ποιότητα, αλλά και με την τιμή του. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκες και δεν έχουν καθόλου νερό. Παρακαλάμε από τα Χριστούγεννα και δεν έχει βρεθεί μία λύση. Κάθε τετράμηνο πληρώνουμε πάγιο 35 με 40 € και νερό δεν έχουμε. Μάλλον όλοι μας κοροϊδεύουν…” σημείωσε.

    Η Βάσω Λουρίδα, βιώνει το μαρτύριο - ούτε καν της σταγόνας - από τα Χριστούγεννα… “Εγώ προσωπικά δεν έχω καθόλου νερό. Όλο αυτό το διάστημα κουβαλάω νερό. Είναι τρομερά κουραστικό όλο αυτό που βιώνουμε. Έχουμε κάνει παράπονα, έχουμε ενημερώσει τον Δήμο αλλά δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα”.

    Roviata 2

    Ο Σπύρος Ανδριόπουλος παρά τις συνεχείς οχλήσεις, δεν βλέπει να υπάρχει ενδιαφέρον από τους αρμόδιους παρά μόνο αδιαφορία. Και έγινε “μετανάστης” με την οικογένειά του για να μπορεί να απολαμβάνει το πολύτιμο αγαθό του νερού. “Εδώ και τρεις μήνες δεν έχουμε καθόλου νερό. Εγώ προσωπικά έχω ενημερώσει ηλεκτρονικά ότι δεν έχουμε καθόλου νερό, έχουμε ενημερώσει επανειλημμένως αλλά δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη. Αυτό είναι απαράδεκτο.. Είναι 10 χρόνια αυτή η διαδικασία. Εμείς αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε το σπίτι μας διότι δεν έχουμε νερό και έχουμε φύγει και ζούμε στην Αμαλιάδα”…

    “Αμαρτίες” Λυμπέρη και προγραμματισμός για την επίλυση

    Το θέμα της προβληματικής υδροδότησης είναι μια παλιά “αμαρτία” της διακυβέρνησης Λυμπέρη. Είτε το πρόβλημα που προέκυψε μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων είτε αυτά που χρονίζουν, είτε πάλι ο υπό κατάρρευση υδατόπυργος.

    “Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, ήρθαμε σε επικοινωνία και με τους συγκεκριμένους κατοίκους αλλά και με τον πρόεδρο της Ροβιάτας” είπε ο αντιδήμαρχος Έργων του δήμου Ήλιδας Κωνσταντίνος Τσεριώνης. “Είναι ένα θέμα που προκύπτει από την χαμηλή πίεση το νερού στην συγκεκριμένη γειτονιά της Ροβιάτας. Εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, έχουμε μιλήσει με την ανάδοχο εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο της αναβάθμισης των δικτύων ύδρευσης τόσο στην Αμαλιάδα όσο και σε κάποιες τοπικές κοινότητες ώστε από συμπληρωματική σύμβαση να αποκατασταθεί το πρόβλημα και τα σπίτια να έχουν νερό κανονικά. Μάλιστα αυτή την εβδομάδα έγινε και ένα ραντεβού με την ανάδοχο εταιρεία και είπαμε ότι άμεσα θα σταλεί εκεί συνεργείο έτσι ώστε να ξεκινήσει το έργο και να αποκατασταθεί αυτή η βλάβη” σημείωσε.

    Roviata 6

    “Σε ό,τι αφορά το άλλο πρόβλημα είχα στείλει τους υδραυλικούς της υπηρεσίας Ύδρευσης το διαπίστωσαν και από το ίδιο έργο θα αποκατασταθεί με αυτή την εργολαβία. Σε ό,τι αφορά τον υδατόπυργο που υπάρχει εκεί περισσότερο από 15 χρόνια με το πρόβλημα που υπάρχει, όπου στάζουν τα νερά και έχουν διαβρώσει τις κολώνες του υδατόπυργου στην Ροβιάτα, έχω έρθει σε επικοινωνία με κάποιον ειδικό, έχει κάνει ήδη αυτοψία και περιμένω να μου προτείνει κάποιες λύσεις. Στο άμεσο χρονικό διάστημα συντάσσεται μελέτη και θα ανατεθεί ένα έργο για να λυθεί και αυτό το πρόβλημα και να αποκατασταθεί και η στατικότητα του υδατόπυργου” ανέφερε στο ilialive.gr ο κ. Τσεριώνης.

    Roviata 8

    Roviata 9

    Roviata 10

    Roviata 11

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο