Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 15:30

Ο πανεύκολος τρόπος να ενεργοποιήσετε το Dark Mode στο Messenger

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Είναι γεγονός. Το Dark Mode έρχεται και στο Messenger του Facebook.

Ακόμη δεν θα το βρείτε εύκολα στις ρυθμίσεις, καθώς δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα, ωστόσο, κρύβεται πίσω από μερικά βήματα.

Αν θέλετε να το ενεργοποιήσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι στείλετε σε έναν φίλο σας το emoji της ημισελήνου. Μετά από μια βροχή φεγγαριών, θα σας δοθεί η δυνατότητα να επιλέξετε το dark mode και τότε όλα γίνονται... μαύρα.

Μετά από αυτό, η νυχτερινή λειτουργία θα είναι διαθέσιμη στο μενού ρυθμίσεων.

Dark Mode

Dark Mode

Πηγή: iefimerida.gr - Photo by Benjamin Sow on Unsplash
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 17:28

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς μπορώ να επαναφέρω μηνύματα στο Messenger;
    Πώς μπορώ να επαναφέρω μηνύματα στο Messenger;

    Έσβησες κατά λάθος ένα σημαντικό μήνυμα στο Messenger και τώρα το ψάχνεις; Δεν είσαι ο πρώτος και σίγουρα, ούτε και ο τελευταίος! Το ζήτημα όμως είναι μπορείς να το επαναφέρεις; Κι αν ναι πως;

    Στο κείμενο αυτό θα επιχειρήσουμε να σου απαντήσουμε στο ερώτημα πως μπορείς να επαναφέρεις μηνύματα στο messenger. Υπό περιπτώσεις αυτό μπορεί να συμβεί.

    Επαναφορά Αρχείων Μηνυμάτων στο Messenger

    Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να εξετάσεις αν εν τέλει δεν έχεις διαγράψει το μήνυμα, αλλά το έχεις αρχειοθετήσει. Είτε λόγω βιασύνης, είτε λόγω άγνοιας αρκετές φορές μπερδευόμαστε και θεωρούμε τα αρχειοθετημένα, ως διαγεγραμμένα. Στην πραγματικότητα οι συνομιλίες που αρχειοθετούμε, απλά δεν εμφανίζονται στην κύρια λίστα των συνομιλιών.

    Πώς να δεις τα αρχειοθετημένα μηνύματα:

    1. Άνοιξε την εφαρμογή του Messenger.
    2. Πήγαινε στην αναζήτηση και πληκτρολόγησε το όνομα του ατόμου ή της ομάδας με την οποία είχες τη συνομιλία.
    3. Αν η συνομιλία είναι αρχειοθετημένη, θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα αναζήτησης.

    Εάν τα μηνύματα είναι αρχειοθετημένα, θα τα δεις ξανά και μπορείς να συνεχίσεις τη συνομιλία κανονικά. Αν όμως τα έχεις διαγράψει, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα.

    Τι γίνεται αν διαγράψω οριστικά τα μηνύματα;

    Δυστυχώς, αν τα μηνύματα έχουν διαγραφεί οριστικά, δεν υπάρχει τρόπος να τα επαναφέρεις απευθείας από το Messenger. Ωστόσο, υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι που μπορείς να δοκιμάσεις:

    1. Επαναφορά από αντίγραφα ασφαλείας: Αν έχεις ενεργοποιήσει τη δυνατότητα να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας στο Facebook ή σε άλλες συσκευές, μπορείς να ανακτήσεις τα διαγραμμένα μηνύματα. Αυτό ισχύει κυρίως για χρήστες που κάνουν τακτικά backup των δεδομένων τους.
    2. Χρήση τρίτων εφαρμογών: Υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές και προγράμματα που ισχυρίζονται ότι μπορούν να ανακτήσουν διαγραμμένα μηνύματα από το Messenger. Ωστόσο, να είσαι προσεκτικός καθώς πολλές από αυτές τις εφαρμογές δεν είναι ασφαλείς και μπορεί να παραβιάσουν την ιδιωτικότητά σου.
    Επαναφορά λογαριασμού Messenger

    Από εκεί και πέρα, αν το πρόβλημα σου είναι πως γενικότερα δεν μπορείς να συνδεθείς στο λογαριασμό σου στο Messenger και πάλι υπάρχει λύση. Εμείς θα εξετάσουμε το σενάριο που έχεις ξεχάσει τον κωδικό σου, ή για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείς να συνδεθείς. Υπάρχουν λοιπόν μερικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να τον επαναφέρεις:

    • Χρησιμοποίησε το email ή τον αριθμό τηλεφώνου σου: Στην οθόνη σύνδεσης, κάνε κλικ στο «Ξέχασες τον κωδικό;» και ακολούθησε τις οδηγίες. Μπορείς να λάβεις έναν σύνδεσμο επαναφοράς είτε στο email σου είτε στο τηλέφωνό σου, ανάλογα με το τι έχεις συνδέσει στον λογαριασμό σου.
    • Επαλήθευση ταυτότητας: Αν δεν έχεις πρόσβαση ούτε στο email ούτε στο τηλέφωνό σου, η Facebook θα σου ζητήσει επιπλέον επαλήθευση ταυτότητας, όπως επαλήθευση μέσω φίλων σου στο Facebook.

    Aπαραίτητες προφυλάξεις

    Ενώ προσπαθείς να επαναφέρεις τα μηνύματά σου ή τον λογαριασμό σου, είναι σημαντικό να παραμείνεις ασφαλής. Απόφυγε τη χρήση αναξιόπιστων προγραμμάτων που μπορεί να υπόσχονται γρήγορες λύσεις. Η διαγραφή μηνυμάτων από το Messenger είναι συνήθως μόνιμη, οπότε η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη, όπως η δημιουργία τακτικών αντιγράφων ασφαλείας.

    Η επαναφορά μηνυμάτων στο Messenger μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά με λίγη υπομονή και σωστή καθοδήγηση, μπορείς να βρεις τα χαμένα σου δεδομένα. Αν απλώς τα αρχειοθέτησες, η επαναφορά τους είναι πανεύκολη. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν έχουν διαγραφεί, οι επιλογές σου περιορίζονται σε αντίγραφα ασφαλείας ή εξωτερικές λύσεις, αλλά πρέπει να είσαι προσεκτικός.

    Σκέψου προληπτικά: δημιούργησε αντίγραφα ασφαλείας και φρόντισε να παρακολουθείς τις κινήσεις σου στο Messenger για να μην ξαναβρεθείς σε αυτή τη θέση!

    Πηγή: Cnn.gr

  • Προβλήματα σε Facebook, Messenger και Instagram
    Προβλήματα σε Facebook, Messenger και Instagram

    Προβλήματα παρουσιάζονται το πρωί του Σαββάτου στο Facebook, στο Instagram, καθώς και το Messenger.

    Συγκεκριμένα, όσοι χρήστες επιχειρούσαν για αρκετή ώρα να συνδεθούν μέσω υπολογιστή σε Facebook και Instagram έβλεπαν το μήνυμα «Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο».

    Ωστόσο, περίπου στις 10:30 τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν.

    Πηγή: in.gr

  • Η μεγάλη αλλαγή στο Messenger – Αυτό που ζητούσαν οι χρήστες εδώ και χρόνια
    Η μεγάλη αλλαγή στο Messenger – Αυτό που ζητούσαν οι χρήστες εδώ και χρόνια

    Ποιες αλλαγές αναμένονται στο Messenger σύμφωνα με τη Meta, τη μητρική εταιρεία του Facebook.

    Η μητρική εταιρεία του Facebook, η Meta, την Τετάρτη (09/04) αποκάλυψε μια τεράστια αναβάθμιση του Messenger που οι χρήστες επιθυμούσαν απεγνωσμένα εδώ και χρόνια.

    Μπορεί οι μέρες που δημιουργούσαμε ολόκληρα άλμπουμ φωτογραφιών στο Facebook μόνο και μόνο για να θυμηθούμε μια βραδινή έξοδο να έχουν περάσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν πλέον να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους.

    Στην πραγματικότητα, συχνά προσπαθούμε απεγνωσμένα να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε στα χέρια μας κάθε στιγμιότυπο από μια εκδήλωση, μόνο και μόνο για να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να συγκρίνουμε όλες τις διαφορετικές γωνίες, τις αλλαγές φωτισμού και τις ιδιότητες της κάμερας. Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι συχνά δεν μπορούν να συμφωνήσουν για τον καλύτερο τρόπο αποστολής αυτών των φωτογραφιών. Ένα απλό iMessage; Ίσως μέσω του WhatsApp; Ή ακόμα και μέσω ενός φακέλου Google;

    Έτσι, με την ενημέρωση του Messenger από τη Meta, οι χρήστες μπορούν πλέον να στέλνουν φωτογραφίες σε HD, επιτρέποντας «πιο καθαρές και ευκρινείς φωτογραφίες στις συνομιλίες σας». Για να επωφεληθείτε από τη λειτουργία, απλά επιλέξτε μια εικόνα στο Messenger, ενεργοποιήστε την επιλογή HD και πατήστε «Αποστολή». Αν, στη συνέχεια, θέλετε να στείλετε επιπλέον φωτογραφίες σε HD, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τις πατήσετε και να τις αποστείλετε.

    Η είδηση θα είναι αναμφίβολα ευπρόσδεκτη από τους χρήστες που έχουν διαμαρτυρηθεί στο παρελθόν για την ποιότητα των φωτογραφιών που αποστέλλονται μέσω του Messenger. Πάντως, η δυνατότητα αποστολής φωτογραφιών HD δεν είναι η μόνη ενημέρωση που έρχεται στο Messenger.

    Έρχονται και κοινόχρηστα άλμουμ φωτογραφιών

    Πάντως, σε σχετικό δελτίο Τύπου, η Meta ανακοίνωσε ότι οι χρήστες μπορούν πλέον να δημιουργούν και κοινόχρηστα άλμπουμ με φίλους στην εφαρμογή. Για να δημιουργήσετε ένα άλμπουμ σε μια ομαδική συνομιλία, μπορείτε να επιλέξετε φωτογραφίες στην εφαρμογή και να πατήσετε «Δημιουργία άλμπουμ». Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα μια φωτογραφία στη συνομιλία για να εμφανιστεί η επιλογή «Δημιουργία άλμπουμ».

    Αφού δημιουργήσετε το άλμπουμ, μπορείτε απλώς να επιλέξετε φωτογραφίες και να πατήσετε «Προσθήκη στο άλμπουμ». Στη συνέχεια, όλοι στην ομαδική συνομιλία θα μπορούν να βλέπουν, να προσθέτουν, να διαγράφουν και να κατεβάζουν φωτογραφίες από το άλμπουμ.

    Η Meta έχει, επίσης, αυξήσει το μέγεθος των αρχείων που μπορούν να σταλούν μέσω του Messenger, εξηγώντας ότι «δεν χρειάζεται πλέον να βασίζεστε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για την αποστολή μεγάλων αρχείων».

    Έτσι, αρχεία έως και 100MB μπορούν πλέον να αποστέλλονται μέσω της εφαρμογής, με υποστηριζόμενες μορφές όπως Word, PDF και Excel. Τέλος, η ενημέρωση επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν νέες συνδέσεις, χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR που έχει σχεδιαστεί για το Messenger, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσετε ένα όνομα ή έναν αριθμό για να βρείτε άλλους χρήστες στην εφαρμογή.

    Για να αρχίσεται μια συνομιλία χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR, μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» και πατήστε το εικονίδιο κωδικού QR. Από εκεί, ο άλλος χρήστης μπορεί είτε να σαρώσει τον κωδικό σας είτε να μοιραστείτε έναν σύνδεσμο πατώντας «Κοινοποίηση».

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Προβλήματα με το Messenger - Δεν κλείνουν οι συνομιλίες των χρηστών
    Προβλήματα με το Messenger - Δεν κλείνουν οι συνομιλίες των χρηστών

    Από το πρωί της Παρασκευής έχουν διαπιστώσει το συγκεκριμένο πρόβλημα οι χρήστες στην Ελλάδα

    Πρόβλημα στη χρήση του Messenger αντιμετωπίζουν εδώ και μερικές ώρες οι χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής του Facebook.
    Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώνεται, αδυνατούν να κλείσουν τις συνομιλίες τους στη χρήση της εφαρμογής σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αντίθετα, η λειτουργία στις κινητές συσκευές - τηλέφωνα και τάμπλετ - γίνεται κανονικά.
    Κάποιοι χρήστες έχουν αναφέρει αδυναμία σύνδεσης και στον λογαριασμό τους, ενώ παρόμοια προβλήματα είχαν παρουσιαστεί και πριν από περίπου μια εβδομάδα.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Facebook: Αναστάτωση με το PIN που ζητάει το Messenger - Τι είναι και πώς λειτουργεί
    Facebook: Αναστάτωση με το PIN που ζητάει το Messenger - Τι είναι και πώς λειτουργεί

    Πονοκέφαλος στους χρήστες του Messenger έχει προκαλέσει το αίτημα του για PIN, ειδοποίηση που εμφανίστηκε τον τελευταίο καιρό.

    Πιο συγκεκριμένα, το Facebook ζητά από τους χρήστες να εισάγουν PIN για να εμφανιστούν και να φορτωθούν οι συνομιλίες τους καθώς για λόγους ασφαλείας, το ιστορικό συνομιλιών δεν θα εμφανίζεται αυτόματα στις νέες συσκευές.

    Πρόκειται για τη διαδικασία επαναφοράς των κρυπτογραφημένων συνομιλιών από άκρο σε άκρο με PIN στο Messenger.

    Πώς λειτουργεί

    Αν έχετε αποθηκεύσει τις συνομιλίες σας με την επιλογή «ασφαλούς αποθήκευσης» από το Messenger, μπορείτε να τις επαναφέρετε σε νέα συσκευή χρησιμοποιώντας PIN.

    Πρόκειται για το PIN που δημιουργήσατε όταν ενεργοποιήσατε για πρώτη φορά την ασφαλή αποθήκευση.

    • Επαναφορά συνομιλιών με χρήση PIN
    • Ανοίγετε το Messenger
    • Εισάγετε το PIN και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.
    • Επαναφορά PIN

    Αν θέλετε να επαναφέρετε το PIN σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή στην οποία είναι ενεργοποιημένη η ασφαλής αποθήκευση.

    • Ανοίξτε το Messenger σε συσκευή με ενεργοποιημένη την ασφαλή αποθήκευση και πατήστε τη φωτογραφία προφίλ σας στη γωνία.
    • Πατήστε απόρρητο και ασφάλεια.
    • Πατήστε συνομιλίες κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο.
    • Πατήστε ασφαλής αποθήκευση.
    • Πατήστε επαναφορά PIN.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Το Facebook κάνει τη μεγάλη ανατροπή: Εξετάζεται αλλαγή στο messenger που φέρνει τα πάνω – κάτω για τους χρήστες
    Το Facebook κάνει τη μεγάλη ανατροπή: Εξετάζεται αλλαγή στο messenger που φέρνει τα πάνω – κάτω για τους χρήστες

    H Meta φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να ενώσει ξανά το Facebook και το Messenger σε μια εφαρμογή.

    «Δοκιμάζουμε την ικανότητα να μπορούν οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στο inbox του Messenger μέσα από την εφαρμογή του Facebook και θα δείτε σύντομα να επεκτείνεται αυτή η δοκιμή. Πρακτικά, θέλουμε να είναι εύκολο και βολικό για τους χρήστες να συνδέονται και να μοιράζονται, είτε μέσω της Messenger εφαρμογής είτε απευθείας από το Facebook» ανέφερε ο επικεφαλής του Facebook, Tom Alison.

    «Θέλουμε να κάνουμε το Facebook το καλύτερο μέρος για κοινωνική εξερεύνηση και διαμοιρασμό» τόνισε.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Προβλήματα στο Messenger του Facebook - «Έπεσε» η εφαρμογή σε πολλούς χρήστες παγκοσμίως
    Προβλήματα στο Messenger του Facebook - «Έπεσε» η εφαρμογή σε πολλούς χρήστες παγκοσμίως

    Προβλήματα καταγράφηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην εφαρμογή Messenger του Facebook, με δεκάδες χρήστες των social media να αναφέρουν πως τα μηνύματα που στέλνουν στην εφαρμογή δεν αποστέλλονται ποτέ ή κάνουν αρκετή ώρα για να φτάσουν στον παραλήπτη.

    Το Messenger άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα λίγο μετά τις 19:20 και το Twitter «πλημμύρισε» από παράπονα και ερωτήσεις των χρηστών ενώ υπάρχει και πλήθος αναφορών στην ιστοσελίδα Down Detector.

    Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχαν καταγραφεί και σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή του instagram, ενώ χιλιάδες χρήστες είχαν αναφέρει πως έχασαν followers τους.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Messenger: Έρχονται μεγάλες αλλαγές - Δείτε τις αναλυτικά
    Messenger: Έρχονται μεγάλες αλλαγές - Δείτε τις αναλυτικά

    Το Messenger του Meta συγκαταλέγεται στις δημοφιλέστερες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων παγκοσμίως, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει και εξίσου δημοφιλής επιλογή για φωνητικές και βίντεο κλήσεις από εκατομμύρια ανθρώπους.

    Έτσι, η εταιρία αποφάσισε τώρα να ενσωματώσει ένα νέο χαρακτηριστικό για να διευκολύνει τη ζωή των χρηστών που αξιοποιούν το Messenger κυρίως ως εφαρμογή κλήσεων.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα wifinews.gr, η Meta ανακοίνωσε πως προσθέτει στην εφαρμογή μια νέα καρτέλα που θα φιλοξενεί όλες τις λειτουργίες που σχετίζονται με τις κλείσεις.

    Αυτή είναι η νέα καρτέλα στο βασικό μενού

    Αυτή θα μπορεί να βρεθεί στην κάτω μπάρα πλοήγησης της εφαρμογής, όπου τώρα υπάρχουν τρία κουμπιά, τα «Chats», «Stories» και «People». Η καρτέλα των κλήσεων θα περιλαμβάνει μια λίστα με τις επαφές των χρηστών, καθώς και ξεχωριστά κουμπιά για άμεση φωνητική ή βίντεο κλήση.

    Έτσι, η νέα αυτή λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να καλούν απευθείας φίλους και επαφές και μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως υπενθύμιση σε όσους είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με τις λειτουργίες κλήσης του Messenger. Πρόκειται για μια μικρή αλλά χρήσιμη για πολλούς αλλαγή, αφού προηγουμένως για να ξεκινήσει μια κλήση κάποιος έπρεπε να επισκεφτεί τη γραπτή συνομιλία του με το άτομο που θέλει να καλέσει και έπειτα να αρχίσει κάποια κλήση.

    Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως η διάθεση του χαρακτηριστικού γίνεται σταδιακά, επομένως άλλοι χρήστες ενδέχεται να βλέπουν ήδη τη νέα καρτέλα στο μενού της εφαρμογής και άλλοι όχι.

    Για την ιστορία, σύμφωνα με το Meta, οι φωνητικές και βίντεο κλήσεις στο Messenger έχουν αυξηθεί κατά 40% από τις αρχές του 2020.

    Αναμενόμενα, λοιπόν, η εταιρία επενδύει αρκετά σε διάφορα νέα χαρακτηριστικά, φέρνοντας για παράδειγμα τον τελευταίο καιρό λειτουργίες όπως τα κρυπτογραφημένα μηνύματα, την προώθηση, τις απαντήσεις σε συγκεκριμένα μηνύματα, τα reactions κ.α.

    Πηγή: In.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο