Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023 09:01

Το στοχευμένο σχέδιο της ΕΛΑΣ για την οπαδική βία: Τρία χρώματα θα ξεχωρίζουν τους αγώνες βάσει της επικινδυνότητας - Τι θα γίνει με τις λέσχες οπαδών

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η ΕΛΑΣ θα χρησιμοποιεί τρία διαφορετικά χρώματα για την αξιολόγηση των ποδοσφαιρικών αγώνων με βάση τη σημασία τους. Συγκεκριμένα, τα χρώματα αυτά περιλαμβάνουν το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο, που συμβολίζουν το υψηλό, το μεσαίο και το χαμηλό επίπεδο αξιολόγησης κινδύνου για αθλητικές εκδηλώσεις. Πρωταρχικός στόχος είναι να προσαρμόζονται οι επιχειρησιακές στρατηγικές της Αστυνομίας, τα πρωτόκολλα ασφαλείας και η ανάπτυξη αστυνομικών σε κάθε αγώνα.

Πώς θα γίνει το κλείσιμο των συνδέσμων

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επερχόμενες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν επίσης το κλείσιμο των συνδέσμων φιλάθλων, πολλοί από τους οποίους χρησιμεύουν ως κόμβοι για την ενορχήστρωση βίαιων ενεργειών και την αποθήκευση όπλων. Αυτές οι λέσχες λαμβάνουν διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων συλλόγων και πολιτιστικών φορέων, ενώ ορισμένες λειτουργούν ακόμη και ως γραφεία πολιτικών κομμάτων που συνδέονται με εξέχουσες ποδοσφαιρικές ομάδες. Αυτά τα σενάρια ενδέχεται να απαιτούν τροποποιήσεις του υφιστάμενου αθλητικού νόμου ώστε να υπόκεινται σε έλεγχο και εποπτεία από τις κρατικές υπηρεσίες.

Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν εκτενώς κατά τη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Στόχος είναι η άμεση ανάλυση και εφαρμογή μέτρων κατά της οπαδικής βίας, όπως έχει περιγράψει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι προτάσεις της ΕΛΑΣ

Το πρωί της Πέμπτης, ο κλάδος Τάξης της ΕΛ.ΑΣ. Αρχηγείου απέστειλε οδηγία σε 15 αστυνομικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, στην οποία περιγράφονται «προτάσεις για τη διασφάλιση της ασφάλειας των αθλητικών εκδηλώσεων και την καταπολέμηση της αθλητικής βίας».

Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν την αξιολόγηση των επιπέδων κινδύνου για κάθε αθλητική εκδήλωση και την προσαρμογή των επιχειρησιακών σχεδίων σύμφωνα με το επίπεδο κινδύνου και τα χαρακτηριστικά της οπαδικής βάσης για κάθε ομάδα. Οι επικεφαλής των αρμόδιων αστυνομικών τμημάτων πρότειναν επίσης την ιδέα της επιβολής «αποτρεπτικών» ποινών για τα άτομα που εμπλέκονται σε πράξεις βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Επιπλέον, προτάθηκαν μέθοδοι για τη ρύθμιση των σημείων εισόδου στους αθλητικούς χώρους.

Σε περιπτώσεις σοβαρής βίας, όπως επιθέσεις, αιφνιδιαστικές επιθέσεις σε σωματεία και αθλητικές εγκαταστάσεις και περιπολίες με στόχο αντιπάλους, οι υπεύθυνοι αξιωματικοί για τις προτάσεις αυτές περιέγραψαν στρατηγικές για τον μετριασμό και την απομόνωση τέτοιων περιστατικών. Αυτό θα περιελάμβανε το κλείσιμο των συλλόγων, ιδίως εκείνων που λειτουργούν ως επιχειρησιακά κέντρα για χούλιγκαν και αποθήκες όπλων που χρησιμοποιούνται από συγκεκριμένες «ομάδες κρούσης».

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023 10:15

Σχετικά Άρθρα

  • Δημογλίδου για θανάτους βρεφών σε Αχαΐα - Ηλεία: Στο προανακριτικό υλικό δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια - Αναμένονται τοξικολογικές
    K. Δημογλίδου για θανάτους βρεφών σε Αχαΐα και Ηλεία: Στο προανακριτικό υλικό δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια - Αναμένονται τοξικολογικές

    Για το «θρίλερ» που καταγράφεται σε Αχαΐα και Ηλεία, με τους μυστηριώδεις θανάτους βρεφών μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

    «Είναι πολύ λεπτή η υπόθεση και επειδή έχουν ακουστεί διάφορα στα μέσα αυτές τις μέρες, εγώ θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Αρχικά να πούμε ότι η παρουσία ενός συγκεκριμένου ατόμου στους θανάτους των παιδιών φαίνεται μόνο σε τρεις θανάτους, σε δύο θανάτους των δικών της παιδιών. Μιλάω για μια συγκεκριμένη κοπέλα η οποία έχει κάνει και δηλώσεις στα μέσα, γι’ αυτό και την αναφέρω. Όπως και στον τελευταίο θάνατο που είχαμε τον Αύγουστο του 2024, ενός ακόμη βρέφους που φαίνεται ότι υπήρχε παρουσία αυτής της γυναίκας και πάλι στον χώρο. Για δύο ακόμη θανάτους που αναφέρονται στα Μέσα δεν υπάρχει εικόνα ότι υπήρχε παρουσία της γυναίκας αυτής, τουλάχιστον προανακριτικά στο υλικό της αστυνομίας, ότι υπήρχε παρουσία της γυναίκας όταν τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους» ανέφερε η κ. Δημογλίδου.

    Ακολούθως πρόσθεσε «υπάρχουν πέντε θάνατοι οι οποίοι έχουν απασχολήσει τα Μέσα. Για τους οποίους όμως να ξεκαθαρίσω κάτι. Κάποια από αυτά τα παιδιά είτε κατέληξαν στην οικία τους, είτε διακομίστηκαν σε κάποιο νοσοκομείο και κατέληξαν στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Και για τις πέντε αυτές περιπτώσεις η Ελληνική Αστυνομία σχημάτισε κανονικά δικογραφία συλλέγοντας προανακριτικό υλικό, βεβαιώσεις των θεραπόντων ιατρών, εφόσον υπήρχε νοσηλεία βέβαια του παιδιού στο Νοσοκομείο και του ιστορικού υγείας του παιδιού. Και για τις πέντε περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε νεκροψία νεκροτομή στα παιδιά.

    »Υπάρχει δηλαδή στη δικογραφία έκθεση κανονικά του ιατροδικαστή. Εκκρεμεί μόνο το αποτέλεσμα κάποιων τοξικολογικών εξετάσεων για την τελευταία περίπτωση, για τον θάνατο του βρέφους που έγινε στις αρχές του Αυγούστου και πάλι σε αυτή την περιοχή και ουσιαστικά οι δικογραφίες έχουν διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
    Άρα η εισαγγελία της περιοχής έχει τους φακέλους και για τα πέντε παιδιά. Φυσικά μπορεί να εξετάσει ξανά από την αρχή μια υπόθεση, δηλαδή μπορεί να ανασυρθεί μια υπόθεση από το αρχείο και να διατάξει και άλλες ανακριτικές ενέργειες πλέον στην αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο και το ξεκαθαρίζω. Εμείς προσπαθούμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία ώστε να έρθουν οι απαντήσεις για τις τοξικολογικές εξετάσεις και για το τελευταίο βρέφος και να έχει πλήρη εικόνα και ο εισαγγελέας. Γνωρίζουμε ότι έχει διαταχθεί κάποια έρευνα σε πταισματοδίκη όμως και όχι στην Ελληνική Αστυνομία. Όμως, σε κάθε περίπτωση οι αρχές είναι έτοιμες να δώσουν απαντήσεις σε οποιοδήποτε ερώτημα θέσει ο αρμόδιος εισαγγελέας».

    «Ουσιαστικά τα Μέσα συνδέουν τον θάνατο πέντε παιδιών με την παρουσία αυτής της γυναίκας. Προανακριτική όμως η παρουσία αυτής της γυναίκας υπάρχει μόνο σε τρεις περιπτώσεις. Τα δύο δικά της παιδιά και σε ένα παιδί ενός οικείου της προσώπου, αυτό που πρόσεχε. Ουσιαστικά μιλάμε για το τελευταίο βρέφος το οποίο βέβαια το έχει αποδεχθεί και η ίδια προανακριτικά, ότι βρισκόταν μαζί με το παιδί, έχει καταθέσει κανονικά στην αστυνομία και αυτή και η μητέρα του παιδιού.
    Έχουν γίνει όλες οι προανακριτικές ενέργειες που προβλέπονται όταν ένα παιδί φεύγει ξαφνικά από τη ζωή».

    Για το αν αυτή η γυναίκα πήγε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα στην Αμαλιάδα για να καταθέσει ξανά η κ. Δημογλίδου είπε «Θέλει ουσιαστικά να δώσει μια συμπληρωματική κατάθεση, επιβεβαιώνοντας όσα είχε δηλώσει και στην αρχική της κατάθεση. Είναι μια διαδικασία που προβλέπεται εφόσον ένας πολίτης επιθυμεί να δώσει μια συμπληρωματική κατάθεση, πόσο μάλλον σε αυτή την περίπτωση που ο φάκελος δεν έχει κλείσει οριστικά, καθώς περιμένουμε απαντήσεις τοξικολογίας των εξετάσεων».

    «Σε καμία από τις πέντε περιπτώσεις και στο προανακριτική υλικό που έχει παραδοθεί από την αστυνομία δεν φαίνεται εμπλοκή κάποιου ατόμου και δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια, τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα» επεσήμανε η κ. Δημογλίδου.

    Συμπλήρωσε ότι «υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού όταν υπάρχει κάποια καταγγελία είτε για κακοποίηση είτε για παραμέληση της εποπτείας ενός παιδιού. Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώνει τον τοπικό Αστυνομικό διευθυντή άμεσα και γίνονται ενέργειες για να δούμε αν ένα παιδί κακοποιείται, υπάρχει περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας, αν παραμελείται από την οικογένεια και φυσικά με τη σειρά της Αστυνομία ενημερώνει αρμόδιους φορείς, κοινωνικούς λειτουργούς, εισαγγελέα Ανηλίκων[…] Δεν γνωρίζω αν έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος της συγκεκριμένης οικογένειας. Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο όμως από το ιστορικό του παιδιού».

    «Φυσικά και όταν ένα βρέφος φεύγει ξαφνικά από τη ζωή, υπάρχει πάντα η υπόνοια κάποιας εγκληματικής ενέργειας.
    Όμως, όταν η ιατροδικαστική εξέταση είναι ξεκάθαρη και δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια, πόσο μάλλον σε κάποιες από τις πέντε περιπτώσεις που σας ανέφερα, υπήρχαν ξεκάθαρες απαντήσεις από την ιατροδικαστή ότι υπήρχαν προβλήματα υγείας σε κάποια από τα βρέφη. Τουλάχιστον στην παρούσα φάση που έχασαν τη ζωή τους αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα υγείας, οπότε εκεί αποκλείει και η αστυνομία την εγκληματική ενέργεια, όταν δεν υπάρχουν και ενδείξεις ιατροδικαστικές» υπογράμμισε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

    Πηγή: ertnews.gr

  • Νέα Φιλαδέλφεια: Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα - Απείλησε τους υπαλλήλους με όπλο, άρπαξε τα χρήματα και εξαφανίστηκε
    Νέα Φιλαδέλφεια: Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα - Απείλησε τους υπαλλήλους με όπλο, άρπαξε τα χρήματα και εξαφανίστηκε

    Ο δράστης διέφυγε με τη βοήθεια ενός συνεργού του που τον περίμενε σε μοτοσικλέτα

    Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Φιλαδέλφεια.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομο το οποίο φορούσε περούκα, εισέβαλε στην τράπεζα που βρίσκεται επί της λεωφόρου Δεκελείας και υπό την απειλή όπλου απέσπασε άγνωστο χρηματικό ποσό.
    Στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε με τη βοήθεια ενός συνεργού του που τον ανέμενε με μοτοσικλέτα. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ανδρών βρίσκεται σε εξέλιξη.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Η Ελληνική Αστυνομία διένειμε ενημερωτικό υλικό κυκλοφοριακού περιεχομένου στους μαθητές της Δυτ. Ελλάδας
    Η Ελληνική Αστυνομία διένειμε ενημερωτικό υλικό κυκλοφοριακού περιεχομένου στους μαθητές της Δυτ. Ελλάδας

    Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε σήμερα σε Δημοτικά Σχολεία στη Δυτική Ελλάδα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, ενεργοποιείται σχεδιασμός, που αποσκοπεί στις ασφαλείς μετακινήσεις των μαθητών και την προστασία των σχολικών συγκροτημάτων.

    Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με απώτερο στόχο την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση γονιών και μαθητών σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, καθώς και την αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας κατά τις μετακινήσεις των μαθητών από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

    Μέσα από το ενημερωτικό υλικό κυκλοφοριακού περιεχομένου, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια.

    Ειδικότερα, σήμερα (11-9-2024), διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό κυκλοφοριακού περιεχομένου από αστυνομικούς, σε Δημοτικά Σχολεία της Δυτικής Ελλάδας, με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.

    Επισημαίνεται ότι, ως Ελληνική Αστυνομία αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα προστασίας της μαθητικής κοινότητας και για το σκοπό αυτό ήδη εξειδικευμένα συνεργεία τροχαίας διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία, οι οποίοι πρόκειται να εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

    Επιπλέον, τα σχολικά συγκροτήματα θα επιτηρούνται από εποχούμενες περιπολίες και θα διενεργούνται έλεγχοι ύποπτων ατόμων και οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή των σχολείων.

    Στο πλαίσιο του σχεδιασμού προβλέπονται και έλεγχοι στα κυλικεία των σχολείων, σε παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε καταστήματα που λειτουργούν στα σημεία που πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία μαθητών και των εκπαιδευτικών.

    Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

    astun sxoleia enm uliko 2

    astun sxoleia enm uliko 3

    astun sxoleia enm uliko 4

    astun sxoleia enm uliko 5

    astun sxoleia enm uliko 6

    astun sxoleia enm uliko 7

    astun sxoleia enm uliko 8

    astun sxoleia enm uliko 9

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ. για τον επεισοδιακό γάμο στον Πύργο - Έρευνα από την Εισαγγελική Αρχή
    Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ. για τον επεισοδιακό γάμο στον Πύργο - Έρευνα από την Εισαγγελική Αρχή

    Σχετικά με τα αναφερόμενα σε απογευματινή τηλεοπτική εκπομπή, τα οποία αφορούσαν επεισόδιο κατά τη διάρκεια γάμου στον Πύργο Ηλείας και το οποίο αναπαράγεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

    Η αστυνομία ενημερώθηκε τηλεφωνικά για επεισόδιο μεταξύ παρευρισκομένων κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης κοινωνικής εκδήλωσης σε περιοχή του Πύργου Ηλείας.

    Άμεσα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να επιληφθούν του συμβάντος και να διερευνήσουν το περιστατικό, ωστόσο, κατά την άφιξή τους, κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν κατήγγειλε περιστατικό βίας ή κάποιο άλλο αδίκημα.

    Οι αστυνομικοί παρέμειναν στο σημείο και με τη λήξη της εκδήλωσης οδήγησαν το ζεύγος στην τοπική αστυνομική Αρχή.

    Ακολούθησε επικοινωνία με τον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος παρήγγειλε τη συλλογή προανακριτικού υλικού από το αρμόδιο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας.

    Το σχετικό υλικό υποβλήθηκε στην Εισαγγελική Αρχή προκειμένου να διακριβωθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινης πράξης.

    Η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε περιστατικό αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία των θυμάτων.

    Φωτογραφία αρχείου: Freepik/rawpixel.com

  • Ημερίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: «Μαζί για την Ασφάλεια-πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας» στο Πολεμικό Μουσείο
    Ημερίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: «Μαζί για την Ασφάλεια- πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας» στο Πολεμικό Μουσείο

    Παρέστησαν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης και η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Δήμητρα Λυγούρα

    Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διοργάνωσε με επιτυχία την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, στην αίθουσα «Αμφιθέατρο» του Πολεμικού Μουσείου, ημερίδα με θέμα: «Μαζί για την Ασφάλεια: Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Νεανικής Παραβατικότητας».

    Στην εκδήλωση παρέστησαν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης ,η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Δήμητρα Λυγούρα και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος.

    Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος τόνισε τη σημασία της πρόληψης και αντιμετώπισης της νεανικής παραβατικότητας, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν γνωρίζει σύνορα, κοινωνικές τάξεις ή οικονομικό status.

    Αναφέρθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες της Κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου, και επεσήμανε τη σημασία της οικογένειας και του σχολείου στην αποτροπή τέτοιων συμπεριφορών. «Η παραβατικότητα των ανηλίκων αποτελεί σύγχρονη ασθένεια που μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Πρόσθεσε δε ότι «Ως συντεταγμένη Πολιτεία, ήδη αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα συγκροτημένα και πολυεπίπεδα, ενώ γίνεται και μια στοχευμένη προσπάθεια από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς το θέμα της παραβατικότητας των ανηλίκων είναι πολύ ψηλά στη κυβερνητική μας ατζέντα και αποτελεί προτεραιότητα και του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Εφαρμόζεται ήδη ένα πολύ στοχευμένο σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης με εντατικές περιπολίες νεαρών, κυρίως, αστυνομικών, σε πλατείες και σημεία όπου συχνά υπάρχει συγκέντρωση ανηλίκων, ώστε να μπορούν να παρέχουν άμεσα, εφόσον χρειαστεί.

    Ήδη λειτουργεί η πενταψήφια τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών, το 10201, για να μπορεί ο κάθε ένας να καταγγείλει ανώνυμα στην υπηρεσία ανηλίκων οποιαδήποτε περιστατικό παραβατικότητας και να υπάρχει, βέβαια, και άμεση αστυνομική επέμβαση».

    Από την πλευρά του, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, υπογράμμισε την πολυσύνθετη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία καθημερινά όσον αφορά τη νεανική παραβατικότητα. Επεσήμανε την ανησυχητική τάση καταγραφής και προβολής βίαιων συμπεριφορών στο διαδίκτυο από ανηλίκους, σημειώνοντας ότι τέτοια φαινόμενα προέρχονται πλέον από παιδιά κάθε οικογένειας, σπάζοντας το στερεότυπο του παρελθόντος που ήθελε να ανήκουν σε «διαλυμένες οικογένειες». Τόνισε δε, την ανάγκη για μια πιο εντατική και συγκροτημένη προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου, προσεγγίζοντας τα προβλήματα της νεολαίας με ευαισθησία και υπευθυνότητα.

    Ο κ. Αρχηγός είπε χαρακτηριστικά: «Δημιουργούμε το πλαίσιο και για άλλες δράσεις προκειμένου να χτυπήσουμε στη ρίζα αυτό το σοβαρό κοινωνικό ζήτημα και είμαι βέβαιος ότι με την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα δούμε σύντομα ακόμα πιο δραστικά αποτελέσματα. Επεμβαίνουμε με υπευθυνότητα και δείχνουμε μηδενική ανοχή απέναντι σε μια άκρως επικίνδυνη συνθήκη της εποχής μας με αποκλειστικό σκοπό τελικά κανένας ανήλικος να μη νιώθει μόνος, ευάλωτος και απροστάτευτος».

    Η ημερίδα περιλάμβανε εισηγήσεις από εξέχοντες ομιλητές που ανέπτυξαν θεματικές ενότητες σχετικές με την πρόληψη και διαχείριση της νεανικής παραβατικότητας.

    Από την Ελληνική Αστυνομία τις αντίστοιχες θεματικές ανέπτυξαν η Αστυνόμος Β’ Μπαβιόλη Γεωργία, της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η Αστυνομικός Διευθυντής Πατρονούδη Γεωργία, Προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και η Δρ. Κωστάκου Κωνσταντίνα, Αστυνόμος Α’ και Ψυχολόγος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

    Ακολούθησαν στοχευμένες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών κας Κοπελάκη Αικατερίνης, Προϊσταμένη του Τμήματος Ανηλίκων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών καθώς και της Κοινωνικής Λειτουργού και Επιμελήτριας Ανηλίκων κας Κοσκινιάδου Τάνιας.

    Τον κύκλο των εισηγήσεων έκλεισε η Δρ. Ρέντζη Αργυρώ, Εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ Εκπαιδευτικής Ηγεσίας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης, Στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

    Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, παρουσιάστηκαν καινοτόμες δράσεις όπως η τηλεφωνική γραμμή 10201 για καταγγελίες περιστατικών παραβατικότητας ανηλίκων, η ψηφιακή πλατφόρμα “Stop Bullying” του Υπουργείου Παιδείας για καταγγελίες περιστατικών εκφοβισμού στα σχολεία, καθώς και η δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής για άμεση ειδοποίηση της Αστυνομίας σε περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών ανηλίκων.

    Η εκδήλωση έκλεισε με την κοινή δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για συνεχή και συντονισμένη προσπάθεια στην καταπολέμηση της νεανικής παραβατικότητας, με στόχο την οικοδόμηση μιας ασφαλούς και προστατευμένης κοινωνίας για τα παιδιά μας.

    Στην ημερίδα παρέστησαν Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, της Διεύθυνσης και των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής, Διευθυντές Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Φορέων.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νέα Φιλαδέλφεια: Απειλούσε πως θα κάψει ζωντανή την 68χρονη κατάκοιτη σύντροφό του
    Νέα Φιλαδέλφεια: Απειλούσε πως θα κάψει ζωντανή την 68χρονη κατάκοιτη σύντροφό του

    Ακόμη ένα σοβαρό επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε, χτες, Δευτέρα, στη Νέα Φιλαδέλφεια με έναν 48χρονο να απειλεί πως θα κάψει ζωντανή την 68χρονη κατάκοιτη σύντροφό του.

    Το χρονικό

    Οι γείτονες άκουγαν φωνές και απειλές ενώ στη συνέχεια μύρισαν έντονα υγραέριο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Ανησύχησαν και κάλεσαν την αστυνομία.

    Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, ο άνδρας βγήκε στο μπαλκόνι και τον ρώτησαν τι συμβαίνει, ο δράστης τους είπε να φύγουν ενώ απείλησε πως «θα την κάψω ζωντανή».

    Συνελήφθη ο δράστης

    Τελικά, οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι, συνέλαβαν τον 48χρονο και έσπευσε στο σημείο και ασθενοφόρο για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στην κατάκοιτη γυναίκα.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Παναθηναϊκός: Η μεγάλη φιέστα - Με ανοιχτό καταπράσινο λεωφορείο από το αεροδρόμιο στο ΟΑΚΑ
    Παναθηναϊκός: Η μεγάλη φιέστα - Με ανοιχτό καταπράσινο λεωφορείο από το αεροδρόμιο στο ΟΑΚΑ

    Στις 14:30 και με την κούπα στις... αποσκευές της, αναμένεται να «προσγειωθεί» στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η αποστολή των παικτών του Παναθηναϊκού, η οποία αναχώρησε σήμερα το πρωί από το Βερολίνο με προορισμό την Ελλάδα.

    Εκεί θα τους περιμένουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο αεροδρόμιο, για να αρχίσει νέος κύκλος πανηγυρισμών, με την αποστολή να εξέρχεται από την Πύλη 7 (Cargo) του αεροδρομίου.

    Ο Κώστας Σλούκας κάλεσε στον κόσμο της ομάδας να συρρεύσει μαζικά στο «Ελ. Βενιζέλος» για «να πανηγυρίσει μαζί μας».

    Η αποστολή των πρωταθλητών Ευρώπης θα επιβιβαστεί σε ένα καταπράσινο ανοιχτό λεωφορείο, το οποίο φέρει την επιγραφή «King is Back» (σ.σ ο βασιλιάς επέστρεψε) και θα μεταβεί στο Parking 5 του ΟΑΚΑ, για να γιορτάσει με τον κόσμο του, όπως πραγματικά του αξίζει!

    Οι πανηγυρισμοί από το... ράψιμο του έβδομου αστεριού στην φανέλα του Παναθηναϊκού έχουν αρχίσει από την γερμανική πρωτεύουσα, εκεί όπου το βράδυ της Κυριακής, 26/5, οι «πράσινοι» επέστρεψαν στην κορυφή της Euroleague μετά από 13 χρόνια αλλά και επί αθηναϊκού εδάφους.

    Οι γειτονιές της Αθήνας – με αποκορύφωμα τους Αμπελόκηπους και την Ομόνοια – γέμισαν κόσμο που πανηγύριζε για την σπουδαία νίκη.

    Με την χθεσινή επιτυχία, όχι μόνο ολοκληρώθηκαν όλες οι... προφητείες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού και κυρίως του «ισχυρού άνδρα» της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος έβλεπε μήνες πριν το «τριφύλλι» στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά συνεχίστηκε και η παράδοση που ήθελε τους «πράσινους» να μην χάνουν ποτέ σε τελικό Euroleague (7/7), αλλά και η... κατάρα οι ομάδες που τερματίζουν στην κανονική περίοδο στην πρώτη θέση να... χάνουν το τρόπαιο στο φινάλε!
    Γιαννακόπουλος: «Είμαστε Παναθηναϊκός, μετράμε κούπες»

    Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ και ο άνθρωπος που δημιούργησε την αρμάδα που κατέκτησε την ευρωπαϊκή κορυφή, δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του στ΄ αποδυτήρια για την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 13 χρόνια.

    Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πανηγύρισε μαζί με τον γιο του Παύλο και την κόρη του Δέσποινα, ενώ η συγκίνησή του την ώρα που τελείωνε το ματς ήταν έκδηλη.

    Σε δηλώσεις που έκανε στη NOVA μιλώντας για την ιστορική στιγμή και το έβδομο αστέρι που πρόσθεσε στο έμβλημα του συλλόγου, τόνισε αρχικά:

    «Άλλοι μετράνε σερί νίκες, άλλοι μετράνε βολές, άλλοι συμμετοχές, εμείς είμαστε Παναθηναϊκός μετράμε κούπες».

    «Το κύπελλο δεν αφιερώνεται είναι της ομάδας. Το άγχος ήταν μεγάλο, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος του κόσμου. Βγάλαμε ψυχή και δύναμη. Όταν παίζεις με τη Ρεάλ, ποτέ δεν ξέρεις, είδατε τι έγινε πέρυσι με τον Ολυμπιακό. Σήμερα γιορτάζουμε. Το πρωτάθλημα θα το σκεφτούμε από αύριο».

    Αταμάν: Περήφανος που κέρδισα τον τίτλο με τον Παναθηναϊκό

    Για μία από τις πιο εντυπωσιακές πορείες στην Ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, έκανε λόγο ο τεχνικός του εφετινού πρωταθλητή της Euroleague, Εργκίν Αταμάν, ο οποίος παρέλαβε τον επτάστερο από την περυσινή 17η θέση και τον οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης.

    Ο Τούρκος τεχνικός ήταν αρκετά συγκινημένος μετά την νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης, αφιερώνοντας το τρόπαιο στον πατέρα του που δεν βρίσκεται στη ζωή. Μάλιστα, τόνισε πως είναι περήφανος που κέρδισε τον τίτλο με τον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR.

    «Ήταν η επιβράβευση της προσπάθειας όλης της χρονιάς. Δείξαμε ότι μπορούσαμε να επιστρέψουμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είμαι περήφανος. Ξέρετε έχασα τον πατέρα μου μερικούς μήνες πριν. Είμαι σίγουρος ότι το είδε. Ήταν μαζί μου σε όλα τα πρωταθλήματα. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες και τους Τούρκους φιλάθλους», είπε χαρακτηριστικά.

    Συνέτριψε τη Ρεάλ και «έραψε» το 7ο αστέρι

    Η ενεργοποίηση της άμυνας από τη δεύτερη περίοδο, κρατώντας τη Ρεάλ των 88,9 πόντων μ.ο. στους 80, και η εμπειρία του MVP του φάιναλ φορ, Κώστα Σλούκα, που έγινε ο πρώτος παίκτης που πανηγυρίζει τίτλους Euroleague με τρεις διαφορετικές ομάδες (2 με Ολυμπιακό, 1 με Φενερμπαχτσέ, 1 με Παναθηναϊκό) μετά τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, έκριναν τον αποψινό θριαμβευτή.

    Με τεράστια ανατροπή από το -14 (41-27 στο 12΄) και δίνοντας πραγματικό αμυντικό ρεσιτάλ στην τρίτη περίοδο, όταν κράτησε τους Ισπανούς στο 7 πόντους, ο Παναθηναϊκός... προσπέρασε δια χειρός Κέντικ Ναν από τα 6,75 και παρέδωσε τη σκυτάλη στον Κώστα Σλούκα, ο οποίος με 2/2 τρίποντα στον επίλογο έγραψε το 71-79 και από το 35΄ έκοψε κάθε όνειρο ανατροπής των Ισπανών.

    Ο MVP Κώστας Σλούκας τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους και 4/4 τρίποντα και 6/6 σουτ εντός πεδιάς, βλέποντας τη δικαίωση και τη χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του στην απονομή, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του αποδείχθηκαν οι Κέντρικ Ναν με 21 πόντους και Ματίας Λεσόρ με 17.

    Τρελό ποσοστό των «πράσινων» από τα 6,75 με 12/22 τρίποντα, όπως και η απίστευτη κυριαρχία τους στα ριμπάουντ (37 έναντι 31), απέναντι στην πιο ισχυρή φροντ λάιν της Ευρώπης.

    Από τους απογοητευμένους Ισπανούς ξεχώρισε ο Ντζάναν Μούσα με 15 πόντους, αλλά 1/6 τρίποντα.

    Τα δεκάλεπτα: 36-25, 54-49, 61-64.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

  • Αλλάζει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΛΑΣ: Αυτομάτως σε διαθεσιμότητα οι ένστολοι που θα ελέγχονται για παραπτώματα
    Αλλάζει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΛΑΣ: Αυτομάτως σε διαθεσιμότητα οι ένστολοι που θα ελέγχονται για παραπτώματα

    Δυστυχώς, χρειάστηκε να δολοφονηθεί η 28χρονη Κυριακή έξω από αστυνομικό τμήμα για να αλλάξει το πειθαρχικό της ΕΛΑΣ -μετά από 16 χρόνια...

    Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αποφάσισαν την αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου για τους αστυνομικούς που είναι αντιμέτωποι με διάφορα αδικήματα.

    Βασική αλλαγή η υποχρεωτική διαθεσιμότητα των αστυνομικών που έχουν διαπράξει σοβαρά ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα, όπως μεταδίδει στο OPEN ο Γιάννης Ρήγος.

    Τι ισχύει ως σήμερα για όσους αστυνομικούς ελέγχονται για αδικήματα

    Μέχρι σήμερα, ένας αστυνομικός που ελεγχόταν για πειθαρχικά αδικήματα συνέχιζε να υπηρετεί κανονικά στην υπηρεσία του ή σε άλλη υπηρεσία, αλλά ήταν μέσα στο σώμα της ΕΛΑΣ.

    Στην περίπτωση της Κυριακής, ο σκοπός που ήταν έξω από το ΑΤ και είδε την άγρια δολοφονία χωρίς να αντιδράσει και ο τηλεφωνητής που της είπε πως το περιπολικό «δεν είναι ταξί», αν και μετακινήθηκαν παραμένουν στην ΕΛΑΣ.

    Για αυτόν τον λόγο, αυστηροποιείται η διαδικασία και όσοι ελέγχονται για αδικήματα θα βρίσκονται εκτός σώματος.

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο