Τρίτη, 23 Μαϊος 2023 15:23

WhatsApp: Ανακοίνωσε νέα υπηρεσία για τους… βιαστικούς και απρόσεκτους

Γράφτηκε από την
Ad Slot

To WhatsApp ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει στους χρήστες του να επεξεργάζονται τα μηνύματά τους -μια κίνηση εκσυγχρονισμού που θα κάνει την εφαρμογή πιο ανταγωνιστική προς τις πλατφόρμες Telegram και Signal.

Η εταιρεία, που ανήκει στον κολοσσό τεχνολογίας Meta, ανακοίνωσε ότι οι χρήστες θα μπορούν να διορθώνουν τα μηνύματά τους για 15 λεπτά από τη στιγμή που τα έστειλαν.

Η νέα αυτή υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στα δύο δισεκατομμύρια χρήστες του WhatsApp μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

«Από το να διορθώσετε ένα ορθογραφικό ή και να προσθέσετε κάτι στο μήνυμά σας, είμαστε ενθουσιασμένοι που σας φέρνουμε μεγαλύτερο έλεγχο στα τσατ σας» γράφει σε ανάρτηση στο επίσημο blog του το WhatsApp.

Και συνεχίζει:

«Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πατήσετε παρατεταμένα πάνω στο μήνυμα και να επιλέξετε “επεξεργασία” από το μενού που θα ανοίγει για 15 λεπτά από την αποστολή του».

Ωστόσο, οι συνομιλητές σας θα γνωρίζουν ότι το μήνυμα έχει υποστεί επεξεργασία, καθώς θα γίνεται σχετική αναφορά.

Δεν θα γνωρίζουν, όμως, ποιες είναι οι αλλαγές που υπέστη.

Η ανακοίνωση του WhatsApp έρχεται μετά από αντίστοιχες ανακοινώσεις των Telegram και Signal.

Το ευρύ κοινό γνώρισε για πρώτη φορά υπηρεσίες επεξεργασίας μηνυμάτων μέσω του Facebook, που ανήκει στην ίδια μαμά εταιρεία, πριν από 10 χρόνια.

Τότε, το κοινωνικό δίκτυο είχε αποκαλύψει ότι περισσότεροι από τους μισούς χρήστες του μπαίνουν στις σελίδες τους από κινητά τηλέφωνα, που είναι… επιρρεπή στα ορθογραφικά λάθη.

Πέρσι, ο Ίλον Μασκ ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους επί πληρωμή χρήστες του να επεξεργάζονται τα tweet τους για 30 λεπτά μετά από την ανάρτησή τους.

Πηγή: Cnn.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Μαϊος 2023 09:48

Σχετικά Άρθρα

  • Meta: «Φρεσκάρισμα» στο WhatsApp – Οι αλλαγές που έρχονται
    Meta: «Φρεσκάρισμα» στο WhatsApp – Οι αλλαγές που έρχονται

    Δοκιμάζει εδώ και λίγο καιρό ένα νέο σχεδιασμό του UI με την τελευταία ενημέρωση για τους χρήστες Android και iOS να φέρνει μια νέα εμφάνιση.

    Το WhatsApp αλλάζει με τη Meta να ανακοινώνει πως προχωρά στο φρεσκάρισμα της εφαρμογής με την ανανέωση του user interface (UI). Μετά από χρόνια στασιμότητας, στόχος του τεχνολογικού κολοσσού είναι να κάνει την εφαρμογή απλή, αξιόπιστη και να διατηρήσει την ιδιωτικότητα. Βελτιωμένη πλοήγηση, μοντέρνα αισθητική και βελτιωμένη χρηστικότητα είναι το τρίπτυχο για την εταιρεία.

    Ορισμένοι χρήστες μάλιστα παρατηρούν ήδη τις αλλαγές ενώ σταδιακά η κυκλοφορία του ανανεωμένου UI θα φτάσει σε όλους.

    Παραμένουν βασικά χρώματα το πράσινο και το λευκό

    Οι μεγαλύτερες ορατές αλλαγές στο σχεδιασμό του UI του WhatsApp είναι η επανατοποθετημένη μπάρα πλοήγησης όπου έχετε τις συνομιλίες, τις ενημερώσεις και τις κλήσεις. Ακόμα, η Meta εξέτασε περισσότερες από 35 διαφορετικές παραλλαγές στα χρώματα της εφαρμογής και κατέληξε σε ένα εντονότερο πράσινο, διατηρώντας το βασικό χρώμα μαζί με το λευκό.

    Οι σημαντικότερες αλλαγές

    Το νέο WhatsApp, στην ανανεωμένη του εκδοχή, εστιάζει σε βαθύτερους τόνους χρωμάτων για να μειώσει την καταπόνηση των ματιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και για αυτό στη σκοτεινή λειτουργία τα χρώματα είναι πιο σκούρα για να διευκολύνει την ανάγνωση μηνυμάτων.

    Όσον αφορά την εφαρμογή για το iPhone, πλέον είναι πιο εύκολη η αποστολή φωτογραφίας και βίντεο.

    Τέλος, η Meta έχει βελτιώσει και όλα τα εικονίδια εντός της εφαρμογής.

    Πηγή: In.gr
  • Το WhatsApp μείωσε το ελάχιστο όριο ηλικίας στην Ευρώπη στα 13 έτη
    Το WhatsApp μείωσε το ελάχιστο όριο ηλικίας στην Ευρώπη στα 13 έτη

    Από την ηλικία των 13 ετών θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο WhatsApp οι Ευρωπαίοι πολίτες, από 16 που ήταν το όριο ηλικίας μέχρι πρότινος, προκαλώντας την ανησυχία των γονιών και σφοδρές αντιδράσεις.

    Ο νέος ηλικιακός περιορισμός τέθηκε σε ισχύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση την Πέμπτη (11/4) και είχε ήδη τεθεί σε ισχύ για τους χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο, όπως μετέδωσε το CNNi.

    Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, την οποία η Meta απέκτησε πριν από μια δεκαετία, ανακοίνωσε πως οι αλλαγές που σημειώνονται εξακολουθούν να διασφαλίζουν «μια συνεπή ελάχιστη απαίτηση ηλικίας για το WhatsApp παγκοσμίως».

    Ωστόσο, το χαμηλότερο όριο ηλικίας έχει πυροδοτήσει εντάσεις από τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των παιδιών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι εκθέτει περαιτέρω τους νέους σε μια σειρά από κινδύνους στο διαδίκτυο.

    Σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε την Πέμπτη (11/4), η ομάδα εκστρατειών «Smartphone Free Childhood» με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο απηύθυνε κάλεσμα στη Meta να μην εφαρμόσει τη νέα αυτή πολιτική.

    «Το WhatsApp βάζει τα κέρδη πάνω από όλα και σε δεύτερη μοίρα την ασφάλεια των παιδιών» δήλωσε η Ντέιζι Γκρινγουελ, συνιδρυτής του ομίλου.

    Η μείωση του ορίου ηλικίας «αγνοεί τους ολοένα αυξανόμενους κινδύνους που έχουν επισημάνει επιστήμονες, γιατροί, δάσκαλοι, γονείς και ειδικοί ψυχικής υγείας» για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις επιπτώσεις στα παιδιά.

    CNNi: Eve Brennan, Anna Cooban / WhatsApp lowers minimum age in Europe to 13

    Πηγή: Cnn.gr

  • Ξεχάστε το WhatsΑpp που ξέρατε – Η ριζική αλλαγή που έρχεται σε λίγες εβδομάδες
    Ξεχάστε το WhatsΑpp που ξέρατε – Η ριζική αλλαγή που έρχεται σε λίγες εβδομάδες

    Σε λίγες εβδομάδες το WhatsApp, η δημοφιλής πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων, δεν θα είναι πια το ίδιο.

    Θα υποστεί ένα σημαντικό update που θα επιτρέπει σε άλλες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων να λειτουργούν μέσα από την εφαρμογή του. Οι χρήστες του θα δουν μέσα στο επόμενο διάστημα μια νέα επιλογή εισερχομένων στη βασική τους οθόνη.

    Όπως αναφέρει η Sun, η κίνηση να επιτραπεί η ανταλλαγή μηνυμάτων από τρίτους μέσα στο WhatsApp είναι αποτέλεσμα της πράξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ψηφιακές αγορές (DMA). Μέσα στην DMA υπάρχει μια σειρά από νέους νόμους με τους οποίους θα πρέπει να συμμορφωθούν οι εταιρείες τεχνολογίας.

    Ένας από αυτούς τους νέους νόμους δηλώνει ότι εφαρμογές όπως το WhatsApp και το Facebook Messenger που ανήκουν στη Meta, δεν επιτρέπεται να είναι «υπηρεσίες gatekeeper», δηλαδή να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με άλλα άτομα που διαθέτουν την ίδια εφαρμογή.

    Ως εκ τούτου, οι εφαρμογές αυτές θα πρέπει να είναι διαλειτουργικές με άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Αυτό ισχύει για όλες τις εφαρμογές αυτού του τύπου, συμπεριλαμβανομένων των iMessage, Telegram, Google Messages και Signal.

    Πώς θα λειτουργήσει

    Το WhatsApp εργάζεται πάνω στο σχέδιο διαλειτουργικότητας για περισσότερο από ένα χρόνο και θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία τον Μάρτιο.

    Στην πράξη, ένας χρήστης του WhatsApp θα μπορεί να στείλει ένα κείμενο σε έναν χρήστη του Facebook Messenger – και το αντίστροφο – χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει την άλλη εφαρμογή.

    Αυτή η δυνατότητα θα προσφέρεται υποχρεωτικά ως επιλογή, και από εκεί και πέρα ο χρήστης θα επιλέξει αν θέλει να την ενεργοποιήσει, σύμφωνα με τον Dick Brouwer, διευθυντή μηχανικής στο WhatsApp.

    «Μπορώ να επιλέξω αν θέλω ή όχι να είμαι ανοιχτός στην ανταλλαγή μηνυμάτων με τρίτους. Αυτό είναι σημαντικό, διότι θα μπορούσε να αποτελέσει μια μεγάλη πηγή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και απάτης».

    Οι χρήστες του WhatsApp που ενεργοποιούν την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ πλατφορμών θα βλέπουν ένα ξεχωριστό φάκελο εισερχομένων «συνομιλίες τρίτων» (third-party chats) στην κορυφή του μενού συνομιλιών τους, όπου θα εμφανίζονται μηνύματα από άλλες εφαρμογές.

    Τα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης

    Ο λόγος για τον οποίο τα μηνύματα τρίτων θα έχουν το δικό τους εισερχόμενο είναι επειδή το WhatsApp δεν μπορεί να διασφαλίσει το ίδιο επίπεδο ασφάλειας και ιδιωτικότητας που ισχύει για τα δικά του μηνύματα, σύμφωνα με τον Brouwer.

    Το WhatsApp υπερηφανεύεται για την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο – ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας που κωδικοποιεί τα μηνύματα για να διασφαλίσει ότι κανείς δεν μπορεί να δει το περιεχόμενό τους. Το Facebook Messenger άρχισε επίσης να διαθέτει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο στους χρήστες στις αρχές του 2023.

    Οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που θέλουν να είναι διαλειτουργικές με το WhatsApp και το Facebook Messenger της Meta θα πρέπει να συμφωνήσουν με τους όρους της εταιρείας και να χρησιμοποιούν το ίδιο πρωτόκολλο για την κρυπτογράφηση των μηνυμάτων. Θα μπορούν να χρησιμοποιούν διαφορετικά πρωτόκολλα κρυπτογράφησης, αρκεί να αποδείξουν ότι αυτά φτάνουν τα πρότυπα ασφαλείας του WhatsApp.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Πώς να «ξεφορτώσετε» το WhatsApp σας αρχειοθετώντας συνομιλίες
    Πώς να «ξεφορτώσετε» το WhatsApp σας αρχειοθετώντας συνομιλίες

    Το WhatsApp μπορεί εύκολα να γεμίσει με διάφορες συνομιλίες που είχατε όλα αυτά τα χρόνια. Και το πιθανότερο είναι ότι υπάρχουν κάποιες που δεν θέλετε να διαγράψετε, ούτε όμως θέλετε να τις βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας.

    Ευτυχώς υπάρχει ένας τρόπος να τακτοποιήσετε τη λίστα συνομιλιών σας στο WhatsApp χωρίς να διαγράψετε τίποτα, και αυτός είναι η αρχειοθέτηση.

    Τι συμβαίνει αν αρχειοθετήσετε μια συνομιλία στο WhatsApp; Φεύγει από τη λίστα με τις συνομιλίες σας, αλλά δεν διαγράφεται. Εξακολουθεί να είναι δυνατή η συνέχιση της συνομιλίας με το συγκεκριμένο άτομο ή ομάδα ανά πάσα στιγμή και μπορείτε επίσης να δείτε τα προηγούμενα μηνύματα.

    Μόλις αρχειοθετηθεί μια συνομιλία, δεν θα λάβετε ειδοποίηση για τυχόν νέα μηνύματα – αν και θα εμφανιστεί ένας αριθμός δίπλα στο σύνδεσμο αρχειοθέτησης. Είναι επίσης δυνατό να αντιστρέψετε την αρχειοθέτηση ανά πάσα στιγμή.

    Πώς να αρχειοθετήσετε μια συνομιλία στο WhatsApp

    Για να αρχειοθετήσετε μια συνομιλία ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

    • Μεταβείτε στην καρτέλα Συνομιλίες και, στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα μια συνομιλία που θέλετε να αρχειοθετήσετε.
    • Στη συνέχεια πατήστε την επιλογή Αρχειοθέτηση που θα εμφανιστεί.

    Μπορείτε επίσης να αρχειοθετήσετε όλες τις συνομιλίες.

    • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
    • Επιλέξτε Συνομιλίες > Αρχειοθέτηση όλων των συνομιλιών.
    Πώς να καταργήσετε την αρχειοθέτηση μιας συνομιλίας

    Για να καταργήσετε την αρχειοθέτηση μιας συνομιλίας, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

    • Σκρολάρετε στην κορυφή της κύριας σελίδας Συνομιλίες
    • Πατήστε το κουμπί Αρχ/μένες συν/λίες που θα εμφανιστεί
    • Πατήστε παρατεταμένα τη συνομιλία της οποίας την αρχειοθέτηση θέλετε να καταργήσετε
    • Πατήστε το κουμπί Κατάργηση αρχειοθέτησης
    Πώς μπορείτε να ξέρετε αν κάποιος σας «αρχειοθέτησε» στο WhatsApp;

    Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζετε με βεβαιότητα αν κάποιος έχει αρχειοθετήσει τη συνομιλία σας στο WhatsApp.

    Εάν κάποιος δεν σας απαντά, αλλά τα μηνύματα αποστέλλονται κανονικά, η αρχειοθέτηση είναι μια πιθανή εξήγηση. Αν τα μηνύματα δεν φτάνουν στον παραλήπτη, είναι πιθανό να σας έχουν μπλοκάρει.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Το WhatsApp θα επιτρέπει στους χρήστες κοινοποίηση ενημερώσεων στο Instagram
    Το WhatsApp θα επιτρέπει στους χρήστες κοινοποίηση ενημερώσεων στο Instagram

    Η επερχόμενη λειτουργία έχει ως βάση την προηγούμενη ενσωμάτωση με το Facebook.

    Το WhatsApp, η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που μετρά περισσότερους από 2,5 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες, προχωρά σε αλλαγές προκειμένου να βελτιώσει τη σύνδεσή του με το Instagram.

    Σύντομα θα δίνει μια νέα δυνατότητα που θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται ενημερώσεις κατάστασης και στις δύο πλατφόρμες.
    Το WABetaInfo ανακάλυψε την επερχόμενη λειτουργία που έχει ως βάση την προηγούμενη ενσωμάτωση με το Facebook και τώρα επεκτείνεται και στο Instagram αναπτύσσοντας μια προαιρετική λειτουργία κοινής χρήσης περιεχομένου.
    Το WhatsApp θα επιτρέπει σύντομα απευθείας ενημερώσεις στα Stories και στο Instagram

    Η επερχόμενη λειτουργία, η οποία βρίσκεται υπό ανάπτυξη, θα επιτρέψει στους χρήστες να μοιράζονται ενημερώσεις από το WhatsApp απευθείας στα Stories τους στο Instagram. Θα βοηθήσει τους χρήστες να εξοικονομήσουν χρόνο αλλά και θα ενισχύσει την αξιοπιστία και τη συνέπεια της κοινής χρήσης περιεχομένου.

    Πρακτικά οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να δημιουργούν ξεχωριστές δημοσιεύσεις για την κάθε πλατφόρμα και θα μπορούν να ασχοληθούν με το κοινό τους και στις δύο πλατφόρμες πιο εύκολα.

    Σύντομα διαθέσιμη στο Google Play

    Η δυνατότητα κοινής χρήσης ενημερώσεων κατάστασης στο Instagram βρίσκεται στην τελευταία έκδοση beta του WhatsApp για Android 2.23.25.20, η οποία είναι διαθέσιμη στο Google Play Store. Είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και θα είναι διαθέσιμη σε μελλοντική ενημέρωση της εφαρμογής.

    Πηγή: In.gr
  • Meta Platforms: «Τσουνάμι» απάτης στην Βρετανία
    Meta Platforms: «Τσουνάμι» απάτης στην Βρετανία

    Έρευνα της εφημερίδας Guardian για τις διαστάσεις του φαινομένου.

    Έντονη είναι η πίεση που ασκείται στην Meta Platforms από βουλευτές, ομάδες καταναλωτών και τον τραπεζικό τομέα της Βρετανίας λόγω της αποτυχίας της να αποτρέψει το «τσουνάμι» απάτης μέσω των εφαρμογών Facebook, Instagram και WhatsApp.

    Έρευνα της εφημερίδας The Guardian αποκαλύπτει ότι οι Βρετανοί χάνουν καθημερινά ποσά που «αλλάζουν τη ζωή τους». Στο ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας αποκαλύπτονται οι ανθρώπινες ιστορίες πίσω από τις απάτες που προέρχονται από τις πλατφόρμες της Meta.

    Σημειώνεται ότι έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Βρετανία προβλέπει ότι η αποτυχία της εταιρείας τεχνολογίας να εξαλείψει την απάτη θα κοστίσει στα βρετανικά νοικοκυριά 250 εκατομμύρια λίρες το 2023.

    Σύμφωνα με τον Guardian, ένας άνθρωπος στο Ηνωμένο Βασίλειο πέφτει θύμα αγοραστικής απάτης μέσω Facebook ή Instagram κάθε επτά λεπτά, με την εφημερίδα να ζητά από άτομα που είχαν εξαπατηθεί σε αυτές τις εφαρμογές, όπως και στο WhatsApp, να μεταφέρουν στους αναγνώστες τις δυσάρεστες εμπειρίες τους.

    Ανθρώπινες ιστορίες

    Όπως εξομολογείται μια χρήστης του Facebook στην βρετανική εφημερίδα την εξαπάτησαν μέσω μια υποτιθέμενης επένδυσης και έχασε τις αποταμιεύσεις μια ζωής (περίπου 70.000 λίρες) ενώ επιπλέον βρέθηκε να χρωστά και ένα σημαντικό ποσό. Άλλοι χρήστες έχασαν μεγάλα χρηματικά ποσά μέσω διαδικτυακών αγορών τις οποίες πραγματοποιούσαν ανυποψίαστοι σε πλαστά ηλεκτρονικά καταστήματα που διαφημίζονταν σε Facebook και Instagram.

    Μια άλλη δυσάρεστη εμπειρία που αναγνώστες μοιράστηκαν με την εφημερίδα ήταν οι απάτες πλαστοπροσωπίας μέσω του WhatsApp. Η συγκεκριμένη απάτη έχει λάβει στην Βρετανία το προσωνύμιο «Hi Mum» με τους απατεώνες να υποδύονται μέλη της οικογένειας του θύματος για να το κάνουν να στείλει μεγάλα χρηματικά ποσά. Πρόκειται για την «ηλεκτρονική εκδοχή» της απάτης με τις τηλεφωνικές κλήσεις που έχουν παρατηρηθεί και στην Ελλάδα.

    Η εκτίμηση της τράπεζας TSB

    Η τράπεζα TSB έχει ανακοινώσει την εκτίμησή της ότι οι απάτες που προέρχονται από πλατφόρμες Meta θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημίες έως και 250 εκατ. λίρες στα νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου το 2023. Σύμφωνα με την τράπεζα υπήρξε μία έξαρση οργανωμένων ενεργειών τέτοιου είδους από ιστότοπους και εφαρμογές που ανήκουν στην Meta Platforms, μέσα στο 2022, οι οποίες ήταν υπεύθυνες για το 80% των περιπτώσεων που αντιμετώπισε.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αρκετά θύματα δήλωναν ότι δυσκολεύτηκαν να αναφέρουν τις απάτες στην Meta ή ότι όταν το έκαναν λάμβαναν μια αυτοματοποιημένη απάντηση – ή καθόλου απάντηση.

    Νομοθετική ρύθμιση και άλλες παρεμβάσεις

    Το πρόβλημα υπάρχει ελπίδα ότι θα λύσει το επερχόμενο νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, που θα απαιτεί από τις εταιρείες τεχνολογίας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αφαιρέσουν τις διαφημίσεις που οδηγούν τελικά σε απάτες, ενώ τα νέα κυβερνητικά μέτρα θα προβλέπουν από τις εταιρείες τεχνολογίας να διευκολύνουν την αναφορά απάτης και να επιτρέπουν στις τράπεζες να καθυστερούν ύποπτες πληρωμές.

    Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει ο Guardian, στο νομοσχέδιο δεν υπάρχουν προβλέψεις για αποζημιώσεις εκ μέρους των εταιρειών τεχνολογίας προς τους πελάτες τους που έπεσαν θύματα απάτης.

    Η θέση των τραπεζών

    «Ως η μόνη τράπεζα με εγγύηση επιστροφής χρημάτων για απάτη, έχουμε άπειρες γνώσεις για αυτό το ζήτημα και είναι τραγικό να βλέπουμε νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο να χάνουν καθημερινά ποσά που αλλάζουν τη ζωή τους λόγω ανεπαρκούς προστασίας στις πλατφόρμες της Meta», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της TSB, Robin Bulloch, τονίζοντας ότι «ανησυχεί βαθιά» από τα υψηλά επίπεδα απάτης στους ιστότοπους της Meta.

    Ο Matt Hammerstein, διευθύνων σύμβουλος της Barclays UK, επανέλαβε τη δεινή κατάσταση, δηλώνοντας ότι η χώρα «υφίσταται μια επιδημία απάτης», με τα στοιχεία της να δείχνουν ότι το 77% λαμβάνει χώρα σε τεχνολογικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακών αγορών.

    Η Starling Bank περιέγραψε το Facebook ως τον «μεγαλύτερο παράγοντα απάτης» που απειλεί τους πελάτες της, ακολουθούμενο μόνο από το Instagram. Η συγκεκριμένη τράπεζα απέσυρε όλες τις πληρωμένες διαφημίσεις από τις πλατφόρμες της Meta τον Δεκέμβριο του 2021 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποτυχία της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

    Οι ίδιες οι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των TSB, Barclays, Nationwide και Starling Bank, επιχειρούν να δημιουργήσουν έναν «λογιαριασμό επιστροφής χρημάτων» για αυτές τις περιπτώσεις ενώ υποστηρίζουν ότι στο συγκεκριμένο κεφάλαιο θα πρέπει να συμμετέχει και η Meta. Σημειώνεται ότι η αμερικανική εταιρεία έχει χρηματιστηριακή αξία της τάξης των 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian, η Meta εισπράττει τεράστια ποσά από την ψηφιακή διαφήμιση μέσω του Facebook. Μόνο στην Βρετανία τα ακαθάριστα διαφημιστικά έσοδα αυξήθηκαν πάνω από 37% το 2022 στα 3,3 δισ. λίρες.

    Πηγή: ΟΤ.gr - In.gr

  • Νέα εφαρμογή του WhatsApp για τα Windows - Ποιες δυνατότητες προσφέρει στους χρήστες
    Νέα εφαρμογή του WhatsApp για τα Windows - Ποιες δυνατότητες προσφέρει στους χρήστες

    Το WhatsApp παρουσίασε μια νέα εφαρμογή για τα Windows με ενισχυμένες λειτουργίες κλήσεων και βελτίωση των επιδόσεων, που προσφέρει ένα περιβάλλον εργασίας παρόμοιο με αυτό της εφαρμογής στα κινητά.

    Η νέα εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν κρυπτογραφημένες βιντεοκλήσεις με έως και οκτώ άτομα και κανονικές κλήσεις με έως και 32 άτομα, όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

    Η εταιρεία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αυξάνει τα όρια του αριθμού των ατόμων που επιτρέπονται σε μια ομαδική κλήση με την πάροδο του χρόνου.

    Το WhatsApp δήλωσε ότι έχει κάνει αρκετές βελτιώσεις αφού έδωσε τη δυνατότητα σε έναν χρήστη να χρησιμοποιεί πολλαπλές συσκευές για να συνδέεται στην εφαρμογή.

    Η μεγαλύτερη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο λάνσαρε πρόσφατα μια εφαρμογή και για τους υπολογιστές Mac, η οποία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Παρουσίασε επίσης μια βελτιστοποιημένη έκδοση για Android τάμπλετ σε beta έκδοση.

    Το WhatsApp αναφέρει πως σχεδιάζει να λανσάρει την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων σε ακόμη περισσότερες συσκευές στο μέλλον.

    Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, το WhatsApp εισήγαγε επίσης δύο νέα χαρακτηριστικά στη λειτουργία των ομάδων του, διευκολύνοντας τους ανθρώπους να βλέπουν κοινές ομάδες με άλλους και δίνοντας στους διαχειριστές περισσότερο έλεγχο σχετικά με το ποιος μπορεί να συμμετάσχει σε μια ομάδα.

    Μπορείτε να βρείτε την νέα εφαρμογή για τους υπολογιστές εδώ.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Τρία κόλπα για να διαβάσετε ένα μήνυμα στο WhatsApp χωρίς να δει ο αποστολέας ότι διαβάστηκε
    Τρία κόλπα για να διαβάσετε ένα μήνυμα στο WhatsApp χωρίς να δει ο αποστολέας ότι διαβάστηκε

    Οι χρήστες του WhatsApp έχουν μερικά μυστικά κόλπα στη φαρέτρα τους για να διαβάζουν κείμενα χωρίς να το γνωρίζει ο αποστολέας.

    Όποιος κι αν είναι ο λόγος, αυτές οι συμβουλές μπορούν να δώσουν στους χρήστες επιπλέον χρόνο για να σκεφτούν την τέλεια απάντηση.

    Πρώτος τρόπος: Κρατήστε πατημένο το μήνυμα

    Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να κρατήσετε πατημένο το μήνυμα όταν εμφανίζεται στην κλειδωμένη οθόνη ενός Apple iPhone.

    Η λειτουργία, γνωστή ως «super stealth mode», ανοίγει ένα πλαίσιο προεπισκόπησης του πλήρους κειμένου αρκεί να κρατάτε το δάχτυλό σας στην οθόνη.

    Το τέχνασμα παρακάμπτει εντελώς την εφαρμογή, πράγμα που σημαίνει ότι ο αποστολέας δεν θα μάθει ποτέ ότι διαβάστηκε.

    WhatsApp: Απενεργοποιήστε τα αποδεικτικά ανάγνωσης

    Μια άλλη μέθοδος είναι να απενεργοποιήσετε τα αποδεικτικά ανάγνωσης.

    Το WhatsApp ενεργοποιεί αυτόματα αυτή με την εγκατάσταση της εφαρμογής, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να δουν πότε έχει διαβαστεί το μήνυμά τους όταν τα δύο μικρά τικ στην κάτω δεξιά γωνία του μηνύματος γίνουν μπλε.

    Για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στην εφαρμογή WhatsApp.

    Κάντε κλικ στο Λογαριασμός > Απόρρητο > Αποδεικτικά ανάγνωσης > και μετά απενεργοποιήστε την επιλογή.

    Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα...

    Αυτή η δυνατότητα δεν ισχύει για μηνύματα, φωτογραφίες ή βίντεο που μοιράζονται σε ομαδικές συνομιλίες.

    Ομοίως, όταν κάποιος στέλνει ένα φωνητικό μήνυμα, δεν μπορείτε να αποφύγετε τα μπλε τικ, ακόμα κι αν έχετε απενεργοποιήσει την επιλογή αποδεικτικά ανάγνωσης.

    Βάλτε το iPhone σε λειτουργία πτήσης

    Ένας τρίτος τρόπος είναι να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης στο iPhone μετά τη λήψη ενός μηνύματος.

    Η λειτουργία πτήσης διακόπτει την πρόσβαση του smartphone σε 4G και WiFi, πράγμα που σημαίνει ότι το WhatsApp δεν θα καταγράψει ότι το μήνυμα έχει διαβαστεί.

    Πηγή: Iefimerida.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο