Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 12:56

Άγιος Βαλεντίνος: Mπορείτε να βαφτίσετε μια κατσαρίδα με το όνομα πρώην σας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο ζωολογικός κήπος του Σαν Αντόνιο στο Τέξας δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να δώσει το όνομα του/της πρώην σε μια κατσαρίδα!

Πόσο κοστίζει η καμπάνια

Κάνοντας μια δωρεά από 5 έως 25 δολάρια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν οι ίδιοι αλλά και οι πρώην τους μια ψηφιακή κάρτα ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η οποία θα τους ενημερώνει ότι μια κατσαρίδα έχει πάρει το όνομά τους και έχει ταϊστεί σε άλλο ζώο.

Αν δεν είστε φαν των κατσαρίδων, μπορείτε απλά να επιλέξετε ένα λαχανικό ή έναν αρουραίο.

Αν το μένος με τον πρώην σας είναι μεγάλο, μπορείτε να πληρώσετε κάτι έξτρα και θα έχετε και βίντεο που αποθανατίζει τη στιγμή που η κατσαρίδα ή το λαχανικό ή ο αρουραίος τρώγονται από ζώα.

Η καμπάνια έχει τιτλοφορείται «Cry me a cockroach» και διοργανώνεται κάθε χρόνο, προσελκύοντας πολύ κόσμο!

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται διατίθενται για την υποστήριξη του ζωολογικού κήπου και τη διασφάλιση ενός μέλλοντος για τα άγρια ζώα.

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 10:50

Σχετικά Άρθρα

  • Εφιάλτης για 23χρονο: Είχε πόνους στο στομάχι και οι γιατροί βρήκαν μέσα ζωντανή κατσαρίδα
    Εφιάλτης για 23χρονο: Είχε πόνους στο στομάχι και οι γιατροί βρήκαν μέσα ζωντανή κατσαρίδα

    Ένας 23χρονος είχε πόνους στο στομάχι και όταν έμαθε ότι είχε μέσα ζωντανή κατσαρίδα δεν μπορούσε να το πιστέψει

    Μπροστά σε ένα απίστευτο και συνάμα αποκρουστικό θέαμα βρέθηκαν οι γιατροί ενός νοσοκομείου στο Νέο Δελχί της Ινδίας, όταν βρήκαν μια ζωντανή κατσαρίδα στο λεπτό έντερο ενός ασθενούς που είχε προσέλθει με στομαχόπονο και δυσπεψία.

    Ο 23χρονος άνδρας είχε πάει στο νοσοκομείο Fortis, Vasal Kunj, καθώς είχε έντονο στομαχόπονο τρεις μέρες.

    Όπως είπε στους γιατρούς είχε έντονο κοιλιακό πόνο και δυσπεψία.

    Τι είπαν οι γιατροί για την ζωντανή κατσαρίδα στο λεπτό έντερο του 23χρονου

    Σύμφωνα με το odditycentral, ο άνδρας είχε καταναλώσει street food λίγες ημέρες πριν και υποπτευόταν ότι αυτό ήταν η αιτία των προβλημάτων υγείας του.

    Οι γιατροί που τον εξέτασαν δεν περίμεναν να βρουν μια ζωντανή κατσαρίδα στο λεπτό έντερο του άνδρα, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει τον εφιάλτη που ζούσε.

    «Ακόμη και εμείς εκπλαγήκαμε για το πώς η κατσαρίδα κατάφερε να παραμείνει ανέπαφη» είπαν.

    Πώς την αφαίρεσαν

    Αφού ανακάλυψε το ζωντανό έντομο μέσα στο σώμα του ασθενούς, η ομάδα των γιατρών αποφάσισε να το αφαιρέσει χρησιμοποιώντας ένα ενδοσκόπιο με δύο κανάλια – ένα για την έγχυση αέρα και νερού και το άλλο για την αναρρόφηση αέρα.

    «Ενεργοποιήσαμε το κουμπί αναρρόφησης στο ενδοσκόπιο, αναρροφώντας αποτελεσματικά την κατσαρίδα στο κανάλι αναρρόφησης, οδηγώντας στην απομάκρυνσή της από το σώμα και σώζοντας τη ζωή του άνδρα», εξήγησε ο Δρ Vatsya, προσθέτοντας ότι η αποτυχία να αφαιρεθεί το έντομο το συντομότερο δυνατό θα μπορούσε να είχε προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές.

    Όσο για το πώς η κατσαρίδα των 3 εκατοστών κατέληξε στα έντερα του άνδρα, οι γιατροί υποθέτουν ότι μπορεί να σύρθηκε στο λαιμό του ενώ κοιμόταν ή ότι ο άνδρας την κατάπιε κατά λάθος μαζί με το φαΐ του.

    Πηγή: in.gr

  • Κομοτηνή: Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα - Δείτε εικόνες
    Κομοτηνή: Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα - Δείτε εικόνες

    Νεκρή κατσαρίδα εγκλωβισμένη σε συσκευασία ψωμιού στα σχολικά γεύματα, εντόπισε μαθήτρια σε σχολείο της πόλης Κομοτηνής.

    Το συμβάν κατήγγειλε η μητέρα του κοριτσιού

    Σύμφωνα με το xronos.gr ο συμβάν κατήγγειλε η μητέρα της μαθήτριας, αποστέλλοντας προς επιβεβαίωση φωτογραφία της κλειστής και της ανοικτής συσκευασίας. Ευτυχώς, η μαθήτρια εντόπισε την κατσαρίδα στη συσκευασία του ψωμιού.

    Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία σοβαρή παραβίαση των συνθηκών υγιεινής που βαρύνει την ανάδοχο εταιρία και όχι τη σχολική μονάδα, μεταδίδει η ιστοσελίδα xronos.gr. Ο Δήμος Κομοτηνής καλείται άμεσα να ενεργήσει κατάλληλα προς την προμηθεύτρια εταιρία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ποιότητα, η υγιεινή και η ασφάλεια των σχολικών γευμάτων που καταναλώνουν μαθητές.

    Kατσαρίδα σε σχολικό γεύμα/xronos gr
    Kατσαρίδα σε σχολικό γεύμα/xronos gr
    Kατσαρίδα σε σχολικό γεύμα/xronos gr

    Πηγή: ethnos.gr

  • Πλημμύρες στη Νιγηρία: Κροκόδειλοι και φίδια διέφυγαν από μεγάλο ζωολογικό κήπο
    Πλημμύρες στη Νιγηρία: Κροκόδειλοι και φίδια διέφυγαν από μεγάλο ζωολογικό κήπο

    Το 80% των άγριων ζώων που φιλοξενούνταν στον Ζωολογικό Κήπο Σάντα Κιαρίμι, όπως λιοντάρια, βουβάλια και στρουθοκάμηλοι, παρασύρθηκαν από τα νερά και πνίγηκαν

    Κροκόδειλοι και φίδια διέφυγαν από έναν μεγάλο ζωολογικό κήπο μετά τις πλημμύρες που έπληξαν τη βόρεια Νιγηρία, προειδοποίησαν σήμερα οι τοπικές αρχές.
    Το 80% των άγριων ζώων που φιλοξενούνταν στον Ζωολογικό Κήπο Σάντα Κιαρίμι, όπως λιοντάρια, βουβάλια και στρουθοκάμηλοι, παρασύρθηκαν από τα νερά και πνίγηκαν. Όμως «κάποια επικίνδυνα ζώα, όπως κροκόδειλοι και φίδια, μεταφέρθηκαν στις κοινότητές μας», ανέφεραν οι αρχές της Πολιτείας Μπόρνο, προτρέποντας τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
    Οι πλημμύρες ξεκίνησαν όταν ένα φράγμα υπερχείλισε λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
    Η καταστροφή έπληξε και άλλες υποδομές στην πόλη Μαϊντουγκούρι, όπως το ταχυδρομείο και ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ανέφερε το γραφείο του προέδρου της Νιγηρίας Μπόλα Τινούμπου. Η προεδρία κάλεσε τους κατοίκους να εκκενώσουν τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.
    «Ο πρόεδρος Τινούμπου εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην κυβέρνηση και τον λαό της Πολιτείας, ιδιαίτερα στις οικογένειες που έχασαν τα μέσα επιβίωσής τους λόγω της καταστροφής που προκλήθηκε από την υπερχείλιση του Φράγματος Αλάου», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι θα καλυφθούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες των πληγέντων.

    Από τις πλημμύρες στη βορειοανατολική Νιγηρία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 49 άνθρωποι τον περασμένο μήνα. Το 2022, οι νεκροί από τις πλημμύρες έφτασαν τους 600.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Δύο νεογέννητα ελεφαντάκια μέσα σε δύο εβδομάδες στην Καλιφόρνια - Αντιδρούν ακτιβιστές
    Δύο νεογέννητα ελεφαντάκια μέσα σε δύο εβδομάδες στην Καλιφόρνια - Αντιδρούν ακτιβιστές

    Αλλο ένα δεύτερο ελεφαντάκι καλωσόρισε ο ζωολογικός κήπος της Καλιφόρνιας. Ο αφρικανικός θηλυκός ελέφαντας Αμάχλε γέννησε το πρωί της περασμένης Δευτέρας στο Fresno Chaffee του Roeding Park μόλις 10 ημέρες μετά την γέννηση ενός ακόμη ελέφαντα από την μητέρα του, Νολουάζι.

    Είναι οι πρώτοι ελέφαντες που γεννιούνται στον ζωολογικό κήπο, περίπου 240 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής για τα τεράστια και συμπαθητικά θηλαστικά, με την ελπίδα να τα βλέπουν οι επισκέπτες του τα επόμενα χρόνια.

    «Το να έχουμε δύο υγιή ελεφαντάκια είναι μία ιστορική στιγμή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ζωολογικού κήπου, Τζον Φόρεστ Ντόλιν. «Ανυπομονούμε να τα δει ο κόσμος και να μοιραστεί τον ενθουσιασμό μας».

    Οι ελέφαντες και τα μωρά τους έχουν την φροντίδα και την επίβλεψη όλο το εικοσιτετράωρο από το προσωπικό του ζωολογικού κήπου, στον οποίο έως τώρα δεν έχει ξαναγεννήσει ελέφαντας.

    Ωστόσο για την πρωτοβουλία αναπαραγωγής έχει δεχτεί αντιδράσεις από ορισμένους ακτιβιστές που δεν θέλουν να βλέπουν ελέφαντες σε ζωολογικούς κήπους λόγω των πολύπλοκων αναγκών τους.

    Το 2022, ο ζωολογικός κήπος έφερε τον αρσενικό ελέφαντα Μάμπου με την ελπίδα να αναπαραχθεί με την Νολουάζι και την κόρη της, Αμάχλε.

    Το μέλλον των ελεφάντων στους ζωολογικούς κήπους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αναπαραγωγή, αναφέρει το ΑP.

    Τα συγκεκριμένα ζώα έχουν μια απίστευτα μεγάλη περίοδο κύησης που διαρκεί 22 μήνες και συνήθως γεννούν μόνο ένα ελεφαντάκι κάθε φορά.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Σοκαριστικό τροχαίο στο Τέξας: Νήπια εκσφενδονίστηκαν κατά τη σύγκρουση στη μέση του δρόμου (video)
    Σοκαριστικό τροχαίο στο Τέξας: Νήπια εκσφενδονίστηκαν κατά τη σύγκρουση στη μέση του δρόμου (video)

    Σοκαριστικό τροχαίο ατύχημα καταγράφηκε από κάμερα σε αυτοκινητόδρομο του Τέξας την περασμένη Κυριακή, όταν τζιπ συγκρούστηκε με άλλο όχημα με αποτέλεσμα δύο μικρά παιδιά, ηλικίας 1 και 4 ετών, να εκσφενδονιστούν στον δρόμο. Ευτυχώς, και τα δυο παιδιά είναι καλά στην υγεία τους.

    Ειδικότερα, όπως καταγράφεται σε που ανήρτησε ο Βίκτορ Κόρντοβα, ο οποίος επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά, τα δύο νήπια με πάνες είναι ξαπλωμένα στον αυτοκινητόδρομο I-10 με δυο άντρες να τρέχουν προς το μέρος τους. Στην αρχή ο Κόρντοβα φοβήθηκε πως τα παιδιά είχαν σκοτωθεί, ωστόσο σύντομα ησύχασε βλέποντάς τα νήπια να κινούνται, αν και τρομοκρατημένα. Ευτυχώς, κανένα από τα διερχόμενα αμάξια δεν χτύπησε τα παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου παραμένουν μέχρι σήμερα.

    Το γραφείο του σερίφη δήλωσε ότι η έρευνα για το περιστατικό δεν έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο δεν αποκλείεται να απαγγελθούν κατηγορίες εις βάρος του 25χρονου πατέρα, επειδή δεν είχε φροντίσει να κάθονται τα παιδιά του σε ειδικό, εγκεκριμένο καρεκλάκι για το αυτοκίνητο.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • ΗΠΑ: Πάνω από 1,3 εκατ. νοικοκυριά στο Τέξας παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά την καταιγίδα Μπέριλ
    ΗΠΑ: Πάνω από 1,3 εκατ. νοικοκυριά στο Τέξας παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά την καταιγίδα Μπέριλ

    Θυελλώδεις άνεμοι, σφοδρές βροχοπτώσεις και πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην πολιτεία

    Περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο Τέξας παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα, τέσσερις ημέρες αφότου η καταιγίδα Μπέριλ έπληξε την πολιτεία, συνοδευόμενη από θυελλώδεις ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις, προκαλώντας την αγανάκτηση των κατοίκων, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλές θερμοκρασίες.
    Περίπου 1,1 εκατομμύρια των καταναλωτών που παραμένουν στο σκοτάδι είναι πελάτες της εταιρείας CenterPoint Energy, του μεγαλύτερου παρόχου της πολιτείας, βάσει των στοιχείων από τον ιστότοπο PowerOutage.us.
    Αν και η εταιρεία ηλεκτροδότησης αποκατέστησε το ρεύμα σε 1,16 εκατομμύρια πελάτες μετά την καταιγίδα, βρίσκεται στο επίκεντρο επικρίσεων με επίκεντρο τις προετοιμασίες της ενόψει της Μπέριλ. Σε μια επιστολή προς το CentrePoint, το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Σίλβια Γκαρσία αποκάλεσε την αργή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης μια κρίση δημόσιας υγείας.
    Η εταιρεία CenterPoint ανακοίνωσε σήμερα πως αναμένει ότι το ρεύμα θα αποκατασταθεί σε επιπλέον 400.000 καταναλωτές έως αύριο και σε άλλους 350.000 καταναλωτές έως την Κυριακή. Συνολικά, 2,26 εκατομμύρια καταναλωτές βρέθηκαν στο σκοτάδι κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.

    «Τα συνεργεία έχουν καταγράψει εκτεταμένες καταστροφές έπειτα από πτώσεις δέντρων κατά μήκος του δικτύου. Τα δέντρα στην ευρύτερη περιοχή του Χιούστον ήταν ιδιαίτερα ευάλωτα, έπειτα από τρία χρόνια ασυνήθιστων καιρικών συνθηκών, μεταξύ άλλων πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ξηρασία και ισχυρές βροχοπτώσεις την περασμένη Άνοιξη», τονίζει η εταιρεία CenterPoint σε ένα δελτίο τύπου.


    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CARLOS RAMIREZ
  • Κατσαρίδες και κλιματική αλλαγή: Μια συμβιωτική σχέση
    Κατσαρίδες και κλιματική αλλαγή: Μια συμβιωτική σχέση

    Οι κατσαρίδες είναι ο πιο μισητός απρόσκλητος επισκέπτης του φετινού καλοκαιριού. Μπορεί η αύξηση του πληθυσμού τους να συνδέεται με την κλιματική αλλαγή;

    Πριν οι κάτοικοι της Λάρισας απελπιστούν στη μάχη τους με τις ιπτάμενες κατσαρίδες, μπορούν να παρηγορηθούν με την ιδέα ότι ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα πιο περιζήτητα θέρετρα και τουριστικοί προορισμοί της Ευρώπης: Τα Κανάρια νησιά, οι Βαλεαρίδες νήσοι, οι ακτές της Καταλονίας και της Ανδαλουσίας, τα περίχωρα της Βαρκελώνης, αναφέρουν φέτος αύξηση των κατσαρίδων από 30% ως 40%.

    Θα μπορούσε η κλιματική αλλαγή να είναι μία από τις αιτίες που οι κατσαρίδες όχι μόνο αυγατίζουν σε πληθυσμό, αλλά καρδαμώνουν σε μέγεθος και ανθεκτικότητα;

    Καθώς η Ισπανία ήρθε αντιμέτωπη με το φαινόμενο της μαζικής απόβασης κατσαρίδων από τον Απρίλιο (και ακόμα δεν έχουν φύγει), το ερώτημα έχει ήδη απασχολήσει ΜΜΕ και τοπικές αρχές.

    Οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν τις κατσαρίδες

    Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Εuronews, ο βασικός υπεύθυνος για την αύξηση των κατσαρίδων στην Ισπανία, είναι η άνοδος της θερμοκρασίας. Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι οι απρόσκλητοι επισκέπτες της Ιβηρικής χερσονήσου δεν είναι ίδιοι με τους δικούς μας – αυτούς που βλέπουμε στη Λάρισα και όχι μόνο.

    Το ότι οι φετινές «έφοδοι» των καφετί εντόμων συμπίπτουν με τις υψηλές θερμοκρασίες, δεν είναι απόδειξη ότι για τον πολλαπλασιασμό τους ευθύνεται αποκλειστικά η ζέστη

    Η Ισπανοί φιλοξενούν ορδές από τις αποκαλούμενες γερμανικές κατσαρίδες, οι οποίες πλέον αποκαλούνται και μεταλλαγμένες, αφού είναι όλο και πιο ανθεκτικές στα εντομοκτόνα. Στην Ελλάδα έχουμε κυρίως την Periplaneta Americana, η οποία παρά το όνομά της έρχεται από την Αφρική. Και τα δύο είδη πάντως ευδοκιμούν στη ζέστη και την υγρασία – συνθήκες που προσφέρονται σε αφθονία στα σκοτεινά ντουλάπια στις κουζίνες των σπιτιών, αλλά δυστυχώς και σε μαζικούς χώρους εστίασης.

    «Η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να προκαλέσει μια ανησυχητική αύξηση του πληθυσμού των κατσαρίδων στην Ισπανία – καθώς και αλλαγές στη γενετική τους σύνθεση», γράφει το Εuronews.

    «Οι ειδικοί λένε ότι οι θερμοκρασίες ρεκόρ ευθύνονται για αυτές τις «μεταλλαγμένες» κατσαρίδες. Η αυξημένη θερμότητα σημαίνει ότι ο μεταβολικός κύκλος των παρασίτων επιταχύνεται – και αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στη γερμανική κατσαρίδα. Αυτό είναι ανησυχητικό, καθώς αυτή η ποικιλία είναι διαδεδομένη σε σπίτια και επιχειρήσεις που σχετίζονται με τρόφιμα», συνεχίζει το δημοσίευμα.

    Έντομα παντός καιρού

    Σε δεκάδες άρθρα στον διεθνή Τύπο, ιδίως με αφορμή την Ισπανία, βλέπουμε να χρησιμοποιούνται παράλληλα οι λέξεις «κλιματική αλλαγή» και «κατσαρίδες», μαζί με αναφορές σε «ειδικούς επιστήμονες» που συνδέουν την πρώτη με τις δεύτερες.

    Όμως, ως γνωστόν η συσχέτιση δεν συνεπάγεται απαραίτητα και αιτιότητα. Το γεγονός ότι οι φετινές «έφοδοι» των καφετί εντόμων συμπίπτουν με τις υψηλές θερμοκρασίες, δεν είναι απόδειξη ότι για τον πολλαπλασιασμό τους ευθύνεται αποκλειστικά η ζέστη. Το σίγουρο είναι ότι ως εξαιρετικά προσαρμοστικοί οργανισμοί, μάλλον θα τα καταφέρουν σε οποιεσδήποτε κλιματικές συνθήκες.

    Μετάλλαξη λόγω υπερθέρμανσης του πλανήτη;

    Μια άλλη πιθανή ερμηνεία είναι ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν ότι η περίοδος αναπαραγωγής των κατσαρίδων επιμηκύνεται. Αυτό θεωρείται ότι συμβάλλει και στη βελτίωση της γενετικής τους αντοχής στα συμβατικά εντομοκτόνα.

    Πώς έχει προκαλέσει η κλιματική αλλαγή αυτές τις αλλαγές στις κατσαρίδες;

    Στο ερώτημα αυτό κλήθηκε να απαντήσει, με αφορμή την απόβαση των εντόμων στην Ισπανία – ο Χόρχε Γκαλβάν, διευθυντής της Εθνικής Ένωσης Εταιρειών Περιβαλλοντικής Υγείας (ANECPLA) της χώρας. Μιλώντας, τότε, στην ισπανική εφημερίδα 20 Minutos, είπε ότι ότι οι ειδικοί ανησυχούν ότι αυτή η γενετική αλλαγή καθιστά δύσκολο τον αποτελεσματικό έλεγχο του πληθυσμού των κατσαρίδων.

    Οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν ότι η περίοδος αναπαραγωγής των κατσαρίδων επιμηκύνεται. Αυτό θεωρείται ότι συμβάλλει και στη βελτίωση της γενετικής τους αντοχής

    Όπως εξήγησε, καθώς οι κατσαρίδες γίνονται ανθεκτικές στα χημικά, οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, προσπαθούν να καταπολεμήσουν το ολοένα πιο έντονο πρόβλημα, με τη χρήση λιγότερο επεμβατικών και πιο βιώσιμων μεθόδων. Το πρώτο βήμα είναι οι βελτιωμένες πρακτικές υγιεινής μέχρι μηχανικές παγίδες.

    Η ανάγκη που οδήγησε σε αυτές τις διαφορετικές μεθόδους, φαίνεται να είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη,. Καθώς το κλίμα στην Ισπανία μετατρέπεται σταδιακά από υποτροπικό σε τροπικό, οι περίοδοι που αλωνίζουν παρασιτικά έντομα όπως οι κατσαρίδες, επιμηκύνεται.

    Το ίδιο υποστηρίζουν οι αρχές και στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΛ, της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας, επαναλαμβάνουν διαρκώς ότι για την πρώιμη και μαζική εμφάνιση των αποκρουστικών πλασμάτων ευθύνεται ο ήπιος χειμώνας και οι υψηλές θερμοκρασίες που ήρθαν νωρίτερα. Μόνο που οι προγενέστερες υποσχέσεις τους ότι το πρόβλημα θα υποχωρήσει σε λίγες εβδομάδες δεν φαίνεται να έχουν ευοδωθεί, αφού πλησιάζουμε στα μέσα του καλοκαιριού και οι «Νατοϊκές» κατσαρίδες, όπως τις αποκαλούν, ακόμα κάνουν πάρτι.

    Πηγή: In.gr
  • ΗΠΑ: Μετά την καταιγίδα Μπέριλ, η ζέστη «χτυπά» το Τέξας - Δεν έχουν κλιματισμό, έχουν ξεμείνει και από καύσιμα
    ΗΠΑ: Μετά την καταιγίδα Μπέριλ, η ζέστη «χτυπά» το Τέξας - Δεν έχουν κλιματισμό, έχουν ξεμείνει και από καύσιμα

    Η τροπική καταιγίδα Μπέριλ έπληξε το Τέξας, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 5 ανθρώπων, πλημμυρίζοντας λεωφόρους και καταστρέφοντας σπίτια

    Εκατομμύρια Αμερικανοί στο νοτιοανατολικό Τέξας βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλές θερμοκρασίες σήμερα, χωρίς τη δυνατότητα του κλιματισμού, καθώς η τροπική καταιγίδα Μπέριλ βύθισε στο σκοτάδι μεγάλο μέρος της περιοχής.
    Περίπου 2,3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Poweroutage.us, την ώρα που οι θερμοκρασίες προβλέπεται να ξεπεράσουν τους 38 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
    «Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μεγάλο τμήμα του νοτιοανατολικού Τέξας, μετά τον τυφώνα Μπέριλ, το να μην υπάρχει κλιματισμός θα μπορούσε να προκαλέσει επικίνδυνες συνθήκες», ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία στο δελτίο της για την περιοχή, με τον υδράργυρο να αναμένεται να φθάσει στους 40 βαθμούς Κελσίου.
    Η τροπική καταιγίδα Μπέριλ έπληξε χθες το Τέξας, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 5 ανθρώπων, πλημμυρίζοντας λεωφόρους, καταστρέφοντας σπίτια και προκαλώντας ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

    Ο κάτοικος του Χιούστον Ρέιμοντ Μίλερ, ηλικίας 46 ετών, δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα τα τρόφιμα στο ψυγείο του να χαλάσουν.
    «Έκανε πολλή ζέστη, δεν μπορούσα να κοιμηθώ και η υγρασία καθιστά πολύ δύσκολο (ακόμα) και το να αναπνεύσω στο διαμέρισμά μου. Το ότι άνοιξα τα παράθυρα χθες το βράδυ δεν βοήθησε, ίσως να ήταν και χειρότερα», είπε ο Μίλερ.

    Ο Μίλερ πρόσθεσε πως σήμερα σκοπεύει να κάτσει μαζί με τον σκύλο του στο αυτοκίνητό του, που διαθέτει κλιματισμό, το ντεπόζιτο του οποίου, όμως, είναι σχεδόν άδειο.

    «Δεν υπάρχουν διαθέσιμα καύσιμα. Όλοι έχουν ξεμείνει από καύσιμα», είπε. «Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά αυτήν τη στιγμή… Είναι αναμφίβολα δύσκολα. Τα πάντα εξελίσσονται σε μια κρίση αυτή τη στιγμή».

    Οι πολίτες στο Τέξας αποτελούν μονάχα ένα μικρό ποσοστό εκ των 123 εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη τη χώρα, στους οποίους οι αρχές απηύθυναν σήμερα συστάσεις για τη ζέστη. Στο μεγαλύτερο μέρος των δυτικών ΗΠΑ, από το Σιάτλ έως την Καλιφόρνια και την Αριζόνα, αναμένεται να καταγραφούν υψηλές θερμοκρασίες.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CARLOS RAMIREZ
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο