Επίκαιρα

Πάτρα – Ιστορίες φαρμακοποιών: Απαιτήσεις πελατών που φέρνουν γέλιο – «Rapid με δική μου μπατονέτα»

Πάτρα – Ιστορίες φαρμακοποιών: Απαιτήσεις πελατών που φέρνουν γέλιο – «Rapid με δική μου μπατονέτα»

Οι τελευταίοι μήνες για τους φαρμακοποιούς της Αχαΐας ήταν πολύ ιδιαίτεροι, αφού έχουν ζήσει δεκάδες τραγελαφικά περιστατικά.

Ιστορίες για να γελάς και να κλαις έχουν ζήσει τους τελευταίους μήνες οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας από το τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου για τον κορονοϊό και τα δειγματοληπτικά τεστ. Οι φαρμακοποιοί, ως άτομα εμπιστοσύνης των πολιτών για θέματα υγείας, έχουν γίνει κατά καιρούς δέκτες πολλών απαιτήσεων και η «ΠτΔ» συνομίλησε με αρκετούς από αυτούς για να καταγράψει μικρές «σπαρταριστές» ιστορίες που έζησαν τους προηγούμενους μήνες.

Κρατώντας ως δεδομένο πως η πλειοψηφία των φαρμακοποιών της Αχαΐας είχε αποφασίσει να μην διενεργεί rapid tests, υπό τον φόβο της υπερέκθεσης σε πιθανούς φορείς του κορονοϊού, οι αντιδράσεις των πολιτών στην «άρνηση» των φαρμακοποιών, εκ των υστέρων, προκαλούν γέλιο.

Ωστόσο, για να μη θίξουμε υπολήψεις και να μη δημιουργήσουμε πρόβλημα στην πελατεία των γνωστών φαρμακοποιών, θα κρατήσουμε κρυφό το ποιοι μάς μετέφεραν τις μικρές ιστορίες. Ξεκινάμε.

Ιστορία πρώτη: Βράδυ Τετάρτης μέσα στο καλοκαίρι, μία κυρία με διερευνητικό ύφος φτάνει στο κατώφλι φαρμακείου που εφημέρευε στο κέντρο της Πάτρας αναζητώντας τον κατάλογο των φαρμακείων που… εφημερεύουν. «Εφημερεύει το φαρμακείο του τάδε;» ρώτησε, με τον φαρμακοποιό να αποκρίνεται: «Οχι, σήμερα εφημερεύουμε εμείς και οι τάδε συνάδελφοι» δείχνοντας τον πίνακα με τα υπόλοιπα φαρμακεία της πόλεις που μπορούσαν να την εξυπηρετήσουν. «Α, εντάξει. Εγώ ήθελα τον κύριο τάδε. Δεν πειράζει, θα περάσω αύριο. Ετσι κι αλλιώς δεν βιάζομαι» είπε η υποψήφια πελάτισσα και έφυγε.

Ιστορία δεύτερη: Στις αρχές του φθινοπώρου, με τα δειγματοληπτικά τεστ να έχουν γίνει υποχρεωτικά για τους μη εμβολιασμένους που εργάζονταν, οι ερωτήσεις από συμπολίτες προς τους φαρμακοποιούς ήταν δεκάδες σε καθημερινή βάση. Οι Πατρινοί, ειδικά εκείνη την περίοδο που δεν είχε «κυκλοφορήσει» ποια φαρμακεία διενεργούσαν δειγματοληπτικούς ελέγχους, έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον με τις ερωτήσεις τους. Ομως, όσοι ξεχνούσαν να κάνουν έγκαιρα το τεστ του και δεν μπορούσαν να μεταβούν νόμιμα και υπεύθυνα στην εργασία τους, γίνονταν πιο επιθετικοί. Θυμάται γνωστός φαρμακοποιός: «Με είχε πάρει τηλέφωνο ένας κύριος, ανεμβολίαστος, που ήθελε να κάνει τεστ στις 11 το βράδυ γιατί το είχε ξεχάσει. Εκείνη την ημέρα δεν εφημέρευε κανένα φαρμακείο που να διενεργεί τεστ. Οταν με ρώτησε με νευρικότητα “κι εγώ τι θα κάνω τώρα”, εγώ του απάντησα να πάει σε δημόσια δομή ή να κάνει το εμβόλιο. Ε, τότε ξεκίνησε το σόου. Ακουσα απειλές, άκουσα πως θα έρθει με την αστυνομία να με κλείσει στη φυλακή, ωραία πράγματα».

Ιστορία τρίτη και σύντομη: Πατρινός μετέβη σε φαρμακείο για να κάνει τεστ. Περίμενε τη σειρά του και μόλις έφτασε, έβγαλε από την τσάντα του μια συσκευασία με μπατονέτες! Απαίτησε μάλιστα από τον υπάλληλο να διενεργήσει τον έλεγχο με τις προσωπικές του μπατονέτες καθώς είχε διαβάσει ότι οι… άλλες περνούν στον οργανισμό μας βλαβερές ουσίες… Στιγμές μαγείας!

Ιστορία τέταρτη και πρόσφατη: Η απόφαση της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων χρήσης μάσκας έφερε μια μικρή αναστάτωση στους πολίτες, κυρίως επειδή δεν είμαστε εξοικειωμένοι στο να ξεχωρίζουμε τους τύπους της κάθε μάσκας. «Καλησπέρα, γιατί δεν βρίσκω μάσκες ΚΝ95 πουθενά στην πόλη; Εσείς έχετε;» ρώτησε ενδιαφερόμενος σε φαρμακείο. «Βεβαίως και έχουμε κύριε, ορίστε» αποκρίθηκε ο φαρμακοποιός δείχνοντάς του ένα κουτί με μάσκες FFP2. «Αυτές δεν είναι οι ΚΝ95, εγώ αυτές θέλω γιατί προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία και αυτές πρέπει να φοράμε» ανταπάντησε ο ενδιαφερόμενος. Μάταια ο φαρμακοποιός προσπαθούσε να του εξηγήσει πως οι ΚΝ95 και οι FFP2 είναι το ίδιο πράγμα και πως η ονομασία της μάσκας αυτού του τύπου αλλάζει ανάλογα τη χώρα προέλευσης. Υποθέτουμε ότι συνέχισε την αναζήτησή του ο συμπολίτης μέχρι να βρει μάσκα που να γράφει επάνω «ΚΝ95».

Αυτές είναι απειροελάχιστες στιγμές τρέλας που έχουν ζήσει οι φαρμακοποιοί τους τελευταίους μήνες λόγω του κορονοϊού. Προφανώς, αυτές οι ιστορίες δείχνουν ότι οι συνεχείς εναλλαγές των δεδομένων προκαλούσαν σύγχυση στους πολίτες, οι οποίοι αναζητώντας λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα «ξεσπούσαν» πάνω στους φαρμακοποιούς. Εχουμε δρόμο μπροστά μας με την πανδημία πάντως και ποιος ξέρει, κάποιος μπορεί στο τέλος αυτής της περιπέτειας να γράψει ολόκληρο βιβλίο με τέτοια περιστατικά.

Πηγή: pelop.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις