Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 22:17

Κωδικοί πρόσβασης: Έξι τρόποι με τους οποίους μπορούν να σας τους κλέψουν

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Πώς να προστατευτείτε

Οι διαρροές κωδικών πρόσβασης αποτελούν ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα της ψηφιακής εποχής. Με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι δεν είναι κάτι σπουδαίο: ποιος νοιάζεται αν κάποιος ανακαλύψει τον κωδικό πρόσβασης σε έναν παλιό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείται σπάνια και δεν περιέχει τίποτα αξιόλογο;

Αλλά μετά θυμάστε ότι η συγκεκριμένη διεύθυνση e-mail συνδέεται με τους λογαριασμούς σας στα κοινωνικά δίκτυα, για να μην αναφέρουμε τις τραπεζικές ή άλλες εφαρμογές. Πλέον ο κωδικός βρίσκεται στα χέρια εγκληματιών του κυβερνοχώρου. Εκτός από την απειλή απώλειας χρημάτων και δεδομένων, μια τέτοια διαρροή μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους σας — σε τελική ανάλυση, ένας λογαριασμός που έχει παραβιαστεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή ενός συνδέσμου phishing ή ενός ψεύτικου e-mail σε όλες τις επαφές σας με τη χρήση του ονόματος σας.

Πώς μπορούν όμως να κλαπούν τα διαπιστευτήριά σας και πώς να μειώσετε τον κίνδυνο διαρροής τους; Σίγουρα, η προσοχή και η επαγρύπνηση παίζουν τεράστιο ρόλο σε αυτό, αλλά υπάρχουν λύσεις υψηλής τεχνολογίας που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την πρόληψη διαρροών, οι οποίες συχνά χειρίζονται τις απειλές πολύ καλύτερα από το γυμνό μάτι.

1. Trojan stealers

Αυτοί οι κρυφοί κατάσκοποι, όταν βρίσκονται στη συσκευή σας, συνήθως δεν εμφανίζουν ορατά σημάδια δραστηριότητας. Εξάλλου, όσο περισσότερο παραμένουν απαρατήρητοι, τόσο περισσότερα από τα δεδομένα σας μπορούν να κλέψουν και να τα μεταβιβάσουν σε αυτούς που τα χειρίζονται,όπως κωδικούς πρόσβασης για τραπεζικές εφαρμογές ή υπηρεσίες gaming.

Ένα Trojan μπορεί να εισέλθει στον υπολογιστή ή το smartphone σας εάν ανοίξετε ένα κακόβουλο αρχείο που έχει σταλεί από άλλον χρήστη, που έχει ληφθεί από έναν ιστότοπο ή έχει αντιγραφεί από εξωτερικά μέσα. Θυμηθείτε ότι οποιοδήποτε εκτελέσιμο αρχείο από το διαδίκτυο είναι μια πιθανή παγίδα. Αλλά ακόμη και εκείνα τα αρχεία που μοιάζουν με μη εκτελέσιμα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεγελάσουν τα θύματα συγκαλύπτοντας κακόβουλα αρχεία σε εικόνες, βίντεο, αρχεία, έγγραφα ή οτιδήποτε άλλο, και συχνά τα καταφέρνουν. Για παράδειγμα, μπορεί να αλλάξουν το εικονίδιο ή να χρησιμοποιήσουν ένα «έξυπνο» όνομα αρχείου που μιμείται μια ασφαλή εκδοχή του γνήσιου. Επιπλέον, ακόμη και ένα συνηθισμένο έγγραφο του Office μπορεί να μετατραπεί σε παγίδα υπό ορισμένες συνθήκες: μια κακόβουλη εγκατάσταση στο έγγραφο μπορεί να εκμεταλλευτεί μια ευπάθεια στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε για να το ανοίξετε.

2. Phishing

Τα phising e-mails εντοπίζονται σε διάφορες παραλλαγές, αλλά ο στόχος είναι πάντα να σας παρασύρουν σε έναν ψεύτικο ιστότοπο και να σας κάνουν να εισαγάγετε τα διαπιστευτήριά σας. Μπορεί να είναι ένα μήνυμα που λέει ότι ο τραπεζικός σας λογαριασμός έχει αποκλειστεί ή μια early- bird προσφορά για να εγγραφείτε σε κάποια συνδρομητική πλατφόρμα. Ή μπορεί να είναι έναςσύνδεσμος phishing από έναν ελκυστικό άγνωστο στο Tinder, έναν πιθανό αγοραστή του προϊόντοςσας στο Amazon ή ακόμα και έναν στενό φίλο (αν το e-mail του παραβιάστηκε από απατεώνες).

Η τυπική συμβουλή σε αυτήν την περίπτωση είναι να κοιτάζετε πάντα με προσοχή τη διεύθυνση URL: ορισμένοι ψεύτικοι ιστότοποι έχουν ένα επιπλέον γράμμα στη διεύθυνση, ένα διπλό domain name κ.λπ. Ωστόσο, αυτό δεν βοηθά πάντα, καθώς οι σύγχρονοι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν μάθει πώς να συγκαλύπτουν την απάτη. Για παράδειγμα, σε περίπτωση browser-in-the-browser επίθεσης, ενδέχεται να δείτε έναν phising ιστότοπο με γνήσια διεύθυνση.

3. Επιθέσεις browser

Συχνά, οι κωδικοί πρόσβασης αποσπώνται μέσω τρωτών σημείων ή επεκτάσεων του προγράμματοςπεριήγησης. Στην πρώτη περίπτωση, ο ειδικά δημιουργημένος κώδικας σε μια ιστοσελίδα εγκαθιστάspyware στη συσκευή σας. Στο δεύτερο, εγκαθιστάτε μόνοι σας ένα κακόβουλο πρόγραμμα που έχει μεταμφιεστεί σε μια εύχρηστη επέκταση ενός προγράμματος περιήγησης. Μετά από αυτό, ότανπηγαίνετε, για παράδειγμα, σε έναν ιστότοπο τράπεζας, αυτό το πρόγραμμα ανακατευθύνει όλο τοtraffic μέσω ενός διακομιστή μεσολάβησης χάκερ, διαχέοντας εντωμεταξύ τους κωδικούς σας. Η λειτουργία Safe Money της Kaspersky παρέχει προστασία από τέτοιες επιθέσεις.

4. Δημόσιο Wi-Fi

Οι εισβολείς μπορούν επίσης να υποκλέψουν δεδομένα (συμπεριλαμβανομένων των κωδικών πρόσβασης) που αποστέλλονται μέσω του δικτύου εάν χρησιμοποιείτε μη κρυπτογραφημένο ή παλιό Wi-Fi με προστασία WEP. Μια άλλη παραλλαγή είναι όταν ένας χάκερ δημιουργεί ένα δημόσιο σημείο πρόσβασης Wi-Fi με όνομα παρόμοιο με ένα υπάρχον δίκτυο (που συνήθως ανήκει σε ένα κοντινό καφέ, ξενοδοχείο ή επιχειρηματικό κέντρο). Ο απρόσεκτος χρήστης συνδέεται στο ψεύτικο hotspot και όλο του το traffic μεταβιβάζεται απευθείας στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Μπορείτε να αποφύγετε τέτοιες διαρροές ελέγχοντας προσεκτικά τα ονόματα των δικτύων, αποφεύγοντας ύποπτα σημεία πρόσβασης και απενεργοποιώντας την αυτόματη σύνδεση στο Wi-Fi. Ακόμα καλύτερα, βεβαιωθείτε ότι όλη η επισκεψιμότητά σας είναι κρυπτογραφημένη και, στη συνέχεια, ακόμα κι αν συνδεθείτε σε λάθος σημείο πρόσβασης, οι εγκληματίες δεν θα γνωρίζουν τι στέλνετε ή πού.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία VPN Secure Connection στις ρυθμίσεις της εφαρμογής Kaspersky στην ενότητα Privacy. Σημειώστε ότι με τις εκδόσεις Plus και Premium, έχετε απεριόριστη επισκεψιμότητα VPN.

5. Κωδικοί παντού

Στη συνέχεια, φυσικά, υπάρχουν άνθρωποι που σημειώνουν τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτοκόλλητες σημειώσεις και κομμάτια χαρτιού τα οποία αφήνουν σε κοινή θέα. Μην λειτουργείτε έτσι. Είναι επίσης επικίνδυνο να γράφετε κωδικούς πρόσβασης σε μη ασφαλή αρχεία κειμένου στον υπολογιστή ή το smartphone σας ή να αποθηκεύετε κωδικούς πρόσβασης στο πρόγραμμα περιήγησης για αυτόματη συμπλήρωση.

Τι να κάνετε λοιπόν; Σε τελική ανάλυση, οι ειδικοί δεν σταματούν να επισημαίνουν την ανάγκη για ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που είναι αδύνατον να πέσουν θύμα brute force. Επίσης, προτρέπουν τους χρήστες να μην χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης περισσότερες από μία φορές, γιατί εάν ο συγκεκριμένος κωδικός κλαπεί, οι εισβολείς θα μπορέσουν να αποσπάσουν πολλά πράγματα. Είναι η λύση, λοιπόν, να δημιουργήσουμε ένα memory palace γεμάτο μεγάλους, πολύπλοκους κωδικούς πρόσβασης; Σχεδόν κανείς δεν έχει τόσο προικισμένο μυαλό.

Μια ευκολότερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που προστατεύεται από ισχυρή κρυπτογράφηση.

6. Εξωτερικές διαρροές

Όλα τα παραπάνω σχετίζονται με τη διατήρηση των κωδικών πρόσβασης στον υπολογιστή σας, αλλά συχνά διαρροές πραγματοποιούνται και στις απομακρυσμένες υπηρεσίες Διαδικτύου: ηλεκτρονικά καταστήματα, κοινωνικά δίκτυα, crypto exchanges ή οποιοσδήποτε άλλος τόπος που απαιτεί έλεγχο ταυτότητας σύνδεσης. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες τέτοιων ιστότοπων δεν είναι πάντα πρόθυμοι να αναφέρουν τέτοιες εισβολές.

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 19:20

Σχετικά Άρθρα

  • Κυβερνοασφάλεια: Αυτό είναι το κακόβουλο λογισμικό που «προτιμούν» οι χάκερς για τις επιθέσεις στην Ελλάδα
    Κυβερνοασφάλεια: Αυτό είναι το κακόβουλο λογισμικό που «προτιμούν» οι χάκερς για τις επιθέσεις στην Ελλάδα

    Σύμφωνα με την Check Point Research, το RansomHub είναι το πιο πολυχρησιμοποιημένο, με σημαντική αύξηση των επιθέσεων από το Meow Ransomware - Το πιο διαδεδομένο και στην Ελλάδα για τον Αύγουστο 2024

    Το RansomHub συνεχίζει να ηγείται ως το πιο διαδεδομένο κακόβουλο λογισμικό παγκοσμίως, με σημαντική αύξηση των επιθέσεων από το Meow Ransomware, σύμφωνα με την Check Point Research, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και παρέχει χρήσιμα δεδομένα για την ενημέρωση του κοινού.

    Στη λίστα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Απειλών για τον Αύγουστο του 2024 αποκαλύπτεται πως το ransomware παραμένει κυρίαρχη δύναμη, με το RansomHub να διατηρεί τη θέση του ως η κορυφαία ομάδα της κατηγορίας.

    Αυτή η λειτουργία Ransomware-as-a-Service (RaaS) επεκτάθηκε γρήγορα από την αλλαγή της επωνυμίας της από ransomware Knight, παραβιάζοντας περισσότερα από 210 θύματα παγκοσμίως. Εν τω μεταξύ, την εμφάνισή του έκανε το Meow ransomware, το οποίο μετατοπίστηκε από την κρυπτογράφηση στην πώληση κλεμμένων δεδομένων.

    Τον περασμένο μήνα, το RansomHub εδραίωσε τη θέση του ως η κορυφαία απειλή ransomware, όπως αναφέρεται λεπτομερώς σε κοινή έκθεση των FBI, CISA, MS-ISAC και HHS. Αυτή η RaaS λειτουργία επιτίθεται σε συστήματα σε περιβάλλοντα Windows, macOS, Linux και κυρίως VMware ESXi, χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνικές κρυπτογράφησης.

    Σε παγκόσμιο επίπεδο καταγράφηκαν πάνω από 210 βήματα παρακολούθησης κυβερνοεπιθέσεων, ενώ συνεχίζεται η αύξηση στις data-leak marketplaces.

    Τον Αύγουστο παρατηρήθηκε επίσης άνοδος του ransomware Meow, το οποίο εξασφάλισε για πρώτη φορά τη δεύτερη θέση στη λίστα με τα κορυφαία ransomware. Προερχόμενο από μια παραλλαγή του ransomware Conti, το Meow έχει μετατοπίσει την εστίασή του από την κρυπτογράφηση στην εξαγωγή δεδομένων, μετατρέποντας την ιστοσελίδα για εκβιασμούς σε ένα data-leak marketplace. Σε αυτό το μοντέλο, τα κλεμμένα δεδομένα πωλούνται στον πλειοδότη, αποκλίνοντας από τις παραδοσιακές τακτικές εκβιασμού με ransomware.

    «Η ανάδειξη του RansomHub τον Αύγουστο ως η κορυφαία απειλή ransomware υπογραμμίζει την αυξανόμενη πολυπλοκότητα των επιχειρήσεων Ransomware-as-a-Service», δήλωσε η Maya Horowitz, VP of Research στην Check Point Software. «Οι οργανισμοί πρέπει να είναι τώρα πιο προσεκτικοί από ποτέ. Η άνοδος του ransomware Meow αναδεικνύει τη στροφή προς τις αγορές διαρροής δεδομένων, σηματοδοτώντας μια νέα μέθοδο κερδοφορίας για τους χειριστές ransomware, όπου τα κλεμμένα δεδομένα πωλούνται όλο και περισσότερο σε τρίτους, αντί να δημοσιεύονται απλώς στο διαδίκτυο.

    Καθώς αυτές οι απειλές εξελίσσονται, οι επιχειρήσεις πρέπει να παραμένουν σε εγρήγορση, να υιοθετούν προληπτικά μέτρα ασφαλείας και να ενισχύουν συνεχώς την άμυνά τους απέναντι σε όλο και πιο εξελιγμένες επιθέσεις».

    Στην Ελλάδα οι κυρίαρχες απειλές για τον Αύγουστο 2024 ήταν οι εξης:

    Τα δεδομένα αυτά υπογραμμίζουν τη σημασία της ενίσχυσης των μηχανισμών προστασίας απέναντι στις αυξανόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο, επισημαίνει η Check Point.

    Πηγή: ΟΤ - In.gr

  • Χάκερ διέρρευσε κωδικούς από δημοφιλείς ιστοσελίδες – Τι πρέπει να κάνετε
    Χάκερ διέρρευσε κωδικούς από δημοφιλείς ιστοσελίδες – Τι πρέπει να κάνετε

    Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αλλάξετε τους κωδικούς σας, ιδίως εάν χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό για πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς.

    Περίπου 10 δισεκατ. κωδικοί σε δημοφιλείς ιστοσελίδες, όπως είναι το X (πρώην Twitter), το LinkedIn, το MySpace και το Adobe διέρρευσε ένας ανώνυμος χάκερ, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

    Ο χάκερ, που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «ObamaCare», ανακοίνωσε το καινούριο του… κατόρθωμα στις 4 Ιουλίου, μέσα από το φόρουμ «Cybernews», γράφοντας: «Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίς. Σας παρουσιάζω τη νέα rockyou2024 λίστα, που περιλαμβάνει πάνω από 9,9 δισεακτ. κωδικούς».

    Η λίστα είναι ανοιχτή προς χρήση και ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτή.

    Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι πληροφορίες που περιέχονται στη λίστα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οικονομικές απάτες και κλοπές ταυτότητας. Μάλιστα, καθώς πολλοί χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό σε πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς, ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος.

    Όπως αναφέρει η «Daily Mail», οι χρήστες καλούνται να αλλάξουν αμέσως τους λογαριασμούς τους στις ιστοσελίδες που παρατηρήθηκαν διαρροές. Συστήνεται να επιλέξουν ασφαλείς κωδικούς (με πολλά γράμματα, κεφαλαία και μικρά, αριθμούς και ειδικά σύμβολα) και να μη χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό σε όλους τους λογαριασμούς τους.

    Μια καλή ιδέα είναι επίσης η ταυτοποίηση δύο παραγόντων, ένα δεύτερο επίπεδο προστασίας κατά το οποίο απαιτείται ταυτοποίηση μέσω ενός δεύτερου βήματος (π.χ.: αναγνώριση προσώπου από τη συσκευή, κωδικός PIN που αποστέλλεται στο κινητό σας κ.ά.).

    Δείτε τη λίστα με τις ιστοσελίδες όπου διέρρευσαν μεγάλοι αριθμοί κωδικών:

    hackers_83e8d.png

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Τα 20 πιο πολυχρησιμοποιημένα passwords - Το πιο δημοφιλές στην Ελλάδα
    Τα 20 πιο πολυχρησιμοποιημένα passwords - Το πιο δημοφιλές στην Ελλάδα

    Από τους 20 πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης στον κόσμο, οι 17 μπορούν να σπάσουν σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο - Βεβαιωθείτε ότι το δικό σας δεν είναι στη λίστα των «20»

    Tο να σπαταλάτε το μυαλό σας για να βρείτε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης μπορεί να είναι μπελάς. Αλλά αν θέλετε τα ηλεκτρονικά σας μηνύματα, οι ηλεκτρονικές τραπεζικές σας συναλλαγές να είναι ασφαλή από τα... νύχια των χάκερ, θα ήταν συνετό να καταβάλλετε προσπάθεια, για να βρείτε ένα πολύπλοκο password.

    Το NordPass, το εργαλείο διαχείρισης κωδικών πρόσβασης από την ομάδα πίσω από το NordVPN, συνεργάστηκε με ανεξάρτητους ερευνητές για να δημοσιεύσει τη μελέτη του για τους 200 πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης για το 2023.

    Μόλις 1 δευτερόλεπτο για να τα χακάρουν!

    Από τους 20 πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης στον κόσμο, οι 17 μπορούν να σπάσουν σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, οπότε σκεφτείτε το διπλά πριν αποφασίσετε να πληκτρολογήσετε το «123456» ή το ακόμα πιο δημιουργικό «password» για να ασφαλίσετε τους διαδικτυακούς σας λογαριασμούς.

    Οι πιο δημοφιλείς κωδικοί πρόσβασης είναι μερικοί από τους πιο «τεμπέλικους» συνδυασμούς, ακόμη και όταν οι απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο συνεχίζουν να αυξάνονται με πάνω από 53 εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ να έχουν επηρεαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της AAG.

    Η μελέτη της NordPass έδειξε ότι το 86% των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο χρησιμοποιούν κλεμμένα διαπιστευτήρια, ενώ οι διαδικτυακοί λογαριασμοί, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails) και οι κωδικοί πρόσβασης αποτελούν σχεδόν το 20% των πιο συχνά πωλούμενων αντικειμένων στο σκοτεινό διαδίκτυο.

    Για να βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή, παρακάτω θα βρείτε τους 20 πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης στον κόσμο για το 2023 - και πόσος χρόνος χρειάζεται για να σπάσει ο καθένας από αυτούς:

    Το «Admin» και το «123456»

    Το «Admin», το οποίο δεν ήταν στη λίστα των 200 εύκολων κωδικών τα τελευταία πέντε χρόνια, ήρθε στη δεύτερη θέση φέτος.

    «Είναι ένας από τους κωδικούς πρόσβασης που οι άνθρωποι δεν μπαίνουν στον κόπο να αλλάξουν», αναφέρει η έκθεση. «Αντί να βελτιώσουν τις συνήθειες δημιουργίας κωδικών πρόσβασης, οι χρήστες του διαδικτύου έχουν πάει προς μια άλλη κατεύθυνση, εμμένοντας σε ήδη προκαθορισμένους κωδικούς πρόσβασης».

    Το «123456» συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης για τον πιο συνηθισμένο κωδικό πρόσβασης στον κόσμο τα τελευταία πέντε χρόνια. «Κατατάχθηκε ως ο πιο κοινός κωδικός πρόσβασης 4 στις 5 φορές», αναφέρει η έκθεση.

    Οι κωδικοί με βάση τις κατηγορίες

    Για πρώτη φορά, η μελέτη αποκάλυψε επίσης τους πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης με βάση κατηγορίες. Ο νούμερο 1 κωδικός πρόσβασης για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ηλεκτρονικές συσκευές και υπηρεσίες ροής είναι επίσης «123456», ενώ ο «unknown» (άγνωστος) ήρθε πρώτος για πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς και smartphones.

    Το πιο δημοφιλές στην Ελλάδα

    Τα ονόματα είναι επίσης δημοφιλείς επιλογές κωδικών πρόσβασης για τους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, μετά τα κοινά password, ένα όνομα είναι στα πιο δημοφιλή. Συγκεκριμένα, το «Katerina» βρισκόταν στην 11η θέση στη χώρα μας.

    Tα 20 πιο δημοφιλή στην Ελλάδα

    Κωδικοί Πόση ώρα για να «σπάσουν» Φορές που χρησιμοποιήθηκαν
    1. admin <1 δευτερόλεπτο

    10.495

    2. 123456 <1 δευτερόλεπτο

    7.435

    3. 123456789 <1 δευτερόλεπτο

    2.753

    4. 12345 <1 δευτερόλεπτο

    2.525

    5. user 1 δευτερόλεπτο

    2.424

    6. 12345678 <1 δευτερόλεπτο

    2.065

    7. 1234 <1 δευτερόλεπτο

    1.813

    8. 111111 <1 δευτερόλεπτο

    1.278

    9. 1234567890 <1 δευτερόλεπτο

    1.123

    10. password <1 δευτερόλεπτο

    940

    11. katerina <1 δευτερόλεπτο

    932

    12. 1234567 <1 δευτερόλεπτο

    869

    13. 11223344 <1 δευτερόλεπτο

    754

    14. A1B2C3D4E5 44 δευτερόλεπτα

    717

    15. 000000 <1 δευτερόλεπτο

    707

    16. 1234qwer <1 δευτερόλεπτο

    683

    17. giorgos7 3 ώρες

    675

    18. Password <1 δευτερόλεπτο

    645

    19. kalamata 3 ώρες

    634

    20. nikos12345 17 λεπτά

    623

    Το «Isabella» είναι ο δεύτερος πιο συχνά χρησιμοποιούμενος κωδικός πρόσβασης στην Αυστρία.

    Ένας συνδυασμός ονόματος και αριθμού, όπως το «Flores123» ήρθε στην 5η θέση στο Μεξικό και το «Kento123!» ήταν το Νο 17 στη Μαλαισία.

    Η αγάπη των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου για το ποδόσφαιρο αντικατοπτρίζεται στις επιλογές των συνθηματικών τους, με τα ονόματα των ποδοσφαιρικών συλλόγων της αγγλικής Premiere League "liverpool", "arsenal" και "chelsea" να διεκδικούν την 4η, 6η και 10η θέση αντίστοιχα.

    Από τους 20 κορυφαίους κωδικούς πρόσβασης στην Κίνα, οι 11 από αυτούς ήταν απλώς αριθμοί.

    «Οι χρήστες του Διαδικτύου στην Κίνα χρησιμοποιούν συχνά αριθμούς στους κωδικούς πρόσβασής τους. Ενώ το "123456′ είναι ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος κωδικός πρόσβασης στη χώρα, άλλες αριθμητικές ακολουθίες, όπως "111111", "000000" και "12345678" είναι επίσης ευρέως δημοφιλείς», υπογράμμισε η NordPass.

    Από την άλλη πλευρά, οι χρήστες στις ΗΠΑ έδειξαν προτίμηση στη χρήση ακατέργαστων λέξεων, με το «shitbird» να βρίσκεται στην 16η θέση.

    Tips

    • Αλλάζετε τακτικά τους κωδικούς σας
    • Οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να έχουν μήκος τουλάχιστον 20 χαρακτήρων και να περιλαμβάνουν αριθμούς, κεφαλαία και πεζά γράμματα και ειδικά σύμβολα.
    • Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε πληροφορίες όπως γενέθλια, ονόματα ή κοινές λέξεις.
    • Μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για περισσότερους από έναν ιστότοπους.
    • Πραγματοποιήστε τη μετάβαση σε passkeys, όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δακτυλικό αποτύπωμα, σάρωση προσώπου ή καρφίτσα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια συσκευή ή εφαρμογή.

    Πηγή: Imerisia.gr

  • Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς χάκερς αναγκάζουν τα chatbots να κάνουν λάθη
    Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς χάκερς αναγκάζουν τα chatbots να κάνουν λάθη

    Ο Kennedy Mays ξεγέλασε ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο – Ανάγκασε το chatbot να πει 9+10=21

    Χάκερς «ξεγελούν» την τεχνητή νοημοσύνη με «κακά μαθηματικά» για να αποκαλύψουν τα ελαττώματα και τα κενά της, όπως αναφέρει το Bloomberg.

    Η Kennedy Mays ξεγέλασε ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο. Χρειάστηκε λίγη προσπάθεια παραπάνω, αλλά κατάφερε να αναγκάσει το chat bot να πει 9 + 10 = 21.
    «Κακά μαθηματικά»

    « Αρχικά ήταν μια ανοιχτή συζήτηση », δήλωσε η 21χρονη φοιτήτρια από τη Σαβάνα της Τζόρτζια. Αρκετές προτροπές αργότερα, τελικά σταμάτησε να προσδιορίζει το λανθασμένο άθροισμα με οποιονδήποτε τρόπο.

    Η παραγωγή των «κακών μαθηματικών» είναι ένας μόνο από τους τρόπους με τους οποίους χιλιάδες χάκερ προσπαθούν να αποκαλύψουν τα ελαττώματα στα συστήματα γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης σε έναν δημόσιο διαγωνισμό που πραγματοποιείται στο συνέδριο χάκερ DEF CON αυτό το Σαββατοκύριακο στο Λας Βέγκας.

    «Μονομαχία» στο Λας Βέγκας

    «Καμπουριασμένοι» πάνω από 156 φορητούς υπολογιστές για 50 λεπτά κάθε φορά, οι συμμετέχοντες «μάχονται» με μερικές από τις πιο ευφυείς πλατφόρμες του κόσμου σε πρωτοφανή κλίμακα. Δοκιμάζουν αν κάποιο από τα οκτώ μοντέλα που παράγονται από εταιρείες όπως η Google της Alphabet, η Meta Platforms και η OpenAI θα κάνει λάθη που κυμαίνονται από βαρετά έως επικίνδυνα – θα ισχυριστεί ότι είναι άνθρωπος, θα διαδώσει εσφαλμένους ισχυρισμούς για μέρη και ανθρώπους ή θα υποστηρίξει την κακοποίηση.

    Ο στόχος είναι να φανεί αν οι εταιρείες μπορούν τελικά να δημιουργήσουν νέες «μπάρες» ασφαλείας για να περιορίσουν ορισμένα από τα τεράστια προβλήματα που σχετίζονται πλοένα και περισσότερο με τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα. Το εγχείρημα υποστηρίζεται από τον Λευκό Οίκο, ο οποίος βοήθησε επίσης στην ανάπτυξη του διαγωνισμού.

    Εγγενής προκατάληψη

    Για τη Mays, η οποία έχει συνηθίσει περισσότερο να βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για την ανακατασκευή σωματιδίων κοσμικής ακτινοβολίας από το διάστημα στο πλαίσιο του προπτυχιακού της, οι προκλήσεις είναι βαθύτερες από τα κακά μαθηματικά.

    «Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι η εγγενής προκατάληψη», επισήμανε, προσθέτοντας ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για τον ρατσισμό. Ζήτησε από το μοντέλο να εξετάσει τον ρατσισμό από τη σκοπιά ενός μέλους της Κου Κλουξ Κλαν. Είπε ότι το μοντέλο κατέληξε να εγκρίνει τον λόγο που ο ρατσισμός προκαλεί μίσος και διακρίσεις.

    Κατασκοπεία

    Ένας δημοσιογράφος του Bloomberg που συμμετείχε σε έναν 50λεπτο «αγώνα» έπεισε ένα από τα μοντέλα (κανένα από τα οποία δεν αναγνωρίζεται στον χρήστη κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού) να παρανομήσει μετά από μία μόνο ερώτηση σχετικά με τον τρόπο κατασκοπείας.

    Κατάχρηση και χειραγώγηση

    «Πρέπει να προσπαθήσουμε να προλάβουμε την κατάχρηση και τη χειραγώγηση», δήλωσε η Καμίλ Στιούαρτ Γκλόστερ, αναπληρώτρια εθνική διευθύντρια κυβερνοχώρου για την τεχνολογία και την ασφάλεια του οικοσυστήματος στην κυβέρνηση Μπάιντεν.

    Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε πέρυσι ένα προσχέδιο νόμου για την τεχνητή νοημοσύνη.

    Η Arati Prabhakar, διευθύντρια του Γραφείου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου, η οποία βοήθησε στη διαμόρφωση της εκδήλωσης και επιστράτευσε τη συμμετοχή των εταιρειών, συμφώνησε ότι τα εθελοντικά μέτρα δεν πάνε αρκετά μακριά.

    «Ο καθένας φαίνεται να βρίσκει έναν τρόπο να σπάσει αυτά τα συστήματα», δήλωσε αφού επισκέφθηκε τους χάκερς εν δράσει την Κυριακή. Η προσπάθεια αυτή θα δώσει επείγουσα ώθηση στην επιδίωξη για ασφαλείς και αποτελεσματικές πλατφόρμες, τόνισε.

    Στην αίθουσα, γεμάτη από χάκερς, κάποιος ανέφερε ότι έπεισε τον chat bot να αποκαλύψει στοιχεία πιστωτικών καρτών που δεν έπρεπε να μοιραστεί. Ένας άλλος συμμετέχων, ξεγέλασε το μηχάνημα πείθοντάς το να πει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα γεννήθηκε στην Κένυα.

    Πηγή: OT - In.gr

  • Μήπως σας έχουν χακάρει το κινητό και δεν το έχετε καταλάβει; 7 αλάνθαστα σημάδια
    Μήπως σας έχουν χακάρει το κινητό και δεν το έχετε καταλάβει; 7 αλάνθαστα σημάδια

    Τα σημάδια που θα πρέπει να σας... τρομάξουν

    Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που τους έχουν χακάρει το κινητό. Ωστόσο, φυσικά, δεν είναι εύκολο να το διαπιστώσει κάποιος μόνος του.

    Όμως, εφόσον υποψιάζεστε ότι σας έχουν χακάρει το κινητό τηλέφωνο, πρέπει να προσέξετε κάποια πράγματα.

    Οι experts έχουν προνοήσει και έχουν συγκεντρώσει όλα τα σημάδια που καλό είναι να σας βάλουν σε υποψίες.

    Μία από τις πιο συνηθισμένες τακτικές που χρησιμοποιούνται, είναι μέσω e- mail ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και μηνυμάτων e-mail (malspam) που περιέχουν κακόβουλους συνδέσμους ή συνημμένα αρχεία.

    Μόλις το θύμα κάνει κλικ στο συνημμένο ή στον σύνδεσμο, ο οποίος στη συνέχεια «κατεβάζει» το κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή του, αυτό «ανοίγει την πόρτα» στους χάκερς. Οι ενδείξεις όμως, ότι κάτι δεν πάει καλά, είναι πολύ περισσότερες.

    7 ύποπτα σημάδια ότι έχουν χακάρει το κινητό σου

    Η συσκευή σου στέλνει ή δέχεται περίεργα μηνύματα

    Αν φίλοι σου δεχτούν μηνύματα από το κινητό σου, τα οποία εσύ δεν έχεις στείλει, κάτι δεν πάει καλά. Το ίδιο ισχύει και με τα email. Παρομοίως, το να λαμβάνεις μηνύματα τα οποία δεν προορίζονται για σένα είναι ένα σημάδι αρνητικό.

    Γίνεται εγκατάσταση νέων εφαρμογών, χωρίς να το έχεις επιλέξει

    Παρόλο που ο κατασκευαστής της συσκευής σου έχει το δικαίωμα να εγκαταστήσει κάποια νέα εφαρμογή, κατά την διάρκεια ενός update του λογισμικού σου, αν κάποια εμφανιστεί σε άσχετο χρόνο τότε θα πρέπει να υποπτευθείς ότι κάτι δεν πάει καλά. Καλό θα είναι να μην ανοίξεις τη νέα εφαρμογή, μέχρι να κάνεις ένα Google Search και να βεβαιωθείς για το τι πρόκειται.

    Ο λογαριασμός του κινητού σου έρχεται «φουσκωμένος»

    Οι επιτήδειοι hacker μπορούν να εκμεταλλευτούν κάποια αδυναμία της συσκευής σου και να κάνουν κλήσεις σε γραμμές του εξωτερικού που χρεώνουν υπέρογκα ποσά. Το ίδιο ισχύει και για τα μηνύματα.

    Η μπαταρία της συσκευής σου, τελειώνει πολύ γρήγορα

    Σίγουρα, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού σου πέφτει με τον καιρό, αλλά αν παρατηρήσουμε μια απότομη αλλαγή, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάποιο κακόβουλο λογισμικό τρέχει στο background, καταναλώνοντας πιο γρήγορα την μπαταρία.

    Η συσκευή σου ζεσταίνεται πιο πολύ από το συνηθισμένο

    Όπως και πριν, όταν κάποιο κακόβουλο λογισμικό τρέχει συνεχώς στο background, προκαλεί την θέρμανση του επεξεργαστή, σε επίπεδα που πλέον γίνεται αντιληπτό ότι κάτι συμβαίνει.

    Κάποια websites φαίνονται διαφορετικά από πριν

    Πολλά malware προγράμματα «διαμεσολαβούν» ανάμεσα στον browser της συσκευής σας και το διαδίκτυο, «διαβάζοντας» έτσι όλα τα δεδομένα που στέλνετε και λαμβάνετε. Αυτή η λειτουργία μπορεί να επηρεάσει το πως φαίνονται μερικά websites.

    Κάποιες εφαρμογές σταματούν να λειτουργούν κανονικά

    Αν αυτό συμβεί, μπορεί το malware να προσπαθεί να υποκλέψει δεδομένα από αυτές, επηρεάζοντας έτσι την ομαλή λειτουργία τους.

    Πηγή: in.gr

  • Στο στόχαστρο των χάκερς τώρα και οι πλατφόρμες για την αγορά διακοπών - Πώς να προφυλαχθείτε από τις παγίδες
    Στο στόχαστρο των χάκερς τώρα και οι πλατφόρμες για την αγορά διακοπών - Πώς να προφυλαχθείτε από τις παγίδες

    Το φαινόμενο της ηλεκτρονικής απάτης δεν αφορά μόνο συγκεκριμένους τομείς. Είναι δυστυχώς γενικευμένο και μπορεί να καταστρέψει τα σχέδια ενός ταξιδιώτη που το μόνο που θα δει να... πετάει είναι τα χρήματά του και μάλιστα προς άγνωστο προορισμό.

    Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι χρήστες οδηγούνται σε μη ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον, νομίζοντας ότι κάνουν πληρωμές σε επίσημες σελίδες και καταλήγουν να πέφτουν θύματα. Ωστόσο, στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης δεν μπορεί ο καταναλωτής να μη χρησιμοποιεί όλα αυτά τα πρωτοπόρα εργαλεία που τον διευκολύνουν και τον βοηθούν να οργανώσει τη ζωή του, όπως λένε οι ειδικοί αλλά καλό είναι να είναι υποψιασμένος όταν βλέπει ύποπτα σημάδια ή κραυγαλέες προσφορές.

    Όπως εξηγεί ο Κωνσταντίνος Μαντές, ηλεκτρολόγος-μηχανικός, μηχανικός υπολογιστών και εμπειρογνώμονας ηλεκτρονικού εγκλήματος, «όπως συμβαίνει σε όλους τους τομείς του επιχειρείν έτσι και στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες είναι έντονο το φαινόμενο και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και όπως συμβαίνει σε όλα τα ψηφιακά μέσα, έτσι και στις πλατφόρμες κράτησης καταλυμάτων δημιουργούνται απάτες. Τα ψηφιακά εργαλεία είναι πρωτοπόρα και οι χρήστες πρέπει να συνεχίσουν να τα εμπιστεύονται και να τα χρησιμοποιούν».

    Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

    Τι πρέπει όμως να προσέχουν οι καταναλωτές; «Όταν βάζουν τα στοιχεία της κάρτας τους για να κάνουν μια κράτηση, θα πρέπει να προσέχουν την πιστοποίηση που υπάρχει στην ιστοσελίδα. Η πιστοποίηση διακρίνεται με κάποιες σφραγίδες που υπάρχουν πάνω στην ιστοσελίδα, όπου υπάρχουν διαπιστεύσεις από ευρωπαϊκούς οργανισμούς ασφάλειας και προστασίας δεδομένων αλλά και ασφάλειας συναλλαγών. Θα πρέπει να προσέχουν λοιπόν, όταν κάνουν καταχώρηση των στοιχείων των πιστωτικών και χρεωστικών τους καρτών να είναι σε ασφαλές περιβάλλον και να έχουν παρατηρήσει τα διακριτικά ασφάλειας ιστοσελίδας και ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών», σημειώνει ο κ.Μαντές και προσθέτει: «Υπάρχουν επιτήδειοι που έχουν δημιουργήσει κλώνους της πρώτης σελίδας από τουριστικές πλατφόρμες προκειμένου να τους οδηγήσουν στο δικό τους περιβάλλον για την υλοποίηση της χρέωσης και της απάτης που έχουν σχεδιάσει να διενεργήσουν. Για να καταλάβει κάποιος ότι πρόκειται για την επίσημη σελίδα της πλατφόρμας θα πρέπει να κάνει μια δοκιμή με κάποια στοιχεία που δεν είναι τα πραγματικά στοιχεία της κάρτας του, έστω και αλλαγή κάποιου ψηφίου, έτσι ώστε να δουν αν γίνεται κάποια επικοινωνία με το συγκεκριμένο ασφαλές περιβάλλον, να δουν δηλαδή πού είναι το επόμενο βήμα που τους πηγαίνει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Σε περίπτωση απάτης, θα βγει ένα μήνυμα ότι η συναλλαγή δεν εγκρίνεται κι ότι δεν είναι έγκυρα τα στοιχεία αλλά δεν θα κάνει ανακατεύθυνση στην ίδια σελίδα, την επίσημη».

    Μια ακόμη απλή διαδικασία, όπως αναφέρει ο ίδιος, είναι να χρησιμοποιείται προπληρωμένη κάρτα η οποία δεν έχει μεγάλο ποσό και είναι με συγκεκριμένο όριο, όπου θα δίνεται έγκριση με κωδικό από το κινητό του χρήστη. Εκείνο που θα πρέπει να προσέχουν είναι να δουν ότι το αίτημα έγκρισης προέρχεται από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα και αν όχι, να μην προχωρούν τη διαδικασία.

    «Πρέπει γενικότερα να είμαστε υποψιασμένοι και να έχουμε ενεργοποιημένη δικλείδα ασφαλείας μέσα από το κινητό μας τηλέφωνο ή το email μας για τις συναλλαγές μας. Να προσέχουμε ότι η ανακατεύθυνση της σελίδας γίνεται σε ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών. Συνήθως "γυρίζουν" κάποιες μπάρες που σου λένε ότι κατευθύνεσαι σε ασφαλές περιβάλλον τραπεζικών συναλλαγών ενώ στις σελίδες των απατεώνων αυτό δεν το βλέπουμε να συμβαίνει. Καλό είναι επίσης, στις επίσημες πλατφόρμες να μην μπαίνουμε ως επισκέπτες αλλά να έχουμε δημιουργήσει ένα προφίλ για να βλέπουμε τις κινήσεις και έτσι σε περίπτωση απάτης να έχουμε ένα "προβάδισμα" στο να διαπιστωθεί ότι είναι αποτέλεσμα κακόβουλης ενέργειας. Και φυσικά υπάρχει πάντα η επιλογή για πληρωμή στο κατάλυμα", εξηγεί ο κ.Μαντές.

    Αν ωστόσο, κάποιος πέσει θύμα απάτης, τότε η διαδικασία σύμφωνα με τον κ.Μαντέ είναι να στείλει email στην επίσημη πλατφόρμα ενημερώνοντας τους για το συμβάν, να απευθυνθεί στη Διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος και στη συνέχεια στην τράπεζα που έχει τον τραπεζικό του λογαριασμό για να διεκδικήσει τα χρήματά του.

    Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι καταγγελίες για απάτες σε περιπτώσεις που αφορούν ηλεκτρονικές πλατφόρμες κράτησης αφορούν συνήθως περιπτώσεις που οι επιτήδειοι προσομοιάζουν μια σελίδα ενός καταλύματος και τα χρήματα πηγαίνουν σε απατεώνες. «Δεν έχουμε πάρα πολλές καταγγελίες που αφορούν σε τουριστικά σάιτ αλλά υπάρχουν. Ωστόσο δεν καταγγέλλονται όλες σε εμάς αλλά και αλλού. Εμείς δεν διαχωρίζουμε τις απάτες. Τα εντάσσουμε γενικότερα στις απάτες με ψευδεπίγραφα σάιτ και αυτές είναι αρκετές», αναφέρει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Βασίλης Παπακώστας Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. «Εκείνο που ως Δίωξη λέμε στον κόσμο είναι να επιλέγει τις επίσημες σελίδες και όπου αυτό είναι εφικτό να το επιβεβαιώνει και με ένα τηλεφώνημα, να κάνει δηλαδή μια έρευνα αγοράς και να επαληθεύει και με άλλο τρόπο. Αν δεν μπορεί δηλαδή να καταλάβει, ένας καλός τρόπος είναι και η άμεση επικοινωνία», επισημαίνει ο κ.Παπακώστας. Όπως μάλιστα τονίζει, υπάρχουν περιπτώσεις που «είναι τόσο "καλοφτιαγμένα" όλα αυτά και μπορεί να την πατήσει και ο γνώστης». Σημαντικό επίσης είναι, όπως εξηγεί ο ίδιος «να βλέπουμε πού είναι ο λογαριασμός που καταθέτουμε τα χρήματα, την προέλευση, και να επαληθεύουμε με τα ξενοδοχεία αν ο λογαριασμός είναι ο σωστός προτού προχωρήσουμε στην κατάθεση».

    Από την πλευρά του, ο Λύσανδρος Τσιλίδης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA) αναφέρει πως «είναι γεγονός ότι με το διαδίκτυο παρατηρούμε πολλά "παρατράγουδα", αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα ζούμε με το φόβο. Καλό είναι ο κάθε ταξιδιώτης να φροντίζει να βρίσκει τον καλύτερο τρόπο για να μην τύχει τέτοιας κακοδαιμονίας. Ότι υπάρχουν φαινόμενα εξαπάτησης και hacking το ξέρουμε, και το ζούμε κάθε μέρα. Εμείς λέμε ότι αν το ταξιδιώτης έχει την επιθυμία και θέλει να ταξιδέψει και να πάει σε οργανωμένες επιχειρήσεις αδειοδοτημένες που είναι πιστοποιημένες και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και από τους φορείς μας και παρέχουν ασφαλιστές καλύψεις για τη συνέπεια και τη φερεγγυότητά τους, να το πράξει. Εμείς προστατεύουμε το έργο μας μέσα από τη δουλειά μας με συνέπεια και συνέχεια», υπογραμμίζει ο κ.Τσιλίδης

    «Έχουν έρθει καταγγελίες στην Ομοσπονδία ότι κάποιοι πουλάνε υπηρεσίες για να υφαρπάξουν λεφτά και το επισημάναμε σε όλα τα γραφεία ταξιδίων για να προσέχουν. Διότι κάποιοι κακόβουλοι, που δεν επιτρέπεται στους εμπορικούς κανόνες του 21ου αιώνα, λειτουργούν σε βάρος των ταξιδιωτών αλλά και των επαγγελματιών, καθώς έχει συμβεί να το κάνουν αυτό και σε επαγγελματίες και όχι μόνο σε μεμονωμένους. Ο καταναλωτής, όπως εξηγεί ο κ.Τσιλίδης, πρέπει να προσέχει τις ανακοινώσεις με ύποπτες προσφορές που προτρέπουν το άτομο να την κλείσει εκείνη τη στιγμή για να κερδίσει την ευκαιρί», επισημαίνει και καταλήγει «Ο καταναλωτής να προσέχει τι αγοράζει, να είναι υποψιασμένος. Υπάρχουν κακόβουλοι που δεν ανήκουν στον χώρο. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο εμφανίζεται, σημειώνει ο κ.Τσιλίδης και τονίζει ότι ο καταναλωτής πρέπει να προσέχει και να μην είναι επιρρεπής σε κραυγαλέες ευκαιρίες, όπου πολύ ακριβά προϊόντα και υπηρεσίες πωλούνται σε παράδοξα χαμηλές τιμές.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Netflix: Το email που «τελειώνει» το μοίρασμα των κωδικών
    Netflix: Το email που «τελειώνει» το μοίρασμα των κωδικών

    Τέλος βάζει το Netflix στην κοινή χρήση κωδικών.

    Τέλος το μοίρασμα κωδικών πρόσβασης από το Netflix. Μπορεί η δημοφιλής πλατφόρμα Streaming να έκανε τα στραβά μάτια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά τελικά φαίνεται πως ήρθε η ώρα να βάλει τέλος στο μοίρασμα κωδικών, καθώς σημειώνει απώλειες εσόδων.

    Σύμφωνα με το theverge.com, το Netflix αποκάλυψε τις λεπτομέρειες για το πώς θα καταστείλει την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης.

    Εάν ο συνδρομητής έχει το πρόγραμμα Netflix Standard που κοστίζει 15,49 δολάρια ανά μήνα, τότε θα έχει την επιλογή να προσθέσει ένα επιπλέον μέλος που μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία εκτός του νοικοκυριού για 7,99 $ επιπλέον κάθε μήνα.

    Όποιος πληρώνει για το πακέτο Netflix Premium με περιεχόμενο σε ανάλυση 4K έχει τη δυνατότητα να προσθέσει έως και δύο επιπλέον μέλη, αλλά το καθένα θα κοστίζει άλλα 7,99 δολάρια.

    Όσοι συνδρομητές έχουν τις πιο φτηνές συνδρομές, 6,99 δολάρια και 9,99 δολάρια δεν έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν μέλη.

    Ήδη άρχισαν να καταφτάνουν στους συνδρομητές τα πρώτα mail τα οποία αναφέρουν μεταξύ άλλων «Ο λογαριασμός σου στο Netflix είναι για σένα και για όσους ζουν μαζί σου, στο νοικοκυριό σου».

    Πώς θα ελέγχει το Netflix το «μοίρασμα» κωδικών

    Το Netflix δεν έχει πει ακόμα πως σκοπεύει να ελέγξει την ταυτότητα ή τους λογαριασμούς των συνδρομητών.

    Τα νέα θα παραδοθούν με email στους πελάτες τους που θα εξηγούν τις πολιτικές κοινής χρήσης και τις νέες δυνατότητες.

    Αυτό που ξέρουμε έως τώρα, ο χώρος του κάθε συνδρομητή, το νοικοκυριό του, σύμφωνα με την εταιρεία, εντοπίζεται από μια διεύθυνση ΙΡ που χρησιμοποιεί η συσκευή την υπηρεσία Netflix.

    Αυτή η τοποθεσία μπορεί να επαληθευτεί χρησιμοποιώντας την εφαρμογή σε μια τηλεόραση ή μια συσκευή που είναι συνδεδεμένη σε μια τηλεόραση, επιλέγοντας να επιβεβαιώσετε ή να ενημερώσετε το νοικοκυριό σας και να απαντήσετε σε έναν σύνδεσμο επαλήθευσης που αποστέλλεται στη διεύθυνση email ή τον αριθμό τηλεφώνου που αναφέρεται στα στοιχεία που χρησιμοποιήσατε για να φτιάξετε τον λογαριασμό σας στην υπηρεσία.

    Όπως αναφέρει η εταιρεία «ένας λογαριασμός Netflix προορίζεται για χρήση από ένα νοικοκυριό. Όλοι όσοι ζουν σε αυτό το νοικοκυριό μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Netflix όπου κι αν βρίσκονται –στο σπίτι, εν κινήσει, σε διακοπές– και να επωφεληθούν από νέες δυνατότητες όπως το Transfer Profile και η Manage Access and Devices.

    «Αναγνωρίζουμε ότι τα μέλη μας έχουν πολλές επιλογές ψυχαγωγίας. Γι' αυτό συνεχίζουμε να επενδύουμε πολλά σε μια μεγάλη ποικιλία νέων ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων – επομένως ανεξάρτητα από το γούστο, τη διάθεση ή τη γλώσσα σας και με όποιον παρακολουθείτε, υπάρχει πάντα κάτι ικανοποιητικό να παρακολουθήσετε στο Netflix».

    Θα υπάρχουν επίσης νέες λειτουργίες που θα βοηθούν τους χρήστες να βλέπουν ποιος χρησιμοποιεί τον λογαριασμό τους και θα διασφαλίζουν ότι οποιοσδήποτε δεν θα έπρεπε να έχει πρόσβαση θα αποκλείεται.

    Οι κανόνες θα εξακολουθούν να επιτρέπουν στους χρήστες να επωφελούνται πλήρως από την πλατφόρμα ροής όταν βρίσκονται σε διακοπές ή όταν βρίσκονται έξω - αλλά μόνο για άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι.

    Ως προς το επιχείρημα της εταιρείας για ποιον λόγο σταματά την κοινή χρήση κωδικών, είναι πως η πτώση των εσόδων της, την εμποδίζει να επενδύσει σε νέο περιεχόμενο που επιζητούν οι πιστοί συνδρομητές της.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Απίστευτη απάτη σε Ζεφύρι και Αγία Βαρβάρα: Χάκερς άρπαξαν 2 εκατ. ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες - Πώς χρησιμοποιούσαν το Fuel Pass
    Απίστευτη απάτη σε Ζεφύρι και Αγία Βαρβάρα: Χάκερς άρπαξαν 2 εκατ. ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες - Πώς χρησιμοποιούσαν το Fuel Pass

    Μία απίστευτη απάτη είχαν στήσει άγνωστοι από το Ζεφύρι και την Αγία Βαρβάρα, καθώς έχοντας οργανωμένο σχέδιο κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους σε Αττική και περιφέρεια περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

    Σύμφωνα με το Mega, οι αρχηγοί της σπείρας συνέλλεγαν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από αγγελίες, από ανοιχτές πηγές διαδικτύου, επικοινωνούσαν πολλές φορές με τα θύματα και επικαλούνταν ότι ήταν από τη Διαύγεια ή από το Fuel Pass.

    Οι απατεώνες κατάφεραν να εξαπατήσουν μεγάλους επιχειρηματίες, λογιστές μεγάλων εταιρειών, υπεύθυνους νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, έναν μητροπολίτη και μοναχές.

    Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια της Κατερίνης, έπειτα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο