Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, του Instagram και του WhatsApp, πρόκειται να πραγματοποιήσει ακόμη έναν γύρο μαζικών απολύσεων, επηρεάζοντας ένα ευρύ φάσμα τεχνικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εργάζονται στο Facebook, το Instagram, τα Reality Labs και το WhatsApp.
Οι απολύσεις αναμένεται να επηρεάσουν περίπου 4.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με μία πηγή. Η ανακοίνωση έρχεται μετά την αποκάλυψη του διευθύνοντος συμβούλου της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τον περασμένο Μάρτιο ότι η εταιρεία θα περικόψει άλλες 10.000 θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες, μετά τις 11.000 περικοπές θέσεων εργασίας τον Νοέμβριο.
Σε ένα εσωτερικό σημείωμα που ήρθε στη δημοσιότητα, η Lori Goler, επικεφαλής του τμήματος ανθρώπων της Meta, δήλωσε ότι η εταιρεία ζητά από τους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ να εργαστούν από το σπίτι την Τετάρτη για να δώσει στους ανθρώπους «χώρο να επεξεργαστούν τα νέα». Οι απολύσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη και θα επηρεάσουν τις τεχνικές ομάδες, ενώ ένας άλλος προγραμματισμένος γύρος περικοπών τον Μάιο θα επηρεάσει την επιχειρηματική πλευρά της εταιρείας.
Meta: Μέρος των σχεδίων του Ζούκερμπεργκ οι μαζικές απολύσεις
Οι συνεχιζόμενες απολύσεις της Meta αποτελούν μέρος των σχεδίων του διευθύνοντος συμβούλου Μαρκ Ζούκερμπεργκ για να είναι το 2023 ένα «έτος αποτελεσματικότητας». Οι απολύσεις είναι μια υπενθύμιση ότι μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες σχεδόν αδιάλειπτης ανάπτυξης, μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Meta, περνούν έντονη περίοδο περικοπών.
Η συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση στη Silicon Valley έχει αλλάξει δραστικά αυτό που κάποτε θεωρούνταν μια εργασιακή κουλτούρα ελεύθερης κατανάλωσης. Το ηθικό των εργαζομένων στη Meta είναι πεσμένο τους τελευταίους μήνες, με τις εσωτερικές έρευνες για το συναίσθημα των εργαζομένων σχετικά με την αισιοδοξία και την εμπιστοσύνη στην ηγεσία της εταιρείας να βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα.
Οι απολύσεις της Meta ήταν ιδιαίτερα επώδυνες, με την εταιρεία να ανακοινώνει τις περικοπές κατά κύματα. Ο επόμενος γύρος περικοπών δείχνει ότι αυτό δεν είναι το τέλος των απολύσεων στον κλάδο της τεχνολογίας, αλλά μόνο η αρχή του επόμενου κύματος.
Πηγή: Iefimerida.gr