Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 19:55

Μαυρομμάτης: Σε πλήρη εξέλιξη οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις της Περιφέρειας στην ΠΕ Ηλείας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται στην Ηλεία οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στους τομείς της αντιπλημμυρικής προστασίας και του καθαρισμού των ρεμάτων. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας με τη συνδρομή και των εργολάβων που έχουν αναλάβει συγκεκριμένα έργα, δουλεύουν με μεγάλη ταχύτητα και με σκοπό την γρήγορη και σωστή ολοκλήρωση παρεμβάσεων σε διάφορα σημεία του Νομού.

maurommatis ileia2

Σε πολλά απ αυτά τα σημεία βρέθηκε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Θανάσης Μαυρομμάτης. Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης μαζί με την Προϊσταμένη Κατερίνα Αρκουμάνη, επισκέφθηκε μεταξύ άλλων την περιοχή Σκουροχωρίου - Μυρτιάς του Δήμου Πύργου στην οποία πραγματοποιείται καθαρισμός στα ρέματα «Δερβίσης» και «ρέμα Σκουροχωρίου». Επιπροσθέτως επισκέφθηκε τις θέσεις που πραγματοποιούνται εργασίες στους ποταμούς Σοχιά και Ενιπέα.

maurommatis ileia2

«Καλύτερα να προλαμβάνουμε, παρά να τρέχουμε μετά να επουλώνουμε πληγές. Αυτός είναι ο στόχος μας και γι’ αυτό έχουμε μετατρέψει και τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας σε… εργοτάξιο. Νομίζω ότι ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξαν τόσες πολλές ταυτόχρονες παρεμβάσεις, με στόχο την θωράκιση των περιοχών μας. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και αυτό αποτυπώνεται στο μέχρι τώρα αποτέλεσμα, καθώς παρά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που υπήρξαν, σε γενικές γραμμές ο τόπος μας άντεξε. Όμως τίποτα δεν τελειώνει… Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν, αν και κανένας δεν μπορεί ποτέ να είναι σίγουρος όταν αντιμετωπίζει ακραία καιρικά φαινόμενα. Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς και θα είμαστε διαρκώς παρόντες», δήλωσε ο κ. Μαυρομμάτης.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 18:33

Σχετικά Άρθρα

  • Ε.Ο. Πατρών - Πύργου: Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στην είσοδο του Πύργου
    Ε.Ο. Πατρών - Πύργου: Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στην είσοδο του Πύργου

    Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης πρασίνου στις παράπλευρες νησίδες της Εθνικής Οδού

    Αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης πρασίνου στις παράπλευρες νησίδες της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου, πραγματοποίησε πρόσφατα ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Έργων, Βασίλης Γιαννόπουλος. Μετά τις ασφαλτικές εργασίες και την τοποθέτηση νέων φωτιστικών, η συνολική αναβάθμιση της εικόνας της εισόδου της πόλης έρχεται με τις εργασίες πρασίνου.

    Η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό διάστημα με την εκρίζωση θάμνων και άλλων φυτών προκειμένου μέχρι τον Μάρτιο να μπει γκαζόν και ένα συγκεκριμένο είδος φοίνικα, ενώ θα τοποθετηθεί και αυτόματο σύστημα ποτίσματος.

    Μάλιστα το προσεχές διάστημα θα συνεχιστεί βελτίωση του οδοστρώματος και σε άλλα τμήματα, και συγκεκριμένα στο τμήμα από τη διασταύρωση Λαστεΐκων προς τον Πύργο.

    Επιπλέον, στο τελικό στάδιο βρίσκεται η μελέτη ανάπλασης της νοτιοανατολικής εισόδου του Πύργου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, θα γίνει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο παρεμβάσεων σε μήκος 3,5 χλμ. από τη διασταύρωση του Lidl έως τη και τη γέφυρα του Αλφειού ποταμού, στην Ε.Ο Πύργου – Κυπαρισσίας.

    Θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τη βορειοανατολική είσοδο, διότι περιλαμβάνει αστικό ιστό και Εθνική Οδό. Στο τμήμα του αστικού ιστού προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίων, φωτισμός και δεντροφύτευση, ενώ στο τμήμα της Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας θα δημιουργηθεί περιπατητική διαδρομή και θα συνεχιστεί ο φωτισμός και το πράσινο. Στο ύψος της διασταύρωσης με την συνδετήρια οδό (Κολιρέικες παράγκες) θα κατασκευαστεί κυκλικός κόμβος.

    giannopoulos ethniki 2

    .giannopoulos ethniki 3

  • Θ. Μαυρομμάτης: «Τα έργα υποδομών είναι προϋπόθεση ανάπτυξης»
    Θ. Μαυρομμάτης: «Τα έργα υποδομών είναι προϋπόθεση ανάπτυξης»

    Την πρώτη διεθνή έκθεση για μηχανήματα έργων που πραγματοποιήθηκε στο ΜΕΚ Παιανίας επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Μαυρομμάτης, ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής σε workshop με τίτλος θέμα: «Τα μεγάλα έργα υποδομών στην Ελλάδα του αύριο».

    Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Μαυρομμάτης αναφέρθηκε στα διάφορά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας τα οποία αφορούν μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις, προγραμματισμένες ή αποτέλεσμα εκτάκτων συνθηκών.

    mavromatis ekth mixanimata ergon 2

    Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της Πατρών - Πύργου, στην αποκατάσταση της γέφυρας του Ευήνου, τα έργα 22 εκατομμυρίων ευρώ στη λιμνοθάλασσα Αιτωλικού Μεσολογγίου, τον εκσυγχρονισμό του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων, αλλά και πολλά άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα τονίζοντας την αναγκαιότητα κάθε έργου στο πλαίσιο της ίσης προσφοράς απέναντι σε κάθε ένα Έλληνα πολίτη.

    Επιπροσθέτως αναφέρθηκε στον αντίκτυπο που έχει ένα δημόσιο έργο στην πραγματική οικονομία και συγκεκριμένα ανέφερε ότι κάθε ένα ευρώ στην ουσία αποδίδει το διπλάσιο ποσό μέσα από τις νέες θέσεις εργασίας, τη βελτίωση της ασφάλειας και της ταχύτητας των μεταφορών κ.ο.κ. .

    «Ο αγώνας που γίνεται αυτή τη στιγμή στη Δυτική Ελλάδα, ειδικά στον τομέα των υποδομών και των έργων, έχει αρχίσει να αποδίδει και τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά στους συμπολίτες μας. Το γεγονός αυτό μας ικανοποιεί, αλλά δεν μας εφησυχάζει. Στόχος μας είναι να εντείνουμε τις δράσεις μας και να φέρουμε ακόμα περισσότερους πόρους στον τόπο μας» κατέληξε ο κ. Μαυρομμάτης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΠΔΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στη Βάρδα Ηλείας
    ΠΔΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στη Βάρδα Ηλείας

    Εντός εξαμήνου αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση το ισόγειο του κέντρου της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στη Βάρδα Ηλείας. Αυτό προβλέπει η σύμβαση που υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Θανάσης Μαυρομμάτης με τον ανάδοχο του έργου.

    Πρόκειται για ένα έργο που εντάσσεται στο πρόγραμμα της αποΐδρυματοποίησης των ατόμων με αναπηρία και στο σκέλος του αυτό ο προϋπολογισμός είναι 92.000 ευρώ.

    «Όλοι οι συμπατριώτες μας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με βάση τις αρχές της ισότητας και της δικαιοσύνης και σε ότι μας αφορά εργαζόμαστε με σταθερή πυξίδα αυτήν ακριβώς την αρχή. Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή παράγοντας ουσιαστικό έργο που αναβαθμίζει τις υποδομές του τόπου μας αλλά και την ίδια την ποιότητα ζωής όλων των συμπατριωτών μας» δήλωσε ο Θανάσης Μαυρομμάτης.

    Η ανακατασκευή του εσωτερικού της στέγης εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αναβάθμισης των κοινωνικών δομών της Περιφέρειας και η χρηματοδότηση για την δράση αυτή προέρχεται από το αρμόδιο Υπουργείο υγείας. Στην υπογραφή της σύμβασης ήταν παρόν και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδος, Νικόλαος Σταθακόπουλος, ως κύριος του έργου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Επίσκεψη Γιαννόπουλου, Μαυρομμάτη και Κοροβέση στο Φράγμα Αλφειού
    Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Επίσκεψη Γιαννόπουλου, Μαυρομμάτη και Κοροβέση στο Φράγμα Αλφειού

    Ο κ. Γιαννόπουλος επισκέφθηκε και το Κρυονέρι Αρχ. Ολυμπίας, στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης

    Στο Φράγμα του Αλφειού στο Φλόκα, όπου οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης στη λεκάνη του φράγματος βρίσκονται στο τελικό στάδιο, μετέβη σήμερα, Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, με τους Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών & Έργων Θανάση Μαυρομμάτη και Πολιτισμού & Τουρισμού Νίκο Κοροβέση.

    Μετά την επέλαση του τελευταίου κύματος κακοκαιρίας, οι προβλεπόμενες εργασίες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και μάλιστα έχουν ξεπεράσει το 90%. Όπως επισημάνθηκε κατά την διάρκεια της ενημέρωσης, οι παρεμβάσεις που είχαν προηγηθεί, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Εργασίες συντήρησης - αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Αλφειού», τόσο κατά μήκος του ποταμού, σε όλα τα κρίσιμα σημεία, όσο και στη λεκάνη του φράγματος - από τις 15 Νοεμβρίου και μέχρι τις ημέρες εκδήλωσης των σφοδρών βροχοπτώσεων - περιόρισαν σημαντικά τα πλημμυρικά φαινόμενα στις παρόχθιες καλλιέργειες στην περιοχή των Καλυβακίων, στον κάμπο των Μακρισίων αλλά και στις παραποτάμιες Τ.Κ του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

    Για την πορεία των εργασιών και για τις εναπομείνασες παρεμβάσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του επόμενου δεκαημέρου, οι κ.κ Αντιπεριφερειάρχες ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΔΕ Θεόδωρο Θανασούλια καθώς και από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Με το έργο αυτό, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, αντιμετωπίζονται χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούσαν τον αγροτικό πληθυσμό των παραποτάμιων περιοχών στους δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας. Εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο, για την περαιτέρω θωράκιση των παραπάνω περιοχών, αποτελεί – όπως έχει επισημάνει και κατά το πρόσφατο παρελθόν ο κ. Γιαννόπουλος – η ένταξη του έργου, για τις επείγουσες εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του Αλφειού ποταμού (με προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ), στο πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων Δήμων και Περιφερειών (ΣΑΕ 055) για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.

    Fragma alf 2

    Στο Κρυονέρι Αρχαίας Ολυμπίας

    Ακολούθως, ο κ. Γιαννόπουλος επισκέφθηκε και την Τ.Κ Κρυονερίου Αρχαίας Ολυμπίας όπου πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης της κυκλοφορίας, στην είσοδο του χωριού, μετά την σοβαρή κατολίσθηση σε τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου μεταξύ Κρυονερίου – Χελιδονίου.

    Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή την προηγούμενη εβδομάδα, είχαν σαν αποτέλεσμα την εκδήλωση εκτεταμένου κατολισθητικού φαινομένου, σε μήκος 300 περίπου μέτρων, στην είσοδο του χωριού. Για την ασφάλεια των κατοίκων, είχε διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ ακολούθησαν εργασίες αποκατάστασης της βατότητας, οι οποίες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Μολονότι η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί, ωστόσο, λόγω της διαρκούς εξέλιξης του φαινομένου και των συνεχιζόμενων εργασιών στο σημείο, καλούνται οι κάτοικοι και διερχόμενοι οδηγοί να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τις διελεύσεις τους από την περιοχή.

    Fragma alf 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μαυρομμάτης: Εκτεταμένες εργασίες στην περιοχή του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας
    Μαυρομμάτης: Εκτεταμένες εργασίες στην περιοχή του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας

    Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη

    Τις ευρείες και ποικίλης μορφής τεχνικές παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Βάλτου του Δήμου Αμφιλοχίας επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης συνοδευόμενος από την επιστημονική του συνεργάτιδα Βιβή Λαγού και τον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτη Κιτσοπάνο. Εργασίες ασφαλτόστρωσης, αντιπλημμυρικής θωράκισης και καθαρισμού σε πρανή δρόμων για την προστασία των διερχομένων οχημάτων εξελίσσονται σε μια περιοχή η οποία παρουσίαζε σοβαρές ελλείψεις.

    «Η Περιφερειακή Αρχή του Νεκτάριου Φαρμάκη αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι κάθε γωνία της Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται στο επίκεντρο και όχι στο περιθώριο. Με τις πράξεις μας βάζουμε τέρμα στην εγκατάλειψη του Βάλτου και συμβάλλουμε στην ασφάλεια και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας. Έργα τα οποία είναι απαραίτητα για την περιοχή δεν είχαν πραγματοποιηθεί επί δεκαετίες και οι συμπατριώτες μας το μόνο που βίωναν ήταν κενές υποσχέσεις και εγκατάλειψη. Αυτό πλέον έχει αλλάξει», σημείωσε ο κ. Μαυρομμάτης.

    maurommatis erga new2

    Στην περιοχή του Θυάμου πραγματοποιούνται εκτεταμένες παρεμβάσεις με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στα σημεία εργασιών παρόντα ήταν τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού, καθώς και κάτοικοι της περιοχής. Τα συνεργεία του αναδόχου υλοποιούν με συνέπεια τα προβλεπόμενα από τις μελέτες ώστε να λυθεί ένα από τα προβλήματα τόσο του Θυάμου όσο και της ευρύτερης περιοχής.

    Παράλληλα ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο καθαρισμός που γίνεται στα πρανή του δρόμου και αφορά κυρίως στην απομάκρυνση των δέντρων που έχουν νεκρώσει εξαιτίας της προσβολής τους από μύκητα. Τα δέντρα αυτά αποτελούσαν δυνητικό κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς, καθώς ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να καταρρεύσουν δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία. Η κοπή και απομάκρυνση των «άρρωστων» δέντρων θα συμβάλλει και στην προσπάθεια αναχαίτισης της ασθένειας η οποία δυστυχώς απειλεί τα πλατάνια σε πολλά σημεία της Ελλάδας. Τα συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες στην περιοχή του Εμπεσού, όπου παρόντες κατά την επίσκεψη στο σημείο εργασιών ήταν οι Χριστόφορος Κουσιουρής (Δημοτικός Σύμβουλος) και Κώστας Αραπογιάννης καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

    maurommatis erga new3

    «Η ασφάλεια των οδικών δικτύων αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την πρόοδο. Και η ασφάλεια αυτή αφορά τόσο το οδόστρωμα όσο και την περιοχή πέριξ αυτού» επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης που στη συνέχεια μετέβη στην περιοχή που πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης στο τμήμα Αμφιλοχία – Ποδογορά, μαζί με τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Γιώργο Κατσούλα και μέλη των Τοπικών Συμβουλίων. Συνολικά σε περίπου τρία χιλιόμετρα του δρόμου θα κατασκευαστεί νέος ασφαλτοτάπητας.

    Οι δράσεις αυτές της Περιφέρειας στην περιοχή του Βάλτου αποτελούν τη συνέχεια του προγράμματος παρεμβάσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη και στις τρεις Περιφέρειες Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών στην πράξη προς όφελος των κατοίκων, αλλά των επισκεπτών.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Προς έγκριση οι συμπληρωματικές συμβάσεις των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στην ΠΕ Ηλείας
    Προς έγκριση οι συμπληρωματικές συμβάσεις των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στην ΠΕ Ηλείας

    Προς έγκριση έρχονται την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, στο Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Π.Ε Ηλείας, οι συμπληρωματικές συμβάσεις δυο μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν επιπλέον εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης στις πληγείσες περιοχές. Οι τελικές λεπτομέρειες διευθετήθηκαν κατά την διάρκεια της σημερινής σύσκεψης, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, στον Πύργο.

    Στην σύσκεψη με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας, συμμετείχαν ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Μιχάλης Καλογερόπουλος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Δομών & Περιβάλλοντος Αικατερίνη Αρκουμάνη, ο Πολ. Μηχανικός του Τμήματος Φώτης Χριστοδουλόπουλος καθώς και η Πολ. Μηχανικός, επιστημονική συνεργάτιδα του κ. Μαυρομμάτη, Βιβή Λαγού. Αρχικά έγινε σύντομη ενημέρωση για τις εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης που έχουν αρχίσει να εκτελούνται, μέσω της Πολιτικής Προστασίας, και αυτές που θα ακολουθήσουν σε υδατορέματα στις πυρόπληκτες περιοχές, ενώ έγινε και μια πρώτη αξιολόγηση της κατάστασης, σύμφωνα με τα στοιχεία των αυτοψιών που έχει συγκεντρώσει η Υπηρεσία στις πυρόπληκτες περιοχές.

    Syskepsi giannopoulos2

    Μετά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών στην Π.Ε Ηλείας, εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, για την οποία η Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες δούλεψε με ταχείς ρυθμούς, είναι η επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνταν και η διευθέτηση των λεπτομερειών, για την έγκριση των συμπληρωματικών συμβάσεων των αντιπλημμυρικών έργων, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα για πρόσθετες και εκτεταμένες παρεμβάσεις και εργασίες καθαρισμού σε υδατορέματα των πληγεισών περιοχών.

    Syskepsi giannopoulos3

    Έτσι, στην αυριανή συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της Π.Ε Ηλείας, αναμένεται η έγκριση των συμπληρωματικών συμβάσεων των υποέργων: «Καθαρισμός βλάστησης, άρση φερτών υλικών, συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και χειμμάρους Ν. Ηλείας» και «Καθαρισμός βλάστησης, άρση φερτών υλικών σε δευτερεύοντα υδατορέματα και κλάδους αυτών Π.Ε Ηλείας έτους 2019-2020», του έργου «Καθαρισμός - συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και χειμμάρους Ν. Ηλείας», με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 9 εκατ. ευρώ.

    Ακολούθησε επίσκεψη και ενημέρωση των Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε Ηλείας κ.Γιαννόπουλου και Υποδομών & Έργων κ. Μαυρομμάτη στην περιοχή του Στρεφίου, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης, στον Ενιπέα ποταμό.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επίσκεψη Θ. Μαυρομμάτη σε έργα της ΠΕ Ηλείας
    Επίσκεψη Θ. Μαυρομμάτη σε έργα της ΠΕ Ηλείας

    Έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας επισκέφτηκε σήμερα, Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Θανάσης Μαυρομμάτης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ηλείας Μιχάλη Καλογερόπουλο.

    Το πρώτο από τα έργα, με τίτλο «Βελτίωση προσβασιμότητας στο τμήμα Πύργος έως είσοδο Αγίου Ιωάννη», συνολικού προϋπολογισμού 3,75 εκατ. ευρώ αφορά στην ανακατασκευή του τάπητα του κυρίως δρόμου αλλά και στην κατασκευή πεζόδρομου, ποδηλατόδρομου, ζώνης πρασίνου και τοποθέτησης ηλεκτροφωτισμού.

    «Ενημερώθηκα σήμερα αναλυτικά από τον κ. Καλογερόπουλο, για την εξέλιξη των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, όχι μόνο στα σημεία που επισκεφθήκαμε αλλά στο σύνολο του Νομού. Είναι πολύ σημαντικό για να έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα οι συνεργάτες μας στις υπηρεσίες να είναι επίμονοι, μεθοδικοί και άρτια καταρτισμένοι όπως είναι και ο Διευθυντής μας στην Ηλεία», δήλωσε ο κ. Μαυρομμάτης, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη σε εργασίες αντιμετώπισης προβλημάτων οδικής ασφάλειας στον δρόμο Βούναργο-Ξυλοκέρα.

    maurommatis ileia2

    Οι εργασίες στο σημείο αυτό αφορούν σε διαπλάτυνση της οδού και σε άλλες παρεμβάσεις για την ασφάλεια των διερχομένων. Το συγκεκριμένο έργο αφορά και άλλα σημεία του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου ΠΕ Ηλείας και έχει συνολικό προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ.

    «Κάθε μικρό ή μεγάλο έργο που υλοποιείται, συντελεί πρωτίστως στην ασφάλεια των συμπολιτών μας ενώ παράλληλα αναβαθμίζει τις δυνατότητες του τόπου μας. Η Περιφέρειά μας αυτή τη στιγμή παρακολουθεί την υλοποίηση στην πράξη δεκάδων μικρών και μεγάλων έργων. Έργων, που ο τόπος μας τα είχε ανάγκη. Έργων, που θα συνεχιστούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση», κατέληξε ο κ. Μαυρομμάτης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μαυρομμάτης: Εκπόνηση γεωτεχνικής μελέτης για βελτίωση της επαρχιακής οδού Δαφνη - Ε.Ο. 111, στο τμήμα Κεραμιδιά - Εφύρα
    Μαυρομμάτης: Εκπόνηση γεωτεχνικής μελέτης για βελτίωση της επαρχιακής οδού Δαφνη - Ε.Ο. 111, στο τμήμα Κεραμιδιά - Εφύρα

    Στην υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση της γεωτεχνικής μελέτης του έργου με τίτλο «Βελτίωση Επαρχιακής οδού Δάφνη – Ε.Ο. 111 στο Τμήμα Κεραμιδιά-Εφύρα» προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη, με την ανάδοχο μελετητική εταιρεία.

    Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, οι μελετητές θα πρέπει μέσα σε διάστημα τριών μηνών να προσκομίσουν την πλήρη και ολοκληρωμένη μελέτη για το έργο που είναι προϋπολογισμού 50.232,00 ευρώ.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο