Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 09:35

Βαναυσότητα στη Βούλα: Άφησε χωρίς λουρί τρία πίτμπουλ και κατασπάραξαν αδέσποτες γάτες – Εξοργιστικό βίντεο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Οργισμένοι είναι οι κάτοικοι γειτονιάς στη Βούλα, εξαιτίας της άγριας επίθεσης τριών σκυλιών ράτσας πίτμπουλ σε αδέσποτες γάτες. Συγκεκριμένα, τα σκυλιά που κυκλοφορούσαν χωρίς λουρί και φίμωτρα, κατασπάραξαν 6 με 7 γάτες.

Η καταγγελία, σύμφωνα με το MEGA, έγινε από αυτόπτη μάρτυρα που έζησε όσα έγιναν και ενημέρωσε την Αστυνομία, ενώ κάμερα ασφαλείας καταστήματος έχει καταγράψει σκηνές που πραγματικά σοκάρουν με την αγριότητα των τριών σκυλιών.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, κον΄τα στο Ασκληπιείο. Τα τρία πίτμπουλ κυκλοφορούσαν χωρίς λουριά και φίμωτρα.

Κάτοικος της περιοχής που είδε όσα έγιναν έκανε την ακόλουθη ανάρτηση για το περιστατικό: «Χθες έγινε ένα τρομερό περιστατικό. Τρία σκυλιά ράτσας πίτμπουλ,τα έβγαλε κύριος που μένει κοντά στο Ασκληπιείο χωρίς λουριά και φίμωτρα, και κατασπάραξαν 6-7 γάτες στην Γεωργίου Παπανδρέου και συμβολή με Βασιλέως Παύλου. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι νεκρές γάτες αλλά ότι θα μπορούσαν να κάνουν επίθεση σε μικρά παιδάκια ή μικρόσωμα σκυλιά. Η Ε.Α μετά από καταγγελία που του έγινε, του βεβαίωσε πρόστιμο μόλις 300 ευρώ και λέγοντας ότι νομικά δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο (…)».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης των σκυλιών ισχυρίστηκε ότι άγνωστοι προσπάθησαν να διαρρήξουν το σπίτι του και άφησαν την πόρτα ανοιχτή, με αποτέλεσμα να βγουν στον δρόμο τα σκυλιά. Ωστόσο, υπάρχουν μαρτυρίες που λένε ότι ο ίδιος ήταν στο αυτοκίνητό του σε κοντινή απόσταση από το σημείο.

Πηγή: Ethnos.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 09:29

Σχετικά Άρθρα

  • Ο λόγος που οι γάτες μισούν τις κλειστές πόρτες
    σε Plus +
    Ο λόγος που οι γάτες μισούν τις κλειστές πόρτες

    Τόσο η εξέλιξη όσο και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων παίζουν ρόλο, λένε οι ειδικο

    Αν έχετε δει ποτέ μια γάτα μπροστά σε μια κλειστή πόρτα, μπορεί να παρατηρήσετε πόσο πολύ φαίνεται να είναι ενοχλημένη από αυτό. Μπορεί να σπρώξουν ένα γούνινο χέρι κάτω από τη ρωγμή, να αρχίσουν να πατούν την πόρτα ή ακόμα και να της επιτεθούν ενώ νιαουρίζουν ταραγμένα. Αλλά γιατί οι γάτες φαίνεται να μισούν τόσο πολύ τις κλειστές πόρτες;

    Βασική αιτία είναι ότι οι γάτες είναι περίεργες και φοβούνται να μη χάσουν επαφή, είπε η Δρ Karen Sueda. «Δεν ξέρω τι υπάρχει στην άλλη πλευρά, και θέλω να πάω να δω και να το καταλάβω», πρόσθεσε.

    Οι γάτες είναι από τη φύση τους περίεργα πλάσματα και τους αρέσει να παρακολουθούν όλα όσα συμβαίνουν στην επικράτειά τους, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού του ιδιοκτήτη τους. Αυτός ο έλεγχος τους βοηθά να κρατηθούν ζωντανές στην άγρια φύση.

    Οι βασικοί λόγοι

    «Στις γάτες αρέσει να έχουν τον έλεγχο και την πρόσβαση χώρων αλλά και βασικών ζωτικών αναγκών», λέει η σύμβουλος συμπεριφοράς γάτας Ingrid Johnson στο Live Science. «Δεν είναι κακές. Πρόκειται απλώς για τη συμπεριφορά ενός ζώου που είναι ταυτόχρονα αρπακτικό και θήραμα. Για να επιβιώσει πρέπει να κυνηγήσει αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται να νιώθει ασφάλεια εντός του περιβάλλοντός του», εξηγεί η ίδια.

    Η συμπεριφορίστρια γατών, Jane Ehrlich, αναφέρεται στα τρία πράγματα που, για τις γάτες, αποτελούν «κόκκινο πανί»: Το να μην έχουν επιλογές, το να μην έχουν τον έλεγχο και τις κάθε είδους αλλαγές. «Αν και δε θέλουν απαραιτήτως να εμπλακούν στα όσα συμβαίνουν πίσω από την πόρτα, θέλουν να ξέρουν τι συμβαίνει», λέει.

    Τα κατοικίδια αιλουροειδή, επίσης, απολαμβάνουν να έχουν την αμέριστη προσοχή των «ιδιοκτητών» τους - κάτι που, μία κλειστή πόρτα, τους στερεί. Μελέτη από το 2017 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Behavioral Processes» δείχνει ότι, οι περισσότερες γάτες, προτιμούν την αλληλεπίδραση με ανθρώπους από άλλα ερεθίσματα, όπως είναι το φαγητό ή το παιχνίδι. Και, όπως εξηγεί η Johnson, δεν καταλαβαίνουν ότι η πόρτα είναι κλειστή μόνο προσωρινά. «Ξέρουν απλώς ότι, ο χώρος στον οποίο μέχρι πρότινος είχαν πρόσβαση, όπου μπορεί να αισθάνονταν ασφαλείς ή να απολάμβαναν τον ύπνο, τη χαλάρωση ή το φαγητό τους, είναι ξαφνικά αποκλεισμένος. Όταν στερούμε τον έλεγχο από τις γάτες, τους δημιουργούμε άγχος», υπογραμμίζει.

    Αν κι εσείς μοιράζεστε το σπίτι και τη ζωή σας με ένα -ή και περισσότερα- γατιά, θα πρέπει, σύμφωνα με τη Johnson, να είστε σαφείς και συνεπείς όσον αφορά στους χώρους στους οποίους μπορούν να έχουν πρόσβαση. Αυτό θα μειώσει το άγχος που τους δημιουργείται. Εάν, για παράδειγμα, δε θέλετε η γάτα να μπαίνει στην τραπεζαρία, μην αποκλείετε την πρόσβασή της στον χώρο μόνο όταν έχετε επισκέπτες.

    Μπορεί η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά των γατών πίσω από τις κλειστές πόρτες να μη φαίνεται σοβαρή, ωστόσο μερικές φορές μπορεί να σημαίνει ότι, το ζώο, βρίσκεται σε πραγματική αγωνία. Ξέφρενα νιαουρητά, δίπλωμα των αυτιών προς τα κάτω και σφύριγμα στην αναπνοή τους δείχνουν ότι, τα ζώα, είναι πραγματικά αναστατωμένα, όπως εξηγεί η Sueda. Ενάς, ωστόσο, έχετε οποιαδήποτε ανησυχία για τη συμπεριφορά της γάτας σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε κτηνίατρο, ώστε να αποκλειστούν τυχόν προβλήματα υγείας.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Βούλα: Συνελήφθη επιδειξίας που τρομοκράτησε δύο γυναίκες
    Βούλα: Συνελήφθη επιδειξίας που τρομοκράτησε δύο γυναίκες

    Τρομακτικές στιγμές έζησαν δύο γυναίκες, το Μεγάλο Σάββατο, όταν δέχθηκαν επίθεση από 30χρονο επιδειξία, στην περιοχή της Βούλας.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες δράστης είναι ένας 30χρονος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος αρχικά προσέγγισε μία 57χρονη, τη στιγμή που έμπαινε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει, αυνανίστηκε μπροστά της και τη θώπευσε.

    Λίγες ώρες μετά ο δράστης προσέγγισε σε κεντρικό σημείο μία 63χρονη, μπροστά στην οποία επίσης αυνανίστηκε.

    Η γυναίκα άρχισε να τρέχει, καλώντας ταυτόχρονα την άμεση δράση.

    Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ μετά από έρευνες εντόπισαν τον 30χρονο και τον προσήγαγαν στο Τ.Α. Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, όπου και αναγνωρίστηκε από τα δύο θύματά του.

    Πηγή: cnn.gr

  • Βούλα: Δραματική έκκληση του γιου της 72χρονης που σκοτώθηκε στο τροχαίο
    Βούλα: Δραματική έκκληση του γιου της 72χρονης που σκοτώθηκε στο τροχαίο

    Έκκληση να εντοπιστεί ο μοτοσικλετιστής που χτύπησε την ηλικιωμένη στη Βούλα τη Μεγάλη Πέμπτη με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο, απευθύνει ο γιος της 72χρονης.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και περιγράφοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, με βάση και τη μαρτυρία του πατέρα του που βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του την στιγμή του τροχαίου, ο γιος της 72χρονης ανέφερε πως «πέρασαν δύο μηχανές με ιλιγγιώδη ταχύτητα και απ' όσο καταλαβαίνω η πρώτη ήταν αυτή που την έριξε κάτω και η δεύτερη ήταν αυτή που την χτύπησε».

    Δραματική έκκληση του γιου της 72χρονης

    «Οι γονείς μου προσπαθούσαν να περάσουν την παραλιακή, από την πλευρά της παραλίας να ανέβουν προς τα πάνω. Η μητέρα μου είχε σχεδόν διασχίσει όλο τον δρόμο, είχε φτάσει δηλαδή στην αριστερή λωρίδα, ο πατέρας μου ήταν κάποια μέτρα λίγο πιο πίσω».

    «Η μητέρα και ο πατέρας μου πριν περάσουν τον δρόμο είχαν κοιτάξει και δεν φαινόταν κάποιο όχημα να πλησιάζει. Ούτε οι οδηγοί πρόλαβαν να αντιδράσουν, ούτε οι πεζοί, με την ταχύτητα που πήγαιναν οι μηχανές», σχολίασε.

    Απηύθυνε έκκληση σε όποιον ήταν ενώπιον του συμβάντος να το αναφέρει προκειμένου να εντοπιστεί ο δικυκλιστής.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Βούλα: Στις κάμερες ασφαλείας ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. τον οδηγό που εγκατέλειψε την 72χρονη
    Βούλα: Στις κάμερες ασφαλείας ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. τον οδηγό που εγκατέλειψε την 72χρονη

    Βίντεο από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες εξετάζει η αστυνομία για να καταλήξει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το θανατηφόρο τροχαίο με παράσυρση σε κεντρικό δρόμο στη Βούλα .

    Η 72χρονη γυναίκα παρασύρθηκε από μοτοσυκλετιστή ο οποίος και την εγκατέλειψε.

    Δευτερόλεπτα μετά σύμφωνα με την ΕΡΤ, τη χτύπησε και δεύτερος μοτοσικλετιστής. Ένα 24ωρο νωρίτερα παρασύρθηκε οικογένεια στην Πειραιώς κι ένα5χρονο παιδί μάχεται για τη ζωή του.

    Αναζητεί ο οδηγός που εγκατέλειψε την 72χρονη

    Τον οδηγό που αφού παρέσυρε μια 72χρονη το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης (10/5), στη Βούλα, την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στο δρόμο, αναζητούν οι Αρχές.

    Ο οδηγός της δεύτερης μηχανής που στη συνέχεια κατέληξε και αυτός πάνω στην ηλικιωμένη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

    Το περιστατικό σημειώθηκε όταν η 72χρονη που επιχείρησε να διασχίσει την παραλιακή στη Βούλα, παρασύρθηκε από διερχόμενη μηχανή με κατεύθυνση το ρεύμα προς Σούνιο, ενώ στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε τραυματισμένη στη μέση του δρόμου με αποτέλεσμα μία μηχανή να καταλήξει πάνω της.

    Η ίδια κατέληξε λίγο αργότερα.

    Η γυναίκα διακομίστηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ σε πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση ήταν και ο οδηγός της δεύτερης μηχανής.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Βούλα: Η 72χρονη χτυπήθηκε από δύο μηχανές - Ο ένας οδηγός την εγκατέλειψε
    Βούλα: Η 72χρονη χτυπήθηκε από δύο μηχανές - Ο ένας οδηγός την εγκατέλειψε

    Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα με τη φονική παράσυρση ηλικιωμένης γυναίκας που φαίνεται να παρασύρθηκε από δύο μηχανές.

    Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η γυναίκα φαίνεται να χτυπήθηκε αρχικά από μηχανή στη Λεωφόρο Καραμανλή στη Βούλα, ο οδηγός της οποίας στη συνέχεια την εγκατέλειψε και εξαφανίστηκε.

    Ο δεύτερος οδηγός μηχανής την είδε ξαφνικά μπροστά του, πιθανότατα πεσμένη στο έδαφος, και την χτύπησε εκ νέου.

    Από τη παράσυρση ανασύρθηκε νεκρή η 72χρονη, ενώ με σοβαρά τραύματα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο δεύτερος αναβάτης της μηχανής.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Τραγωδία στη Βούλα: Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε πεζή - Βαριά τραυματίας ο οδηγός
    Τραγωδία στη Βούλα: Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε πεζή - Βαριά τραυματίας ο οδηγός

    Τροχαίο δυστύχημα το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στη Βούλα.

    Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα έγινε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στην περιοχή της Βούλας. Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε πεζή, με τον οδηγό της να τραυματίζεται σοβαρά.

    Η πεζή παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στην παραλιακή λεωφόρο Καραμανλή, στο ύψος της οδού Διός, στο ρεύμα προς Σούνιο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

    Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. O οδηγός της μηχανής που την παρέσυρε στη Βούλα, είναι βαριά τραυματισμένος.

  • Βούλα: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. απέτρεψε ραντεβού μαθητών για συμπλοκή – 10 συλλήψεις ανηλίκων σε ολόκληρη την Ελλάδα
    Βούλα: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. απέτρεψε ραντεβού μαθητών για συμπλοκή – 10 συλλήψεις ανηλίκων σε ολόκληρη την Ελλάδα

    Αυξημένοι ήταν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. χθες στην ΝΑ Αττική για τυχόν παραβατικές συμπεριφορές ανηλίκων. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε Γλυφάδα και Βούλα. Συνολικά έγιναν 53 έλεγχοι ανηλίκων και ενός ενήλικα.

    Στην Βούλα οι δυνάμεις Ασφαλείας σε συνεργασία με ομάδες ΟΠΚΕ προσήγαγαν πέντε ανηλίκους και έναν ενήλικα. Στην κατοχή ενός ανηλίκου βρέθηκε 1 κουκούλα full face.

    Οι προσαγωγές έγιναν στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας ότι στις 22:00 στο scate park είχε δοθεί ραντεβού μεταξύ μαθητών δύο διαφορετικών σχολείων της περιοχής για συμπλοκή.

    Στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο, σταμάτησε η προσέλευση νεαρών και αποχώρησαν και όσοι ήδη κινούνταν στην πέριξ περιοχή.

    Παράλληλα σε ολόκληρη τη χώρα τη χώρα χθες έγιναν 10 συλλήψεις ανηλίκων, 9 προσαγωγές και 526 έλεγχοι.

    Πηγή:enikos.gr

  • Βούλα: Εφιάλτης για ηλικιωμένο ζευγάρι – Ληστές τους έδεσαν και τους κλείδωσαν σε αποθήκη
    Βούλα: Εφιάλτης για ηλικιωμένο ζευγάρι – Ληστές τους έδεσαν και τους κλείδωσαν σε αποθήκη

    Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια δύο αδίστακτων ληστών έζησε ηλικιωμένο ζευγάρι στην Βούλα, το βράδυ της Κυριακής 7 Απριλίου.

    Οι δράστες που κατάφεραν να μπουν στην μονοκατοικία επί της οδού Βασιλέως Παύλου από ανασφάλιστο παράθυρο, ακινητοποίησαν με βίαιο τρόπο το ζευγάρι, 86 ετών ο άνδρας και 73 ετών γυναίκα.

    Οι διαρρήκτες, τους έδεσαν στο κεφάλι και στα πόδια και στη συνέχεια τους κλείδωσαν στην αποθήκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της ERTnews, ξήλωσαν ένα χρηματοκιβώτιο, άρπαξαν ό,τι υπήρχε μέσα, επιχείρησαν να ανοίξουν κι ένα δεύτερο χωρίς να τα καταφέρουν και στη συνέχεια διέφυγαν.

    Το ηλικιωμένο ζευγάρι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου νοσηλεύονται, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους. Το ζευγάρι είναι σε σοκ.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο