Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 17:07

Ξεκινούν οι αιτήσεις του διαγωνισμού για την Πυροσβεστική Ακαδημία - Αναλυτικά η διαδικασία

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Αναλυτικά τα βήματα και όσα πρέπει να γνωρίζετε

Την Δευτέρα 13/3 ξεκινούν οι αιτήσεις των υποψηφίων για τις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Οι αιτήσεις αφορούν στην εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, μέσω της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την προκήρυξη διαγωνισμού που εξέδωσε το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, η ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, η υποβολή όλων των δικαιολογητικών, υποχρεωτικών (της παρ. 2 του ΚΕΦ.Γ΄ της προκήρυξης) και ειδικών κατηγοριών (της παρ. 3 & 4 του ΚΕΦ.Γ΄ της προκήρυξης), διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά, με σάρωση αποκλειστικά σε μορφή PDF και αποστολή τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] από Τρίτη την 14 Μαρτίου 2023 έως και Τρίτη 21 Μαρτίου 2023.

Δοκιμασίες και εξετάσεις

Σημειώνεται πως οι προκαταρκτικές εξετάσεις για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας περιλαμβάνουν αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, καθώς και υγειονομικές εξετάσεις.

Για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων και για το πρόγραμμα εξέτασης, οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται με δική τους ευθύνη από την ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος (κλικ εδώ).

Η προκήρυξη για την Πυροσβεστική Ακαδημία

Υποψήφιοι που θα δηλώσουν στην ηλεκτρονική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση ότι θα υποβληθούν σε προκαταρκτικές εξετάσεις από Στρατιωτική, Αστυνομική ή Λιμενική Αρχή, δεν επιτρέπεται να εξεταστούν από τις αντίστοιχες επιτροπές του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι υποψήφιοι που υποβλήθηκαν στη δοκιμασία των ως άνω προκαταρκτικών εξετάσεων από Στρατιωτική, Αστυνομική ή Λιμενική Αρχή και κρίθηκαν ικανοί, προσέρχονται στις προκαταρκτικές εξετάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος για να εξετασθούν στο άθλημα που δεν αποτελεί αντικείμενο των προκαταρκτικών εξετάσεων των ως άνω Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών.

Πηγή: Cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 10:01

Σχετικά Άρθρα

  • Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στη Σκαλωτή Δράμας
    Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στη Σκαλωτή Δράμας

    Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (16/10) σε δασική έκταση στην περιοχή Σκαλωτή Δράμας.

    Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων από 2η και 7η ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Τραγωδία στη Λάρισα: Άνδρας απανθρακώθηκε μετά από τροχαίο (video)
     Τραγωδία στη Λάρισα: Άνδρας απανθρακώθηκε μετά από τροχαίο (video)

    Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε περί τις 6 π.μ. της Κυριακής μετά τη διασταύρωση του Νέου Κοιμητηρίου στη Λάρισα.

    Σοκ προκλήθηκε στην Λάρισα μετά το τροχαίο που συνέβη νωρίς το πρωί της Κυριακής. Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας στην οδό Καρδίτσης, όταν μετά από το δυστύχημα απανθρακώθηκε μέσα στο ίδιο του το αυτοκίνητο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, το συμβάν σημειώθηκε περί τις 6 π.μ. μετά τη διασταύρωση του Νέου Κοιμητηρίου, όταν το εμπλεκόμενο αυτοκίνητο Ι.Χ. εξετράπη της πορείας του υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, χτύπησε σε κολόνα οδοφωτισμού και «τυλίχθηκε» στις φλόγες, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμού του οδηγού του.

    Έσπευσε η πυροσβεστική

    Άμεσα στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας με δύο υδροφόρα και δύο βοηθητικά οχήματα, αλλά παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να απομακρύνουν σώο τον άτυχο άνδρα από το φλεγόμενο αυτοκίνητο.

    Πηγή: in.gr

  • Πρόλαβαν τα χειρότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις: Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς σε Γεράκι, Μπουμπούνα και Χάβαρι
    Πρόλαβαν τα χειρότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις: Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς σε Γεράκι, Μπουμπούνα και Χάβαρι

    Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει η εικόνα της πυρκαγιάς που πλήττει από νωρίς το μεσημέρι τα μέτωπα στις περιοχές Γεράκι, Μπουμπούνα και Χάβαρι.

    Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η κατάσταση βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο, με τις διάσπαρτες εστίες να περιορίζονται.

    Οι πυροσβέστες, που εργάζονται ακούραστα από την αρχή της φωτιάς, συνεχίζουν να καταβάλλουν προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεση των εστιών ενώ ταυτόχρονα, προχωρούν σε περιπολίες για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις που θα μπορούσαν να θέσουν ξανά τις γύρω περιοχές σε κίνδυνο.

    Συγκεκριμένα, στα τρία μέτωπα – προς Γεράκι, προς Μπουμπούνα και προς Χάβαρι – οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς, ελέγχοντας τα πιο επικίνδυνα σημεία.

    Κόντρα στους ανέμους που δυσχέραιναν το έργο τους, κατάφεραν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την πυρκαγιά, με τους κατοίκους των περιοχών να βοηθούν στο βαθμό που τους επιτρέπονταν.

    Παρά την ανησυχία που προκάλεσε η αρχική εξάπλωση της πυρκαγιάς, η κατάσταση φαίνεται να εξελίσσεται θετικά, με την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει πλήρης έλεγχος και κατάσβεση.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τη σοβαρότητα της πυρκαγιάς, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή σημαντικές ζημιές σε κατοικίες, χωρίς όμως να υπάρχει σαφής εικόνα ακόμα για το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

    Δείτε φωτογραφίες:

    xavari sudonistiko 2

    xavari elikoptero

    xavari katasvesi

    xavari pyrosvestiko. 2

    xavari pyrosvestiko

    xavari sudonistiko 2

    xavari sudonistiko mixanima

  • Π.Ε. Ηλείας: Ενίσχυση του έργου της Πυροσβεστικής με παράδοση εξοπλισμού από τον Ν. Κοροβέση
    Π.Ε. Ηλείας: Ενίσχυση του έργου της Πυροσβεστικής με παράδοση εξοπλισμού από τον Ν. Κοροβέση

    Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, της διάθεσης για προσφορά και της αναγνώρισης του έργου των Πυροσβεστών στην Ηλεία, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες στην παράδοση εξοπλισμού και υλικών αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών συνολικής αξίας 24.320 ευρώ, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην στήριξη των προσπαθειών τους για την προστασία των συμπολιτών μας και των περιουσιών τους.

    Τον εξοπλισμό που αφορά το σύνολο των δράσεων και περιστατικών επέμβασης και εκτέλεσης των καθηκόντων των Πυροσβεστών σε φυσικές καταστροφές, πυρκαγιές, ατυχήματα και άλλα έκτακτα γεγονότα παρέδωσε ο ίδιος ο κ. Κοροβέσης στον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Περικλή Κουλκουβίνη, ο οποίος ευχαρίστησε από καρδιάς τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας για την ουσιαστική κίνησή του η οποία διευκολύνει το έργο των Πυροσβεστών και υπερτόνισε για μια ακόμα φορά την καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους.

    Συγκεκριμένα, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηλείας χορηγήθηκαν:

    10 Κιάλια

    10 Power bank

    3 Tablet

    3 Book Cover

    3 Εκκινητές μπαταριών

    40 Φαρμακεία αυτοκινήτων

    100 Ατομικές προσωπίδες

    100 Ζεύγη φίλτρων προσωπίδας

    7 Σακίδια Μεταφοράς Σωλήνων

    90 Σωλήνες Πίεσης 1’’

    2 Εργαλειοθήκες 64 τμχ

    5 Κλειδιά υδροστομίων

    2 Παιδικά κολάρα αυχένα

    2 Κολάρα ακινητοποίησης κεφαλής ενηλίκων

    2 Συστήματα ακινητοποίησης κορμού

    45 Σωλήνες πίεσης 2’’

    45 Σωλήνες πίεσης 1,5’’

    koro purosv exoplismos 2

    Μετά την παράδοση του εξοπλισμού στην Πυροσβεστική ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης τόνισε:

    «Προχωρήσαμε στην παράδοση εξοπλισμού προς το Πυροσβεστικό Σώμα θέλοντας θα υποστηρίξουμε το έργο τους σε στιγμές δύσκολες, τις οποίες όλοι απευχόμαστε, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν ολοένα και πιο συχνά, λόγω και της κλιματικής κρίσης.

    Η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από μια αναγνώριση και ένα ΄΄ευχαριστώ’’ προς τους ήρωες της καθημερινότητας που με αυταπάρνηση δίνουν έναν καθημερινό αγώνα κάτω από αντίξοες – πολλές φορές -συνθήκες, προκειμένου να διαφυλάξουν τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας.

    Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για την τεράστια προσφορά τους, στην κοινωνία και τον τόπο μας και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες εργασίας και προστασίας.

    Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε και στο μέλλον δίπλα τους, στηρίζοντας και ενισχύοντας το έργο τους και την ατομική τους προστασία».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Θάσος: Οργή πυροσβεστών για τον χαμό συναδέλφου τους - «Τον έβαλαν 34 ώρες υπηρεσία με 2,5 ώρες ανάπαυση»
    Θάσος: Οργή πυροσβεστών για τον χαμό συναδέλφου τους - «Τον έβαλαν 34 ώρες υπηρεσία με 2,5 ώρες ανάπαυση»

    Οι πυροσβέστες θα καταθέσουν επίσημη καταγγελία συμπεριλαμβανομένων όλων των αποδεικτικών στοιχείων

    Στο πένθος βυθίστηκε η Πυροσβεστική μετά το θάνατο εποχικού πυροσβέστη, πατέρα ενός παιδιού 13 ετών, σε τροχαίο δυστύχημα στη Θάσο.

    Οι συνάδελφοί του παραθέτουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι ο θάνατός του οφείλεται στο εξαντλητικό ωράριο και σε σωρεία παραβιάσεων ωραρίου. Όπως αναφέρουν, «ο Ανδρέας εργαζόταν 24 ώρες συνεχόμενες, σχόλασε στις 07:30 το πρωί και μετά από 2,5 ώρες, στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας δηλαδή, καλέστηκε να αναλάβει υπηρεσία για άλλες δέκα ώρες ορισμένος μάλιστα άυπνος οδηγός σε όχημα με 5 ακόμα άτομα πλήρωμα! 34 ώρες εργασία με μόλις 2,5 ώρες ανάπαυση!».

    Θυμίζουν δε ότι υπάρχει και μια Συλλογική Σύμβαση για τους εποχικούς πυροσβέστες που ξεκαθαρίζει ότι ανάμεσα σε δύο υπηρεσίες θα πρέπει να μεσολαβεί 12 ώρες ανάπαυση.

    Η ανάρτηση των Εποχικών Πυροσβεστών

    «Η συλλογική σύμβαση εργασίας των Εποχικών Πυροσβεστών είναι ξεκάθαρη. Ανάμεσα σε δύο υπηρεσίες θα πρέπει να μεσολαβεί 12 ώρες ανάπαυση.

    Ο συνάδελφος μας στην Θάσο που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, ήταν ορισμενος 34 ώρες υπηρεσία με 2,5 ώρες ανάπαυση στο σύνολο των ωρών αυτών. ( ανάπαυση δόθηκε μετά από 24 ώρες 07:30 με 10:00 το πρωί όπου ανέλαβε και πάλι υπηρεσία ).

    Για όλα αυτά εννοείται πως υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία. Ο θάνατος του συναδέλφου βαραίνει τη διοίκηση του Π.Κ ΘΑΣΟΥ καθως υπαρχει σορεια παραβάσεων ωραρίων. Πλέον έχουν ανοίξει τα στόματα και μαθαίνουμε τα μύρια οσα για όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο κλιμάκιο.

    Κάποιοι θεωρούν πως το Πυροσβεστικό Σώμα είναι τσιφλίκι τους, κάποιοι νομίζουν πως μπορούν να είναι διοικητές και ταυτόχρονα ιδιοκτήτες κρεπερι, κάνοντας διανομή τρόφιμα για το μαγαζί τους με υπηρεσιακα αυτοκίνητα.

    Κάποιοι θα χάσετε τον ύπνο σας…

    Πλέον αναμένουμε την αντίδραση του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών το οποίο απ’ όσο ενημερωνομαστε έχει ξεκινήσει ήδη τις απαραίτητες διαδικασίες για την υπόθεση.

    Υγ: Να χαίρεστε το Νέο Δόγμα σας άπαντες».

    Πηγή: ethnos.gr

  • Τρίπολη: Η 44χρονη που συνελήφθη για εμπρησμούς το έκανε γιατί «της άρεσε να βλέπει πυροσβέστες»
    Τρίπολη: Η 44χρονη που συνελήφθη για εμπρησμούς το έκανε γιατί «της άρεσε να βλέπει πυροσβέστες»

    Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επιβλήθηκε στην 44χρονη που συνελήφθη στην Τρίπολη ως υπαίτια πρόκλησης δύο πυρκαγιών σε αγροτική έκταση κατ’ εξακολούθηση και από πρόθεση. Μάλιστα, θα εκτίσει κανονικά δύο μήνες και θα πληρώσει 1.000 ευρώ πρόστιμο.

    Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έβαζε τις φωτιές «γιατί της άρεσε να βλέπει πυροσβέστες και να προσπαθεί να ερωτοτροπεί μαζί τους».

    Χθες, Δευτέρα (26/8), η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Τρίπολης, ημεδαπή, ως υπαίτια πρόκλησης δύο πυρκαγιών σε αγροτική έκταση, από πρόθεση και κατ' εξακολούθηση (στις 24 και 25 Αυγούστου 2024), στην περιοχή της Τ.Κ. Κερασίτσας, του Δήμου Τρίπολης στην Αρκαδία.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Πυροσβέστες: Πόσους έχει η Ελλάδα – Πόσα δαπανά για πυροπροστασία
    Πυροσβέστες: Πόσους έχει η Ελλάδα – Πόσα δαπανά για πυροπροστασία

    Το 2023, υπήρχαν 362.400 επαγγελματίες πυροσβέστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι αντιπροσώπευαν το 0,18% της συνολικής απασχόλησης της

    Το 2023, υπήρχαν 362.400 επαγγελματίες πυροσβέστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι αντιπροσώπευαν το 0,18% της συνολικής απασχόλησης της ΕΕ. Σε σύγκριση με το 2022, ο αριθμός των πυροσβεστών αυξήθηκε κατά 3.200.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα σήμερα Παρασκευή, η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή, Eurostat, μεταξύ των 21 χωρών, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, τα υψηλότερα ποσοστά πυροσβεστών ως προς την συνολική απασχόληση καταγράφηκαν στην Κροατία (0,49%) και ακολουθούν η Εσθονία και η Ελλάδα (και οι δύο με ποσοστό 0,39%). Τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώνονται στην Ολλανδία (0,05%), τη Φινλανδία, τη Σλοβενία ​​και τη Σουηδία (και οι δύο 0,13%).

    Σε επίπεδο ΕΕ, οι πυροσβέστες ηλικίας 30 έως 49 ετών αποτελούσαν το 61% του συνόλου των πυροσβεστών. Μεταξύ αυτών, οι μεγαλύτερες υποομάδες ήταν οι ηλικίας 40 έως 44 ετών (65.600 πυροσβέστες), ακολουθούμενες από εκείνες ηλικίας 35 έως 39 ετών (59.100 πυροσβέστες).

    Οι δαπάνες για την πυροπροστασία

    Στην ίδια ανακοίνωση η Eurostat, αναφέρει ότι το 2022, οι δαπάνες της γενικής κυβέρνησης για «υπηρεσίες πυροπροστασίας» στις 27 χώρες της ΕΕ ανήλθαν σε 37,8 δισεκατομμύρια ευρώ, αντικατοπτρίζοντας αύξηση 7,8% από το 2021 (35,1 δισεκατομμύρια ευρώ).

    Το μερίδιο των συνολικών δαπανών της γενικής κυβέρνησης στην ΕΕ για υπηρεσίες πυροπροστασίας ήταν 0,5%. Συνολικά, οι κρατικές δαπάνες για υπηρεσίες πυροπροστασίας παραμένουν σταθερές στο 0,5% των συνολικών δαπανών από το 2016.

    Οι δαπάνες ανά χώρα

    Το 2022, η Δανία ανέφερε το χαμηλότερο μερίδιο δαπανών για υπηρεσίες πυροπροστασίας, με 0,1% των συνολικών δαπανών της γενικής κυβέρνησης, ακολουθούμενη από τη Μάλτα, τη Σλοβενία, την Πορτογαλία και την Αυστρία με 0,3% η καθεμία.

    Στον αντίποδα, η Ρουμανία είχε το υψηλότερο μερίδιο δαπανών για υπηρεσίες πυροπροστασίας με 0,7% των συνολικών δαπανών, ακολουθούμενη από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Λιθουανία, την Εσθονία και την Τσεχία με 0,6% η καθεμία.

    Πηγή: ot.gr

  • Πυροσβεστική: 27 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα
    Πυροσβεστική: 27 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

    Σε 27 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι 21 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι.

    Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

    Τέλος η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου.

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς και σε περιφερειακές ενότητες των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

    Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

    * Περιφέρεια Αττικής

    * Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

    * Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

    * Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας).

    Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά.. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

    Σε εφαρμογή τίθεται το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

    Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειακών Ενοτήτων τίθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

    Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.

    Παράλληλα η πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

    1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

    2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

    3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

    Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο