Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 09:23

ΔΕΥΑΠ: Χωρίς νερό ο Πύργος - Νέα βλάβη στον κεντρικό αγωγό

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Χωρίς νερό είναι από τα ξημερώματα η πόλη του Πύργου καθώς έσπασε ο κεντρικός αγωγός επί της Λαμπετίου (θέση Μαρμαρένια βρύση).

Πρόκειται για τον κεντρικό αγωγό που υδροδοτεί όλη την πόλη. Από νωρίς το πρωί συνεργεία της ΔΕΥΑΠ βρίσκονται στο σημείο για να επιδιορθώσουν τη βλάβη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της προέδρου της ΔΕΥΑΠ Ρούλας Αλικάκη-Τζανέτου, η υδροδότηση της πόλης αναμένεται να αποκατασταθεί το μεσημέρι. «Το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί έσπασε ο κεντρικός αγωγός που δίνει νερό σε όλη την πόλη.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΠ εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση. Βρήκαμε το σημείο της βλάβης, που ήταν στα τέσσερα μέτρα βάθος και πιστεύουμε ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα δοθεί νερό στην πόλη. Ζητούμε συγνώμη από τους πολίτες του Πύργου για την ταλαιπωρία, και την κατανόηση τους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης» δήλωσε στο ilialive.gr η κ. Τζανέτου.

* φωτογραφία αρχείου

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 09:54

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10
    Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10

    Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΥΑ Πύργου για την προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης για την ερχόμενη Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

    Αναλυτικά:

    Στα πλαίσια εργασιών συντήρησης στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Πύργου θα πραγματοποιηθεί γενική διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10/2024 από τις 8.30 π.μ. Προβλεπόμενη ώρα αποκατάστασης της υδροδότησης 13.00μ.μ.

    ΕΚ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ

  • Απαγόρευση απόπλου πλοίου στη Ζάκυνθο - Μεγάλη ταλαιπωρία για πάνω από 250 επιβάτες
    Απαγόρευση απόπλου πλοίου στη Ζάκυνθο - Μεγάλη ταλαιπωρία για πάνω από 250 επιβάτες

    Στο λιμάνι της Ζακύνθου παραμένει το εμπορικό – οχηματαγωγό πλοίο «Μάρε Ντι Λεβάντε» λόγω της απαγόρευσης απόπλου που ανακοινώθηκε.

    Ο λόγος είναι μηχανική βλάβη που διαπιστώθηκε από τους μηχανικούς του πλοίου.

    Το πλοίο θα εκτελούσε το δρομολόγιο από Ζάκυνθο προς Κυλλήνη και εκτός από τους 263 επιβάτες, μετέφερε και 55 Ι.Χ., 25 φορτηγά και τρία λεωφορεία. Οι επιβάτες θα μεταφερθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Αγωγός Ερυμάνθου: Σήμερα η επισκευή στη βλάβη του δικτύου ύδρευσης
    Αγωγός Ερυμάνθου: Σήμερα η επισκευή στη βλάβη του δικτύου ύδρευσης

    Στην επισκευή της διαπιστωμένης βλάβης που υπάρχει στον αγωγό υδροδότησης του Ερυμάνθου, θα προχωρήσει σήμερα ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμός.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διαβαθμιδικός "... υπάρχει διαπιστωμένη βλάβη στον αγωγό ύδρευσης κοντά στην περιοχή'' Βασιλάκι'' λίγα μέτρα μακριά από το διυλιστήριο του Ερυμανθου. Η επισκευή της βλάβης δεδομένων των πολύ υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων μηνών δεν ήταν δυνατόν να αποκατασταθεί άμεσα και να αφήσει τους πολίτες χωρίς νερό. Εφόσον μας το επιτρέπει ο καιρός ξεκίνησε σήμερα η επιδιόρθωση του αγωγού .

    Η αποκατάσταση θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν .Υπάρχει όμως ενδεχόμενο μειωμένης πίεσης νερού ή και διακοπή του από τις 13:00 μμ και μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης. Για το λόγο αυτό ζητάμε την κατανόηση και την υπομονή σας" καταλήγει η ανακοίνωση.
  • ΔΕΥΑΠ: Νέα διακοπή νερού στον Πύργο για την αποκατάσταση της βλάβης στον κεντρικό αγωγό
    ΔΕΥΑΠ: Νέα διακοπή νερού στον Πύργο για την αποκατάσταση της βλάβης στον κεντρικό αγωγό

    Σε αναγκαστική διακοπή νερού στην πόλη του Πύργου προχώρησε πάλι η ΔΕΥΑΠ, καθώς συνεχίζονται εργασίες αποκατάστασης της βλάβης του κεντρικού αγωγού που υδροδοτεί την πόλη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, η διακοπή εκτιμάται να διαρκέσει μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

    Η βλάβη είναι ιδιαίτερα σοβαρή και για λόγους ασφαλείας των εργατών, ακολούθησε αναγκαστική διακοπή προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

    Η ΔΕΥΑΠ ζητά την κατανόηση των δημοτών και ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία.

  • ΔΕΥΑ Πύργου: Αίτημα χρηματοδότησης προς το Υπ. Εσωτερικών για νέες γεωτρήσεις
    ΔΕΥΑ Πύργου: Αίτημα χρηματοδότησης προς το Υπ. Εσωτερικών για νέες γεωτρήσεις

    Ρ. Τζανέτου «Σωστή η απόφασή μας να λειτουργήσουν οι γεωτρήσεις - Τα προβλήματα υδροδότησης σε κοινότητες έχουν λυθεί κατά 90%»

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Άμεση η ανταπόκριση της ΔΕΥΑ Πύργου στην πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών για υλοποίηση δράσεων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Η διοίκηση ετοιμάζεται να καταθέσει φάκελο μελετών και προτάσεων χρηματοδότησης για ανόρυξη νέων γεωτρήσεων –όπως αναφέρεται και στην πρόσκληση του υπουργείου. Την ίδια στιγμή, όπως δηλώνει η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη Τζανέτου, τα προβλήματα υδροδότησης που είχαν παρατηρηθεί το προηγούμενο διάστημα σε συγκεκριμένες δημοτικές κοινότητες έχουν λυθεί κατά 90% με στοχευμένες παρεμβάσεις, σε ένα δύσκολο καλοκαίρι όπου η υπερκατανάλωση του νερού χτύπησε «κόκκινο».

    Προλαμβάνοντας τις εξελίξεις, η ΔΕΥΑ Πύργου, λειτούργησε φέτος και πάλι τις γεωτρήσεις που υπήρχαν σε κοινότητες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υδροδότησης που παρατηρήθηκε εν μέσω καλοκαιριού με τις ανάγκες να πολλαπλασιάζονται, και λόγω επισκεψιμότητας αλλά κυρίως υπερκατανάλωσης που παρατηρήθηκε έντονα, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. «Ξαναλειτουργήσαμε γεωτρήσεις που υπήρχαν σε κάποιες κοινότητες και φυσικά το νερό πριν δοθεί προς κατανάλωση ελέγχθηκε από πιστοποιημένο εργαστήριο, όπου μας δόθηκαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα ελέγχου και καταλληλότητας» δηλώνει στο ilialive.gr η κ. Τζανέτου. «Η απόφασή μας για να αντιμετωπιστεί η υδροδότηση σε συγκεκριμένες δημοτικές κοινότητες, φαίνεται εκ των πραγμάτων, ότι ήταν απολύτως προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς το Υπουργείο τώρα μας καλεί να καταθέσουμε προτάσεις και μελέτες για να χρηματοδοτήσει νέες γεωτρήσεις. Η ΔΕΥΑ Πύργου σύντομα θα καταθέσει αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών καθώς όλα δείχνουν πως το πρόβλημα της λειψυδρίας θα απασχολήσει έντονα όλη τη χώρα και είναι επιτακτική η εξεύρεση και νέων πηγών ύδρευσης».

    Τα προβλήματα υποχώρησαν

    Αναφερόμενη στα προβλήματα υδροδότησης δημοτικών κοινοτήτων της ΔΕ Ιάρδανου που είχαν παρουσιαστεί το προηγούμενο διάστημα, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ τονίζει ότι έχουν αντιμετωπιστεί σχεδόν ολοκληρωτικά. «Έχουμε λύσει το πρόβλημα στο 90%. Όταν σημειώθηκαν οι μεγάλης διάρκειας και έντασης καύσωνες, για λίγες ώρες το απόγευμα δεν μπορούσαμε να καλύψουμε τις ανάγκες και αναγκαστικά η υδροδότηση διακόπτονταν για 2-3 ώρες. Το ίδιο συνέβαινε και στον Πύργο, στα ψηλότερα σημεία της πόλης που λόγω αύξησης του πληθυσμού και υπερκατανάλωσης κάποια βράδια είχαμε μειωμένη ροή.

    Εκτιμώ ότι τα καταφέραμε πολύ καλά, όταν άλλοι Δήμοι έδιναν νερό με το… μέτρο. Και αν δεν καταναλωνόταν άσκοπα το νερό δεν θα είχαμε προβλήματα. Κάναμε περιπολίες και με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας και ανακαλύπταμε όταν κάποιοι, παρά τις ανακοινώσεις και τις συστάσεις μας, πότιζαν τα λιοστάσια τους. Αναγκαστικά προβήκαμε στα νόμιμα. Τώρα, είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και φέτος δεν θα έχουμε πρόβλημα» καταλήγει η κ. Τζανέτου.

  • Πολιτική Προστασία: Προσωρινή βλάβη στο 112 - Οδηγίες εκκένωσης σε Κωστοπουλαίικα και Πόρτες Αχαΐας
    Πολιτική Προστασία: Προσωρινή βλάβη στο 112 - Οδηγίες εκκένωσης σε Κωστοπουλαίικα και Πόρτες Αχαΐας

    Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα της Παρασκευής (21/6) σύμφωνα με την οποία υπάρχει προσωρινή βλάβη στο 112.

    Το Υπουργείο ενημερώνει για δασική Πυρκαγιά στην περιοχή Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας με οδηγία για απομάκρυνση των κατοίκων προς Λάτα, ζητώντας από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

    Παράλληλα, ενημέρωσε για δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας, με οδηγία για απομάκρυνση των κατοίκων προς Βελίτσες.

    Πηγή: Cnn.grCnn.gr

  • Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ερυμάνθου: Σημαντική βλάβη στον αγωγό στο Βασιλάκι
    Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ερυμάνθου: Σημαντική βλάβη στον αγωγό στο Βασιλάκι

    Μειωμένη η ποσότητα και η πίεση νερού στον Πύργο

    Μεγάλη διαρροή στον αγωγό ύδρευσης κοντά στην περιοχή Βασιλάκι, διαπιστώθηκε σήμερα, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η υδροδότηση του Πύργου, σύμφωνα και με ανακοίνωση του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ερυμάνθου. Η διαρροή παρουσιάστηκε, σε έναν εκ των δύο αγωγών, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το διυλιστήριο του Ερυμάνθου.

    Προσωρινά όμως βρίσκεται σε λειτουργία. Ωστόσο λόγω της βλάβης αυτής, όπως σημειώνει ο Σύνδεσμος, δεν υπάρχει η δυνατότητα να σταλεί όλη η ποσότητα νερού στην πόλη του Πύργου.

    Η αποκατάσταση θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν .Υπάρχει όμως ενδεχόμενο μειωμένης πίεσης νερού από τις 14:00 και μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης.

  • Καναδάς: «Μην κάνετε ντους, μην πλένετε πιάτα» - Με το σταγονόμετρο το νερό για 1,4 εκατ. κατοίκους
    Καναδάς: «Μην κάνετε ντους, μην πλένετε πιάτα» - Με το σταγονόμετρο το νερό για 1,4 εκατ. κατοίκους

    Όχι ντους, όχι μπάνιο, όχι πλύσιμο πιάτων και ρούχων: οι δημοτικές Αρχές του Κάλγκαρι, στον δυτικό Καναδά, έδωσαν την Πέμπτη, εντολή για άκρως περιορισμένη χρήση νερού στους 1,4 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης για αόριστο χρονικό διάστημα, μετά τη ρήξη μεγάλου αγωγού ύδρευσης.

    Μήνυμα για «κρίσιμο συναγερμό όσον αφορά την παροχή νερού» εστάλη χθες το ξημέρωμα στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων, προειδοποιώντας ότι η στάθμη του νερού «έχει φτάσει σε οριακά επίπεδα», γεγονός το οποίο έχει αντίκτυπο στις δυνατότητες παροχής νερού στον πληθυσμό και στην ετοιμότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς.

    Απευθύνοντας έκκληση στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις να περιορίσουν τη χρήση νερού, η δήμαρχος Τζιοτί Γκόντεκ συνέστησε στον κόσμο «να μην κάνει ντους ή μπάνιο, ούτε να πλένει τα πιάτα ή τα ρούχα» έως ότου επιλυθεί η κατάσταση.

    Μπορεί να χρειαστεί «πολύς καιρός» για να επισκευαστεί ο αγωγός

    Στη συνοικία στην οποία έσπασε ο αγωγός ύδρευσης, τα αυτοκίνητα κινούνται μέσα σε ποτάμια νερού που έχει κατακλύσει τους δρόμους, ενώ έχει δοθεί σύσταση στους κατοίκους να βράζουν νερό για να πίνουν ή να πλένουν τα δόντια τους.

    «Κάθε σταγόνα μετρά μέχρι να επιδιορθωθεί (το πρόβλημα). Όλοι οι κάτοικοι της πόλης πρέπει να μείνουν ενωμένοι», δήλωσε η Σου Χένρι, υπεύθυνη της υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων του Κάλγκαρι σε συνέντευξη Τύπου.

    Τα αίτια της ρήξης στον αγωγό παραμένουν άγνωστα, αλλά ήδη υπάρχει πρόβλημα πλήρωσης στα φυσιολογικά επίπεδα των αποθεμάτων της πόλης, διευκρίνισαν οι δημοτικές αρχές, οι οποίες υπολογίζουν ότι η επισκευή του αγωγού μπορεί να χρειαστεί «πολύ καιρό».

    Η επαρχία της Αλμπέρτα αντιμετωπίζει την τρέχουσα περίοδο σημαντική ξηρασία, αλλά η στάθμη του νερού στον ποταμό Μπόου, από τον οποίο υδροδοτείται το Κάλγκαρι, παρουσίασε σημάδια βελτίωσης αυτήν την άνοιξη, σύμφωνα με τις Αρχές.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο