Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 15:32

H Space Hellas αναβαθμίζει τις δικτυακές υποδομές του ΕΜΠ

Γράφτηκε από
Ad Slot

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατόπιν ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού ανέθεσε στη Space Hellas την υλοποίηση έργου, που αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση νέου δικτυακού υλικού/λογισμικού, με σκοπό την αναβάθμιση και επέκταση όλου του δικτυακού εξοπλισμού του δικτύου δεδομένων, σε όλα τα κτηριακά συγκροτήματα της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου και των κτηρίων του Συγκροτήματος Πατησίων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την αναβάθμιση και την επέκταση του δικτυακού εξοπλισμού του ΕΜΠ δίνεται η δυνατότητα νέων σύγχρονων δικτυακών υπηρεσιών προς τα μέλη της πολυτεχνειακής κοινότητας, προκειμένου να παρέχονται υψηλού επιπέδου δικτυακές και υπολογιστικές υπηρεσίες και να υποστηρίζεται άρτια το Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό έργο του Ιδρύματος.

Ο ενεργός δικτυακός εξοπλισμός είναι του κατασκευαστικού οίκου Cisco, ενώ στο έργο περιλαμβάνονται και καλωδιακές υποδομές για την υποδοχή του εξοπλισμού, καθώς και λογισμικό service desk για την εξυπηρέτηση του κέντρου δικτύων του ΕΜΠ. Η αξία της σύμβασης ανέρχεται στα 1.270.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

H Space Hellas έχει αναλάβει τις υπηρεσίες εγκατάστασης για ενεργό και παθητικό εξοπλισμό, καθώς και τη συντήρηση/τεχνική υποστήριξη για τρία έτη, από την παραλαβή του έργου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Φωτογραφία από Bethany Drouin από το Pixabay

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 11:16

Σχετικά Άρθρα

  • Ποιο μέσο θέρμανσης κοστίζει λιγότερο; Μεγάλη μελέτη του ΕΜΠ
    Ποιο μέσο θέρμανσης κοστίζει λιγότερο; Μεγάλη μελέτη του ΕΜΠ

    Η μόνιμη ανησυχία των νοικοκυριών αυτό το χειμώνα περιστρέφεται γύρω από τα αυξανόμενα έξοδα που συνδέονται με τη θέρμανση, γεγονός που ωθεί πολλούς να αναζητήσουν τις πιο αποδοτικές λύσεις.

    Με αφορμή αυτό το ζήτημα, μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) συνέκρινε σχολαστικά διάφορες τεχνολογίες θέρμανσης που χρησιμοποιούνται συνήθως από τα μέσα νοικοκυριά. Ειδικότερα, η ανάλυση του ΕΜΠ συνυπολόγισε τους κρατικούς φόρους, τις επιδοτήσεις και τα πιο πρόσφατα δεδομένα τιμών για την ηλεκτρική ενέργεια και τα καύσιμα.

    Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Ατμομηχανών και Λεβήτων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Θερμικών Διεργασιών και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του ΕΚΠΑ, ρίχνει φως στις οικονομικές επιπτώσεις των διαφόρων μεθόδων θέρμανσης.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εργαστήρια του ΕΜΠ που συμμετείχαν στη μελέτη προβλέπουν ότι το κόστος θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα είναι απίθανο να εκτιναχθεί στα πρωτοφανή επίπεδα που παρατηρήθηκαν σε προηγούμενες περιόδους (2021-2022 / 2022-2023).

    Τι συμφέρει περισσότερο

    Σύμφωνα με τη μελέτη, «πρωταθλητές» -ως η ακριβότερη μορφή θέρμανσης- είναι τα τζάκια και οι ηλεκτρικές αντιστάσεις, ενώ η φθηνότερη λύση είναι οι αντλίες θερμότητες, που κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικό είναι ότι τα τζάκια (κλειστού ή ανοικτού τύπου) και οι αντιστάσεις στοιχίζουν περίπου διπλάσια από ότι ένας συνήθης καυστήρας πετρελαίου, ενώ οι αντλίες θερμότητας μόλις στο 38-61%.

    Το φυσικό αέριο βρίσκεται μεταξύ 0,098 και 0,111 ευρώ. Από την άλλη, οι λέβητες βιομάζας στα 0,137 ευρώ.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά τα συμβατικά στερεά καύσιμα, όπως είναι τα καυσόξυλα και τα πέλλετ ξύλου, οι τιμές πώλησής τους μπορεί να παρουσιάζουν μια μείωση της τάξης του 10% και 25%, συγκριτικά με τη σεζόν 2022-2023, ωστόσο παραμένουν σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν πριν ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση.

    Στη σύγκριση των επιμέρους λύσεων θέρμανσης φέτος σε σχέση με πέρυσι, προκύπτει ότι όλες -εκτός από το πετρέλαιο- είναι φθηνότερες.

    Δείτε ολόκληρη τη μελέτη εδώ

    Πηγή: ethnos.gr

    Image by Freepik

  • Καινοτόμο έργο για τον Δήμο Πατρέων υλοποίησε η Space Hellas
    Καινοτόμο έργο για τον Δήμο Πατρέων υλοποίησε η Space Hellas

    Ένα καινοτόμο έργο για τον Δήμο Πατρέων υλοποίησε η Space Hellas. Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση του θεματικού τουρισμού στον Δήμο και ειδικότερα στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, το έργο προτάθηκε και αναγνωρίσθηκε ως έργο καινοτομίας από το Τμήμα Καινοτομίας του υπουργείου Εσωτερικών. Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη ψηφιακών διαδραστικών και πολυκαναλικών υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, για την ανάδειξη και προώθηση του τουρισμού και του πολιτισμού της περιοχής και την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων. Απώτερος σκοπός των ψηφιακών υπηρεσιών είναι η ανάδειξη της περιοχής του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, καθώς και η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς και τοπικής οικονομίας.

    Το www.explore.patras.gr είναι ένας ιστότοπος που συγκεντρώνει χρήσιμες πληροφορίες με τη χρήση έξυπνων εφαρμογών που χρησιμοποιεί ο Δήμος Πατρέων για τον τουρισμό στην Πάτρα. Επιτρέπει στους επισκέπτες της πόλης αλλά και στους δημότες να μπορούν μέσω της ιστοσελίδας αλλά και μέσω QR codes, να λαμβάνουν πληροφορίες για την πόλη, αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, πολιτιστικά κέντρα, διαδρομές, κ.λπ. Οι QR codes είναι τοποθετημένοι σε επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος και μπορεί ο καθένας να "σκανάρει" και να λάβει τις πληροφορίες.

    Με την ολοκλήρωση του έργου ο Δήμος Πατρέων δημιούργησε μια σημαντική δράση μέσω της πλατφόρμας explore.patras.gr, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκε και εφαρμογή για κινητές συσκευές η οποία αλληλοεπιδρά με την πλατφόρμα, με ανάπτυξη πολλών και ενδιαφερόντων περιεχομένων για την προώθηση της Πάτρας ως τουριστικού προορισμού και αλληλεπίδρασης επισκεπτών.

    Σημειώνεται ποτό η εφαρμογή (app) explore.patras.gr περιλαμβάνει 44 σημεία ενδιαφέροντος. Πέραν όμως των σημείων αυτών που περιλαμβάνονται σήμερα στην εφαρμογή, στο μέλλον θα προστεθούν και άλλα με την συμβολή του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

    Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

  • Η Space Hellas υλοποίησε έργο Microsoft Azure Stack στην Κύπρο
    Η Space Hellas υλοποίησε έργο Microsoft Azure Stack στην Κύπρο

    Την πρώτη εγκατάσταση Azure Stack στην Cyprus Trading Corporation Plc (CTC), ολοκλήρωσε η Space Hellas, Microsoft CSP Tier-1, πάροχος λύσεων Cloud της Microsoft στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη του Ομίλου CTC για ενοποίηση των Πληροφοριακών Υποδομών και αξιοποιώντας τεχνολογίες του Hybrid Cloud της Microsoft, η Space Hellas υλοποίησε μια υβριδική λύση Azure Stack χρησιμοποιώντας εξοπλισμό Cisco, με παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών μετάβασης στο Hybrid Cloud και υπηρεσίες υποστήριξης, αξιοποιώντας εργαλεία όπως το Azure Lighthouse. Με τη λύση του Azure Stack η CTC Group κάνει ένα μεγάλο άλμα επιταχύνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Με αυτό τον τρόπο διαχειρίζεται καλύτερα τις υποδομές της και τους εσωτερικούς πελάτες της πετυχαίνοντας σημαντικές οικονομίες κλίμακας. Η CTC είναι ένας από τους ηγετικούς, διαφοροποιημένους και πλέον μεγαλύτερους εμπορικούς οργανισμούς στην Κύπρο, με κύκλο εργασιών πάνω από 300 εκατ. ευρώ, 1900 εργαζόμενους και με περισσότερες από 15 διαφορετικές εταιρείες.

    Παράλληλα με το έργο του Azure Stack, η Space Hellas υλοποίησε και μια καινοτόμο λύση Billing βασισμένη σε Splunk (Premier Partner) για την ενοποιημένη παρακολούθηση και διαχείριση του κόστους των υπηρεσιών του Cloud (Azure, O365, Express Route), τόσο από το Enterprise Agreement που διαθέτει ο οργανισμός με βέλτιστη αξιοποίηση των πολιτικών στο Cloud για tagging, αλλά και από την ενσωμάτωση μετρικών και εξόδων από άλλες πηγές του ERP της εταιρείας, και τον επιμερισμό του κόστους αυτού σε όλες τις εταιρείες του ομίλου.

    Σημειώνεται ότι η Space Hellas ανέλαβε επίσης και το έργο του Backup στο Cloud με λύση της Veritas Netbackup, της οποίας είναι Gold Partner.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

  • Ανδρέας Μπουντουβής: Σήμερα η τιμητική εκδήλωση για τον πρύτανη του Πολυτεχνείου στον Πύργο
    Ανδρέας Μπουντουβής: Τιμητική εκδήλωση για τον πρύτανη του Πολυτεχνείου στον Πύργο

    Ο Δήμος Πύργου και η Μαθηματική Εταιρεία Ηλείας τιμούν σε ανοικτή εκδήλωση την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, τον νεοεκλεγέντα πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

    Ο Ανδρέας Μπουντουβής γεννήθηκε στον Πύργο, αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Πύργου (το παλιό Γυμνάσιο Αρρένων) και είναι καθηγητής της Σχολής Χημικών Μηχανικών στο Ε.Μ.Π. στην οποία διετέλεσε και κοσμήτορας.

    Επιστήμονας εγνωσμένου κύρους, έχει περάσει από πολλές θέσεις ευθύνης στο Ε.Μ.Π, ενώ έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε πολυτεχνικές σχολές της Ευρώπης και της Αμερικής. Εδώ και λίγους μήνες ηγείται του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενός από τα πιο ιστορικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, κάνοντας όλους τους Ηλείους υπερήφανους.

    Η σχέση του με τα Μαθηματικά υπήρξε πάντοτε ιδιαίτερη, αφού το 1976 απέσπασε το Πρώτο Bραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Eλληνικής Mαθηματικής Eταιρείας.

    Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Πύργου και το παράρτημα Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Ιππίας ο Ηλείος» και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. στην αίθουσα Συνεδριακού της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

    Η επιστημονική σταδιοδρομία

    Ο Α. Μπουντουβής διετέλεσε διευθυντής του Τομέα Aνάλυσης, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων της ΣΧΜ (2005-2007), Διευθυντής του Υπολογιστικού Κέντρου της ΣΧΜ (2009-1019) και Διευθυντής του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΜΠ “Υπολογιστική Μηχανική” (2011-2018). Ηταν μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Minnesota Supercomputing Institute (1989-90) και Επισκέπτης Ερευνητής στο Army High Performance Computing Research Center, των ΗΠΑ (1991), Επισκέπτης Καθηγητής στο Université de Lorraine, Nancy, Γαλλία (2012), Επισκέπτης Ερευνητής στο Fondation de Cooperation Scientifique Sciences et Technologies pour l’Aéronautique et l’Espace, Toulouse, Γαλλία (2014) και Επισκέπτης Καθηγητής στο Johns Hopkins University, Baltimore, ΗΠΑ (2018-2019). Ο καθηγητής Α. Μπουντουβής διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα σε Φαινόμενα Μεταφοράς και σε Υπολογιστικές Μεθόδους.

    Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στις ακόλουθες περιοχές: υπολογιστική ανάλυση φαινομένων μεταφοράς, διεπιφανειακά φαινόμενα, μη γραμμικά φαινόμενα και ιδιαίτερα μηχανισμοί ασταθειών και σχηματισμού οργανωμένων μορφωμάτων (pattern formation), ανάλυση πολλαπλών κλιμάκων (multiscale analysis) και μέθοδοι υπολογιστικής ανάλυσης προβλημάτων μεγάλης κλίμακας. Eίναι συν-συγγραφέας σε 133 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις, πλέον των 150, σε διεθνή και εθνικά συνέδρια.

    Εχει επιβλέψει ή συν-επιβλέψει την εκπόνηση 21 διδακτορικών διατριβών, εκ των οποίων 17 έχουν ολοκληρωθεί, 46 μεταπτυχιακών διατριβών και 114 διπλωματικών εργασιών. Εχει συμμετάσχει, ως επιστημονικός υπεύθυνος ή κύριος ερευνητής σε ερευνητικά έργα, πλέον των 40, με Ευρωπαϊκή ή εθνική χρηματοδότηση. Είναι μέλος της Computational Fluid Dynamics Committee της European Community on Computational Methods in Applied Sciences (ECCOMAS), μέλος του General Council της International Association for Computational Mechanics (IACM) καθώς και μέλος και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Υπολογιστικής Μηχανικής.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Φοιτητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κατασκεύασαν αυτοκίνητο που καλύπτει την απόσταση Αθήνας-Θεσσαλονίκης με κόστος 0,2 ευρώ
    Φοιτητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κατασκεύασαν αυτοκίνητο που καλύπτει την απόσταση Αθήνας-Θεσσαλονίκης με κόστος 0,2 ευρώ

    Όλο και πιο δυναμικά φαίνεται πως μπαίνει στις ζωές μας αλλά και στις αυτοκινητοβιομηχανίες η ηλεκτροκίνηση. Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα λειτουργούν είτε με ρεύμα- κάποια ήδη λειτουργούν- είτε με μπαταρίες είτε με υδρογόνο για καύσιμα, γεγονός που θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς με αυτό τον τρόπο μειώνεται ραγδαία η εκπομπή των ρύπων. Στις εξελίξεις αυτές οι φοιτητές και οι φοιτήτριες των ελληνικών πανεπιστημίων δεν μένουν αμέτοχοι, καθώς εδώ και χρόνια έχουν δημιουργήσει ομάδες που κατασκευάζουν ηλεκτροκίνητα οχήματα καταθέτοντας τις δικές τους προτάσεις για το μέλλον.

    Η ομάδα «Προμηθέας» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποτελεί μία τέτοια περίπτωση (Prometheus Eco Racing NTUA Team). Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2009 και απαρτίζεται από εθελοντές προπτυχιακούς φοιτητές και μέλη ΔΕΠ του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. «Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον και είναι εδώ, μας ενθουσιάζει πάρα πολύ αυτό το κομμάτι και μας προκαλεί τη διάθεση να το εξερευνήσουμε και να το εξελίξουμε παραπάνω», λέει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Μαργαρίτα Οικονομάκου, μέλος της ομάδας και τριτοετής φοιτήτρια του τμήματος ΗΜΜΥ του ΕΜΠ. Τελευταία δημιουργία τους είναι το όχημα «Πυρφόρος ΙΙ», με σασί από αλουμίνιο ειδικού χαμηλού βάρους, κέλυφος από υαλονήματα και σύστημα κίνησης ειδικά σχεδιασμένο από εκείνους για μέγιστη απόδοση.

    Πρόκειται λοιπόν για ένα μονοθέσιο όχημα τροφοδοτούμενο από φωτοβολταϊκό πλαίσιο και μπαταρίες υψηλής απόδοσης. Το αυτοκίνητο αυτό, όπως αναφέρουν, έχει τη δυνατότητα να καλύψει την απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη με κόστος μικρότερο των 0.2 ευρώ. «Με ένα τέτοιο αυτοκίνητο γλιτώνουμε την εκπομπή καυσίμων, οπότε καταφέρνουμε να παρέχουμε ένα όχημα απολύτως eco friendly από άποψη εκπομπής καυσαερίων και επιβάρυνσης του περιβάλλοντος», εξηγεί η Μαργαρίτα Οικονομάκου. Όσον αφορά στο ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα του οχήματος, αυτό δεν περιλαμβάνει εμπορικά μέρη αλλά έχει κατασκευασθεί εξ ολοκλήρου από μέλη της ομάδας τους, αξιοποιώντας τεχνογνωσία και τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στο εργαστήριο Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος της σχολής. Κατέχοντας ήδη πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό τους σε όσους διεθνείς διαγωνισμούς έχουν συμμετάσχει, προγραμματίζουν το επόμενο διάστημα να κατασκευάσουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα πόλης που «θα είναι πολύ πιο οικονομικό, αποδοτικό στη χρήση και φιλικό για τον χρήστη».

    Το δικό τους λιθαράκι σε αυτές τις προσπάθειες βάζουν και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με την ομάδα «Ποσειδών» που αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού και άλλων ειδικοτήτων του Ιδρύματος. Μετρώντας ήδη 9 χρόνια από την ίδρυσή τους η ομάδα «Ποσειδών» αποφάσισε το 2016 να κατασκευάσει ένα νέο όχημα, με αυτοφερόμενο ανθρακονημάτινο πλαίσιο και βελτιστοποιημένη αεροδυναμική. «Το όχημά μας ονομάζεται Όρκα και είμαι η οδηγός του τα τελευταία τέσσερα χρόνια» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η φοιτήτρια Νικολέτα Χύσκα, συμπληρώνοντας ότι κάθε χρόνο προσπαθούν να εξελίσσουν το αυτοκίνητο ώστε να γίνεται πιο ελαφρύ και πιο γρήγορο. «Σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε καύσιμα και όλα θα λειτουργούν με μπαταρία. Η τεχνογνωσία που έχει αυτό το όχημα πάνω, είναι κάτι που θα εξελιχθεί. Υπάρχει πριν από τα ηλεκτρικά πατίνια και τα ποδήλατα», εξηγεί ενώ προσθέτει ότι οι φοιτητές συμμετέχουν εθελοντικά σε αυτήν τη δράση.

    Ο Λουκάς Κουτσούμπας είναι φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πολυτεχνείο Κρήτης και μαζί με τους συμφοιτητές του αποφάσισαν να φτιάξουν ένα διαφορετικό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που έχει ως μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας την κυψέλη υδρογόνου και το αέριο υδρογόνου και όχι μπαταρίες. «Ο λόγος που έχει συμβεί αυτό είναι διότι οι μπαταρίες χρησιμοποιούν βαρέα μέταλλα και θέλουμε το αυτοκίνητό μας να χρησιμοποιεί φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, κάτι που το πετυχαίνει με την κυψέλη υδρογόνου και το αέριο υδρογόνου», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. H ομάδα τους ονομάζεται TUCer και η συμμετοχή σε αυτήν είναι αποκλειστικά εθελοντική. Σχεδιάζει και κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα χαμηλής κατανάλωσης και μηδενικών ρύπων, που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το υδρογόνο. Σύμφωνα με τον Λουκά Κουτσούμπα τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης (βενζίνη-πετρέλαιο) επηρεάζουν αρκετά το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και είναι αρκετά επιβλαβή για την υγεία των ανθρώπων. «Γίνεται προσπάθεια και από τις ομάδες που δημιουργούν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα αλλά και από εμάς, ώστε να υπάρχει μία φιλική μεταχείριση των αυτοκινήτων και να επιτευχθεί ένας καλύτερος τρόπος ζωής εντός και εκτός της πόλης αλλά και ο σεβασμός προς το περιβάλλον», προσθέτει.

    Η Aristotle University Racing Team Electric, γνωστή και ως Aristurtle είναι μία φοιτητική ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα αγωνιστικά μονοθέσια. Ο Παύλος Βασιλείου είναι αρχηγός της ομάδας αυτής και φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ. Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ομάδα τους δημιουργήθηκε το 2013 και «η Θέτιδα», το ηλεκτρικό αγωνιστικό μονοθέσιο που έχουν κατασκευάσει είναι το τέταρτο δημιούργημά τους. «Το 2015 η ομάδα έφτιαξε το πρώτο αυτοκίνητο και έκτοτε έχει την τάση να κατασκευάζει καινούρια μονοθέσια με αποτέλεσμα το όραμά μας να γίνεται μεγαλύτερο και να μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. Η ομάδα θέλει να πάει στα μονοπάτια της αυτόνομης οδήγησης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Τσουκαλάς