Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024 07:32

Αλέκος Γαλανόπουλος: Μεγάλη αναγνώριση για τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας να διεξάγεται στον Πύργο το 42ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η αρχή του συνεδριακού τουρισμού

Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

Με πάνω από 800 επιστήμονες απ’ όλη τη χώρα και 150 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό διεξάγεται από σήμερα και μέχρι το Σάββατο 19 Οκτωβρίου το 42ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο στον Πύργο. Με συστηματική δουλειά και οργάνωση, η περιοχή μας μπαίνει για πρώτη φορά στο κάδρο του συνεδριακού τουρισμού συστήνοντας τις δυνατότητες του Πύργου για τη φιλοξενία ανάλογων σημαντικών επιστημονικών συνεδρίων. «Ηθικός αυτουργός» ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας Αλέκος Γαλανόπουλος και εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Πύργου.

«Για κάθε μικρό Οδοντιατρικό Σύλλογο της περιφέρειας, η διοργάνωση του Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συνεδρίου, ενός από τα μεγαλύτερα επιστημονικά και επαγγελματικά συνέδρια της χώρας, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός. Είναι μια μορφή αναγνώρισης για τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας, που διεκδίκησε επιτυχώς τη διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού συνεδρίου. Είναι μια αναγνώριση της δουλειάς μας και αναγνώριση της προόδου που συντελείται στην περιοχή ευρύτερα. Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις στην περιφέρεια» δηλώνει στο ilialive.gr ο κ. Γαλανόπουλος. «Το 42ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο στην Ηλεία θα μείνει στην ιστορία του Ο. Σ. Ηλείας σαν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες ενώ ταυτόχρονα θα είναι ένα από τα σημαντικότερα συνεδριακά γεγονότα στην ιστορία της περιοχής συνολικά».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο Ilis Congress Center του ξενοδοχείου Aldemar, ένα συνεδριακό κέντρο που εγκαινιάστηκε μόλις πριν λίγους μήνες. Χίλιοι και πλέον οδοντίατροι κάθε ηλικίας θα επισκεφθούν την Ηλεία, συμμετέχοντας σε ένα πλούσιο επιστημονικό αλλά και περιηγητικό πρόγραμμα.

«Εκτός από το πρόγραμμα του συνεδρίου, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας διοργανώνει μια σειρά από παράλληλες δράσεις ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να μείνουν ευχαριστημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην περιοχή. Οι παράλληλες δράσεις θα περιλαμβάνουν δράσεις γευσιγνωσίας με τη δοκιμή τοπικών προϊόντων και κρασιών, με έμφαση στο εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο που παράγει η περιοχή μας, ένα περιηγητικό ταξίδι με τρένο από το Λιμάνι του Κατακόλου έως την Αρχαία Ολυμπία με ξεναγούς τόσο on board όσο και στον αρχαιολογικό χώρο και μια ανοικτή γιορτή στην κεντρική πλατεία του Πύργου ώστε να ευχαριστήσουμε τους συνέδρους για τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Συνέδριο και να έρθουν σε επαφή με την τοπική κοινωνία» συνεχίζει ο κ. Γαλανόπουλος.

Να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα

Ο πρόεδρος του Ο.Σ. Ηλείας σημειώνει επίσης ότι το Συνέδριο είναι μια καλή ευκαιρία να αναδειχθούν και να προβληθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής σε εκατοντάδες επισκέπτες που θα βρίσκονται αυτό το τριήμερο στον Πύργο.

«Η περιοχή της Ηλείας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία πρέπει να αναδείξουμε. Είναι μία φιλόξενη περιοχή, πλούσια σε παραγωγή, με μια από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές της χώρας με ωραίες παραλίες και μέρη ενδιαφέροντος με υψηλή πολιτιστική αξία, όπως η Αρχαία Ολυμπία, αλλά και μέρη με σπάνια φυσική ομορφιά όπως το δρυοδάσος της Φολόης και η λίμνη Καϊάφα.

Αυτές τις ομορφιές θέλουμε να τις αναδείξουμε στο πλαίσιο του συνεδρίου, με στόχο οι σύνεδροι να φύγουν από εδώ όχι μόνο με επιστημονικές και επαγγελματικές γνώσεις αλλά και με τις καλύτερες αναμνήσεις και την επιθυμία να επιστρέψουν για να εξερευνήσουν μόνοι τους την περιοχή μας».

«Οι συνάδελφοι στην Ηλεία περιμένουν με μεγάλη χαρά και ενδιαφέρον αυτό το γεγονός και προσμένουν να υποδεχθούν τους συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα. Αντίστοιχη προσμονή υπάρχει και από τους πολίτες του Πύργου και της Ηλείας συνολικά, γιατί η είδηση ότι ο Πύργος ανέλαβε να διοργανώσει ένα τέτοιο μεγάλο επιστημονικό γεγονός έφερε σε όλες και όλους υπερηφάνεια και αισιοδοξία για τις δυνατότητες της περιοχής μας και των ανθρώπων της» καταλήγει ο κ. Γαλανόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο που θα διεξαχθεί στον Πύργο είναι το τελευταίο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο που γίνεται στην περιφέρεια, καθώς στο εξής θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024 10:21

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της οδοντιατρικής στο 42ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο
    Πύργος: Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της οδοντιατρικής στο 42ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο

    Ολοκληρώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Ilis Congress Center του ξενοδοχείου Aldemar, με δυνατά επιστημονικά πορίσματα ολοκληρώθηκε - Διάγνωση από μια…φωτογραφία!

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Έχετε φανταστεί ποτέ να πονάει το δόντι σας, να στέλνετε μια φωτογραφία από την στοματική σας κοιλότητα στον οδοντίατρο και σε ελάχιστο χρόνο να γίνεται διάγνωση; Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι το μέλλον της οδοντιατρικής με όχημα την τεχνική νοημοσύνη.

    Οι νέες τεχνολογίες της ψηφιακής εποχής και κυρίως η τεχνητή νοημοσύνη ήρθαν για να μείνουν και στην οδοντιατρική και να αλλάξουν ριζικά τους τρόπους διάγνωσης, εργασίας και θεραπείας που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Αυτό ήταν το πιο βασικό πόρισμα του 42ου Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συνεδρίου που διεξήχθη στο νέο υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο Ilis Congress Center του ξενοδοχείου Aldemar.

    Ένα άκρως επιτυχημένο, σε διοργάνωση και επιστημονικά αποτελέσματα, Οδοντιατρικό Συνέδριο ολοκληρώθηκε, εγκαινιάζοντας στην περιοχή μας τον Συνεδριακό Τουρισμό, καθώς πάνω από 800 ομιλητές-σύνεδροι έδωσαν το παρών στις τριήμερες εργασίες. Το 42ο Οδοντιατρικό Συνέδριο με θέμα «Ψηφιακές και Τεχνολογικές εξελίξεις στη σύγχρονη Οδοντιατρική» διοργανώθηκε από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας και την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

    Διακεκριμένοι επιστήμονες, σύνεδροι και ομιλητές απ’ όλη τη χώρα και από το εξωτερικό ( Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία, Αμερική και Ισραήλ) συμμετείχαν σε ένα άρτια καταρτισμένο επιστημονικά συνέδριο με θέματα ουσίας για τον οδοντίατρο και την επιστήμη που βαδίζει ολοταχώς στην ψηφιακή εποχή.

    Ακριβότερη η ψηφιακή οδοντιατρική-λύνει όμως θέματα

    «Η ψηφιακή οδοντιατρική είναι η επιστήμη του μέλλοντος» δηλώνει στο ilialive.gr ο πρόεδρος του Ο.Σ. Ηλείας Αλέκος Γαλανόπουλος. Κάνοντας μια αποτίμηση του συνεδρίου σε επιστημονικό επίπεδο, υπογραμμίζει ότι το πόρισμα των φετινών εργασιών αναφέρεται στις αλματώδεις δυνατότητες που παρέχει πλέον η ψηφιακή τεχνολογία στην οδοντιατρική.

    «Η ψηφιακή τεχνολογία θα δώσει νέα δεδομένα κυρίως στην προσθετική, στα εμφυτεύματα και γενικά στην επανορθωτική οδοντιατρική. Ανεβάζει μεν το κόστος των υπηρεσιών, λύνει όμως πολλά θέματα. Το πιο βασικό θέμα που λύνει, είναι ότι από τη στιγμή που ο ασθενής μπει στο ιατρείο γνωρίζει το αποτέλεσμα των εργασιών με την ψηφιακή ανάλυση. Από την πρώτη συνεδρία θα ξέρουμε το τέλος του περιστατικού, πώς θα είναι το χαμόγελό και η οδοντοστοιχία του ασθενούς. Θα υπάρχει η δυνατότητα, με μια φωτογραφία από το στόμα του ασθενούς, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, να γίνεται διάγνωση. Η τεχνητή νοημοσύνη τίθεται στην υπηρεσία της οδοντιατρικής. Κάποια ιατρεία ήδη λειτουργούν με ψηφιακή τεχνολογία και άλλα εξελίσσονται»

    Πάγιο αίτημα η δωρεάν οδοντιατρική κάλυψη

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι Έλληνες ξόδεψαν το 2008 περί τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ για οδοντιατρικές εργασίες ενώ σήμερα το ποσό αυτό έχει «βυθιστεί» στις 800.000 ευρώ. «Ο Έλληνας είναι «φτωχός» προς την Οδοντιατρική, σημειώνει ο κ. Γαλανόπουλος και επαναφέρει το πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας, για δημόσια δωρεάν περίθαλψη για οδοντιατρικές εργασίες, που συζητήθηκε εκτενώς και στο Συνέδριο.

    «Ζητάμε να μπει η οδοντιατρική στην δημόσια δωρεάν περίθαλψη. Είναι ένα πάγιο αίτημα το οποίο θα το διεκδικήσουμε πάλι σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ζήτημα που αφορά τόσο τον Έλληνα οδοντίατρο όσο και τον Έλληνα πολίτη. Κατά τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων αλλά και τα χρόνια που ακολούθησαν δεν έχει εγγραφεί οποιαδήποτε πίστωση, στον προϋπολογισμό της χώρας για δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη. Η κατάσταση δεν ήταν ιδανική και τα χρόνια πριν τα μνημόνια, αλλά εργαζόμενοι και συνταξιούχοι μπορούσαν να λύσουν πολλά από τα οδοντικά τους προβλήματα στις υπηρεσίες του ΙΚΑ ή στα συμβεβλημένα ιατρεία ενώ ταυτόχρονα μπορούσε κανείς να επισκεφθεί και τα γενικά νοσοκομεία της χώρας. Ας μη ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή τη στιγμή μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας αδυνατεί να βρει τη φροντίδα που χρειάζεται, παρόλο που η οδοντιατρική περίθαλψη στη χώρα μας είναι η πιο οικονομική σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό το οποίο απαιτούμε σαν οδοντιατρικός κλάδος είναι να εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό ένα ποσό για δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη. Το ιδανικό θα ήταν να ξεκινήσουμε με ένα πρόγραμμα για νέους από 6 μέχρι 20 ετών ώστε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής καθοριστική για τη μελλοντική στοματική υγιεινή κάθε ανθρώπου και, επίσης, να επανέλθει ο δωρεάν έλεγχος των παιδιών προσχολικής ηλικίας ως προαπαιτούμενο για την εγγραφή τους στο νηπιαγωγείο ή στο δημοτικό σχολείο, για να μπορούμε να προλαβαίνουμε και να ενημερώνουμε τους γονείς για τυχόν προβλήματα που έχουν τα μικρά παιδιά πριν εγγραφούν στο δημοτικό» καταλήγει ο κ. Γαλανόπουλος

    Η κορυφαία εκδήλωση

    Αναφερόμενος στις νέες τεχνολογίες και τα καινούργια ερευνητικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, ο Καθηγητής Ενδοδοντίας στο ΕΚΠΑ και πρόεδρος του 42ου Συνεδρίου Νίκος Κερεζούδης σημείωσε ότι συζητήθηκαν θέματα που καλύπτουν όλο το εύρος της οδοντιατρικής περίθαλψης με επίκεντρο την ψηφιακή οδοντιατρική, υπογραμμίζοντας την άρτια εκπαίδευση των Ελλήνων οδοντιάτρων.

    «Οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι να παρακολουθούμε τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνικές που εφαρμόζονται τώρα στην οδοντιατρική μέσα από προγράμματα δια βίου μάθησης. Και μέσα από το 42ο Συνέδριο, που αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του κλάδου μας, λαμβάνονται οι απαραίτητες γνώσεις, τόσο επιστημονικές όσο και πρακτικές. Στα Πανεπιστήμια της χώρας μας εκπαιδεύονται πάρα πολύ καλοί οδοντίατροι, με μεταπτυχιακά και εξειδικεύσεις. Ο οδοντίατρος στην Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από έναν οδοντίατρο σε χώρες της Ευρώπης ή και στην Αμερική».

    Odontriatiko 2

    Odontriatiko 3

    Odontriatiko 4

    Odontriatiko 5

    Odontriatiko 6

    Odontriatiko 7

    Odontriatiko 8

  • Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας: Αθέμιτος ανταγωνισμός οι οδοντίατροι του ΕΣΥ και στον ιδιωτικό τομέα
    Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας: Αθέμιτος ανταγωνισμός οι οδοντίατροι του ΕΣΥ και στον ιδιωτικό τομέα

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Για αθέμιτο ανταγωνισμό κάνει λόγο ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας Αλέκος Γαλανόπουλος, αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας που δίνει τη δυνατότητα σε οδοντιάτρους του ΕΣΥ να ασκήσουν το έργο τους και στον ιδιωτικό τομέα, υπό προϋποθέσεις.

    Πρόσφατα, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το ΦΕΚ που καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία άσκησης ιδιωτικού έργου των γιατρών και οδοντίατρων του ΕΣΥ και ουσιαστικά δίνει το δικαίωμα σε ειδικευμένους αλλά και ειδικευόμενους γιατρούς να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα,

    Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, όσοι υπηρετούν σε Γενικά Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας και Κέντρα Υγείας του Ε.Σ.Υ. (καθώς και στο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου), μπορούν σε χρόνο εκτός του τακτικού ωραρίου τους και των εφημεριών, να ασκούν ιδιωτικό έργο, υπό την προϋπόθεση ότι αναλαμβάνουν τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις για το συγκεκριμένο διάστημα απασχόλησης.

    Ο κ. Γαλανόπουλος εκφράζει την αντίθεσή του, σχολιάζοντας πως ο συγκεκριμένος νόμος δημιουργεί στρέβλωση στην ελεύθερη αγορά στο χώρο της υγείας και πως προάγει έναν αθέμιτο ανταγωνισμό προς τους ιδιώτες γιατρούς. «Αυτό το μέτρο είναι αθέμιτος ανταγωνισμός για όσους ιδιωτεύουν χρόνια. Κάποιος δηλαδή που είναι διορισμένος με εξασφαλισμένο μισθό και ασφαλιστικές εισφορές βγαίνει παράλληλα και στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς όμως το άγχος του ιδιώτη που εξαρχής παλεύει να εδραιωθεί σε μια ήδη ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Γενικότερα το θέμα της υγείας τα τελευταία χρόνια είναι στρεβλό και δεν βρίσκουμε… γιατρειά» καταλήγει ο κ. Γαλανόπουλος.

  • Με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας συναντήθηκε ο Νίκος Καλάκος
    Με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας συναντήθηκε ο Νίκος Καλάκος

    Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ασφαλιστικό και στον υγειονομικό χάρτη της Ηλείας

    Μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας συνάντησε ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, με τους οποίους συζήτησε αναλυτικά τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, μετά και την πρόσφατη απεργιακή τους κινητοποίηση.

    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο πρόεδρος Αλέκος Γαλανόπουλος, η γραμματέας Κατερίνα Μουστάκη και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Κώστας Διαμαντόπουλος, εξήγησαν την αδικία που υφίστανται ως προς το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό τους καθεστώς, τονίζοντας ότι είναι σημαντικά μικρότερες από τις συντάξεις των λοιπών επιστημόνων που είναι στο ίδιο ταμείο όπως είναι των μηχανικών και των νομικών, και αναφέρθηκαν στην κατάργηση του βασικού κοινωνικού πόρου του ταμείου τους, του αποκαλούμενου «ιατρόσημου».

    Παράλληλα, του έθεσαν και τα υπόλοιπα αιτήματα του κλάδου, όπως η αύξηση του επιδόματος της μητρότητας στις μη μισθωτές αυτοαπασχολούμενες μητέρες, η εγάλη μείωση των οδοντιατρικών παροχών και η επαναφορά των ελέγχων για τα παιδιά που γράφονται στην πρώτη δημοτικού.

    Επιπλέον, συζήτησαν την κατάσταση που επικρατεί στον υγειονομικό χάρτη της Ηλείας και ιδιαίτερα στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

    Από την πλευρά του ο Νίκος Καλάκος, εξήγησε λεπτομερώς πώς διαμορφώθηκαν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, σημείωσε ότι όντως οι οδοντίατροι αδικούνται από τις ασφαλιστικές διατάξεις σχετικά με τις συντάξεις και ανέφερε ποιες αλλαγές είναι εφικτές και ποιες δεν είναι, λόγω του ενιαίου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.

    Σε ό,τι αφορά τα επιδόματα και τις παροχές, επισήμανε ότι μπορούν να διεκδικηθούν κι ότι εφόσον εκλεγεί βουλευτής, θα τα προωθήσει σε κοινοβουλευτικό και κυβερνητικό επίπεδο.

    Σχετικά με τον υγειονομικό χάρτη της Ηλείας, ο Ηλείος οικονομολόγος επανέλαβε την άποψή του πως θα πρέπει ο νομός να χαρακτηριστει «άγονη ζώνη τύπου Α’» για να αποκτήσουν κίνητρα οι γιατροί και να εκδηλώσουν ενδιαφέρον διορισμού στο Νοσοκομείο του Πύργου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας: Συμμετοχή στην αυριανή Πανελλαδική Πανοδοντιατρική απεργία
    Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας: Συμμετοχή στην αυριανή Πανελλαδική Πανοδοντιατρική απεργία

    Κάλεσμα προς όλους τους Οδοντίατρους της Ηλείας να συμμετάσχουν στην Πανελλήνια Πανοδοντιατρική απεργία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, απηύθηναν τόσο ο πρόεδρος, όσο και τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι από τα γραφεία του συλλόγου στον Πύργο.

    Η ανισότητα που παρατηρείται με άλλους επιστημονικούς κλάδους σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, το μειωμένο επίδομα μητρότητας, η ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ με στόχο την αναβάθμιση των ιατρείων τους, η αύξηση των εισφορών τους, αποτελούν κάποια από τα βασικά τους αιτήματα.

    Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας Αλέκος Γαλανόπουλος, αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που οδηγούν τους οδοντιάτρους στην απεργία τονίζοντας ότι: «Τα θέματα μας είναι αρκετά μπορώ να πω, μεταξύ αυτών το σημαντικότερο όλων είναι το ασφαλιστικό, η αύξηση επιδόματος μητρότητας, θέλουμε δημόσια περίθαλψη, αναβάθμιση των οδοντιατρείων μας μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ και δεν θέλουμε αύξηση των εισφορών μας.
    Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, πάγιο αίτημα των τελευταίων ετών του συνόλου των επιστημονικών συλλόγων των υγειονομικών, είναι η βελτίωση του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων των ασφαλισμένων.

    Οι συντάξεις των υγιειονομικών έχουν υποστεί πραγματική καθίζηση μετά τα μνημόνια, με μειώσεις που φτάνουν το 50%. Είναι σημαντικά μικρότερες από τις συντάξεις των λοιπών επιστημόνων που είμαστε στο ίδιο ταμείο όπως είναι των μηχανικών και των νομικών. Το τέως ΤΣΑΥ Ήταν ένα ταμείο που ουδέποτε είχε επιδοτηθεί από την πολιτεία ενώ παρέδωσε ικανοποιητικά πόσα αποθεματικών στο ΕΦΚΑ. Ένας βασικός λόγος είναι η απουσία επιδότησης σύνταξης των υγειονομικών από κοινωνικούς πόρους, σε αντίθεση με τους λοιπούς επιστήμονες. Αυτό έχει συμβεί γιατί υπήρξε νομοθετική κατάργηση του βασικού κοινωνικό πόρου του ΤΣΑΥ, δηλαδή του ιατρόσημου όπως λεγόταν, χωρίς υλοποίηση της επισήμως καταγεγραμμένης δέσμευσης της πολιτείας για αντικατάστασή του ή με κάλυψη του πόρου από το κρατικό προϋπολογισμό.

    Σαν συνέπεια στα παραπάνω της απουσίας και της κρατικής συμμετοχής στο σχηματισμό του ασφαλιστικού κεφαλαίου παρά την ρητή περί αυτού πρόβλεψη, από το σχετικό νόμο, οι υγειονομικοί λαμβάνουν συντάξεις ύψους 800 € μεικτών από 1500 περίπου ευρώ που έπαιρναν πριν τα μνημόνια. Εδώ θέλω να πω ότι μετά τα μνημόνια υπάρχει μία ισοπέδωση των συντάξεων, απαξίωση του επαγγέλματος και του επιστημονικού κλάδου μας. Αυτό που ζητάμε εμείς είναι τουλάχιστον να εξισωθούν οι συντάξεις μας, με τους υπόλοιπους επιστημονικούς κλάδους.

    Ένα δεύτερο κομμάτι για το οποίο κατ’ ερχόμαστε σε απεργία και περιμένουμε όλους τους Ηλείους οδοντίατρους να είναι κλειστά τα ιατρεία τους την Παρασκευή, είναι η αύξηση του επιδόματος της μητρότητας στις μη μισθωτές αυτοαπασχολούμενες μητέρες.
    Εδώ έχω να πω ότι παρά την υπογεννητικότητα της χώρας μας, δεν έχουμε από το κράτος κάποια κονδύλια για τις μητέρες, οι οποίες είναι επαγγελματίες– επιστήμονες.
    Εδώ κάποια στιγμή σε μία συζήτηση με το υπουργείο είχαν πει ότι είναι ελεύθερο το επάγγελμα και υπάρχει ρίσκο. Θα ήθελα να πω ότι όλοι πληρώνουμε τις ασφαλιστικές μας εισφορές είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό και δεν ξέρω γιατί να υπάρχει αυτή η διαφορετικότητα στον δημόσιο τομέα να μπορεί μία μητέρα να πάρει τα επιδόματα της για όσο χρειάζεται και στον ιδιωτικό τομέα να μην μπορεί να λειτουργεί το ιατρείο της για μερικούς μήνες και να πληρώνει το ενοίκιο και τα έξοδά της. Αυτό που ζητάμε επίσης είναι η δημόσια οδοντιατρική περίθαλψη, ένα πάγιο αίτημα της ελληνικής οδοντιατρικής ομοσπονδίας και όλων των συλλόγων, το πέντε τοις 100 της δαπάνης για την υγεία να περάσει στην οδοντιατρική. Έτσι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν πάρα πολλοί πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν τώρα, να εισέλθουν στα ιατρεία μας λόγω κόστους, Δεν υπάρχει και το ΙΚΑ τα τελευταία 10 – 12 χρόνια γι’ αυτό ζητούμε την δημόσια οδοντιατρική περίθαλψη.

    Ένα άλλο θέμα, είναι η επαναφορά των ελέγχων για τα παιδιά που γράφονται στην πρώτη δημοτικού. Το ´12 σταμάτησε αυτή η παροχή κάθε παιδί που έπρεπε να εγγραφεί στην πρώτη δημοτικού πέρναγε από όλους τους γιατρούς, γινόταν έλεγχος και στους οδοντίατρους και από κει και ύστερα συμβουλεύαμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους τι γίνεται με την σωματική τους υγεία. Επίσης ένα ακόμα θέμα είναι ότι θέλουμε να αναβαθμίσουμε τα ιατρεία μας με νέα μηχανήματα νέας τεχνολογίας και νέα υλικά και ζητούμε να μπούμε σε κάποια προγράμματα ΕΣΠΑ για αυτή την αναβάθμιση.

    Τέλος, ένα σημαντικό κομμάτι είναι ότι παρά το γεγονός ότι ο τζίρος των ιατρείων μας έχει μειωθεί κατά κόρον από το 10 και μετά, μετά τα μνημόνια έχουμε κάνει μεγάλη μείωση των οδοντιατρικών παροχών μας, έρχεται τώρα η κυβέρνηση να αυξήσει τις εισφορές ανάλογα με τον πληθωρισμό. Από τη μία δηλαδή μας πετσοκόβει τις συντάξεις και από την άλλη μας ζητάει αύξηση των εισφορών σύμφωνα με τον πληθωρισμό.

    Από την πλευρά του ο Νίκος Ζδούγας, μέλος του ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας και πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών του νοσοκομείου Αμαλιάδας συμπλήρωσε ότι: «Με αφορμή την πανοδοντιατρική της Παρασκευής 10/2 απεργίας, θα ήθελα να πω ότι τα προβλήματα του οδοντιατρικού κλάδου είναι πολλαπλά, διαχρονικά και τα τελευταία χρόνια με την πανδημία έχουν επιδεινωθεί επηρεάζοντας σημαντικά την λειτουργική δραστηριότητα των οδοντιατρείων μας. Πιο συγκεκριμένα με αυτή την κινητοποίηση θίγονται κάποια ζητήματα όπως οι συντάξιμες αποδοχές των οδοντιάτρων οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι κατώτερες από των υπολοίπων επιστημόνων, όπως είναι οι μηχανικοί και οι νομικοί. Περίπου με 40 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών η σύνταξη που θα πάρουν οι συνάδελφοι είναι γύρω στα 750 με 800 € όταν το αντίστοιχο ποσό είναι πάνω από 1000 € για τους νομικούς και τους μηχανικούς. Σε πρώτη φάση ζητάμε αυτή την εξίσωση των συντάξιμων αποδοχών σαν ένα πρώτο βήμα όχι όμως ότι είναι αρκετές. Παρατηρείται το φαινόμενο στον κλάδο μας συνάδελφοι πριν συμπληρώσουν τα χρόνια συνταξιοδότησης, να παίρνουν ένα μέρος αυτής και να παραμένουν στο επάγγελμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τους ίδιους και για τους νεότερους συναδέλφους.

    Το δεύτερο ζήτημα, που αποτελεί και έναν από τους στόχους της κινητοποίησης αυτής είναι τα επιδόματα σε ό,τι αφορά τις νέες μητέρες. Επιδόματα που είναι κύησης, λοχίας, τα οποία ανέρχονται γύρω στα 200 € για τέσσερις μήνες. Ένα ποσό πάρα πολύ μικρό, το οποίο δεν ανταποκρίνεται ούτε στις προσωπικές ανάγκες των νέων μητέρων ούτε στα λοιπά έξοδα του ιατρείου τους. Με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα ακόμα πολλές φορές και πριν σαραντίσουν να αναγκάζονται να εισέλθουν στον εργασιακό τους χώρο, για να ανταποκριθούν στα έξοδα τους.

    Αυτό που ζητάμε είναι τουλάχιστον το επίδομα αυτό, κύησης και λοχίας, να ανέβει στο επίπεδο του κατώτερου μισθού γύρω στα 750 με 800 € για τέσσερις μήνες. Γι’ αυτό και θα δώσουμε ένα σήμα με τον τρόπο αυτό ότι δεν απαξιώνουμε την μητρότητα σε μία χώρα που τα τελευταία χρόνια πλήττεται από την υπογεννητικότητα.

    Τα προβλήματα του κλάδου μας είναι πάρα πολλά, δεν θα πρέπει να αντιμετωπιζόμαστε από την πολιτεία ως προνομιακός κλάδος σε ό,τι αφορά και τις συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές αλλά θα πρέπει μαζί με τα συνδικαλιστικά όργανα και μέσα σε ομάδες εργασίες να τεθούν όλα αυτά τα προβλήματα, να συζητηθούν και να γίνει ανεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων».

    Τέλος, ο Κώστας Διαμαντόπουλος, εκπρόσωπος Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ανέφερε πως: «Θα μου επιτρέψετε να σταθώ στην μηδενική δημόσια χρηματοδότηση, βρισκόμαστε χωρίς υπερβολή στον βυθό της Ε.Ε. Όταν στην Ε.Ε. το 34% των δαπανών για οδοντιατρική φροντίδα προέρχεται από δημόσιες πηγές χρηματοδότησης εδώ είμαστε κυριολεκτικά στο μηδέν. Ο ΕΟΠΠΥ δεν πληρώνει ούτε 1 €. Η μηδενική δημόσια χρηματοδότηση δυσκολεύει την πρόσβαση των ασθενών στα οδοντιατρεία, διευρύνει τις ανισότητες στην στοματική υγεία και καταδικάζει τα φτωχότερα και πιο ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού σε υγειονομική ένδεια.

    Το προληπτικό πρόγραμμα για παιδιά από έξι έως 12 ετών που προωθείται, είναι μία θετική εξέλιξη έστω και περιορισμένης κλίμακας, που θα διευκολύνει την πρόσβαση των παιδιών αυτής της ηλικίας στα οδοντιατρεία. Το ταμείο ανάκαμψης όμως από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί η συγκεκριμένη δράση λένε για περίπου 30 εκατομμύρια, δεν συνιστά μία μόνιμη πηγή χρηματοδότησης. Σήμερα υπάρχει, αύριο δεν υπάρχει! Πως θα διασφαλιστεί επομένως η συνέχεια και η βιωσιμότητα του εγχειρήματος;
    Τα 30 εκατομμύρια που θα διατεθούν αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των δαπανών των νοικοκυριών για οδοντιατρική φροντίδα, οι οποίες αυτές δαπάνες υπολογίζονται περίπου στα 600 εκατομμύρια. Είναι μόλις το 50% όπως είπαμε πριν στην Ε.Ε.είναι περίπου 35%. Επομένως, μας χωρίζει χάος και οι ευθύνες είναι προφανώς διαχρονικές για να είμαστε δίκαιοι. Παράλληλα, αναφορικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν συμφωνούμε με τον όρο “Dentist pass”.

    Αντιλαμβανόμαστε την λογική του “pass “ως μία έκτακτη ενίσχυση σε συνθήκες πληθωριστικής κρίσης όπως είναι το “market pass“ κτλπ, την λογική όμως “pass” στην υγεία δεν την αντιλαμβανόμαστε. Οι ανάγκες είναι διαρκείς και απαιτούν μόνιμες παρεμβάσεις» τόνισε ο κ. Διαμαντόπουλος, ο οποίος έκανε παράλληλα λόγο για βαθιές ανισότητες που παρατηρούνται σε επίπεδο υγείας του πληθυσμού και υψηλό ποσοστό ανεκπλήρωτων αναγκών. Ιδιαίτερα όπως σημείωσε αυτό αφορά τα φτωχότερα και πιο ευάλωτα στρώματα.

  • Ιατρικοί Σύλλογοι: Με νομοθετική ρύθμιση όλα τα αντιβιοτικά χορηγούνται αποκλειστικά με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή
    Ιατρικοί Σύλλογοι:

    Κοινό Δελτίο Τύπου Ιατρικών Συλλόγων Πύργου - Ολυμπίας και Αμαλιάδας, Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας

    Ολοι οι υγειονομικοί της Ηλείας ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι με νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης, την οποία και επικροτούμε, από 1η Σεπτεμβρίου 2020, όλα τα αντιβιοτικά χορηγούνται αποκλειστικά και μόνο
    με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή, κάτι που ήταν πάγιο αίτημα των υγειονομικών.

    Οι όποιες εξαιρέσεις θα επιτρέπονται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και όπου υπάρχει αδυναμία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση θα απαιτείται χειρόγραφη συνταγή ιατρού με τα πλήρη
    στοιχεία του ασθενούς και την αιτιολογία για την ανάγκη της συνταγογράφησης του αντιβιοτικού.

    Υπενθυμίζουμε ότι η κατάχρηση παγκοσμίως των αντιβιοτικών έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη ανθεκτικών σε αυτά μικροβίων, που ευθύνονται για χιλιάδες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις αλλά και χιλιάδες θανάτους. Η χώρα μας δυστυχώς ανήκει στις πρωταθλήτριες χώρες κατάχρησης αντιβιοτικών.

    Στα πλαίσια αυτά σας ενημερώνουμε και συγχρόνως σας καλούμε να συμβάλλετε κι εσείς από την πλευρά σας προς την κατεύθυνση του περιορισμού της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών, σε συνεννόηση με τον
    θεράποντα ιατρό σας, δεδομένου δε ότι κάθε παράβαση του νόμου επισύρει αυστηρές ποινές.

    Γνωρίζουμε ότι η κακή νοοτροπία χρόνων σίγουρα δεν είναι εύκολο να αλλάξει σε μία μέρα, ωστόσο εμείς όλοι οι υγειονομικοί συμπαραταγμένοι, αλλά και με τη δική σας αρωγή, είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε καθοριστικά στον περιορισμό της άσκοπης χρήσης των αντιβιοτικών.


    Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος
    του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας του Ιατρικού Συλλόγου
    Αμαλιάδας
    Νίκος Κατσαρός
    Κωνσταντίνος Τσαούσης

    Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος
    του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας του Φαρμακευτικού
    Συλλόγου Ηλείας
    Αλέκος Γαλανόπουλος Δημήτριος Θεοδωρόπουλος

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΕΒΕ Ηλείας και Φορείς: Επιστολή στον Πρωθυπουργό - Ζητούν ενίσχυση των δομών υγείας και της οικονομίας
    ΕΒΕ Ηλείας και Φορείς: Επιστολή στον Πρωθυπουργό - Ζητούν ενίσχυση των δομών υγείας και της οικονομίας

    Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλαν οι φορείς της Ηλείας, το ΕΒΕ και οι επιστημονικοί φορείς.

    Σε αυτή μεταφέρουν την αγωνία της τοπικής κοινωνίας τόσο για την μετάδοση του κορωνοϊού, όσο και για τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

    Ζητούν δε τη στήριξη τόσο των δομών υγείας, όσο και των τοπικών επιχειρήσεων.

    Η επιστολή

    Κύριε Πρωθυπουργέ ,

    Λάβαμε την τιμή να επικοινωνήσουμε μαζί σας, σαν φορείς του νομού Ηλείας, που όπως γνωρίζετε πλήττεται σοβαρά από τις συνέπειες της διάδοσης του κορωνοϊού.

    Η κατάσταση στο νομό μας τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις λόγω και της ελλιπούς ενημέρωσης που επικρατεί.

    Την στιγμή αυτή στον νομό Ηλείας δεν γνωρίζουμε σε ποια φάση επικινδυνότητας βρισκόμαστε και ποιο ειδικό σχέδιο εφαρμόζεται για τον τόπος.

    Αυτό έχει σαν συνέπεια να υπάρχει παραπληροφόρηση, παρενέργειες στην λειτουργία της αγοράς και την τοπική οικονομία, ενώ έχει ακυρωθεί πλήρως η τουριστική δραστηριότητα.

    Θεωρούμε πρώτιστη προτεραιότητα την άμεση ενίσχυση των δομών υγείας του νομού ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις σημερινές αυξημένες απαιτήσεις.

    Παράλληλα πρέπει άμεσα να δοθούν σαφείς οδηγίες για την λειτουργία του Δημοσίων Υπηρεσιών και γενικότερα της Διοίκησης στις πληττόμενες περιοχές δεδομένου ότι σε πολλές από αυτές (δικαστήρια κ.α.) υπάρχει καθημερινά μεγάλη συνάθροιση κοινού.

    Απαιτούμε υπεύθυνη ενημέρωση και συνεργασία από τον αρμόδιο φορέα (ΕΟΔΥ) ενώ είναι ιδιαίτερη χρήσιμη η εκπόνηση εξειδικευμένων οδηγιών για τις επιχειρήσεις υγειονομικού χαρακτήρα και μη.

    Εκτιμούμε ότι απαιτείται πλέον για την περιοχή μας η λήψη εξειδικευμένων μέτρων, διότι στην Ηλεία εμφανίζεται ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων από όλη την Ελλάδα.

    Παράλληλα θα πρέπει να επεξεργαστείτε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την εκτεταμένη διάδοση του κορωνοϊού στον νομό μας.

    Είμαστε στην διάθεση σας για να συμβάλουμε με οποιονδήποτε τρόπο στην οργάνωση ενός σχεδίου αποτελεσματικής και εξειδικευμένης αντιμετώπισης του προβλήματος.

    Με εκτίμηση,

    Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας
    Κωνσταντίνος Νικολούτσος

    Ο Προεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας
    Νικόλαος Κατσαρός

    Ο Προεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας
    Κωνσταντίνος Τσαούσης

    Ο Προεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου
    Δημήτρης Δημητρουλόπουλος

    Ο Προεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας
    Θανάσης Θεοδόσης

    Ο Προεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας
    Αλέκος Γαλανόπουλος

  • Ηλεία: Προστασία της κοινωνίας και της οικονομίας από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού ζητούν οι φορείς
    Ηλεία: Προστασία της κοινωνίας και της οικονομίας από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού ζητούν οι φορείς

    Με στόχο να βρεθεί ο τρόπος αυτός, που θα επαναφέρει την κανονικότητα στην καθημερινή ζωή των Ηλείων, συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Ηλείας, ο πρόεδρος Κώστας Νικολούτσος, με τον συντονιστή στα θέματα πολιτικής προστασίας κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται στην Ηλεία για τον συντονισμό των δράσεων σχετικά με την αντιμετώπιση των θεμάτων του κορονοϊού, με τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Πύργου κ. Κατσαρό, τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Αμαλιάδας κ. Τσαούση, τον πρόεδρο του Δικηγορικού συλλόγου κ. Δημητρουλόπουλο και τον πρόεδρο του οδοντιατρικού συλλόγου κ. Γαλανόπουλο.

    Αναφερόμενος στην συνάντηση αυτή ο κ. Νικολούτσος ανέφερε ότι «Αντικείμενο της σημερινής συνάντησης, είναι η εξέταση του τρόπου με τον οποίο θα συνεχίσει η Ηλεία να λειτουργεί κανονικά από Δευτέρα. Ξέρουμε καλά ότι έχουμε εκτεταμένα δείγματα, πιο πολλά από όλη την Ελλάδα, παρ´ όλα αυτά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε και να ζούμε με έναν ρυθμό τέτοιο που θα επιτρέψει αύριο οι συνθήκες να γίνουν καλύτερες.

    nikoloutsos

    Σαφώς έχει τονιστεί από όλους και ειδικά από τους υγειονομικούς, η αυξημένη ατομική ευθύνη του καθενός μας, για την περαιτέρω αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού και αυτό νομίζω ότι θα είναι το πρώτο και το χαρακτηριστικό όλων των κινήσεων. Βεβαίως κι εμείς από τη μεριά μας σαν επιμελητήριο, επιδιώκουμε να ενημερώσουμε για το καλύτερο δυνατό και τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε όλοι μαζί με έναν αυξημένο συντονισμό των μέτρων θα μπορέσουμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

    Ετέθησαν διάφορα θέματα, συζητήσαμε και για την ανάγκη βελτίωσης των Δομών υγείας στις οποίες υπάρχουν στον τόπο, ενώ είμαστε σε επαφή και με την κεντρική διοίκηση για την ανάγκη λήψης αυξημένων μέτρων για την Ηλεία. Ξέρετε ότι στην Ηλεία έχει διαταραχθεί σοβαρά και ο οικονομικός ιστός, είχαμε πάρα πολλές ακυρώσεις ειδικά στο θέμα του τουρισμού, ξέρετε την ιστορία με την ολυμπιακή φλόγα και από κει και πέρα κοιτάμε, πως να ανατραπούν αυτές οι δυσμενείς επιπτώσεις και να δούμε τι καλύτερο μας επιφυλάσσει η αυριανή μέρα.

    Κατά τούτο, κοιτάμε να έχουμε έναν καλό συντονισμό και με τις υγειονομικές υπηρεσίες και με τους ιδιώτες γιατρούς και τους προέδρους των συγκεκριμένων ιατρικών συλλόγων οι οποίοι έχουν δώσει ένα μεγάλο αγώνα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την καλύτερη πληροφόρηση του κοινού. Πιστεύουμε ότι επόμενες ημέρες που θα έρθουν, μπορεί να είναι καλύτερες και να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά η ζωή και η αγορά του τόπου μας».

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο