Τα Χριστούγεννα δεν είναι απλά μια ακόμη γιορτή μέσα στον χρόνο. Είναι συναισθήματα, γεύσεις και αρώματα!!
Είναι οι φίλοι, που βρίσκουν επιτέλους λίγο χρόνο να πουν τα νέα τους. Είναι οι αγαπημένοι συγγενείς, που συναντιούνται μετά από καιρό. Είναι οι οικογένειες, που κάθονται φασαριόζικα γύρω από την τραπεζαρία για να παίξουν επιτραπέζια ή τα ζευγάρια, που χαλαρώνουν μπροστά στο αναμμένο τζάκι υπό τους ήχους Χριστουγεννιάτικης jazz…
Κάντε τα λίγο εικόνα… Βρίσκετε κάτι κοινό;
Γράφει η Θεώνη Ρωμαίου
Μα φυσικά!! Μια κούπα με ζεστό, αρωματικό ρόφημα είναι αυτό που συμπληρώνει όλες τις σκηνές που μόλις περιγράψαμε… Ένα ρόφημα που θα ζεστάνει τα χέρια, αλλά και το μέσα μας… Θα μας χαλαρώσει και θα απολαύσουμε τις προσωπικές μας στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Ακόμη και αν είστε λάτρεις του καφέ, οι μέρες απαιτούν και κάτι ξεχωριστό, κάτι που να ταιριάζει με τη μαγεία των ημερών, που να μοσχομυρίζει Χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά και να μπορούν να το απολαύσουν όλοι, μικροί και μεγάλοι.
Μπορείτε να φανταστείτε κάτι πιο εντυπωσιακό από μια αρωματική, ζεστή σοκολάτα με πορτοκάλι, κανέλα και τζίντζερ ή από ένα αχνιστό, βελούδινο κακάο με κανέλα, γαρύφαλλο και marshmallows;
Για 2 φλιτζάνια αρωματική σοκολάτα θα χρειαστείτε:
500 ml γάλα (πλήρες)
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1 ξύλο κανέλας
5 γρ. τζίντζερ φρέσκο (κομμένο σε φέτες) ή ½ κ.γ. σκόνη
1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (αν το θέλουμε πιο γλυκό αυξάνουμε την ποσότητα)
1 κ.γ. βούτυρο κακάο (προαιρετικά)
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά.
Αφού ζεσταθεί αρκετά, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη φλούδα πορτοκαλιού και το αλάτι. Ανακατεύουμε να πάρει αρώματα και μόλις πάει να βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αν θέλουμε προσθέτουμε το βούτυρο κακάο και ανακατεύουμε.
Τελευταίο προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.
Για 2 κούπες κακάο με marshmallows θα χρειαστείτε:
350 ml γάλα (πλήρες)
2 κ.σ. κακάο σκόνη
Μέλι (ανάλογα με τη γλυκύτητα που θέλουμε)
1/3 κ.γ. τζίντζερ (σκόνη)
½ κ.γ. κανέλα
ελάχιστο γαρύφαλλο (στη μύτη του κ.γ.)
Για το σερβίρισμα
Marshmallows
Ξυλάκια κανέλας ή candycanes
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το κακάο και τα μπαχαρικά.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και δοκιμάζουμε για να διορθώσουμε τη γλυκύτητα αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα marshmallows και με ένα ξυλάκι κανέλας ή ένα candycane σε κάθε κούπα.
Καλές γιορτές, με όμορφες στιγμές και αγαπημένα πρόσωπα!!