Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 14:37

Βίντεο που έγινε viral: Παράτολμος σκύλος βουτάει στο νερό, πλησιάζει καρχαρία και βγαίνει… άθικτος!

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ένα viral βίντεο που τραβήχτηκε από μια εταιρεία εκδρομών με σκάφος στην Εξούμα στις Μπαχάμες δείχνει έναν παράτολμο σκύλο να πηδάει στο νερό για να πλησιάζει μεγάλο που κολυμπάει κατά μήκος της ακτής του τροπικού ιδιωτικού νησιού.

Ο σκύλος φαίνεται να τρέχει στο νερό και να γλιστρά στην πλάτη του καρχαρία πριν κολυμπήσει με ασφάλεια πίσω στην ακτή.

Ίσως ο σκύλος και ο καρχαρίας να είναι φιλαράκια, ή ίσως ο σκύλος να του αρέσει να κάνει bodyboarding. Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε τι σκεφτόταν ο σκύλος, αλλά κατάφερε να επιστρέψει στην ακτή σε καλή κατάσταση.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 13:09

Σχετικά Άρθρα

  • Πάτρα: Αστυνομικοί μετέφεραν με περιπολικό σοβαρά τραυματισμένο σκυλάκι
    Πάτρα: Αστυνομικοί μετέφεραν με περιπολικό σοβαρά τραυματισμένο σκυλάκι

    Αστυνομικοί στην Πάτρα μετέφεραν με περιπολικό στο κτηνιατρείο, ένα σοβαρά τραυματισμένο σκυλάκι.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Κωνσταντίνα Τσίχλα στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος, αρχικά πολίτες ειδοποίησαν την αστυνομία για ένα τραυματισμένο σκύλο, τον οποίο είχε χτυπήσει διερχόμενο αυτοκίνητο, με τους αστυνομικούς να σπεύδουν στο σημείο. Παράλληλα οι αστυνομικοί ενημέρωσαν φιλοζωική οργάνωση, η οποία βρήκε κτηνίατρο ο οποίος θα μπορούσε άμεσα να περιθάλψει το ζώο.

    Μετέφεραν τον σκύλο με περιπολικό στο κτηνιατρείο στην Πάτρα

    Ωστόσο επειδή θα χρειάζονταν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι κάποιος από την φιλοζωική να πάει στο σημείο οι αστυνομικοί αποφάσισαν να το μεταφέρουν με το περιπολικό στον κτηνίατρο.

    Ακολούθησαν τις οδηγίες που τους δόθηκαν σε σχέση με το πως μπορεί να μεταφερθεί και περιμέναν μάλιστα να δουν ποιά είναι η κατάσταση του και αν είναι τσιπαρισμένο.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Απίστευτο βίντεο: Σκύλος βρέθηκε στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας
    σε Viral
    Απίστευτο βίντεο: Σκύλος βρέθηκε στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας

    Σκύλος «κατέκτησε» τη δική του… πυραμίδα. Δείτε το βίντεο που έγινε viral.

    Έτριβε τα μάτια του ένας άνδρας την ώρα που έκανε «παρά πέντε» στην Αίγυπτο, όταν αντίκρισε ότι στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας βρισκόταν ένας… σκύλος.

    Οι πτήσεις «παρά πέντε» πάνω από τις 118 πυραμίδες της Αιγύπτου αποτελούν έναν δημοφιλή τρόπο περιήγησης, καθώς η αναρρίχηση στα μνημεία φυσικά απαγορεύεται.

    Την ώρα, λοιπόν, που ο Άλεξ Λανγκ πετούσε πάνω τη μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες της Γκίζας, παρατήρησε κίνηση στην κορυφή της. Ζουμάροντας στον μικρό χώρο που καταλαμβάνει η κορυφή της πυραμίδας είδε έναν σκύλο που… κυνηγούσε πουλιά.

    Αν και παραμένει άγνωστο πώς κατάφερε ο σκύλος να σκαρφαλώσει σε μία τόσο ψηλή πυραμίδα, τα σχόλια στα social media πήραν «φωτιά».

    «Δεν είναι σκύλος. Αυτός είναι ο αιγυπτιακός θεός Anubis Θεωρείται ο οδηγός των νεκρών στη μετά θάνατον ζωή και ο προστάτης των τάφων. Γι’ αυτό και βρίσκεται πάνω από την πυραμίδα», έγραψε με χιούμορ χρήστης του Χ.

    «Αυτή είναι η δική του πυραμίδα τώρα. Την κατέκτησε» αστειεύτηκε άλλος.

    «Αυτοί οι κυβόλιθοι είναι τεράστιοι. Είναι μια τρελή ανάβαση για έναν σκύλο. Δεν έχω πειστεί», σημείωσε ένας τρίτος.

    Δείτε το βίντεο:

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • O ξεχωριστός φίλος του παιδιού που μειώνει το άγχος και το βοηθά να εκφράζει τα συναισθήματά του
    O ξεχωριστός φίλος του παιδιού που μειώνει το άγχος και το βοηθά να εκφράζει τα συναισθήματά του

    Ο καλύτερος φίλος του παιδιού μπορεί να μη μιλάει, αλλά έχει θετική επιρροή στο παιδί σας!

    Η γλυκιά πράξη υιοθεσίας ενός σκύλου δεν είναι απλώς σωτήρια για την ευημερία του γλυκύτατου τετράποδου, αλλά ανταποδίδει το καλό στους ιδιοκτήτες, ιδίως στα παιδιά τους. Πιο συγκεκριμένα, η αλληλεπίδραση των παιδιών με τους χνουδωτούς φίλους τους, εκτοξεύει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, της ορμόνης της αγάπης, σύμφωνα με έρευνα, δημοσιευμένη στο περιοδικό Psychο-neuroendocrinology, υπό την επιστημονική καθοδήγηση της Δρας Gitanjali E. Gnanadesikan, μεταδιδακτορικής ερευνήτριας στη Σχολή Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα στο Tucson.

    Η ωκυτοκίνη – ορμόνη που παράγεται στον υποθάλαμο του εγκεφάλου και απελευθερώνεται στην κυκλοφορία του αίματος – μειώνει τα επίπεδα άγχους και αυτό το φυσιολογικό πλεονέκτημα, βοηθά τους ανθρώπους να εκφράζουν πιο εύκολα τα συναισθήματά τους. Όπως παρατηρήθηκε, το παιχνίδι με τους σκύλους ενεργοποίησε την έκκριση της ορμόνης της αγάπης σε πιο γενναίες ποσότητες σε σύγκριση με το μοναχικό παιχνίδι.

    Η αγάπη είναι μεταδοτική

    Για τις ανάγκες της μελέτης, η Δρ Gitanjali E. Gnanadesikan και οι συνεργάτες της, επέλεξαν 55 παιδιά ηλικίας 8 έως 10 ετών για τη διεξαγωγή πειραμάτων στα εργαστήρια του Arizona Canine Cognition Center στο Tucson. Σε τρεις ξεχωριστές επισκέψεις, τα παιδιά έπαιξαν με τον σκύλο τους, με έναν άγνωστο σκύλο και μόνα τους. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις τρεις συνεδρίες παιχνιδιού, καταγράφηκαν τα επίπεδα της ωκυτοκίνης τόσο στους σκύλους όσο και στα παιδιά, από δείγματα σάλιου και ούρων. Έπειτα από την ανάλυση των αποτελεσμάτων, επιβεβαιώθηκε η υψηλότερη συγκέντρωση ωκυτοκίνης από το παιχνίδι με τους σκύλους.

    Διαπιστώθηκε επίσης, ότι τόσο η γνώριμη όσο και η ανοίκεια αλληλεπίδραση με σκύλους είχε αυτή την ενισχυτική επίδραση της ωκυτοκίνης. Εν ολίγοις, δεν έχει σημασία αν τα παιδιά παίζουν με τον δικό τους σκύλο ή με κάποιου άλλου για να λάβουν την ευεργετική τόνωση της αγάπης. Επίσης, η αύξηση της ορμόνης εντοπίστηκε και στους σκύλους, αλλά μόνο στους οικείους των παιδιών.

    Οι ερευνητές τονίζουν, τέλος, ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων θα πρέπει πάντα να είναι πολύ προσεκτικοί με οποιαδήποτε ράτσα σκύλου σε συνδυασμό με την παρουσία παιδιών στο σπίτι, ιδίως βρεφών και νηπίων.

    Πηγή: Ygeiamou.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Καλάβρυτα: 67χρονος πήγε να σώσει τον εγγονό του από επίθεση σκύλου και τραυματίστηκε σοβαρά
    Καλάβρυτα: 67χρονος πήγε να σώσει τον εγγονό του από επίθεση σκύλου και τραυματίστηκε σοβαρά

    Ο 67χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων και από εκεί λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου

    Στο χειρουργείο οδηγήθηκε 67χρονος άντρας από την Κέρτεζη Καλαβρύτων, με σοβαρά τραύματα κυρίως στο χέρι μετά από επίθεση σκύλου.
    Ο 67χρονος σύμφωνα με το kalavrytanews.com, είχε βγει βόλτα με την κόρη και τον εγγονό του, όταν ένας μεγαλόσωμος σκύλος βγήκε από σπίτι της περιοχής και τους επιτέθηκε.
    Ο 67χρονος με αυτοθυσία μπήκε μπροστά να προστατεύσει τον εγγονό του με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του. Ασθενοφόρο τον παρέλαβε και τον οδήγησε στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων και από εκεί λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων, έγινε διακομιδή στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ισπανία: Στιγμές τρόμου για ψαρά με καγιάκ όταν τον περικύκλωσε σφυροκέφαλος καρχαρίας - Δείτε πώς τον έδιωξε
    Ισπανία: Στιγμές τρόμου για ψαρά με καγιάκ όταν τον περικύκλωσε σφυροκέφαλος καρχαρίας - Δείτε πώς τον έδιωξε

    Ο ψαράς ακούγεται να φωνάζει, μάλιστα, «μπάσταρδε, φύγε μακριά»

    Στιγμές τρόμου έζησε ένας ψαράς με καγιάκ στην Ισπανία όταν είδε ξαφνικά έναν καρχαρία να γυρίζει γύρω από το καγιάκ του.
    Στο βίντεο φαίνεται ο καρχαρίας, τον οποίο ο ψαράς αναγνώρισε ως σφυροκέφαλο, να κολυμπάει γύρω από το καγιάκ.
    Κάποια στιγμή, μάλιστα, ο καρχαρίας φαίνεται να κάνει μια κίνηση εφόρμησης προς το καγιάκ με τον ψαρά να επιστρατεύει το κουπί του για να τον απομακρύνει.
    Ο ψαράς ακούγεται να φωνάζει «μπάσταρδε, φύγε μακριά».

    Το περιστατικό σημειώθηκε ανοιχτά της πόλης Ταζακόρτε στα δυτικά του νησιού Λα Πάλμα στα Κανάρια Νησιά.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Τι αλλάζει στον εγκέφαλο όταν κοιτάμε στα μάτια τον σκύλο μας
    Τι αλλάζει στον εγκέφαλο όταν κοιτάμε στα μάτια τον σκύλο μας

    Η μοναδική σύνδεση ανθρώπου και σκύλου μπορεί να εμπλουτιστεί περισσότερο, μέσα από ένα αμοιβαίο βλέμμα - Δείτε πόσα αλλάζει αυτό το βλέμμα στον εγκέφαλο

    Είναι εκπληκτικό το πώς τα σκυλιά αντιλαμβάνονται αμέσως πότε δεν είμαστε καλά -ψυχολογικά και σωματικά- γι’ αυτό και επιλέγονται ως συνοδοί από άτομα που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, όπως ο διαβήτης. Μοναδική, όμως, είναι και η σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με αυτού του σκύλου, όπως διαπιστώνει νεότερη μελέτη, όπως αυτή μετουσιώνεται μέσα από ένα απλό κοίταγμα.

    Κατά τη διάρκεια των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων, η δραστηριότητα των νευρώνων του εγκεφάλου συγχρονίζεται μεταξύ των εμπλεκόμενων ατόμων. Ένας τέτοιος συγχρονισμός πραγματοποιείται και μεταξύ ανθρώπων και σκύλων, με αποτέλεσμα οι δύο εγκέφαλοι να συγχρονίζονται. Όπως συμπέρανε η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Advanced Science, το αμοιβαίο βλέμμα συγχρόνισε τη μετωπιαία περιοχή του εγκεφάλου, ενώ το χάιδεμα προκάλεσε το συγχρονισμό στη βρεγματική περιοχή. Και οι δύο περιοχές σχετίζονται με την προσοχή.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μελέτη είναι και η πρώτη που αποδεικνύει μια τέτοια σύνδεση: «Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η ισχύς, η κατεύθυνση και οι περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την προσοχή της δια-εγκεφαλικής σύζευξης δραστηριότητας κατά τη διάρκεια των αλληλεπιδράσεων ανθρώπου-σκύλου είναι παρόμοιες με εκείνες κατά τη διάρκεια των αλληλεπιδράσεων μεταξύ ανθρώπων» τονίζουν.

    Πιθανές εφαρμογές

    Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η ένταση αυτού του συγχρονισμού αυξανόταν μέσα σε πέντε ημέρες, όσο δένονταν όλο και περισσότερο ο σκύλος με τον άνθρωπο. Σύμφωνα με τις δοκιμές, ο άνθρωπος τελικά είναι ο ηγέτης ενώ ο σκύλος είναι ο ακόλουθος κατά τη διάρκεια των αλληλεπιδράσεων ανθρώπου-σκύλου.

    Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε επίσης ότι σκύλοι με ορισμένες γενετικές μεταλλάξεις που τους προκαλούν συμπτώματα κοινωνικής δυσλειτουργίας, χαρακτηριστικά της διαταραχής του φάσματος του αυτισμού (ΔΑΦ), παρουσίασαν απώλεια αυτού του συγχρονισμού, καθώς και μειωμένη προσοχή κατά τη διάρκεια αλληλεπιδράσεων ανθρώπου-σκύλου. Οι διαταραχές αυτές αντιστράφηκαν με θεραπεία που περιλάμβανε την ψυχοτρόπο ουσία LSD.

    «Υπάρχουν δύο επιπτώσεις της παρούσας μελέτης: η μία είναι ότι ο διαταραγμένος δια-εγκεφαλικός συγχρονισμός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βιοδείκτης για τον αυτισμό και η άλλη είναι ότι το LSD ή τα παράγωγά του θα μπορούσαν να βελτιώσουν τα κοινωνικά συμπτώματα της διαταραχής αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ)», δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Yong Q. Zhang, Ph.D., της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, στο Πεκίνο.

    Πηγή: Ygeiamou.gr
  • Επικήρυξη 1000€ για τον δράστη που έδεσε και πέταξε σκυλίτσα σε ποτάμι στην Κρέστενα
    Επικήρυξη 1000€ για τον δράστη που έδεσε και πέταξε σκυλίτσα σε ποτάμι στην Κρέστενα

    Έκκληση από τον Πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου να ανοίξουν επιτέλους τα στόματα

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία των Κρεστένων και όχι μόνο η άγρια κακοποίηση της σκυλίτσας, την οποία ο δράστης έδεσε και πέταξε σε ποτάμι κοντά στην περιοχή.

    Το τραγικό περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν ένα ζευγάρι Ελβετών αναζητώντας να απαθανατίσει τις ομορφιές του νομού, εντόπισε σε ποτάμι το τυφλό κυνηγόσκυλο με δεμένα και τα τέσσερα πόδια του μεταξύ τους.

    Άμεσα αναζήτησαν τον φιλοζωικό σύλλογο Κρεστένων "Νοιάζομαι" όπου ανέλαβε και τη διαχείριση του περιστατικού.

    Ο σύλλογος αντέδρασε γρήγορα και αποφάσισε να επικηρύξει τον άγνωστο δράστη με το ποσό των 1000€, προκειμένου να βοηθήσει στον εντοπισμό και την σύλληψή του.

    Μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου Διονύσης Λιαρομάτης σε επικοινωνία με το ilialive.gr απευθύνει έκκληση σε όλους όσοι έχουν οποιαδήποτε πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην σύλληψη του δράστη να την καταθέσουν, διαβεβαιώνοντας ότι θα διατηρηθεί η ανωνυμία των μαρτύρων.

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου, ο σύλλογος είχε αφήσει αρχικά ένα μικρό περιθώριο με την ελπίδα ότι κάποιοι γνώστες του περιστατικού θα αποκαλύπτονταν.

    Ωστόσο, η επιτακτική ανάγκη για την ανακάλυψη και τη σύλληψη του δράστη οδήγησε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου να λάβει μια σοβαρή απόφαση.

    Αποφάσισαν να επικηρύξουν τον δράστη με το ποσό των 1000€, ώστε να ενισχυθεί η έρευνα και να κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία.

    «Η πράξη αυτή είναι εξαιρετικά σκληρή και απάνθρωπη. Δεν γνωρίζουμε αν ο δράστης είναι κάτοικος του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ή αν ήρθε από άλλη περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, επισημαίνοντας ότι η ακριβής ταυτότητα και τα κίνητρα του ατόμου που διέπραξε αυτό το έγκλημα παραμένουν άγνωστα.

    Όπως σημείωσε επιπλέον ο κ. Λιαρομάτης υποψίες και ενδείξεις για συγκεκριμένα άτομα υπάρχουν αρκετές ωστόσο λείπουν οι αποδείξεις που θα οδηγήσουν τον υπεύθυνο αυτής της κτηνωδίας στην δικαιοσύνη.

    Η υπόθεση έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και στα κοινωνικά δίκτυα, με αρκετούς πολίτες να εκφράζουν την οργή και τη θλίψη τους, ενώ άλλοι από την πλευρά τους κάνουν λόγο για γνωστές τακτικές ανθρώπων που δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά.

    Άλλωστε όπως πολύ σωστά επισημαίνει και ο κ. Λιαρομάτης τέτοιες συμπεριφορές καταδεικνύουν εξαιρετικά επικίνδυνα άτομα, όχι μόνο για τα ζώα αλλά και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

    Η επικήρυξη αυτή αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι η κοινωνία δεν θα ανεχθεί τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές και για τον λόγο αυτό ο φιλοζωικός σύλλογος "Νοιάζομαι" καλεί όποιον έχει πληροφορίες για το περιστατικό να καλέσει στο 6975 968631 τονίζοντας πως κάθε βοήθεια είναι κρίσιμη για την απόδοση δικαιοσύνης και την εξάλειψη της βίας κατά των ζώων.

    afisa epikirixi

  • Σκύλος-ναυαγοσώστης έσωσε από πνιγμό ηλικιωμένο στα Καμένα Βούρλα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
    Σκύλος-ναυαγοσώστης έσωσε από πνιγμό ηλικιωμένο στα Καμένα Βούρλα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

    Πώς εκτυλίχθηκε η συγκινητική ιστορία - Εκτός κινδύνου ο άνδρας που κατάπιε μεγάλη ποσότητα νερού

    Μία συγκινητική ιστορία εκτυλίχθηκε στα Καμένα Βούρλα με σκύλο να σώζει λουόμενο που κινδύνευε να πνιγεί σε παραλία.

    Με τη βοήθεια του σκύλου, ειδικότερα, 77χρονος λουόμενος, που ήταν αναίσθητος και είχε πιει αρκετό νερό, σώθηκε από πνιγμό.

    Ο σκύλος που έσωσε τον ηλικιωμένο είναι ποιμενικός, ονόματι «Νάλα», μοναδικός στη χώρα μας που έχει λάβει ειδική εκπαίδευση στο εξωτερικό για να σώζει ανθρώπους από πνιγμό, σύμφωνα με το Lamiareport.

    nala1

    Αφότου διεσώθη ο 77χρονος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

    Πηγή: protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο