Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 14:53

Θερμική εξάντληση: Τι είναι και σε ποιες περιοχές της Ελλάδας παρατηρείται περισσότερο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τον τρόπο με τον οποίο ο καιρός προκαλεί στρες, ή διαφορετικά «θερμική καταπόνηση» στον ανθρώπινο οργανισμό, σε μια προσπάθεια αυτού να προσαρμοστεί στο εξωτερικό περιβάλλον, εξηγεί το meteo/ Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Ειδικότερα, το φαινόμενο αυτό παρατηρείται όταν ο ανθρώπινος οργανισμός αισθάνεται σε αυτό θερμότερα ή ψυχρότερα από το επιθυμητό.

Σύμφωνα με το meteo, το πώς νιώθουμε εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες: Τη θερμοκρασία του αέρα και από τον συνδυασμό της με την υγρασία, την ταχύτητα του ανέμου και την ακτινοβολία, αλλά και από τη φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος.

Πως υπολογίζεται η θερμική καταπόνηση;

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Θερμικού Κλίματος (UTCI, °C) είναι ένας θερμικός δείκτης που ενσωματώνει όλες τις μετεωρολογικές παραμέτρους και χρησιμοποιείται ευρέως για την εκτίμηση της θερμικής καταπόνησης λόγω ζέστης ή κρύου.

Για την εκτίμηση της θερμικής καταπόνησης στην Ελλάδα, ο δείκτης UTCI υπολογίστηκε από μετεωρολογικά δεδομένα υψηλής ανάλυσης της βάσης δεδομένων ERA5-Land της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus για την περίοδο 1991 - 2020.

Σε ποιες περιοχές παρατηρείται μεγαλύτερη και σε ποιες μικρότερη θερμική καταπόνησης

Για να αντιληφθούμε πως κατανέμεται γεωγραφικά στην Ελλάδα ο δείκτης UTCI, υπολογίστηκε το ποσοστό των ωρών στις οποίες μια περιοχή επηρεάζεται από θερμική καταπόνηση, τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.

  • Ζέστη

Το ελάχιστο ποσοστό των ωρών με τουλάχιστον μέτρια θερμική καταπόνηση λόγω ζέστης παρατηρείται στα νησιά των Κυκλάδων (π.χ. Νάξος) και το μέγιστο στην Κεντρική Μακεδονία (π.χ. περιοχή Σερρών), Κεντρική Ελλάδα (π.χ. περιοχή Λάρισας και Φθιώτιδας) και Πελοπόννησο (π.χ. περιοχές Αργολίδας και Λακωνίας).

  • Κρύο

Το ελάχιστο ποσοστό των ωρών με τουλάχιστον μέτρια θερμική καταπόνηση λόγω κρύου παρατηρείται σε περιοχές της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα ενώ τα μέγιστα σε περιοχές της Θράκης και της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμική καταπόνηση λόγω κρύου είναι αυξημένη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Κυκλάδες κυρίως λόγω της αυξημένης υγρασίας και των ισχυρών ανέμων.

Πηγή: Cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 12:51

Σχετικά Άρθρα

  • Μeteo: Αυξάνονται οι θάνατοι από πλημμύρες στην Ελλάδα – Αποκαλυπτικά στοιχεία για τα τελευταία 45 χρόνια
    Μeteo: Αυξάνονται οι θάνατοι από πλημμύρες στην Ελλάδα – Αποκαλυπτικά στοιχεία για τα τελευταία 45 χρόνια

    Από την ανάλυση 45 ετών καταδεικνύεται πόσο επικίνδυνες είναι οι πλημμύρες για την ανθρώπινη ζωή - Οι μισοί από τους 190 θανάτους της περιόδου, σημειώθηκαν την τελευταία δεκαετία.

    Τα τελευταία 45 χρόνια (1980 έως σήμερα), η Ελλάδα έχει βιώσει 70 θανατηφόρες πλημμύρες λόγω έντονων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα 190 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

    Τα θανατηφόρα πλημμυρικά επεισόδια καταγράφονται συστηματικά από την ομάδα METEO του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και δίνουν μια εικόνα των καταστροφικών επιπτώσεων των πλημμυρών.

    Τα δεδομένα αποκαλύπτουν μια ανησυχητική τάση: ο αριθμός των θανάτων από πλημμύρες αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου.

    Όπως επισημαίνεται καθίσταται αναγκαία η ενίσχυση των μέτρων πρόληψης

    Πλημμυρικά επεισόδια και απώλειες ζωής από πλημμύρες στην Ελλάδα από το 1980 μέχρι και το 2024

    Οι πιο επικίνδυνοι μήνες

    Ενδεικτικά, την τελευταία δεκαετία σημειώθηκαν οι μισοί από τους καταγεγραμμένους θανάτους στο σύνολο της περιόδου των 45 ετών. Οι περισσότερες απώλειες (60%) καταγράφονται τους φθινοπωρινούς μήνες, επιβεβαιώνοντας την επικινδυνότητα των βροχοπτώσεων αυτήν την εποχή.

    Πλημμυρικά επεισόδια και απώλειες ζωής από πλημμύρες ανά μήνα στην Ελλάδα από το 1980 μέχρι και το 2024

    Τα διαθέσιμα δημογραφικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η πλειονότητα όσων έχασαν τη ζωή τους σε αυτά τα επεισόδια ήταν άνδρες (65%). Σε ότι αφορά την ηλικία, το 60% ήταν άνω των 45 ετών.

    Θύματα από πλημμύρες ανά ηλικιακή κατηγορία

    Υπογραμμίζεται η σημασία της ετοιμότητας

    Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν τη σημασία της ετοιμότητας, ειδικά κατά τους φθινοπωρινούς μήνες όταν ο κίνδυνος έντονων και ακραίων βροχοπτώσεων και πλημμυρικών φαινομένων αυξάνεται.

    «Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες και έγκυρες επιστημονικές μελέτες, η συχνότητα και η ένταση των βροχοπτώσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έχουν ήδη αυξηθεί και είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν περαιτέρω λόγω της κλιματικής αλλαγής, καθιστώντας αναγκαία την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους που συνδέονται με πλημμύρες» αναφέρεται.

    Πηγή: In.gr
  • Φθάνει το «πρώτο κρύο»: Κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας και ισχυροί βοριάδες με ριπές 90 χλμ.
    Φθάνει το «πρώτο κρύο»: Κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας και ισχυροί βοριάδες με ριπές 90 χλμ.

    Άρδην αλλάζει το σκηνικό του καιρού μέσα στις επόμενες ώρες, καθώς με τους βοριάδες να ενισχύονται σημαντικά από απόψε, την Πέμπτη η έντασή τους θα φτάνει ακόμη και τα 8 μποφόρ, κυρίως στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση σε πολλές περιοχές της χώρας, η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα ανατολικά.

    Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Πέμπτη (17.10.2024), θα είναι οι ισχυροί άνεμοι με τις ριπές τους να ξεπερνούν τα 90 χιλιόμετρα την ώρα. Σύμφωνα με το meteo σημαντική ενίσχυση αναμένεται να παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι που θα πνέουν στο Αιγαίο.

    Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, oι ισχυρότεροι άνεμοι θα εντοπίζονται στις Βόρειες Κυκλάδες, σε νησιωτικά τμήμα του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Σάμος και Ικαρία), στη Θάλασσα των Κυθήρων και στα νότια τμήματα της Κρήτης.

    Όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη οι ριπές του ανέμου είναι ιδιαίτερα αυξημένες:

    Gusts_Oct17.jpg

    Η πρόγνωση της Νικολέτας Ζιακοπούλου:

    Για αισθητή πτώση της θερμοκρασίας μέσα στις επόμενες ώρες, έκανε λόγο και η μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου.

    Στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν θα ξεπερνάμε τους 22-23 βαθμούς, ενώ ειδικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί το κρύο θα είναι αισθητό. Πάντως, οι βροχές θα είναι ελάχιστες.

    Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές σε κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και ανατολική Στερεά.

    Οι άνεμοι βόρειοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 21 βαθμούς, έως 25 με 27 στα υπόλοιπα.

    Στην Αττική περιμένουμε παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

    Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις. Οι άνεμοι ανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.

    Την Παρασκευή περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές νεφώσεις κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

    Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βοριάδες έως 8 μποφόρ μόνο στη θάλασσα Κυθήρων.

    Η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς στα δυτικά και τα νότια, έως 22 στα υπόλοιπα.

    Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη:

    Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως στα ανατολικά και νότια) νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία καθώς και την ανατολική Στερεά.
    Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά στα κεντρικά και τα νότια 8 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής χώρας θα είναι σημαντική. Θα φτάσει στα βόρεια και τη Θεσσαλία τους 19 με 21 βαθμούς, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τους 22 με 24 βαθμούς, στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 24 με 26 και τοπικά τους 27 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ
    Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
    Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
    Καιρός: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες στη Μακεδονία θα είναι αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία.
    Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια.
    Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 και τοπικά στη δυτική Πελοπόννησο έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 και τοπικά στην ανατολική Πελοπόννησο έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
    Καιρός: Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές μέχρι το μεσημέρι στα νοτιοδυτικά.
    Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
    Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
    Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα κεντρικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 23 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα από 18 έως 26 και τοπικά έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ
    Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
    Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στις Σποράδες 4 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Copernicus: Ο Σεπτέμβριος ήταν ο δεύτερος θερμότερος μήνας στα χρονικά - «Σχεδόν βέβαιο» ότι το 2024 θα είναι το πιο ζεστό έτος
    Copernicus: Ο Σεπτέμβριος ήταν ο δεύτερος θερμότερος μήνας στα χρονικά - «Σχεδόν βέβαιο» ότι το 2024 θα είναι το πιο ζεστό έτος

    Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία τον περασμένο μήνα ήταν η δεύτερη υψηλότερη μετά τον Σεπτέμβριο του 2023, σύμφωνα με την υπηρεσία Copernicus.

    Μετά το θερμότερο καλοκαίρι στην ιστορία του πλανήτη με τις πρωτοφανείς θερμοκρασίες που καταγράφηκαν, ο Σεπτέμβριος του 2024 ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός της ιστορίας και θεωρείται «σχεδόν βέβαιο» ότι το έτος θα καταγραφεί ως το θερμότερο στα χρονικά.

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Copernicus, το πρόγραμμα γεωσκόπησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περασμένος μήνας ήταν ο δεύτερος θερμότερος Σεπτέμβριος που έχει καταγραφεί παγκοσμίως σε ένα έτος που είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι θα καταγραφεί ως το θερμότερο στα χρονικά.

    Ο Σεπτέμβριος κατέγραψε ακραίες βροχοπτώσεις και καταστροφικές καταιγίδες σε όλο τον κόσμο, καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται με μεγαλύτερη σφοδρότητα και συχνότητα καθώς αυξάνονται οι θερμοκρασίες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

    Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία τον περασμένο μήνα ήταν η δεύτερη υψηλότερη μετά τον Σεπτέμβριο του 2023, σύμφωνα με την υπηρεσία Copernicus, η οποία χρησιμοποιεί δισεκατομμύρια μετρήσεις από δορυφόρους, πλοία, αεροσκάφη και μετεωρολογικούς σταθμούς για τις ανάγκες των υπολογισμών της.

    Το περασμένο έτος ήταν το θερμότερο που έχει καταγραφεί στα χρονικά, αλλά το 2024 φαίνεται ότι θα επαναλάβει το ρεκόρ αυτό.

    Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν σημαίνει μόνο αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά και το φαινόμενο της παγίδευσης στην ατμόσφαιρα και στις θάλασσες εξαιτίας της πλεονάζουσας θερμότητας.

    Ο θερμότερος αέρας μπορεί να συγκρατήσει περισσότερους υδρατμούς και οι θερμότεροι ωκεανοί φέρνουν μεγαλύτερη εξάτμιση των υδάτων, γεγονός που επηρεάζει τις βροχοπτώσεις και έχει ως αποτέλεσμα αυτές να είναι εντονότερες και να σημειώνονται καταιγίδες.

    Στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου κάποια τμήματα του κόσμου γνώρισαν ''βροχοπτώσεις μέσα σε λίγες ημέρες που κανονικά σημειώνονται στη διάρκεια ενός μήνα", εξηγεί η Σαμάνθα Μπέρτζες, η υποδιευθύντρια της Υπηρεσίας Κλιματικής Αλλαγής του Copernicus.

    "Τα περιστατικά ακραίων βροχοπτώσεων αυτό τον μήνα, κάτι το οποίο παρατηρούμε όλο και συχνότερα, έχουν επιδεινωθεί εξαιτίας της θερμότερης ατμόσφαιρας. Ο κίνδυνος από τις ακραίες βροχοπτώσεις θα συνεχίσει να αυξάνεται με την αύξηση της θερμοκρασίας", προσθέτει η Μπέρτζες.

    Σε έναν μήνα ακραίων καιρικών φαινομένων ο τυφώνας Ελίν σφυροκόπησε τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, ο τυφώνας Κράθον την Ταϊβάν, ενώ η καταιγίδα Μπόρις προκάλεσε πλημμύρες και καταστροφές στην κεντρική Ευρώπη.

    Οι τυφώνες Γιαγκί και Μπεμπίνκα άφησαν πίσω τους τεράστιες καταστροφές στην Ασία, ενώ φονικές πλημμύρες έπληξαν το Νεπάλ, την Ιαπωνία, τη δυτική και κεντρική Αφρική.

    Σύμφωνα με το Copernicus, συνθήκες μεγαλύτερης από τον μέσο όρο υγρασίας παρατηρήθηκαν σε τμήματα της Αφρικής, στη Ρωσία, την Κίνα και την Αυστραλία, ενώ το Πακιστάν επλήγη έντονα από τους μουσώνες.

    «Σχεδόν βέβαιο» ότι το 2024 θα είναι το θερμότερο έτος

    Ο Copernicus ανακοίνωσε ότι η περίοδος από τον Ιανουάριο ως τον Σεπτέμβριο του 2024 έχει ήδη σημειώσει υψηλά ρεκόρ "καθιστώντας σχεδόν σαφές ότι το 2024 θα είναι το θερμότερο έτος στα χρονικά".

    Δεκατέσσερις από τους τελευταίους 15 μήνες κατέγραψαν θερμοκρασίες τουλάχιστον 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή, δηλαδή την περίοδο 1850-1900.

    Αυτό δεν συνιστά παραβίαση της συμφωνίας των Παρισίων για το κλίμα, που έχει στόχο τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου αρκετά κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου και κατά προτίμηση 1,5 γιατί αυτό το όριο μετριέται στη διάρκεια δεκαετιών και όχι μεμονωμένων ετών.

    Αλλά οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ο στόχος για 1,5 βαθμό μοιάζει ανέφικτος.

    Οπως είναι σήμερα η κατάσταση, οι διεθνείς προσπάθειες για τη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη από τις εκπομπές καυσαερίων όπως το διοξείδιο του άνθρακα θα έχουν ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία σε όλο τον πλανήτη να αυξηθεί μέχρι και 2,9 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2100, σύμφωνα με το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP).

    Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, κυρίως από την καύση ορυκτών καυσίμων, έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια παρότι οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι πρέπει να μειωθούν κατά το ήμισυ αυτή τη δεκαετία.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Κακοκαιρία Cassandra: Ραγδαία αλλαγή του καιρού τις επόμενες ώρες – Δείτε χάρτες
    Κακοκαιρία Cassandra: Ραγδαία αλλαγή του καιρού τις επόμενες ώρες – Δείτε χάρτες

    Μετά το μεσημέρι της Παρασκευής , ο καιρός στο Βόρειο Ιόνιο θα παρουσιάσει επιδείνωση και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

    Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες καθώς η κακοκαιρία Cassandra θα σαρώσει μετά το μεσημέρι αρκετές περιοχές της χώρας.

    Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 04/10 και από τα βορειοδυτικά, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

    Πιο αναλυτικά:

    Α. Μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 04/10, ο καιρός στο Βόρειο Ιόνιο θα παρουσιάσει επιδείνωση και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα έντονα φαινόμενα μέχρι αργά το βράδυ θα επεκταθούν σε τμήματα της Ηπείρου και των υπολοίπων Επτανήσων και ενδεχομένως σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

    Β. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το πρωί του Σαββάτου 05/10, τοπικά ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στα Επτάνησα, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, σε τμήματα της Θεσσαλίας και πιθανότατα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

    Γ. Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 05/10, τα φαινόμενα στα δυτικά θα επιμείνουν και θα επεκταθούν σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

    Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν για τα διαστήματα Παρασκευή 04/10, 18:00 – 21:00, Σάββατο 05/10, 03:00 – 06:00 και Σάββατο 05/10, 09:00 – 12:00, αποτυπώνονται οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές όπου θα εντοπίζονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

    Την ίδια στιγμή, η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο σημειώνοντας ότι με τη διέλευση ενός ψυχρού μετώπου ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στη χώρα μας, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες από νωρίς το απόγευμα σήμερα Παρασκευή (04-10-24) μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (05-10-24). Από τα έντονα φαινόμενα θα επηρεαστούν η δυτική Ελλάδα και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

    Συγκεκριμένα αναφέρει:

    Α. Παρασκευή (04-10-24)
    Από νωρίς το απόγευμα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αργά τη νύχτα στα βορειοδυτικά (περιοχή Κέρκυρας – Ηπείρου).

    Β. Το Σάββατο (05-10-24) τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
    α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.
    β) Από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

    Φόβοι για πλημμυρικά φαινόμενα

    Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα που σε κάποιες περιοχές, όπως λέει, μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και πλημμυρικά φαινόμενα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα θα βρεθούν στο «μάτι της κακοκαιρίας» και εκεί « περιμένουμε μεγάλο όγκο νερού, και γύρω γύρω από την Πελοπόννησο στα δυτικά παράλια τμήματα, στην περιοχή της δυτικής Στερεάς, την Ηπείρου αλλά και μέσα στο Ιόνιο».

    Το Σάββατο, προσθέτει, περιμένουμε έντονα φαινόμενα στη Μακεδονία, Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα – όπως σημειώνει – είναι σε θέση να δημιουργήσουν ακόμα και πλημμυρικά επεισόδια.

    Δεν αποκλείεται οι καταιγίδες να συνοδεύονται και από χαλάζι, από μεγάλη συχνότητα κεραυνών αλλά και δυνατούς ανέμους στις συγκεκριμένες περιοχές.

    Η πρόγνωση της ΕΜΥ ανά περιοχή για την Παρασκευή

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
    Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα αυξηθούν και στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
    Ανεμοι: Νότιοι 2 έως 4 και στα θαλάσσια τοπικά έως 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 10 έως 28 και τοπικά 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο, στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τα οποία από νωρίς το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.
    Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, τοπικά στο Ιόνιο 7 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια έως 8 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 και τοπικά 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές – βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
    Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 και τοπικά 31 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
    Καιρός: Γενικά αίθριος.
    Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
    Καιρός: Γενικά αίθριος.
    Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ
    Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και το βράδυ στα δυτικά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ
    Καιρός: Γενικά αίθριος. Νεφώσεις από τις βραδινές ώρες.
    Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν.
    Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: In.gr
  • Meteo: Οι περιοχές όπου ο Σεπτέμβριος καταγράφηκε ως ο δεύτερος θερμότερος από το 2010
    Meteo: Οι περιοχές όπου ο Σεπτέμβριος καταγράφηκε ως ο δεύτερος θερμότερος από το 2010

    Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου κυμάνθηκε η θερμοκρασία τον φετινό Σεπτέμβριο.

    Αυτό δείχνει το δίκτυο των 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α) που λειτουργούν ανελλιπώς από το 2010 μέχρι σήμερα.

    Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις αποκλίσεις της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας τον Σεπτέμβριο 2024 ανά γεωγραφικό διαμέρισμα.

    Meteo 1
    Meteo 1

    Ο θερμότερος μήνας για Αιγαίο και Κρήτη

    Το επόμενο γράφημα παρουσιάζει την κατάταξη του μήνα Σεπτεμβρίου ανά έτος, ανάλογα με τη μέση μηνιαία τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας. Στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη ο φετινός Σεπτέμβριος καταγράφηκε ως ο 2ος θερμότερος από το 2010.

    Στην Αθήνα, η μέση μηνιαία τιμή απόκλισης της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν +0,6 °C, με 12 από τις 30 ημέρες του μήνα να είναι θερμότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στη Θεσσαλονίκη, 16 ημέρες του μήνα ήταν θερμότερες από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019, όπου η μέση μέγιστη θερμοκρασία του μήνα κυμάνθηκε +0,3 ?C πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

    Meteo 3
    Meteo 3

    Στο τελευταίο γράφημα εμφανίζονται οι τιμές των αποκλίσεων και για τους 52 μετεωρολογικούς σταθμούς.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Meteo: Ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο - Πού θα βρέξει
    Meteo: Ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο - Πού θα βρέξει

    Η πρόγνωση του καιρού από το Meteo για το Σάββατο 21/9.

    Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το Meteo το Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες αρχικά σε ανατολικά και Ιόνιο και τις θερμές ώρες στα υπόλοιπα κυρίως ορεινά ηπειρωτικά, ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

    Για το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και στο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Ανατολική Στερεά και τις θερμές ώρες σε Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Πελοπόννησο και στα υπόλοιπα κυρίως ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Τα φαινόμενα τοπικά στα ηπειρωτικά και στην Εύβοια πιθανόν να είναι ισχυρά, αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 21 βαθμούς), 15 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 13 έως 23 βαθμούς), 20 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 17 έως 26 βαθμούς στην Κρήτη, 18 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως 26 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

    Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ορεινά τμήματα περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ.

    Νεφώσεις με παροδικές τοπικές βροχές και βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Καιρός - Κολυδάς: Πώς θα είναι το δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου - Δείτε χάρτες
    Καιρός - Κολυδάς: Πώς θα είναι το δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου - Δείτε χάρτες

    Νέα κακοκαιρία μετά την Atena - Δεν θα είναι σημαντική αυτή η πρόσκαιρη αλλαγή, σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά

    Επιστροφή στις κανονικές θερμοκρασίες και βροχές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες του Σεπτεμβρίου,.
    Ο Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του, κάνει λόγο για μια «μικρή και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας» το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος, αλλά «όχι σημαντική». Την επόμενη εβδομάδα, ακολουθούν κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή, χωρίς μεγάλα σκαμπανεβάσματα, καθώς και βροχές, στο δευτερο μισό του μήνα.
    ΕΜY: Πώς θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο

    Πέμπτη 12/9
    Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, από το μεσημέρι όμως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ το βράδυ στα βορειοδυτικά πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 28 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 και τοπικά τους 32 βαθμούς Κελσίου.

    Παρασκευή 13/9

    Στα δυτικά και βαθμιαία στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.Το απόγευμα στα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά τους 27 με 29, στα βόρεια ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 28 με 30 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

    Σάββατο 14/9

    Στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει τους 27 με 28 και στα κεντρικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τοπικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

    Κυριακή 15/9

    Στα δυτικά, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν καιρός, όμως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

    Δευτέρα 16/9

    Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα δυτικά και νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Meteo: Άστατος ο καιρός το Σάββατο 7/9 - Πού θα εκδηλωθούν βροχές
    Meteo: Άστατος ο καιρός το Σάββατο 7/9 - Πού θα εκδηλωθούν βροχές

    Η πρόγνωση του καιρού από το Meteo για το Σάββατο 7/9.

    Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το Meteo το Σάββατο 7/9 αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο. Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης.

    Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 αναμένονται αρχικά λίγες νεφώσεις. Οι νεφώσεις προοδευτικά στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Από τις βραδινές ώρες έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να εκδηλωθούν σε τμήματα της Χαλκιδικής, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Βορειοανατολικής Στερεάς και της Βόρειας Εύβοιας. Σχετικά αυξημένες αναμένεται να διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 16 έως 32-33, στη Θεσσαλία από 17 έως 33-35, στην Ήπειρο από 17 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 36-37 βαθμούς, στα Επτάνησα από 21 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 32-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 35-36 βαθμούς Κελσίου.

    Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιποι Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 3-5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

    Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες μετά το μεσημέρι, ενώ θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34-35 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες από το μεσημέρι και μετά, με πιθανότητα να εκδηλωθούν όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς.

    Πηγή: iEidiseis.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch