Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 07:42

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την αποπλάνηση ανηλίκων κοριτσιών σε Ηλιούπολη και Ερέτρια

Γράφτηκε από
Ad Slot

«Κοινό μυστικό» η σχέση του 44χρονου καθηγητή και της 14χρονης μαθήτριας στην Ηλιούπολη - Οδηγείται σήμερα στον ανακριτή - Σε ερημικό σημείο και μέσα στο αυτοκίνητο του 51χρονου καθηγητή βρέθηκε η 14χρονη στην Ερέτρια

Συγκλονίζουν και συνάμα προβληματίζουν σε πολλά επίπεδα οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις υποθέσεις αποπλάνησης ανήλικων κοριτσιών από εκπαιδευτικούς σε Ηλιούπολη και Ερέτρια.

Δύο υποθέσεις που αποκαλύφθηκαν με ελάχιστο χρονικό διάστημα διαφορά και που ίσως να αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου, σε μία κοινωνία που έχει μάθει, αφενός να αγνοεί και να εγκαταλείπει τα παιδιά της, και αφετέρου να σιωπά και να παραμένει αδρανής σε περιπτώσεις όπως οι συγκεκριμένες.
Οι υποθέσεις της Ηλιούπολης και της Ερέτριας αναδύουν στην επιφάνεια ένα φαινόμενο που απασχολεί διαχρονικά τη στενή ελληνική κοινωνία, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των καθηγητών που θέλησαν να εκμεταλλευτούν την αθωώτητα και τη συγκυρία της εφηβείας, ιδιαίτερα παιδιών με προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον, ή παιδιών που δεν τυγχάνουν την απαιτούμενης προσοχής στο σπίτι τους.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για δύο υποθέσεις που βγήκαν στην επιφάνεια, μέσα από τη μακρά λίστα μίας αμφιλεγόμενης και αδιανόητης κοινωνικής ομερτάς, που «δικαιολογεί» παραβατικές συμπεριφορές απέναντι στο πιο ευαίσθητο κομμάτι -ως τέτοιο τουλάχιστον θα οφείλαμε να το αντιμετωπίζουμε- της κοινωνίας μας, δηλαδή τα παιδιά μας.
Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση αποπλάνησης στην Ηλιούπολη. Όπως καταγγέλλει μητέρα συμμαθητή της μικρής, ο 44χρονος εκπαιδευτικός της είχε τάξει... γάμο και οικογένεια! Εκείνο που πραγματικά ανησυχεί και προβληματίζει είναι η αδράνεια που παρατηρήθηκε όσον αφορά στο θέμα της αντίδρασης, καθώς, όπως προκύπτει από το σχετικό ρεπορτάζ, καθηγητές γνώριζαν για τη σχέση του φυσικομαθηματικού με την ανήλικη και όχι μόνο δεν αντέδρασαν ή δεν ενημέρωσαν τους γονείς, αλλά τουναντίον, συγκάλυπταν όσα απαράδεκτα διαδραματίζονταν ακόμα και μπροστά στα μάτια

«Έκανε το κοριτσάκι να πιστεύει άλλα. Μιλούσε για γάμο και παιδιά», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή Live News στο Mega η μητέρα του συμμαθητή της 14χρονης.

Οι διάλογοι στους διαδρόμους, τα μηνύματα στους τοίχους και η διαφορετική συμπεριφορά του φυσικομαθηματικού μέσα στην τάξη, κοντά στην 14χρονη, άρχισαν να προκαλούν συζητήσεις που με το πέρασμα του χρόνου φούντωναν, εντός αλλά και εκτός σχολείου.

«Κοινό μυστικό η σχέση τους»

«Υπήρξαν πολλές στιγμές που είτε στο διάδρομο είτε στην αίθουσα του καθηγητή βρίσκονταν δυο τους και συνομιλούσαν. Πολλές φορές και εκτός του διδακτικού ωραρίου», τόνισε η μητέρα. Από τον Μάιο του 2019 οι συμμαθητές της ανήλικης άρχισαν να υποψιάζονται διάφορα.

Μάλιστα, η γυναίκα αποκάλυψε ότι η σχέση του καθηγητή με την ανήλικη ήταν κοινό μυστικό στο σχολείο στην Ηλιούπολη, ενώ εκείνο που μοιραία ανακύπτει ως απορία είναι γιατί τόσο καιρό δεν αντέδρασε κανείς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες καταγγελίες, ο καθηγητής εκμεταλλεύτηκε ένα οικογενειακό πρόβλημα της ανήλικης και άρχισε να την πολιορκεί.

«Καθηγητές γνώριζαν»

Οι συμμαθητές της 14χρονης είχαν αρχίσει να βλέπουν την αδικαιολόγητη οικειότητα στην σχέση καθηγητή και μαθήτριας από πέρυσι. Το ίδιο, όπως λέει η μητέρα του συμμαθητή της 14χρονης, όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοι του 44χρονου.

«Κάποιοι καθηγητές ήξεραν γιατί είχε πέσει και στην αντίληψη των μαθητών, ενώ καθηγητές σχολίαζαν ''μαζέψτε τη φίλη σας και αφήστε τον τάδε''».

«Μαθήτριες είχαν διαμαρτυρηθεί για τον καθηγητή»

Κάποιες μαθήτριες είχαν διαμαρτυρηθεί στον διευθυντή για απρεπή συμπεριφορά του καθηγητή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο διευθυντής αναζητούσε τρόπο τους τελευταίους μήνες για να αποσπάσει τον εκπαιδευτικό σε άλλη θέση. Εφόσον επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου θα πρέπει να κληθεί να δώσει εξηγήσεις, καθώς όχι απλώς όφειλε να αντιδράσει, αλλά και να καταγγείλει σε όλα τα αρμόδια όργανα, την παραβατική και ανήθικη συμπεριφορά του 44χρονου καθηγητή.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο κινητό τηλέφωνο του κοριτσιού φωτογραφίες της με τον καθηγητή. Σταδιακά το παιδί ξεδίπλωσε την ιστορία που είχε ζήσει, ενώ πλέον τον λόγο έχει πάρει η Δικαιοσύνη στην οποία θα οδηγηθεί ο καθηγητής.

«Την αποκλειστική ευθύνη την έχει η διεύθυνση του σχολείου. Αφήνουμε τα παιδιά μας να τα προστατεύουν. Υπήρχαν γονείς που ήξεραν και τα παιδιά σίγουρα. Τα παιδιά έψαξαν την υπόθεση έχοντας στο μυαλό τους την προστασία της μαθήτριας. Τελικά το ίδιο το παιδί είπε σε κάποια παιδιά το τι συνέβαινε στα αλήθεια» είπε η μητέρα του συμμαθητή της 14χρονης.

«Σε κάποια φάση έγινε και ευρέως γνωστό και γνωστοποιήθηκε και στους καθηγητές. Δεν γνωρίζω αν το σχολείο ενημερώθηκε τον Μάιο. Παιδιά προσπαθούσαν με τον τρόπο τους να μάθουν, να δουν. Όποτε είχαμε πάει η διεύθυνση δεν μπορούσε να μας βοηθήσει. Για αυτό δεν απευθύνθηκαν. Τα παιδιά είπαν στην κοπέλα να μιλήσει στη μητέρα της γιατί αυτή μπορεί να την συμβουλέψει. Προσωπικά δεν το γνώριζα το κορίτσι», κατέληξε η γυναίκα.

Πώς αποκαλύφθηκε η σχέση του καθηγητή με τη μαθήτρια στην Ερέτρια

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες και από την υπόθεση αποπλάνησης στην Ερέτρια. Σε έρημη περιοχή στην παραλία της Ερέτριας, ένα απομονωμένο νησάκι η πρόσβαση στο οποίο γίνεται μόνο μέσω μίας πεζογέφυρας πιάστηκε επ' αυτοφόρω ο 51χρονος δάσκαλος που κατηγορείται για την αποπλάνηση μιας 14χρονης μαθήτριας Γυμνασίου.

Ο αδίστακτος εκπαιδευτικός συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας από αστυνομικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας μέσα στο αυτοκίνητό του, όπου βρισκόταν σε ερωτικές περιπτύξεις με το ανήλικο κορίτσι.

Όλα ξεκίνησαν από μια ανώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία Χαλκίδας, που έδωσε εντολή στην Ασφάλεια να διερευνήσει την ανατριχιαστική υπόθεση. Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν διακριτικά τον 51χρονο δάσκαλο και τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω. Η αποκάλυψη για όσα συνέβησαν στο ανήλικο κορίτσι έπεσε σαν βόμβα στην οικογένειά της που έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του εκπαιδευτικού. Ωστόσο, η κοινωνία μας θα πρέπει να αναλογιστεί, με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, το πώς χειρίζεται τα παιδιά της σε αυτήν την ηλικία και αν είναι φρόνιμο ή ασφαλές, ένα 14χρονο κορίτσι, μία μαθήτρια της Β' Γυμνασίου, να κυκλοφορεί μόνη της, ακόμη και το βράδυ, δίχως την προστασία και την εποπτεία της οικογένειάς της.

Η 14χρονη θα εξεταστεί από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί αν είχε ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή με τον εκπαιδευτικό, ενώ έδωσε κατάθεση μέσω παιδοψυχολόγου στους αστυνομικούς και της παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη. Ο εκπαιδευτικός έχει ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ανηλίκων Χαλκίδας που του άσκησε δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη στον ανακριτή.

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 09:43

Σχετικά Άρθρα

  • Κάθειρξη 8 ετών για αποπλάνηση 13χρονης από πολλά άτομα στην Καρδίτσα - Η υπόθεση που είχε συνταράξει το πανελλήνιο
    Κάθειρξη 8 ετών για αποπλάνηση 13χρονης από πολλά άτομα στην Καρδίτσα - Η υπόθεση που είχε συνταράξει το πανελλήνιο

    Το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Βόλου επέβαλε χθες 8 χρόνια κάθειρξη σε έναν άντρα αλβανικής καταγωγής που ήταν καταζητούμενος για υπόθεση αποπλάνησης ανήλικης σε χωριό της Καρδίτσας. Η υπόθεση είχε συνταράξει το πανελλήνιο το 2009, όταν παραπέμφθηκαν για αποπλάνηση 13χρονης συνολικά 19 άτομα, ενώ ο 37χρονος τότε άντρας το είχε σκάσει από τη χώρα. Μόλις επέστρεψε μετά από χρόνια «κάθισε στο σκαμνί».

    Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας είχε κλείσει την υπόθεση το 2019 και είχε αποφασιστεί η ενοχή 13 ατόμων όσον αφορά στην κύρια πράξη που είναι η αποπλάνηση ανήλικου κοριτσιού, ενώ για τους άλλους 6 εκ των κατηγορουμένων πρότεινε την αθώωσή τους.

    Σύμφωνα με το gegonota.news, η κοπέλα, που βίωσε αυτόν τον εφιάλτη τώρα είναι 24 ετών, όμως οι πράξεις σε βάρος της άρχισαν πριν καν συμπληρώσει τα δέκα της χρόνια. Τα γεγονότα συνέβησαν στον νομό Καρδίτσας και αποκαλύφθηκαν στις αρχές του 2009 από τις καταθέσεις του κοριτσιού, όταν εμφανίστηκε στην αστυνομία. Αποκαλύφθηκε ότι η παραμελημένη από το περιβάλλον της ανήλικη εξαναγκαζόταν να εκδίδεται έναντι αμοιβής, που κρατούσαν κυρίως κάποιοι εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι την προωθούσαν και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τής έδιναν τσιγάρο κάνναβης, για να καπνίσει. Την απειλούσαν ότι θα ενημερώσουν για όλα τον πατέρα τη και θα «ανεβάσουν» βίντεο και φωτογραφίες στο διαδίκτυο, ώστε να υποκύπτει στις εντολές των μαστροπών.

    Από το πρώτο δικαστήριο που επίσης είχε γίνει στη Λάρισα (ΜΟΔ) προέκυψαν βαριές ποινές κάθειρξης και φυλάκισης που ξεκινούσαν από 38 χρόνια η μεγαλύτερη έως 37 μήνες η μικρότερη.

    Τα αδικήματα για τα οποία είχαν κριθεί ένοχοι οι κατηγορούμενοι ήταν αποπλάνηση παιδιού, μαστροπεία, ασέλγεια, σωματεμπορία, χρήση ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση. Σε αρκετούς εκ των καταδικασθέντων επιβλήθηκαν και χρηματικές ποινές, με μεγαλύτερη τις 60.000 ευρώ. Για τρεις εξ αυτών, η έφεση που έκαναν δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και οδηγήθηκαν στις φυλακές, ενώ για άλλους το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα αλλά με την καταβολή χρηματικής εγγύησης και σε μερικούς ακόμα και χωρίς όρους.

    Πηγή: gegonota.news - Εthnos.gr

  • Εύβοια: Ποινή φυλάκισης 12 ετών σε δάσκαλο που αποπλάνησε ανήλικη στην Ερέτρια
    Εύβοια: Ποινή φυλάκισης 12 ετών σε δάσκαλο που αποπλάνησε ανήλικη στην Ερέτρια

    Tο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ευβοίαςέκρινε ένοχο τον δάσκαλο, ο οποίος ήταν σε δημοτικό της Ερέτριας και πριν 3,5 χρόνια είχε συλληφθεί μετά από ανώνυμη καταγγελία στην Ερέτρια.

    Ο δάσκαλος στην Ερέτρια είχε κατηγορηθεί για κατ’ εξακολούθηση γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που είχε συμπληρώσει τα 12 όχι όμως και τα 14 έτη, όπως επίσης για πορνογραφία ανηλίκου με τη μορφή της προμήθειας και της κατοχής φωτογραφικού υλικού.

    Μετά από μια δίκη που κράτησε αρκετό καιρό το δικαστήριο αποφάσσε ότι ο δάσκαλος πρέπει να κηρυχθεί ένοχος χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών όπως αναφέρει το eviathema.gr.

    Μετά την καταδικαστική απόφαση ο συνήγορος της οικογένειας της ανήλικης, που σήμερα έχει πια ενηλικιωθεί, Γιάννης Καλαβρής δήλωσε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί μια νομική δικαίωση για την οικογένεια και ιδίως για την εντολέα του.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Χανιά: Χειροπέδες σε 53χρονο που επιχείρησε να ασελγήσει σε συμμαθητή του γιου του
    Χανιά: Χειροπέδες σε 53χρονο που επιχείρησε να ασελγήσει σε συμμαθητή του γιου του

    Ο 53χρονος Σύρος έδωσε 10 ευρώ στο αγόρι από την Ουκρανία για τον ακολουθήσει σπίτι του - Δεν ήταν η πρώτη φορά που τον προσέγγισε

    Τον συμμαθητή του γιου του προσπάθησε να αποπλανήσει ένας 53χρονος Σύρος στα Χανιά.

    Ο άνδρας, προσφέροντας 10 ευρώ στο παιδί, φέρεται να επιχείρησε να το παρασύρει στο σπίτι του στα Χανιά προκειμένου να ασελγήσει σε βάρος του. Όπως ανέφερε στις Αρχές το παιδί, ο 53χρονος τον προσέγγισε γύρω στις 16.00 το απόγευμα της Κυριακής και του πρότεινε να πάνε σπίτι του προσφέροντάς του 10 ευρώ.

    Από την έρευνα που έγινε και την εξέταση του ανηλίκου παιδιού διαπιστώθηκε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 53χρονος προσέγγιζε το αγόρι από την Ουκρανία, καθώς πριν από περίπου έναν χρόνο και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2022, φέρεται να είχε ασελγήσει σε βάρος του .

    Τότε, ο κατηγορούμενος φέρεται να οδήγησε το παιδί στο σπίτι του εκεί όπου άρχισε να το θωπεύει στα γεννητικά του όργανα προχωρώντας παράλληλα σε αυνανισμό.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Επικίνδυνα εκτεθειμένοι οι ανήλικοι στη διαδικτυακή αποπλάνηση και τον εκφοβισμό σύμφωνα με έρευνα
    Επικίνδυνα εκτεθειμένοι οι ανήλικοι στη διαδικτυακή αποπλάνηση και τον εκφοβισμό σύμφωνα με έρευνα

    Το 43% των καθηγητών απάντησε πως έχει εντοπίσει μαθητή να μιλάει με άγνωστο στο διαδίκτυο

    Την υπερβολική ενασχόληση των μαθητών με το διαδίκτυο και τα υψηλά ποσοστά διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης – αποπλάνησης και εκφοβισμού αποκάλυψε έρευνα η οποία έγινε σε 4.400 καθηγητές και αφορά στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

    Το 43% των καθηγητών απάντησε πως έχει εντοπίσει μαθητή να συνομιλεί στο διαδίκτυο με άγνωστο, ενώ το 26% αντιλήφθηκε περιστατικό διαδικτυακού εκφοβισμού εντός του σχολείου.

    Οι ειδικοί τονίζουν πως υπάρχει πρόβλημα στη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά, ακόμη και αυτά του Δημοτικού, ενώ αναφέρουν πως το 45% των καθηγητών δεν γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν ένα περιστατικό διαδικτυακού εκφοβισμού.

    Υπογραμμίζουν παράλληλα πως είναι αναγκαίο να ενημερωθούν οι γονείς σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου και να βάλουν στα παιδιά τους όρια και κανόνες αναφορικά με τη χρήση του.

    Διαδικτυακή κακοποίηση – αποπλάνηση

    Το 9% των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει αντιληφθεί/μάθει ότι κάποιος μαθητής/τρια έχει πέσει θύμα διαδικτυακής παρενόχλησης/αποπλάνησης και το 6% ότι κάποιος μαθητής/τρια έχει πέσει θύμα διαδικτυακής κακοποίησης.

    Το αντίστοιχο ποσοστό στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι 2% για περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης/αποπλάνησης και 0,5% για περιστατικά διαδικτυακής κακοποίησης.

    Παραπάνω από τους μισούς εκπαιδευτικούς και από τις δυο εκπαιδευτικές βαθμίδες (57% στον γενικό πληθυσμό, 54% στην Πρωτοβάθμια και 60% στην Δευτεροβάθμια) δηλώνουν ότι δεν είναι ενήμεροι για το πως πρέπει να διαχειριστούν καταστάσεις διαδικτυακής σεξουαλικής αποπλάνησης/κακοποίησης εις βάρος των μαθητών τους.

    Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι το 65% των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το 47% των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας έχει αντιληφθεί ότι κάποιος μαθητής/τρια αντιμετωπίζει πρόβλημα υπερβολικής ενασχόλησης. Μάλιστα, σχεδόν το 59% των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δηλώνουν ταυτόχρονα ότι δεν είναι ενήμεροι για το πως πρέπει να το διαχειριστούν.

    Το 44% των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το 23% των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας δηλώνουν ότι έχει πέσει στην αντίληψή τους μαθητής/τρια να συνομιλεί με αγνώστους στο διαδίκτυο είτε σε μεγάλο βαθμό είτε σε μικρότερο βαθμό.

    Διαδικτυακός εκφοβισμός

    Το 26% των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας και το 9% των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δηλώνει ότι έχει γίνει γνώστης περιστατικού διαδικτυακού εκφοβισμού. Και από τις δυο εκπαιδευτικές βαθμίδες, η πλειοψηφία (69%) ενημερώθηκε για το περιστατικό από τον ίδιο τον μαθητή και ένα 13% το πληροφορήθηκε από κάποιον άλλον/η μαθητή/τρια. Μάλιστα το 42% των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων (39% στην Πρωτοβάθμια και 45% στην Δευτεροβάθμια) δηλώνουν ότι δε γνωρίζουν πως να διαχειριστούν καταστάσεις διαδικτυακού εκφοβισμού με την πλειοψηφία αυτών να διδάσκουν στο Λύκειο (49%).

    Στην ερώτηση ποια είναι τα πιο συχνά προβλήματα που συναντάνε σε σχέση με το διαδίκτυο και τα παιδιά το 68% των εκπαιδευτικών απάντησε η υπερβολική ενασχόληση, το 59% και το 50% την έλλειψη ορίων από τους γονείς και την έλλειψη επίβλεψης από τους γονείς, αντίστοιχα. Το 79% σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας χρησιμοποιεί το διαδίκτυο κατά την εκπαιδευτική διαδικασία, είτε σε καθημερινή βάση, είτε μερικές φορές την εβδομάδα και μόνο το 2% δεν το χρησιμοποιεί καθόλου για τις ανάγκες του μαθήματος.

    Η έρευνα διενεργήθηκε με τη μορφή ανώνυμου online ερωτηματολογίου το Δεκέμβριο του 2022 μέχρι τον Ιανουάριο του 2023. Πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που διοικείται από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» και στην οποία συμμετείχαν 4.400 εκπαιδευτικοί από ολόκληρη τη χώρα και από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

    Πηγή: In.gr

  • Ζαχάρω: Καταγγελίες και έρευνα σε βάρος άντρα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 12χρονης
    Ζαχάρω: Καταγγελίες και έρευνα σε βάρος άντρα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 12χρονης

    Με πολύ προσοχή εξετάζουν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Ζαχάρως μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ένας άντρας περίπου 55 ετών από την περιοχή και μιας 12χρονης, μετά την μήνυση που υπέβαλε ο πατέρας της ανήλικης στην Εισαγγελία Πύργου.

    Η φημολογία γύρω από την υπόθεση έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και πολλά έχουν ακουστεί, όμως οι Αρχές τηρούν σιγή ιχθύος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος ως δράστης εξετάζεται σε επίπεδο προκαταρτικής έρευνας για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε πρόσωπο που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους, αλλά δεν έχει υπάρξει σύλληψη για την υπόθεση.

    Οι αστυνομικοί εξετάζουν τα καταγγελλόμενα, με εξέταση των κινητών τηλεφώνων των εμπλεκομένων προσώπων, άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και εξέταση της 12χρονης από παιδοψυχολόγο και ιατροδικαστή.

    Οι εμπλεκόμενες πλευρές ζουν σε δύο κοντινά χωριά του δήμου Ζαχάρως και έχουν ακουστεί πολλά. Ωστόσο οι Αρχές προσεγγίζουν την υπόθεση με διακριτικότητα, πρωτίστως για την προστασία της ανήλικης.

  • Νέες πληροφορίες - σοκ για την αποπλάνηση 15χρονης από 42χρονο στον Βόλο – Οι δύο φαίνεται να έχουν ανταλλάξει βέρες, στο «κάδρο» και δεύτερη υπόθεση
    Νέες πληροφορίες - σοκ για την αποπλάνηση 15χρονης από 42χρονο στον Βόλο – Οι δύο φαίνεται να έχουν ανταλλάξει βέρες, στο «κάδρο» και δεύτερη υπόθεση

    Συγκλονιστικές είναι οι νέες πληροφορίες που έρχονται στο «φως» για τη δράση του 42χρονου που φέρεται να έχει αποπλανήσει ανήλικη πριν εκείνη συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας της, στον Βόλο.

    Μάλιστα, οι Αρχές φαίνεται να επεξεργάζονται πληροφορίες που θέλουν τον 42χρονο να έχει αποπλανήσει στο παρελθόν και μία άλλη ανήλικη, στην οποία χάριζε επίσης ακριβά δώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του thenewspaper.gr.

    Η ιστορία, που απασχολεί τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές τώρα, ξεκίνησε να «ξετυλίγεται» πριν από έξι μήνες όταν ο 42χρονος γνώρισε την ανήλικη κοπέλα, τη φλέρταρε και της έπαιρνε δώρα. Οι δυο τους, κρυφά από τη μητέρα της ανήλικης φαίνεται να έχουν ανταλλάξει και βέρες μεγάλης χρηματικής αξίας, ώστε να θεωρούνται αρραβωνιασμένοι.

    Στην «ενόχληση» της μητέρας της 15χρονης, ο 42χρονος φέρεται να απαντούσε με πλήρη απάθεια, σαν να μην τον ενδιαφέρει η άποψή της, αφού φέρεται να έχει «τη συναίνεση του ανήλικου κοριτσιού».

    Όπως αποκάλυψε το ίδιο μέσο, η μικρή αποπειράθηκε να θέσει τέλος στη ζωή της, και κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών, όταν πληροφορήθηκε ότι η μητέρα της κατέθεσε μήνυση εναντίον του «συντρόφου» της.

    Ακόμα και σήμερα, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ο 42χρονος φέρεται να ενοχλεί την ανήλικη και συμπεριφέρεται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, δηλώνοντας ερωτευμένος μαζί της, ενώ το κορίτσι έχει αποξενωθεί από την οικογένειά του.
    Πηγή: Ethnos.gr
  • Στο Εφετείο σήμερα η δίκη του γνωστού ντράμερ για ασέλγεια σε βάρος 6χρονης - Η δράση του σε κάμπινγκ της Ηλείας
    Στο Εφετείο σήμερα η δίκη του γνωστού ντράμερ για ασέλγεια σε βάρος 6χρονης - Η δράση του σε κάμπινγκ της Ηλείας

    Είχε καταδικασθεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή - Νέες κακουργηματική δίωξη σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση πέντε κοριτσιών

    Την ώρα που ο ντράμερ που συνεργάστηκε κατά καιρούς με γνωστό συγκρότημα, καλείται να περάσει το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου προκειμένου να απολογηθεί για νέα «βαριά» κακουργήματα που αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση πέντε ανήλικων κοριτσιών, σήμερα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, αρχίζει εκτός απροόπτου η δίκη του για μια άλλη υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ενός 6χρονου κοριτσιού.

    Για την συγκεκριμένη υπόθεση ο 69χρονος μουσικός, έχει καταδικασθεί με απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή «για την πράξη της αποπλάνησης παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη». Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν του είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, του είχε όμως χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του μέχρι την έφεση. Μάλιστα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παρουσία του στη δευτεροβάθμια δίκη, η οποία αναμένεται σήμερα να ξεκινήσει, ο κατηγορούμενος με την πρωτόδικη απόφαση υποχρεώθηκε να παρουσιάζεται δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύθηκε και έξοδος από τη χώρα.

    Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, την οποία είχε αποκαλύψει το «Θέμα» τον περασμένο Φεβρουάριο, η 6χρονη από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013, κατ’ επανάληψη είχε γίνει βορά στις αρρωστημένες σεξουαλικές ορέξεις του ντράμερ. Όλα συνέβαιναν στην αυλή του σπιτιού του μουσικού στον Ωρωπό, το οποίο βρίσκονταν ελάχιστα μέτρα μακριά από το σπίτι που διέμενε η οικογένεια του παιδιού.

    Εκεί, σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο 69χρονος μουσικός, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις, βάζοντας την ανήλικη να κάθεται στα γόνατά του για να τις δείχνει δήθεν ταινίες. Μπροστά του υπήρχε ένα τραπέζι με ένα μακρύ τραπεζομάντηλο και πίσω από αυτό το παιδί άρχισε να βιώνει τη φρίκη της σεξουαλικής κακοποίησης σε ηλικία μόλις έξι ετών.

    Σήμερα στο ακροατήριο του Εφετείου αναμένεται να αναγνωστεί η κατάθεση του κοριτσιού, η οποία πλέον είναι μαθήτρια Λυκείου, όπως είχε γίνει και στον πρώτο βαθμό. Η κοπέλα σε δηλώσεις της στο Mega και την εκπομπή Live News, είχε αναφέρει εν όψει της δίκης του μουσικού σε δεύτερο βαθμό, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Το ότι μίλησα εγώ και το ότι ασχολήθηκε ο κόσμος με την υπόθεσή μου, μακάρι να βοήθησε τις άλλες κοπέλες να μιλήσουν. Ευχαριστώ επίσης τους δημοσιογράφους που σεβάστηκαν ότι είμαι μικρή. Πρέπει να το ακούσουν πολλά άλλα κορίτσια στην ηλικία μου ή και μεγαλύτερα και να μη φοβηθούν αν κάτι τέτοιο τους συμβαίνει τώρα ή τους έχει συμβεί. Αυτό που μου συνέβη δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Θυμάμαι ακόμη και τη μυρωδιά του σπιτιού αυτού του ανθρώπου, το πρόσωπό του. Έμαθα μετά ότι υπάρχουν και πολλά άλλα κορίτσια που μόνα τους βγήκαν κι αυτά και μίλησαν για το τι τους έκανε. Θέλω να πω σε όλους ότι από αυτή την ιστορία βγήκα πιο δυνατή και έμαθα να προστατεύομαι. Παρόλο που υπάρχει ακόμη μέσα μου ένα τραύμα, η επαγγελματική ψυχολογική υποστήριξη που δέχτηκα αρχικά με βοήθησε να το αντιμετωπίσω και έπειτα να μην αισθάνομαι ενοχή και να μην κατηγορώ τον εαυτό μου για αυτό που μου συνέβη. Έτσι, τα όσα εκείνος μου έκανε κατάφερα και δεν με εμπόδισαν να προχωρήσω τη ζωή μου. Επειδή είχα κατάλληλους ανθρώπους δίπλα μου δεν εγκλωβίστηκα παγιδευμένη στο παρελθόν».

    «Πάνω από τρεις τέσσερις φορές»

    Στην απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου αποτυπώνεται όμως και ο Γολγοθάς των γονιών της ανήλικης για να αποδείξουν τη βασιμότητα όσων το παιδί τους περιέγραψε αλλά και η προσπάθεια του κατηγορούμενου να βγάλει προβληματικό το κοριτσάκι.

    Κομβικής σημασίας υπήρξε η κατάθεση που έδωσε στο ακροατήριο, η κλινική ψυχολόγος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., για τη βασιμότητα των όσων περιέγραψε το παιδί. Η ειδικός, η οποία ξεκίνησε να βλέπει την ανήλικη από το 2013, όταν εκείνη ήταν 8 ετών, έως και την ημέρα που εκδικάσθηκε η υπόθεση σε πρώτο βαθμό, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο η καταγγελία του κοριτσιού να είναι προϊόν μυθοπλασίας. Κατέθεσε ότι η ανήλικη της είχε πει πως ο μουσικός είχε ασελγήσει σε βάρος της πάνω από τρεις – τέσσερις φορές. «Μου είπε ότι την κάθιζε στα γόνατά του, έβλεπαν στον υπολογιστή κάτι για τη Μαδαγασκάρη και έβαζε τα χέρια του στο σώμα της και μια φορά της πήρε το χέρι και το έβαλε στα γεννητικά του όργανα. Δεν έχει και σήμερα κάποια απόκλιση σε αυτά που είπε. Δεν σταμάτησε να πηγαίνει τότε. …Ένιωθε και την ενόχληση αλλά δεν αντιδρούσε. Αυτός είναι ένας τρόπος των παιδιών που δέχονται τέτοιες ενέργειες. Η μάχη, η φυγή το πάγωμα…», είχε αναφέρει η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. στο δικαστήριο.

    Στην απολογία του, ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, τον Απρίλιο του 2019 ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τα πάντα. Απέδωσε τις σε βάρος του κατηγορίες στο γεγονός ότι δεν δέχθηκε να καταθέσει υπέρ του συζύγου της μητέρας του παιδιού στην αντιδικία του με τον πρώην πεθερό του.

    Όμως τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία οδήγησαν το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, στην καταδίκη του κατηγορούμενου με το εξής σκεπτικό: «Στον Ωροπό Αττικής κατά το χρονικό διάστημα από 2011 έως τον Μάιο του 2013, αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε ασελγείς πράξεις περισσότερες από μια φορές σε βάρος της ανήλικής (….) και δη θώπευε τα γεννητικά της όργανα και τα οπίσθιά της βάζοντας το χέρι του μέσα από το εσώρουχό της για να ακουμπάει το πέος του προκειμένου με τις πράξεις αυτές να διεγείρει και να ικανοποιήσει τη γενετήσια επιθυμία του». Σύμφωνα με την απόφαση, η τέλεση των παραπάνω πράξεων αποδείχθηκε «πέραν πάσης αμφιβολίας» από την κατάθεση του παιδιού, την κατάθεση της κλινικής ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. η οποία επιβεβαίωσε, μεταξύ άλλων, πως όσα κατέθεσε η ανήλικη έχουν πράγματι συμβεί.

    Οι άλλες δικογραφίες σε βάρος του

    Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η μόνη δικαστική εκκρεμότητα που έχει να αντιμετωπίσει ο 69χρονος. Σε βάρος του από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ασκήθηκε πρόσφατα κακουργηματική δίωξη για αδικήματα που αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση πέντε ανηλίκων κοριτσιών.

    Ειδικότερα, ο 69χρονος διώκεται από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τα αδικήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αλλά και κατάχρηση ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Οι νέες αυτές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον μουσικό αφορούν πέντε κοπέλες, τις οποίες σύμφωνα με την κατηγορία, ο γνωστός ντράμερ κακοποίησε σεξουαλικά κατά το διάστημα από το 2007 – 2013.

    Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος φέρεται να τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες διώκεται στο σπίτι του αλλά κυρίως σε δυο κάμπινγκ του νομού Ηλείας, όπου παραθέριζε, όπως παραθέριζαν και κάποιες από τις καταγγέλλουσες. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, από το ένα κάμπινγκ ο μουσικός είχε διωχθεί καθώς οι ιδιοκτήτες του είχαν ενημερωθεί για καταγγελίες σε βάρος του.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Στο εδώλιο 74χρονος για αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών στην Κω
    Στο εδώλιο 74χρονος για αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών στην Κω

    Τι ισχυρίζεται ο ηλικιωμένος για τις καταγγελίες από τις οικογένειες των κοριτσιών

    Με την κατηγορία της αποπλάνησης τεσσάρων παιδιών μικρότερα των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, θα βρεθεί στα μέσα Μαρτίου, 74χρονος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου.

    Πρόκειται για την έφεση που έχει ασκήσει ο 74χρονος κατά της απόφασης που έλαβε τον Φεβρουάριο του 2020, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω με την οποία και κρίθηκε ένοχος.

    Ειδικότερα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, μετά από μία μακράν και αναλυτική ακροαματική διαδικασία η οποία διήρκησε αρκετές συνεδριάσεις, αποφάσισε την ενοχή του 74χρονου για όλες τις περιπτώσεις που κατηγορείται, και αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, του επέβαλε ποινή κάθειρξης έξι ετών για κάθε περίπτωση, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών.

    Με την ίδια απόφασή του το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που άσκησε ο κατηγορούμενος, με τον όρο της απαγόρευσης επίσκεψης και παραμονής του 74χρονου στο Δημοτικό Διαμέρισμα του νησιού μας όπου διαμένουν τα κορίτσια, έως την εκδίκαση της έφεσής του.

    Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε δηλώσει ότι όλα όσα του καταλογίζονται είναι ψέματα και μάλιστα κατασκευασμένα με σκοπό να του καταστρέψουν την οικογένεια. Ο 74χρονος το αιτιολόγησε λέγοντας πως οι οικογένειες που τον κατήγγειλαν είχαν προηγούμενα μαζί του.

    Η υπόθεση, η οποία άρχισε να εκδικάζεται στις 4 Νοεμβρίου 2019 και ολοκληρώθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2020 αργά το βράδυ, πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης όταν το απόγευμα της 24ης Ιανουαρίου 2014 έγινε καταγγελία στην αστυνομία από τη μητέρα των δύο εκ των τεσσάρων κοριτσιών, σε βάρος του 74χρονου.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 74χρονος φέρεται να διέπραξε το αδίκημα που τον βαραίνει, το χρονικό διάστημα από το 1999 έως το 2014.

    Πιο συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι το χρονικό διάστημα από το 2008 έως το 2014 ενήργησε ασελγείς πράξεις που προσβάλλουν τη γενετήσια αξιοπρέπεια με την πρώτη ανήλικη κοπέλα η οποία τότε ήταν ηλικίας από 5 έως 11 ετών.

    Ο ίδιος το χρονικό διάστημα από το 2010 έως το 2014 κατηγορείται ότι έπραξε το ίδιο με την ανήλικη κοπέλα η οποία τότε είχε ηλικία από 4 έως 8 ετών.

    Επίσης κατά το χρονικό διάστημα από το 1999 έως το 2005 ο 74χρονος φέρεται να ενήργησε ασελγείς πράξεις που προσβάλλουν τη γενετήσια αξιοπρέπεια με την ανήλικη κοπέλα η οποία ήταν σε ηλικία από 4 έως 10 ετών.

    Τέλος, ο ίδιος κατηγορείται ότι το 2012 έκανε ασελγείς πράξεις που προσβάλλουν τη γενετήσια αξιοπρέπεια σε ανήλικη κοπέλα ηλικίας τότε 8 ετών.

    Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, το οποίο παράλληλα αποφάσισε να παύσει οριστικά λόγω παραγραφής η ποινική δίωξη που του είχε ασκηθεί, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και η οποία φέρεται να είχε τελεστεί το 2001.

    Συνήγοροι υπεράσπισης στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο παραστάθηκαν οι κ.κ. Μαρία Κρικοπούλου και Κώστας Ασλάνης και υποστήριξης της κατηγορίας οι κ.κ. Ιωάννης Χαρίτος και Ιωάννης Μπαλαλής.

    Η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου προσδιορίστηκε να γίνει στις 14 Μαρτίου 2022.

    Πηγή: Rodiaki.gr - Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch