Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 09:02

Σύνδεσμος Ύδερευσης Πηνειός: Βλάβη στον αγωγό του Κακοταρίου

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Χωρίς νερό από τις πηγές Κακοταρίου θα μείνουν οι τρείς δήμοι – μέλη του συνδέσμου ύδρευσης “ο Πηνειός”. Αναφερόμαστε στους Δήμους Ήλιδας, Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού.

Σε ανακοίνωση προέβη ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Βασίλης Παπαδόπουλος ο οποίος αναφέρει τα εξής:

Ο αγωγός Κακοταρίου έσπασε στο Σιμόπουλο και συγκεκριμένα κάτω από το γήπεδο μπάσκετ του λυκείου στο οποίο προξένησε και βλάβες στο δάπεδο του γηπέδου.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε άμεσα τους δημάρχους των δήμων – μελών του συνδέσμου για την βλάβη. Ενημερώθηκε επίσης και ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο της βλάβης ώστε να εισηγηθεί τον τρόπο αντιμετώπισης της βλάβης καθόσον η τεχνική υπηρεσία του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης υποστηρίζει τεχνικά τον σύνδεσμο.

Οι δήμοι – μέλη του συνδέσμου θα πρέπει να ετοιμάσουν τις γεωτρήσεις που διαθέτουν ώστε να συνεχιστεί ομαλά η υδροδότηση των δημοτών τους. Η βλάβη είναι μεγάλη και θα απαιτηθεί η διακοπή παροχής νερού από τον αγωγό για κάποιες μέρες. Λόγω της ιδιαιτερότητας του σημείου της βλάβης απαιτείται και η μετακίνηση του αγωγού εκτός του σχολικού συγκροτήματος.

Στην επόμενη εκτελεστική επιτροπή του συνδέσμου η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη (23-03-21) θα τεθεί το θέμα της σοβαρής βλάβης του αγωγού. Είναι επιτακτική ανάγκη η μετατόπιση του αγωγού από το συγκεκριμένο σημείο. Επίσης θα συζητηθεί και ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος.

Για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος τόνισε την επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει άμεσα ο σύνδεσμος στην ανάθεση μελέτης για την αντικατάσταση του προβληματικού αγωγού από τις πηγές Κακοταρίου μέχρι τη δεξαμενή Χαβαρίου. Στον προϋπολογισμό του συνδέσμου έχει προβλεφτεί κονδύλι για την μελέτη αντικατάστασης του αγωγού.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης θα απαιτηθεί η συστράτευση των τριών δήμων – μελών του συνδέσμου ώστε μαζί με τον σύνδεσμο να διεκδικήσουμε την χρηματοδότηση για την αντικατάσταση του αγωγού που θα δώσει και την οριστική λύση του προβλήματος.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 08:21

Σχετικά Άρθρα

  • Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ερυμάνθου: Σημαντική βλάβη στον αγωγό στο Βασιλάκι
    Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ερυμάνθου: Σημαντική βλάβη στον αγωγό στο Βασιλάκι

    Μειωμένη η ποσότητα και η πίεση νερού στον Πύργο

    Μεγάλη διαρροή στον αγωγό ύδρευσης κοντά στην περιοχή Βασιλάκι, διαπιστώθηκε σήμερα, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η υδροδότηση του Πύργου, σύμφωνα και με ανακοίνωση του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ερυμάνθου. Η διαρροή παρουσιάστηκε, σε έναν εκ των δύο αγωγών, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το διυλιστήριο του Ερυμάνθου.

    Προσωρινά όμως βρίσκεται σε λειτουργία. Ωστόσο λόγω της βλάβης αυτής, όπως σημειώνει ο Σύνδεσμος, δεν υπάρχει η δυνατότητα να σταλεί όλη η ποσότητα νερού στην πόλη του Πύργου.

    Η αποκατάσταση θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν .Υπάρχει όμως ενδεχόμενο μειωμένης πίεσης νερού από τις 14:00 και μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης.

  • Καναδάς: «Μην κάνετε ντους, μην πλένετε πιάτα» - Με το σταγονόμετρο το νερό για 1,4 εκατ. κατοίκους
    Καναδάς: «Μην κάνετε ντους, μην πλένετε πιάτα» - Με το σταγονόμετρο το νερό για 1,4 εκατ. κατοίκους

    Όχι ντους, όχι μπάνιο, όχι πλύσιμο πιάτων και ρούχων: οι δημοτικές Αρχές του Κάλγκαρι, στον δυτικό Καναδά, έδωσαν την Πέμπτη, εντολή για άκρως περιορισμένη χρήση νερού στους 1,4 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης για αόριστο χρονικό διάστημα, μετά τη ρήξη μεγάλου αγωγού ύδρευσης.

    Μήνυμα για «κρίσιμο συναγερμό όσον αφορά την παροχή νερού» εστάλη χθες το ξημέρωμα στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων, προειδοποιώντας ότι η στάθμη του νερού «έχει φτάσει σε οριακά επίπεδα», γεγονός το οποίο έχει αντίκτυπο στις δυνατότητες παροχής νερού στον πληθυσμό και στην ετοιμότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς.

    Απευθύνοντας έκκληση στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις να περιορίσουν τη χρήση νερού, η δήμαρχος Τζιοτί Γκόντεκ συνέστησε στον κόσμο «να μην κάνει ντους ή μπάνιο, ούτε να πλένει τα πιάτα ή τα ρούχα» έως ότου επιλυθεί η κατάσταση.

    Μπορεί να χρειαστεί «πολύς καιρός» για να επισκευαστεί ο αγωγός

    Στη συνοικία στην οποία έσπασε ο αγωγός ύδρευσης, τα αυτοκίνητα κινούνται μέσα σε ποτάμια νερού που έχει κατακλύσει τους δρόμους, ενώ έχει δοθεί σύσταση στους κατοίκους να βράζουν νερό για να πίνουν ή να πλένουν τα δόντια τους.

    «Κάθε σταγόνα μετρά μέχρι να επιδιορθωθεί (το πρόβλημα). Όλοι οι κάτοικοι της πόλης πρέπει να μείνουν ενωμένοι», δήλωσε η Σου Χένρι, υπεύθυνη της υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων του Κάλγκαρι σε συνέντευξη Τύπου.

    Τα αίτια της ρήξης στον αγωγό παραμένουν άγνωστα, αλλά ήδη υπάρχει πρόβλημα πλήρωσης στα φυσιολογικά επίπεδα των αποθεμάτων της πόλης, διευκρίνισαν οι δημοτικές αρχές, οι οποίες υπολογίζουν ότι η επισκευή του αγωγού μπορεί να χρειαστεί «πολύ καιρό».

    Η επαρχία της Αλμπέρτα αντιμετωπίζει την τρέχουσα περίοδο σημαντική ξηρασία, αλλά η στάθμη του νερού στον ποταμό Μπόου, από τον οποίο υδροδοτείται το Κάλγκαρι, παρουσίασε σημάδια βελτίωσης αυτήν την άνοιξη, σύμφωνα με τις Αρχές.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • ΔΕΥΑΠ: Χωρίς νερό ο Πύργος - Νέα βλάβη στον κεντρικό αγωγό
    ΔΕΥΑΠ: Χωρίς νερό ο Πύργος - Νέα βλάβη στον κεντρικό αγωγό

    Χωρίς νερό είναι από τα ξημερώματα η πόλη του Πύργου καθώς έσπασε ο κεντρικός αγωγός επί της Λαμπετίου (θέση Μαρμαρένια βρύση).

    Πρόκειται για τον κεντρικό αγωγό που υδροδοτεί όλη την πόλη. Από νωρίς το πρωί συνεργεία της ΔΕΥΑΠ βρίσκονται στο σημείο για να επιδιορθώσουν τη βλάβη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της προέδρου της ΔΕΥΑΠ Ρούλας Αλικάκη-Τζανέτου, η υδροδότηση της πόλης αναμένεται να αποκατασταθεί το μεσημέρι. «Το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί έσπασε ο κεντρικός αγωγός που δίνει νερό σε όλη την πόλη.

    Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΠ εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση. Βρήκαμε το σημείο της βλάβης, που ήταν στα τέσσερα μέτρα βάθος και πιστεύουμε ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα δοθεί νερό στην πόλη. Ζητούμε συγνώμη από τους πολίτες του Πύργου για την ταλαιπωρία, και την κατανόηση τους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης» δήλωσε στο ilialive.gr η κ. Τζανέτου.

    * φωτογραφία αρχείου

  • Ζάκυνθος: Τελειώνει ο εφιάλτης – Εντοπίστηκε και διορθώθηκε η βλάβη μετά από 12 ημέρες
    Ζάκυνθος: Τελειώνει ο εφιάλτης – Εντοπίστηκε και διορθώθηκε η βλάβη μετά από 12 ημέρες

    Τελειώνει ο εφιάλτης για τους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι για 12 μέρες έμειναν χωρίς νερό μετά την εισροή πετρελαίου στο δίκτυο ύδρευσης, καθώς σύμφωνα με την ΔΕΥΑΖ, η βλάβη εντοπίστηκε και διορθώθηκε.

    Το πρόβλημα εντοπίστηκε την Κυριακή, όπου στη συμβολή των οδών Φιλικών και Χιώτη και στην τομή που διενήργησε το συνεργείο της ΔΕΥΑΖ, διαπιστώθηκε ότι από το κενό κάτω από τους αγωγούς αποχέτευσης διερχόταν τα όμβρια ύδατα και κατέληγαν πάνω στον σιδερένιο αγωγό Φ500 με αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τις τρεις οπές να δημιουργείται σπηλαίωση και ανάμειξη των ομβρίων με τον αγωγό ύδατος. Αποκαταστάθηκαν οι οπές και οι εισροές, στάλθηκε νερό από φρεάτιο ομβρίων έμπροσθεν του υπαίθριου θεάτρου με χρώμα με αποτέλεσμα την διαπίστωση των παραπάνω.

    Δ. Τουρκάκης: «Η βλάβη βρέθηκε και διορθώθηκε. Δίνουμε σταδιακά νερό για να πλυθεί ο αγωγός και περιμένουμε να βγουν τα αποτελέσματα από το Υγειονομικό για να προχωρήσει η διαδικασία επανασύνδεσης των ρολογιών»

    Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Διονύσης Τουρκάκης εξήγησε ότι γίνονται πλύσεις στον αγωγό και έχουν ήδη παρθεί δείγμα από το Υγειονομικό. Εφόσον, δοθεί το «πράσινο φως» θα επανέλθει η υδροδότηση στην πόλη. «Οι εργασίες από τη ΔΕΥΑΖ ολοκληρώθηκαν. Η βλάβη βρέθηκε και διορθώθηκε. Δίνουμε σταδιακά νερό για να πλυθεί ο αγωγός και περιμένουμε να βγουν τα αποτελέσματα από το Υγειονομικό για να προχωρήσει η διαδικασία επανασύνδεσης των ρολογιών και να δοθεί νερό. Γίνονται συνεχόμενα πλύσεις του αγωγού. Ρίχνουμε νερό για να φύγει το πετρέλαιο. Μόλις ανοίγει ο αγωγός μυρίζει πετρέλαιο και μετά από 30’-60’ ξεμυρίζει. Αυτό συνεχίζεται σταδιακά σε όλη την πόλη για να προχωρήσουν οι διαδικασίες».

    Ενημέρωση Εισαγγελέα

    Για την διαπίστωση της βλάβης και την ενημέρωση του Εισαγγελέα για τις εξελίξεις, σημείωσε: «Ρίξαμε νερό με χρώμα στο φρεάτιο του θεάτρου και κατέληξε στη βλάβη. Έπεφτε από τον αγωγό όμβριων υδάτων στον αγωγό ύδρευσης και μπήκε από τον έναν στον άλλο. Εμείς κάνουμε πλύσιμο και μετρήσεις για να προχωρήσουμε στην επανασύνδεση ρολογιών. Από εκεί θα συνταχθεί η ΕΔΕ, θα γραφτούν αυτά που λέμε προφορικά και θα κατατεθούν στον Εισαγγελέα, μαζί με το πόρισμα που θα κάνει το Τεχνικό Επιμελητήριο. Έχουμε πάει δυο φορές στον Εισαγγελέα και έχουμε καταθέσει και θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε όλα τα έγγραφα στη δικογραφία».

    Ο αγωγός

    Όσον αφορά την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αγωγός ύδρευσης ο κ. Τουρκάκης σχολίασε ότι θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες από τον εργολάβο για την αντικατάστασή του. «Το έργο θα προχωρήσει από ότι μας ενημέρωσαν οι τεχνικές υπηρεσίες και ο εργολάβος. Μέχρι το τέλος του μήνα πιθανόν να ξεκινήσει τις εργασίες. Είναι απαραίτητο να προχωρήσει. Για να δώσουμε νερό πρέπει να μας δώσει το «ΟΚ» το υγειονομικό».

    Σύσκεψη με τον ΓΓ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων για το πετρέλαιο στο δίκτυο

    Τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Πέτρο Βαρελίδη είχε ο Δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑΖ Διονύση Τουρκάκη και του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας Αγαπητού Βίτσου. Συζητήθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πόλη της Ζακύνθου από την εισροή πετρελαίου στο αγωγό ύδρευσης και για τους τρόπους αντιμετώπισής της.

    Δ. Γολέμης: «Να προχωρήσει άμεσα η αντικατάσταση του αγωγού»

    «Το πιο σημαντικό είναι να δοθεί νερό στους Ζακυνθινούς και να δρομολογηθεί η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού»

    Ο κ. Διονύσης Γολέμης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου δήλωσε στην ΗΜΕΡΑ: «Ο αγωγός δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση. εντοπίστηκαν αρκετές βλάβες. Με βάση την εικόνα θεωρούμε ότι όπου και να σκάψουμε πιθανότατα να βρούμε επιπλέον βλάβες. Κατάφερε (σ.σ. η ΔΕΥΑΖ) με τις εκσκαφές να επιβεβαιώσει ότι έπεσε στον αγωγό όμβριων υδάτων και από εκεί διέφυγε το πετρέλαιο και από μια βλάβη του αγωγού ύδρευσης με αντίστροφη πίεση εισχώρησε στον αγωγό που τροφοδοτεί με νερό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι λύθηκε το πρόβλημα γιατί μπορεί να υπάρχει σε άλλα σημεία. Απλά έγινε η επιβεβαίωση. Οι επισκευές που έγιναν δεν είναι για πολύ καιρό…. Πρέπει να προχωρήσουμε οπωσδήποτε στην αλλαγή του κεντρικού αγωγού ύδρευσης. Οπωσδήποτε πρέπει να ξεκινήσει το έργο που σταμάτησε λόγω του γεφυριού που υπέστη ζημιές. Δεν είναι αγωγός που μπορούμε να «εμπιστευτούμε», ώστε αν μην ξανασυμβεί αυτό που έγινε. Είναι πολλά τα ζητήματα και υπάρχουν. Πρέπει να σκεφτούμε ότι είμαστε ένα τουριστικό μέρος και αν παρουσιαστεί παρόμοιο πρόβλημα μέσα στο καλοκαίρι, θα είναι έντονο το αποτύπωμα του. Θα πρέπει να αντικατασταθεί ο αγωγός με έναν καινούργιο, αλλά να σκεφτούμε να φύγουν τα ντεπόζιτα από την πόλη και να έχουμε μια συνεχή ροή νερού, γιατί εκτός των προβλημάτων που δημιουργούνται όπως αυτές τις μέρες, σκεφτείτε ότι είμαστε ένα σεισμογενές νησί, στο οποίο σε κάθε πολυκατοικία υπάρχουν 4-5 ντεπόζιτα (κινητό βάρος, δυσμενές για ένα κτίριο που δέχεται σεισμό). Αυτό το βλέπω επειδή είμαι πολιτικός μηχανικός. Είναι το Α και το Ω να φτιάξουμε το νερό για την πόλη».

    Η πραγματογνωμοσύνη

    Ο κ. Γολέμης πρόσθεσε ότι περιμένει και την πραγματογνωμοσύνη για τις τελικές διαπιστώσεις. «Θα πρέπει να βελτιωθεί η ποιότητα του νερού, να γίνουν οι σωστές μελέτες. Είμαστε ένα τουριστικό νησί, ένα πλούσιο νησί και δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Περιμένω την πραγματογνωμοσύνη να δούμε το αποτέλεσμα της έρευνας… Να δούμε αν αυτά που διαπιστώσαμε όσοι παρακολουθούσαμε τις εργασίες είναι σωστά και μετά να γίνει αντικατάσταση του κεντρικού σωλήνα ύδρευσης. Το πιο σημαντικό είναι να δοθεί νερό στους Ζακυνθινούς και να δρομολογηθεί η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού. Δεν ξέρουμε που αλλού χρειάζονται επιδιορθώσεις, αλλά μπορεί να δημιουργηθούν ξανά προβλήματα».

    Πηγή: Ιmerazante.gr
  • Ζάκυνθος: Πετρέλαιο στον αγωγό ύδρευσης – Μήνυση πολιτών για εγκληματική αμέλεια
    Ζάκυνθος: Πετρέλαιο στον αγωγό ύδρευσης – Μήνυση πολιτών για εγκληματική αμέλεια
    Τις δικαστικές αίθουσες όπως όλα δείχνουν θα απασχολήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες η υπόθεση με το πετρέλαιο σε αγωγό ύδρευσης στην πόλη της Ζακύνθου.

    Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες του imerazante.gr, πολίτες – δημότες της πόλης της Ζακύνθου προτίθενται την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για εγκληματική αμέλεια, καθώς, όπως αναφέρουν, οι υπεύθυνοι συνέχισαν να τροφοδοτούν το υπόλοιπο δίκτυο ύδρευσης ενώ γνώριζαν από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (Πέμπτη 11/1) ότι το ένα τμήμα του δικτύου έχει σοβαρό πρόβλημα με το πετρέλαιο.

    Η υπόθεση θεωρείται αρκετά σοβαρή αν αναλογιστεί κάποιος τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών. Δείτε ΕΔΩ το προηγούμενο ρεπορτάζ και τις καταγγελίες των κατοίκων.

    Πηγή: Ιmerazante.gr

  • Γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας - Αγιασμός υδάτων σε Άσπρα Σπίτια, Κακοτάρι και Ορεινή
    Γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας - Αγιασμός υδάτων σε Άσπρα Σπίτια, Κακοτάρι και Ορεινή

    Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και συγκεκριμένα στα Άσπρα Σπίτια, στο Κακοτάρι αλλά και στην Ορεινή εορταστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια της γιορτής των Θεοφανίων και του Αγιασμού των υδάτων.

    Στη γέφυρα του Αλφειού στα Άσπρα Σπίτια, στην τελετή του Αγιασμού παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Αηδόνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Άρης Παναγιωτόπουλος και Γιώργος Κρέζος, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Άσπρων Σπιτιών κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Τρυπητής κ. Αθανάσιος Τζίβας και Πλουτοχωρίου κ. Μιχάλης Πυρλής, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιάννης Πατρόπουλος, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου. Μετά την τελετή ο κ. Γεωργιόπουλος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με φορείς και πολίτες για το νέο έτος.

    Αντίστοιχα στο Κακοτάρι η τελετή Αγιασμού των Υδάτων έγινε στη θέση «Λοξό Γεφύρι», παρουσία του Αναπληρωτή Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Βασίλη Αρβανίτη, των Αντιδημάρχων κ.κ. Ρόης Αντωνοπούλου και Λύσανδρου Παναγόπουλου, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Ανδρέα Μπενέτση και Χάρη Σπηλιόπουλου, των Προέδρων των Κοινοτήτων Κακοταρίου κ. Ανδρέα Θεοδωρόπουλου, Αγίας Τριάδας κ. Γιάννη Σταθόπουλου και Αντρωνίου κ. Γιώργου Μπαντούνα, κ.α. του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κακοταρίου κ. Θεόδωρου Κυριακόπουλου, Αστυνομικών Αρχών και πλήθους κόσμου.

    Νωρίτερα τελέστηκε Αγιασμός και στην παραδοσιακή Νεροτριβή της Κοινότητας Ορεινής, παρουσία του Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Αρβανίτη, του Προέδρου της Κοινότητας κ. Σπύρου Μιχαλόπουλου και κατοίκων της περιοχής, ενώ έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κοινότητας.

    Των τελετών Αγιασμού ακολούθησαν μικρές δεξιώσεις με γλυκά και αναψυκτικά, προσφορά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας προς τους παρισταμένους, ενώ στο Κακοτάρι έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δ.Ε. Λασιώνος.

    theofan 23 olumpia 2

    theofan 23 olumpia 3

    theofan 23 olumpia 4

    theofan 23 olumpia 5

    theofan 23 olumpia 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αποκατάσταση βλαβών στον αγωγό ύδρευσης Κακοταρίου
    Αποκατάσταση βλαβών στον αγωγό ύδρευσης Κακοταρίου

    Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης βλαβών στο πεπαλαιοωμένο αγωγό ύδρευσης από τις πηγές κακοταρίου στις τοπικές κοινότητας Δ.Ε. Πηνείας Αυγής, Σιμόπουλου, Σκλίβα και Προδρόμου.

    Από την Δευτέρα 08-11-2022 εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος στο τμήμα της Αυγής στο τζαμί. Αφού λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας της οδοσήμανσης προχώρησαν στην απομάκρυνση των κατολισθήσεων από τα πρανή.

    Συνεχίστηκαν οι χωματουργικές εργασίες για την αποκάλυψη του αγωγού όπου διαπιστώθηκε το φθαρμένο του τμήμα με πολλά σημεία του να είναι τρυπημένα με συνέπεια την μεγάλη απώλεια νερού. Σύμφωνα με την μελέτη που έχει συντάξει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης που υποστήριζει το έργο του συνδέσμου Ύδρευσης «Ο ΠΗΝΕΙΟΣ» προβλέπεται εκσκαφή, απομάκρυνση χωμάτων, αποξήλωση του χαλύβδινου αγωγού, επίχωση του ορύγματος με κατάλληλο υλικό για την τοποθέτηση σωλήνων απο πολυαιθυλένιο ΡΕ 100 διαμέτρου 500mm.

    Ο πρόεδρος του συνδέσμου Ύδρευσης «Ο ΠΗΝΕΙΟΣ» κος. Βασίλειος Παπαδόπουλος μεταξύ άλλων μας δήλωσε: « Ξεκινήσαμε την αποκατάσταση μεγάλων τμημάτων του αγωγού αρχίζοντας από την Αυγή όπου είχε και την μεγαλύτερη απώλεια νερού καθώς επίσης παρουσιάζει προβλήματα κατολισθήσεων των πρανών. Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες αντικατάστασης του προβληματικού τμήματος του αγωγού και δόθηκε νερό στις τοπικές κοινότητες. Θα συνεχίσουμε στο Σιμόπουλο σε ένα μεγαλύτερο τμήμα και στην συνέχεια στο Σκλίβα. Η χρηματοδότηση του έργου είναι από ιδίους πόρους του συνδέσμου της τάξεως των 180.000,00€.

    Θέλω να ευχαριστήσω την Τεχική Υπηρεσία και ιδιαίτερα τον προιστάμενο αυτής κ. Τσουραπά Γεώργιο καθώς και τον επιβλέποντα μηχανικό κ. Κορδονούρη Γεώργιο για την σύνταξη της μελέτης και για το ενδιαφέρον που δείχνουν για την εύρυθμη λειτουργία του Συνδέσμου υπερβάλλοντος ευατόν λόγω των πολλών υποχρεώσεων που έχουν στον δήμο τους. Δεν θα κουραστώ να τονίζω ότι θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί ο Σύνδεσμός από το Υπουργείο Εσωτερικών για την σύνταξη μελέτης για την αντικατάσταση του αγωγού. Έχουμε υποβάλλει πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και παρά τις πιέσεις μας δεν έχουμε ακόμα αποτελέσματα. Έχουμε καταστήσει σαφές στο Υπουργείο ότι το έργο αυτό αφορά την ύδερυση των τριών δήμων Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης έχει ξεπεράσει τα όρια του.

    Ο σύνδεσμός ετοιμάζει μελέτη για την βελτίωση – συντήρηση των υδρομαστεύσεων στις πηγές Κακοταρίου.

  • Κατατέθηκε αίτηση για χρηματοδότηση από το Δήμο Ζαχάρως για την πράξη «Κατασκευή νέου αγωγού εξωτερικού δικτύου μεταφοράς και προμήθεια ψηφιακών μετρητών νερού»
    Κατατέθηκε αίτηση για χρηματοδότηση από το Δήμο Ζαχάρως για την πράξη «Κατασκευή νέου αγωγού εξωτερικού δικτύου μεταφοράς και προμήθεια ψηφιακών μετρητών νερού»

    Αίτηση για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κατέθεσε ο Δήμος Ζαχάρως για την πράξη «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΝΕΡΟΥ», ύψους 4.439.850,00€. Φορέας υλοποίησης της πρότασης είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Η προτεινόμενη πράξη αποτελείται από δύο υποέργα.

    • Το πρώτο υποέργο αφορά στην «Κατασκευή μεταφορικού αγωγού του εξωτερικού υδραγωγείου ύδρευσης της ΔΚ Ζαχάρως», προϋπολογισμού 2.900.000,00€ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%. Οι δημότες θα έχουν πρόσβαση σε άριστης ποιότητας νερό και παράλληλα θα αποφεύγεται η όχλησή τους από τις διακοπές υδροδότησης που αποτελούν μείζον πρόβλημα. Πρόκειται για έργο συνολικού μήκους 18,57 χιλιομέτρων που θα μεταφέρει νερό από την υδρομάστευση ‘Αλβένα’ προς την πόλη της Ζαχάρως. Ο μεταφορικός αγωγός θα τοποθετηθεί παράλληλα προς τις οριογραμμές του επαρχιακού δικτύου και έξω από το ασφαλτικό
      κατάστρωμα της οδού, εξασφαλίζοντας την εύκολη επιθεώρηση και συντήρηση του κατά την φάση της λειτουργίας του έργου.
    • Το δεύτερο υποέργο αφορά στην «Επέκταση της προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος ψηφιακών μετρητών κατανάλωσης του νερού στο δίκτυο ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Ζαχάρως», προϋπολογισμού 1.539.850,00€ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%. Στόχος είναι η συνεχής παρακολούθηση των καταναλώσεων των μετρητών του συστήματος ύδρευσης, η συλλογή και αποθήκευση των σχετικών δεδομένων και η επεξεργασία τους με κατάλληλα λογισμικά.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch