Τα απαραίτητα για τα Σαρακοστιανό τραπέζι, έσπευσαν να προμηθευτούν οι Ηλείοι και ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα. Η κίνηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ήταν αυξημένη τόσο στα αρτοποιία για την προμήθεια λαγάνας, όσο και στα ιχθυοπωλεία και καταστήματα τροφίμων για τα λοιπά εδέσματα.
Θαλασσινά και λοιπά νηστίσιμα στο τραπέζι
Μιλώντας στο ilialive.gr ο ιδιοκτήτης του ομώνυμου καταστήματος νωπών και κατεψυγμένων τροφίμων, Γιάννης Τοπιντζής ανλέφερε ότι “… η κίνηση και σήμερα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, ο κόσμος έρχεται την τελευταία στιγμή, σπεύδει να προμηθευτεί τα απαραίτητα νηστίσιμα προϊόντα για το σημερινό τραπέζι αλλά και για τις επόμενες ημέρες από τη στιγμή που θα ακολουθήσει την νηστεία του Πάσχα. Λόγω του ότι και η εστίαση είναι κλειστή φέτος, όλοι μας θα καθίσουμε στο σπίτι, οπότε η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Ο κόσμος προμηθεύεται περισσότερο χταπόδια, καλαμάρια, γαρίδες που έχουν την τιμητική τους αλλά υπάρχουν κι άλλες προτάσεις όπως χτένια, μύδια, καραβίδες, αστακούς. Υπάρχουν πολλά αγαθά που μπορούν να στολίσουν το νηστίσιμο τραπέζι. Εύχομαι σε όλους καλή Σαρακοστή, χρόνια πολλά με υγεία και του χρόνου να είμαστε στην κανονικότητα την οποία αφήσαμε ένα χρόνο πριν”, δίνοντας το στίγμα για τις επιλογές των καταναλωτών.
Ο Βασίλης Πολύδωρος από το ιχθυοπωλείο Φιντριλή, χαρακτήρισε πολύ ικανοποιητική την κίνηση. “Έχουμε από όλα τα μαλλάκια, χταπόδια, μοσιούς, καλαμάρια, γαρίδες... Χρόνια πολλά σε όλους και καλή Σαρακοστή εύχομαι…!!!"
Ο Γιώργος Κοτσώρης από το ομώνυμο ιχθυοπωλείο σημείωσε πως “… φέτος έχει λιγότερη κίνηση σε σχέση με πέρυσι, δεδομένης της κατάστασης που βρισκόμαστε. Ο κόσμος φοβάται, έρχονται όμως να πάρουν όστρακα, καλαμάρια θρύψαλα και όλα τα νηστίσιμα για το σπίτι”.
Ο Παναγιώτης Ρουμπινής ιδιοκτήτης του ομώνυμου καταστήματος τροφίμων σε δηλώσεις του στο ilialive.gr, ανέφερε ότι “… η κίνηση έχει αρχίσει σήμερα δειλά δειλά, τηρουμένων των αναλογιών προς το παρόν είμαστε ευχαριστημένοι. Ο κόσμος όπως κάθε χρόνο, θα τηρήσει το έθιμο όπως και να είναι η κατάσταση. Αναμένουμε να απεγκλωβιστούμε και είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία. Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο με υγεία. Του χρόνου να είμαστε καλά”
Λαγάνες για κάθε γούστο
Πλέον οι αρτοποιοί και στην Ηλεία, τα τελευταία χρόνια ακολουθούν τις επιταγές της εποχής, που θέλουν περισσότερες γεύσεις από την παραδοσιακή λαγάνα. Και έτσι εμπλουτίζουν με διαφορά υλικά το αγαπημένο ψωμί της Καθαράς Δευτέρας.
Ο Πάνος Μαντάς από το “Προζύμι και Μέλι” μιλώντας στο ilialive.gr σημείωσε πως “… είναι η πρώτη μας χρονιά στο «Προζύμι και Μέλι» και η κίνηση είναι αυξημένη την Καθαρά Δευτέρα. Έχουμε ετοιμάσει για τους καταναλωτές λαγάνες σε διάφορες γεύσεις και ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά. Πιστεύω του χρόνου να είμαστε ελεύθεροι σε μία καλύτερη κατάσταση και να έχουμε φύγει από αυτό το πράγμα που λέγεται κορονοϊός”.
Ο Βαγγέλης Έξαρχος από το ομώνυμο αρτοποιείο και ζαχαροπλαστείο σημείωσε πως “… σήμερα η αγορά κινείται πολύ καλά, μακάρι να συνεχίσει και την επόμενη εβδομάδα, αν και ο κόσμος είναι φοβισμένος. Η αγορά της λαγάνας, ήταν αναγκαστική προκειμένου να τηρήσει το έθιμο. Όμως κατά τα άλλα η αγορά είναι πολύ καθισμένη και θεωρώ ότι πρέπει να σκύψουν όλοι στο πρόβλημα προκειμένου να δοθεί μία λύση. Να ανοίξει επιτέλους η αγορά…".