Πέμπτη, 14 Μαϊος 2020 13:18

Λιβάνιος: «Διπλάσια τραπεζοκαθίσματα δωρεάν για την εστίαση»

Γράφτηκε από
Ad Slot

Λιβάνιος (Θέμα 104,6): «Διπλάσια τραπεζοκαθίσματα δωρεάν για την εστίαση» - Στόχος είναι «να ενισχύσουμε τον κλάδο της εστίασης και από την άλλη να διασφαλίσουμε τον δημόσιο χώρο», υποστήριξε ο κ. Λιβάνιος

Για την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την εστίαση, η οποία αναμένεται να κατατεθεί το αργότερο μέχρι αύριο, μίλησε στον Θέμα 104,6 και στον Γιάννη Πρετεντέρη, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Στην νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπεται ότι οι επιχειρηματίες της εστίασης θα μπορούν από την 1η Ιουνίου να αναπτύξουν διπλάσιο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων από αυτόν που προέβλεπε η αρχική άδεια λειτουργίας τους (προ πανδημίας δηλαδή) εντελώς δωρεάν ή να τύχουν έκπτωσης 50% από τα δημοτικά τέλη που τους αντιστοιχούν, σε περίπτωση που δεν υπάρχει χώρος να αναπτύξουν επιπλέον τραπεζοκαθίσματα.

Στόχος είναι «να ενισχύσουμε τον κλάδο της εστίασης και από την άλλη να διασφαλίσουμε τον δημόσιο χώρο», υποστήριξε ο κ. Λιβάνιος, προσθέτοντας ότι “εμείς δίνουμε το εργαλείο χωρίς περαιτέρω χρέωση, για να επεκταθεί ο χώρος των τραπεζοκαθισμάτων αλλά με 1,5 μέτρο απόσταση από το πεζοδρόμιο», για να περνούν γυναίκες με καροτσάκια και άτομα με αναπηρία, υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Απαντώντας σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Λιβάνιος το διέψευσε κατηγορηματικά, υπογραμμίζοντας πως “ετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας”, καθώς “αυτό που προέχει είναι η σκληρή δουλειά”.

Ταυτόχρονα, “πρέπει να συνεχίσουμε με τον τρόπο της υπευθυνότητας που είχαμε κατά την πρώτη φάση” δήλωσε ο κ. Λιβάνιος, ενώ για την λειτουργία των οργανωμένων ακτών το Σαββατοκύριακο, ο ίδιος παρατήρησε ότι “πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να συμβάλουμε για να τηρηθούν τα μέτρα”, διευκρινίζοντας ωστόσο πως “οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι σε εγρήγορση ενόψει του Σαββατοκύριακου και του καύσωνα”.

Στο πλαίσιο αυτό, “είμαστε κοντά και σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους δήμους της χώρας, για να τους βοηθήσουμε και οικονομικά. Θα τους στηρίξομε, ώστε να συνεχίσουν να στηρίζουν τους πολίτες” προανήγγειλε ο κ. Λιβάνιος, καταλήγοντας ότι “θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, για να στηρίξουμε την αυτοδιοίκηση”.+
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Μαϊος 2020 10:43

Σχετικά Άρθρα

  • Ακόμα μία νέα, υψηλή χρηματοδότηση: 1.000.000 ευρώ στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης για αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα και υποδομές
    Ακόμα μία νέα, υψηλή χρηματοδότηση: 1.000.000 ευρώ στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης για αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα και υποδομές

    Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης λαμβάνει και επίσημα ακόμα μία νέα, υψηλή χρηματοδότηση, ύψους 1.000.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης βρίσκεται ανάμεσα στους 35 Δήμους όλης της Ελλάδας που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να υποβάλουν πρόταση στο «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ Α) ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΤΑ» - ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 2.4 «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων» ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ-ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΤΑ2.24».

    Στην απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης χρηματοδοτείται με 1.000.0000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από καιρικά φαινόμενα.

    Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για την χρηματοδότηση, τόνισε: «Τα αποτελέσματα του προγραμματισμού, της δουλειάς και των χρηματοδοτήσεων αποτυπώνονται σε έργα. Η Δημοτική Αρχή με συγκεκριμένο σχέδιο και ορίζοντα διεκδίκησης πετυχαίνει σταδιακά όλους τους στόχους της. Εξασφάλισε ακόμα μια χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ, , ώστε να προχωρήσει ο Δήμος σε έργα αποκατάστασης ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά ώστε να συνεχίσει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης να σχεδιάζει ένα καλύτερο μέλλον για τους δημότες του».

    Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ευχαριστεί τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο για την υπογραφή της απόφασης, ενώ εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο, καθώς και οι δυο τους στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια έγκρισης της χρηματοδότησης, με συνεχή υποστήριξη των αιτημάτων του Δήμου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νικολακόπουλος: Αποκατάσταση του δρόμου στο Κάστρο με εξασφάλιση πίστωσης 1.000.000 ευρώ
    Νικολακόπουλος: Αποκατάσταση του δρόμου στο Κάστρο με εξασφάλιση πίστωσης 1.000.000 ευρώ

    Αποτελεσματική η συνεργασία Ανδρέα Νικολακόπουλου με Θ. Λιβάνιο, Χρ. Τριαντόπουλο και τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα

    Σημαντική χρηματοδότηση για ένα από τα βασικά αιτήματα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

    Ικανοποίηση από τον Ηλείο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη που είχε αντιληφθεί αμέσως την σπουδαιότητα του προβλήματος στην περιοχή

    Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης σε σχέση με τα νευραλγικά του οδικά δίκτυα, όπως είναι ο δρόμος που έχει καταστραφεί από καθιζήσεις και άλλες ζημιές στην περιοχή του Κάστρου, αναμένεται να αντιμετωπισθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς εξασφαλίστηκε μεγάλη χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα στο πλαίσιο του προγράμματος φυσικών καταστροφών.

    Για την συγκεκριμένη πίστωση και για την αποκατάσταση της εικόνας, μετά από αίτημα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, είχε αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος από την πρώτη στιγμή αντιλαμβανόμενος την σπουδαιότητα επίλυσης του προβλήματος, πίεσε και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, τόσο προς τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο όσο και προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο για την ενίσχυση του Δήμου και την υλοποίηση έργου αποκατάστασης, και πάντα σε στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα.

    Ο Ηλείος Υφυπουργός ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί και οι δύο ανταποκρίθηκαν θετικά τους ευχαρίστησε, ενώ σημείωσε ότι και η συνεργασία με τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα και τους συνεργάτες του υπήρξε διαρκής, αγαστή και αποτελεσματική, όπως αποδεικνύεται και από την δρομολόγηση του αιτήματος.

    nikolako lentzas livanios 2

    Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

    Υπενθυμίζεται, ότι ο ίδιος ο κ. Νικολακόπουλος είχε μεταβεί στο σημείο του δρόμου και είχε δει από κοντά το μέγεθος των προβλημάτων, περπατώντας σε όλα τα τμήματα των ζημιών και ζητώντας την ανάλογη ενημέρωση.

    Η χρηματοδότηση του ενός εκατ. ευρώ εντάσσεται στο προαναφερόμενο πρόγραμμα στόχος του οποίου είναι να αντιμετωπισθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες, που προκαλούν οι φυσικές καταστροφές σε υποδομές της Αυτοδιοίκησης και Νομικών της Προσώπων.

    Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης πλέον οφείλει να «τρέξει» σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπ. Εσωτερικών τις διαδικασίες που απαιτούνται από εδώ και στο εξής, κυρίως όσον αφορά τα τεχνικά ζητήματα εντός των υποδεικνυόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Λιβάνιος: Τι αλλάζει στο ΑΣΕΠ - Θα δοθούν κίνητρα στους νέους να δουλέψουν στον τόπο τους
    Λιβάνιος: Τι αλλάζει στο ΑΣΕΠ - Θα δοθούν κίνητρα στους νέους να δουλέψουν στον τόπο τους

    Σε νέα εποχή εισέρχεται το ΑΣΕΠ με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη (22/10), καθώς φέρνει σημαντικές παρεμβάσεις που αναμένεται να επιταχύνουν τη διαδικασία των διαγωνισμών, όπως εξηγεί ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος.

    Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, κατόπιν της συναίνεσής τους θα αντλούνται από τις βάσεις δεδομένων των μητρώων του ΑΣΕΠ, ενώ ο χρόνος για τη διενέργεια ενός διαγωνισμού από το στάδιο της προκήρυξης, μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων θα συντμηθεί σημαντικά, προκειμένου οι επιτυχόντες και οι διοριστέοι στον διαγωνισμό να αναλάβουν πραγματικά καθήκοντα.

    Κίνητρα στους νέους να δουλέψουν στον τόπο τους χωρίς πρόβλημα στέγασης

    Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εντοπιότητα, με τον κ. Λιβάνιο να τονίζει πως: «Όταν κάποιος δεν διοριστεί, έρχεται επιλαχών, αλλά για να μαζευτεί μια δεξαμενή κενών θέσεων και να γίνει ανακατανομή των επιλαχόντων πάλι χρειάζεται περίπου ένας χρόνος. Η εντοπιότητα θα λύσει σε σημαντικό βαθμό στη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων αυτό το θέμα ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους υποψηφίους να επιλέξουν τις θέσεις για τις οποίες πραγματικά ενδιαφέρονται».

    «Η ελληνική περιφέρεια χάνει πληθυσμό πολύ περισσότερο σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα. Εμείς λοιπόν πριμοδοτούμε σε μεγάλο βαθμό την εντοπιότητα σε ορεινούς κυρίως και νησιωτικούς δήμους. Θέλουμε ο νέος, ο οποίος είναι για παράδειγμα από το δήμο Αγράφων που τελειώνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, εφόσον το επιθυμεί, να μπορέσει να εργαστεί στο δήμο Αγράφων όταν ανοίξει θέση».

    «Με τον τρόπο αυτό και δίνουμε κίνητρο ιδίως στους νέους ανθρώπους, να παραμείνουν στον τόπο τους, ιδίως στις νησιωτικές περιοχές» προσθέτει.

    Έτσι επιλύετε ένα σημαντικό πρόβλημα που έχει να κάνει με την στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων «αφού έχουμε δει ότι το κόστος της στέγης στην στις τουριστικές περιοχές ιδίως, είναι πάρα πολύ δυσβάσταχτο, παρά τα κίνητρα».

    «Στο κομμάτι των δημοσίων υπηρεσιών έχει παρατηρηθεί ότι ένας, για παράδειγμα από την Αθήνα που διορίζεται σε έναν ορεινό νησιωτικό δήμο μετά τα δύο χρόνια, πάντα αναζητεί κάποιον τρόπο να επιστρέψει πίσω στην Αθήνα, οπότε δημιουργείται πάλι ένα κενό στα νησιά και ουσιαστικά έχει παρατηρηθεί ότι νιώθουμε ότι ρίχνουμε ένα νερό σε ένα βαρέλι δίχως πάτο».

    Άντληση στοιχείων από τις βάσεις δεδομένων

    Εξηγώντας τις αλλαγές αυτές ο υφυπουργός στην ΕΡΤ σημειώνει πως «αντί λοιπόν να σκανάρουμε το πτυχίο, να το αναρτούμε στη σελίδα και να μπαίνει και ένας υπάλληλος του ΑΣΕΠ δίνουμε τη δυνατότητα στους στους υποψηφίους να αντλούν τα στοιχεία τους από όλες τις βάσεις δεδομένων του Ελληνικού Δημοσίου».

    «Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το πόσα παιδιά έχω, το οποίο είναι μέσα σε μητρώο του υπουργείου Εσωτερικών και ζητούσε από τον υποψήφιο να αναρτήσει ένα δικαιολογητικό που χρησιμοποιεί το μισό κράτος περί οικογενειακής κατάστασης» προσθέτει.

    «Η λύση δεν είναι πάντα οι προσλήψεις και η ενίσχυση του προσωπικού στο συγκεκριμένο θέμα, αφού η διαδικασία είχε καθυστερήσεις στον έλεγχο, ενώ εάν υπάρχει κάτι ψηφιακά δεν χρειάζεται έλεγχος και χειροκίνητα. Ένας καλός υπάλληλος του ΑΣΕΠ μπορεί να ελέγξει 10 – 15 αιτήσεις την ημέρα, και όταν υπάρχει διαγωνισμός με 100 χιλιάδες αιτήσεις, αντιλαμβάνεστε πόσες εργατοώρες χρειάζονται προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα δικαιολογητικά. Όταν κάτι ελέγχεται ψηφιακά, μειώνεται και ο αριθμός των ενστάσεων» συμπληρώνει.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Κοροβέσης: Συνάντηση με Θ. Λιβάνιο για την Πολιτική Προστασία
    Κοροβέσης: Συνάντηση με Θ. Λιβάνιο για την Πολιτική Προστασία

    Με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης στο πλαίσιο μίας ακόμα προγραμματισμένης επίσκεψης του στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσει για θέματα του νομού, σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο.

    Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κοροβέσης έθεσε υπόψιν του κ. Λιβάνιου την ανάγκη εξεύρεσης έξτρα πόρων και επιπλέον χρηματοδότησης της Πολιτικής Προστασίας του νομού, κατανοώντας πάντα, την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τα διαθέσιμα κονδύλια.

    Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, τονίζοντας πως η ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας σε μια περιοχή που τα προηγούμενα χρόνια έχει πληγεί βάναυσα από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές, είναι σημαντική προϋπόθεση και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τις συνθήκες και τα δεδομένα που υπάρχουν.

    Από την πλευρά του, ο Νίκος Κοροβέσης μετά το τέλος της συνάντησης με τον Θεόδωρο Λιβάνιο τόνισε πως «βρέθηκα για μια ακόμα φορά στην Αθήνα για να συναντήσω τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και να του τονίσω την ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας, προκειμένου να είμαστε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ετοιμότητα τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και σε αυτόν της αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών.

    Ο κ. Λιβάνιος αναγνώρισε την ανάγκη αυτή και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα, σύμφωνα πάντα, με την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αλλά και τα δεδομένα που έχουν προκύψει και θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνάντηση Μητρόπουλου με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών: Άνω των 700 χιλ. ευρώ η επιπλέον ετήσια ενίσχυση του Δήμου Ζαχάρως
    Συνάντηση Μητρόπουλου με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών: Άνω των 700 χιλ. ευρώ η επιπλέον ετήσια ενίσχυση του Δήμου Ζαχάρως

    Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος.

    Ο Δήμαρχος Ζαχάρως εξέφρασε την ικανοποίηση του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό για την νέα ρύθμιση κατανομής των Αυτοτελών Πόρων, μέσω της οποίας ο Δήμος Ζαχάρως θα λαμβάνει επιπλέον ετήσια οικονομική ενίσχυση που θα ξεπερνά τις 700 χιλιάδες ευρώ.
    Με τη εξέλιξη αυτή, δίνεται η δυνατότητα μετά από αρκετό διάστημα, ο Δήμος Ζαχάρως να προγραμματίσει περαιτέρω δράσεις και παρεμβάσεις σε ένα πολυεπίπεδο πλαίσιο λειτουργίας.
    Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα προσωπικού και οργάνωσης των υπηρεσιών του Δήμου, οι δυνατότητες χρηματοδότησης νέων δράσεων στη νέα προγραμματική περίοδο και η ενίσχυση υφιστάμενων δράσεων, όπως εκείνες που αφορούν τα Ζώα Συντροφιάς.
    Ο Αναπληρωτής Υπουργός εξέφρασε την σταθερή στήριξη και αρωγή του στα θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας, ευχόμενος μια παραγωγική και αποτελεσματική θητεία.
    Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κ. Μητρόπουλος, μετά την συνάντηση, ανέφερε:
    «Ευχαριστώ τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, για την υποστήριξη και τις δυνατότητες που μας δίνει με την αύξηση της ετήσιας οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου μας κατά 700 χιλιάδες ευρώ.
    Η εξέλιξη αυτή ενισχύει την προγραμματική μας πολιτική και, σταδιακά, θα δημιουργήσει όλες εκείνες τις συνθήκες, ώστε να κινηθούμε άμεσα και πιο αποτελεσματικά σε έργα, δράσεις και παρεμβάσεις.
    Επίσης, δώσαμε το στίγμα μας για τη συμμετοχή του Δήμου Ζαχάρως σε όλα εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που σχεδιάζει το Υπουργείο αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των προγραμμάτων που ήδη υλοποιούνται.
    Μια άλλη σημαντική παράμετρος, την οποία θέσαμε στον Υπουργό, είναι η ενίσχυση του Δήμου μας, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υπηρεσίες.
    Είμαι πεπεισμένος ότι ο Δήμος Ζαχάρως, με πρόγραμμα, στοχευμένες ενέργειες και μέσα σε κλίμα συννενόησης και συνεργασίας, θα πετύχει τη μετάβαση σε μια πιο σύγχρονη λειτουργία, έχοντας στο επίκεντρο τον πολίτη και τον άνθρωπο.»
    (Δελτίο Τύπου)
  • Συνάντηση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Πύργου Στ. Καννή με τον Αν. Υπ. Εσωτερικών Θ Λιβάνιο
    Συνάντηση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Πύργου Στ. Καννή με τον Αν. Υπ. Εσωτερικών Θ Λιβάνιο

    Αμοιβαία δέσμευση για συνεργασία σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης δόθηκε μεταξύ του νεοκλεγέντος Δημάρχου Πύργου Στάθη Καννή και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν στην Αθήνα.

    Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη επαφή του κ Καννή με κυβερνητικό στέλεχος μετά την εκλογή του και τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ευρύτερη λειτουργία της Τ. Α. καθώς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται οι Δήμοι να λειτουργήσουν με κύριο στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

    Το κλίμα μέσα στο οποίο έγινε η συνάντηση αυτή ήταν ιδιαίτερα φιλικό και σηματοδότησε την έναρξη μιας συνεργασίας με απώτερο στόχο την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Πύργου.

    Στα πλαίσιο της συζήτησης έγινε αναφορά και στις οικονομικές συνθήκες μέσα στις οποίες η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να ανταποκριθεί στην αποστολή της.

    Από πλευράς του Αν Υπ. Εσωτερικών δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα είναι αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία του Δήμου Πύργου.

  • Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Στο 44,6% η συμμετοχή μέχρι τις 17:30
    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Στο 44,6% η συμμετοχή μέχρι τις 17:30

    Στο 44,6% ανέρχεται η συμμετοχή στην ψηφοφορία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές μέχρι τις 17:30 το απόγευμα της Κυριακής (8/10) όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

    Ειδικότερα, με αναγωγή επί του συνόλου έχουν ψηφίσει περίπου 4.360.000 πολίτες.

    Η συμμετοχή ανά Περιφέρεια

    • Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: 45,8%
    • Κεντρική Μακεδονία: 45%
    • Δυτική Μακεδονία: 43,7
    • Ήπειρος: 43,7%
    • Θεσσαλία: 49,5%
    • Ιόνια Νησιά: 41,8%
    • Δυτική Ελλάδα: 49,7%
    • Στερεά Ελλάδα: 53,4%
    • Αττική: 38,7%
    • Πελοπόννησος: 45,1%
    • Βόρειο Αιγαίο: 39,4%
    • Νότιο Αιγαίο: 48,1%
    • Κρήτη: 51,2%

    Πηγή: Cnn.gr

  • Συνάντηση Ανδρέα Νικολακόπουλου με τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο
    Συνάντηση Ανδρέα Νικολακόπουλου με τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο

    Στο επίκεντρο το Νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση

    Οι επικείμενες αλλαγές που φέρνει το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο συζητείται αύριο στην αρμόδια επιτροπή Δημοσίας Διοίκησης, Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης , ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο βουλευτής του νομού μας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο.

    Ο κ. Νικολακόπουλος θα είναι εισηγητής στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και είχε τη ευκαιρία να συζητήσει με τον Υπουργό τις σημαντικές αλλαγές που θα επιφέρει στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.

    Το νομοσχέδιο αφορά στην αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού.

    Μεταξύ αυτών προβλέπεται η κατάργηση των ΝΠΔΔ στους δήμους και η παρακολούθηση των επιδοτήσεων στην Τ.Α.

    Επιπλέον, προβλέπεται η θέσπιση της καταβολής αποζημίωσης στους δημοτικούς συμβούλους αλλά και ανά δύο μήνες την λογοδοσία του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

    Όπως ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος, οι αλλαγές θα είναι καθοριστικές και θα συμβάλλουν στην βέλτιστη και αποτελεσματική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης. Η συνεργασία του με τον Υπουργό είχε ιδιαίτερη σημασία, για την διευκρίνηση και την προώθηση ουσιαστικών ζητημάτων, πριν έρθει το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή, καθώς θα πρέπει να έχουν ληφθεί υπόψη όλοι οι παράμετροι πριν εφαρμοστούν στην πράξη οι νέες διατάξεις.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο