Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 09:02

Πύργος: Άλλη μια μέρα χωρίς νερό η πόλη και τα χωριά...

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Δυστυχώς η βλάβη που παρουσιάστηκε στον αγωγό ύδρευσης του Ερυμάνθου στην περιοχή Κολιρέικες Παράγκες, δεν επισκευάστηκε χθες όπως αρχικά υπήρξε ενημέρωση από τους αρμόδιους.

Έτσι και η Πέμπτη βρήκε την πόλη του Πύργου και τα χωριά που υδρεύονται από το δίκτυο χωρίς νερό. Και κυρίως για τα χωριά - που ενώ διαθέτουν δεξαμενές και αποθηκεύουν νερό για τις ανάγκες τους, δεν υπήρξε ενημέρωση στους κατοίκους να περιορίσουν τη χρήση, ώστε να υπάρξει απόθεμα για περισσότερο χρόνο.

Η βλάβη σύμφωνα με πληροφορίες παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης και οι βρύσες σε μεγάλες κοινότητες όπως το Βούναργο στέρεψαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Έως το πρωί της Πέμπτης δεν υπήρχε σταγόνα στις βρύσες που το νερό τους έρχεται από τον Ερύμανθο.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση που υπήρξε η βλάβη αναμένεται να έχει επιδιορθωθεί έως το μεσημέρι της Πέμπτης και τότε θα δοθεί και η εντολή επαναλειτουργίας του αγωγού.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων νερός στις βρύσες θα τρέξει και πάλι από το βράδυ της Πέμπτης ή και τα ξημερώματα του Σαββάτου σε κάποιες περιοχές...

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 14:32

Σχετικά Άρθρα

  • Απαγόρευση απόπλου πλοίου στη Ζάκυνθο - Μεγάλη ταλαιπωρία για πάνω από 250 επιβάτες
    Απαγόρευση απόπλου πλοίου στη Ζάκυνθο - Μεγάλη ταλαιπωρία για πάνω από 250 επιβάτες

    Στο λιμάνι της Ζακύνθου παραμένει το εμπορικό – οχηματαγωγό πλοίο «Μάρε Ντι Λεβάντε» λόγω της απαγόρευσης απόπλου που ανακοινώθηκε.

    Ο λόγος είναι μηχανική βλάβη που διαπιστώθηκε από τους μηχανικούς του πλοίου.

    Το πλοίο θα εκτελούσε το δρομολόγιο από Ζάκυνθο προς Κυλλήνη και εκτός από τους 263 επιβάτες, μετέφερε και 55 Ι.Χ., 25 φορτηγά και τρία λεωφορεία. Οι επιβάτες θα μεταφερθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Αγωγός Ερυμάνθου: Σήμερα η επισκευή στη βλάβη του δικτύου ύδρευσης
    Αγωγός Ερυμάνθου: Σήμερα η επισκευή στη βλάβη του δικτύου ύδρευσης

    Στην επισκευή της διαπιστωμένης βλάβης που υπάρχει στον αγωγό υδροδότησης του Ερυμάνθου, θα προχωρήσει σήμερα ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμός.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διαβαθμιδικός "... υπάρχει διαπιστωμένη βλάβη στον αγωγό ύδρευσης κοντά στην περιοχή'' Βασιλάκι'' λίγα μέτρα μακριά από το διυλιστήριο του Ερυμανθου. Η επισκευή της βλάβης δεδομένων των πολύ υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων μηνών δεν ήταν δυνατόν να αποκατασταθεί άμεσα και να αφήσει τους πολίτες χωρίς νερό. Εφόσον μας το επιτρέπει ο καιρός ξεκίνησε σήμερα η επιδιόρθωση του αγωγού .

    Η αποκατάσταση θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν .Υπάρχει όμως ενδεχόμενο μειωμένης πίεσης νερού ή και διακοπή του από τις 13:00 μμ και μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης. Για το λόγο αυτό ζητάμε την κατανόηση και την υπομονή σας" καταλήγει η ανακοίνωση.
  • ΔΕΥΑΠ: Νέα διακοπή νερού στον Πύργο για την αποκατάσταση της βλάβης στον κεντρικό αγωγό
    ΔΕΥΑΠ: Νέα διακοπή νερού στον Πύργο για την αποκατάσταση της βλάβης στον κεντρικό αγωγό

    Σε αναγκαστική διακοπή νερού στην πόλη του Πύργου προχώρησε πάλι η ΔΕΥΑΠ, καθώς συνεχίζονται εργασίες αποκατάστασης της βλάβης του κεντρικού αγωγού που υδροδοτεί την πόλη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, η διακοπή εκτιμάται να διαρκέσει μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

    Η βλάβη είναι ιδιαίτερα σοβαρή και για λόγους ασφαλείας των εργατών, ακολούθησε αναγκαστική διακοπή προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

    Η ΔΕΥΑΠ ζητά την κατανόηση των δημοτών και ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία.

  • SOS για το νερό: Τα αποθέματα του Ερυμάνθου φτάνουν αλλά με προσοχή - Μόνο για οικιακή χρήση
    SOS για το νερό: Τα αποθέματα του Ερυμάνθου φτάνουν αλλά με προσοχή - Μόνο για οικιακή χρήση

    Προσπάθεια να επιλυθούν τα προβλήματα υδροδότησης κοινοτήτων

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με τον καύσωνα διαρκείας να κορυφώνεται, η ανησυχία στρέφεται στα αποθέματα νερού και την σωστή κατανάλωσή του προς αποφυγή προβλημάτων. Τόσο η διοίκηση του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ερυμάνθου όσο και της ΔΕΥΑ Πύργου διαβεβαιώνουν ότι τα αποθέματα είναι επαρκή, κρούοντας συγχρόνως το κώδωνα του κινδύνου για την υπερκατανάλωση, υπογραμμίζοντας ότι το νερό πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο για οικιακή χρήση για να κυλήσει ομαλά η επόμενη περίοδος.

    Παράλληλα, οι τεχνικές υπηρεσίες των φορέων, σε πρόσφατη αυτοψία που διενήργησαν προσανατολίζονται σε μελέτες και νέα έργα για να δοθεί λύση στην μειωμένη ή και διακεκομμένη υδροδότηση κοινοτήτων, κυρίως στη Δ.Ε. Ιάρδανου.

    Οι οδηγίες είναι σαφής: να μην γίνεται άσκοπη χρήση νερού όσο οι θερμοκρασίες στην περιοχή χτυπάνε «κόκκινο» αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Παρ’ ότι τα αποθέματα νερού στο διυλιστήριο του Ερυμάνθου είναι επαρκή, όπως διαβεβαιώνουν στο ilialive.gr, οι πρόεδροι των παραπάνω φορέων, ωστόσο τα προβλήματα υδροδότησης σε συγκεκριμένες κοινότητες δεν έχουν αποφευχθεί.

    Liakopoulos 1

    «Τα αποθέματα φτάνουν αλλά με προσοχή» δηλώνει στο ilialive.gr ο πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ερυμάνθου Βασίλης Λιακόπουλος. «Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή και ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κατανάλωση. Να μην υπάρχει κατασπατάληση του νερού και να μην χρησιμοποιείται άσκοπα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, και λόγω αύξησης των θερμοκρασιών, που η ζήτηση είναι αυξημένη. Ο Ερύμανθος έχει νερό να διαθέσει, δεν έχουμε πρόβλημα. Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ότι απαιτείται για την καλή λειτουργία του διυλιστηρίου ώστε να παρέχεται απρόσκοπτα νερό σε όλες τις κοινότητες».

    Αναφορικά με το πρόβλημα υδροδότησης που έχει προκύψει σε κοινότητες της Δ.Ε. Ιάρδανου, ο κ. Λιακόπουλος τονίζει ότι οφείλεται στην υψομετρική διαφορά και γίνονται άμεσα προσπάθειες για την επίλυσή του. «Υπάρχει ένα πρόβλημα στα πιο υψηλά, υψομετρικά, χωριά. Ναι μεν υπάρχει επάρκεια αλλά αν οι πρώτες κοινότητες κατασπαταλούν το νερό, δεν φτάνει για τα υπόλοιπα χωριά. Κάποιες ώρες της ημέρας ενδεχομένως να έχουν πρόβλημα. Και δυστυχώς αυτό το φαινόμενο παρουσιάζεται κάθε χρόνο, όχι μόνο τώρα. Σε άμεση συνεννόηση και συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Πύργου, τεχνικοί και των δύο εταιρειών, επισκέφτηκαν την περασμένη Παρασκευή τις κοινότητες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και αποφασίστηκε να εκπονηθεί μελέτη και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».

    Ρούλα Τζανέτου «Σε κάποιες κοινότητες δεν επαρκεί το νερό».

    Παρά την επάρκεια νερού από τον Ερύμανθο, η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου τονίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ορισμένες κοινότητες. Η ίδια, όπως δηλώνει παρακάτω, το αποδίδει στο γεγονός ότι ο κεντρικός αγωγός που τροφοδοτεί την πόλη και τις κοινότητες, τροφοδοτεί και δύο κοινότητες της Αρχαίας Ολυμπίας, με αποτέλεσμα να μην φτάνει στον Δήμο Πύργου η απαιτούμενη ποσότητα.

    Tzanetou 11

    Αναφερόμενη στις κοινότητες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υδροδότησης, η κ. Τζανέτου ενημερώνει ότι στους Αγ. Αποστόλους φαίνεται να έχει λυθεί, στον Ελαιώνα και τον Αμπελώνα δόθηκε νερό με γεωτρήσεις-που ήδη υπήρχαν- κατόπιν αναλύσεων σε πιστοποιημένο εργαστήριο. Τα προβλήματα παραμένουν στις κοινότητες της Βροχίτσας και του Βουνάργου ενώ πρόσφατα εμφανίστηκαν στα Φοναίτικα και τη Ξυλοκέρα.

    «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρό πρόβλημα καθώς, ενώ υπάρχει επάρκεια νερού από τον Ερύμανθο, κάποιες κοινότητες δεν καλύπτονται μένοντας ορισμένες ώρες της ημέρας χωρίς υδροδότηση. Η μέτρηση του κεντρικού υδρομετρητή που έρχεται από τον Ερύμανθο και βρίσκεται στο Πελόπιο, μας δείχνει να είναι από 600 έως 650 κυβικά/ώρα. Σε αυτές τις μετρήσεις περιλαμβάνονται και η υδροδότηση για το Στρέφι και το Σμίλα, δύο κοινότητες της Αρχαίας Ολυμπίας. Άρα μειώνονται τα κυβικά που παίρνουμε, όταν οι ανάγκες των 30 χωριών συν της πόλης κυμαίνονται στα 900 κυβικά/ώρα. Εξετάζουμε με μεγάλη προσοχή το θέμα, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με την διοίκηση του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου και με τεχνικούς για να δοθεί λύση. Σίγουρα οφείλεται και στην υπερ κατανάλωση και πρέπει να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε».

    Τέλος, η κ. Τζανέτου ζητά για άλλη μια φορά από τους δημότες να κάνουν λελογισμένη χρήση νερού αμιγώς για οικιακή χρήση και ανάγκες ανθρώπινης κατανάλωσης και να αποφεύγουν την αλόγιστη σπατάλη.

    Φωτογραφία: Freepik/tksonique

  • Πολιτική Προστασία: Προσωρινή βλάβη στο 112 - Οδηγίες εκκένωσης σε Κωστοπουλαίικα και Πόρτες Αχαΐας
    Πολιτική Προστασία: Προσωρινή βλάβη στο 112 - Οδηγίες εκκένωσης σε Κωστοπουλαίικα και Πόρτες Αχαΐας

    Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα της Παρασκευής (21/6) σύμφωνα με την οποία υπάρχει προσωρινή βλάβη στο 112.

    Το Υπουργείο ενημερώνει για δασική Πυρκαγιά στην περιοχή Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας με οδηγία για απομάκρυνση των κατοίκων προς Λάτα, ζητώντας από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

    Παράλληλα, ενημέρωσε για δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας, με οδηγία για απομάκρυνση των κατοίκων προς Βελίτσες.

    Πηγή: Cnn.grCnn.gr

  • Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ερυμάνθου: Σημαντική βλάβη στον αγωγό στο Βασιλάκι
    Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ερυμάνθου: Σημαντική βλάβη στον αγωγό στο Βασιλάκι

    Μειωμένη η ποσότητα και η πίεση νερού στον Πύργο

    Μεγάλη διαρροή στον αγωγό ύδρευσης κοντά στην περιοχή Βασιλάκι, διαπιστώθηκε σήμερα, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η υδροδότηση του Πύργου, σύμφωνα και με ανακοίνωση του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ερυμάνθου. Η διαρροή παρουσιάστηκε, σε έναν εκ των δύο αγωγών, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το διυλιστήριο του Ερυμάνθου.

    Προσωρινά όμως βρίσκεται σε λειτουργία. Ωστόσο λόγω της βλάβης αυτής, όπως σημειώνει ο Σύνδεσμος, δεν υπάρχει η δυνατότητα να σταλεί όλη η ποσότητα νερού στην πόλη του Πύργου.

    Η αποκατάσταση θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν .Υπάρχει όμως ενδεχόμενο μειωμένης πίεσης νερού από τις 14:00 και μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης.

  • Πύργος: Χωρίς νερό η πόλη - Νέα βλάβη στον κεντρικό αγωγό - Σύντομα η αποκατάσταση
    Πύργος: Χωρίς νερό η πόλη - Νέα βλάβη στον κεντρικό αγωγό - Σύντομα η αποκατάσταση

    Νέα βλάβη προκλήθηκε στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης του Πύργου, κοντά στην κεντρική δεξαμενή του Λαμπετίου.

    Ήδη συνεργεία της ΔΕΥΑΠ βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν για την αποκατάσταση της βλάβης.

    Παρούσα είναι και η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη - Τζανέτου, με την οποία επικοινώνησε το ilialive.gr και όπως ανέφερε η βλάβη θα αποκατασταθεί σύντομα και σε περίπου δύο ώρες θα αποκατασταθεί η υδροδότηση της πόλης

  • ΔΕΥΑΠ: Χωρίς νερό ο Πύργος - Νέα βλάβη στον κεντρικό αγωγό
    ΔΕΥΑΠ: Χωρίς νερό ο Πύργος - Νέα βλάβη στον κεντρικό αγωγό

    Χωρίς νερό είναι από τα ξημερώματα η πόλη του Πύργου καθώς έσπασε ο κεντρικός αγωγός επί της Λαμπετίου (θέση Μαρμαρένια βρύση).

    Πρόκειται για τον κεντρικό αγωγό που υδροδοτεί όλη την πόλη. Από νωρίς το πρωί συνεργεία της ΔΕΥΑΠ βρίσκονται στο σημείο για να επιδιορθώσουν τη βλάβη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της προέδρου της ΔΕΥΑΠ Ρούλας Αλικάκη-Τζανέτου, η υδροδότηση της πόλης αναμένεται να αποκατασταθεί το μεσημέρι. «Το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί έσπασε ο κεντρικός αγωγός που δίνει νερό σε όλη την πόλη.

    Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΠ εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση. Βρήκαμε το σημείο της βλάβης, που ήταν στα τέσσερα μέτρα βάθος και πιστεύουμε ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα δοθεί νερό στην πόλη. Ζητούμε συγνώμη από τους πολίτες του Πύργου για την ταλαιπωρία, και την κατανόηση τους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης» δήλωσε στο ilialive.gr η κ. Τζανέτου.

    * φωτογραφία αρχείου

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο