Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 15:31

Πρόβλημα στο Android κάνει τις εφαρμογές να «κρασάρουν» - Αυτή είναι η λύση

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η Google αναγνώρισε άμεσα το πρόβλημα, το εντόπισε όντως στο WebView και μέσα σε λίγες ώρες το διόρθωσε

Χιλιάδες χρήστες συσκευών Android σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ώρες προβλήματα με πολλές εφαρμογές, όπως για παράδειγμα το Gmail, με αποτέλεσμα αιφνιδίως να σταματούν να λειτουργούν.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε ταχύτατα, με την Google να δηλώνει πως για την κατάσταση ευθύνεται η εφαρμογή συστήματος «Android System WebView». Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι αυτή που επιτρέπει το άνοιγμα παραθύρου browser εντός των εφαρμογών (π.χ. όταν ανοίγεις ένα link από το Gmail βλέπεις την ιστοσελίδα απευθείας από εκεί).
gmail_android


Gmail, Yahoo Mail, Google
Chrome, Google play και άλλες εφαρμογές, φαίνεται να μη λειτουργούσαν σωστά ενώ υπήρχαν και αναπάντεχοι τερματισμοί των εφαρμογών και η επανεκκίνηση του τηλεφώνου δε διόρθωνε το πρόβλημα.

Πώς μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα


Η πιο γρήγορη λύση για να διορθώσει κανείς τα προβλήματα είναι να πραγματοποιήσει απεγκατάσταση των updates του WebView μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις της συσκευής του, μετά στην ενότητα Apps, μετά στην εφαρμογή Android System WebView και τέλος επιλέγοντας «Uninstall Updates».

Τη συγκεκριμένη λύση πρότεινε αργότερα και ο επίσημος λογαριασμός της Samsung στις ΗΠΑ.

@SamsungSupport Just today, random apps like Amazon are crashing when launched. The app will work when re-installed, then crash when closing and launching again. Other apps are working fine. Examples of crashing apps - Amazon, ESPN. Working apps - Netflix, Facebook.

— Jerod (@jerodatgm) March 22, 2021
Τα προβλήματα αποκαθίστανται σταδιακά. Μέσα στις επόμενες ώρες προβλέπεται να έχει λυθεί οριστικά το ζήτημα.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 12:13

Σχετικά Άρθρα

  • Σε 11 εκατομμύρια συσκευές Android έχει ήδη περάσει το κακόβουλο λογισμικό Necro
    Σε 11 εκατομμύρια συσκευές Android έχει ήδη περάσει το κακόβουλο λογισμικό Necro

    Ως ιδανικό κέντρο διανομής κακόβουλου λογισμικού χρησιμοποιείται από επιτήδειους το κατάστημα εφαρμογών της Google, και αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για κανέναν καθώς, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι χρήστες Android πρόκειται να κατεβάσουν, από το Play Store, 136 δισεκατομμύρια εφαρμογές το 2025 και 143 δισεκατομμύρια εφαρμογές το 2026.

    Στο λειτουργικό σύστημα Android, σύμφωνα με τους ερευνητές ασφαλείας της Kaspersky SecureList, έχει βρεθεί και το διαβόητο κακόβουλο λογισμικό Necro. Υπολογίζεται ότι, περισσότερες από 11 εκατομμύρια συσκευές, έχουν μολυνθεί- πρόκειται για αριθμό λήψεων τον οποίο εκτιμούν οι ερευνητές που αναζήτησαν τις μολυσμένες εφαρμογές. Κάποιες από τις εφαρμογές, όπως οι Wuta Camera και Max Browser, είναι επιβεβαιωμένα μολυσμένες. Το κακόβουλο λογισμικό φέρουν ακόμα και mods για το WhatsApp από ανεπίσημες πηγές, καθώς και ένα mod για το Spotify που - όπως η premium υπηρεσία της πλατφόρμας- ονομάζεται Spotify Plus. Οι ερευνητές αναφέρουν ακόμα και έναν αριθμό μολυσμένων mods για παιχνίδια όπως το Minecraft και το Melon Sandbox.

    Το κακόβουλο λογισμικό ήταν μέρος της Wuta Camera από την έκδοση 6.4.2.148 μέχρι την ανακάλυψη και την αφαίρεσή του στην έκδοση 6.4.7.138, όπως σημειώνεται στην έκθεση της Kaspersky SecureList. Το Max Browser αφαιρέθηκε από το Play Store, αλλά είχε προλάβει να κατέβει και να εγκατασταθεί περισσότερες από ένα εκατομμύριο φορές, και περιείχε το Necro από την έκδοση 1.2.0 και μετά.

    Πώς λειτουργεί το κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας

    Το κακόβουλο λογισμικό Necro έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί έσοδα για τον «επιτιθέμενο», εκτελώντας διεργασίες στο παρασκήνιο του τηλεφώνου σας και είναι κατασκευασμένο για να μη γίνεται αντιληπτό.

    Ο τρόπος λειτουργίας του, με λίγα λόγια, είναι ότι ανοίγει και κάνει κλικ σε διαφημίσεις για να δημιουργήσει έσοδα, αλλά αυτό γίνεται μέσω αόρατων παραθύρων. Η Google δήλωσε ότι όλες οι γνωστές μολυσμένες εφαρμογές έχουν ήδη αφαιρεθεί και ότι οι περισσότεροι χρήστες θα έπρεπε να έχουν προστατευτεί από το Google Play Protect, το προεπιλεγμένο antivirus στις περισσότερες συσκευές Android.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Ηλεκτρονικές απάτες: Το νέο κόλπο των επιτήδειων για να «ξαφρίζουν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς
    Ηλεκτρονικές απάτες: Το νέο κόλπο των επιτήδειων για να «ξαφρίζουν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς

    Πώς λειτουργεί το... «ψάρεμα» - Είναι σχεδιασμένη ειδικά για χρήστες Android και iPhone - Σε άλλα επίπεδα οι ηλεκτρονικές απάτες

    Μία ασυνήθιστη εκστρατεία phishing σε χρήστες κινητών τηλεφώνων εντόπισε το Ερευνητικό Κέντρο της εταιρείας κυβερνοασφάλειας ESET και ανέλυσε περιστατικό ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) που είχε βάλει στο στόχαστρο πελάτες γνωστής τσεχικής τράπεζας.

    Αυτή η μέθοδος χρήζει προσοχής επειδή εγκαθιστά την εφαρμογή phishing από μια ιστοσελίδα τρίτου φορέα, χωρίς ο χρήστης να δώσει άδεια εγκατάστασης εφαρμογών τρίτων φορέων.

    Στο Android, αυτό μπορεί να οδηγήσει στη «σιωπηλή» εγκατάσταση ενός ειδικού αρχείου APK, το οποίο μάλιστα παρουσιάζεται σα να έχει εγκατασταθεί από το Google Play. Η εκστρατεία είχε στόχο και χρήστες iPhone (iOS).

    Η Microsoft και η Google στην κορυφή της λίστας των επιθέσεων Phishing

    Οι ιστοσελίδες phishing που έχουν στόχο το λογισμικό iOS καλούν τα θύματα να προσθέσουν μια Προοδευτική Εφαρμογή Ιστού (PWA) στην αρχική τους οθόνη, ενώ στο Android, η PWA εγκαθίσταται μετά την επιβεβαίωση αναδυόμενων παραθύρων στο πρόγραμμα περιήγησης.

    Σε αυτό το σημείο, και στα δύο λειτουργικά συστήματα, οι εφαρμογές phishing μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με τις πραγματικές τραπεζικές εφαρμογές τις οποίες μιμούνται.

    Οι PWAs είναι ουσιαστικά ιστοσελίδες που μοιάζουν με αυτόνομες εφαρμογές, με την αίσθηση αυτή να ενισχύεται από τη χρήση εντολών του συστήματος.

    Οι PWAs είναι cross-platform, γεγονός που εξηγεί πώς αυτές οι εκστρατείες έχουν ως στόχο τόσο χρήστες iOS όσο και χρήστες Android. Η νέα τεχνική παρατηρήθηκε στην Τσεχία από τους ερευνητές της ESET που εργάζονται στην υπηρεσία ESET Brand Intelligence Service, η οποία παρακολουθεί τις απειλές κατά των εμπορικών σημάτων ενός πελάτη.

    Πώς λειτουργεί

    Η εκστρατεία phishing που αποκάλυψαν οι ερευνητές της ESET, χρησιμοποιούσε τρεις διαφορετικούς μηχανισμούς για τη διανομή διευθύνσεων URL. Αυτοί οι μηχανισμοί περιλαμβάνουν αυτοματοποιημένες φωνητικές κλήσεις, μηνύματα SMS και κακόβουλη διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Στην μια περίπτωση η διανομή της διεύθυνσης URL γίνεται μέσω μιας αυτοματοποιημένης κλήσης που προειδοποιεί το χρήστη για μια τραπεζική εφαρμογή που χρειάζεται ενημέρωση και του ζητά να πατήσει ένα κουμπί στο πληκτρολόγιο. Αφού πατηθεί το σωστό κουμπί, αποστέλλεται μέσω SMS μια διεύθυνση URL phishing.

    Η διανομή μέσω SMS πραγματοποιήθηκε με την αποστολή μηνυμάτων αδιακρίτως σε αριθμούς τηλεφώνου στην Τσεχία. Το μήνυμα που εστάλη περιλάμβανε μια διεύθυνση URL phishing και κείμενο για την εξαπάτηση των θυμάτων.

    Η κακόβουλη εκστρατεία διαδόθηκε επίσης μέσω διαφημίσεων σε πλατφόρμες της Meta, όπως το Instagram και το Facebook. Αυτές οι διαφημίσεις περιλάμβαναν κάποια περιορισμένη προσφορά για τους χρήστες που θα «κατεβάσουν την ακόλουθη ενημέρωση».

    Μετά το άνοιγμα της διεύθυνσης URL που παραδόθηκε στο πρώτο στάδιο, οι χρήστες Android κατευθύνονται είτε σε μια σελίδα phishing που μιμείται την επίσημη σελίδα του καταστήματος Google Play για τη συγκεκριμένη τραπεζική εφαρμογή, είτε σε μια ψεύτικη ιστοσελίδα της εν λόγω εφαρμογής. Από εδώ, τα θύματα καλούνται να εγκαταστήσουν μια «νέα έκδοση» της τραπεζικής εφαρμογής.

    Η τεχνολογία των PWA

    Η εκστρατεία και η μέθοδος phishing είναι δυνατές μόνο λόγω της τεχνολογίας των Προοδευτικών Εφαρμογών Ιστού (PWA). Εν συντομία, αυτές είναι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση παραδοσιακών τεχνολογιών εφαρμογών ιστού και μπορούν να τρέξουν σε πολλαπλές πλατφόρμες και συσκευές.

    Τα WebAPKs θα μπορούσαν να θεωρηθούν μια αναβαθμισμένη έκδοση των Προοδευτικών Εφαρμογών Ιστού (PWA), καθώς το πρόγραμμα περιήγησης Chrome παράγει μια εφαρμογή Android από μια PWA: με άλλα λόγια, ένα APK. Αυτά τα WebAPKs μοιάζουν με κανονικές εφαρμογές. Επιπλέον, η εγκατάσταση ενός WebAPK δεν προκαλεί καμία από τις προειδοποιήσεις για «εγκατάσταση από μη αξιόπιστη πηγή». Η εφαρμογή θα εγκατασταθεί ακόμη και αν η εγκατάσταση από τρίτες πηγές δεν επιτρέπεται.

    Μια ομάδα χρησιμοποίησε bot του Telegram για να καταγράφει όλες τις εισαγόμενες πληροφορίες σε ομαδική συνομιλία του Telegram μέσω του επίσημου API της εφαρμογής, ενώ μια άλλη ομάδα χρησιμοποίησε έναν παραδοσιακό διακομιστή Command & Control (C&C) με έναν πίνακα διαχείρισης. Οι περισσότερες από τις γνωστές περιπτώσεις συνέβησαν στην Τσεχία, ενώ μόνο δύο εφαρμογές phishing εμφανίστηκαν εκτός της χώρας (συγκεκριμένα στην Ουγγαρία και τη Γεωργία).

    Όλες οι ευαίσθητες πληροφορίες που εντοπίστηκαν από την έρευνα της ESET για το θέμα αυτό στάλθηκαν αμέσως στις επηρεαζόμενες τράπεζες για επεξεργασία. Η ESET βοήθησε επίσης στη διακοπή της λειτουργείας πολλαπλών διευθύνσεων phishing στο διαδίκτυο και διακομιστών C&C.

    Για περισσότερες τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τη νέα απειλή phishing, ανατρέξτε στο blogpost «Be careful what you pwish for – Phishing in PWA applications» στο WeLiveSecurity.com.

    Πηγή: ot.gr

  • Εάν είστε κάτοχος Android μπορεί να δικαιούστε αποζημίωση από την Google
    Εάν είστε κάτοχος Android μπορεί να δικαιούστε αποζημίωση από την Google

    Εκατομμύρια άνθρωποι πιθανόν θα λάβουν αποζημίωση από την Google με αφορμή μία αγωγή εναντίον της

    Πριν από τέσσερα χρόνια, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ —μαζί με αρκετές πολιτείες— κατέθεσε αγωγή εις βάρος της Google για κατάχρηση εξουσίας όσον αφορά την πρόσβαση των καταναλωτών σε εφαρμογές κινητών συσκευών που έχουν λογισμικό Android.

    Μετά το υπουργείο, ακολούθησαν αγωγές και από την Epic Games —αμερικάνικη εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών— και από άλλες εταιρείες προγραμματισμού.

    Όσον αφορά, στο τι λάθος έκανε η Google, σύμφωνα με αναφορές φέρεται να ανάγκασε τους προγραμματιστές παιχνιδιών να χρησιμοποιούν το δικό της σύστημα πληρωμών για τις εφαρμογές που κατεβαίνουν από το Play Store, όπου η Google χρεώνει ένα ποσοστό 15 έως 30 τοις εκατό σε όλες τις συναλλαγές, σύμφωνα με το Forbes.

    Η πρώτη αγωγή εναντίον της διευθετήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023, αλλά λεπτομέρειες δεν μοιράστηκαν τότε.

    Όσοι δικαιούστε αποζημίωση θα ενημερωθείτε αυτόματα

    Αλλά τον Δεκέμβριο του 2023, όταν ένα σώμα ενόρκων διαπίστωσε ότι η Google είχε παραβιάσει τους αντιμονοπωλιακούς νόμους των ΗΠΑ, η Google προχώρησε στην κοινοποίηση περισσότερων πληροφοριών σχετικά με τον διακανονισμό καθώς και στην ανακοίνωση άλλων αλλαγών που πρόκειται να κάνει.

    Google: Οι αλλαγές

    Το αρχικό ποσοστό του 15 με 30 τοις εκατό μειώθηκε σε 11 με 26 τοις εκατό και η Google δεσμεύτηκε να εμφανίσει διαφορετικές επιλογές τιμολόγησης στο Play Store, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να επιλέξουν να πληρώσουν για το προϊόν απευθείας από τον προγραμματιστή και όχι μέσω του συστήματος χρέωσης του Google Play.

    Οι προγραμματιστές είναι επίσης πλέον σε θέση να εμφανίζουν διαφορετικές τιμές για τα προϊόντα τους εντός της εφαρμογής χωρίς να ζητούν άδεια από τη Google.

    Google: Το πρόστιμο

    Επιπλέον, η Google πρόκειται να καταβάλλει το τεράστιο ποσό των 630 εκατομμυρίων δολαρίων «που θα διανεμηθεί προς όφελος των καταναλωτών σύμφωνα με σχέδιο εγκεκριμένο από το Δικαστήριο», καθώς και επιπλέον 70 εκατομμύρια δολάρια σε ένα ταμείο για χρήση από τις πολιτείες.

    Όσον αφορά το ποσό που θα μπορέσετε να πάρετε στα χέρια σας, οι δικαιούχοι καταναλωτές που πραγματοποίησαν μια αγορά στο Play Store μεταξύ 16 Αυγούστου 2016 και 30 Σεπτεμβρίου 2023 θα λάβουν τουλάχιστον 2 δολάρια, σύμφωνα με τον δικαστικό διακανονισμό.

    Όσον αφορά το πώς θα πάρετε τα χρήματά σας, δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά.

    Οι δικαιούχοι πελάτες έχουν οριστεί να ενημερώνονται αυτόματα για τις επιλογές που είναι διαθέσιμες για να λάβουν το μερίδιο των χρημάτων που τους αναλογεί.

    Ο διακανονισμός του 2023 ήρθε ως άλλο ένα τεράστιο πλήγμα για την Google, αφού ο τεχνολογικός κολοσσός αναγκάστηκε να πληρώσει ένα ποσό που ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια δολάρια στους χρήστες Android και iPhone πέρυσι, μετά από παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων.

    Πηγη: In.gr
  • Οι 8 συμβουλές της Google για πιο υγιή μπαταρία στο Android τηλέφωνό σας
    Οι 8 συμβουλές της Google για πιο υγιή μπαταρία στο Android τηλέφωνό σας

    Αν έχετε τηλέφωνο με λειτουργικό σύστημα Android, η Google προτείνει μερικούς εύκολους τρόπους για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

    Η επίδραση που θα έχουν στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας οι ακόλουθες οκτώ ρυθμίσεις που συνιστά η εταιρεία, θα διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο του τηλεφώνου σας - και τη δική σας χρήση. Είναι όμως μια καλή αρχή για να μειώσετε την καταπόνηση που υφίσταται η μπαταρία σας.

    Οι 8 προτάσεις της Google

    1. Αφήστε την οθόνη σας να απενεργοποιηθεί νωρίτερα.
    2. Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης.
    3. Ρυθμίστε τη φωτεινότητα να αλλάζει αυτόματα.
    4. Απενεργοποιήστε τους ήχους ή τις δονήσεις του πληκτρολογίου.
    5. Περιορίστε τις εφαρμογές με υψηλή χρήση μπαταρίας.
    6. Ενεργοποιήστε την προσαρμοστική μπαταρία (adaptive battery)
    7. Διαγράψτε αχρησιμοποίητους λογαριασμούς.
    8. Ενεργοποιήστε το σκοτεινό θέμα.

    Οι θέσεις αυτών των ρυθμίσεων ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο του Android τηλεφώνου σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει πού βρίσκονται στη συσκευή σας.

    …και 3 ακόμη

    Υπάρχουν ακόμη τρεις τρόποι, σύμφωνα με τη Sun, για να βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε την μπαταρία σας. Όσο πιο υγιής παραμένει, τόσο καλύτερη θα είναι η φόρτιση με την πάροδο του χρόνου, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν σκοπεύετε να κρατήσετε το Android κινητό σας για μερικά χρόνια.

    1. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον φορτιστή που συνοδεύει το τηλέφωνό σας – ή τουλάχιστον φορτιστές από αξιόπιστες μάρκες που παρέχουν παρόμοια επίπεδα ισχύος.
    2. Φροντίστε να διατηρείτε το τηλέφωνό σας δροσερό. Αποφύγετε καταστάσεις στις οποίες μπορεί να υπερθερμανθεί, ειδικά όταν η μπαταρία σας είναι πλήρως φορτισμένη. Η μπαταρία αδειάζει πολύ πιο γρήγορα όταν είναι ζεστή, ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείται, κάτι που μπορεί να της προκαλέσει ζημιά.
    3. Η Google συνιστά να φορτίζετε το κινητό σας «τόσο όσο χρειάζεστε κάθε φορά». Συγκεκριμένα, «δεν χρειάζεται να διδάσκετε στο τηλέφωνό σας τη χωρητικότητα της μπαταρίας σας πηγαίνοντας από την πλήρη φόρτιση στο μηδέν ή από το μηδέν στην γεμάτη μπαταρία. Σας συνιστούμε να αδειάζετε περιστασιακά την μπαταρία σας σε ποσοστό κάτω του 10% και στη συνέχεια να τη φορτίζετε πλήρως κατά τη διάρκεια της νύχτας».
    Πηγή: Cnn.gr
  • Το Android θα ενημερώνει πότε να αλλάξεις μπαταρία
    Το Android θα ενημερώνει πότε να αλλάξεις μπαταρία

    Η Google αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της και ετοιμάζεται να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τη μπαταρία στα κινητά Android.

    Σε αντίθεση με τους χρήστες iPhone, οι οποίοι μπορούν εδώ και καιρό να βλέπουν τα στατιστικά στοιχεία για την κατάσταση της μπαταρίας του τηλεφώνου τους, οι κάτοχοι Android χρειάζονται επί του παρόντος μια εφαρμογή τρίτων ή να εισάγουν ειδικούς κωδικούς προκειμένου να ελέγξουν την «υγεία» της μπαταρίας τους.

    Με τις μπαταρίες να φθείρονται με την πάροδο του χρόνου και να μειώνεται η μέγιστη χωρητικότητα φόρτιση τους το να γνωρίζεις πότε θα πρέπει να αντικαταστήσεις τη μπαταρία της συσκευής σου είναι απολύτως χρήσιμο αλλά επί του παρόντος και δύσκολο.

    Το Pixel Feature Drop update

    Το Android ήδη συλλέγει πολλές πληροφορίες σχετικά με τη μπαταρία και είναι σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τις εφαρμογές τρίτων όμως δεν τις παρέχει στους χρήστες.

    Η Google δουλεύει πάνω σε αυτόν τον τομέα και τα πρώτα βήματα έγιναν με το Android 14. Όμως δεν είναι αρκετά.

    Θα δείχνει την ημερομηνία κατασκευής και τους κύκλους φόρτισης της μπαταρίας

    Για να βελτιώσει τις πληροφορίες που δίνει στους χρήστες ετοιμάζει αλλαγές στο Android 15 με τη διάθεση του Pixel Feature Drop update που θα είναι σε θέση να δείχνει την ημερομηνία κατασκευής και τους κύκλους φόρτισης της μπαταρίας.

    Και όχι μόνο.

    Διαθέσιμες θα είναι και άλλες πληροφορίες όπως η ημέρα της πρώτης χρήσης, η κατάσταση της φόρτισης και η «υγεία» της μπαταρίας. Το τελευταίο χαρακτηριστικό είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς μετρά την τρέχουσα χωρητικότητα της μπαταρίας έναντι της αρχικής χωρητικότητας.

    Πηγή: In.gr

  • Η Google ετοιμάζει αλλαγές στη γραμμή αναζήτησης στις Android συσκευές
    Η Google ετοιμάζει αλλαγές στη γραμμή αναζήτησης στις Android συσκευές

    Αφορά τα «έξυπνα» τηλέφωνα με προεγκατεστημένες εφαρμογές (app).

    Στην πλειονότητά τους, τα κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Android (εκτός από την αγορά της Κίνας), έχουν προεγκατεστημένες εφαρμογές της Google. Φυσικά, σε αυτές περιλαμβάνεται και το Google app.

    Μια αξιοσημείωτη αλλαγή

    Ο τεχνολογικός γίγαντας που καταπιάνεται με διαδικτυακές υπηρεσίες εξετάζει ορισμένες αλλαγές και μια εξ αυτών αφορά στην εμπειρία αναζήτησης σε περιβάλλον Android.

    Όπως γράφει το TheSpAndroid, στην πιο πρόσφατη ενημέρωση (έκδοση 14.48.26.29.arm64), γίνεται αντιληπτή μια αξιοσημείωτη αλλαγή.

    Πρόκειται για την μεταφορά της γραμμής αναζήτησης στο κάτω μέρος, ακριβώς πάνω από τις καρτέλες πλοήγησης. Αυτή η αλλαγή ισχύει τόσο για την κύρια γραμμή αναζήτησης όσο και για τη γραμμή αναζήτησης που είναι ορατή στα αποτελέσματα αυτής.

    Ιδιαίτερα χρηστική σε όσους έχουν επιλέξει κινητό τηλέφωνο με μεγάλη οθόνη

    Αυτή η αλλαγή, αν και μπορεί να μην ενθουσιάζει αρχικά, είναι ιδιαίτερα χρηστική κυρίως σε όσους έχουν επιλέξει κινητό τηλέφωνο με μεγάλη οθόνη.

    Αυτό γιατί διευκολύνει το πάτημα του κουμπιού αναζήτησης χωρίς το τέντωμα του αντίχειρα και θα εξασφαλίσει ένα ασφαλές κράτημα στο τηλέφωνο.

    Η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας της ενημέρωσης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή και η λειτουργία είναι ανοιχτή σε δοκιμαστές beta.

    YouTube Playables

    Θυμίζουμε πως πρόσφατα το YouTube ανακοίνωσε τη βελτίωση της συνδρομητικής του υπηρεσίας (Premium) δίνοντας κίνητρο στους χρήστες και προσδοκώντας επιπλέον έσοδα. Έτσι, όσοι πληρώσουν όχι μόνο δεν θα βλέπουν διαφημίσεις αλλά θα αποκτήσουν και πρόσβαση στη νέα λειτουργία.

    Πρόκειται για το YouTube Playables που επιτρέπει στους συνδρομητές να παίζουν παιχνίδια arcade. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε beta έκδοση και είναι διαθέσιμη από την Google μόνο για μια επιλεγμένη ομάδα συνδρομητών του YouTube Premium. Ωστόσο, σχεδιάζεται η σταδιακή επέκταση της πρόσβασης σε περισσότερους χρήστες τους επόμενους μήνες.

    Πηγή: In.gr

  • Apple: Απλουστεύει τα μηνύματα μεταξύ iPhone και Android
    Apple: Απλουστεύει τα μηνύματα μεταξύ iPhone και Android

    Η απόφαση προέκυψε καθώς ο κατασκευαστής smartphone δέχεται πιέσεις για τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των συστημάτων

    Το πρότυπο μηνυμάτων Rich Communication Services (RCS) σχεδιάζει να υιοθετήσει η Apple το επόμενο έτος, προβαίνοντας σε μια κίνηση που θα επιτρέψει την ομαλότερη λειτουργία των μηνυμάτων κειμένου μεταξύ iPhone και συσκευών Android, σύμφωνα με το Bloomberg News.

    Ουσιαστικά πρόκειται για ενημέρωση λογισμικού η οποία και αναμένεται να βελτιώσει την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των δύο συστημάτων, όπως ανέφεραν και οι Financial Times, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία smartphones αντιμετωπίζει πιέσεις για να καταστήσει το σύστημά της πιο συμβατό με τους ανταγωνιστές της.

    Υπό πίεση και για το iMessage

    Η εταιρεία δήλωσε ότι η ενημέρωση θα επιτρέψει βελτιωμένη διαλειτουργικότητα με το Android, όπως η κοινή χρήση εικόνων υψηλότερης ανάλυσης, καθώς και καλύτερη ομαδική ανταλλαγή μηνυμάτων και κοινή χρήση τοποθεσίας.

    H Samsung και η Google έχουν παροτρύνει την Apple να υιοθετήσει το πρότυπο τους τελευταίους μήνες

    Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας αντιμετωπίζει πιθανούς κανόνες της ΕΕ που θα ανάγκαζαν το iMessage να λειτουργεί απρόσκοπτα με άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων.

    Δεν θα καταστήσει, ωστόσο, το iMessage διαθέσιμο σε συσκευές εκτός Apple. «Το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων θα λειτουργεί παράλληλα με το iMessage, το οποίο θα συνεχίσει να είναι η καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες της Apple», δήλωσε η εταιρεία.

    Ανατροπή

    Πρόκειται για μια ανατροπή για την Apple, η οποία προηγουμένως είχε καθυστερήσει να υιοθετήσει το πρότυπο Rich Communication Services, μια βιομηχανική μορφή που υποστηρίζει λειτουργίες όπως οι ομαδικές συνομιλίες και η κατάσταση παράδοσης μηνυμάτων. Οι αντίπαλοι των smartphones Samsung και Google έχουν παροτρύνει την Apple να υιοθετήσει το πρότυπο τους τελευταίους μήνες.

    Οι επικριτές λένε ότι η διαφορετική εμπειρία για τους χρήστες του iMessage όταν λαμβάνουν κείμενα από συσκευές που δεν είναι iOS – με επιτομή το πράσινο πλαίσιο που διακρίνει τα μηνύματα Android από εκείνα που αποστέλλονται μέσω του iMessage – βοηθάει στο να παραμείνουν αυτοί οι χρήστες κλειδωμένοι στο οικοσύστημα iOS της εταιρείας.

    Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας αντιμετωπίζουν την προθεσμία του Μαρτίου 2024 για να συμμορφωθούν με τον νέο νόμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ψηφιακές αγορές, ο οποίος θα μπορούσε να απαιτήσει από την Apple να ανοίξει το iMessage σε ανταγωνιστές όπως το WhatsApp.

    «Μέσα στο 2024, θα προσθέσουμε υποστήριξη για το RCS Universal Profile, το πρότυπο όπως δημοσιεύεται σήμερα από το GSM Association», ανέφερε η Apple σε δήλωσή της την Πέμπτη.

    Σύμφωνα με την GSMA, τη μη κερδοσκοπική οργάνωση που εκπροσωπεί φορείς εκμετάλλευσης δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο, το πρότυπο Universal Profile δεσμεύει τους φορείς εκμετάλλευσης να εφαρμόσουν πολυάριθμες βελτιωμένες λειτουργίες ανταλλαγής μηνυμάτων που δεν είναι επί του παρόντος διαθέσιμες μεταξύ του iMessage και του Android.

    Η Apple δήλωσε ότι πιστεύει ότι η υιοθέτηση του προφίλ θα επιτρέψει μια «καλύτερη εμπειρία διαλειτουργικότητας». Πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με την GSMA για να συμπεριλάβει ισχυρότερη κρυπτογράφηση στο πλαίσιο του νέου προτύπου RCS.

    Πηγή: OT.gr - In.gr

  • Android: Ενημέρωση λογισμικού πλημμύρισε με κλήσεις τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης
    Android: Ενημέρωση λογισμικού πλημμύρισε με κλήσεις τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης

    Η λειτουργία Emergency SOS πραγματοποιεί αυτόματα κλήση έκτακτης ανάγκης όταν ο χρήστης πατήσει επανειλημμένα το πλαϊνό κουμπί.

    Μια νέα λειτουργία που προστέθηκε με ενημέρωση λογισμικού σε κάποιες συσκευές Android επιβαρύνει με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης με άσκοπες κλήσεις, προειδοποιούν οι βρετανικές και ευρωπαϊκές αρχές.

    Η λειτουργία Emergency SOS πραγματοποιεί αυτόματα κλήση έκτακτης ανάγκης όταν ο χρήστης πατήσει επανειλημμένα το πλαϊνό κουμπί, κάτι που όπως φαίνεται μπορεί να συμβεί τυχαία, όταν για παράδειγμα το κινητό βρίσκεται στην τσέπη.

    Η λειτουργία ήταν ήδη διαθέσιμη στο Android 12, όπως φαίνεται όμως άρχισε να προκαλεί προβλήματα όταν προστέθηκε στο Android 13 πέρυσι.

    Στις αρχές Ιουνίου, αναφέρει το BBC, η Ευρωπαϊκή Ένωση Αριθμών Έκτακτης Ανάγκης ανακοίνωσε ότι ορισμένα μέλη της καταγράφουν «αύξηση σε αυτόματες ψευδείς κλήσεις που προέρχονται από συσκευές Android».

    Το φαινόμενο πήρε μεγάλες διαστάσεις και στη Βρετανία: «Σε εθνικό επίπεδο, όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης καταγράφουν ρεκόρ κλήσεων στο 999» ανέφερε το εθνικό συμβούλιο της αστυνομίας (NPCC).

    Κάθε σιωπηλή κλήση απασχολεί την υπηρεσία για 20 λεπτά, ανέφερε η αστυνομία του Ντέβον και της Κορνουάλης, η οποία κατέγραψε 169 τέτοιες κλήσεις σε διάστημα επτά ωρών την Κυριακή.

    Ζήτησε μάλιστα από τους πολίτες να μένουν στη γραμμή και να εξηγούν ότι κάλεσαν κατά λάθος.

    Εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι εναπόκειται στους κατασκευαστές να αποφασίζουν αν θα προσφέρουν τη δυνατότητα Emergency SOS στις συσκευές τους και να ρυθμίζουν τη λειτουργία του.

    «Για να βοηθήσουμε τους κατασκευαστές να προλαμβάνουν ακούσιες κλήσεις έκτακτης ανάγκης στις συσκευές τους, το Android τους προσφέρει πρόσθετη καθοδήγηση και πόρους» είπε ο εκπρόσωπος.

    «Αναμένουμε οι κατασκευαστές να προσφέρουν σύντομα ενημερώσεις που αντιμετωπίζουν το θέμα».

    Αρκετοί κατασκευαστές, ανάμεσά τους η Samsung, προσφέρουν οδηγίες για την απενεργοποίηση της λειτουργίας.

    Πηγή: In.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο