Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 15:32

Alexa: Ο ψηφιακός βοηθός της Amazon γίνεται 10 ετών και αποκτά τεχνητή νοημοσύνη

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τα σχέδια της Amazon για να προλάβει τον ανταγωνισμό

Η Amazon σχεδιάζει να αναβαθμίσει τον φωνητικό της βοηθό Alexa με δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη και να χρεώνει μια μηνιαία συνδρομή για να αντισταθμίσει το κόστος της τεχνολογίας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το CNBC.

Οι πηγές αναφέρουν ότι ο γίγαντας της τεχνολογίας και του λιανικού εμπορίου με έδρα το Σιάτλ θα λανσάρει μια νέα έκδοση της Alexa αργότερα φέτος, προκειμένου να ανταγωνιστεί καλύτερα τα νέα chatbot που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη από εταιρείες όπως η Google και η OpenAI.

Η συνδρομή της Amazon για την Alexa δεν θα περιλαμβάνεται στην προσφορά Prime 139 $ ανά έτος και η Amazon δεν έχει ακόμη εκτιμήσει τη νέα τιμή, είπε μια πηγή.

Η Amazon αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδιά της για την Alexa.

Ενώ η Amazon εντυπωσίασε τους καταναλωτές με τις φωνητικές εργασίες της Alexa το 2014, οι δυνατότητές της θα μπορούσαν να φαίνονται παλιομοδίτικες εν μέσω πρόσφατων αλμάτων στην τεχνητή νοημοσύνη.

Την περασμένη εβδομάδα, η OpenAI ανακοίνωσε το GPT-4o, με δυνατότητα αμφίδρομης συνομιλίας. Για παράδειγμα, μπορεί να μεταφράσει συνομιλίες σε διαφορετικές γλώσσες σε πραγματικό χρόνο. Η Google κυκλοφόρησε μια παρόμοια λειτουργία φωνής με δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη για το Gemini.

Το Business Insider ανέφερε για πρώτη φορά τα σχέδια της Amazon να ανανεώσει την Alexa και να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα συνδρομής επί πληρωμή το 2024. Ο πρώην αντιπρόεδρος συσκευών και υπηρεσιών της Amazon, David Limp, είπε στο The Verge τον Σεπτέμβριο ότι η εταιρεία σκέφτεται να χρεώσει για μια πιο ισχυρή έκδοση της Alexa.

Η ανάπτυξη νέων chatbot τεχνητής νοημοσύνης τους τελευταίους μήνες αύξησε την εσωτερική πίεση σε ένα τμήμα που κάποτε θεωρούνταν αγαπημένο του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος , σύμφωνα με τις πηγές.

Πηγή: OT.gr - In.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 11:34

Σχετικά Άρθρα

  • H Amazon κοντράρει την Starlink του Μασκ: Εκτόξευσε δοκιμαστικούς δορυφόρους ευρυζωνικών υπηρεσιών (video)
    H Amazon κοντράρει την Starlink του Μασκ: Εκτόξευσε δοκιμαστικούς δορυφόρους ευρυζωνικών υπηρεσιών (video)

    Το πρώτο ζεύγος δοκιμαστικών δορυφόρων εκτόξευσε χθες Παρασκευή η Amazon από τη Φλόριντα των ΗΠΑ για τη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου δικτύου δορυφορικών ευρωζωνικών υπηρεσιών, που θα ανταγωνίζεται το Starlink της SpaceX του Έλον Μασκ.

    Ήταν το πρώτο βήμα της μεγάλης τεχνολογικής εταιρείας πριν εκτοξεύσει 3.236 δορυφόρους στο διάστημα για να ενεργοποιήσει το Project Kuiper — τον αντίπαλο του Starlink της SpaceX – με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης στο Διαδίκτυο παγκοσμίως.

    Ο πύραυλος Atlas V με το λογότυπο της Amazon απογειώθηκε από το ακρωτήριο Κανάβεραλ στις 2:06 μ.μ. ανατολική ώρα ΗΠΑ με το πολύτιμο φορτίο. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από την United Launch Alliance, η οποία είναι μια κοινοπραξία της Boeing και της Lockheed Martin και αναμεταδόθηκε ζωντανά.

    «Έχουμε κάνει εκτεταμένες δοκιμές εδώ στο εργαστήριό μας και έχουμε υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στον δορυφορικό σχεδιασμό μας, αλλά δεν υπάρχει υποκατάστατο για τις δοκιμές σε τροχιά», δήλωσε ο Rajeev Badyal, αντιπρόεδρος τεχνολογίας του Project Kuiper. Η Amazon, ωστόσο, ανακοίνωσε ότι οι δοκιμαστικοί δορυφόροι τέθηκαν επιτυχώς σε σε τροχιά και ήταν σε επαφή με το κέντρο αποστολής της εταιρείας.

    Το Project Kuiper της Amazon

    Το Project Kuiper είναι μια προγραμματισμένη ευρυζωνική υπηρεσία Διαδικτύου από δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά της Γης. Ανακοινώθηκε το 2019, τη χρονιά που η SpaceX εκτόξευσε τους πρώτους πλήρως λειτουργικούς Starlink δορυφόρους.

    Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, δήλωσε ότι μόλις τεθεί σε λειτουργία, το Project Kuiper θα παρέχει «γρήγορη, οικονομικά προσιτή ευρυζωνική σύνδεση σε μη εξυπηρετούμενες και υποεξυπηρετούμενες κοινότητες σε όλο τον κόσμο». Η Amazon είχε τότε δεσμευτεί να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια (9,4 δισεκατομμύρια ευρώ) στο Project Kuiper.

    Η αγορά για μια τέτοια υπηρεσία Διαδικτύου εκτιμάται ότι θα φτάσει τα δεκάδες τρισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία. Εάν οι δοκιμαστικοί δορυφόροι της Amazon λειτουργήσουν όπως αναμένεται, θα αναπτύξει 3.236 περισσότερους δορυφόρους τα επόμενα χρόνια και θα προσφέρει ευρυζωνικό διαδίκτυο παγκοσμίως. Συγκριτικά, το Starlink έχει ήδη περίπου 5.000 δορυφόρους Starlink σε τροχιά.

    Άλλοι ανταγωνιστές

    Εκτός από το δίκτυο δορυφόρων Starlink και το Projekt Kuiper της Amazon στο πεδίο των ευρυζωνικών υπηρεσιών στο διάστημα δραστηριοποιούνται και άλλες εταιρείες, όπως η καναδική Telesat, η οποία δεν έχει εκτοξεύσει ακόμη κανέναν από τους 300 προγραμματισμένους δορυφόρους της και η γαλλική δορυφορική εταιρεία Eutelsat's OneWeb, η οποία προσφέρει κυρίως την υπηρεσία Διαδικτύου σε κυβερνήσεις και επιχειρήσεις.Κάθε δορυφόρος της OneWeb έχει το μέγεθος ενός πλυντηρίου ρούχων, ζυγίζει 150 κιλά και κατασκευάζεται στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA μέσω κοινοπραξίας με την Γαλλική Airbus.

    Η Κίνα σχεδιάζει να εκτοξεύσει 13.000 δορυφόρους στο πλαίσιο του πρότζεκτ GuoWang, που θα είναι σε άμεσο ανταγωνισμό με τα Starlink και Kuiper.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Amazon: Αντιμέτωπη με κατηγορίες για παράβαση των κανόνων περί μονοπωλίου στις ΗΠΑ
    Amazon: Αντιμέτωπη με κατηγορίες για παράβαση των κανόνων περί μονοπωλίου στις ΗΠΑ

    Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) στις ΗΠΑ κατέθεσε χθες, Τετάρτη 27/9, αγωγή κατά της Amazon.com, σχετικά με τη νομοθεσία κατά του μονοπωλίου της αγοράς.

    Παράλληλα, ζήτησε από το δικαστήριο να εξετάσει το ενδεχόμενο εξαναγκασμού του διαδικτυακού εμπορικού κολοσσού να πωλήσει περιουσιακά στοιχεία του, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες για την άσκηση μονοπωλίου στους πιο κερδοφόρους τομείς του διαδικτύου.

    Η FTC κατηγόρησε την Amazon, μία εταιρία που άρχισε τη δραστηριότητά της σε ένα γκαράζ το 1994, ενώ σήμερα έχει κεφαλαιακή αξία 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ότι αντιμάχεται προσπάθειες των πωλητών στη διαδικτυακή αγορά της, προκειμένου να προσφέρει προϊόντα σε φθηνότερες τιμές, σε άλλες πλατφόρμες διαδικτυακού εμπορίου.

    Η Amazon αναγκάζει τους πωλητές της να χρησιμοποιήσουν τις αποθήκες της, αλλά και τις υπηρεσίες διανομής προϊόντων που διαθέτει, διογκώνοντας τα κόστη για τους πελάτες της, αλλά και για τους πωλητές της, σύμφωνα με την FTC.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Οργή για την Amazon: Εξαπάτησε καταναλωτές εγγράφοντάς τους σε συνδρομητική υπηρεσία – Έκανε πολύ δύσκολη την ακύρωση της συνδρομής
    Οργή για την Amazon: Εξαπάτησε καταναλωτές εγγράφοντάς τους σε συνδρομητική υπηρεσία – Έκανε πολύ δύσκολη την ακύρωση της συνδρομής

    Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ κατέθεσε μήνυση σε βάρος της Amazon, κατηγορώντας τον κολοσσό του λιανικού εμπορίου ότι εξαπάτησε εκατομμύρια καταναλωτές, εγγράφοντάς τους συνδρομητές στην υπηρεσία Amazon Prime χωρίς τη συγκατάθεσή τους και επιπλέον κατέστησε πολύ δύσκολη την ακύρωση της συνδρομής.

    Η FTC προσέφυγε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σιάτλ υποστηρίζοντας ότι η Amazon εν γνώσει της «εξαπάτησε εκατομμύρια καταναλωτές» και τους ενέγραψε συνδρομητές εν αγνοία τους. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποίησε «χειριστικά, καταναγκαστικά ή παραπλανητικά σχέδια διασύνδεσης χρήστη, τα αποκαλούμενα και «παραπλανητικά μοτίβα» ώστε να τους ξεγελάσει και να εγγραφούν σε μια υπηρεσία που ανανεώνει αυτόματα τη συνδρομή τους στο Prime.

    Η Amazon Prime προσφέρει γρήγορη και δωρεάν αποστολή εκατομμυρίων αντικειμένων, εκπτώσεις και πρόσβαση σε ταινίες, μουσική και τηλεοπτικές σειρές και άλλα προνόμια. Τα μέλη της Prime στις ΗΠΑ πληρώνουν συνήθως 139 δολάρια ετησίως. Σε όλον τον κόσμο οι συνδρομητές ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια.

    Η μετοχή της Amazon κατέγραψε πτώση περίπου 1% μετά την είδηση αυτήν. Η εταιρεία δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο.

    Η FTC ερευνούσε το θέμα της εγγραφής και της ακύρωσης συνδρομών στο πρόγραμμα Prime από τον Μάρτιο του 2021.

    «Η Amazon ξεγέλασε και παγίδευσε τους ανθρώπους να ανανεώνουν τη συνδρομή τους χωρίς της συγκατάθεσή τους», κάτι που όχι μόνο τους εξόργισε αλλά και τους κόστισε σημαντικά ποσά, εξήγησε στην ανακοίνωσή της η πρόεδρος της FTC Λίνα Χαν. Οι καταναλωτές που προσπαθούσαν να ακυρώσουν τη συνδρομή έπρεπε να κάνουν υπερβολικά πολλά βήματα για να το καταφέρουν. Η FTC επικαλέστηκε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η ίδια η Amazon αποκαλούσε «Ιλιάδα» τη διαδικασία ακύρωσης, για να περιγράψει πόσο «επική» και περίπλοκη ήταν.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Τεχνητή νοημοσύνη: Εκατοντάδες βιβλία που γράφτηκαν με το ChatGPΤ εμφανίστηκαν στην Amazon
    Τεχνητή νοημοσύνη: Εκατοντάδες βιβλία που γράφτηκαν με το ChatGPΤ εμφανίστηκαν στην Amazon

    Χρησιμοποιώντας εργαλεία ΑΙ και υπηρεσίες αυτοέκδοσης, όλοι μπορούν πλέον να γίνουν συγγραφείς.

    Μέχρι πρόσφατα, ο Μπρετ Σίκλερ δεν είχε ποτέ φανταστεί ότι θα γινόταν συγγραφέας. Όταν όμως έμαθε για το ChatGPT, έσπευσε να αρπάξει την ευκαιρία.

    «Η ιδέα της συγγραφής ενός βιβλίου ξαφνικά έμοιαζε εφικτή» λέει στο Reuters ο Σίκλερ, πωλητής στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης. «Σκέφτηκα πως μπορώ να το κάνω».

    Χρησιμοποιώντας τo εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI, το οποίο γράφει κάθε είδους κείμενα σύμφωνα με τις οδηγίες του χρήστη, ο Σίκλερ έγραψε σε λίγες ώρες ένα εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο 30 σελίδων, το οποίο διέθεσε για πώληση τον Ιανουάριο μέσω του τμήματος αυτοέκδοσης της Amazon.

    Στο παραμύθι πρωταγωνιστεί ο Σάμι ο Σκίουρος, εικονογραφημένος με άλλα εργαλεία AI, ο οποίος βρίσκει ένα χρυσό νόμισμα στο δάσος και μαθαίνει από τους φίλους του τα οφέλη της αποταμίευσης.

    Φτιάχνει έναν κουμπαρά σε σχήμα βελανιδιού και επενδύει σε μια επιχείρηση εμπορίας βελανιδιών με την ελπίδα να αγοράσει μια μέτρα μια μυλόπετρα για να αλέθει βελανίδια.

    Ο Σάμι γίνεται έτσι ο πλουσιότερος σκίουρος και «το δάσος αρχίζει να ευημερεί».

    Το βιβλίο The Wise Little Squirrel: A Tale of Saving and Investing («Το Σοφό Σκιουράκι: Μια Ιστορία Αποταμίευσης και Επένδυσης») πωλείται για 2,99 δολάρια ως e-book και 9,99 δολάρια για την έντυπη έκδοση.

    Ο Σίκλερ έχει κερδίσει μέχρι σήμερα λιγότερο από 100 δολάρια, το ποσό όμως ήταν αρκετό για να τον ενθαρρύνει να γράψει κι άλλα βιβλία με την ίδια μέθοδο.

    «Μπορώ να φανταστώ ανθρώπους να κάνουν ολόκληρη καριέρα έτσι» λέει ο συγγραφέας, ο οποίος χρησιμοποίησε απλές οδηγίες στο ChatGPΤ όπως «γράψε μια ιστορία για έναν πατέρα που μαθαίνει στον γιο του χρηματοοικονομικές γνώσεις».

    Έκρηξη βιβλιοπαραγωγής

    Ο Σίκλερ είναι έτσι μέρος ενός κινήματος χρηστών που δοκιμάζει τις υποσχέσεις και τους περιορισμούς του ChatGPT, το οποίο έκανε ντεμπούτο τον Σεπτέμβριο και εντυπωσίασε τη Σίλικον Βάλεϊ με τις ικανότητές του στον χειρισμό της ανθρώπινης γλώσσας.

    Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου υπήρχαν πάνω από 200 e-bools στο Amazon Kindle Store που εμφανίζουν το ChatGPT ως συγγραφέα ή ως έναν από τους συγγραφείς.

    Παράδειγμα είναι το How to Write and Create Content Using ChatGPT («Πώς θα Γράψετε και θα Δημιουργήσετε Περιεχόμενο με το ChatGT»), The Power of Homework («H Δύναμη της Μελέτης στο Σπίτι») και η ποιητική συλλογή Echoes of the Universe («Η Ηχώς του Σύμπαντος»).

    Υπάρχει μέχρι και μια νέα υποκατηγορία στο Amazon, βιβλία για τη χρήση του ChatGPT, γραμμένα από την ίδια την τεχνητή νοημοσύνη.

    Είναι πάντως αδύνατο να υπολογίσει κανείς πόσα βιβλία έχουν γραφτεί με ΑΙ, δεδομένου ότι πολλοί συγγραφείς δεν αποκαλύπτουν ότι χρησιμοποίησαν το εργαλείο.

    Η εμφάνιση του ChatGPT έχει φέρει αναστάτωση στις εταιρείες τεχνολογίας, με την Google και την Microsoft να σπεύδουν να ενσωματώσουν λειτουργίες ΑΙ στις μηχανές αναζήτησής τους.

    Τα εικονογραφημένα παιδικά βιβλία φαίνεται πως είναι το αγαπημένο αντικείμενο πρωτοεμφανιζόμενν συγγραφέων. Εκατοντάδες χρήστες έχουν αναρτήσει οδηγίες στο YouTube, το TikTok και το Reddit για το πώς μπορεί κανείς να δημιουργήσει ένα βιβλίο σε λίγες ώρες, είτε πρόκειται για συμβουλές πλουτισμού, δίαιτες ή συνταγές μαγειρικής.

    «Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε. Αυτά τα βιβλία θα πλημμυρίσουν την αγορά και πολλοί συγγραφείς θα μείνουν χωρίς δουλειά» λέει η Μέρι Ράσενμπεργκερ, εκτελεστική διευθύντρια της εταιρείας συγγραφέων Authors Guild. Η λογική του ghostwriting, βιβλίων που γράφτηκαν με τη βοήθεια τρίτων, έχει μακρά ιστορία, είπε, όμως η αυτοματοποίηση που φέρνει η AI μπορεί να μετατρέψει τη συγγραφή σε εμπόρευμα.

    «Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια εκ μέρους των συγγραφέων και των πλατφορμών για το πώς δημιουργούνται αυτά τα βιβλία, αλλιώς θα καταλήξουμε να δούμε πολλά βιβλία κακής ποιότητας» λέει η Ράσενμπεργκερ.

    Ένας συγγραφέας που εμφανίζεται με το όνομα Φρανκ Ουάιτ εξηγεί σε βίντεο στο YouTube πώς έγραψε σε λιγότερο από μια ημέρα μια νουβέλα 119 σελίδων με τίτλο Galactic Pimp: Vol. 1 («Γαλαξιακός Νταβατζής: Τόμος 1»), στην οποία φράξιες εξωγήινων πολεμούν για έναν οίκο ανοχής με ανθρώπους.

    Το e-book κοστίζει μόλις 1 δολάριο, ο Ουάιτ όμως λέει ότι αν κάποιος έχει την όρεξη μπορεί να δημιουργεί 300 τέτοια βιβλία τον χρόνο με τη βοήθεια της AI.

    O Ουάιτ, όπως και πολλοί άλλοι, δεν νιώθει την υποχρέωση να διευκρινίσει ότι το βιβλίο γράφτηκε από μηχανή, δεδομένου ότι αυτό δεν απαιτείται από τους όρους της Amazon.

    Απαντώντας σε ερώτηση του Reuters, η εταιρεία δεν διευκρίνισε αν σκοπεύει να αλλάξει τους όρους χρήσης της υπηρεσίας αυτοέκδοσης.

    Το Kindle Direct Publishing που λάνσαρε η Amazon το 2007 επιτρέπει σε οποιονδήποτε να εκδώσει και να πουλήσει το βιβλίο του χωρίς έξοδα ή εκδότη.

    Η αλήθεια είναι πάντως ότι τα πονήματα του ChatGPT δεν ενθουσίασαν τους πάντες. Ο Μαρκ Ντόσον, συγγραφέας που έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα βιβλίων που εξέδωσε μόνος του, χαρακτήρισε τα βιβλία AI «ανιαρά».

    «Αν ένα βιβλίο πάρει κακές κριτικές επειδή είναι ανιαρό, γρήγορα θα βυθιστεί στον πάτο» είπε.

    Πηγή: In.gr

  • Γιατί οι μεγαλύτεροι τεχνολογικοί κολοσσοί προχωρούν σε περικοπές θέσεων εργασίας
    Γιατί οι μεγαλύτεροι τεχνολογικοί κολοσσοί προχωρούν σε περικοπές θέσεων εργασίας

    Συνολικά, οι εργοδότες με έδρα τις ΗΠΑ μείωσαν σχεδόν 103.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, τις περισσότερες από τον Σεπτέμβριο του 2020

    Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στις ΗΠΑ, προχωρούν σε δεκάδες απολύσεις. Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, oι τεχνολογικοί γίγαντες Meta, Amazon και Microsoft, καθώς και εταιρείες όπως, η Disney και η Zoom, έχουν ανακοινώσει δεκάδες περικοπές θέσεων εργασίας τις τελευταίες εβδομάδες.
    Συνολικά, οι εργοδότες με έδρα τις ΗΠΑ μείωσαν σχεδόν 103.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, τις περισσότερες από τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα από την εταιρεία outplacement Challenger, Gray & Christmas.
    Το γεγονός αυτό, φανερώνει μια αγορά εργασίας που εξακολουθεί να είναι σφιχτή, ιδιαίτερα σε τομείς υπηρεσιών που επλήγησαν σκληρά νωρίτερα στην πανδημία, όπως εστιατόρια και ξενοδοχεία. Οι μισθοί των εργαζομένων στον κλάδο αναψυχής και φιλοξενίας για παράδειγμα, αυξήθηκαν στα 20,78 δολάρια την ώρα τον Ιανουάριο, από 19,42 δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία.
    Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr
    Πηγή: Protothema.gr
  • Αγγλία: Διανομέας της Amazon κάνει... πατινάζ στην προσπάθειά του να παραδώσει δέμα - Δείτε βίντεο
    σε Viral
    Αγγλία: Διανομέας της Amazon κάνει... πατινάζ στην προσπάθειά του να παραδώσει δέμα - Δείτε βίντεο

    Αφού ανακάλυψε ότι η προσπάθειά του είχε γίνει viral, μοιράστηκε τη δική του οπτική για το τι συνέβη

    Ένας διανομέας της Amazon στην πόλη Νιούτον Άμποτ της Αγγλίας, εντοπίστηκε να κάνει... πατινάζ σε έναν παγωμένο λόφο στην προσπάθειά του να παραδώσει ένα δέμα.

    Μάλιστα, η προσπάθειά του έχει καταγραφεί σε βίντεο καθώς μία οικογένεια τον τράβηξε από το παράθυρό της καθώς κατέβαινε με επιδεξιότητα στον πάγο.

    Δείτε το βίντεο

    «Είδαμε πόσο αφοσιωμένος ήταν στο να διασφαλίσει ότι όλα τα δέματα θα παραδοθούν. Είναι απίστευτο και πιστεύουμε ότι χρειάζεται κάποια σαφή αναγνώριση από την Amazon για τη σκληρή δουλειά που κατέβαλε» είπε ο Σκοτ Κρίστι ο οποίος τράβηξε σε βίντεο τον διανομέα στις 17 Δεκεμβρίου.

    «Είχε ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό του και μοιράστηκε ένα-δυο γέλια με όλους μας όταν έφτασε στο τέλος του δρόμου», πρόσθεσε ο Κρίστι.

    Αφού ανακάλυψε ότι η προσπάθειά του να παραδώσει τα δέματα είχε γίνει viral, ο διανομέας της Amazon μοιράστηκε τη δική του οπτική για το τι συνέβη. Δημοσίευσε ένα βίντεο από το ταξίδι στο Facebook.

    «Ο τρελός οδηγός ντελίβερι ήμουν εγώ!» έγραψε ο υπάλληλος της Amazon. «Και εδώ έχετε το βίντεο από άλλη οπτική γωνία. Ταυτόχρονα έβγαζα ένα βίντεο ενημερώνοντας τους διευθυντές μου ότι δεν είναι ασφαλές να οδηγείς υπό αυτές τις συνθήκες! Διάβαζα για όλη την κατάσταση εκεί κάτω και έμεινα έκπληκτος όταν είδα το βίντεο με εμένα να προσπαθώ να κατέβω στο λόφο».

    Πηγή: protothema.gr

  • Amazon: Επέκταση στον κλάδο Υγείας με την πρώτη «εικονική κλινική»
    Amazon: Επέκταση στον κλάδο Υγείας με την πρώτη «εικονική κλινική»

    Η νέα πλατφόρμα θα φέρνει σε επαφή ασθενείς με παρόχους υπηρεσιών υγείας.

    Ελπίζοντας να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας, η Amazon λάνσαρε στις ΗΠΑ την πρώτη εικονική κλινική της, η οποία θα συνδέει τους χρήστες με γιατρούς για την αντιμετώπιση κοινών παθήσεων.

    Η Amazon προσπαθεί εδώ και χρόνια να επεκταθεί στην αγορά υγειονομικής περίθαλψης. Το 2018 αγόρασε την εταιρεία PillPack και χρησιμοποίησε την τεχνολογία της στο Amazon Pharmacy, ηλεκτρονικό φαρμακείο που καλύπτει και συνταγογραφούμενα σκευάσματα.

    Η νέα υπηρεσία θα καλύπτει 32 αμερικανικές πολιτείες με τις τιμές να ποικίλουν ανάλογα με τον πάροχο υπηρεσιών υγείας.

    Η εικονική κλινική, αναφέρει το Reuters, είχε ξεκινήσει ως πείραμα στους εργαζομένους της ίδιας της Amazon και αργότερα επεκτάθηκε στο προσωπικό άλλων εταιρειών υπό το όνομα Amazon Care, υπηρεσία που τώρα πρόκειται να καταργηθεί.

    Ο γίγαντας του διαδικτυακού εμπορίου περιμένει τώρα το πράσινο φως των ρυθμιστικών αρχών πριν εξαγοράσει τον πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας One Medical, μια συμφωνία 3,49 δισ. δολαρίων.

    Η One Medical προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες της πλατφόρμας της, που πληρώνουν μια σταθερή μηνιαία αμοιβή να έχουν πρόσβαση σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

    Πηγή: In.gr

  • H Amazon κάνει τη Νάξο smart island, στέκι για ψηφιακούς νομάδες
    H Amazon κάνει τη Νάξο smart island, στέκι για ψηφιακούς νομάδες

    Αρχίζουν δοκιμαστικές πτήσεις drones για μεταφορά φαρμάκων και επιχειρήσεις διάσωσης, super ψηφιακή μαρίνα, προηγμένες διαδικτυακές εφαρμογές - Η αρχική συζήτηση είχε γίνει πέρυσι το καλοκαίρι στην Αντίπαρο μεταξύ του Μητσοτάκη και Τζεφ Μπέζος

    Με μια δέσμη από 17 διαφορετικές δράσεις, όλες σχετικές με τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία, η Νάξος μετατρέπεται σε Smart Island. Ενδεικτικά, έχουν ήδη ξεκινήσει δοκιμαστικές πτήσεις drones, τα οποία προβλέπεται ότι θα μεταφέρουν βιολογικό υλικό και φάρμακα όχι μόνο μεταξύ διαφορετικών τοποθεσιών της Νάξου, αλλά από και προς τα κοντινά νησιά.

    Τα drones θα συμπληρώσουν το ήδη εγκατεστημένο σύστημα τηλεϊατρικής, σώζοντας ακόμη και ζωές αν παραστεί έκτακτη ανάγκη. Παράλληλα, διαφορετικού τύπου drones, εφοδιασμένα με κάμερες και πομπούς, θα χρησιμοποιούνται από το Λιμενικό Σώμα Νάξου για τον άμεσο έλεγχο εν εξελίξει συμβάντων στη θαλάσσια περιοχή γύρω από το νησί και σε απόσταση έως και 12 χλμ. περίπου από την ακτή. Είναι αυτονόητο ότι σε περιπτώσεις ναυτικών ατυχημάτων, η χρήση των drones μπορεί να αποτρέψει μια επαπειλούμενη καταστροφή.
    Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο