Της Δήμητρας Βέλμαχου
Θεσμός έχει γίνει πλέον η δράση “Ανοιχτές Πόρτες” για τα οινοποιεία της χώρας και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία, προκειμένου οι φίλοι του κρασιού αλλά και της φύσης γενικότερα, να επισκεφτούν τα οινοποιία της περιοχής τους και να γνωρίσουν από κοντά τόσο τα μυστικά παρασκευής του κρασιού όσο όμως να περάσουν και μερικές ευχάριστες ώρες πραγματοποιώντας έναν περίπατο στους ανθισμένους αμπελώνες.
Το κτήμα Μερκούρη πάντα ανοιχτό σε δράσεις που αφορούν την επικοινωνία με τον κόσμο, άνοιξε τις πύλες του το περασμένο Σαββατοκύριακο από το πρωί έως και το απόγευμα, ενώ οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες του, ήταν εκεί προκειμένου να καλωσορίσουν αλλά και να ξεναγήσουν στους χώρους του όλους όσοι το επισκέφθηκαν.
Ο Οινολόγος Δημήτρης Κανελλακόπουλος και μέλος της οικογένειας Κανελακόπουλου, Μερκούρη μίλησε στο ilialive.gr γι αυτή τη δράση, σημειώνοντας ότι εκτός των άλλων η επίσκεψη στα οινοποιεία συνιστά και μια μοναδική εμπειρία προκειμένου οι πολίτες να εκπαιδευτούν και να μάθουν να ξεχωρίζουν αλλά και να επιλέγουν το καλό κρασί.
«Βρισκόμαστε στο κτήμα Μερκούρη για άλλη μια χρονιά στην ετήσια εκδήλωση του κλάδου “Ανοιχτές Πόρτες”, μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός. Περιμένουμε το κοινό να έρθει να γνωρίσει τα κρασιά μας να δει το υπέροχο περιβάλλον του τόπου. Η εκδήλωση αυτή έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να γίνουν πιο γνωστά τα κρασιά των Ελλήνων παραγωγών. Το κρασί είναι ένα προϊόν άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Μεσογειακή διατροφή και όσο και αν έχει χτυπηθεί από τα διάφορα προβλήματα όπως την πανδημία και την οικονομική κρίση, δεν παύει να είναι ένα προϊόν το οποίο πολλοί αγαπούν και αυτή είναι μια ευκαιρία να έρθουν, να μάθουν και να μπορούν να ξεχωρίζουν και τα καλά κρασιά από τα λιγότερο καλά» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κανελακόπουλος.