Υγεία

Τι μπορεί να πάθουμε αν καταπιούμε την τσίχλα – Ο κίνδυνος

Τι μπορεί να πάθουμε αν καταπιούμε την τσίχλα – Ο κίνδυνος

Μπορεί τελικά ο οργανισμός μας να χωνέψει την τσίχλα;

Μολονότι η τσίχλα είναι κατασκευασμένη με σκοπό τη μάσηση και όχι την κατάποση, δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι καταπίνουν την τσίχλα τους, ιδίως τα παιδιά. Αν και κυκλοφορεί ο μύθος ότι η τσίχλα παραμένει στο στομάχι για 7 χρόνια προτού διαλυθεί και αφομοιωθεί, στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν ισχύει, όπως αναφέρει το «Healthstat.gr».

Εάν καταπιείτε τσίχλα, είναι αλήθεια ότι ο οργανισμός σας δεν μπορεί να την χωνέψει. Αλλά η τσίχλα δεν μένει στο στομάχι σας. Κινείται σχετικά άθικτη μέσω του πεπτικού σας συστήματος και αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω των κοπράνων.

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, μεγάλες ποσότητες τσίχλας σε συνδυασμό με δυσκοιλιότητα μπορεί να μπλοκάρουν τα έντερα σε παιδιά. Γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να αποθαρρύνεται η συχνή κατάποση τσίχλας, ειδικά στα παιδιά.

Πώς παρασκευάζονται οι τσίχλες

Παλαιότερα, οι τσίχλες συνήθως παρασκευάζονταν από τη ρητίνη των δέντρων. Σήμερα , οι τσίχλες παρασκευάζονται από μια ουσία που ονομάζεται «βάση τσίχλας» (gum base), η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό συνθετική δηλαδή δεν προέρχεται από πραγματικά συστατικά τροφίμων. Η βάση της τσίχλας είναι μη θρεπτική, πράγμα που σημαίνει ότι δεν παρέχει καμία θρεπτική αξία και είναι μη αφομοιώσιμη, δηλαδή το σώμα μας δεν μπορεί να τη διασπάσει όπως κάνει με άλλες τροφές. «Η τσίχλα δεν μπορεί να αφομοιωθεί, έτσι απλά μένει στο έντερο σε όλη τη διαδρομή της μέσα στο σώμα μας και δεν διασπάται», εξηγούν οι ειδικοί.

Με πληροφορίες: www.Healthstat.gr

Πηγή: iEidiseis.gr - Φωτογραφία από Karolina Grabowska: https://www.pexels.com/el-gr/photo/7680147/

TAGS:

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup