Γλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο και καραμελωμένα αμύγδαλα

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Όλες οι αγάπες μαζί: ένα γλυκό ψυγείου με βάση από τριμμένα μπισκότα και λιωμένο βούτυρο που θυμίζει τσηζ κέικ  από τη μια κι από την άλλη παχύ και γευστικό , μοναδικό και αξαπέραστο φυστικοβούτυρο! Τέλος λατρεμένα και ελκυστικά καραμελωμένα αμύγδαλα να στολίζουν την επιφάνεια . Τόσο απλά , τόσο υπέροχα…Το γλυκό αυτό το ανακάλυψα σχεδόν τυχαία από έμπνευση της στιγμής και από αγάπη για τη γεύση του φυστικοβούτυρου . Η κρέμα του είναι υπέροχη και μπορεί να σταθεί άνετα και σε τούρτα με εμποτισμένα σαβαγιάρ ή παντεσπάνι . Τώρα αν σας πω ότι μια γενναία ποσότητα από αυτή τη κρέμα την “εξαφανίζουμε” με το κουτάλι πριν προλάβει να "γεμίσει" το γλυκό δε θα ήμουν καθόλου υπερβολική…

Υλικά :

Για τη βάση:

200 γρ. γεμιστά μπισκότα γεμιστά
200 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα :
330 γρ. φυστικοβούτυρο
300 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτί φυτική σαντιγύ τύπου morfat
1 1/2 φλ . τσ. ζάχαρη άχνη
Για το topping :
60 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
4 κ.σ. ζάχαρη
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

glyko fystikoboytyro2glyko fystikoboytyro3glyko fystikoboytyro4glyko fystikoboytyro5glyko fystikoboytyro6glyko fystikoboytyro7glyko fystikoboytyro8glyko fystikoboytyro9glyko fystikoboytyro10glyko fystikoboytyro11glyko fystikoboytyro12glyko fystikoboytyro13glyko fystikoboytyro14glyko fystikoboytyro15glyko fystikoboytyro16glyko fystikoboytyro17


Εκτέλεση :

-Ετοιμάζουμε πρώτα τα καραμελωμένα αμύγδαλα : σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού . Ζεσταίνουμε και όταν αρχίσει να υγροποιείται η ζάχαρη , να παίρνει ένα καστανό χρώμα και να καραμελώνει προσθέτουμε τα αμύγαδαλα . Ανακατεύουμε για ένα λεπτό με ξύλινη κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά γιατί αν καεί πολύ η ζάχαρη θα σκουρύνει  και θα πικρίσει . Αδειάζουμε το μίγμα σε μια λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει (ΠΡΟΣΟΧΗ , καίει πολύ!) . Όταν κρυώσει εντελώς θα είναι σαν μια πλάκα οπότε τη χτυπάμε για λίγο στο μπλέντερ μέχρι να θριμματιστεί.

-Τρίβουμε στη συνέχεια τα μπισκότα (γεμιστά και πτι μπερ) στο μπλέντερ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο . Όταν έχουν ενωθεί τα υλικά αδειάζουμε σε μια πυρίμαχη ταρτιέρα ή πυρέξ 30 εκ. και απλώνουμε με την παλάμη μας ομοιόμορφα το μίγμα φροντίζοντας να ανέβει και στα πλάγια . Ψήνουμε στους 180ο για 10 λεπτά . Αφήνουμε  τη βάση στην άκρη μέχρι να κρυώσει.

-Ετοιμάζουμε τότε την κρέμα φυστικοβούτυρου:
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγύ με την άχνη ζάχαρη για 7 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψει . Σε ένα άλλο μπωλ ανάδευσης χτυπάμε το φυστικοβούτυρο με το μίξερ χειρός και προσθέτουμε το τυρί κρέμα . Όταν ενωθούν τα δυο υλικά και έχουμε πετύχει μια βελούδινη κρέμα , την αδειάζουμε κουταλιά , κουταλιά μέσα στη σαντιγύ χτυπώντας για λίγο ακόμα με το μίξερ . Η κρέμα είναι έτοιμη!

Τη αδειάζουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου και την απλώνουμε ομοιόμορφα . Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καραμελωμένα αμύγδαλα και τοποθετούμε για 2 ώρες περίπου στο ψυγείο μέχρι να “σφίξει” το γλυκό.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo