Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 20:18

Με 100.000 ευρώ «επικηρύχθηκαν» οι δράστες που προπηλάκισαν τον πρύτανη

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες για τον προπηλακισμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για κακουργήματα και πλημμελήματα που διέπραξαν μέλη της οργάνωσης «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» την 29-10-2020 στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476243 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου».

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 20:32

Σχετικά Άρθρα

  • Πάτρα: Παγιδευμένος στο γραφείο του από φοιτητές ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου (upd)
    Πάτρα: Παγιδευμένος στο γραφείο του από φοιτητές ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου (upd)

    Xρ. Μπούρας: "Δεν φοβάμαι τίποτα - Ας αναλάβει το Πολιτικό Σύστημα τις ευθύνες του"

    ΝΕΟΤΕΡΑ: Έληξε σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η κατάληψη στο γραφείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, έπειτα από περίπου 4 ώρες.

    ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αναστάτωση επικρατεί στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

    Φοιτητές έχουν εγκλωβίσει στο γραφείο του, τον Πρύτανη του Ιδρύματος Χρήστο Μπούρα, ενώ περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο.

    Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν να παρθούν πίσω διώξεις 4 φοιτητών.

    "Δεν Φοβάμαι Τίποτα και δεν θα φύγω από το Πανεπιστήμιο", δηλώνει ο Πρύτανης.

    Σε ανάρτηση του αναφέρει:

    Εδώ και 4 ώρες ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras είναι εγκλωβισμένος στο γραφείο του και το αυτοκίνητο του περιφρουρείται για να μην το χρησιμοποιήσει για να διαφύγει. Θέλω να δηλώσω απερίφραστα πως δεν Φοβάμαι Τίποτα και δεν θα φύγω απο το Πανεπιστήμιο. Σήμερα στο Πανεπιστήμιο θα αναγορεύσουμε σε Επίτιμο Καθηγητή τον Ολυμπιονίκη κ. Ν. Κακλαμανάκη. Ας αναλάβει το Πολιτικό Σύστημα τις ευθύνες του και ας σπάσει τις ένοχες σιωπές. Ολοι ξέρουν και είναι ενήμεροι. Πρέπει να πάψουν τέτοιες αντιδημοκρατικές και παρεμβατικές ενέργειες και να καταδικαστούν όσοι τους στηρίζουν. Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει σε όλους και δεν έχει ιδιοκτήτες.

    Δείτε και την απόφαση της Συγκλήτου.

    Ομόφωνο Ψήφισμα της Συγκλήτου Πανεπιστημίου Πατρών
    (υπ’ αριθμ. 233/23-4-2024 συνεδρίαση)

    Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών στη σημερινή της συνεδρίαση 233/23-4-2024 και αφού έλαβε γνώση των γεγονότων που έλαβαν χώρα στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, όπου ομάδα φοιτητών προπηλάκισε τον κ. Πρόεδρο του Τμήματος, διαμαρτυρόμενη για την κλήση σε ακρόαση φοιτητών που συμμετείχαν στις πρόσφατες καταλήψεις δηλώνει τα εξής:

    Η Σύγκλητος καταδικάζει ανεπιφύλακτα την άσκηση σωματικής και λεκτικής βίας κατά του κ. Προέδρου του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου μας. Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν θέση στο Πανεπιστήμιο μας.

    Ιδιαίτερα για το θέμα κλήσης σε ακρόαση φοιτητών που συμμετείχαν στις καταλήψεις, ο κ. Πρόεδρος έχει το απόλυτο δικαίωμα και ευθύνη, υπερασπιζόμενος το Δημόσιο Πανεπιστήμιο από πράξεις παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, όπως οι καταλήψεις, να κάνει τις νόμιμες ενέργειες και, αν διαπιστώσει παραβίαση του νόμου και του κανονισμού, να επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις.

    Να σημειωθεί σχετικά ότι η Σύγκλητος, κατά τη διάρκεια των καταλήψεων, είχε δηλώσει ότι "Η παρεμπόδιση της λειτουργίας του Δημόσιου Πανεπιστημίου, είναι πράξη παράνομη, η οποία στηρίζει τα επιχειρήματα όσων συστηματικά το δυσφημούν και το υποβαθμίζουν".

    Πηγή: Tempo24.news

  • ΜΟΔ Πύργου: Ολοκληρώθηκε η δίκη των αντεξουσιαστών - Τέσσερις αθώοι και ένας ένοχος για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία
    ΜΟΔ Πύργου: Ολοκληρώθηκε η δίκη των αντεξουσιαστών - Τέσσερις αθώοι και ένας ένοχος για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία

    Ολοκληρώθηκε χθες στο ΜΟΔ Πύργου, η δίκη των πέντε ατόμων που είχαν συλληφθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2019 στην Πάτρα κατά τη διάρκεια επεισοδίων που συνέβησαν στην πορεία για την επέτειο μνήμης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Και χθες ημέρα που αναμενόταν να ανακοινωθεί η απόφαση, οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν ισχυρές εντός και εκτός του Δικαστικού Μεγάρου από νωρίς το πρωί.

    Στη συγκεκριμένη δίκη κατηγορούμενοι ήταν πέντε άτομα (τρεις άντρες δύο γυναίκες) , τέσσερα από την Πάτρα και ένα από την Αθήνα, ως εμπλεκόμενοι στα επεισόδια. Οι κατηγορούμενοι poy δεν κρατούνταν, βαρύνονταν με τις κατηγορίες κατοχής εκρηκτικών υλών από τους οποίους θα μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για τον άνθρωπο, έκρηξη από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο (δύο κατηγορούμενοι), βαριά σωματική βλάβη (ένας κατηγορούμενος), επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού τελεσθείσα και σε απόπειρα (δύο κατηγορούμενοι), διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστη που τέλεσε βιαιοπραγίες(τρεις κατηγορούμενοι), απόπειρα απελευθέρωσης κατηγορουμένου (ένας κατηγορούμενος), παράνομη οπλοφορία (τρεις κατηγορούμενοι) και οπλοχρησία (δύο κατηγορούμενοι).

    Όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από το δικαστήριο, πλην ενός του 4ου κατηγορούμενου. Αυτός αθωώθηκε για την κατηγορία απόπειρας απελευθέρωσης κρατούμενου, αλλά κρίθηκε ένοχος για τη διατάραξη κοινής ειρήνης, την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή.

    diki anteks 2

    diki anteks 3

    diki anteks 4

  • ΜΟΔ Πύργου: Ξεκίνησε η δίκη των αντεξουσιαστών της Πάτρας
    ΜΟΔ Πύργου: Ξεκίνησε η δίκη των αντεξουσιαστών της Πάτρας

    Ξεκίνησε χθες στο ΜΟΔ Πύργου, μετά από αρκετές αναβολές η δίκη των πέντε ατόμων που είχαν συλληφθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2019 στην Πάτρα κατά τη διάρκεια επεισοδίων που συνέβησαν στην πορεία για την επέτειο μνήμης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν ισχυρές εντός και εκτός του Δικαστικού Μεγάρου από νωρίς το πρωί.

    Στη συγκεκριμένη δίκη κατηγορούμενοι είναι πέντε άτομα (τρεις άντρες δύο γυναίκες) , τέσσερα από την Πάτρα και ένα από την Αθήνα, ως εμπλεκόμενοι στα επεισόδια. Οι κατηγορούμενοι δεν κρατούνται αλλά βαρύνονται με τις κατηγορίες κατοχής εκρηκτικών υλών από τους οποίους θα μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για τον άνθρωπο, έκρηξη από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο (δύο κατηγορούμενοι), βαριά σωματική βλάβη (ένας κατηγορούμενος), επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού τελεσθείσα και σε απόπειρα (δύο κατηγορούμενοι), διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστη που τέλεσε βιαιοπραγίες(τρεις κατηγορούμενοι), απόπειρα απελευθέρωσης κατηγορουμένου (ένας κατηγορούμενος), παράνομη οπλοφορία (τρεις κατηγορούμενοι) και οπλοχρησία (δύο κατηγορούμενοι).

    Στην πρώτη ημέρα της πολύωρης διαδικασίας κατέθεσαν 11 μάρτυρες, εκ των οποίων οι οκτώ αστυνομικοί, δύο ήταν άτομα που συμμετείχαν στην πορεία και τέλος ο πατέρας ενός εκ των κατηγορουμένων.
    Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν, ενώ οι μάρτυρες αστυνομικοί περιέγραψαν ο καθένας αυτό που βίωσε και ποιους αναγνώρισαν ως δράστες των σε βάρος τους επεισοδίων.

    Οι μάρτυρες που συμμετείχαν στην πορεία, ανέφεραν πως δέχθηκαν επίθεση από τους αστυνομικούς όσοι συμμετείχαν στην πορεία, ενώ ο πατέρας ενός εκ των κατηγορουμένων κατέθεσε πως ο γιος του δεν συμμετείχε στην πορεία ούτε ανήκει στον αντεξουσιαστικό χώρο.

    anteks 2

    anteks 3

    anteks 4

  • Πύργος: "Αστακός" το Δικαστικό Μέγαρο για τη δίκη των αντεξουσιαστών της Πάτρας
    Πύργος:

    Δύο κλούβες με διμοιρίες ΜΑΤ, δυνάμεις της ΟΠΚΕ και λοιποί αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας επιστρατεύτηκαν από νωρίς το πρωί της Τρίτης στο κέντρο του Πύργου για την λήψη μέτρων λόγω της δίκης των αντεξουσιαστών της Πάτρας.

    Η υπόθεση αφορά επεισόδια που είχαν σημειωθεί το Δεκέμβριο του 2019 στο κέντρο της Αχαϊκής πρωτεύουσας με αρκετές συλλήψεις. Στη συγκεκριμένη δίκη κατηγορούμενοι είναι πέντε άτομα (τρεις άντρες δύο γυναίκες) , τέσσερα από την Πάτρα και ένα από την Αθήνα, ως εμπλεκόμενοι στα επεισόδια. Οι κατηγορούμενοι δεν κρατούνται αλλά βαρύνονται με τις κατηγορίες κατοχής εκρηκτικών υλών από τους οποίους θα μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για τον άνθρωπο, έκρηξη από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο (δύο κατηγορούμενοι), βαριά σωματική βλάβη (ένας κατηγορούμενος), επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού τελεσθείσα και σε απόπειρα (δύο κατηγορούμενοι), διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστη που τέλεσε βιαιοπραγίες(τρεις κατηγορούμενοι), απόπειρα απελευθέρωσης κατηγορουμένου (ένας κατηγορούμενος), παράνομη οπλοφορία (τρεις κατηγορούμενοι) και οπλοχρησία (δύο κατηγορούμενοι).

    Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί από το Δικαστήριο η μετατροπή της υπόθεσης από κακουργηματικού σε πλημμεληματικού χαρακτήρα.

    anteks 2

    anteks 3

    anteks 4

  • Πύργος: "Αστακός" το Δικαστικό Μέγαρο για τη δίκη των αντεξουσιαστών της Πάτρας
    Πύργος:

    Συνεχίζεται - εκτός απροόπτου - σήμερα στον Πύργο, η δίκη των αντεξουσιαστών που το Δεκέμβριο του 2019 είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Πάτρα.

    Η δίκη είχε αναβληθεί τον περασμένο Απρίλιο και είχε προγραμματιστεί για σήμερα.

    Από νωρίς το πρωί οι Αστυνομικές Αρχές απέκλεισαν τους δρόμους γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο ενώ διμοιρίες παρατάχθηκαν και στις τρεις πλευρές του κτιρίου, συνεπικουρούμενες από αστυνομικούς της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ.

    Νεότερη ενημέρωση

    Η δίκη αναβλήθηκε εκ νέου.

    Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

    anteks 2

    anteks 3

  • ΔΕΘ 2022: Καβγάς της Νοτοπούλου με τον πρύτανη του ΑΠΘ για την πανεπιστημιακή αστυνομία (video)
    ΔΕΘ 2022: Καβγάς της Νοτοπούλου με τον πρύτανη του ΑΠΘ για την πανεπιστημιακή αστυνομία (video)

    Δείτε βίντεο με τον καβγά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρύτανη του Αριστοτελείου, λίγες ώρες μετά τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

    Αντιπαράθεση για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ και για την παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο campus είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου με τον πρύτανη του ιδρύματος Νίκο Παπαϊωάννου, στο πλαίσιο της περιήγησης του Αλέξη Τσίπρα στα περίπτερα της 86ης ΔΕΘ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του voria.gr. Οι δυο τους είχαν έντονο διάλογο: ο κ. Παπαϊωάννου είπε στην κ. Νοτοπούλου ότι το επιχειρησιακό δεν είναι θέμα του Πανεπιστημίου, «το επιχειρησιακό να το θέσετε εκεί που πρέπει, να το θέσετε εκεί που θέλετε και στη Βουλή. Εδώ εμείς εφαρμόζουμε τον νόμο». Η κ. Νοτοπούλου απάντησε: «Ας μην κάνουμε αυτή τη συζήτηση εδώ και σήμερα, αλλά είναι ντροπή και κρίμα για το πανεπιστήμιο αυτό που συμβαίνει». «Το πανεπιστήμιο είναι σε υψηλά επίπεδα παντού», ανταπάντησε ο κ. Παπαϊωάννου.
    Πηγή: protothema.gr
  • Ανάληψη ευθύνης για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ
    Ανάληψη ευθύνης για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

    Ανάληψη ευθύνης για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ με κείμενο που δημοσιεύεται σε site εξουσιαστικού χώρου έκαναν τα ξημερώματα η αναρχική ομάδα που υπογράφουν ως «Αναρχικοί - Αναρχικές».

    Στο κείμενό τους χαρακτηρίζουν ως «παρέμβαση» τον ξυλοδαρμό του καθηγητή, ενώ στη δεύτερη παράγραφο του κειμένου τους αναφέρουν «εισβάλαμε συντονισμένα στο αμφιθέατρο "Α" του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών κατά τη διάρκεια μαθήματος», ενώ παραδέχονται ότι άσκησαν «σωματική βία στον καθηγητή».

    Προσπαθούν μάλιστα, να δικαιολογήσουν τον ξυλοδαρμό, με βάση ποινικές εκκρεμότητες του συγκεκριμένου καθηγητή.

    Από την πρώτη στιγμή αναλυτές της Κρατικής Ασφάλειας και οι Αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, έλεγαν ότι θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης από συγκεκριμένα άτομα για τον ξυλοδαρμό, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε.

    Την ίδια ώρα οι Αρχές ψάχνουν κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ομάδας που εισέβαλε στο αμφιθέατρο την ώρα του μαθήματος και ξυλοκόπησαν τον καθηγητή.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Στις 28 Ιανουαρίου η δίκη για τοκογλυφία του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που ξυλοκοπήθηκε
    Στις 28 Ιανουαρίου η δίκη για τοκογλυφία του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που ξυλοκοπήθηκε

    Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για να απαντήσει σε σειρά ενστάσεων που κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι με τον εισαγγελέα ωστόσο να προτείνει να γίνει δεκτή η ένσταση περί ακυρότητας της ποινικής δίωξης, λόγω αοριστίας του κλητηρίου θεσπίσματος

    Στις 28 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη του καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε πρόσφατα από κουκουλοφόρους σε αμφιθέατρο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), καθώς και συγκατηγορούμενης του, για την κατηγορία της τοκογλυφίας.

    Παρόντες στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών ήταν τόσο ο κατηγορούμενος καθηγητής με εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι, όσο και ο μηνυτής του επίσης καθηγητής.

    Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για να απαντήσει σε σειρά ενστάσεων που κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι με τον εισαγγελέα ωστόσο να προτείνει να γίνει δεκτή η ένσταση περί ακυρότητας της ποινικής δίωξης, λόγω αοριστίας του κλητηρίου θεσπίσματος.

    Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό «στο κλητήριο θέσπισμα δεν γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια πόσα χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επίσης δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις. Είναι ζήτημα Άμυνας των κατηγορουμένων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται».

    Από την πλευρά τους οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, υποστήριξαν πως στο κατηγορητήριο περιγράφεται μια σειρά από συναλλαγές των κατηγορουμένων, όχι όμως με το μηνυτή, αλλά με εξωχώριες εταιρείες: «Οι παθούσες εταιρείες δεν υπέβαλαν έγκληση. Ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιρειών; Είναι άγνωστο πρόεδρε. Είναι κενές περιεχομένου και διαλυμένες οι εταιρείες, δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα».

    Την αντίθεσή του στην εισαγγελική πρόταση εξέφρασε ο δικηγόρος του μηνυτή καθηγητή, Αγ. Τάτσης, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του ποινικού δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφίας με δανεισμό 6 εκατομμύρια και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200 τοις εκατό, έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος της».

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο